KHL:n pudotuspelit 2015

Keskustelua Kontinental Hockey Liigasta.
Telle

KHL:n pudotuspelit 2015

ViestiKirjoittaja Telle » 26.02.2015 23:18

Championat.comin analyysissä Läntisen konferenssin pudotuspelijoukkueiden maalivahdit.

http://www.championat.com/hockey/articl ... apada.html

Analyysi sisältää maalivahtien tärkeimmät tilastot ja lisäksi pohdintaa joukkueiden maalivahtiosaston vahvuuksista ja mahdollisista heikkouksista.

Runkosarjan 8. HK Sotshi
Tomas Pöpperle, Andrei Gavrilov
- Pöpperle aloittaa TsSKA:ta vastaan, koska on toipunut vammoista.

7. Torpedo Nizhni Novgorod
Mihail Birjukov, Ivan Kasutin
- Päävalmentajan Peteris Skudran valintaa on vaikea arvioida, mutta viimeisessä runkosarjan pelissä Astanassa torjui Kasutin -> Birjukov aloittanee playoffeissa SKA Pietaria vastaan.

6. Lokomotiv Jaroslavl
Vitali Kolesnik, Curtis Sanford
- Playoffit Dynamo Moskovaa vastaan aloittaa Kolesnik, koska Sanford ei ole toipunut vielä täysin vammoistaan. Jos tämä pitää paikkansa, niin se on Dynamo Moskovalle hyvä uutinen.

5. Dinamo Minsk
Lars Haugen, Dimitri Miltshakov
- Haugen aloittaa pudotuspelisarjan Jokereita vastaan.

4. Jokerit
Riku Helenius, Henrik Karlsson
- Molemmat jättivät runkosarjan aikana itsestään ok-mielikuvan. Suurin kysymysmerkki molemmilta maalivahdeilta puuttuva kokemus KHL:n pudotuspeleistä.

3. Dynamo Moskova
Aleksander Jeremenko, Aleksander Lazushin
- Läntisen konferenssin tasaisin maalivahtipari. On vaikea kuvitella kenenkään muun kuin Jeremenkon aloittavan pudotuspelisarjan Lokomotiv Jaroslavlia vastaan. Hänellä on kolossaalinen kokemus kovista peleistä ja hän on johdattanut joukkueensa kaksi kertaa Gagarin Cupin voittajaksi. Dynamolla on kolmaskin hyvätasoinen maalivahti Aleksander Sharychenkov. Dynamo ei tule kaatumaan maalivahtipeliin.

2. SKA Pietari
Mikko Koskinen, Ilja Jezhov
- Koskinen hankittiin vahvistamaan joukkueen maalivahtiosastoa.

1. TsSKA Moskova
Kevin Lalande, Stanislav Galimov
- Vahva maalivahtiosasto. Lalande aloittaa pudotuspelit HK Sotshia vastaan, koska Galimov parantelee vielä vammojaan. Ilja Sorokin on hyvä kolmosmaalivahti.

Telle

Re: KHL:n pudotuspelit 2015

ViestiKirjoittaja Telle » 28.02.2015 12:30

Jokerit sijoittui runkosarjassa läntisen konferenssin neljännelle sijalle ja sai pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle vastaansa Dinamo Minskin. Tätä vastustajaa pidettiin Jokereille etukäteen helpompana kuin toisena vaihtoehtona runkosarjan loppuun asti ollutta Lokomotiv Jaroslavlia.

Jokereita ja Dinamo Minsk kohtasi Dinamo Minskin runkosarjan aikana viisi kertaa ja otteluvoiton olivat 3-2 Jokereiden hyväksi.

Muutamia ajatuksia eilisestä pudotuspelisarjan ensimmäisestä ottelusta, joka päättyi Dinamo Minskin 2-3 -voittoon jatkoajalla:

- Jokerit hallitsi ottelun ensimmäistä erää suvereenisti ja Dinamo Minsk oli vaarassa jäädä jalkoihin.
- Dinamo Minsk nousi toisessa erässä mukaan peliin. Jokerit pääsi suurinpiirtein ottelun puolivälissä 2-0 -johtoon kaukalon tapahtumien vastaisesti Dinamon maalivahdin ylipelaamisen ja muiden kenttäpelaajien nukahdusten takia ja ehkä sen takia Jokerit alkoi tuudittautua helpon pelin tunnelmiin. Joka tapauksessa Dinamo Monsk ei lopettanut pelaamista kahden maalin takaa-ajoasemassa vaan jatkoi yrittämistä.
- Kolmannessa erässä vierasjoukkue pelasi Jokereita paremmin. Se pääsi erän puolivälissä ensiksi kaventamaan lukemat 1-2:een. Ajassa 58:26 Dinamon slovakialainen päävalmentaja Pokovic otti aikalisän ja maalivahdin pois. Tasoitus 2-2:een syntyi melkein heti, ajassa 58:33.
- Jatkoajalle Jokerit tuli todella hyvällä asenteella ja dominoi kaukalon tapahtumia mielin määrin. Dinamo oli aivan purjeessa. Vierasjoukkue suorastaan tarjosi ottelun voittoa Jokereille, kun sen pelaajat ottivat kaksi jäähyä lähes samanaikaisesti. Kumpikin Dinamon jäähyistä oli mielestäni täysin turha.
- En ymmärrä, miksi Jokerit ei saanut maalia aikaiseksi pelatessaan 1:37 minuuttia kahden miehen ylivoimalla. Tämä oli mielestäni eilisen pelin kulminaatiopiste ja ratkaisi voittajan. Konkreettisesti ottelu ratkesi siihen, että Topi Jaakolan maila katkesi vierasjoukkueen pitäessä kiekkoa. Dinamon kakkosketju haistoi momentumin ja pelasi hienon syöttöketjun, joka päättyi Matt Ellisonin tekemään voittomaaliin 2-3. Tässä tämä ottelun hienoin maali, jossa ammattimiehet laittavat kiekkoa liikkeelle ihailtavan nopeasti: http://video.khl.ru/quotes/288325
Yksi totuus jääkiekosta vahvistui eilisessä pelissä: Ei ole vain yhtä tapaa pelata voittavaa jääkiekkoa. Esim. Dinamo Minskin kahdessa kärkiketkussa lähes kaikki hyökkääjät ovat ykkössentteriä Paul Szcechuraa lukuun ottamatta äärettömän hidasjalkaisia (erityisesti Jonathan Cheechoo), mutta heillä on sitä korvaavana vahvuutena ymmärrys siitä, että kiekko liikkuu aina nopeammin kuin pelaaja. Kiekonkäsittely on heidän vahvuutensa.

Eilisestä pelistä jäi päällimmäisenä mieleen:
- aika hyvä katsojamäärä 11 728 katsojaa, vaikka ajattelin Hartwall Arenan olevan täynnä heti pudotuspelien ensimmäisestä ottelusta alkaen.
- Jokereiden kova pelitempo 1. erässä.
- Dinamo Minskin legioonalaisten tietynlainen ammattimainen ote jääkiekkoon. En tiedä, onko sydän mukana täysillä, mutta järki on.
- Jokereiden yksi uusi, todennäköisesri aika merkittävä rahoittaja, jota mainostettiin ottelun isännäksi: Ruukki. Myös firman esittelyvideota pyöritettiin mediakuutiolla.
- Jokereiden toimitusjohtaja Kohonen kiitti Jokereiden peleissä tähän mennessä käyneitä ja lupasi, että "lippujen hintoja ei nosteta ensi kaudelle vaan pikemminkin lasketaan". Hän kertoi lisäksi, että ensi kaudelle varataan 6 000 paikkaa kausikorttilaisille. Tällä ensimmäisellä KHL-kaudella kausikorttipaikkoja oli käsittääkseni 4 000.
- Eteläpäädyn kolme tifoa, joista keskimmäinen no 14 kosketti meikäläistä taas. Yksi hienoimmista hetkistä runkosarjan aikana palautui mieleen: erään ottelun yhteydessä osoitettu kunnioitus Tomi Mäelle ja hänen Jokeriuralleen, joka alkoi Jokereiden luistelukoulusta.
- Jokereiden Otto-nimisen (Otakar Janeckyn mukaan) maskotin energisyys.

Kenties hienoin hetki eilen Hartwall Arenalla oli kun Jokereiden eräässä myllytystilanteessa Dinamo Minskin slovakialainen puolustaja Ivan Svarny blokkasi Jokereiden kovan vedon. Hän satutti itsensä ja jatkoi kyyristyneenä pelaamista. Pelikatkoa ei tullut ja Jokerit jatkoi ylivoimapelin näköistä pyörittämistä. Jokeripelaajan uusi hirvittävä kuti viivasta ja jälleen kiekko osui samaan kaveriin Svarnyyn. Kun Svarnya kannateltiin pois kaukalosta, niin Hartwalla Arenan yleisö antoi hänelle suosionosoitukset. En ole milloinkaan aikaisemmin kokenut vastaavaa Hartwall Arenalla. Se osoitti yleisöltä hienoa tilannetajua ja laajemmassa mielessä jääkiekon ymmärtämystä.

Jokerit säilytti ennakkosuosikin asemansa eilisestä huolimatta. Arvioin itse etukäteen Jokereiden menevän jatkoon otteluvoitoin 4-2 ja pidän siitä edelleen kiinni.

Tänään arvioin Jokereiden voittavan Valko-Venäjän ylpeyden selvin lukemin. Sitten ottelusarjassa siirrytään Minskiin, jossa pelataan seuraavat kaksi ottelua jo ensi maanantaina ja tiistaina. Pisteiden ryöstäminen sieltä yli 15 000 fanaattisen Dinamo-kannattajan edessä ei tule olemaan helppoa. Jatkoa ajatellen Jokereiden pitäisi pystyä toisaalta saamaan neljä voittoa mahdollisimman vähillä peleillä, koska kumulatiivisella ottelujen määrällä on pelaajille kertyvän rasituksen näkökulmasta merkitystä playoffottelujen edetessä.

Avatar
Viestit: 3204
Liittynyt: 29.07.2009 19:33
Paikkakunta: Seinäjoki
Suosikkijoukkue: Ilves, QPR,Torpedo Nizhny Novgorod, Minnesota Wild

Re: KHL:n pudotuspelit 2015

ViestiKirjoittaja wildwind » 28.02.2015 20:00

Mielenkiintoista ja hyvää puntarointia Telleltä edelliset pari viestiä tässä ketjussa, enkä osaa olla juurikaan eri mieltä hänen argumenteistaan. :Thumb up:

Itse jouduin kovasti miettimään kirjottaisinko seuraavan asiani hienoja asioita-ketjuun vai tänne KHL-pudotuspelien osioon? No, päädyin sitten tänne. Minusta on sattuneesta syystä hienoa, että Torpedo pystyi tänään vieraskentällä osoittamaan SKA:lle, että edes tästä parista ei KHL-liigan pudotuspeleissä kävelemällä eteenpäin pääse! En tosin ole tuota ottelua omin silmin näkemään päässyt, mutta lopputulos on kuitenkin hieno. Kyllä ne samat lainalaisuudet pätevät myös KHL:ssä, kuin mitkä pätevät kaikkien sarjojen pudotuspeleissä, eli yhtään jatkopaikkaa ei ole etukäteen jaettu ja pienemmät voivat isompiaan yllättää heti, jos hiukankaan siimaa annetaan. Tämähän on vain hienoa ja todistaa pudotuspelijärjestelmän olevan hieno ja toimiva keksintö. En ryhdy paukuttelemaan henkseleitäni tämän illan tuloksen perusteella, mutta tyytyväinen olen siihen, että nyt on SKA:llekin todistettu, että senkin on osoitettava parasta osaamistaan heti pudotuspelikierrosten alettua, jos aikoo omaan päämääräänsä päästä, joka on eittämättä finaalipaikka.
Jos kerran nauru pidentää ikää, mitäköhän totisuudesta sitten seuraa?

Kun on pää pilvissä, näkee huonosti.

Jotkut ihmiset tuovat iloa minne sitten saapuvatkin- toiset taas mistä lähtevätkin.

Telle

Re: KHL:n pudotuspelit 2015

ViestiKirjoittaja Telle » 02.03.2015 00:16

Mielenkiintoinen havainto Dynamo Moskovan keskustelupalstalta. Tarkistin asian itse KHL-liigan sivuilta Dynamo Moskovan ja Lokomotiv Jaroslavlin välisen eilisen 2. playoffottelun pöytäkirjasta ja dynamolaisten havainto pitää paikkansa:

Lokomotivin riveissä pelasi eilen kuusi ulkomaalaista pelaajaa:
Maalivahti Sanford, puolustajat Kronvall ja Holös sekä hyökkääjät Novotny, Thörnberg ja Kontiola.

Dynamon keskustelupalstalla esitetään, että ulkomaalaisia saisi olla pelaamassa max viisi. Ainakin runkosarjapeleissä on viiden ulkomaalaisen pelaajan yläraja.

Lisäksi Lokomotivin kokoonpanossa pelasi Platt, mutta koska hän otti muutama vuosi sitten Valko-Venäjän kansalaisuuden, niin häntä ei lasketa KHL-liigan sääntöjen mukaan ulkomaalaiskiintiöön.

Jos playoffeja koskee sama ulkomaalaisten kiintiö kuin runkosarjapelejä, niin Lokomotiv rikkoi sääntöä. Siinä tapauksessa toivon, että joukkue ei saa jatkaa vilppiä.

Avatar
Viestit: 79
Liittynyt: 21.03.2008 14:48
Suosikkijoukkue: Ilves + Geoff Platt

Re: KHL:n pudotuspelit 2015

ViestiKirjoittaja Tupsukorva » 07.03.2015 02:04

Tuohon samaan ulkomaalaiskiintiöön oli kiinnitetty huomiota muuallakin. Lokomotiv on pelannut kaikki playoff-pelit samalla kokoonpanolla, joten ei tuohon ainakaan mitenkään ole puututtu KHL:n taholta. Eikä myöskään runkosarjassa, koska suurimman osan peleistä kaikki edellämainitut ovat olleet mukana kokoonpanossa myös runkosarjassa. Itsellä ei ainakaan ole tiedossa, että Plattia lukuunottamatta Lokomotivin ulkolaisissa olisi muita kahden passin omaavia pelaajia.

Salming

Re: KHL:n pudotuspelit 2015

ViestiKirjoittaja Salming » 07.03.2015 10:49

Novotnylla on ainakin Wikipedian mukaan myös Kazakstanin kansalaisuus, joten se lienee syynä siihen, että Loko peluuttaa yli viittä ulkkaria.

Avatar
Viestit: 79
Liittynyt: 21.03.2008 14:48
Suosikkijoukkue: Ilves + Geoff Platt

Re: KHL:n pudotuspelit 2015

ViestiKirjoittaja Tupsukorva » 08.03.2015 01:58

Tuo Novotnyn kaksoiskansalaisuus oli kyllä itselleni täysin uusi tieto, vaikka seuraan paljon tsekkiläistä jääkiekkoa. Myöskään KHL ei ole tuota noteerannut, sen enempää kuin Eliteprospects. Kumpikin ilmoittaa Novotnylle ainoastaan Tsekin kansalaisuuden. Melko erikoinen tuo yhtälö kyllä on. Onhan Novotny pelannut Barys Astanassa, mutta sen jälkeen ollut Tsekin maajoukkueessa. Tosin näissä itäblokin maissa nyt kansalaisuuksia näköjään saa ihan tuosta vaan.

Melkoinen pettymys oli kyllä miten helposti Lokomotiv Dynamolle tippui. Odotin kuitenkin sarjasta tasaisempaa. Kolme ekaa peliä oli ihan hyviä, mutta sitten ilmeisesti alettiin Lokomotivin puolella puristaa mailaa ja vähän hermokontrollikin pettää ja sitten tuli älytön määrä jäähyjä ja Lokomotivin erikoistilannepelaaminen ei niitä parhaita ole. No, parempi voitti ja syksyllä jatketaan taas Lokomotivin kanssa uusin kujein.

Avatar
Viestit: 2632
Liittynyt: 23.09.2010 15:13
Paikkakunta: LAHE
Suosikkijoukkue: TURKU, Minnesota Wild

Re: KHL:n pudotuspelit 2015

ViestiKirjoittaja Jack » 10.03.2015 18:15

Ensimmäinen pudotuspelikierros saatiin viimeisenkin parin puolesta pelattua, kun ainoana ottelusarjana game seveniin edennyt Avangard Omsk-Barys Astana -sarja saatiin ratkaistua. Raimo Summasen Omsk oli lopulta parempi ja vei tämän viimeisen osa-ottelun 3-1 lukemin.

Hiukan oli Barys Astana väsyneen oloinen, eikä ensimmäisen erän jälkeen kyennyt vastaamaan kotijoukkueen vauhtiin. Ansaittu voitto Omskille. Ramin puolesta Omskille tästä sarjasta voittoa toivoinkin. Saa pitää työpaikkansakin ainakin toistaiseksi.

Ekat puolivälierät starttaavat torstaina:

Ak Bars Kazan - Avangard Omsk
Sibir Novosibirsk - Magnitogorsk
TsSKA Moskova-Jokerit
SKA Pietari-Dynamo Moskova


Jatkoon marssivat Kazan, Magni, Jokerit sekä Dynamo Moskova. :cool:
Aurinkokuningas: "vaihdetaan klubin takkia, tuu sä koutsaamaan, luo se buumi tonne, mä tulen sinne jakamaan noit viisauksii sinne ylen lämpimää officee."

Telle

Re: KHL:n pudotuspelit 2015

ViestiKirjoittaja Telle » 13.03.2015 22:29

KHL-liiga valitsi 1. playoffkierroksen parhaiksi pelaajiksi seuraavat: http://www.khl.ru/news/2015/03/11/233599.html

Paras maalivahti - Aleksander Lazushin, Dynamo Moskova: 6 ottelussa torjuntaprosentti 94,87 %, keskimäärin 1,30 päästettyä maalia / ottelu.

Paras puolustaja - Ryan Gunderson, Jokerit: 5 ottelussa 0+4=4, +8.

Paras hyökkääjä - Sergei Mozjakin, Metallurg Magnitogorsk: 5 ottelussa 5+2=7, 2 voittomaalia ja 1 hattutemppu.

Paras tulokas - Vladimir Brjukvin, 20 v (syntynyt 22.1.1995), Dynamo Moskova: 6 ottelussa 3+0=3, +4, keskimääräinen peliaika 12 minuuttia / ottelu.

Salming

Re: KHL:n pudotuspelit 2015

ViestiKirjoittaja Salming » 13.03.2015 22:35

Ei ollut Jokereilla sitten palaakaan tänään. 4-0 turpaan ja sarja on nyt tilanteessa 2-0 TsSKA:lle. Vaikea tehtävä on voittaa seuraavissa viidessä matsissa neljästi ZSKA. Sanoisin jopa, että mahdoton. Molemmat kotipelit Jokereiden täytyisi hoitaa, muuten sarja on viimeistään kätelty. Radulov, Grigorenko ja Mursak olivat kirkkaimpia tähtiä ja tehomiehiä tänään, mikä ei sinäänsä yllätä. Luisteluvoimaltaan ZSKA on ylivertainen tällä hetkellä Jokereihin nähden ja myös kamppailut venäläiset vievät suuremmalla prosentilla kuin helsinkiläiset.

Summasen Omsk haki ison ryöstön Kazanista, kun Shirokov laukoi 97 minuutin kohdalla voittomaalin jatkoajalla. SKA puolestaan taipui 1-4 Dynamolle ja tuo sarja on tasan. :Thumb up: Päiväpelissä Sibir kaatoi Magnin 2-0. Enlundille passi voittomaaliin.

Telle

Re: KHL:n pudotuspelit 2015

ViestiKirjoittaja Telle » 13.03.2015 23:32

Salming kirjoitti:Summasen Omsk haki ison ryöstön Kazanista, kun Shirokov laukoi 97 minuutin kohdalla voittomaalin jatkoajalla. SKA puolestaan taipui 1-4 Dynamolle ja tuo sarja on tasan. :Thumb up: Päiväpelissä Sibir kaatoi Magnin 2-0. Enlundille passi voittomaaliin.

Olisin voinut lyödä tänään vetoa Ak Barsin voitosta. Kuvittelin, että Ak Barsin loistavat hyökkääjät olisivat halunneet pelata päävalmentajansa 60-vuotispäivänä tälle voiton. Yliarvioin Zinetula Biljaletdinovin. Toivottavasti Ak Bars nousee vielä ottelusarjan voittoon. :Thumb up:

Telle

Re: KHL:n pudotuspelit 2015

ViestiKirjoittaja Telle » 14.03.2015 12:59

Venäläisessä mediassa tuodaan aika hyvin esille Gagarin Cupin pudotuspelit ja niissä esiintyvät joukkueet. Mm. aika hyviä analyysejä playoffjoukkueista. Myös playoffjoukkueet tekevät omia videoitaan esitelläkseen vastakkainasettelua ja vastustajaa sekä ennen kaikkea houkutellakseen yleisöä paikan päälle tai vähintään TV:n ja tietokoneiden äärelle.

Tässä Dynamon esittely ottelusarjasta Dynamo Moskova - SKA Pietari. Moskova vs. Pietari -hengessä. Yksi iskulause jää tästä mieleen: Moskovan aika - Meidän aika! http://youtu.be/N2ZMP6ZVjBI

Avatar
Viestit: 2632
Liittynyt: 23.09.2010 15:13
Paikkakunta: LAHE
Suosikkijoukkue: TURKU, Minnesota Wild

Re: KHL:n pudotuspelit 2015

ViestiKirjoittaja Jack » 30.03.2015 22:59

Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että KHL:n finaalipariksi saataisiin TsSKA-Kazan. Kazan johtaa Sibiriä 2-0 ja TsSka puolestaan SKA:ta jo peräti 3-0. Ainakaan itselleni ei yllätyksenä tullut TsSKA:n ylivoimainen suorittaminen SKA:ta vastaan. Radulov kipparoi tällä hetkellä joukkuettaan kohti mestaruutta. En usko millään että tätä joukkuetta enää kukaan horjuttaa tänä keväänä. Ei SKA, eikä finaalissa mahdollinen idän-vihu Kazanikaan.
Aurinkokuningas: "vaihdetaan klubin takkia, tuu sä koutsaamaan, luo se buumi tonne, mä tulen sinne jakamaan noit viisauksii sinne ylen lämpimää officee."

Telle

Re: KHL:n pudotuspelit 2015

ViestiKirjoittaja Telle » 07.04.2015 23:54

TsSKA Moskova vs. SKA Pietari - Rosneft vs. Gazprom.

Gazprom selvisi voittajaksi mielestäni seuraavista syistä:

- SKA:lla oli kokonaisuutena arvioiden taitavampi joukkue. TsSKA:sta löytyi paljon yksilötaitoa, mutta SKA:ssa taitoa oli laajemmin.
- Liittyen eo. kohtaan TsSKA oli SKA:ta enemmän yhden ketjun (Radulovin ketjun) varassa.
- SKA:n päävalmentaja Bykov voitti kollegansa Kvartalnovin. Kuten muutama Dynamo Moskovan kannattaja totesi, niin SKA pelasi jo playoffien 2. kierroksella Dynamoa vastaan Dynamon pelä, tosin paremmilla ja kalliimmilla pelaajilla. Bykov on päivittänyt tai kirjoittanut ensimmäisen pelikirjansa ja se sisältää myös koko viisikon puolustuspelin.
- Liittyen eo. kohtaan TsSKA:n pelitapa oli erittäin kuluttava, kun se perustui jatkuvaan fyysiseen raastamiseen ja aggressiivisuuteen. SKA:n pelitapa oli pudotuspelien ottelutahdissa viisaampi.
- SKA:n maalivahti Koskinen löi ottelusarjassa molemmat TsSKA:n maalivahdit, Galimovin ja Lalanden. Galimov on runkosarjan tilastoista huolimatta kaukana kansainvälisen maalivahdin tasosta. Hänen tekniikkansa on mielestäni puutteellinen. Lalanden muistan Dinamo Minskin ajoilta, kun Dinamo Riikakin pystyi "nöyryyttämään" häntä yleensä keskinäisissä otteluissa mennen tullen. Koskinen torjui 7. pelissäkin huomattavasti enemmän kuin Lalande. Maalivahtiosaston arvioin etukäteen TsSKA:n heikoimmaksi osa-alueeksi playoffeissa.

Uskon SKA Pietarin voittavan itäisen konferenssin voittajajoukkueen Ak Bars Kazanin finaaleissa. Yhtään peliä ei ole voitettu ennen pelaamista, joten on mielenkiintoista seurata, mihin Ak Barsin kouristuksenomainen puolustaminen ja tylsä pelitapa riittää. Ak Barsista löytyy kuitenkin hyökkäyspäästä paljon taitoa, jos Biljaletdinov antaa pelaajien näyttää sitä. Ak Barsin maalivahti Nilsson lienee kykenevä haastamaan Koskisen aivan eri tavalla kuin TsSKA:n maalivahdit.


Yksi asia häiritsee itseäni KHL-liigassa, runkosarjasta viimeiseen finaalipeliin asti: Pienet piirit joukkueiden taustalla. Esim. Aleksander Medvedev huseeraa sekä SKA Pietarin että Dynamo Moskovan johdossa. Aikaisemmin hän johti vielä KHL-liigaakin. Vielä pahempaa on joukkueiden liian kapeat omistuspohjat. Mieltäni jäi askarruttamaan erään Dynamo Moskovan kannattajan esittämä ajatus siitä, että "Dynamo Moskovan presidentti Arkadi Rotenberg on varmaan SKA Pietarin puolella, kun Roman Rotenberg on hänen veljenpoikansa." Siksiköhän Dynamoon ei hankittu ennen playoffeja yhtään vahvistusta vaan vain sairastuvalla ollut Atlant Mytishchin Maksim Majorov, joka ei mahtunut tervehdyttyään edes Dynamon playoff-kokoonpanoon? Roman Rotenberg löytyy myös Jokereiden taustalta.

Samat omistajat useiden joukkueiden taustalla nakertavat meikäläisen mielestä jollakin lailla KHL-liigan uskottavuutta ja luottamusta siihen, että kaikki joukkueet pyrkivät joka vuosi oikeasti voittamaan Gagarin Cupin.

Paluu KHL

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa