Medvescak Zagreb 2014-2015

Keskustelua Kontinental Hockey Liigasta.
Telle

Medvescak Zagreb 2014-2015

ViestiKirjoittaja Telle » 18.07.2014 22:46

Medvescak Zagreb vahvisti tänään kotisivuillaan:

Medvescak Zagreb osallistuu Spengler Cupiin, joukkueella ei ole rahoitusongelmia.
http://www.medvescak.com/khl/reagiranje ... ima-no1107

Uutisessa torjutaan päinvastaiset huhut ja korostetaan joukkueen osallistuvan KHL-liigaan myös kaudella 2014-2015.

Joukkue oli tulosten perusteella arvioituna yksi viime kauden positiivisimmista yllättäjistä sijoittumalla ensimmäisellä KHL-kaudellaan runkosarjassa läntisen konferenssin 6. sijalle. Joukkue putosi playoffeissa ensimmäisellä kierroksella runkosarjassa läntisen konferenssin 3. sijalle yltäneelle Lev Prahalle. Kanadalainen päävalmentaja Mark French sai joukkueen liekkiin erityisesti NHL-mittojen mukaisessa pienessä kotikaukalossa. Joukkue oli siellä vaikea voitettava. Itselleni jäi mieleen viime kaudelta Moskovassa pelattu ottelu Dynamo Moskova - Medvescak Zagreb, jota vierasjoukkue johti vielä kolmannen erän puolivälissä kahdella maalilla. Dynamo nousi lopussa tasoihin ja voitti ottelun jatkoajalla, mutta muistan miten fiksusti päävalmentaja French puhui ottelun jälkeisessä tiedotustilaisuudessa, kun osalla hänen pelaajistaan läikkyi pahasti ylitse ja he purkivat pettymystään syyttämällä tuomareita yms. tappiosta. French totesi silloin pitävänsä Dynamoa erittäin hyvänä joukkueena ja ymmärtävänsä, miksi joukkue oli pärjännyt niin hyvin viime kausina.

Vaikka päävalmentaja vaihtui tulevalle kaudelle, niin uskon myös uudeksi päävalmentajaksi valitun amerikkalaisen Chuck Weberin kyvykkyyteen.

Kyseessä on yksi mielenkiintoisimmista KHL-liigan joukkueista. Entisen Jugoslavian alueen mailla on rikkaat palloiluperinteet, mikä ei sisällä ainoastaan jalkapalloa ja nyt jääkiekkoa, vaan myös mm. kori-, lento- ja vesipallon.

Telle

Re: Medvescak Zagreb 2014-2015

ViestiKirjoittaja Telle » 20.07.2014 14:36

Medvescak Zagrebin tuore englanninkielinen esittely KHL-liigan kotisivuilla:

Medvescak - Point Of No Return. http://youtu.be/BGGv4GzV84M

Seuran presidentti Damir Gojanovich kertoo kaukalossa (on niin nuori, että pelailee vielä) venäjäksi mielenkiintoisia asioita seuran historiasta, päätöksestä liittyä KHL-liigaan ja tämänhetkisistä tunnelmista. Seura on perustettu jo vuonna 1961. Ennen KHL:ään siirtymistä edustusjoukkue pelasi Itävallan liigaa. Medvescakissa pelanneista kuuluisista venäläispelaajista mainitaan Mihail Anisinin isä, legendaarinen 1970-luvun punakoneen sentteri Vjatseslav Bykov.

Joukkueen yksi vahvuus on Gojanovichin mukaan se, että se puhuu samaa kieltä ja pelaa samaa peliä. Tietysti pohjoisamerikkalaisen pelitavan toteuttamista helpottaa kotiotteluissa myös NHL-mittainen kaukalo.

Videolla kehutaan erityisesti joukkueen kannattajia, joista toivotaan muiden KHL-joukkueiden kannattajien ottavan mallia: yleisö ennen kaikkea pitää hauskaa ja iloitsee omiensa suorituksista, tekee aaltoja ja kannustaa erittäin äänekkäästi. Kannattajien ilo näytti tarttuneen joukkueen ensimmäisellä KHL-kaudella myös pelaajiin, niin loistavasti nämä pärjäsivät kaukalossa (runkosarjan 6. sija läntisessä konferenssissa ja pääsy playoffeihin!).

Videolla hehkutetaan, että Medvescak tekee KHL:stä paremman, koska se lisää kiinnostusta sarjaa kohtaan.

Paluu KHL

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa