Avangard Omsk 2014-2015

Keskustelua Kontinental Hockey Liigasta.
Telle

Avangard Omsk 2014-2015

ViestiKirjoittaja Telle » 13.09.2014 13:31

Avangard Omskilla on takanaan 4 peliä, joista 3 voittoa ja 1 tappio.

Päävalmentaja Raimo Summanen on jo päässyt esille käytöksensä takia. Championat.comissa kerrottiin keskustelupalstalla käsitellystä päävalmentajan raivonpuuskasta kotiottelussa Amur Habarovskia vastaan 10.9.2014:

Konflikti Leonovin ja Summasen välillä. http://www.championat.com/hockey/articl ... edeli.html

Suora lainaus uutisesta:
- Kauan ei tarvinnut odottaa Summasen myrkyisän luonteen esille tuloa.
- Konflikti ei johtanut tappeluun kahden päävalmentajan välillä. Summasellahan on väitetty olleen kevään 2012 finaalisarjan aikana "kuuma" kohtaaminen Dynamo Moskovan silloisen päävalmentajan Oleg Znarokin kanssa.
- Konflikti alkoi Avangard Omskin nuoren puolustajan Valeri Vasiljevin loukkaantumisesta. Summanen räjähti Juri Leonoville ja alkoi huutaa tälle "rumia sanoja". Leonov ei päästänyt sanoja ohi korviensa.
- Konflikti jatkui ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, johon Leonov saapui vasta puolessavälissä. Leonov totesi tilaisuudessa loukkaantuneen näköisenä: Onnittelen Avangardin pelaajia voitosta ja hyvästä pelistä. Pelaajia. Vielä kerran: pelaajia.
Video lehdistötilaisuudesta: http://youtu.be/VPyHpCrWSaM

Raimo Summanen on vaatinut edelleen vahvistuksia joukkueeseensa. Tänään venäläinen kiekkoasiantuntija kommentoi tätä vaatimusta Championat.comissa:

Kozhevnikov: Voiko olla niin, että Summanen tekee huonoa työtä? http://www.championat.com/hockey/articl ... garde.html

- Avangardin joukkue on jo nyt yksi vahvimmista.
- Mihin Summasen vaatimukset lisävahvistuksista perustuvat?
- Onko hän itse riittävän hyvä? Hänellehän on annettu potkut Omskista jo kaksi kertaa.

Mielenkiintoista seurata Avangardia ja mitä tapahtuu kauden aikana pelaaja- ja ennen kaikkea valmentajarintamalla.

Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

Re: Avangard Omsk 2014-2015

ViestiKirjoittaja InFlames » 13.09.2014 18:13

Telle kirjoitti:Mielenkiintoista seurata Avangardia ja mitä tapahtuu kauden aikana pelaaja- ja ennen kaikkea valmentajarintamalla.

Summasen aiemmalla visiitillä Omsk pelasi KHL-historiansa parasta jääkiekkoa. Lisäksi Summanen on parhaiten menestynyt päävalmentaja Omskissa. Hänen valmennustavoistaan voidaan olla montaa mieltä, mutta kovaa jälkeä on Summanen Omskin kanssa tehnyt. Seura oli hänen alaisuudessaan vain voiton päässä Gagarin Cupista.

Omsk on aloittanut kauden hyvin.

Telle

Re: Avangard Omsk 2014-2015

ViestiKirjoittaja Telle » 27.11.2014 21:55

Avangard Omsk hävisi eilen vieraissa Avtomobilist Jekaterinburgille 5-2 ja Raimo Summasella kilahti. Hän ryntäsi ottelun päätteeksi jäälle kättelemään tuomareita. Hän haukkui tuomarit ottelun jälkeisessä tiedotustilaisuudessa ja väitti näiden vaikuttaneen ottelun lopputulokseen.

Ottelun videokooste, jonka lopussa kättelyepisodi: http://video.khl.ru/events/250457

Summanen jakaa venäläisenkin kiekkoyleisön mielipiteet. Hänen kannattajansa kommentoivat tätäkin tempausta tyyliin "Raimo on paras!", vastustajat toteavat "Avangard ei tule pääsemään playoffeissa pitkälle Summasen kanssa, koska hän on hullu". Osa kiekkoyleistöstä taas ottaa hänet pellenä ja kommentoi eilistä tempausta tyyliin "Odotan Nazarovin ja Summasen kohtaamista!" Andrei Nazarov on nykyinen Barys Astanan päävalmentaja, joka nousi muutama kausi sitten otsikoihin Vitjaz Tshehovin päävalmentajana joukkueen esittäessä tappelukiekkoa pohjoisamerikkalaisten goonien johdolla. Summasen otettua vähän aikaa sitten yhteen Dynamo Moskovan päävalmentajan Harijs Vitolinsin kanssa Nazarov antoi lausunnon, jossa totesi olevansa tarvittaessa valmis "kohtaamaan" Summasen muutenkin kuin ottelun jälkeisessä tiedotustilaisuudessa. Nazarov on entinen Pohjois-Amerikassakin rymistellyt kovanaamapelaaja ja huomattavasti Summasta nuorempi + suurempi (yli 190-senttinen ja pelaaja-aikoina 104-kiloinen)...

Telle

Re: Avangard Omsk 2014-2015

ViestiKirjoittaja Telle » 26.03.2015 19:20

Avangard Omskin presidentti Vladimir Shalajev piti tänään tiedotustilaisuuden http://youtu.be/pR_uA7s6NPo. , jossa kertoi mm., että

Raimo Summanen ei jatka Avangard Omskin päävalmentajana.


Summasen sopimus olisi päättynyt joka tapauksessa tänä keväänä, mutta seuran taholta ei olla jatkamassa sitä. Voikohan olla niin, että seuta säästää muutaman kuukauden palkanmaksun irtisanomalla työsopimuksen näin maaliskuussa?

Shalajevin mukaan joukkueen ja päävalmentajan minimitavoitteeksi oli annettu tällä kaudella pääsy itäisen konferenssin finaaliin. Sitä varten oli tehty myös pelaajahankinnat. Avangardin budjettia kasvatettiin tälle kaudelle huomattavasti viime kauteen verrattuna.

Joukkue hävisi playoffien toisella kierroksella Ak Barsille. Joukkueella oli loukkaantumisia, mutta kuten venäläisessä mediassa on analysoitu "loukkaantumisista riippumatta Summanen ei saanut joukkueesta irti maksimaalista suoritusta".

Shalajevin tyytymättömyys Summasen saavuttamiin tuloksiin uutisoitiin myös muualla venäläisessä mediassa: http://rsport.ru/hockey/20150326/818058396.html

Yksi erikoisimpia uutisia asiasta oli se, jossa väitettiin yksi Shalajevin suurimpia tyytymättömyyden aiheita olleen jo runkosarjan aikana se, että Summanen oli kieltäytynyt osallistumasta Avangardin MHL-sarjassa pelaavan nuorisojoukkueen tarkkailuun, peleihin ja harjoituksiin.

Telle

Re: Avangard Omsk 2014-2015

ViestiKirjoittaja Telle » 09.04.2015 22:46

Ihmettelin, miksi Raimo Summasen valmentajasopimuksen päättymisen (päättämisen) yhteydessä kerrottiin Avangardin presidentin Shalajevin tyytymättömyydestä tulosten lisäksi myös Summasen suhteeseen Avangardin junioreihin.

Yksi konkreettinen syy on tämä kaveri: http://mhl.khl.ru/players/21013/#c
http://www.eliteprospects.com/player.php?player=279385

Summasen kritisoidaan jättäneen mm. tämä juniori ilman ansaitsemaansa erityishuomiota. Osa Avangardin kannattajista on sitä mieltä, että nuorukainen olisi ansainnut tällä kaudella jopa debyytin KHL-liigassa.

Dimitri Sokolov on vasta 16-vuotias, mutta hänellä arvioidaan olevan edellytyksiä yhdeksi Venäjän tulevaisuuden suurpelaajaksi. Hän pelaa sekä keskus- että laitahyökkääjänä, mutta käsittääkseni enimmäkseen laidalla. Hänen suurin vahvuutensa on maalintekotaito.

Sokolovin odotetaan debytoivan viimeistään ensi kaudella Venäjän U20-maajoukkueessa.

Avangard Omsk on yksi Venäjän TOP5-kasvattajaseuroista. Muita junioritoiminnan huippuja ovat mm. Traktor Tsheljabinsk, Metallurg Magnitogorsk ja Severstal Tsherepovets. Omskissa tehdään loistavaa juniorityötä.

Paluu KHL

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa