Sibir Novosibirsk 2013-14

Keskustelua Kontinental Hockey Liigasta.
Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

Sibir Novosibirsk 2013-14

ViestiKirjoittaja InFlames » 01.05.2013 15:58


Tapparassa hopeaa saalistanut ja Leijoniin valittu Koskiranta siirtyy Tapparassa pelanneiden suuressa suosiossa olevaan siperialaiseen seuraan. Sibirissä pelaa ennestään Jonas Enlund, joka teki Koskirannan tavoin kaksivuotisen sopparin, Enlundin kohdalla tosin kyse jatkosopimuksesta. KHL:n pistepörssin nelonen menneeltä kaudelta eli Jori Lehterällä on omien sanojensa mukaan kaksi vaihtoehtoa ensi kaudeksi. Toinen on NHL ja toinen jatkaminen Sibirissä. Novosibirskissa muuten painimista opettaa muuan Alexander "Siperian Karhu" Karelin, joka ei taas enää liity tähän mitenkään, mutta tämä näin nippelitietona. Sibirissähän kävi kauden verran loistamassa aikoinaan myös Ville Nieminen, joka sai tuolta omien sanojensa mukaan sen palon jääkiekkoa kohtaan takaisin.

Mikä helkkari noita Tapparan pelaajia vetää Siperiaan. Seura on KHL:n mittapuulla pikkuseura. Tapparasta, jos lähtee KHL:ään, niin aina seura tuppaa olemaan Sibir.

Käsittääkseni (ulkomuistista) päävalmentaja Dimitri Kvartalnov jatkaa myös seurassa. Kyseessä on KHL:n parhaisiin päävalmentajiin kuuluva nuori koutsi, joka hinasi Sibirin playoffeihin ja joukkue väänsikin Omskin kanssa aina game seveniin asti, jonka hävisi vieraissa 0-2.

Telle

Re: Sibir Novosibirsk 2013-14

ViestiKirjoittaja Telle » 01.05.2013 18:21

InFlames kirjoitti:Käsittääkseni (ulkomuistista) päävalmentaja Dimitri Kvartalnov jatkaa myös seurassa. Kyseessä on KHL:n parhaisiin päävalmentajiin kuuluva nuori koutsi, joka hinasi Sibirin playoffeihin ja joukkue väänsikin Omskin kanssa aina game seveniin asti, jonka hävisi vieraissa 0-2.

Olen samaa mieltä. Kvartalnov on yksi KHL-liigan parhaimmista päävalmentajista ja yksi seuran vahvuuksista tulevallakin kaudella, jos/kun jatkaa tehtävässään.

Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

Re: Sibir Novosibirsk 2013-14

ViestiKirjoittaja InFlames » 22.05.2013 14:47


Kyseessä on omia suosikkipelaajiani KHL:ssä. 27-vuotias laitahyökkääjä on viimeisen kahden kauden aikana edustanut KHL:ssä peräti viittä eri seuraa. Lemtjukov on äärimmäisen taitava mailankäsittelijä, mutta samalla myös epätasainen pelaaja ja varsin huono viimeistelijä. Viime kausien seuravalinnat ovat olleet pääosin vääriä, sillä mies on käynyt Kazanit, Magnitogorskit ja Traktorit läpi, joissa vastuu on ollut vähäistä nimivahvojen pelaajien takana. Nyt tämä taituri tulee koittamaan pienessä Sibirissä, josko viimein se kultainen lanka löytyisi. Lemtjukovilla on eväitä olla laatuhyökkääjä KHL:ssä. Miehen seurakavereina nähdään suomalaisista ainakin Jonas Enlund ja tuore vahvistus Jarno Koskiranta.

Näyte Lemtjukovin taidoista.

Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

Re: Sibir Novosibirsk 2013-14

ViestiKirjoittaja InFlames » 05.06.2013 23:02


Loistava uutinen Sibirille, mutta hieman erikoista, että Lehterä ei NHL:ään siirtynyt, vaikka olisi saanut yhden suunnan sopimuksen. Lehterähän sanoi tuossa aiemmin, että jatkaa Sibirissä, jos ei pääse NHL:ään. Muut KHL-seurat eivät olleet vaihtoehtoja, vaikka voisi saada jostain isosta seurasta paljon parempaa palkkaa. Lehterä on useasti kehunut viihtyvänsä Novosibirskin kaupungissa, joten miksi sieltä mihinkään lähteä, kun peliaikaakin tulee ihan valtavasti. Tuleva kausi on Lehterän kolmas Sibirissä ja neljäs perättäinen KHL:ssä. Ensimmäinen kausihan meni Lokomotivissa.

Sibirissä nähdään ensi kaudella kolme entistä Tapparan pelaajaa, kun Lehterä ja Jonas Enlund saavat seuraksi Jarno Koskirannan.

"The fact Lehtera’s best friend Jonas Enlund is staying with Novosibirsk played a role in him choosing the KHL over the NHL. The money obviously played an even larger role as the difference between what the Blues offered and what he eventually signed for exceeds more than just a few hundred thousand dollars according to someone with firsthand knowledge of the deal."

Lehterä ja Enlund ovat tunnetusti hyviä ystäviä ja Lehterä haluaa jatkaa samassa seurassa kaverinsa kanssa ja samassa ketjussa pelaamista.

Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

Re: Sibir Novosibirsk 2013-14

ViestiKirjoittaja InFlames » 05.07.2013 16:04

Vitjaz ja Sibir olleet vaihtokaupoilla. Vitjazista Sibiriin matkaa 21-vuotias laitahyökkääjä Nikita Dvurechensky (48gp 8+4=12, -15). Sibiristä Vitjaziin siirtyy puolestaan 27-vuotias laitahyökkääjä Dmitri Shitikov (40gp 6+5=11, +1). Shitikov pelasi lähes koko kauden kuitenkin Amurissa ja pelejä Sibirissä ei montaa kertynyt.

Dvurechensky on lahjakas nuori pelaaja, jonka parhaat vuodet ovat edessäpäin. Taitotasoltaan parempi kuin Shitikov, mutta puolestaan Shitikovin työmoraali on parempi ja on vahvempi pelaaja puolustussuuntaan. Näkisin, että Sibir voitti tässä kaupassa niukasti. Dvurechensky on pelannut vahvat U-20 MM-kisat kaudella 2010-11. Tuolloin nuorukainen latoi seitsemään peliin tehot 3+3. Talenttia tässä Lipetskissä syntyneessä nuorukaisessa on, mutta vielä se läpimurtokausi odottaa itseään KHL:ssä. Sibirissä pääsee työskentelemään KHL:n parhaisiin kuuluvan päävalmentajan Dmitri Kvartalnovin alaisuudessa. Hyvinkin mahdollista, että pelaa esimerkiksi Jarno Koskirannan kanssa samassa ketjussa, jos peli lähtee rullaamaan. Jori Lehterästä ja Jonas Enlundista mallia, niin eiköhän ensi kaudella Dvurechensky puhkaise jo 10 maalin rajan.

Eliteprospects.com - Nikita Dvurechensky

Eliteprospects.com - Dmitri Shitikov

Sibirin joukkue alkaa kyllä näyttämään todella mielenkiintoiselta suomalaiskolmikon takanakin. On Monyaa, Dvurechenskya, Lemtyagovia, Belovia ja maalilla slovakkivahti Hudacek.

Haluan lisätä Shitikovista vielä sen verran, että kaveri on hyvällä liikkellä varustettu työhevonen, jonka en kuitenkaan näe enää juuri parempaan pystyvän mitä on nähty. Shitikov on kohtuu hyvä pelaaja 1 vs 1 -tilanteissa, joissa mies on kiekon kanssa, mutta näissäkin Dvurechensky on parempi. Dvurechensky ei ole missään määrin saavuttanut omaa huipputasoaan vielä, mutta kaverissa on potentiaalia nousta hyvän tason KHL-kiekkoilijaksi.

Paluu KHL

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa