Amur Habarovsk 2015-2016

Keskustelua Kontinental Hockey Liigasta.
Telle

Amur Habarovsk 2015-2016

ViestiKirjoittaja Telle » 25.06.2015 20:36

Joukkueen tärkein yksittäinen pelaaja on ykkösmaalivahti.

Amur Habarovsk julkaisi tänään kotisivuillaan uutisen

Juha Metsola saapuu Amuriin. http://hcamur.ru/news/amur/yukha-metsol ... -amur.html

Juha Metsolan kerrotaan olevan Suomen liigan paras maalivahti.

Juha Metsola, 26-vuotias, 177-senttinen ja 73-kiloinen Tapparassa hienosti onnistunut maalivahti kertoi Amur Habarovskin kotisivuilla haastattelussa tunnelmistaan:

Juha Metsola: Olen kuullut paljon hyvää Habarovskista. http://hcamur.ru/news/amur/yukha-metsol ... ovske.html

- Siirtyy Habarovskiin, koska haluaa urallaan uusia haasteita ja uudenlaista kokemusta. Lisäksi hänen pelikaverinsa Tuukka Mäntylä, Jesse Niinimäki ja Steven Dixon kehuivat Amur Habarovskia hänelle.
- Pitkät lentomatkat eivät pelota laisinkaan, vaikka ei ole elämässään lentänyt paljon: "Tulee iloista."
- Uskoo sopeutuvansa KHL:n pelitapaan, joka ei ole yhtä suoraviivaista ja jossa ei lauota yhtä hanakasti kuin Suomen liigassa. KHL:ssä maalivahdin täytyy syöttöpelaamisen takia lukea peliä ja liikkua paremmin. Metsola pitää itseään liikkeeltään nopeana maalivahtina.
- Tietää Amur Habarovskin GM:n Aleksander Mogilnyn: "Hän on pelaajana legenda."
- Hänelle on näytetty kuuluisan venäläisen taiteilijan Mihail Antipinin suunnittelemia maskeja. Valitettavasti hän on ehtinyt jo tilata ykkösmaskinsa. Kakkosmaskiinsa hän on kiinnostunut saamaan juuri Antipinin suunnitelmien tyylistä.
- Uskoo kestävänsä Amurin kannattajien häneen kohdistamat kovat odotukset: "Haluan auttaa joukkuetta voittamaan ja pääsemään playoffeihin."

Amur Habarovskista on maalivahdinkin mahdollista ponnistaa eteenpäin urallaan. Mainittakoon, että Dynamo Moskovan maalivahti Aleksander Jeremenko on torjunut aikoinaan Habarovskissa, kun rahkeet eivät vielä riittäneet pelipaikkaan kasvattajaseurassa Dynamossa. Metsolan viimeisin edeltäjä Aleksei Murygin teki loistavaa työtä Habarovskissa. Hän on 28-vuotias Amur Habarovskin kasvatti ja torjui joukkueessa lähes 10 vuotta kaudesta 2005-2006 alkaen kunnes siirtyi kesken viime kauden Metallurg Magnitogorskiin. Tulevalla kaudella Murygin torjuu Lokomotiv Jaroslavlin maalin suulla. Hän on päässyt antamaan näyttöjä jopa Venäjän maajoukkueessa.

Telle

Re: Amur Habarovsk 2015-2016

ViestiKirjoittaja Telle » 08.08.2015 13:35

4.8.2015 uutisoitiin, että

Habarovskin alueen kuvernööri: HK Amurin yleissponsoriksi tulee lentokoneyhtiö Suhoi. http://tass.ru/sport/2163012

Kuvernööri ilmoitti samalla pääsyn playoffeihin asetetun joukkueen tulevan kauden tavoitteeksi KHL-liigassa.

Erittäin hyvä uutinen Amur Habarovskille, koska joukkueeseen on nyt mahdollista hankkia entistä parempia vahvistuksia. Aika luonteva rahoittaja joukkueelle, jolle kertyy KHL-liigassa eniten lentokilometrejä kauden aikana.

Suhoi on lentokoneiden valmistaja. Wikipedian mukaan https://en.m.wikipedia.org/wiki/Sukhoi

- Yhtiön perusti vuonna 1939 hävittäjälentokoneiden suunnittelija Pavel Suhoi.
- Erilaisten vaiheiden jälkeen yhtiö kuuluu nykyään Venäjän valtion perustamaan lentokonealan yhtymään (United Aircraft Corporation). Yhtymä syntyi vuonna 2006 useiden venäläisten lentokoneiden suunnittelutoimistojen fuusiossa. Fuusiossa sulautuivat yhteen Suhoi sekä mm. Mikojan & Gurevitsh (MiG-koneiden suunnittelutoimisto, jonka nimi kuten muidenkin venäläisten lentokoneiden suunnittelutoimistojen tuli yhtiön pääsuunnittelijoiden nimistä), Iljushin ja Tupolev.
- Yhtiön tuotantoon kuuluvia erilaisia lentokoneita (pääasiassa sotilaskoneita, mutta myös mm. taitolentokoneita) valmistetaan pääasiassa Venäjän ilmavoimille, mutta niitä on viety myös mm. Intiaan, Kiinaan, Pohjois-Koreaan, Vietnamiin, Puolaan, Malesiaan ja arabimaihin
- Yhtiön pääkonttori on Moskovassa.

Telle

Re: Amur Habarovsk 2015-2016

ViestiKirjoittaja Telle » 20.08.2015 22:30

KHL-liigan uudella presidentillä Dimitri Tshernyshenkolla kerrotaan olevan fiksaatio Aasian suuntaan. Olen melko varma, että Amur Habarovskin kolme harjoitusottelua Japanin maajoukkuetta vastaan ei ollut sattuma vaan osa KHL-liigan tulevaisuuden suunnitelmia laajentua itään. Tshernyshenko on maininnut Japanin, Kiinan ja Korean mahdollisina uusina alueina.

Vaikka Venäjän ja muun Euroopan talous sakkaa tällä hetkellä, niin tilanne kohentuu aikanaan. Lisäksi isossa kuvassa maailman talouden painopiste tulee siirtymään USA:sta ja Länsi-Euroopasta kohti Aasiaa. KHL-liigan laajentuminen itään kuulostaa minusta mielenkiintoiselta eikä laisinkaan mahdottomalta pidemmällä aikavälillä tarkasteltuna.

Amur voitti kaikki pelaamansa harjoituspelit japanilaisia vastaan:

31.7.2015 Amur Habarovsk - Japanin maajoukkue 5-1 (2-0, 0-0, 3-1)
1.8.2015 Amur Habarovsk - Japanin maajoukkue 3-0 (1-0, 2-0, 0-0)
3.8.2015 Amur Habarovsk - Japanin maajoukkue 3-1 (2-0, 0-0, 1-1)

Videokooste ensimmäisestä ottelusta, jossa isäntäjoukkueen maalin suulla torjuntavuorossa oli Juha Metsola.

http://youtu.be/HVojnL7tCuE

Leppoisa tunnelma hallilla ja aika mukavasti väkeä paikalla. Nuorella äidillä päällään Habarovskissa muutama vuosi sitten loistavasti pelanneen puolustajan Mäenpään pelipaita. Olisi mielenkiintoista tietää, oliko Habarovskissa jääkiekkoliittojen väkeä Moskovasta ja Japanista tekemässä tunnusteluja.

Paluu KHL

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa