Dinamo Riika 2014-2015

Keskustelua Kontinental Hockey Liigasta.
Telle

Dinamo Riika 2014-2015

ViestiKirjoittaja Telle » 18.07.2014 17:09

Tätä Dinamo Riian kotisivujen uutista olen pelännyt pari vuotta ja surrut sitä jo etukäteen:

Aleksandrs Nizivijs lopettaa pelaajauransa ja siirtyy Dinamo Riian valmennustiimin.
http://www.dinamoriga.eu

Aleksandrs Nizivijs 37 v, 177 cm, 77 kg kuului omiin suosikkipelaajiini KHL-liigassa. Rakastin hänen pelaamistaan: se oli parhaimmillaan taidetta. Hän syntyi tavallaan väärään aikaan, 20 vuotta liian myöhään, jotta hän olisi päässyt milloinkaan pelaamaan 100 prosenttisesti vahvuuksillaan. Hän edusti sellaista pelaajatyyppiä, joka on katoamassa KHL-liigasta ja ylipäätään jääkiekosta: valtava määrä kiekonkäsittelytaitoa, epäitsekkyys (ensisijainen halu tehdä yhteistyötä ja auttaa joukkuekavereita ja vasta toissijainen into tehdä itse maali), kevyt luistelu, fyysisen pelin vierastaminen. Nizivijsin taklaus oli sitä, kun hän hivutti vartalollaan vastustajan kaukalonlaitaa vasten.

Jos haluaa verrata häntä johonkin suomalaiseen pelaajaan, niin mielestäni Marko Kivenmäki pelasi Porin Ässissä ajoittain vähän samalla tavalla kuin Aleksandrs Nizivijs. Kivenmäki oli kuin pula-ajan Nizivijs ilman epäitsekkyyden hyvettä.

Tässä Aleksandrs Nizivijsin esittely Eliteprospectsissa: http://www.eliteprospects.com/player.php?player=4208

Nizivijsin pitkä pelaajaura sisälsi 8 eri seuraa:

1992-1995 Pardaugava Riga
1995-2001 Torpedo Jaroslavl, kaudesta 2000-2001 alkaen Lokomotiv Jaroslavl
2001-2002 Dynamo Moskova
2002-2003 Molot-Prikamie Perm
2003-2004 HK Riga 2000
2004-2005 Björklöven
2005-2008 Torpedo Nizhny Novgorod
2008-2014 Dinamo Riika.

Eliteprospectsin kuvaus Nizivijsistä on harvinaisen onnistunut:

A small right-handed winger. Good offensive skills. An artist type of player who controls the puck well and can be unpredictable. Excellent stickhandling and good passing game. Not the best finisher and doesn't like to play very physically.

Aleksandrs Nizivijs toimi pitkään Dinamo Riian ja myös Latvian maajoukkueen kapteenistossa. Muistan kuinka Dinamo Riiassa kaudella 2011-2012 pelannut ruotsalaissentteri Fredrik Warg luonnehti Nizivijsiä niin kiltiksi, että tämä "antaisi paidankin päältään sitä tarvitsevalle". Nizivijs on venäjänkielinen ja pelasi urallaan 11 kautta Venäjällä, mm. 6 kautta Jaroslavlissa. Dinamo Riian kannattajien keskustelupalstalla kerrottiin osan hänen perheestään (vanhemmat, sisarukset?) asuvan edelleen Jaroslavlissa. Niinpä oli luonnollista, että Lokomotiv Jaroslavlia kohdanneessa lento-onnettomuudessa kuolleiden pelaajien, valmentajien ja muun henkilökunnan sekä lentokoneen miehistön muistotilaisuudessa Jaroslavlissa Dinamo Riikaa edusti seuran vahvan miehen Juris Savickisin kanssa juuri Aleksandrs Nizivijs.

On loistavaa, että Nizivijs jatkaa Dinamo Riian organisaatiossa. Hän siirtyy uutisen mukaan päävalmentaja Artis Abolsin apuvalmentajaksi, Dynamo Moskovan valmennustiimiin kutsutun Viktors Ignatjevsin tilalle.

Nizivijsin läsnäolo Riika-areenalla on tärkeätä myös kannattajien näkökulmasta. Hän oli naisten ja tyttöjen keskuudessa pelaaja no 1, erityisesti kauniin ulkonäkönsä ja pehmeän taitoon perustuvan pelitapansa takia. Toivottavasti Dinamo Riian fanituotemyynnissä hyödynnetään Nizivijsiä jatkossakin ja otetaan mallia Dynamo Moskovasta ottamalla myös valmennus, nimenomaan Nizivijs, T-paitoihin jne. Samalla tavalla kuin Olegs Znaroks Moskovassa.

http://www.diena.lv/sabiedriba/nizivijs ... isi-687598

Telle

Re: Dinamo Riika 2014-2015

ViestiKirjoittaja Telle » 21.07.2014 14:22

Kaksi uutta sopimusta julkistettu tänään:

Maalivahti Edgars Masalskis ja keskushyökkääjä Pjotr Schastlivy Dinamo Riikaan.

Uskon sekä Masalskisin että Schastlivyn auttavan kokemuksellaan Dinamo Riikaa, vaikka molempien veteraanien ura on lipumassa hiljalleen alamäkeen.

Edgars Masalskis, 34 v, 179 cm, 78 kg, jätti itsestään Latvian maalin suulla hyvän kuvan sekä Sotshin olympialaisissa että Valko-Venäjän MM-kisoissa ja myös tilastot näyttävät ok:lta. Hän torjui viime kauden Slovakian pääsarjassa, mutta vielä kausilla 2010-2013 hän oli KHL-liigassa yksi Jugra Hanti-Mansijskin tukipilareista. Muistan kuinka kiihkeästi osa Dinamo Riian kannattajista kaipasi Masalskisia kaudella 2011-2012, erityisesti playoffsarjassa Torpedoa vastaan jenkkimaalivahti Chris Holtin romahdettua pahasti ja hävittyä kaksintaistelun vastustajan Vitali Kovalia vastaa 100-0. Nyt oma poika on palannut kotiin!

Eliteprospectsin esittely: http://www.eliteprospects.com/player.php?player=2090

Pjotr Schastlivy, 35 v, 184 cm, 95 kg, on sentteri, joka on pelannut huippuvuosinaan mm. Venäjän maajoukkueessa ja NHL:ssäkin 129 ottelua. Hän pelasi viime kaudella Torpedo Nizhny Novgorodissa 22 ottelua vaatimattomin tehoin 0+2=2 ja loppukauden VHL-liigassa. Itselleni hän on jäänyt mieleen taitavana pelaajana ja toisaalta nimensä takia, joka juontuu adjektiivista "onnellinen". Schastlivy on siitä erikoinen pelaaja, että hän on moneen vuoteen ensimmäinen nimekäs venäläispelaaja Dinamo Riiassa. Aleksandrs Nizivijs oli venäjänkielinen, mutta kansallisuudeltaan latvialainen. Pekka Rautakallion aikana joukkueessa pelasi nuori venäläinen Ainars Podzins (hänellä oli muistaakseni Venäjän ja Latvian kaksoiskansalaisuus), mutta hän rymisteli nelosketjussa. Epäilen Torpedon latvialaisen päävalmentajan Peteris Skudran myötävaikuttaneen tähän pelaajasiirtoon.

Eliteprospectsin esittely: http://www.eliteprospects.com/player.php?player=12245

Suomalainen iltapäivälehdistö, eturintamassa Ilta-Sanomat, halusi poistaa erittäin kielteisellä uutisoinnillaan Dinamo Riian joukkueen KHL-liigasta tulevalla kaudella. KHL-liigaa karsastavien ja siitä samanaikaisesti tuskin mitään tietävien suomalaismedian edustajien ilo oli ennenaikainen.

Dinamo Riian kokoonpano on esim. Eliteprospectsissa vielä tällä hetkellä liian suppea, mutta oheisissa Valmieran leiriltä otetuissa kuvissa http://www.dinamoriga.eu/lv/zinas/galer ... as-sapulce näkyy pelaajia, esim. juoksukuvassa ison ryhmän keskellä juokseva puolustaja Krisjanis Redlihs, jotka puuttuvat Eliteprospectsin kokoonpanosta. Miksi pelaajia puuttuu Eliteprospectsin kokoonpanosta? Siksi, että sopimusneuvottelut ovat kesken. Sopimuksia tulee lähiaikoina lisää...

Telle

Re: Dinamo Riika 2014-2015

ViestiKirjoittaja Telle » 23.07.2014 15:14

Dinamo Riian kannattajien keskustelupalstan tietojen mukaan Valmieran leirillä on pelattu seuraavilla kokoonpanoilla:

Joukkue 1:

Meija - Ruzicka - Hossa (sentterinä Tshekin maajoukkuevalmentajan Vladimir Ruzickan poika Vladimir Ruzicka)
Skvorcovs - Dzerins - Saulietis
Cipulis / E. Kulda - A. Ozolins - Upitis

K. Redlihs - Rekis
Cipulskis - Sotnieks
Sevcenko - Augstkalns


Joukkue 2:

Indrasis - Schastlivy - Darzins
Bajaruns / J. Ozolins - Bicevskis - Bukarts
Mazurs-Mago - Abols - Jelisejevs
(sentterinä Dinamo Riian päävalmentajan Artis Abolsin poika Rodrigo Abols, 18 v, 191 cm, 81 kg)

Pujacs - Porejs
Dikis - Pavlovs
(sentteri-Pavlovs pelannut puolustajana)

Masalskis
Sedlacek
Grinfogels


Suurin osa nuoristakin latvialaispelaajista on pyörinyt jo muutamia vuosia Dinamo Riian kuvioissa (ainakin kaudesta 2011-2012 alkaen). Toivottavasti mahdollisimman monet heistä vakiinnuttavat pelaamisensa KHL-tasolle ja mahtuvat tulevalla kaudella vakiokokoonpanoon, esim. Bukarts, Bicevskis ja Upitis. Rodrigo Abols lienee yksi mielenkiintoisimmista pelaajista, jos hän onnistuu harjoitusleirillä ja -peleissä ja saavuttaa pelipaikan miesten edustusjoukkueessa.

Muutama vahvistus erityisesti puolustukseen tarvittaisiin vielä, jotta joukkue voisi vakavissaan tavoitella playoffeihin pääsyä.

Dinamo Riian vahvuuksia ovat yhtenäisyys, hyvä joukkuehenki ja fantastinen kotiyleisö, joka kannustaa omiaan kotiotteluissa erittäin positiivisesti. Joukkueen latvialaispelaajille on mielestäni tyypillistä, että he floppaavat kokonaisuutena arvioiden hyvin harvoin: joku yksittäinen pelaaja saattaa epäonnistua, mutta suurin osa paikallisista pelaajista venyy yleensä ylitse oman kapasiteettinsa. Tähänastisen KHL-historian aikana joukkueen menestyksen ovat ratkaisseet useimmiten ulkomaalaispelaajat - ovatko he vahvistuksia kuten viime kaudella, jolloin he jatkavat uraansa jossakin muussa KHL-joukkueessa vai virhehankintoja kuten kaudella 2012-2013, jonka jälkeen tai jo sen aikana ulkomaalaispelaajat maalivahti Tellqvistiä lukuunottamatta saivat etsiä uutta työpaikkaa huonommista liigoista, esim. DEL- ja Itävallan liigasta.

Telle

Re: Dinamo Riika 2014-2015

ViestiKirjoittaja Telle » 24.07.2014 22:50

YouTube-video - eilisiä (23.7.2014) tunnelmia Valmieran leirillä.
http://youtu.be/usJ4GKKwfzk

Haastateltavat seuraavassa järjestyksessä: maalivahti Edgars Masalskis, Kaspars Saulietis, Lauris Darzins, videokuvaaja Peteris Groms, Miks Indrasis & Juris Upitis & Gunars Skvorcovs, Pjotr Schastlivy, Edgars Gulda.

Nauru herkässä. Olin kuvitellut Lauris Darzinsin erilaiseksi. Hän kommentoi Aleksandrs Nizivijsin siirtymistä valmentajaksi naurahtamalla ensiksi ja alkaa sitten puhua Sashasta ilmeisen neutraaliin tai positiiviseen sävyyn.

Pjotr Schastlivy kertoo venäjäksi:
- Ollut hyviä harkkoja, hyvä sää ja hyvä jää: ei liian pehmeä eikä liian kova.
- Ei tunne joukkueesta ketään, mutta kauden aikana on aikaa tutustua.
- "Nuoria ja energisiä poikia".
- Ei halua 2 päivän jälkeen verrata Pohjois-Amerikkaa, Venäjää, Venäjän maajoukkuetta ja Latviaa keskenään. Pyytää toimittajaa kysymään uudestaan elokuun lopussa.
- Toimittaja laskee leikkiä Schastlivy-sukunimestä ja opettaa Schastlivylle, mitä "Onnellinen" on latviaksi. Schastlivy toteaa kuulleensa nimestään aiemminkin, myös Pohjois-Amerikassa.
- Tulee pelaamaan Dinamo Riiassa numerolla 24.
- Ilo pelata tällaisille kannattajille!

Edgars Kulda (Arturs Kuldan pikkuveli, vasen laitahyökkääjä, 19 v, 181 cm, 80 kg) kertoo venäjäksi:
- Eurooppalainen iso kaukalo vaatii luistelua enemmän kuin pohjoisamerikkalainen kaukalo.
- Uusi sääntömuutos, jolla siirretään siniviivoja kauemmaksi maaleista ja pienennetään keskialuetta, tulee vaikuttamaan pelaamiseen.
- Valmistautuminen Pohjois-Amerikassa oli erilaista, kun oli 3 päivän training-camp vrt. nyt Valmierassa 10 päivän leiri.
- Puhuu kolmea kieltä, joista venäjä ykköskieli, Latvia kakkonen ja englanti kolmonen.
- Ei tiedä vielä, missä tulee pelaamaan kauden aikana. Yrittää päästä ammattilaiskiekkoilijaksi, KHL-tasolle.

Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

Re: Dinamo Riika 2014-2015

ViestiKirjoittaja InFlames » 25.07.2014 13:20

Mikelis Redlihs palaa Lokomotivista Dinamo Riikan riveihin. Hän pelasi kaksi heikkoa kautta Lokomotivissa, mutta oli sitä ennen erittäin hyvä Riikassa. Hän ei vain sopinut Lokomotivin muottiin. Redlihs on Latvian maajoukkueen kärkihyökkääjiä, joten odotukset Riikassa ovat varmasti korkealla.

Lokomotivissa on kuusi ulkomaalaispelaajaa listoilla, joten yhdestä on päästävä eroon. Ainut järkevä vaihtoehto olisi katkaista Janis Spruktsin sopimus. Olisiko myös Sprukts matkalla Riikaan? Riittääkö seuralla rahat tuohon?

Telle

Re: Dinamo Riika 2014-2015

ViestiKirjoittaja Telle » 25.07.2014 15:32

InFlames kirjoitti:Mikelis Redlihs palaa Lokomotivista Dinamo Riikan riveihin. Hän pelasi kaksi heikkoa kautta Lokomotivissa, mutta oli sitä ennen erittäin hyvä Riikassa. Hän ei vain sopinut Lokomotivin muottiin. Redlihs on Latvian maajoukkueen kärkihyökkääjiä, joten odotukset Riikassa ovat varmasti korkealla.

Lokomotivissa on kuusi ulkomaalaispelaajaa listoilla, joten yhdestä on päästävä eroon. Ainut järkevä vaihtoehto olisi katkaista Janis Spruktsin sopimus. Olisiko myös Sprukts matkalla Riikaan? Riittääkö seuralla rahat tuohon?

Epäilen, että Dinamo Riialla ei ole varaa kumpaankaan eikä ainakaan molempiin. Jos pitäisi valita jompikumpi, niin Sprukts olisi tärkeämpi. Sentteriosasto kaipaa vahvistusta, mutta vielä enemmän puolustus. Esim. Mat Andersonin tilalle ei ole hankittu ketään.

Jos Dinamolla olisi rahaa sekä Mikelis Redlihsiin että Janis Spruktsiin niin uskaltaisin melkein lyödä vetoa playoffpaikasta.

Tällä hetkellä Dinamo Riika on mielestäni aika samantasoinen kuin ensimmäisen Pekka Rautakallion kauden 2011-2012 alkaessa. Joukkue selvisi silloin playoffeihin. Läntisen konferenssin taso on käsittääkseni noussut sen jälkeen (mm. Lokomotiv Jaroslavlin paluu) eikä samalla suorituksella liene enää asiaa pudotuspeleihin. Seuraavalla kaudella 2012-2013 joukkue oli selvästi heikompi, mielestäni osittain GM Normunds Sejevsin Lev Prahaan siirtymisen ja tietysti NHL:n työsulun takia, kun Dinamolla ei ollut varaa tähtitason pelaajiin. Viime kaudelle Sejejs hankittiin takaisin ja hän kokosi jälleen erittäin hyvän joukkueen.

Väitän Normunds Sejejsin olevan yksi KHL-liigan parhaista GM:istä. Hän on tehnyt Dinamo Riialle pienellä budjetilla vuosien saatossa loistavia pelaajahankintoja.

Telle

Re: Dinamo Riika 2014-2015

ViestiKirjoittaja Telle » 25.07.2014 17:22

Facebookissa tuore uutinen, joka löytyy myös Dinamo Riian kotisivuilta:

Mikelis Redlihs palaa Dinamo Riikaan. https://www.facebook.com/dinamorigaoffi ... =1&theater

Oikea ratkaisu Redlihsiltä sen jälkeen, kun Lokomotiv Jaroslavl purki hänen sopimuksensa. Nuorin Redlihsin veljeksistä epäonnistui monen Dinamo Riian pelaajan tavoin Venäjällä. Vain harva on pelannut venäläisjoukkueissa oman maksimikapasiteettinsa mukaisesti tai edes odotetusti. Useimmat ovat vajonneet tavallisiksi rivipelaajiksi ja pienelle peliajalle, vaikka olisivat Riiassa olleet Redlihsin tavoin joukkueen avainpelaajia. Pari poikkeusta Venäjällä epäonnistumisen kaavaan tulee heti mieleen: Maalivahti Edgars Masalskis onnistui myös Venäjällä ja Martins Karsums pelasi viime kaudella, ensimmäisellä Venäjän kaudellaan, odotetusti, pääsi kakkoshyökkäysketjuun, säilytti paikkansa ja oli yksi Dynamo Moskovan tehokkaimmista pelaajista. Toisaalta kerrottiin Znarokin tunteneen Karsumsin 14-15-vuotiaasta alkaen ja houkutelleen häntä Moskovaan vuosikausia. Karsums on luonteeltaan sopiva Dynamo Moskovaan. En tiedä, miten esim. Mikelis Redlihsin luonnetta on analysoitu ennen hänen rekrytoimistaan Jaroslavliin. Taidon tms. puutteestahan ei hänen epäonnistumisessaan ollut kyse.

Mikelis Redlihsin kotiinpaluu parantaa jo yksinään Dinamo Riian mahdollisuuksia taistella viimeisistä playoffpaikoista. Vielä yksi puolustaja ja sentteri (Janis Sprukts?), niin Dinamo Riian tilanne olisi suorastaan loistava.

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: Dinamo Riika 2014-2015

ViestiKirjoittaja Jyri » 01.08.2014 14:55Riika teki tässä loistavan hankinnan. Genoway on varmasti hankittu paikkaamaan loistavan kauden pelannutta Mat Robinsonia, joka lähti Dynamo Moskovaan. Genowayn pelatessa North Dakotassa tuli sattumalta nähtyä pari ottelua ja kaveri dominoi kiekollista peliä. Luistelu oli myös upeaa katsottavaa, todella sulava luistelija. Yliopistokausien jälkeen Genoway on pelannut AHL:ssä kolme kautta sekä yhden pelin Minnesota Wildissa kaudella 2011-12. Uskon Genowaysta tulevan hyvin mahdollisesti Riikan fanien suosikki viihdyttävän pelityylinsä ansiosta.

Telle

Re: Dinamo Riika 2014-2015

ViestiKirjoittaja Telle » 01.08.2014 23:57

Jyri kirjoitti:

Riika teki tässä loistavan hankinnan. Genoway on varmasti hankittu paikkaamaan loistavan kauden pelannutta Mat Robinsonia, joka lähti Dynamo Moskovaan. Genowayn pelatessa North Dakotassa tuli sattumalta nähtyä pari ottelua ja kaveri dominoi kiekollista peliä. Luistelu oli myös upeaa katsottavaa, todella sulava luistelija. Yliopistokausien jälkeen Genoway on pelannut AHL:ssä kolme kautta sekä yhden pelin Minnesota Wildissa kaudella 2011-12. Uskon Genowaysta tulevan hyvin mahdollisesti Riikan fanien suosikki viihdyttävän pelityylinsä ansiosta.

Komppaan nimimerkkiä Jyri tässä 100 %:sesti. GM Normunds Sejejsiltä jälleen loistava haku. Genowaylla on eväitä paikata Robinsonin jättämä aukko.

KHL-kakkossuosikillani alkaa rosteri näyttää riittävältä taisteluun playoffpaikasta. Vielä yksi sentteri (esim. Janis Sprukts), niin joukkue olisi valmis.

Telle

Re: Dinamo Riika 2014-2015

ViestiKirjoittaja Telle » 15.08.2014 17:29

KHL-liigan kotisivuilla mielenkiintoinen Dinamo Riian GM:n Normunds Sejejsin haastattelu 15.8.2014: http://www.khl.ru/news/2014/08/15/227644.html

Tässä tiivistelmä:

Normunds Sejejs: Löydämme poistuneiden tilalle uusia pelaajia.

- Dinamo Riialla oli rahoitukseen liittyviä ongelmia, mutta osallistuminen KHL-kaudelle ei ollut missään vaiheessa vaarassa.
- On tyytyväinen joukkueen kokoonpanoon ja harjoitusleiriin. Siellä saavutettiin se, mitä tavoiteltiin.
- Etsitään vielä yhtä sentteriä, koska try-outilla olleen Vladimir Ruzicka juniorin kanssa ei syntynyt sopimusta. Ei ollut järkeä tehdä sopimusta ulkomaalaisen kanssa, kun tämä ei olisi mahtunut kahteen kärkiketjuun.
- Try-outilla on parhaillaan tsekkipuolustaja Josef Hrabal (28 v, 187 cm, 86 kg, Eliteprospectsin esittely: http://www.eliteprospects.com/player.php?player=12294), jonka otteita tullaan seuraamaan tarkkaan parhaillaan Ufassa pelattavassa turnauksessa.
- Dynamo Riiassa on totuttu siihen, että ulkomaalaiset pelaajat tulevat Riikaan antamaan näyttöjä. Jos he onnistuvat, niin he jatkavat KHL-liigan suurseuroihin, joista saavat paremmat sopimukset.
- Viime kauden pelaajista ikävimmät menetykset olivat Sandis Ozolins ja Mat Robinson. Heitä ei ole pystytty korvaamaan. Ozolins ja Robinson pelasivat yhdessä erinomaista ylivoimaa. Ozolins päätti lopettaa peliuransa eikä ole ainakaan toistaiseksi ilmaissut mielenkiintoa kaukaloon paluuta kohtaan. Robinson teki sopimuksen Dynamo Moskovan kanssa.
- Yleensä on pystytty korvaamaan poislähteneet pelaajat hyvin ja on pystytty kasvattamaan myös omista nuorista korkeatasoisia pelaajia. Tästä esimerkkeinä Mikelis Redlihs ja Lauris Darzins, jotka molemmat tekivät muutama vuosi sitten kolme pistettä koko kaudessa. Nyt he ovat KHL-tasolla hyviä pelaajia.
- Sitä, paljonko Mikelis Redlihs menetti taloudellisesti palatessaan Riikaan, pitää kysyä häneltä itseltään. Raha ei merkitse kaikkea maailmassa.
- Edgars Masalskis oli kauan ilman seuraa, koska Dinamo Riika ei halunnut pitää kiirettä. Masalskis on paikallinen pelaaja ja Riiassa tunnetaan hyvin sekä hänen vahvuutensa että heikkoutensa maalivahtina.
- Latvialaispelaajille tyypillinen menestymättömyys muissa KHL-joukkueissa liittyy siihen, että he ovat lähtiessään Dinamo Riian tähtipelaajia. Uusissa joukkueissa on jo "hierarkia" ja omat tähdet. Perusasetelma on osoittautunut latvialaisille haasteelliseksi.
- Tulevalle kaudelle toteutetut sääntömuutokset (mm. keskialueen pieneneminen) ilahduttavat. Ne lisäävät Sejejsin mukaan pelin dynamiikkaa ja parantavat teknisesti taitavien joukkueiden asemia.
- EU:n sanktiot eivät ole vähentäneet latvialaisten kiinnostusta KHL-kiekkoa kohtaan. Jääkiekkoilijat pelaavat jääkiekkoa ja haluavat tuoda iloa niille ihmisille, jotka tulevat katsomaan pelejä. Poliitikot politikoivat. Me haluamme pelata KHL:ssä. Siitä on pelkästään plussaa myös Latvian maajoukkueelle, kun pelaajat saavat loistavaa kokemusta ja hyviä käytäntöjä.

Näin viisaita ajatuksia esitti mielestäni yksi KHL-liigan parhaista GM:istä Normunds Sejejs.

Toivottavasti tuo yksi haussa oleva sentteri on Janis Sprukts!

Telle

Re: Dinamo Riika 2014-2015

ViestiKirjoittaja Telle » 16.08.2014 12:23

Yhteenveto Dinamo Riian tähänastisista harjoituspeleistä. Nousujohteista ja lupauksia herättävää.

1.8.2014 Dinamo Riika - Toros 0-3
8.8.2014 Sibir Novosibirsk - Dinamo Riika 2-1
9.8.2014 Dinamo Riika - Sibir Novosibirsk 4-1

Turnaus Ufassa:
14.8.2014 Salavat Julajev Ufa - Dinamo Riika 2-3
15.8.2014 Dinamo Riika - Atlant Mytishchi 2-3

16.8.2014 Dinamo Riika - Metallurg Magnitogorsk 2-0
Maalit:
18:35 1-0 Meija (Sotnieks, M. Redlihs)
44:26 2-0 M. Redlihs (Augstkalns) - yv-maali
Maalivahdit:
Dinamo Riika: Masalskis
Metallurg Magnitogorsk: Koshetshkin.

Vaikka on kyseessä vain harjoituspelit ja vaikka suurseurat peluuttavat niissä myös takarivin pelaajiaan ja junioreita niin silti Dinamo Riian otteet riemastuttavat. Loistavalla asenteella, yhtenäisyydellä, yksilötason koko kapasiteetin näyttöhalulla ja loistavalla joukkuehengellä on mahdollista päästä yllättävän pitkälle. Dinamo Riian lähes ainutlaatuinen yhtenäisyys ja yhteen henkeen puhaltaminen lähtee siitä, että pelaajat ovat ihan oikeasti omia. Suurin osa runkopelaajista on yhden ja saman organisaation, Dinamo Riian, kasvatteja. Muita suurseuroja ei Latviassa ole.

Talouteen liittyvä ilouutinen 13.8.2014: Dinamo Riika sai 5 miljoonaa euroa venäläisiltä sponsoreilta.

Uutisessa kerrotaan tuen olevan 40 prosenttia joukkueen budjetista kaudella 2014-2015. Täytyy vielä penkoa, mistä rahat tulevat. Yritysrahoituksesta lienee kyse, koska uutisessa viitataan Business & Baltija -julkaisuun.

Video tsekkipuolustaja Josef Hrabalin saapumisesta Riikaan ja hänen haastattelunsa: https://m.youtube.com/watch?v=IWGiv-qgnlA

Miellyttävältä ja vaatimattomalta kuulostava kaveri. Toivottavasti hän onnistuu näytöissä ja saa sopimuksen Dinamo Riian kanssa.

Tässä haettaneen korvaajaa Jekabs Redlihsille, joka siirtyy Tsekin sarjaan Karlovy Varyyn. Redlihsin veljesten keskimmäiselle KHL-liigan taso on ollut liian vaativa jo vuosia. Muistan hänet jo kaudelta 2011-2012 Pekka Rautakallion ajoilta, kun hänet pudotettiin välillä pois kokoonpanosta heikkojen peliotteiden takia. Sama on jatkunut Artis Abolsin päävalmentajakaudella ja jossakin vaiheessa Jekabs Redlihs jopa irtisanottiin. Tässä on ihan pakko tuoda esille, että Dinamo Riika on mielestäni ollut viime vuosina toisinaan (itse asiassa usein) rosteriltaan parempi kuin Latvian maajoukkue. Sain esim. kevään MM-kisoja seuratessani lähes sätkyn kun näin puolustajien Jekabs Redlihsin ja Rodrigo Lavinsin luistelevan kaukaloon. Hehän ovat saaneet viime kausina todella vähän peliaikaa Dinamo Riiassa riittämättömän pelaamisen tason takia, mutta niin vain maajoukkuetehtävät kutsuivat heitäkin keväällä. Se kertoo tietenkin latvialaisen jääkiekon kärkitason kapeudesta. Kärki on hyvällä tasolla, mutta toistaiseksi kapea.

Telle

Re: Dinamo Riika 2014-2015

ViestiKirjoittaja Telle » 16.08.2014 18:09

Ufan turnauksen aikana haastateltiin 15.8.2014 GM Sejejsin lisäksi myös toista Dinamo Riian avainhenkilöä, päävalmentaja Artis Abolsia:

Artis Abols: Koko Latvia tuntee Schastlivyn vaimon. Miten häntä ei olisi otettu Riikaan? http://hockey.sport-express.ru/reviews/47749/

Muutamia mielenkiintoisia pointteja:

Joukkueeseen ilmestyi venäläinen pelaaja. Pjotr Schastlivy 1. ketjuun.
He menevät ensimmäisenä jäälle. Schastlivy on kokenut pelaaja. Odotamme hänen auttavan meitä: hän on pelannut NHL:ssä, toiminut Venäjän maajoukkueen kapteenina. Hän tietää miten voitetaan. Toivon, että hän auttaa nuoria kasvamaan.
Pjotr Schastlivyn vaimo on latvialaisurheilija (pituushyppääjä, kolmiloikkaaja) Ineta Radevica, http://img2i.www.spoki.lv/upload/articl ... vica-4.jpg, jonka tuntee koko Latvia. Hänen miehelleen oli pakko antaa mahdollisuus, hymyilee Abols.


Atlant Mytishchiä vastaan debytoi 4. ketjussa Teidän poikanne Rodrigo. Hän miellytti: isokokoinen, älykäs sentteri.
Rodrigo Abols, 18 v, sentteri, 191 cm, 81 kg, http://www.dinamoriga.eu/lv/klubs/sastavs/rodrigo-abols

Kiitos. Oli nähtävissä, että hänelle kaikki jäällä tapahtui erittäin nopeasti. Pääsi haistelemaan aikuisten kiekkoa. Hän on kuitenkin yksi lupaavimmista latvialaisnuorista.

Isä - ankara valmentaja?
Tietysti. Haluaisin hänen olevan koko ajan parempi. Oma poika - erityinen asia. Joukkueessa pelaa myös pelaajia, joiden kanssa olen pelannut yhdessä. On vaikea olla objektiivinen heidän kanssaan, kun tunnet heidät, heidän vaimonsa, lapsensa, ystävänsä ja tiedät, keiden kanssa he haluavat pelata samassa ketjussa.

Kuka Riiassa voi toistaa 23-vuotiaan Miks Indrasisin taipaleen: parissa vuodessa MHL-liigan pelaajasta Dinamo Riian ja Latvian maajoukkueen liideriksi?
Poikani voi. Ongelma tässä on se, että Dinamo Riialla ei ole farmijoukkuetta VHL-liigassa. Aikaisemmin oli Metalurgs Liepaja Valko-Venäjän sarjassa. Ero MHL:n ja KHL:n välillä on suuri. Kaikki eivät onnistu siirtymisessä. Esim. Indrasis pelasi paljon Metalurgs Liepajassa, miesten kanssa.

Onko Latviassa ongelmia maalivahtivalmennuksessa, kun jouduitte kutsumaan uudestaan 34-vuotiaan Masalskisin?
On. Ei ole yhtään 25-28-vuotiasta maalivahtia, joka voisi torjua KHL-tasolla. On yksi Gudlevskis, mutta hän lähti Pohjois-Amerikkaan, Tampan organisaatioon. Ja hän on 20-vuotias.

Eikö hän voisi palata?
Ei tällä hetkellä. Hänen tavoitteensa on NHL. Hän kilpailee pelipaikasta myös KHL:stä siirtyneen Vasilevskin kanssa. Tiedän, että lähivuodet Gudlevskis pelaa NHL:ssä.

Aion itse seurata Dinamo Riian pelaajista tulevalla kaudella erityisesti suosikkiani Miks Indrasisia, mutta myös no 18 Rodrigo Abolsia. Lienee mielenkiintoinen pelaaja, kun isäkin uskaltaa luonnehtia häntä haastattelussa lahjakkaaksi. Abols totesi vielä poikansa olevan teknisesti taitava, mutta että voimaa ja massaa puuttuu. Lisäksi isä kertoi pojan pään olevan kunnossa.
Pääfokukseni Dinamo Riian peleissä on toki Abolsin valmennustiimiin kutsutussa, peliuransa keväällä lopettaneessa Sasha Nizivijsissä.

Telle

Re: Dinamo Riika 2014-2015

ViestiKirjoittaja Telle » 20.08.2014 22:20

Tsekkipuolustaja Josef Hrabal ei saanut sopimusta. En löytänyt virallista uutista, mutta keskustelupalstalla oli maininta asiasta. Hänet on myös poistettu Dinamo Riian kotisivujen kokoonpanosta, jossa hän oli jo mukana.

Viime kauden muutaman pelin näytöt Sibir Novosibirskissä eivät riittäneet.

Nyt vain uutta matoa koukkuun. Osa Dinamo Riian kannattajista haikailee Guntis Galvinsia takaisin. Hän olisi kyllä vahvistus puolustukseen. Galvins on käsittääkseni tällä hetkellä ilman sopimusta.

Telle

Re: Dinamo Riika 2014-2015

ViestiKirjoittaja Telle » 28.08.2014 21:27

Dinamo Riika ryöpytti eilen kotiareenallaan Latvian Rautateiden turnauksessa yhtä suurista. Mikä sen mukavampaa :laugh: , kun vastassa oli Biljaletdinovin joukkue:

Dinamo Riika - Ak Bars Kazan 6-3 (0-0, 2-0, 4-3)

22:03 1-0 Meija
31:06 2-0 Cibulskis
40:51 3-0 Indrasis - yv-maali
43:49 4-0 Cipulis - yv-maali
44:20 5-0 Saulietis
44:20 Ak Bars Kazan vaihtoi maalivahtia: Garipov ulos.
45:17 5-1 Malyhin
50:54 6-1 Schastlivy
51:31 6-2 Lukojanov
54:59 6-3 Lukojanov.

Videokooste ottelun maaleista, joista osa todella hienoja. http://video.khl.ru/main
Aleksandrs Nizivijs Dinamo Riian aitiossa uudessa roolissa näyttää iloiselta. Häntä kuvataan aika paljon...

Perinteiseen Latvian Rautateiden turnaukseen osallistuvat kotijoukkueen Dinamo Riian lisäksi Ak Bars Kazan, Lokomotiv Jaroslavl ja Dinamo Minsk.

Tällaisia keskustelijoita nähtiin katsomossa: http://fanzone.khl.ru/news/22358/
Oleg Znarok & hänen entinen luottopuolustajansa Dynamo Moskovassa Ilja Gorohov. Kevään playoffsarjan Dynamo Moskova - Lokomotiv Jaroslavl tunnekuohut näytetään unohdetun. Znarokhan kertoi eräässä haastattelussa olevansa Gorohovin kanssa perhetuttuja.

Avatar
Viestit: 426
Liittynyt: 23.02.2011 16:39
Paikkakunta: Espoo
Suosikkijoukkue: SKA, Blues

Re: Dinamo Riika 2014-2015

ViestiKirjoittaja SKA » 07.10.2014 10:55

Mistäköhän Riian romahtaneet yleisömäärät johtuu? Viime pelissä 3700 katsojaa ja muutenkin ihan käsittämättöän alhaisia lukuja tällä kaudella. Ei voi tosiaankaan enää puhua hyvätunnelmaisesta paikasta.
Se ei pane joka valikoi. Yksi toivomus on: Mielellään nainen. -Jatkoajan deittipalsta.

Seuraava

Paluu KHL

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa