Dinamo Riga 2015-2016

Keskustelua Kontinental Hockey Liigasta.
Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 14833
Liittynyt: 12.05.2008 16:38
Paikkakunta: Kuopio
Suosikkijoukkue: TPS, NHL, Junnut

Dinamo Riga 2015-2016

ViestiKirjoittaja Legenda » 20.06.2015 08:22

Dinamo Riga on hankkinut riveihinsä viime kaudella TPS:ää edustaneen kanukkipuolustaja Steven Seigon sekä viime kaudella Washington Capitalsin farmijoukkue Hershey Bearsia edustaneen tshekkipakki Tomas Kundrátekin.

Asiasta lisää seuran kotisivuilla: http://dinamoriga.lv/lv/zinas/visas-zin ... -kundratek
"Ei Ilveksellä huonosti mene. Lehdistötilaisuudessakin on tarjolla puoliksi syöty viineri."
- Marko Leppänen @ Twitter

Reijo Mäki kertoi, että aikanaan Turun Palloseurassa pelannut Mal Davis harrasti seksiä naisen kanssa kun muut juhlijat oliva löivät ympärillä tahtia. Aktin jälkeen Davis oli siirtynyt suoraan katsomaan videolta omia maalejaan.

Avatar
Viestit: 11211
Liittynyt: 18.11.2008 00:25
Suosikkijoukkue: Oulun Kärpät

Re: Dinamo Riga 2015-2016

ViestiKirjoittaja Nestori » 03.07.2015 17:03

Kari Heikkilän valmentajauran viides KHL-seura on Riikan Dynamo. :Thumb up: Vuoden sopimus.
Oulun Kärpät

Telle

Re: Dinamo Riga 2015-2016

ViestiKirjoittaja Telle » 03.07.2015 20:51

Nestori kirjoitti:Kari Heikkilän valmentajauran viides KHL-seura on Riikan Dynamo. :Thumb up: Vuoden sopimus.

Onko sopimus jo olemassa? Minä luin Rsportin tämänpäiväisestä uutisesta, että allekirjoitettua sopimusta ei vielä ole.

Suhtaudun nykyään aika kriittisesti Kari Heikkilään. En ollut seurannut häntä tarkemmin ennen Minskin pestiä. Siellä hän epäonnistui Dinamo Minskin hyvän rosteriin ja myös Valko-Venäjän maajoukkueen kanssa. Ei vakuuttanut milään tavalla. Jotenkin kaamean puolustavaa ja suljettua pelaamista, jollaista on pelannut myös oma suosikkini Dynamo Moskova. Mikä pahinta, Dinamo Minsk oli Kari Heikkilän aikana todella hengetön legioonalaisjoukkue. Hengettömyys on tosin ollut lähes kaikkien KHL-kausien aikana Dinamo Minskin heikkous, mutta Kari Heikilä ei pystynyt tuomaan siihen muutosta. Viime kaudella oli toisin ja joukkue menestyikin hyvin.

Avatar
Viestit: 11211
Liittynyt: 18.11.2008 00:25
Suosikkijoukkue: Oulun Kärpät

Re: Dinamo Riga 2015-2016

ViestiKirjoittaja Nestori » 03.07.2015 21:00

Telle kirjoitti:Onko sopimus jo olemassa? Minä luin Rsportin tämänpäiväisistä uutisesta, että allekirjoitettua sopimusta ei vielä ole.

Sasha Huttunen twiittaili aiemmin päivällä asiasta ja ainakin Eliteprospects ja SuomiKiekko pitävät asioita sovittuina.
Oulun Kärpät

Telle

Re: Dinamo Riga 2015-2016

ViestiKirjoittaja Telle » 09.07.2015 13:03

Kari Heikkilän haastattelu 6.7.2015: http://youtu.be/ky87BfErTXg

Heikkilän puheenvuoro on yllätyksetön. Hän toistaa useaan kertaan haluavansa aktiivista pelaamista sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä. Hänen joukkueensa eivät ole viime vuosina olleet tunnettuja aktiivisesta pelitavasta. Toivottavasti hänen ei käy kuten Pekka Rautakallion muutama vuosi sitten (kausilla 2011-2012 ja osa kaudesta 2012-2013 potkuihin asti) tämän yrittäessä muuttaa Dinamo Riian pelitapaa ja saada joukkue pelaamaan vauhdikasta ja aikaisempaa hyökkäävämpää jääkiekkoa. Joukkueen materiaali ei riittänyt pidemmällä aikavälillä tarkasteltuna pelitapaan eikä pelaajisto ole vahvistunut Rautakallion ajoista. Lisäksi Dinamo Riian vahva mies Juris Savickisin kanssa lienee aiheellista olla varovainen ja kuunnella hänen ohjeitaan. Savickis kertoi Rocky Rautakallion potkujen jälkeen, että tämä ei kuunnellut tarpeeksi hänen ohjeitaan eikä joukkue pelannut Dinamo Riian peliä. Perinteinen Dinamo Riian pelitapa on tiivistettynä ollut fyysinen, passiivinen ja puolustava sekä kiekoton; on yritetty ottaa tempo pois vastustajalta ja iskeä vastahyökkäyksistä; joukkueen pelaajamateriaali huomioon ottaen edellä kuvattu pelitapa on ollut menestymismahdollisuuksien näkökulmasta järkevin.

Heikkilän haastattelusta jäi mieleen:
- Dinamo Riialla on hieno kotikaupunki, halli ja fanit.
- Fanit on ansaittava. :Thumb up:
- Riiassa oli aina vaikea pelata, kun Heikkilä tuli sinne pelaamaan venäläisten joukkueidensa kanssa.
- On aikaista arvioida pelaajia nyt ennen jääharjoituksia, mutta he näyttävät nauttivan siitä, mitä he tekevät. Samaan olen kiinnittänyt huomiota itsekin katsoessani videoita Dinamo Riian pelaajien harjoittelusta. Ilo on hyvä asia. Toivottavasti se tuo Dinamo Riian harjoitteluun lisätehokkuutta eikä johda pelkkään mukavaan hengailuun yhdessä. Hampaat irvessä vedetyt harjoituksetkin voivat tosin olla näennäisiä, jos harjoitellaan vääriä asioita tai oikeita asioita väärällä tavalla.

Video Dinamo Riian harjoittelusta Jurmalassa 7.7.2015: http://youtu.be/DNiTOnY-6Qs

Joukkue merenrannalla harjoittelemassa, iloisia kasvoja ja puheita. Tunnelma on hyvä. Kari Heikkilä näyttää olevan tässä jo joukkueen mukana.
Toivottavasti Dinamo Riian pelaajat harjoittelevat tänä kesänä hyvin, jotta joukkueen kuntopohja sallisi pelata tulevalla kaudella pelit loppuun asti hyvin, kolmannetkin erät. Artis Abolsin päävalmentajakaudella niin ei ollut, valitettavasti.

Telle

Re: Dinamo Riga 2015-2016

ViestiKirjoittaja Telle » 09.07.2015 13:44

Iloinen uutinen eiliseltä:

Puolustaja Guntis Galvins palaa Dinamo Riikaan. http://rsport.ru/hockey/20150708/844528763.html

29-vuotias, 186-senttinen ja 87-kiloinen Galvins siirtyi keväällä 2013 leveämmän leivän perässä Jugra Hanty-Mansijskiin, sieltä SHL:aan ja viime kaudeksi Itävallan liigaan. Kuten enemmistölle latvialaispelaajista, niin Galvinsillekaan pelaaminen ulkomailla ei luonnistunut. Itävallassa hänen pelaamisensa taso suorastaan romahti.

Eräs Dinamo Riian fani kommentoi siirtouutista: "Kun Galvins palaa kotiin, niin pelaaminen alkaa taas sujua ok." Itse uskon samoin. Eiköhän tämä kaveri pelaa tulevalla kaudella taas Dinamo Riian ykköspakkiparissa. Keväällä hän pelasi MM-kisoissa Latvian maajoukkueessa erittäin hyvin 7 ottelua tehopistein 1+4=5, 0PIM, +1.

Saa nähdä nouseeko Galvins vielä uudestaan kauden 2011-2012 tasolle, jolloin hän Pekka Rautakallion ehdottomana luottopuolustajana (osa Dinamo Riian faneista syytti Rockya jopa Galvinsin suosimisesta, kun hän valitsi Galvinsin joukkueen kapteeniksi, vaikka tästä ei muka tuolloin vielä ollut kapteeniksi) saavutti tähänastisen uransa parhaat tehopisteet: runkosarjassa 54 ottelussa 8+22=30, 28PIM, +11, playoffeissa 7 ottelussa 0+3=3, 2PIM, +2.

Galvins ei ole huipputaitava kiekollinen puolustaja, mutta hän on hyvin liikkuva ja monipuolinen yleispakki. Suosikkipuolustajani Dinamo Riiassa.

Guntis Galvins Eliteprospectsin mukaan: http://www.eliteprospects.com/player.php?player=12548

Telle

Re: Dinamo Riga 2015-2016

ViestiKirjoittaja Telle » 24.07.2015 16:41

Dinamo Riika saa vahvistusta sentteriosastolle, joka oli tähän asti heikko:

Ville Leino siirtyy Dinamo Riikaan.

Leinon tämänpäiväinen haastattelu. http://youtu.be/WTZbjUaEIUo

Jos missä niin Riiassa Ville Leinon on mahdollista nousta muutaman vuoden takaiseen iskuun. Kyseessä moneen KHL-liigan venäläisjoukkueeseen verrattuna suomalaispelaajalle helpompi toimintaympäristö. Tosin samaa ajattelin viime kaudella Zagrebista...

Avatar
Viestit: 11211
Liittynyt: 18.11.2008 00:25
Suosikkijoukkue: Oulun Kärpät

Re: Dinamo Riga 2015-2016

ViestiKirjoittaja Nestori » 24.07.2015 17:01

Telle kirjoitti:Jos missä niin Riiassa Ville Leinon on mahdollista nousta muutaman vuoden takaiseen iskuun. Kyseessä moneen KHL-liigan venäläisjoukkueeseen verrattuna suomalaispelaajalle helpompi toimintaympäristö. Tosin samaa ajattelin viime kaudella Zagrebista...

Neljä laihaa kautta takana, mutta onneksi iso palkka juoksee koko ajan. Kuvaavaa Leinon uralle oli tuo haastattelun takan pyörinyt "tähtihetki"-video, jossa huikeat pelisuoritukset olivat pääsääntöisesti Philadelphian ajoilta. Siihen loppuun vielä yks onnenkantamoinen rankkarin muodossa Buffalon paidassa. :mrgreen:

Mutta kyllä, eurooppalainen kiekko taitaa sopia Leinolle paremmin. Ei kaudentynkä ihan persiilleen Zagrebissa mennyt. Ainakaan pisteiden valossa. Leinon oman kilven kirkastamisen takia soisin miehelle nyt yhden erinomaisen kauden tähän väliin. Muuten mies jää kiekkomuistoihin muutamasta suonenvetokaudesta sekä helkutin isosta Buffalofloppina olosta.
Oulun Kärpät

Telle

Re: Dinamo Riga 2015-2016

ViestiKirjoittaja Telle » 25.07.2015 00:41

Nestori kirjoitti:Neljä laihaa kautta takana, mutta onneksi iso palkka juoksee koko ajan. Kuvaavaa Leinon uralle oli tuo haastattelun takan pyörinyt "tähtihetki"-video, jossa huikeat pelisuoritukset olivat pääsääntöisesti Philadelphian ajoilta. Siihen loppuun vielä yks onnenkantamoinen rankkarin muodossa Buffalon paidassa. :mrgreen:

Mutta kyllä, eurooppalainen kiekko taitaa sopia Leinolle paremmin. Ei kaudentynkä ihan persiilleen Zagrebissa mennyt. Ainakaan pisteiden valossa. Leinon oman kilven kirkastamisen takia soisin miehelle nyt yhden erinomaisen kauden tähän väliin. Muuten mies jää kiekkomuistoihin muutamasta suonenvetokaudesta sekä helkutin isosta Buffalofloppina olosta.

Olen samaa mieltä siitä, että eurooppalainen kiekko sopii Leinolle pohjoisamerikkalaista paremmin. Eikä viime kauden alku Zagrebissa ollut Leinolta tosiaan heikko.

Ville Leinolla on suurena vahvuutena korkea taitotaso, joka ei katoa minnekään yhtäkkiä. Taitavan pelaajan on mielestäni helpompi noista takaisin huipulle ja myös pelata pitkä ura.

Koohottajapelaajien asema on mielestäni heikompi kuin taitopelaajilla. Esim. ikä vie vääjäämättä terää koohotukselta, kun vauhti vääjäämättä hidastuu. Taitopelaaja etenkin hyvällä pelikäsityksellä varustettu taitopelaaja pystyy pelaamaan hyvällä tasolla, vaikka ei olisi milloinkaan ollut kovin nopea: hän pystyy korvaamaan taidollaan ja pelikäsityksellään puuttuvaa koohotusta ja energiaa.

Muistan Ville Leinon SM-liigasta kaudelta 2005-2006, jolloin hän pelasi huikean kauden HPK:ssa. Hän antoi tuolloin mielestäni suuren panoksen HPK:n mestaruuteen.

Telle

Re: Dinamo Riga 2015-2016

ViestiKirjoittaja Telle » 07.01.2016 20:11

Dinamo Riian vahvan miehen Juris Savickisin muutaman viikon takainen uhkaus toteutui tänään:

Päävalmentaja Kari Heikkilä on erotettu tehtävästään. Samalla ovenavauksella organisaatiosta joutuu poistumaan myös Heikkilän apuvalmentaja Raimo Helminen.

Dinamo Riika on runkosarjassa 44 pelaamansa ottelun jälkeen Läntisen konferenssin kolmanneksi viimeisellä 12. sijalla. Joukkueella ei liene enää realistisia mahdollisuuksia playoffeihin, koska viimeisestä 8. sijasta taistelee muutama viime aikoina nousujohteisesti kaukalossa esiintynyt joukkue, etunenässä Slovan Bratislava.

Kari Heikkilä nousi käsittääkseni KHL-liigan eniten potkuja saaneiden päävalmentajien tilaston kärkeen. 5. potkut muistaakseni kyseessä. Eliteprospectsin mukaan neljännet, mutta puuttuukohan yhdet...Eikös Heikkilä irtisanottu myös Metallurg Magnitogorskin päävalmentajan tehtävästä?

Paluu KHL

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa