KHL:n playoffit kaudella 2011-12

Keskustelua Kontinental Hockey Liigasta.

Mikä joukkue voittaa Gagarin Cupin?

Äänestys päättyi 27.02.2012 22:50

Ak Bars Kazan
3
21%
Amur Habarovsk
1
7%
Avangard Omsk
0
Ei ääniä
Atlant Mytishi
0
Ei ääniä
Barys Astana
0
Ei ääniä
Dinamo Riika
0
Ei ääniä
Dynamo Minsk
0
Ei ääniä
Jugra Hanti-Mansijsk
0
Ei ääniä
Metallurg Magnitogorsk
3
21%
OHK Dynamo Moskova
0
Ei ääniä
Salavat Julajev Ufa
0
Ei ääniä
Severstal Tsherepovets
0
Ei ääniä
SKA Pietari
6
43%
Torpedo Nizhni Novgorod
1
7%
Traktor Tsheljabinsk
0
Ei ääniä
TsSKA Moskova
0
Ei ääniä
 
Ääniä yhteensä : 14
Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

KHL:n playoffit kaudella 2011-12

ViestiKirjoittaja InFlames » 30.01.2012 22:50

Laitetaan tälläinen ketjukin jo pystyyn, johon sitten voi laittaa kaikki jutut playoffeista. KHL:ää on suunnilleen 10 kierrosta jäljellä runkosarjasta. KHL:n runkosarja päättyy 26.2.

Tässä ketjussa voidaan ennen playoffeja ennakoida tulevilla pareilla ja pohtia kaikkea playoffeihin liittyvää. Yksi mielenkiintoinen tilanne on Kazanin ja Barysin kohdalla. Muistaakseni joukkueet ovat kohdanneet kolme kertaa peräkkäin playoffeissa ensimmäisellä kierroksella ja aina Kazan on mennyt jatkoon. Tuo pari voi olla jälleen ensimmäisellä kierroksella vastakkain.

Ite veikkaisin ensimmäisen kierroksen pareiksi muodostuvan seuraavat (divisioonien voittajat vievät kaksi kärkipaikkaa konferensseista).

Länsi

(1.) SKA Pietari - Dinamo Riika (8.)
(2.) Torpedo Nizhni Novgorod - TsSKA Moskova (7.)
(3.) OHK Dynamo Moskova - Severstal Tsherepovets (6.)
(4.) Dynamo Minsk - Atlant Mytishi (5.)


Itä

(1.) Traktor Tsheljabinsk - Jugra Hanti-Mansijsk (8.)
(2.) Salavat Julajev Ufa - Amur Habarovsk (7.)
(3.) Metallurg Magnitogorsk - Barys Astana (6.)
(4.) Ak Bars Kazan - Avangard Omsk (5.)

Avatar
Viestit: 6728
Liittynyt: 11.04.2009 13:12
Paikkakunta: Rauma
Suosikkijoukkue: Lukko, Red Wings, Chelsea, AIK, Trail Blazers

Re: KHL:n playoffit kaudella 2011-12

ViestiKirjoittaja Lehväs » 31.01.2012 00:02

Kuten InFlames tuolla toisessa ketjussa jo mainitsikin, niin kyllä tulee joko ZSKA:lle tai Dynamo Riikalle kova vastus heti kärkeen, kun ylivoimainen konferenssivoittaja SKA tulee vastaan. Eipä voi ainakaan sanoa, etteikö olisi panosta loppurunkosarjassa, vaikka Lev ensimmäisellä ulosjäävällä paikalla onkin turvallisen kaukana, 12 pisteen päässä.

InFlames kirjoitti:Yksi mielenkiintoinen tilanne on Kazanin ja Barysin kohdalla. Muistaakseni joukkueet ovat kohdanneet kolme kertaa peräkkäin playoffeissa ensimmäisellä kierroksella ja aina Kazan on mennyt jatkoon. Tuo pari voi olla jälleen ensimmäisellä kierroksella vastakkain.


Tuo pisti itselläkin silmään, kun tutkailin mahdollisuuksia erillaisiin pareihin. Luulen, että Barysille aika kova latauspiikki, jos Kazan astuu vastaan jälleen, sillä tuskin innostaisi lähteä saman seuran toimesta neljättä kertaa lomille :D
...

Avatar
Viestit: 426
Liittynyt: 23.02.2011 16:39
Paikkakunta: Espoo
Suosikkijoukkue: SKA, Blues

Re: KHL:n playoffit kaudella 2011-12

ViestiKirjoittaja SKA » 31.01.2012 12:52

SKA:n ainoa haastaja lienee Ufa. SKA:n ja Salavatin kamppailut ovat olleet aivan huikeita spektaakkeleita tällä kaudella ja toivon syvästi että nämä joukkueet kohtaavat finaalissa. Toisaalta olisihan se kiva murjoa joku Kazan 4-0 otteluvoitoin, mutta uskon että Kazan on viimeistään toisella kierroksella ulkona playoffeista.

Läntisesen konferenssin voittaja on siis melko varma, mutta idässä onkin tiukempaa. Traktor haastaa hyvin suurempiaan Ufaa ja Kazania ja Magnitogorskillakin on mahdollisuudeet yllättää. Avangard Omskiin en usko tällä hetkellä yhtään, mutta heilläkin on potentiaalia. Itseasiassa tuota Traktoria vastaan on ollut myös ongelmia tällä kaudella, mutta pidän silti Ufaa vielä vaarallisempana joukkueena playoffeissa.

Joka tapauksessa veikkaukseni on:

Konferenssifinaalit:

SKA Pietari
- Dynamo Moskova

Traktor Chelyabinsk - Salavat Julaev Ufa

Kaiken kaikkiaan idässä on luonnollisesti tänäkin vuonna kovemmat joukkueet, mutta mestari ei tule tällä kertaa sieltä. :)
Se ei pane joka valikoi. Yksi toivomus on: Mielellään nainen. -Jatkoajan deittipalsta.

Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

Re: KHL:n playoffit kaudella 2011-12

ViestiKirjoittaja InFlames » 31.01.2012 15:40

SKA kirjoitti:Kaiken kaikkiaan idässä on luonnollisesti tänäkin vuonna kovemmat joukkueet, mutta mestari ei tule tällä kertaa sieltä. :)

SKA on väärässä, sillä et tainnut muistaa, että idän puolella pelaa Metallurg Magnitogorsk ;) Huomenna nähdään miten Nelonen Pron tv-pelissä Magnitogorsk möyhentää SKA:n maanrakoon.

Sitten ihan vakavasti ajateltuna, niin ite uskon, että SKA tulee voittamaan Gagarin Cupin. Lokomotiv Jaroslavl olisi ollut lännen puolelta kovin haastaja suurena seurana. Lokomotivia ei kuitenkaan ole, niin SKA:n tie mestaruuteen on helpompi. Toivon todella, että SKA putoaisi heti ensimmäisellä kierroksella TsSKA:ta tai Riikaa vastaan, mutta mitä olen nähnyt näiden joukkueiden pelejä, niin on todella vaikeaa kuvitella, että jompi kumpi voisi kaataa tämän kauden SKA:ta. Tuo SKA:n joukkue aivan järkyttävän kova materiaaliltaan ja joukkue on rakennettu todella järkevästi. SKA:n joukkueesta on vaikea löytää heikkoa kohtaa mihin iskeä. Vladimir Tarasenkon tulo teki joukkueesta vain entistä suuremman suosikin. SKA:n suurimpana haastajana pidän OHK Dynamo Moskovaa, vaikka SKA juuri pieksikin joukkueen 5-1.

Idän puolella Gagarin Cupin finaaleihin ehdokkaita on monia. Suurimmat suosikit ovat omissa papereissa tämän hetken neljä kärkiseuraa eli Traktor, Ufa, Magnitogorsk ja Kazan. Jotenkin en luota Traktoriin playoffeissa. Ufan kohdalla maalivahtipeli on kysymysmerkki playoffeissa. Magnitogorskilla on periaatteessa kaikki eväät voittaa tänä vuonna. Kazanin suurin este on päävalmentaja Krikunov. Avangard Omskiin ei luottoa ole ollenkaan, sillä Summanen on pistänyt pajazon taas sekaisin. Barys Astana voisi olla musta hevonen, mutta vaikea nähdä Barysin kuitenkaan menevän finaaleihin.

Konferenssien finaaliparien uskon olevan seuraavanlaiset:

SKA Pietari - OHK Dynamo Moskova

Metallurg Magnitogorsk - Ak Bars Kazan

Avatar
Viestit: 3098
Liittynyt: 22.03.2009 21:32
Suosikkijoukkue: .

Re: KHL:n playoffit kaudella 2011-12

ViestiKirjoittaja FPP » 03.02.2012 11:16

Pitkälti Idän tilanne riippuu ensimmäisen kierroksen pareista, niin rajusti elää tilanne joka kierroksen jälkeen. Barys noin tuloksellisesti hiukan laskusuunnassa tällä hetkellä, mutta Ufakin oli viime pelissä sellaisessa pyörityksessä läpi ottelun, että harvoin näkee. Tänään voitto Kazanista, ja Ufalle pistemenetyksiä Traktorin vieraana, niin ero on 6-8 pistettä ja Barysilla yksi rästiottelu. Loppukaudella pelejä kohtuullisesti ennalta selvästi heikempiä joukkueita vastaan. Seitsemästä jäljellä olevasta pelistä tämän päivän jälkeen, "varmoja" 3 pisteen matseja ovat kotimatsit Neftehimikiä, Spartakia, Severstalia sekä Vitjazia vastaan. Lisäksi Slovakiasta pitäisi hakea heikentyneeltä Leviltä helposti pisteet. Ne ennalta hankalimmat pelit ovat kotimatsi Omskia sekä vierasmatsi ailahtelevaa TsSKA:ta vastaan.

Avatar
Viestit: 4535
Liittynyt: 11.09.2010 09:04
Paikkakunta: Meksiko
Suosikkijoukkue: Tappara & Hawks

Re: KHL:n playoffit kaudella 2011-12

ViestiKirjoittaja Snoga » 05.02.2012 19:19

Erittäin jännittävät ja mielenkiintoiset poffit rupeavat jo lähestymään Euroopan parasta kiekkoliigaa, kun runkosarjaa on enää jäljellä noin kolmisen viikkoa. Täällä suunnassa nämä ovat ensimmäiset varsinaiset playoffit, jotka tulee seurattua melko tarkkaan ja yksi osasyy tämän mahdollistamiseen on suotuisat lähetysajat.

SKA on ollut vakuuttava koko kauden ja siellä Pietarin suunnassa on suurimmat odotukset mestariksi. Nimilista ainakin oikeuttaa siihen: Stepanek, Koltsov, Kalinin, Afinogenov, Tarasenko, Mårtensson ja monia muita tähtiä. Joukkue on hyvin rakennettu ja ratkaisijoita löytyy laajalta rintamalta ja mikä tärkeintä kaikki kaverit ovat olleet suhteellisen terveitä ja playoffit kun lähentelevät ovea, niin melkeinpä kaikki pelaajat ovat terveitä ja valmiita hyppäämään askiin. Jokaisessa pelin osa-alueella SKA on liigan ehdottomatonta eliittiä ja erityisesti ulkomaalaiset (Stepanek, Mårtensson, Weinhandl, Prucha ja Thoresen) ovat panosten kasvaessa suurennuslasin alla. Ehdottomasti mielenkiintoinen seurattava ja ennakolta tosiaan, ennakkosuosikki.

Luontaisesti Magni on toinen joukkue, jota tulee seurattua aktiivisesti suosikkijoukkue kun kerran kyseessä on ja näkisin kyllä, että meillä on kaikki mahdollisuudet yllättää nämä ennakolta kovemmat nimet. Kauden alku oli Magnille yllättävän vaikea ja aikainen valmentajanvaihdos Barkovista Kanareykiniin oli ehdottomasti oikea valinta. Jo ennen edes ensimmäistä kiekon pudotusta tuntui, että Barkovin alaisuudessa joukkue ei tule pääsemään pitkälle ja melko suuri osa faneista oli oikeassa. Nykyään joukkue on pelannut hyvin ja noussut jatkuvasti sarjataulukossa ylöspäin ja näen Magnin todellisena haastajana tämän kauden playoffeissa.

Materiaali on riittävä ja Mozyakinin johdolla hyökkäyksestä löytyy potentiaalisia pisteiden tekijöitä. Koko liigan maalipörssin kymmenen kärkeä hivutteleva on Mozyakinin ohella toinen hyökkääjä, jolta odotan pisteitä - erityisesti maaleja. Seurajoukkueessa Aaltonen on ollut jälleen odotetun vahva ja taivas varjele jos tuon saman tahdin saisi siirrettyä A-maajoukkue paitaan, niin tulosta tulisi. Likaisen työn sankareita löytyy kanssa ja todennäköisesti viimeistä kauttaan pelaava jääkiekkolegenda Sergei Fedorov ei ole näyttänyt vanhenemisen merkkejä ainakaan pisteiden valossa. Rolinek on ollut joka kerta playoffeissa vahva ja hänen 2-suunnan pelinsä on koko liigan mittapuulla huippuluokkaa. Puolustus on myös kova ja erityisesti isokokoinen ja vielä kun maalista löytyy todella kuuma Ari Ahonen on mestaruus tällä sakilla realismia.

Lännestä pidän SKA:ta varmana finaalijoukkueena, mutta Idän puolella onkin sitten jo vaikeampaa ennustaa finaalivastustajaa. Ufa, Traktor, Magni, Barys, Kazan ja Omsk ovat kaikki hyvän päivän sattuessa mahdollisia finaalijoukkueita ja kuten FPP tuossa mainitsi, niin erot ovat erityisen pienet. Jos tässä kuitenkin täytyy jotain veikkausta heittää konferenssien finaalipareista, niin ne olisi seuraavat:

SKA Pietari - Atlant Mytishi

Salavat Julajev Ufa - Metallurg Magnitogorsk


Mutta hei, nauttikaa todellisesta taitokiekosta ja seuratkaa ehdottomasti KHL:n playoffeja. Minä ainakin.
Lohet joukkoraiskasivat minut ennen Merikosken ohijuoksutusta.

- Nestori

Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

Re: KHL:n playoffit kaudella 2011-12

ViestiKirjoittaja InFlames » 05.02.2012 23:01

Telle kirjoitti: Uskon, että playoffeissa tullaan näkemään yllätyksiä.

Jatketaan täällä.

Tätä itekkin toivon. Toivon myös SKA:n putoavan ennen Gagarin Cupin finaaleja, vaikka pelaavatkin todella viihdyttävää jääkiekkoa. Ei ole erityisemmin mitään SKA:ta vastaan, mutta joukkue on kuitenkin suurin ennakkosuosikki mestariksi, niin ei haittaisi jos ei finaaleissa ole.

Minskin peli on tosiaan nyt pahasti sekaisin ja joukkue on viime aikojen huonoilla esityksillä menettämässä kotiedun playoffeihin. Kaikki palaset pitäisi periaatteessa olla kunnossa, mutta vieraspeleistä ei ainakaan näytä tulevan yhtään mitään. Tappiot juuri Spartakille ja Vitjazille.

Kari Jalosen Torpedo sen sijaan on ottamassa läntisen konferenssin sijan kaksi. Tästä annan suuren sulan Jalosen hattuun. Joukkue pelaa kurinalaisesti ja on pelannut huikean kauden, jos pelaajamateriaalia kattoo. Dinamo Riika saattaa muuten kohdata sittenkin Torpedon. TsSKA on sukeltanut viime aikoina sen verran pahasti, että joukkue jäänee kahdeksanneksi.

Toivottavasti nähdään hienot playoffit. Viime vuonna Magnitogorskin ottelusarjat Ufaa ja Omskia vastaan olivat ikimuistoisia. Jugrakin laittoi kunnolla kampoihin avauskierroksella.

Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

Re: KHL:n playoffit kaudella 2011-12

ViestiKirjoittaja InFlames » 06.02.2012 15:51

Sensaatiomaisesti KHL:ää syyskaudella johtanut Amur Habarovsk on ongelmissa. Viides peräkkäinen tappio tuli tänään kotiyleisön edessä ns. kuuden pisteen ottelussa Metallurg Novokuznetskia vastaan. Ottelu päättyi 1-2. Ratkaisumaali nähtiin vain reilu minuutti ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Amur on ajautunut nyt tilanteeseen, jossa sen playoff-paikkakin on uhattuna. Pystyykö Jortsu vielä kääntämään laivan kurssin? Materiaalin rajallisuus on alkanut pitkän kauden aikana auttamatta näkymään.

Uhattuna on muitakin joukkueita kuin Amur, mutta tuskin Barys tai Jugra häviävät kaikkia loppuja pelejään, kun ovat sen verran hyvässä vireessä. Novokuznetsk on ainut oikea uhka ja lähinnä vain Amurille.

Sarjatilanne (itä)
6. Barys 76p (48gp)
7. Jugra 75p (48gp)
8. Amur 73p (48gp)
-----------------------
9. Novokuznetsk 65p (47gp)


Amurin loppuohjelma:
7.2 Amur - Novokuznetsk
17.2 Amur - Jugra
19.2 Amur - Mtg Magnitogorsk
22.2 Atlant - Amur
24.2 SKA - Amur
26.2 Dinamo Riika - Amur
Arvio: Saa 4-6p

Novokuznetskin loppuohjelma:
7.2 Amur - Novo
15.2 Novo - Jugra
17.2 Novo - Magni
19.2 Novo - Omsk
22.2 SKA - Novo
24.2 Dinamo Riika - Novo
26.2 Atlant - Novo
Arvio: Saa 5-7p

Omilla arvioilla Amur menee playoffeihin. Jos Novo voittaa huomisen kohtaamisenkin varsinaisella peliajalla, niin ero on viisi pistettä. Kirjoitin yllä olevan jutun ennen otteluohjelmaan perehtymistä. Novon otteluohjelma on, niin vaikea, että vaikea uskoa joukkueen saavan tuota kahdeksan pisteen etumatkaa kiinni. Huomenna Amur voi katkaista kuitenkin Novon playoff-haaveet voittamalla pelin.

Vaikka Amurin vire on mitä on, niin se riittänee playoffeihin ellei joukkue täysin kipsaannut. Teemu Lassila voi tehdä kuitenkin ihmeitä Novon maalilla. Novo pelaa erittäin kurinalaista peliä, joten tasaisia matseja joukkue pelaa jatkossakin.

Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

Re: KHL:n playoffit kaudella 2011-12

ViestiKirjoittaja InFlames » 07.02.2012 23:53

Bye bye Metallurg Novokuznetsk


Amur ja Novokuznetsk kohtasivat tänään toistamiseen Habarovskissa. Amur oli peliä jo 0-2 häviöllä kahden erän jälkeen ja Novo oli kutistamassa joukkueiden piste-eron vain viiteen pisteeseen. Amur kuitenkin taisteli viimeisessä erässä pelin tasoihin ja voitti lopulta rankkareilla. Joukkueiden välinen piste-ero kasvoi yhdeksään pisteeseen ja tämä voitto käytännössä varmisti Amurille sarjapaikan. Novo ei tule ottamaan enää tuota kymmentäkään pistettä viimeisestä kuudesta pelistä. Näin Teemu Lassilan ja Jyrki Välivaaran kausi päättyy runkosarjaan. Hannu Jortikka valmentaa Amurin pitkän tauon jälkeen playoffeihin. Mikko Mäenpää on myös ollut hurjassa vedossa Amurin takalinjoilla. Amur nousi voitolla ohi Jugrasta. Idän tilanne on vielä tiukempi kuin lännessä.

Itä
1. Traktor Tsheljabinsk 98p (48gp)
2. Salavat Julajev Ufa 82p (49gp)
3. Metallurg Magnitogorsk 87p (48gp)
4. Ak Bars Kazan 86p (49gp)
5. Avangard Omsk 78p (48gp)
6. Barys Astana 76p (48gp)
7. Amur Habarovsk 75p (49gp)
8. Jugra Hanti-Mansijsk 75p (48gp)
-----------------------------------
9. Metallurg Novokuznetsk 66p (48gp)


Traktor voittaa oman divisioonansa ja itäisen konferenssin. Konferenssin kakkospaikka menee Chernyshev divisioonan voittajalle. Ufa jahtaavat Omsk, Barys ja Amur. Kaikilla on peli vähemmän pelattuna kuin Ufalla, joka hävisi edellisellä kierroksella vieraissa Avtomobilistille 2-6.
Tuo kakkospaikka kiinnostaa varmasti. Ufa ei ole missään nimessä varma tuon divisioonan voitosta.

Magnitogorsk tulee olemaan runkosarjan kolmonen tai nelonen. Kazanin kanssa käydään taistelu kolmossijasta. Kazanilla on jo pelattuna peli enemmän ja enää viisi peliä jäljellä, joten hyvin on Magnilla tuon suhteen pullat uunissa.

Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

Re: KHL:n playoffit kaudella 2011-12

ViestiKirjoittaja InFlames » 18.02.2012 16:31

InFlames kirjoitti:
Itä

6. Barys Astana 76p (48gp)
7. Amur Habarovsk 75p (49gp)
8. Jugra Hanti-Mansijsk 75p (48gp)
-----------------------------------
9. Metallurg Novokuznetsk 66p (48gp)

Näin oli tilanne ennen taukoa. Novo ei luovuttanut, vaan on voittanut kotonaan varsinaisella peliajalla tauon Jälkeen Jugran 4-1 ja viime kierroksella suurseura Magnitogorsk kaatui 2-1. Teemu Lassila on ilmiömäisessä vedossa tällä hetkellä ja pitää Novon nousua playoffeihin mahdollisina.

Tilanne nyt...

6. Amur Habarovsk 78p (+24)
7. Barys Astana 76p (-2)
8. Jugra Hanti-Mansiisk 75p (+3)
--------------------------------------
9. Metallurg Novokuznetsk 72p (-16)


Jokaisella joukkueella on neljä peliä jäljellä runkosarjaa. Novo vaikuttaa olevan loistavassa iskussa tauon jälkeen, mutta loppuohjelma on vaikea. Jugran peli on pahiten sekaisin tuloksen valossa. Saatoin toivotella Novolla liian ajoissa kesälomaa...

Amurin loppuohjelma: Magnitogorsk (K), Atlant (V), SKA (V) ja Riika (V)
Barysin loppuohjelma: Lev (V), Spartak (K), Severstal (K) ja Vitjaz (K)
Jugran loppuohjelma: Sibir (V), Ufa (K), Neftehimik (K) ja Kazan (K)
Novokuznetskin loppuohjelma: Omsk (K), SKA (V), Riika (V) ja Atlant (V)

Novon loppuohjelma on todella vaikea, sillä joukkue on yksi KHL:n surkeimmista vierasjoukkueista. Melkoinen ihme on, jos joukkue nousee playoffeihin. Omsk pitäisi melkein voittaa huomenna, mutta Raimo Summasen suojatit ovat olleet vakuuttavassa iskussa ja taistelevat vielä divisioonansa voitosta. Magni tosin kaatui eilen 2-1. Mielenkiintoinen ja jännittävä loppu saadaan kuitenkin. Teemu Lassila voi tehdä jatkossakin ihmeitä Novon maalilla.

Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

Re: KHL:n playoffit kaudella 2011-12

ViestiKirjoittaja InFlames » 22.02.2012 20:29

Muutama pari on jo lähes varma playoffeihin.

Länsi:

(1.) SKA Pietari - TsSKA Moskova (8.)
(2.) XXX - Dinamo Riika (7.)
(3.) OHK Dynamo Moskova - Dynamo Minsk (6.)
(4.) XXX - XXX (5.)


Loput paikat täyttävät Atlant Mytishi, Torpedo Nizhni Novgorod ja Severstal Tsherepovets.

Itä:
(1.) Traktor Tsheljabinsk -

Muut paikat vielä idän puolella täysin auki, vaikka kaksi peliä vain jäljellä.

SKA:n ja TsSKA:n kohtaaminen on mielenkiintoinen, kun Supler sai TsSKA:n päävalmentajan paikalta kenkää juuri playoffien alla. Dynamojen taistosta tulee myös varmasti mielenkiintoinen. Minskin peli on ollut tässä kauden lopussa sekaisin, joten saa nähdä miten kurssi kääntyy vahvaa Moskovan ylpeyttä vastaan.

Avatar
Viestit: 3098
Liittynyt: 22.03.2009 21:32
Suosikkijoukkue: .

Re: KHL:n playoffit kaudella 2011-12

ViestiKirjoittaja FPP » 26.02.2012 22:26

Gagarin Cup, 1. kierros:

Länsi:

1. SKA Pietari - TsSKA Moskova 8.
2. Torpedo Nizhni Novgorod - Dinamo Riika 7.
3. OHK Dynamo Moskova - Dynamo Minsk 6.
4. HK Atlant - Severstal Tserepovets 5.

Itä:
1. Traktor Tsheljabinsk - Jugra Hanti-Mansisk 8.
2. Avangard Omsk - Amur Habarovsk 7.
3. Metallurg Magnitogorsk - Barys Astana 6.
4. Ak Bars Kazan - Salavat Julajev Ufa 5.

Avatar
Viestit: 3744
Liittynyt: 25.06.2010 17:10
Suosikkijoukkue: Tappara, NJ Devils

Re: KHL:n playoffit kaudella 2011-12

ViestiKirjoittaja NiksuP » 26.02.2012 22:50

Mielenkiintoiset parit tuli "arvottua." Vähemmän tietämättömällekin pistää kyllä silmään tuo Ufa vs. Kazan -pari, joka on kyllä houkutteleva. Pitää tuosta ainakin yksi matsi katsella. Magnitokorskin ja Astanan sarjasta odotan kyllä kiihkeää ja sellaista, joka ei jätä kylmäksi. Barys varmasti haastaa Magnin todella hyvin, mitä olen muutaman pelin nähnyt. Nyt pitääkin alkaa seuraamaan näitä pudotuspelejä todenteolla, kun runkosarjasta ei tullut katseltua kuin lähinnä Magnin tai Sibirin pelejä joskus. :tuoppi:
In Memoriam - Lokomotiv Jaroslavl 7/9/2011

"Ei voida kusta 1-3 johtoa 4-2 häviöksi"
- Lukko1936

"Ässät ei saanut yhtä tamperelaista mopoautoilijaa millään kuriin."

#18 #87 #21 - Magnus Pääjärvi #91

Hockey Summer of 2011 - We Remember

Kiitos Devils 2011-12 ♥

Avatar
Viestit: 4535
Liittynyt: 11.09.2010 09:04
Paikkakunta: Meksiko
Suosikkijoukkue: Tappara & Hawks

Re: KHL:n playoffit kaudella 2011-12

ViestiKirjoittaja Snoga » 27.02.2012 15:53

Barys Astana sieltä vastaan sitten pullahti, vaikka elättelin vielä toveita siitä, että vastaan tulisi joko Jugran tai Amurin kaltainen joukkue. Mitä nyt tuolta KHL:n nettisivuilta katsoin, niin runkosarjassa Magni ja Barys kohtasivat kaksi kertaa, jolloin molemmilla kerroilla voittajana oli Kazakstanin ihme, mutta tuolloinkin molemmat pelit päättyivät vain yhden maalin erolla, joten tasaista on ollut. Magni lähtee kyllä ennakkosuosikkina playoff-sarjaan, mutta mitään läpihuutojuttua tästä on turha odotella.

Magnitogorskin runkosarjan viimeisestä pelistä hakema voitto Ufasta osoittaa, että mahdollisuudet taistella Gagarin Cupista on hyvät ja hyvällä pelipäällä jokaikinen joukkue tässä liigassa on voitettavissa. Oma mielenkiintoni tässä sarjassa kohdistuu Magnitogorskin puolustus- ja maalivahtipeliin, sillä viimeisissä otteluissa omiin on tullut maaleja aika lailla. Barysilta löytyy hyvät pelaajat hyökkäyksessä ja he kyllä osaavat rankaista Magnin virheistä.

Veikkauksena heitän, että Magni menee kuin meneekin jatkoon, mutta siihen täytyy tehdä täysi iltapuhe. Veikkaan 4-2 Magnille.
Lohet joukkoraiskasivat minut ennen Merikosken ohijuoksutusta.

- Nestori

Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

Re: KHL:n playoffit kaudella 2011-12

ViestiKirjoittaja InFlames » 27.02.2012 16:04

Lyhyt katsaus tuleviin ottelupareihin.

Länsi:

(1.) SKA Pietari - TsSKA Moskova (8.)

Suomalaiset: Ei ole
Maalivahdit: Jakub Stepanek - Rastislav Stana
Mahdolliset ykkösketjut:
Maxim Afinogenov - Patrik Thoresen - Petr Prucha
Dmitri Kalinin - Kirill Koltsov
(SKA)

Sergei Shirokov - Tomas Surovy - Niklas Persson
Alexander Guskov - Andrei Sergeev
(TsSKA)


- Mielenkiintoinen pari etukäteen ajateltuna. TsSKA erotti päävalmentajansa Julius Suplerin vain muutama kierros ennen KHL:n runkosarjan päättymistä. TsSKA:n peli on ollut pitkin kautta enemmän tai vähemmän sekaisin. Varsinkin vieraissa joukkueen peli on takunnut todella pahasti. SKA lähtee tähän pariin ylivoimaisena suosikkina, mutta pitää huomioida, että TsSKA ei ole niin huono joukkue mitä sarjataulukko kertoo. En silti näe moskovalaisilla mahdollisuuksia suuryllätykseen tässä. Voivat ottaa sen yhden voiton, mutta tuskin enempää.
SKA jatkoon voitoin 4-1.

(2.) Torpedo Nizhni Novgorod - Dinamo Riika (7.)

Suomalaiset: Kim Hirschovits, Juuso Hietanen - Niklas Lucenius
Maalivahdit: Vitali Koval - Chris Holt
Mahdolliset ykkösketjut:
Alexei Ugarov - Dmitri Makarov - Martin Thörnberg
Vladimir Malenkikh - Juuso Hietanen
(Torpedo)

Martins Karsums - Janis Sprukts - Mikelis Redlihs
Guntis Galvins - Krisjanis Redlihs
(Riika)


- Kari Jalonen vs Pekka Rautakallio. Viime kaudella SM-liigassa vaikuttaneet suomalaisvalmentajat hinasivat joukkueensa playoffeihin. Jalonen vei Torpedon peräti runkosarjassa sijalle kaksi ja tuo sija on Torpedon paras sija runkosarjassa KHL:ssä. Pari on ennakkoon todella tasainen, vaikka Torpedo olikin selvästi parempi runkosarjassa. Torpedon kohdalla voidaan laittaa kysymysmerkkejä maalivahtipelin suuntaan. Vitali Koval palaa maalille loukkaantumisensa jälkeen. Mikä on miehen taso? Kakkosvahtina on runkosarjassa ajoittain erinomaisia otteita esittänyt Nikita Bespalov. Tässä parissa Riialla on täydet mahdollisuudet mennä jatkoon ja ottelusarja tuskin menee neljässä tai viidessä pelissä poikki.
Torpedo jatkoon voitoin 4-3.

(3.) OHK Dynamo Moskova - Dynamo Minsk (6.)

Suomalaiset: Leo Komarov, Janne Jalasvaara - Teemu Laine, Jere Karalahti
Maalivahdit: Alexander Eremenko - Kevin LaLande
Mahdolliset ykkösketjut:
Jakub Klepis - Konstantin Gorovikov - Mikhail Anisin
Ilya Gorokhov - Dominik Granak
(OHK Dynamo)

Teemu Laine - Libor Pivko - Zbynek Irgl
Jaroslav Obsut - Peter Podhradsky
(Minsk)


- Mielenkiintoinen pari siinäkin mielessä, että Minsk kävi juuri playoffien alla kaatamassa OHK Dynamon vieraskentällä, jolla tosin ei ollut enää panosta pelissä. Minskin vieraspelit ovat olleet karmeata kuraa pääosin helmikuussa, eikä ne ole oikein koko kauden aikana kulkeneet. Materiaaleissa ei ole suurta eroa, sillä Minsk on myös vahva nimilistaltaan. Toki moskovalaisilla on paperilla hieman parempi joukkue ja ennen kaikkea yhtenäisempi. Päävalmentaja Olegs Znaroks on luonut Moskovan ylpeydelle toimivan pelitavan. Joukkueessa on myös nimivahvoja pelaajia kuten Konstantin Gorovikov, Marek Kvapil ja Jakub Klepis. Minskin joukkuepelissä on varsinkin vieraissa ollut paljon toivomisen varaa. Kotona joukkue saa 15 000 katsojan huutomyrskyn tueksi ja siellä ei moskovalaisilla tule olemaan helppoa. Monet KHL:n seuraajat saattavat pitää tätä paria selvänä OHK Dynamo Moskovan voittona. Ite uskon Minskiin ja tuo porukka tulee olemaan lähellä jatkopaikkaa. Ottelusarja menee jompaan kumpaan suuntaan game sevenissä. En näe mahdottomana, että Minsk kaataisi kurinalaisen OHK Dynamon.
Minsk jatkoon voitoin 3-4!

(4.) Atlant Mytishi - Severstal Tsherepovets (5.)

Suomalaiset: Janne Niskala - Mikko Lehtonen, Pasi Puistola
Maalivahdit: Konstantin Barulin - Vasily Koshechkin
Mahdolliset ykkösketjut:
Nikolai Zherdev - Patrik Zackrisson - Jonas Andersson
Maxim Semenov - Janne Niskala
(Atlant)

Niclas Bergfors - Vadim Shipachev - Evgeny Ketov
Pasi Puistola - Maxim Chudinov
(Severstal)


- Etukäteen tasaisin pari lännen puolelta. Viime kaudellahan Atlant eteni aina finaaleihin asti, jossa se laittoi vielä Ufan todella koville, vaikka otteluvoitot menivätkin Ufalle 4-1. Joukkue uudistui kuitenkin täysin kesän aikana ja päävalmentajana on Milos Rihan sijasta ruotsalainen Janne Karlsson. Kauden aikana näiden joukkueiden pelejä katellessa ja nyt tätä paria miettiessä, niin on kyllä äärimmäisen vaikeaa ennustaa kumpi menee jatkoon. Materiaaleilta joukkueissa ei ole suurta eroa, mutta Atlant on hieman vahvempi. Sillä ei ole kuitenkaan suurta merkitystä. Joukkueena Severstal on pelannut paremmin.
Severstal jatkoon voitoin 2-4.

Minskin sarja voi mennä suoraan 4-0 tai 4-1 Dynamo Moskovalle, mutta näen Minskillä juuri tuohon pariin hyvät mahdollisuudet, vaikka Dynamo Moskova melko selkeänä suosikkina pariin lähteekin. Lännen puolella tullee olemaan kolme tasaista sarjaa ja sitten SKA menee heittämällä jatkoon tuosta omasta paristaan.

Itä:

(1.) Traktor Tsheljabinsk - Jugra Hanti-Mansiisk (8.)

Suomalaiset: Petri Kontiola (Traktor)
Maalivahdit: Michael Garnett - Mihail Birjukov
Mahdolliset ykkösketjut:
Vladimir Antipov - Jan Bulis - Stanislav Chistov
Dmitri Ryabykin - Deron Quint
(Traktor)

Artem Bulyansky - Yevgeni Fedorov - Ivan Khlyntsev
Alexei Pepelyaev - Yevgeni Blokhin
(Jugra)


- Miten Traktorin peliin vaikuttaa Jevgeni Kuznetsovin poissaolo? Kuznetsov on kuitenkin ratkaisija ja todellinen täsmäase Traktorille. Traktor voitti runkosarjan, mutta tämä pari tulee olemaan todennäköisesti tasaisempi mitä lännen puolella vastaava pari. Traktorin päävalmentaja Valeri Belousov on luonut joukkueella puolustuksen kautta todella toimivan paketin. Traktor pelaa äärettömän kurinalaisesti ja on sitä kautta vaikea vastustaja kenelle tahansa. Vastaansa Traktor saa Sergei Shepelevin valmentaman Jugran, joka on yksi KHL:n fyysisimmistä joukkueista. Jugra ei nimilistalla loista ja on materiaalin puolesta selkeä altavastaaja, mutta joukkueella ei ole kuin voitettavaa. Jugralla on myös vahva ykkösvahti Mihail Birjukov. Maalivahtipeli pitäisi molemmilla olla kunnossa.
Traktor jatkoon voitoin 4-2!

(2.) Avangard Omsk - Amur Habarovsk (7.)

Suomalaiset: Anssi Salmela - Mikko Mäenpää
Maalivahdit: Karri Rämö - Jan Lasak
Mahdolliset ykkösketjut:
Alexander Popov - Roman Cervenka - Alexander Perezhogin
Anton Belov - Martin Skoula
(Omsk)

Dmitri Tarasov - Jakub Petruzalek - Dmitri Lugin
Alexander Osipov - Mikko Mäenpää
(Amur)


- Mikä sarja onkaan tulossa suomalaisten kiekkojännäreidenkin näkökulmasta. Toisiaan vihaavat päävalmentajat Raimo Summanen ja Hannu Jortikka iskevät yhteen. Ehdottomasti yksi mielenkiintoisimmista ottelusarjoista 1. kierroksella. Omsk on materiaalin puolesta selvästi parempi ja sai runkosarjan lopussa pelin toimimaan erinomaisesti ja nousi lopulta kakkoseksi. Amur saavutti KHL:n historiassa ensimmäisen paikkansa playoffeihin ja tästä eteenpäin kaikki on plussaa. Näen jonkinlaisen mahdollisuuden Amurilla tässä sarjassa yllätykseen, mutta en kuitenkaan usko niin käyvän. Omsk on ollut sen verran vakuuttava tässä kuussa ja on yksi parhaassa iskussa olevista KHL-seuroista, kun lähdetään playoffeihin. Amurin ykkössentteri Petr Vrana ei ilmeisesti pelaa tässä sarjassa.
Omsk jatkoon voitoin 4-1!

(3.) Metallurg Magnitogorsk - Barys Astana (6.)

Suomalaiset: Juhamatti Aaltonen, Lasse Kukkonen, Ville Lajunen ja Ari Ahonen (Magnitogorsk)
Maalivahdit: Ari Ahonen - Vitali Eremeev
Mahdolliset ykkösketjut:
Sergei Mozyakin - Alexei Kaigorodov - Maxim Sushinski
Yevgeni Birjukov - Oleg Tverdovsky
(Magnitogorsk)

Brandon Bochenski - Dustin Boyd - Nigel Dawes
Jonas Junland - Kevin Dallman
(Barys)


- Oma suosikkini saa vastaansa Kazakstanin ylpeyden. Magnitogorsk koki neljä peräkkäistä tappiota ennen kuin voitti runkosarjan viimeisellä kierroksella Ufan kotonaan 4-3. Peli on yskinyt pahasti, mutta tuo voitto Ufasta oli todella tärkeä, sillä se toi kotiedun playoffeihin ja varmasti antoi itseluottamusta. Magnin maalilla Ari Ahonen on tervehtynyt ja jatkaa toivon mukaan maagisia otteita. Barysilla on vaarallinen porukka, jota ei voi missään nimessä aliarvioida. Ylivoimalle Barysilla on heittää liigan ykköspyssy Kevin Dallman. Magni ei ole vakuuttanut ja tässä on Barysin paikka tehdä yllätys. Uskon silti Magnin menevän parista jatkoon.
Magnitogorsk jatkoon voitoin 4-2!

(4.) Ak Bars Kazan - Salavat Julajev Ufa (5.)

Suomalaiset: Jarkko Immonen, Niko Kapanen, Petri Vehanen - Antti Pihlström, Ville Koistinen
Maalivahdit: Petri Vehanen - Erik Ersberg
Mahdolliset ykkösketjut:
Danis Zaripov - Niko Kapanen - Alexei Morozov
Konstantin Korneev - Ilya Nikulin
(Kazan)

Oleg Saprykin - Igor Grigorenko - Alexander Radulov
Vitaly Proshkin - Vitaly Atyushov
(Ufa)


- Kaksi suurta iskevät vastakkain ensimmäisellä kierroksella. Tämä on se herkullisin taistelu ensimmäisellä kierroksella ja pelien taso on varmasti korkealla. Kazan koittaa pudottaa hallitsevan mestarin heti ensimmäisellä kierroksella. Toinen suurista on joka tapauksessa heti ensimmäisellä kierroksella ulkona. Materiaalit ovat kovia molemmilla, mutta Ufalla on heikompi maalivahtiosasto. Petri Vehaseen voi Kazan luottaa, mutta Ufalla ei ole selkeää ykkösveskaria. Erik Ersbergin oletan lähtevän playoffeihin ykkösenä, mutta miehen peli on yskinyt tällä kaudella. Vitaly Kolesnik tai Evgeny Davydenko eivät myöskään ole mitään tähtiä tässä sarjassa maalivahtiosastolla. Kuten Juhani Tamminen on todennut, niin jos maalivahtipelissä on suuri ero suuntaan tai toiseen niin voittaa ottelusarjan aina se, jolla on parempi veskari. Tässä kohtaa Kazanilla on selvästi parempi ykkösveskari, mutta silti Ufa on vaarallinen vastustaja.
Kazan jatkoon voitoin 4-3!

Lännen puolella en usko suurempiin yllätyksiin, vaikka tasaisia pareja onkin luvassa.

Näillä tuloksilla konferenssin välierissä olisivat vastakkain seuraavat joukkueet:

Länsi:

(1.) SKA Pietari - Dynamo Minsk (6.)
(2.) Torpedo Nizhni Novgorod - Severstal Tsherepovets (5.)

Itä:

(1.) Traktor Tsheljabinsk - Ak Bars Kazan (4.)
(2.) Avangard Omsk - Metallurg Magnitogorsk (3.)

Seuraava

Paluu KHL

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa