KHL-liigan erotuomaritoiminta

Keskustelua Kontinental Hockey Liigasta.
Telle

KHL-liigan erotuomaritoiminta

ViestiKirjoittaja Telle » 08.11.2015 22:41

KHL-liigassa työskentelee kaudella 2015-2016 ensimmäistä kertaa pohjoisamerikkalainen erotuomari. Hän on amerikkalainen

Keith Kaval http://www.khl.ru/officials/1321/

38-vuotias amerikkalainen muistetaan mm. Minskin MM-kisojen 2014 finaaliottelusta Venäjä - Suomi, jossa hän toimi erotuomarina yhdessä saksalaisen Lars Bruggemannin kanssa.

Kaval on KHL:n erotuomari no 7.

Telle

Re: KHL-liigan erotuomaritoiminta

ViestiKirjoittaja Telle » 26.05.2016 17:45

Huomasin Moskovan MM-kisojen Suomi-Kanada -finaalissa, että ottelun toisena päätuomarina toimi KHL:stä tuttu erotuomari

Roman Gofman.

Roman Gofman on 31-vuotias päätuomari, KHL-liigan erotuomari no 45. http://www.khl.ru/officials/662/ Hän on jäänyt mieleeni, koska
- hän tuomaroi Jokereiden kotiotteluja viime kaudella useammin kuin kerran,
- luulin hänen olevan saksalainen. Venäläisyys paljastui, kun tsekkasin jonkin Jokeripelin jälkeen erotuomarit tarkemmin KHL:n ottelusivuilta.

Roman Gofman on mielestäni hyvä erotuomari, ammattitaitoinen.

Telle

Re: KHL-liigan erotuomaritoiminta

ViestiKirjoittaja Telle » 14.07.2016 16:52

Mielenkiintoinen Sport-Expressin uutinen tänään:

http://m.sport-express.ru/hockey/khl/news/1021532/

Lista KHL-liigan erotuomareista kaudella 2016-2017 muodostetaan leirien jälkeen.

KHL:n erotuomariosasto järjestää leirit, joille kutsutaan 81 kandidaattia. Joukossa on 11 uutta päätuomaria, joista 5 venäläisiä ja 6 ulkomaalaisia. Lisäksi leirille kutsutaan 6 uutta linjatuomaria.

Uutisessa kerrottiin, että mm. Vjatseslav Bulanovia ei kutsuttu leirille eikä hän jatka erotuomarina KHL:ssä.

Bulanov on luonteelleen sopivasti antanut kitkeriä lausuntoja potkuistaan: Hänen mukaansa hänelle ilmoitettiin irtisanomisesta kirjeellä eikä kerrottu syitä potkuille.

Meikäläiselle ei tule ikävä herraa. Bulanov oli mielestäni ainakin 3 viimeisintä kautta yksi KHL-liigan heikoimmista erotuomareista, vaikka onkin toiminut useita vuosia MM-kisoissa. Hän ei ollut puolueellinen tai tarkennetaan - Bulanov oli aina omalla puolellaan ts. pyrki pääsemään esille. Heikon tai ylimielisen erotuomarin merkki, että ei anna pelin ratkaista vaan tunkee itseään päärooliin.

Telle

Re: KHL-liigan erotuomaritoiminta

ViestiKirjoittaja Telle » 27.09.2016 17:10

KHL-liigan kurinpitokomitea otti eilisessä Dynamo Moskova - Lokomotiv Jaroslavl -ottelussa ajassa 24:54 17-vuotiaalle Klim Kostinille tuomitun 5+20 minuutin rangaistuksen ja ulosajon uuteen käsittelyyn ja peruutti ne. http://www.khl.ru/news/2016/09/27/320993.html

Suurin osa ottelun nähneistä ihmetteli rangaistusta ja piti sitä ylimitoitettuna. 2 minuuttia tai ei mitään olisi ollut oikea tuomio.

En tiedä miten tällainen asia voidaan hyvittää. Se poistetaan Kostinin tilastoista, mutta entä rangaistuksen vaikutukset Dynamon pelaamiseen 2. erässä, jonka se hävisi 0-3. Joukkue tuhlasi paljon energiaa 5 minuutin jäähyn aikana taistellen ilman takaiskuja, mutta päästi sen jälkeen 2. erässä vielä kaksi maalia.

Rangaistuksen peruuttamisella on toivottavasti pelotevaikutus venäläis-slovakialaiseen erotuomarikaksikkoon #11 Kadyrov http://www.khl.ru/officials/144/ - #33 Balushka http://www.khl.ru/officials/952/, josta Kadyrovia kritisoitiin kovin sanoin Dynamon kannattajien keskuudessa pitkäaikaisesta Dynamo Moskovan painamisesta.

Telle

Re: KHL-liigan erotuomaritoiminta

ViestiKirjoittaja Telle » 13.11.2016 13:10

R-Sportin uutinen 9.11.2016:

Safronov kritisoi erotuomareita KHL-ottelussa Dynamo Moskova - SKA. http://rsport.ru/hockey/20161109/1112046054.html

Dynamo Moskovan GM totesi medialle keskiviikkoisen Dynamo Moskova - SKA Pietari -ottelun jälkeen:

"Katsokaa erotuomareiden toimintaa. Turhaan eivät kannattajat huuda siitä, mitä nämä tekivät pelissä. Sellaista joukkuetta kuin SKA ei tarvitsisi erotuomareiden auttaa."

Dynamo pelasi hyvin, mutta hävisi ottelun SKA:ta vastaan 2-3 johdettuaan peliä 2-1 kahden erän jälkeen. SKA teki voittomaalin ylivoimalla.

Ottelua oli seuraamassa KHL-liigan johto. Dynamon leirissä nähtiin tämän vaikuttaneen erotuomareiden tuomioihin, koska SKA:n kytkös ja henkilösuhteet KHL-liigan johtoon ovat vahvat.

Päätuomareina ottelussa toimivat #42 Antonin Jerabek Tshekistä ja #37 Konstantin Olenin Venäjältä.

Erotuomaritoiminnan taso on nousemassa jälleen esille kauden edetessä ja panosten kasvaessa.

Toivottavasti KHL-liiga pystyisi kohentamaan erotuomaritoimintaa. Kyseessä iso asia, joka voitaisiin haluttaessa saada käsittääkseni kuntoon helpommin kuin esim. palkkakatto ja sen valvonta.

Nykyisellä erotuomaritoiminnalla ei läntisessä konferenssissa tule yllätyksiä ensi keväänä vaan konferenssin finaalissa kohtaavat SKA ja TsSKA. Niillä on suurimmat pelaajabudjetit, parhaat pelaajat. Sen luulisi riittävän niin, että erotuomareita ei tarvittaisi auttamaan voittamisessa.

Paluu KHL

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa