Vaasan Sport 2011-2012 - jatkuuko Kotkan lento?

Kuva
Avatar
Viestit: 3153
Liittynyt: 18.02.2008 18:53
Paikkakunta: Seinäjoki
Suosikkijoukkue: Vaasan Sport & Real Madrid

Vaasan Sport 2011-2012 - jatkuuko Kotkan lento?

ViestiKirjoittaja Toivis » 31.03.2011 20:16

Tänne jo turinaa ensi kauden Sportista. Tällä hetkellä sopimukset ovat:

Erno Suomalainen (mv)
Tomi Kankaanpää (p)
Kai Lehtinen (p)
Mika Kujanpää (h)
Erik Riska (h)
Juho Iloviita (h)

Kim heiluttaa puukkoa

Kuten tällä kaudella nähtiin niin ykkösveskarin merkitys on järjettömän suuri, ilman Puuruahan kausi olisi päättynyt pronssipeliin. Siihen pitäisi panostaa, Aaro menee hyvänä kirittäjänä ja jos Joni jatkaa, pelit voisi jakaa tyyliin runkosarjassa 60-40 Puurulle ja pleijareissa Puurula pelaa kaikki. Näin Aaro saisi kuitenkin hyvää nousua uralle

1."Ovechkin"-"Crosby"-Jaatinen
2.Bergman- Suonpää-Hölli
3.Halava-Kujanpää-Piispanen
4.Riska-Mörsky-Iloviita-Fogström jne

Siinä nyt hyökkäysketjujen osalta alustavaa. Paljon riippuu tietenkin mitä tekee Tuppu Takala. Onko annettavaa vielä? Tästä kaudesta jäi hieman vaisumpi kuva, vaikka mies kyllä teki hienosti työtä ja kuuluu kyllä aliarvostettuihin pelaajiin. Itse tykkään ja toivottavasti jatkaa, mutta eri asia sitten mihin ketjuun? Nelosen keskelle edelleen? Bergman luultavasti vaihtaa maisemaa, joten 2.ketjun laitaan olisi tontti vapaana silkkikätiselle viimeistelijälle.

1."Weber"-Taimi
2.Tuohilampi-Uitto
3.Koivisto-Heikkinen

Pakeista on vähän vaikea vielä sanoa. Paljon riippuu lähteekö Taimi ja saadaanko rosteriin sellainen 100kg korsto, joka siivoaa mikkihiiret maalilta pois. Heikkinen pelasi hienon kauden, mutta riittääkö Liigaan? Tuskin, vaikka Tamin hankinta onkin. Uiton uskoisin jatkavan Vaasassa ja on hyvä, vitun hieno mies. Tuohilammen jatkosta ei tiedä luojakaan, jos kehittyä haluaa niin paras paikka taitaa olla Mestis. Ja silloin luultavasti Sport, koska miehellä opinnot Vaasassa kesken.

Pakeista sitten Koivistolle jo säännöllisesti peliaikaa ja muista junnuista Kankaanpäätä ja Lehtistä ajaa sisään.

Myöhemmin lisää kunhan jaksaa! :tuoppi:
Liity mukaan NBA-voittojahtiin - Facebookissa!
Liigagurun mestari kaudella 2007-2008 sekä pronssia kaudella 2010-2011!
Mestisgurun mestari kaudella 2008-2009 sekä runkosarjan voitto & hopeaa kaudella 2010-2011!
NHL-Gurun hopeaa kaudella 2009-2010!
Historian ensimmäisen HaxBall- turnauksen mestaruus feat Crick!

Avatar
Viestit: 4465
Liittynyt: 03.07.2008 20:47
Suosikkijoukkue: Porin Ässät Liigan pudotuspeleissä keväällä 2016

Re: Vaasan Sport 2011-2012 - jatkuuko Kotkan lento?

ViestiKirjoittaja kuningas26 » 31.03.2011 21:25

Nyt on hetki vedetty henkeä ja pitäisi hiljalleen kääntää katseet ensi kauteen. Viime kauden ja varsinkin sen huipennuksen muistaa varmasti jokainen, mutta lainataan pienenä kertauksen palstaveli Toiviksen kattava viesti toisesta ketjusta.

"Syyskuun alkupäivinä se alkoi, nimittäin uusi kausi. Uudet pelaajat, uusi valmentaja, uusi tilanne koko vaasalaiselle jääkiekolle. Vuoden 1995 jääkiekon kultamitalin pelaajana napannut Antti "Stögö" Törmänen tuli jopa hienoisena yllätyksenä kotkapaitojen valmentajaksi. Entisten looudickenssonien ja vjatseslavfandulien ja muiden kallispalkkaisten ulkomaalais"vahvistuksien" tilalle hankittiin nuoria, tulevaisuuden nimiä. Koko joukkue oli kauden alkaessa täysin suomalainen - kukapa siihen olisi uskonut, kun Sportin toimintaa on vuosien varressa seuraillut?

Tommi Taimi, Kristian Tuohilampi, Mika Kujanpää ja Aaro Peltonen tuskin monelle ennen kautta sanoivat mitään - nyt sanovat. Loistavia nuoria pelaajia, joilla on kaikilla hieno tulevaisuus edessä. Ja mikä hienointa, tälläiset pelaajat ottivat vastuuta jo tällä kaudella! Nuorten pelaajien lisäksi, kotkapaidassa viilettivät muutamat vaasalaiset seuraikonit, kuten Pete Suonpää. Myös kauden 2009 Play-offien MVP, Tuomas Takala jäi seuraan.

Kun kausi oli jo saatu hyvin vauhtiin, alkoi selvästi Sportin pelaamisessa ilmetä yksi ongelma: vieraspelaaminen. Sportin ensimmäinen 3 pisteen voitto vieraskaukalossa nähtiin 27.11.2010, kun kotkapaidat hakivat Savonlinnasta voiton. Runkosarja kun alkoi 15.9, voi jokainen miettiä, mitä tuollainen aika ilman 3p voittoa vieraskentällä voi joukkueen itseluottamukselle tehdä.

Mutta, Vaasassa ei painettu hätänappia, ei hankittu uutta valmentajaa, ei uusia pelaajia Alaskan II-divarista - tasapaino säilyi ja uskottiin omaan tekemiseen. Kun Sport sitten vihdoin alkoi ottaa myös päänahkoja reissupeleistä, rupesi sarjasijoituskin nousemaan. Pitkään kotiedusta taistellut Sport, oli kuitenkin valahtaa jo ensimmäisellä kierroksella KK/Jukurien vastustajaksi, kunnes runkosarjan loppu pelasti kaiken: voitot KooKoosta, Jukureista, D Teamista ja K-Laserista! Tuon helmikuun alun voittoputki nosti Sportin sijalle 3. ja ensimmäisellä play-off kierroksella vastaan asettui Lempäälän Kisa.

Vaan eipä ollut LeKistä haastajaksi; alusta alkaen oli selvää, että Sportin kova luisteluvoima ja itseluottamus tappavat sarjan nopeasti. Niin kävikin, kun Sport voitti 1.pelin Vaasassa 3-1, vieraissa 1-3 ja kotona ratkaisupelin 5-2. Sanonta "omat koirat puree" tuli jälleen esiin; ex-LeKi Antti Hölli oli ratkaisevasti kaatamassa Kisaa tintaten kolmessa pelissä tehot 4+1! Tässä vaiheessa Vaasassa saatiin valmistautua vuoden tauon jälkeen mitalipeleihin, kun vastaan asettui kovalla uholla ja liiganousu tavoitteenaan kauteen valmistautunut KooKoo Kouvolasta.

KooKoo oli sarjan selkeä ennakkosuosikki ja puhuttiin jo "unelmafinaalista Jukurit-KooKoo". Sport teki kuitenkin 1.pelissä sen, mitä rohkeimmat osasivat odottaa: vierasvoiton! Siitä huolimatta, että KooKoo johti peliä jo kahteen kertaan, Sport nousi tasoihin ja lopulta Antti Höllin osumalla 2-3 voittoon. Yllätys oli valmis ja kun tiedetään Kuparisaaren infernaalinen tunnelma, ei kouvolalaisten tehtävä ollut helppo lähteä nappaamaan kotietua takaisin.

Sport vei 2.pelissä KooKoolta täysin jalat alta, ja loistava puolustuspelaaminen takasivat 4-1 voiton. Tässä vaiheessa näytti jo siltä, että Sport marssii finaaleihin... Vaan mitä vielä, KooKoo nappasi ensin perjantai-illassa kotonaan tyylipuhtaan 4-0 voiton ja oli edessä matka jälleen länsirannikolle, Suomen aurinkoisimpaan kaupunkiin. KooKoon marssittua 0-2 johdossa 1.erätauolle, oli tunnelma jo hieman lannistunut. 2.erän hallinnasta huolimatta, Sport oli edelleen maaleitta, kun aikaa jäähallin kellossa oli vielä 20 minuuttia...

Mutta sitten, Mika Kujanpää voittaa kulmaväännön Antti Jaatiselle, joka jatkaa kiekon viivaan ja Eetu Heikkisen pyssy laulaa: Sport kaventaa 1-2:een ja 3700-päinen vaasalaisyleisö raikaa ja peli on auki. Sport painostaa jatkuvasti ja KK on puolustusasemissa. Ja kun tarpeeksi kokeilee, sinne uppoaa! Kim Nabbin huikea rannekuti painuu sinisen päältä vastustamattomasti ohi Mikko Rämön, yläriman kautta ja peli on 2-2! Sitten tapahtuu kauden tähänastinen kliimaksi; Sport voittaa aloituksen, Antti Hölli laukoo ja Rämö torjuu eteensä... viivalta nousee Eetu Heikkinen ja PAM! Peli on 3-2 ja KooKoo on sillassa. Kun mitään lopullista kirä ei KooKoo enää ehdi saamaan aikaan, marssii Sport finaaleihin otteluvoitoin 3-1 ja saa vastaansa Jukurit.

Finaalisarja on kaikkea muutakuin tylsä ja aneeminen "joku mestis-finaali". Jukurit siirtyy sarjassa jo 2-0 johtoon, haettuaan 4-0 kotivoiton jatkoksi 1-3 vierasvoiton Vaasasta. Kun suurin osa vaasalaisista valmistui jo kesäloman viettoon, näytti kotkapaidat, että sarja ei ole paketissa. 1-4 vierasvoitto toi vielä kerran häkin täyteen Vaasassa ja 3850 katsojaa sai todistaa, kun Sport otti 2-1 voiton Robin Bergmanin ja Kim Nabbin osumilla. Oli aika 5.finaalipelin, sen ratkaisevan pelin. Ottelussa jossa panoksena kultamitalien lisäksi paikka liigakarsintoihin Lahden Pelicansia vastaan...

Ja kun 5.finaali koitti, oli Mikkeliin matkannut yli 200 punavalkoiseen väriin pukeutunutta naista ja miestä, tyttöä ja poikaa. Mutta, vain 33 sekuntia ja Tomas Jasko 1-0. Tässäkö tämä oli?

Ei suinkaan, vaan Sport saa vihdoin palkintonsa työnteosta, kun Antti Jaatinen luutii karat sisään ja peli on 1-1. 3.erä meni täysin Jukurien hallinnassa, mutta kun Tuomas Muhonen pistää kiekon tyhjistä ohi, oli aika jatkoajan...

Kesken Jukurien painostuksen, nuori Tommi Tami lähettää loistavan pitkän avauksen vastustajan siniviivalle kärkkyvälle Robin Bergmanille. Kiekko mukaan, katse ylös ja SIELLÄ ON! Robin Bergman ratkaisee Sportille mestiksen mestaruuden vuosimallia 2010-2011 ja juhlat ovat valmiina alkamaan.

Kuin satutarinasta, Sport teki lähes mahdottomasta mahdollisen. Joukkueen itseluottamus on hurjalla tasolla eikä edes selkeän materiaalieron omaava Jukurit pystynyt sitä horjuttamaan.

Ja kun mainitsin alussa Antti Törmäsen, niin hänen johdolla päätyyn asti ja poika palasi rannikolle! Uskomaton kausi, joka oli jo Kookoo-välieräsarjavoiton jälkeen lähes käsittämätöntä, joukkueelta jolta hädin tuskin odotettiin edes play-off paikkaa. Onneksi jääkiekon hienous on, että pelit ratkotaan jäällä, ei paperilla. Sen Sport osoitti kauden aikana ja palkintona on matka liigakarsintoihin, Lahteen.

Pelataan kausi loppuun, mutta jo nyt voi sanoa, että vaasalainen kiekkohurmos on tuonut kyntensä esiin. Suomen paras faniryhmä, loistavat pelaajat ja valmentajat + henkilökunta, on kaikki olleet tekemässä tätä uskomatonta satutarinaa!

Kiitos Sport!


Ollaan aina mukana, seistään teidän rinnalla!"


* * * * *

Keväällä 2010 Sport oli lähellä mennä nurin. Tällöin rahamiehet avasivat kukkaroidensa nyörejä ja pumppasivat seuraan rahaa sen verran, että toimintaa pystyttiin jatkamaan. Samalla luotiin uusi suunnitelma liiganousulle ja tätä suunnitelmaa johtamaan palkattiin Antti Törmänen. Sportilla on edelleen velkaa, mutta tästä kaudesta tuleva, kuusinumeroinen voitto antaa uskoa paremmasta huomisesta. Ensi kausi mennään edelleen säästöliekillä, päätavoitteet ovat omien junioreiden sisäänajo, A-junnujen SM-liigapaikan säilyttäminen ja liikevaihdon nostaminen 300 000 - 500 000 eurolla. Urheilullisesti kaudesta tulee haastava, sillä hallitsevalla mestarilla ei voi olla oikein muuta tavoitetta kuin mestaruuden uusiminen. Henkseleitä ei kuitenkaan lähdetä paukuttelemaan, vaan jatketaan uudella, maltillisella linjalla.

Sopimustilanne

Erno Suomalainen

Kai Lehtinen
Tomi Kankaanpää

Mika Kujanpää
Erik Riska
Juho Iloviita


Ensi kaudesta sopimukset omaavat Erno Suomalainen, Kai Lehtinen, Tomi Kankaanpää, Mika Kujanpää, Erik Riska ja Juho Iloviita. Näistä Kujanpää ja Riska pelasivat Mestistä jo viime kaudella ja loput kuuluivat A-nuorten avainpelaajiin. Ensi kaudeksi odotan ainakin Iloviidan nousua edustusjoukkueeseen eikä Kai Lehtisenkään pelipaikka ole minkään mahdottomuuden päässä. Suomalainen ja Kankaanpää ovat isossa roolissa A-junnujen joukkueessa.

Edustusjoukkueen runko pysyy toivottavasti viime kaudesta samana. Muutama pelaaja saattaa lähteä, tai on jo lähtenyt muualle. Kim Nabb siirtyy Moraan, Tommi Taimi on saanut useita sopimustarjouksia liigasta, jossa on myös Antti Jaatisen ja Antti Höllin tavoite. En näe kovin realistisena sitä, että kumpikaan saisi peliaikaa ylempää, mutta esimerkiksi Taimi voisi varsin hyvin murtautua liigamiehistöön jo ensi kaudeksi. Mestiksessä kaikkien ykkösvaihtoehto on Sportissa pelaaminen.

Joukkueen nestorit Suonpää, Takala ja Uitto ovat kaikki valmiina jatkamaan Sportissa, tosin Takalasta on liikkunut jotain huhuja Seinäjoelle siirtymisestä. Tuomas Immosen tilanne on täysin avoinna, miestä ovat haitanneet lukuisat loukkaantumiset ja ura on laskusuunnassa. Muista pelaajista Mika Halavan haaveissa pyörii Porin Ässät, mutta tuskin sieltä mitään reilua tarjousta koskaan kuuluu, jatkanee Sportissa. Muita aika varmoja jatkajia ovat Kristian Tuohilampi, Eetu Heikkinen ja Markus Piispanen. Joukkueen ainoa ulkomaalaisvahvistus Robin Bergman pitää Sportissa jatkamista mahdollisena, mutta häntä saattaa kutsua myös kotimaansa kentät. Maalivahdeista Peltonen on halukas jatkamaan ja Puurula saattaa suunnata ulkomaille, mutta Sportissa jatkaminenkin on hyvä vaihtoehto.

Jatkosopimukset näille

Joni Puurula
Aaro Peltonen


Molemmat voi olla vaikea pitää, kun haluavat ykkösveskarin roolin. Yrittäisin silti sopia etukäteen 'bout 50-50 peluutuksesta ja loppukaudesta torjuu se, jolle kiekot tarttuvat paremmin. Heittämällä Mestiksen paras maalivahtiduo tapahtuessaan.

Tommi Taimi
Eetu Heikkinen
Antti Uitto
Kristian Tuohilampi
Toni Mäkinen
Miika Koivisto


Taimi saanee paikan liigasta, mutta jos peliaikaa ei tule, niin Mestiksessä joukkue on Sport.
Heikkinen ja Uitto kuuluvat luottopelaajiin, ei mitään syytä olla jatkamatta kummankaan sopimusta.
Tuohilampi oli alkukauden joukkueen paras puolustaja ja omaa myös käsiä tehdä peliä. Tulevaisuuden liigapakki, jolle tekee hyvää pelata vielä vuosi isossa roolissa Mestistä.
Mäkinen pelasi hyvin kun pääsi kokoonpanoon ja potentiaalia on vielä parempaankin, kun saa vähän kovuutta kroppaan.
Koivisto A-nuorten Liigan parhaita kiekollisia pakkeja, joka pääsi jo haistelemaan Mestiskiekkoa muutaman ottelun verran. Kiinnostaa varmasti myös liigaseuroja, eli ei kiitos mitään naurettavaa sopparitarjousta tai lähtee varmasti yrittämään Niko Peltolan esimerkkiä.

Pete Suonpää
Robin Bergman
Antti Hölli
Antti Jaatinen
Mika Halava
Markus Piispanen
Henri Manninen


Suonpäälle helvetin pitkä jatko, jos vain jaksaa pelata. Pelasi terveen kauden ja teki hyvät pisteet. Mestiksen paras aloittaja.
Bergmanilla oli vaikea kausi, mutta pelasi varsinkin poffeissa erittäin hienosti. Alusta asti joukkueen mukana, niin tekee vähintään 20 maalia ensi kaudella.
Hölli kaipaisi lisää tasaisuutta otteisiinsa, niin tekisi hirmutehot. Joukkueen ainoa todellinen snaipperi, joka laittaa kiekon varmasti häkkiin.
Jaatisen kausi meni pipariksi olkapäävamman takia, joka piti miehen sivussa melkein koko runkosarjan. Olisi tehnyt huikeat pisteet terveenä, toisaalta rikkonainen kausi mahdollistaa jatkosopimuksen Vaasaan.
Halavalla on samettiset kädet, kun vain opettelisi viimeistelemään paikoistaan niin keikkuisi korkealla pistepörssissä.
Piispanen oli hurja preseasonilla, tahti hiipui kuitenkin myöhemmin. Ensimmäisellä kaudella 25p on kuitenkin hyvä suoritus ja parempaa on luvassa.
Manninen nelosketjuun hämmentämään vastustajia. Erittäin vittumainen pelaaja, joka on joskus osannut myös maalinteon.

Siinä ja siinä

Jouni Aalto
Tuomas Immonen


Aalto on aika varmasti halpa joten menee täytepelaajana, mutta ei missään nimessä vakikuusikkoon. Immonen on taas kaikkea muuta kuin halpa, enkä tarjoa jatkoa ilman palkantarkistusta. Tällöinkään Tumen varaan ei voida paljoa laskea, pelituntuma ja kroppa kun on mitä on.

Tuomas Takala
Matti Järvinen
Jani Kiviniemi
Juuso Mörsky
Anton Fogström


Takalan jatko on kaksipiippuinen juttu. Menisi ihan hyvin ykkössentterinä, mutta toisaalta tuohon rooliin toivoisi vielä astetta kädellisempää peluria. Voisi pelata nelossentterinäkin, mutta hinta/peliaika-suhde ei tuossa kohtaa.
Järvinen oli sysipaska alkukauden, mutta pelasi poffeissa ihan mukiinmenevästi, antaisin nelossentterin tontin hänelle mikäli Takala häipyy.
Kiviniemi, Mörsky ja Fogström tuomaan leveyttä rosteriin. Näistä Mörskyllä on eväitä ylemmäskin.

Ei käyttöä

Mikko Rossi

Rossin aika Sportissa on ohi, piste. Uutta nousua uralle vaikka Red Duckseista.

Markus Talas

Ura todennäköisesti ohi, loukkaantumiset ja huono onni piinaa.

Tomi Heikkilä
Christian Sundman


Ei käyttöä kummallekaan, taso ei riitä. Suomariin ->


* * * * *

Kokoonpano 2011-2012

Jaatinen - X1/Takala - Hölli
Taimi/X2 - Heikkinen

Halava - Suonpää - Bergman
Tuohilampi - X3/Immonen

Iloviita - Kujanpää - Piispanen
Mäkinen/Koivisto - Uitto

Manninen - Järvinen/Riska -Riska/Mörsky/Kiviniemi

Puurula
Peltonen


X1 = Kädellinen sentteri, joka luo laitureille maalipaikkoja ja pyörittää ylivoimaa.
X2 = Kiekollinen pakki, jos Taimi lähtee liigaan. Viivamies ylivoimalle, rightin kätisyydestä plussaa.
X3 = Fyysinen pakki, joka pitää huolen että Sportin maalille ei ajeta yhtä helposti kuin päättyneellä kaudella.
Lisäksi A-nuorten SM-Liigasta muutama potentiaalinen pelaaja taistelemaan pelipaikoista.
Four passes break any defence

Avatar
Viestit: 4465
Liittynyt: 03.07.2008 20:47
Suosikkijoukkue: Porin Ässät Liigan pudotuspeleissä keväällä 2016

Re: Vaasan Sport 2011-2012 - jatkuuko Kotkan lento?

ViestiKirjoittaja kuningas26 » 12.04.2011 19:17

No niin, huomenna kuuluu ensimmäisen kerran sopimusrintamalta. Toivottavasti saadaan jo muutama isompi kala vauhdittamaan sponsori- ja kausarituloja. Tiekkari siis klo 12:00.
Four passes break any defence

Avatar
Viestit: 4465
Liittynyt: 03.07.2008 20:47
Suosikkijoukkue: Porin Ässät Liigan pudotuspeleissä keväällä 2016

Re: Vaasan Sport 2011-2012 - jatkuuko Kotkan lento?

ViestiKirjoittaja kuningas26 » 13.04.2011 11:23Viime kaudella oululaisen K-Laserin riveissä hyökänneet Matias Perkkiö ja Oskari Hakomäki pukevat jatkossa päälleen Sportin peliasun.

Hallitseva Mestis-mestari Vaasan Sport tuli ensimmäisen kerran sitten kauden päättymisen jälkeen esiin, kun se ilmoitti hankkineensa riveihinsä päättyneellä pelisesongilla K-Laser-paitaa kantaneet Matias Perkkiön ja Oskari Hakomäen. Kumpikin pelimies pisti nimensä yksivuotiseen pelaajasopimukseen vaasalaisten kanssa.

Perkkiö, 23, ehti vaiherikkaalla viime kaudellaan edustaa aluksi KooKoota, mutta vähälle peliajalle Ismo Lehkosen ryhmässä jäänyt hyökkääjä päätti lopulta siirtyä joulukuun puolivälissä sarjatulokas K-Laserin sotisopaan. Yhteensä 49 runkosarja- ja pudotuspelikamppailua käsittänyt rupeama toi Perkkiön tilille 28 (11+17) tehopistettä.

Vaasalaisille entuudestaan jo tuttu Sport-kasvatti Hakomäki kuului puolestaan K-Laseria luotsanneen ex-Sport-luotsi Mikko Mannerin luottopelaajiin koko pitkän Mestis-kauden ajan. 24-vuotias hyökkääjä saldosikin sen myötä oululaisten riveissä pelaamissaan yhteensä 45 runkosarja- ja pudotuspeliottelussa tehot 9+13.

Puurula, Aalto, Koivisto, Piispanen ja Kiviniemi jatkavat – Iloviidan sopimus purettu

Kahden edellä mainitun hankinnan lisäksi Sport tiedotti solmineensa yksivuotiset jatkosopimukset viime kaudella kotkapaitaa kantaneiden maalivahti Joni Puurulan, puolustajien Jouni Aallon ja Miika Koiviston sekä hyökkääjien Markus Piispasen ja Jani Kiviniemen kanssa.

Tammikuun lopun siirtotakarajalla Sportin maalille tullut Puurula, 28, nousi kevään aikana yhdeksi vaasalaisten tärkeimmistä pelaajista matkalla Mestiksen mestaruuteen. Myös runkosarjassa vähille minuuteille jääneet 20-vuotiaat Aalto ja Koivisto saivat loppukeväästä vastuuta kotkapaitojen takalinjoilla suoriutuen urakoistaan varsin kelvollisesti. Niin ikään kevään ratkaisukamppailuissa rajusti töitä tehneet Piispanen, 21, ja Kiviniemi, 23, lunastivat paikkansa Sportin pelaavassa miehistössä hienojen peliesitysten ansiosta.

Perkkiön, Hakomäen, Puurulan, Aallon ja Kiviniemen sopimuksien vastapainoksi Sport ilmoitti purkaneensa hyvässä yhteisymmärryksessä minimaaliseen rooliin viime kaudella edustusmiehistössä jääneen ja sen myötä lähestulkoon kokonaan vaasalaisten A-nuorten riveissä tahkonneen hyökkääjä Juho Iloviidan, 20, yksivuotisen pelaajasopimuksen.

A-nuorten SM-liigan 36 runkosarjaottelussa 35 (17+18) tehopistettä nakuttanut Iloviita on sen myötä vapaa etsimään itselleen uuden seuran tulevalle kiekkokaudelle 2011–2012.
Four passes break any defence

Avatar
Viestit: 3153
Liittynyt: 18.02.2008 18:53
Paikkakunta: Seinäjoki
Suosikkijoukkue: Vaasan Sport & Real Madrid

Re: Vaasan Sport 2011-2012 - jatkuuko Kotkan lento?

ViestiKirjoittaja Toivis » 13.04.2011 15:17

Sellaista sitten pukkasi. :roll:

Puurulan jatkolle iso :Thumb up: Tarkoittaako nyt sitten vaan sitä, että Peltonen olisi vaihtamassa maisemaa? Suomalainen olisi hyvä kirittäjä. Rossille ei ole mitään käyttöä. Toivottavasti Aaro kuitenkin jatkaa, mutta voi olla että ei. Puurulan pahvi muotoa 1+1.

Hakomäki palaa Vaasaan, mutta voi olla vaikeaa mahtua kolmeen ensimmäiseen ketjuun. Paljon riippuu mitä Takala ja Pete tekevät, ja hankitaanko samettikätinen ykkösentteri. Kujanpää kuitenkin 2-3 ketjun kaveri ehdottomasti. Ihan hyvä signaus, jos löytyy vain pelipaikka kokoonpanosta. Oulussa kuitenkin hyvin viime kaudella kehittyi.

Matias Perkkiö niinikään Oulusta tänne. Vaikea sanoa kaverista oikein mitään. Potentiaalia on ja hyvät tehot Oulussa, mutta floppasi sitä ennen Kouvolassa. Toivottavasti onnistuu, ihan hyvä kaappaus ja varmasti 3.ketjun laitaan ihan passeli.

Aalto. En ihastunut miehen otteisiin missään vaiheessa viime kautta ja pleijareissa ainakin aika pihalla. Kolmospariin just ja just, jos tilaa löytyy. Kesällä saa ainakin otteet parantua jotta voin perua nämä puheeni.

Kiviniemen jatko ihan OK. Nelosen laitaan rymistelemään, ellei sitten Tyly palaisi jälleen kuvioihin ;) Eihän Jallu mikään samettikäsi ole, mutta raatajana ja hämmentäjänä hyvä.

Koiviston ja Piispasen jatkot jättebra! Koivistosta saadaan ensi kaudeksi kova kaveri alakertaan, jos ja kun kehitys jatkuu. Pelasi jo hyvin tälläkin kaudella. Piispanen ei kentän näkyvin, mutta fiksu pelaaja ja tekee hyvin duunia. Viime kauden pre-seasonilla kovat tehot, hieman hiipui, mutta erittäin hyvää peliä Sportin viime kauden tasapainoisimmassa ketjussa Mirrin ja Halavan kanssa.

Iloviita otti ja lähti, miks vitus? Olisi varmasti saanut paikkansa näyttää jo edarissa mitä osaa, mutta ilmeisesti halusi sitten uusia kuvioita tms. Ei itselle ihan avaudu nyt tää case.

Vielä kun pakeista Taimen, Uiton, Edun ja Tuohilammen nimet saadaan paperiin niin hyvä, sitten joku ruma kolossi putsaamaan maalinedustaa. :Thumb up:
Liity mukaan NBA-voittojahtiin - Facebookissa!
Liigagurun mestari kaudella 2007-2008 sekä pronssia kaudella 2010-2011!
Mestisgurun mestari kaudella 2008-2009 sekä runkosarjan voitto & hopeaa kaudella 2010-2011!
NHL-Gurun hopeaa kaudella 2009-2010!
Historian ensimmäisen HaxBall- turnauksen mestaruus feat Crick!

Avatar
Viestit: 3153
Liittynyt: 18.02.2008 18:53
Paikkakunta: Seinäjoki
Suosikkijoukkue: Vaasan Sport & Real Madrid

Re: Vaasan Sport 2011-2012 - jatkuuko Kotkan lento?

ViestiKirjoittaja Toivis » 27.04.2011 17:45

Uutisia ensi kauden joukkuetta koskien:

Aaro Peltonen Kajaanin Hokkiin parin vuoden pahvilla. Harmi. Toisaalta nyt pääsee kehittymään ja saa ykkösruudun tontin, Sportissa peliaika olisi ollut kortilla. Kaikkea hyvää Aarolle Kajaaniin! :Thumb up:

Tommi Taimi myöskin parin vuoden paperilla kasvattajaseuraansa Porin Ässiin. Odotettu siirto, hieno kausi Vaasassa toi paikan liigaremmiin. Toivottavasti myös Taimi pärjää liigassa, vaikka ikävä tulee. :dunno:

Sport tiedottaa uusista pelaajasopimuksista todennäköisesti vapun jälkeen.
Liity mukaan NBA-voittojahtiin - Facebookissa!
Liigagurun mestari kaudella 2007-2008 sekä pronssia kaudella 2010-2011!
Mestisgurun mestari kaudella 2008-2009 sekä runkosarjan voitto & hopeaa kaudella 2010-2011!
NHL-Gurun hopeaa kaudella 2009-2010!
Historian ensimmäisen HaxBall- turnauksen mestaruus feat Crick!

Avatar
Viestit: 4465
Liittynyt: 03.07.2008 20:47
Suosikkijoukkue: Porin Ässät Liigan pudotuspeleissä keväällä 2016

Re: Vaasan Sport 2011-2012 - jatkuuko Kotkan lento?

ViestiKirjoittaja kuningas26 » 29.04.2011 10:58

Mika Halava, Juuso Mörsky, Anton Fogström ja Toni Mäkinen pelaavat Sportissa myös kaudella 2011-2012

Halavan jatkolle giganttinen

Leveyttä ei voi olla koskaan liikaa ja mieluiten noissa rooleissa näen omia kasvatteja kuin muualta roudattuja penkinlämmittäjiä. Runko alkaa olla hyvin kasassa, mutta vielä haluaisin muutaman jatkajan viime kauden joukkueesta. Tuohilammille, hölleille ja jaatisille on paljon tarjontaa ja päätös jatkosta venynee pitkälle kesään. Mikään kiire tässä ei ole, vaan nyt kaivataan malttia, sillä huippupelaajia tähän sarjaan on tarjolla vielä alkusyksystäkin, vieläpä halvemmilla hinnoilla, kun liigajoukkueet alkavat kaventamaan rinkiään.

XXX - XXX - XXX
XXX - XXX

Halava - Kujanpää - Piispanen
XXX - XXX

XXX - Hakomäki - Perkkiö
Koivisto - Mäkinen/Aalto

Mörsky/Kiviniemi/XXX - Riska/Mörsky/XXX - Fogström/Riska/XXX

Puurula
XXX/Suomalainen


Vielä tarvitaan siis ykkösketju, kaksi ensimmäistä pakkiparia, kakkosmaalivahti, sekä nuoria ja nälkäisiä pelaajia tuomaan kilpailua peliajasta.

Hyvältä näyttää.
Four passes break any defence

Avatar
Viestit: 4465
Liittynyt: 03.07.2008 20:47
Suosikkijoukkue: Porin Ässät Liigan pudotuspeleissä keväällä 2016

Re: Vaasan Sport 2011-2012 - jatkuuko Kotkan lento?

ViestiKirjoittaja kuningas26 » 30.04.2011 19:41

Törmäsen mukaan Kristian Tuohilampi, Tuomas Immonen ja Henri Manninen eivät jatka ensi kaudella Vaasassa. Immosen ja Mannisen lähdön kanssa olen sujut, mutta Tuohilampi on ikävä menetys mikäli suuntaa muualle Mestikseen, liigasoppariin en usko. Vaikka onhan sinne Matti-Pekka Pelkosiakin roudattu, niin mistäs sitä tietää. Lisäksi Tuomas Takalan jatkoa Törmänen pitää epätodennäköisenä ja miestä onkin huhuttu vahvasti takaisin kasvattiseuraansa S-Kiekkoon. Suht varmoja jatkajia uskoisin olevan Suonpään, Uiton ja Heikkisen. Harjoitukset alkaa 2.5 eli eiköhän silloin kuulla jo uusia sopimuksia.
Four passes break any defence

Avatar
Viestit: 3153
Liittynyt: 18.02.2008 18:53
Paikkakunta: Seinäjoki
Suosikkijoukkue: Vaasan Sport & Real Madrid

Re: Vaasan Sport 2011-2012 - jatkuuko Kotkan lento?

ViestiKirjoittaja Toivis » 04.05.2011 11:30

Sota ei yhtä miestä kaipaa

Voihan vittu. :shock: Ei kyllä pysty taas tätäkään oikein hiffaamaan. Uudet haasteet veivät Stögön kellojen luvattuun maahan. Ei voi sanoa muutakuin, että vituttaa!

Onnea Stögölle Sveitsiin - hieno mies ja kiitos viime kaudesta!
Liity mukaan NBA-voittojahtiin - Facebookissa!
Liigagurun mestari kaudella 2007-2008 sekä pronssia kaudella 2010-2011!
Mestisgurun mestari kaudella 2008-2009 sekä runkosarjan voitto & hopeaa kaudella 2010-2011!
NHL-Gurun hopeaa kaudella 2009-2010!
Historian ensimmäisen HaxBall- turnauksen mestaruus feat Crick!

Avatar
Viestit: 4465
Liittynyt: 03.07.2008 20:47
Suosikkijoukkue: Porin Ässät Liigan pudotuspeleissä keväällä 2016

Re: Vaasan Sport 2011-2012 - jatkuuko Kotkan lento?

ViestiKirjoittaja kuningas26 » 27.05.2011 13:31

Uusi päävalmentaja tuodaan lehdistön eteen maanantaina 30.5. Huhuissa on pyörinyt nimiä vähän joka lähtöön, aina Raimo Summasesta Juha Juujärveen ja Tero Lehterään. Uudeksi urhelutoimenjohtajaksi valittiin Sport-ikoni ja entinen kapteeni Markus Jämsä. Ensi viikolla tuotaneen julki myös muutama uusi pelaajasopimus, joiden allekirjoitusta on viivyttänyt valmentajaprosessi. Bladetin mukaan ainakin Oskar Essenillä on valmis pahvi ja tuohon joukkoon luulisi kuuluvan myös Pete Suonpään. Viime kauden joukkueesta muualle ovat viikkojen varrella suunnanneet Antti Jaatinen (JYP) ja Kristian Tuohilampi (HIFK).

XXX - "Suonpää" - "Essen"
XXX - XXX

Halava - Kujanpää - Piispanen
Koivisto - XXX

XXX - Hakomäki - Perkkiö
Mäkinen - Aalto/Lehtinen

Mörsky, Kiviniemi, Riska, Fogström & XXX

Puurula
XXX
Suomalainen
Four passes break any defence

Avatar
Viestit: 918
Liittynyt: 23.02.2010 22:56
Paikkakunta: Lahti
Suosikkijoukkue: Pelicans

Re: Vaasan Sport 2011-2012 - jatkuuko Kotkan lento?

ViestiKirjoittaja Tonttu » 30.05.2011 08:26

Pasi Räsänen Sportin peräsimeen, tarkempia tietoja vielä odotellessa.

Hyvän koutsin saatte. Viime kauden perusteella on miestä turha teilata maanrakoon, sillä Räpsä siirtyi aika paskamaiseen paikkaan joukkuuen peräsimeen, eikä saanut kuin vasta loppukaudesta otteen kurittomaan laumaan.

Jos vaan saatte materiaalia hiukan nykyistä vahvemmaksi, niin Räpsän kanssa taistelette taas Mestiksen voitosta :Thumb up:
Lahen Pelicans

Rest in peace - Lokomotiv Yaroslavl

Avatar
Viestit: 4465
Liittynyt: 03.07.2008 20:47
Suosikkijoukkue: Porin Ässät Liigan pudotuspeleissä keväällä 2016

Re: Vaasan Sport 2011-2012 - jatkuuko Kotkan lento?

ViestiKirjoittaja kuningas26 » 30.05.2011 17:49

Varmaan ihan ok valinta resursseihin nähden. Ei mikään keltanokka, mutta uuden koulukunnan valmentaja silti. Meriittejä ei liikaa ole, mutta itseluottamusta ja kova näyttämisen halu Räsäsellä näkyy puheiden perusteella olevan. On ainakin omasta mielestään hyvä nuorten pelaajien kehittäjä, toivottavasti puheille saadaan kauden aikana myös jotain takeita. Sopimus on kaksivuotinen, joista ensimmäinen puolivuotinen menee enemmän ja vähemmän uuden pelityylin opetteluun. Räsänen ilmeisesti vannoo monien uusien huippuvalmentajien tavoin kiekkokontrollin nimeen.

Linkki Pohjalaisen juttuun
Four passes break any defence

Avatar
Viestit: 4465
Liittynyt: 03.07.2008 20:47
Suosikkijoukkue: Porin Ässät Liigan pudotuspeleissä keväällä 2016

Re: Vaasan Sport 2011-2012 - jatkuuko Kotkan lento?

ViestiKirjoittaja kuningas26 » 08.08.2011 11:09

Jussi Tapio Sportiin

No oho, taitaa olla Mestiksen tämän kauden kovin värväys tähän mennessä.
Four passes break any defence

Avatar
Viestit: 11211
Liittynyt: 18.11.2008 00:25
Suosikkijoukkue: Oulun Kärpät

Re: Vaasan Sport 2011-2012 - jatkuuko Kotkan lento?

ViestiKirjoittaja Nestori » 08.08.2011 20:48

kuningas26 kirjoitti:Jussi Tapio Sportiin

No oho, taitaa olla Mestiksen tämän kauden kovin värväys tähän mennessä.

Tapiolle ei sitten TPS:ssa löytynyt hyökkäävää roolia, eikä Tammisen Toverit (ex TuTo) saanut miestä sainattua? Menee kyllä ehdottomasti ykköskorin värväykseksi tälle kaudelle. Varovainen arvioni on, että 50+ pinnaa tällä kaudella ja ensi kaudeksi takaisin Liigaan?

Pitääkö muuten paikkansa, että sieltä olisi vielä yksi kova nimi tulossa, niinkuin maailmalla huhuillaan? Jos tulee, niin tässähän aletaan puhumaan ihan top 3-rosterista? Lähellä toki ollaan jo nytkin.
Oulun Kärpät

Avatar
Viestit: 11211
Liittynyt: 18.11.2008 00:25
Suosikkijoukkue: Oulun Kärpät

Re: Vaasan Sport 2011-2012 - jatkuuko Kotkan lento?

ViestiKirjoittaja Nestori » 19.08.2011 19:18

Erno Suomalaisen sairausloma kestää pitkään ja tilalle on vuokrattu Bluesista nuori Jonathan Iilahti, jonka vuokrasopimus jatkuu aina joulutaukoon asti, jonka jälkeen tilannetta tarkastellaan uudestaan.

Puurula - Iilahti -kaksikolla Sport ilmeisesti sitten lähteen kauteen ja sille osastolle ei vahvistuksia ilmeisesti ole tulossa?
Oulun Kärpät

Seuraava

Paluu Sport

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa