Neftehimik Nizhnekamsk 2014-2015

Keskustelua Kontinental Hockey Liigasta.
Telle

Neftehimik Nizhnekamsk 2014-2015

ViestiKirjoittaja Telle » 10.07.2014 23:13

Aloitetaan Neftehimik Nizhnekamskin kausi 2014-2015 joukkueen tärkeimpiin pelaajiin kuuluvan suomalaispelaajan varuste-esittelyllä:

Maalivahti Ville Kolppasen maski esittelyssä seuran kotisivuilla. http://hcneftekhimik.ru/news/club-life/ ... earch=true

Ville Kolppanen kommentoi maskiaan Neftehimik Nizhnekamskin kannattajille:

- Maskissa on Neftehimikin logo seuran omalla logotyypillä kirjoitettuna.
- Venäjän ja Suomen liput näyttävät hienoilta.
- Edessä alhaalla keskellä on Kolppasen lempinimi KORO.
- Ylhäälle on maalattuna muutamia tähtiä.
- Kaikki on yksinkertaista ja kaunista.

Ville Kolppanen on itse erittäin tyytyväinen maskiin ja esittelee sitä myös twitterissä: https://mobile.twitter.com/teesip81/sta ... 841/photos

Tätä Tampereen Ilvekseksestä vain 21-vuotiaana Nizhnekamskiin siirtynyttä lahjakasta maalivahtia täytyy seurata KHL-liigassa. Toivottavasti hän onnistuu hyvin.

Avatar
Viestit: 1356
Liittynyt: 14.03.2011 17:50
Suosikkijoukkue: Washington Capitals, Tappara, Manchester United

Re: Neftehimik Nizhnekamsk 2014-2015

ViestiKirjoittaja Beezer » 24.07.2014 15:35

Vaikka menee ohi aiheen niin tulipa hyvä fiilis ylläolevasta viestistä.. Tuo Villen maski kun on meikäläisen maalaamosta lähtenyt maailmalle! Pientä tarkennusta ylempään viestiin (varmaan vaan kirjoitusvirhe), mutta leuassa on KOPO..

Telle

Re: Neftehimik Nizhnekamsk 2014-2015

ViestiKirjoittaja Telle » 25.07.2014 10:08

Beezer kirjoitti:Vaikka menee ohi aiheen niin tulipa hyvä fiilis ylläolevasta viestistä.. Tuo Villen maski kun on meikäläisen maalaamosta lähtenyt maailmalle! Pientä tarkennusta ylempään viestiin (varmaan vaan kirjoitusvirhe), mutta leuassa on KOPO..

Ei oliut kirjoitusvirhe, vaan väärinkäsitys. Ajattelin maskin tekstin olevan kyrillisillä kirjaimilla - silloin se olisi ollut latinalaisilla kirjaimilla KORO.

Itse asiassa venäjänkielisessä uutisessa maskin tekstinä on kerrottu olevan KORO eli ei ollut itse asiassa minun vaan venäläisen toimittajan väärinkäsitys.

Telle

Re: Neftehimik Nizhnekamsk 2014-2015

ViestiKirjoittaja Telle » 25.07.2014 16:12

Tämän legendaarisen venäläisvalmentajan englanninkielinen esittely kuuluu luontevasti Neftehimik Nizhnekamskin ketjuun, toteaahan ko. legenda videolla haluavansa jättää juuri Nizhnekamskiin muiston itsestään esim. voittamalla Gagarin Cupin. Hän on valmentanut uransa aikana Nizhnekamskissa useita kertoja.

Legendaarinen venäläinen jääkiekkovaikuttaja ei valmenna tällä hetkellä Neftehimikiä vaan toimii viime kauden potkujensa jälkeen seuran varapresidenttinä.

Kuka legenda on videolla kyseessä?
Lisää vihjeitä: 64-vuotias, merkittävin pelaajaura 1976-1982 puolustajana Dinamo Riiassa (Eliteprospectsin mukaan), valmentanut 29 vuotta korkealla tasolla, valmensi esim. kaudella 2004-2005 Dynamo Moskovan Venäjän Superliigan mestaruuteen (ko. NHL:n työsulkukaudella joukkueessa pelasi mm. eräs Pavel Datsjuk), valmentanut 5 (!) eri maan maajoukkuetta: Slovenian 1995-1996, Valko-Venäjän 2001-2003, Venäjän 2004-2006, Latvian 2007-2008, Kazakstanin 2012-2013.

Jos em. vihjeet eivät riitä, niin viimeinen ratkaiseva vihje:
Kuten videolla todetaan, niin valmentaja puhuu vain venäjää, mutta silti hänen ulkomaalaisetkin pelaajansa ovat aina ymmärtäneet täydellisesti hänen sanomansa.

Oikein arvattu: Vladimir Krikunov.

Minulla oli ennakkoluuloja aloittaessani esittelyn katsomisen, mutta ne karisivat täysin ja tällä hetkellä melkein fanitan veteraanivalmentajaa.

Video on henkilökuvan lisäksi hieno kuvaus Neftehimik Nizhnekamskista ja seuran merkityksestä kaupungille. Mukavia yksityiskohtia mm. em. Krikunovin kielitaidon riittävyys ja Krikunovin pitkäaikainen ystävyys toisen veteraanivalmentajan Valeri Belousovin kanssa. Ystävyys alkoi vuonna 1976 miesten pelatessa Neuvostoliiton maajoukkueessa ja joutui kovalle koetukselle pari vuotta sitten valmentajien joukkueiden jouduttua vastakkain playoffeissa.

Neftehimikin bazan lähellä kasvaa omenapuita ja pelaajat saavat kauden mittaan syödä noista omenoista tehtyä hilloa.

KHL Faces: Vladimir Krikunov. http://youtu.be/zWa_wk4lEEs

P.S. Olisi kiva kuulla kauden aikana Ville Kolppasen ja Teemu Erosen kokemuksista:
- Miten hyvin Krikunov malttaa pysyä poissa valmennuksesta ja antaa Kari Heikkilälle apulaisineen työrauhan.
- Miltä tuo videolla esitelty ja progressiiviseksi luonnehdittu kehon palautumisessa käytettävä kone tuntuu - näytti vähän pelottavalta touhulta, kun pelaajan jäsenet tärähtelivät...

Telle

Re: Neftehimik Nizhnekamsk 2014-2015

ViestiKirjoittaja Telle » 02.08.2014 13:31

Neftehimik Nizhnekamsk on leireillyt 20.7.2014 alkaen Leukerbadissa, Sveitsissä. Leiri päättyy 4.8.2014.

Instagramissa tuore leirikuva joukkueesta. http://instagram.com/p/rCTj-pDvFi/?modal=true

Keskellä äärimmäisenä oikealla Ville Kolppanen vasemmalla puolellaan Teemu Eronen.

Joukkue pelaa leirin yhteydessä kaksi harjoitusottelua: tänään 2.8. Lada Toljattia ja huomenna 3.8. Metallurg Novokuznetskia vastaan.

Neftehimik Nizhnekamskista löytyy tulevalla kaudella suomalaisen päävalmentajan Kari Heikkilän, maalivahti Kolppasen ja puolustaja Erosen lisäksi muutamia todella mielenkiintoisia pelaajia:

Tim Stapleton: Pikkuiselle amerikkalaistaiturille on luvassa ykkössentterin tai -laiturin paikka ja paljon vastuuta. Loistava rightin puolen yleispelaaja, erittäin viihdyttävä väkkärämäisyydessään. Hyvä pukukoppipelaaja: tuo hyvää henkeä ja iloa joukkueeseen. Yksi omista pelaajasuosikeistani KHL-liigassa.

Dan Sexton: 27-vuotiaalle, 176-senttiselle ja 82-kiloiselle amerikkalaislaiturille lienee varattuna pelipaikka Stapletonin kaverina ykkösketjussa. Rightin puolen pelaaja, joka on pelannut Eliteprospectsin mukaan jopa NHL-tasolla, yhteensä 88 ottelua Anaheim Ducksissa kausilla 2009-2010 ja 2010-2011.

Maksim Rybin: Vielä pari vuotta sitten SKA:ssa pelannut 33-vuotias, 173-senttinen ja 94-kiloinen parrunpätkä yrittänee löytää vielä nosteen pelaajauralleen.

Aleksander Rjazantsev: Viime kaudella Dynamo Moskovassa pahasti epäonnistunut, maailman kovimman laukauksen KHL:n Tähdistötapahtumassa pari vuotta sitten ampunut puolustaja etsinee jatkoa pelaajauralleen. Oikeasti, tämä kaveri ei osaa luistella, ei ainakaan viime kaudella. Ala-arvoiseen esitykseen vaikutti todennäköisesti myös edellisella kaudella tapahtunut paha loukkaantuminen. Pelkkä hurja laukaus ei kyllä riitä KHL-liigassa kuin ylivoimapelaamiseen, jos pelaaja ei ehdi muuten laisinkaan kiekkoon. Heikkilän kannattaisi passittaa Rjazantsev varmuuden vuoksi heti kättelyssä luistelukouluun. Esim. taaksepäin luistelu olisi hyvä osata KHL-liigan tasolla, etenkin puolustajan paikkaa pelatessa.

Viime kausi ei ehkä kerro täysin Rjazantsevin "absoluuttista" tasoa. Hänessä on varmasti potentiaalia, koska esim. eräs nimimerkki Dynamo Moskovan kannattajien keskustelupalstalla jaksaa "itkeä" Rjazantsevin perään ja ihmetellä Derljukin jatkoa joukkueessa. Ehkä Rjazantsev löytää tulevalla kaudella vielä jalkansa. Viime kaudella hänen luistelunsa tökki tosiaan pahasti, minkä takia kaikki juniori-ikäisetkin pakit nousivat hänen ohitseen Dynamon pelaavaan kokoonpanoon, vaikka Dynamon valmennus varmasti ajatteli ennen kautta toisin.

Telle

Re: Neftehimik Nizhnekamsk 2014-2015

ViestiKirjoittaja Telle » 16.10.2014 13:29

Kari Heikkilä on saanut potkut Neftehimik Nizhnekamskin päävalmentajan tehtävästä.

Joukkue hävisi eilen kotipelin Jugra Hanti-Mansijskille jatkoajalla 3-4. Jugra tasoitti pelin dramaattisesti ajassa 59:59 ja voitti ottelun jatkoaikamaalilla. Häviö oli Neftehimik Nizhnekamskille 6. peräkkäin. Joukkue ajautui tappioputken myötä itäisen konferenssin 13. sijalle, 15 ottelua, 13 pistettä.

Joukkueen varapresidentti Vladimir Krikunov kommentoi potkuja toteamalla, että http://sport.business-gazeta.ru/article/106264/
- Heikkilä työskenteli ok, mutta joukkueen olisi pitänyt olla paremmalla kuin 13. sijalla.

Kari Heikkilä kommentoi tilannetta: http://sport.business-gazeta.ru/article/106258/
- Organisaatiosta ei ole mitään negatiivista sanottavaa.
- Potkujen taustalla pelaaminen.
- Haluaa jatkaa KHL-liigassa. Osaa venäjän kielen ja ymmärtää omasta mielestään, mistä KHL-liigassa pelaamisessa on kyse.

Muu valmennustiimi jatkaa entisessä kokoonpanossa.

Heikkilän seuraajaksi valittiin Rafik Jakubov. http://hcneftekhimik.ru/news/club-life/ ... mik-44781/

Paluu KHL

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa