Vitjaz Tsehov 2012-2013

Keskustelua Kontinental Hockey Liigasta.
Telle

Vitjaz Tsehov 2012-2013

ViestiKirjoittaja Telle » 07.06.2012 22:58

Kuva
Trevor Gillies ja Jeremy Jablonski Vitjaz Tsehovista kertovan dokumenttielokuvan ensi-illassa.

Vitjaz Tsehovin kotisivuilla uutisoitiin, että

http://www.hcvityaz.ru/hcvityaz/1330---lr.html

6.6.2012 oli Vitjaz Tsehovista kertovan dokumenttielokuvan ensi-ilta.

Tapahtumaan osallistuivat mm. Gagarin Cupin OHK Dynamo Moskovan riveissä viime kaudella voittanut Mihail Anisin, hänen isänsä Vjatseslav Anisin ja vastikään menehtyneen legendaarisen punakoneen puolustajan Valeri Vasiljevin leski Tatjana Vasiljeva. Valeri Vasiljev oli yksi Vitjazin ensimmäisistä valmentajista. Valeri Vasiljevin lempinimi Giljotiini huomioon ottaen mikä olisikaan ollut hänelle loogisempi joukkue valmennettavaksi kuin Vitjaz. Tosin pitää muistaa, että Vasiljev osasi oikeasti pelata jääkiekkoa.

Erityisvieraina Kanadasta saapuivat Jeremy Jablonski ja Trevor Gillies.

Dokumentti sisältää mm. Mihail Anisinin ooppera-aariaesityksen KHL-liigan All-Star -tapahtumassa ja Vitjazin kovanaamojen osallistumisen häihin Magnitogorskissa. Nämä osuudet herättivät uutisen mukaan hilpeyttä yleisön keskuudessa.


Allhockey.ru:n sivuilla uutisoitiin 2.6.2012 http://www.allhockey.ru/news/124754/2012-06-02 Vitjaz Tsehovin omistusjärjestelyistä. OHK Dynamo Moskovassa vuosina 2006-2010 toimitusjohtajana työskennellyt Mihail Golovkov on ostanut osuuden Vitjazista. Hänen poikansa Igor Golovkov pelaa uutisen mukaan Vitjazissa puolustajana. Mihail Golovkov siirtyi Dynamo Moskovan ja HC MVD:n fuusioiduttua keväällä 2010 SKA Pietarin hallituksen neuvonantajaksi.

Näyttää siltä, että Vitjaz Tsehov saattaa saada asiansa (taas kerran) riittävästi kuntoon jatkaakseen KHL:ssä. Päävalmentajan vaihtuminen luo uskoa parempaan ja urheilullisesti kunnianhimoisempaan tulevaisuuteen. Mielenkiintoista seurata tilanteen kehittymistä.

Avatar
Viestit: 57
Liittynyt: 22.06.2011 19:49
Suosikkijoukkue: SKA, Blues

Re: Vitjaz Tsehov 2012-2013

ViestiKirjoittaja Lukija » 08.06.2012 16:17

Telle kirjoitti:
Erityisvieraina Kanadasta saapuivat Jeremy Jablonski ja Trevor Gillies.

Graah, se on Yablonski, ei kanadalaisten nimiä translitteroida arabialaisille kirjaimille kun ne on valmiiksi arabialaisia kirjaimia. =)

Ja ahaa, Gillies on ilmeisesti tulossa Vitjaziin? Twitteristä löysin että siirtyy KHL:ään, mutta seuraa ei tuolloin vielä kerrottu. Mielenkiintoista nähdä millaine on tämä "sikajoukkue" ensi kaudella.

Telle

Re: Vitjaz Tsehov 2012-2013

ViestiKirjoittaja Telle » 08.06.2012 18:51

Allhockey.ru uutisoi eilen http://www.allhockey.ru/news/125024/, että

Vitjaz Tsehov pelaa Moskovan pormestarin turnauksessa ennen tulevaa KHL-kautta.

Harjoitusturnaus pelataan 30.8-2.9.2012 ja siihen osallistuvat moskovalaiset KHL-joukkueet: Vitjaz Tsehov, Spartak, TsSKA Moskova ja OHK Dynamo Moskova.

Toivottavasti Vitjazissa puhaltaisivat tulevalla kaudella aikaisempaa raikkaammat tuulet. Mihail Anisinin ja Artem Panarinin kaltaisten nuorten taiturien johdolla joukkue pystyisi pelaamaan taito-taistelukiekkoa eikä tarvitsisi panostaa pelkästään tappelemiseen. Vitjaz Tsehovin maalilla pelaa tulevalla kaudella käsittääkseni nuori (21 v), piskuinen (172 cm, 71 kg) ja nopea Danila Alistratov, joka antaa joukkueelle mahdollisuuden voittoon lähes joka ottelussa. Myös Mikael Granlundia muutama vuosi sitten jossakin nuorten MM-kisoissa möyhentänyt, pelaamaankin kykenevä Jevgeni Timkin (21 v, 195 cm, 96 kg) pelaa joukkueessa ensi kaudella.

Jollakin tavalla tykkään Vitjaz Tsehovista, lähinnä joukkueen rajallisen budjetin ja edellä mainitsemieni pelaajien sekä moskovalaisuuden takia.

Timkiniin liittyen en malta olla laittamatta tähän liitteeksi videota Anisinin yhdestä lauluesityksestä Tsehovin kauppakeskuksessa viime kaudella. Luulin, että Anisinin ympärillä laulujen aikana pyörineet verkkarityyliin pukeutuneet nuoret miehet olivat henkivartijoita, kauppakeskuksen henkilökuntaa tms., mutta nämähän olivatkin Mishan joukkuekavereita Vitjazista. Timkin 21 v näyttää olevan aika innokas tanssija, myös kaukalon ulkopuolella. http://www.youtube.com/watch?v=_MPC1Xpz ... re=related

Telle

Re: Vitjaz Tsehov 2012-2013

ViestiKirjoittaja Telle » 08.06.2012 22:17

Allhockey.ru:ssa Vitjaz Tsehovista kertovan dokumenttielokuvan "Vitjaz. Alku" traileri http://www.allhockey.ru/khl/news/124998/

Alkutekstissä hehkutetaan heti, että "Venäjällä on nerokas projekti - Vitjaz" jne.

Traileri etenee:

Teksti: "Ei kuten kaikki muut" - Näytetään yleistä tappelua.
"Voimakas" - Näytetään Mirastya ja Yablonskia hakkaamassa vastustajia.
"Tunteiden ilmaisemista" - Näytetään Vitjazin päävalmentajaa huitomalla mailalla yleisöä.
"Loistava" - Näytetään Mihail Anisinin yksilötaitoa ja maali.
"Miehekäs" - Näytetään Vitjazin pelaajan nousevan laidasta ja jatkavan verissä päin Atlantin Musatovin kontaktin jälkeen.

Pätkän lopussa kuvataan tekstin "Nykyinen, tämän hetken" jälkeen joukkueen pelaajia tutustumassa kirkkoon.

Ihan lopussa vielä yksitellen sanat: Jääkiekkoseura Vitjaz, Alku, Pian.

Olisi mielenkiintoista nähdä tämäkin dokumenttielokuva Suomen TV:ssä, kuten myös Dinamo Riian viime kaudesta kertova dokumentti "Me. Joukkue".

Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

Re: Vitjaz Tsehov 2012-2013

ViestiKirjoittaja InFlames » 09.06.2012 11:08

Telle kirjoitti:Jollakin tavalla tykkään Vitjaz Tsehovista, lähinnä joukkueen rajallisen budjetin ja edellä mainitsemieni pelaajien sekä moskovalaisuuden takia.

Vitjazin budjettihan on nousemassa ilmeisemmin KHL:n keskitasoon, joten siellä pitäisi saada ihan kilpailukykyinen joukkue jalkeille.

Telle

Re: Vitjaz Tsehov 2012-2013

ViestiKirjoittaja Telle » 09.06.2012 11:33

InFlames kirjoitti: Vitjazin budjettihan on nousemassa ilmeisemmin KHL:n keskitasoon, joten siellä pitäisi saada ihan kilpailukykyinen joukkue jalkeille.

Luin itsekin jostakin saman joten se pitänee paikkansa. Vitjaz ei kuitenkaan tule nousemaan nk. oligarkkijoukkueiden (SKA Pietari, Ak Bars Kazan, Salavat Julajev Ufa...) joukkoon, mikä lisää lähes aina omaa tykkäämistäni.

Telle

Re: Vitjaz Tsehov 2012-2013

ViestiKirjoittaja Telle » 20.06.2012 20:07

Erittäin harmittavaa, että allhockey.ru:n tämänpäiväisen uutisen mukaan

Vitjaz ei saanut Mihail Anisinin kanssa sovituksi työehdoista ja Misha palaa Dynamo Moskovaan. Olisi suonut kuvetta kaivettavan niin, että yhteinen sävel olisi löytynyt.

No, kun Vitjaz ei saanut loppujen lopuksi Mishaa takaisin niin sen sijaan onnistuttiin sopimuksen teossa Trevor Gilliesin
Kuvakanssa. Kaverit tosin painivat vähän eri sarjoissa pelaajina eikä heitä voi rinnastaa missään urheiluun liittyvässä.

Dinamo Riika on varustautunut tulevan kauden Vitjaz-kohtaamisiin rekrytoimalla Raitis Ivanansin
Kuva, joka on samantyyppinen roolipelaaja kuin Gillieskin. Kavereilla näyttää olevan paljon yhteistä: molemmat ovat 33-vuotiaita, lähes samankokoisia (Gillies 191 cm, 107 kg vrt. Ivanans 193 cm, 109 kg) ja viime kauden tilastojen valossa yhtä heikkoja pelimiehiä (Gilliesillä NHL:ssä 3 ottelua: 0+0=0, -1, 0PIM; AHL:ssä 26 ottelua: 1+0=1, -1, 65PIM vrt. Ivanansilla NHL:ssä 1 ottelu: 0+0=0,-1, 0PIM; AHL:ssä 27 ottelua: 2+3=5, +2, 37PIM)

Tuntuu vähän erikoiselta kun osa Dinamo Riian kannattajista odottaa jo nyt innolla tulevan kauden otteluja Vitjazia vastaan. Saattaa olla, että kohtaamiset keräävät Riika-areenalle enemmän katsojia kuin viime kaudella kun omasta joukkueestakin pitäisi löytyä riittävästi papua "provokaattoreita" (kuten Rocky kutsui osaa Vitjazin pelaajista viime kaudella) vastaan.

Näinköhän sitä pitää itsekin yrittää laajentaa tajuntaa tappelukiekon suuntaan...

Olisin kyllä itse nähnyt 100 kertaa mieluummin Anisinin jatkavan Vitjazissa ja Gilliesin jäävän Pohjois-Amerikkaan.

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 14833
Liittynyt: 12.05.2008 16:38
Paikkakunta: Kuopio
Suosikkijoukkue: TPS, NHL, Junnut

Re: Vitjaz Tsehov 2012-2013

ViestiKirjoittaja Legenda » 20.06.2012 20:29

Trevor Gillies, yksi ehdoton all-time suosikkini NHL-pugilisteista, eikä vähiten Islanders-taustan vuoksi. Pelillisiä taitoja (kuten Telle jo sanoikin) ei herralle tosiaan ole kiekkojumalat suoneet keskiverto alasarja-jyrää enempää, mutta hanskattomassa ja fyysisessä pelaamisessa herra onkin sitten jo oikeasti melko hyväkin, aliarvostettu jollain mittarilla jopa. Taidot eivät tällä saralla riitä viittä minuuttia suurempaan rooliin NHL:ssä, mutta ilman roolinsa vankina olemista, voisi (tai pikemminkin olisi joskus voinut) kehittyä ihan käyväksi pelaajaksi alempiin ketjuihin.

Vaan mitäpä sitä kiertelemään, sekopäähän tässä on kyseessä. Isles-aikaiset sekoilut ovat tuoreessa muistissa ja luulenpa tämän olevankin yksi suuri "meriitti" Gilliesin CV-listalla, kun Vityaz häntä on scoutannut. Tokihan myöskin alan asiantuntija Jeremy Yablonski on varmasti ollut myös osakkaana hämmentämässä soppaa.
Noiden sekoiluiden vuoksi joutuu myös samalla pelkäämään, että yhteistyö Yablonskin kanssa tuo tulevalla kaudella vielä isompia turpakäräjiä KHL-liigaan, kuin ollaankaan vielä nähty. Yablonski ja Gillies ovat fyysisyydeltään sellaisia ukkoja, että vain kourallinen KHL-pelaajista kestää ylipäänsä vertailun heihin. Sekopääkaksikon heittäminen kentälle saattaa koitua tulevalla kaudella monen pelaajan turmaksi ja voimme taas alkaa jännittämään, mitä KHL:n lottoarvontakone arpoo sanktioiden kohdalla tulevalla kaudella? Vityaz lupaili siistimpää peliä ja kilpailukykyistä joukkuetta, mutta ensimmäiset hankinnat (+ Anisinin menetys) eivät anna hirveästi pontta näille puheille.

Ja Tellelle: Eihän tappeluissa ole mitään väärää ja ne ehdottomasti kuuluvat jääkiekkoon. Jääkiekko on intensiivinen laji, johon pelaajat eläytyvät ja pelaavat tätä lajia suurella tunteella. Silloin tällöin kiehahtaa yli, mutta so what? Alansa ammattilaiset hoitelevat hommat yleensä tyylikkäästi ja antavat maksavalle yleisölle suurenmoista viihdettä, mutta Vityazin kaltainen sakki valitettavasti toimii tällä hetkellä valtavana mustana lampaana tälle kiekkokulttuurin osa-alueelle. Ei sen tappelemisen siellä kentällä kuulu olla tuollaista, että päälle satakiloinen ja kokenut kehäkettu alkaa takomaan puolta pienempää sälliä yht'äkkiä kupoliin eikä lopeta, vaikka tuomarit tulisivat väliin..
"Ei Ilveksellä huonosti mene. Lehdistötilaisuudessakin on tarjolla puoliksi syöty viineri."
- Marko Leppänen @ Twitter

Reijo Mäki kertoi, että aikanaan Turun Palloseurassa pelannut Mal Davis harrasti seksiä naisen kanssa kun muut juhlijat oliva löivät ympärillä tahtia. Aktin jälkeen Davis oli siirtynyt suoraan katsomaan videolta omia maalejaan.

Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

Re: Vitjaz Tsehov 2012-2013

ViestiKirjoittaja InFlames » 20.06.2012 20:52

Legenda kirjoitti:Vityaz lupaili siistimpää peliä ja kilpailukykyistä joukkuetta, mutta ensimmäiset hankinnat (+ Anisinin menetys) eivät anna hirveästi pontta näille puheille.

Itelläkään ei ole mitään reiluja tappeluita vastaan, mutta Vitjaz ei ole sellaista harrastanut viime kausina juurikaan. Nyt päävalmentaja meni vaihtoon, budjetti nousee KHL:n keskitasoon (?), mutta silti siellä on pari kovanaamaa ainakin. Jostain venäläissivustolta lueskelin juttuja, että Vitjazilla on tarkoitus 1-2 myllyttäjää pitää joukkueessa ja pelata fyysisesti jatkossakin (ei kuitenkaan sikailla). Ite uskon, että samanlaista sekoilua ei Vitjazin suunnalta nähdä mitä aiempina kausina on nähty. Joukkueen oli ilmeisen vaikea saada sponsoreitakaan enää taakse, kun joukkue aiheuttanut vain negatiivista huomiota viime vuosina. Toivoisin, että jonkun verran muihinkin jengeihin tulisi näitä Ivananseja, että tulisi niitä puukäsien välisiä myllyjä, eikä sitä, että aletaan päävalmentajan johdolla huitomaan katsojia mailalla ja hakataan vastustajan maalivahteja ja tähtipelaajia.

Vaikka Anisin ei tullutkaan Vitjaziin, niin Panarin kuitenkin palasi. Nyt odotellaan sitten niitä nimekkäitä pelaajia vai oliko tuo keskitason budjetti ihan huuhaata. Täytyy sanoa, että mielenkiinnolla odotan millaiseksi joukkue muodostuu. Alku ei ole hirveän lupaava, eikä seuran vetovoima ole varmasti kovin kummoinen taitopelaajien keskuudessa. Toivon todella, että Vitjaz pelaa ensi kaudella fyysisesti, harrastaa reiluja myllytyksiä ja pyrkii pelaamaan laadukasta lätkää.

E: Tuo oli muistaakseni seuran pääjehun Zhamnovin haastattelu, mutta en sitä nyt löydä tähän hätään.

Telle

Re: Vitjaz Tsehov 2012-2013

ViestiKirjoittaja Telle » 20.06.2012 21:01

Legenda kirjoitti:Ja Tellelle: Eihän tappeluissa ole mitään väärää ja ne ehdottomasti kuuluvat jääkiekkoon. Jääkiekko on intensiivinen laji, johon pelaajat eläytyvät ja pelaavat tätä lajia suurella tunteella. Silloin tällöin kiehahtaa yli, mutta so what? Alansa ammattilaiset hoitelevat hommat yleensä tyylikkäästi ja antavat maksavalle yleisölle suurenmoista viihdettä, mutta Vityazin kaltainen sakki valitettavasti toimii tällä hetkellä valtavana mustana lampaana tälle kiekkokulttuurin osa-alueelle. Ei sen tappelemisen siellä kentällä kuulu olla tuollaista, että päälle satakiloinen ja kokenut kehäkettu alkaa takomaan puolta pienempää sälliä yht'äkkiä kupoliin eikä lopeta, vaikka tuomarit tulisivat väliin..

Itse pidän jääkiekkoa edelleen urheiluna, johon eivät tappelut lähtökohtaisesti kuulu. Spontaaneissa pelitilanteissa saattaa kuuppa mennä nurin ja se on ymmärrettävää. En tykkää rusettiluistelusta enkä rusettiluistelijoista kaukalossa (lukuun ottamatta Aleksandrs Nizivijsin tapaisia pelaajia, jotka ovat niin huikean taitavia, että saavat olla vähän pehmeitäkin fyysisesti), mutta pelaajatyyppi, jota Gillies, Yablonsky, Mirasty, Ivanans jne. edustavat, ei mielestäni kuulu jääkiekko-nimiseen urheilulajiin. He näyttävät ulkonaisestikin siltä kuin olisivat valmentautuneet aivan eri lajiin kuin jääkiekkoon. Esim. Yablonsky ja Mirasty näyttävät kehonrakentajilta ja Ivanans raskaan sarjan nyrkkeilijältä. Jos ajatellaan tavallisia fyysisesti pelaavia kiekkoilijoita, esim. SM-liigassa Tommi Huhtalan oloisia pelureita niin kyllähän he näyttävät urheilijoilta, vaikka ovatkin fyysisiä ja heidän sytytyslankansa on toisinaan lyhyt. He osaavat pelata jääkiekkoa ja se on mielestäni pääasia.

Tuntuu suorastaan pahaenteiseltä kun esim. Dinamo Riian Raitis Ivanansin pelaajana tuntevat kannattajat toteavat keskustelupalstalla, että "Ivanansiin verrattuna yksi viime kauden suurimmista flopeista Björn Melin on kuin Pavel Datsjuk". Ivanans on siis oikeasti aivan nollatasoinen pelaajana. Hän ei osaa edes luistella.
Viimeksi muokannut Telle päivämäärä 20.06.2012 22:22, muokattu yhteensä 2 kertaa

Telle

Re: Vitjaz Tsehov 2012-2013

ViestiKirjoittaja Telle » 20.06.2012 21:06

InFlames kirjoitti:Toivon todella, että Vitjaz pelaa ensi kaudella fyysisesti, harrastaa reiluja myllytyksiä ja pyrkii pelaamaan laadukasta lätkää.

Sama toivomus täällä, koska tykkään kuitenkin jollakin tavalla Vitjazista, ilman Mishaakin!

Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

Re: Vitjaz Tsehov 2012-2013

ViestiKirjoittaja InFlames » 20.06.2012 21:11

Itellä on mennyt muuten ohi tuo, että mistä Vitjaz yhtäkkiä saisi budjettinsa nousemaan KHL:n keskitasoon? Onko sinne tullut joku merkittävä tukija taakse vai onko nämä puheet keskitason budjetista sittenkin pelkkää höpinää vailla totuuspohjaa :roll: Vitjazhan on/oli talousvaikeuksissakin tässä, mutta jostain ilmeisesti uutta rahoitusta tulee.

Viime kaudellahan oli juttua, että Vitjazin pukukopissa olisi joku seuran iso pamppu (en muista tarkkaa nimekettä) heilunut aseen kanssa kesken pelin, mutta uskokoon ken tahtoo. Vitjazista riittää kyllä tarinoita, pääasiassa negatiivisia.

Telle

Re: Vitjaz Tsehov 2012-2013

ViestiKirjoittaja Telle » 20.06.2012 21:16

InFlames kirjoitti:Itellä on mennyt muuten ohi tuo, että mistä Vitjaz yhtäkkiä saisi budjettinsa nousemaan KHL:n keskitasoon? Onko sinne tullut joku merkittävä tukija taakse vai onko nämä puheet keskitason budjetista sittenkin pelkkää höpinää vailla totuuspohjaa.

Ketjun aloitusviestissä viitataan allhockey.ru:n uutiseen 2.6.2012, jonka mukaan Vitjazissa oli omistusjärjestelyjä. Uutta rahoitusta on saatu varmaan niiden ansiosta.

Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

Re: Vitjaz Tsehov 2012-2013

ViestiKirjoittaja InFlames » 26.06.2012 19:18

Vitjaz on hankkinut maalilleen tasapainoisen maalivahtikaksikon. Ykkösveskariksi joukkue hankki Spartakissa varsin vahvasti pelanneen 25-vuotiaan Ivan Kasutinin, jolla on varmasti vielä parhaat vuodet edessään. Kasutin oli menneellä kaudella Spartak Moskovan ykkösvahti. Pelejä kertyi myös loppukauden siirrosta johtuen Kazanissa seitsemän kappaletta. Kakkosvahdiksi oletan jäävän Ivan Lisutinin, joka aloitti kautensa Magnitogorkissa, mutta mies myytiin Ari Ahosen tieltä Avtomobilistiin, jossa koppi tarttuikin hyvin, kun huomioi millainen puolustus edessä oli. Myös Lisutin on 25-vuotias, joten kyllähän sai Vitjaz hyvän maalivahtiduon ensi kaudeksi. Lisutin ei ollut huono Magnitogorskissa ja voi taistella kyllä tasapäisesti ykkösvahdin paikasta. Lähtökohtaisesti Kasutin on omissa papereissa kuitenkin piirun verran parempi. Voisi olettaa, että veskarit pelaavat pelit jota kuinkin 60-40%.
Vitjaz myi viime kauden ykkösvahdin Matt Daltonin Neftehimikiin ja pienikokoisen Danila Alistratovin tuleva osoite on vielä hämärän peitossa, mutta Vitjazissa mies ei jatka. Viime kauteen nähden seuran maalivahtiosaston taso kyllä nousee. Kaikki kunnia hyvin pelanneelle Daltonille ja nuorelle Alistratoville.

Vaikka tuo veskariosasto on KHL:n mittapuulla ihan hyvä, niin hyökkäyksen nimilista näyttää taas sellaiselta, että turpakäräjiä on luvassa. Sopparit ovat nimittäin Trevor Gilliesin, Jeremy Yablonskin, Jevgeni Timkinin ja Ivan Larinin kanssa tehtynä. Yablonski on pelaajana sellainen kaveri, jota en voi sietää, mutta toivotaan, että ensi kaudella mies ei telo ketään sairaalakuntoon. Vitjazin hyökkäyksen suurin tähti on tällä hetkellä 20-vuotias Artemi Panarin. Ei pidä unohtaa myöskään 20-vuotiasta Nikita Tochitskia. Puolustusosastosta on turha vielä sanoa mitään, kun siellä vasta pari sopparia kasassa.

Telle

Re: Vitjaz Tsehov 2012-2013

ViestiKirjoittaja Telle » 26.06.2012 21:26

InFlames kirjoitti:Vitjaz on hankkinut maalilleen tasapainoisen maalivahtikaksikon.
Vitjaz myi viime kauden ykkösvahdin Matt Daltonin Neftehimikiin ja pienikokoisen Danila Alistratovin tuleva osoite on vielä hämärän peitossa, mutta Vitjazissa mies ei jatka. Viime kauteen nähden seuran maalivahtiosaston taso kyllä nousee. Kaikki kunnia hyvin pelanneelle Daltonille ja nuorelle Alistratoville.

Täytyy tarttua tuohon toiseksi viimeiseen lauseeseen. Nouseeko? Katsotaan taas ensin pelit ja arvioidaan sitten kasutinit ja lisutinit.
Täytyi oikein tarkistaa Danila Alistratovin
Kuvatilanne, koska se tuntui uskomattomalta. Vitjazin kotisivuilla kaveri on vielä kokoonpanossa, mutta Vitjazin toimitusjohtaja Aleksei Zhamnov kertoi tosiaan eilen, että Lisutinin tulon myötä Alistratov saa etsiä uuden työpaikan.
Ihmettelen tätä valintaa, koska viime kauden tilastojen valossa Lisutin ei ole Alitratovia parempi. Lisutin pelasi Avtomobilist Jekaterinburgissa 17 ottelua tilastoin 2,98 päästettyä maalia / ottelu, 90,8 %, Alistratovin tilastot Vitjazissa olivat 28 ottelussa 3,11 päästettyä maalia / ottelu, 91,7 %. Lisutin pelasi alkukauden Metallurg Magnitogorskissa paremmin tilastoin torjuntaprosentin noustessa yli 92:n, mutta mielestäni maalivahtien tilastoja kannattaa verrata mahdollisimman samantasoisten joukkueiden ja puolustusten takana. Huippujoukkueiden maalin suulla on helpompi saada kauniit tilastot, kun pelitapa on yleensä kunnossa ja joukkue tekee töitä myös puolustussuuntaan.

Danila Alistratov torjui viime kaudella tilastojen valossa suurin piirtein Dinamo Riian ykkösmaalivahdin Chris Holtin tasolla. Chris Holtin tilastot 45 ottelussa olivat 2,27 maalia / ottelu, 91,9 % ja playoffeissa 5 ottelussa (4,5 ottelussa) 2,72 maalia / ottelu, 88,7 %. Holtin kohdalla on otettava huomioon, että Dinamo Riika pelasi ja puolusti joukkueena huomattavasti paremmin kuin Vitjaz Tsehov.

Toivottavasti Danila Alistratov löytää uuden työpaikan mahdollisimman pian. Luulisi Traktor Tseljabinskin juniorikoulun kasvatin kelpaavan KHL-tasollakin monelle seuralle. Koko maalivahti"kulttuuri" ja -osaaminen on KHL-liigassa niin nuorta, että esim. maalivahdin koko ratkaisee rekrytoinnin liian usein. Olen seurannut maalivahtien harjoittelua läheltä ja niin kauan, että uskon itse eniten tekniikkaan ja fyysisiin ominaisuuksiin, esim. nopeuteen, notkeuteen, liikkuvuuteen ja urheilullisuuteen. Pienikokoisilla maalivahdeilla nämä ominaisuudet ovat usein (eivät toki aina) paremmat kuin kookkailla ja peittävillä maalivahdeilla. Sen takia rekrytoisin itse esim. Alistratovin Dinamo Riikaan Maris Jucersin tilalle, jos minulla olisi valta päättää asiasta.

Seuraava

Paluu KHL

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa