KHL-playoffs 15-16

Keskustelua Kontinental Hockey Liigasta.
Avatar
Viestit: 2632
Liittynyt: 23.09.2010 15:13
Paikkakunta: LAHE
Suosikkijoukkue: TURKU, Minnesota Wild

KHL-playoffs 15-16

ViestiKirjoittaja Jack » 19.02.2016 14:57

KHL:n runkosarja saatiin eilen päätökseen ja sunnuntaina alkaa playoffit. Hommahan menee niin että sekä lännen että idän konferenssin kahdeksan parasta raivaavat tietään omassa konferenssissaan kohti finaalia, jossa kohtaavat konferenssien voittajat. Viimeistään 19. huhtikuuta meillä on mestari selvillä.

Läntinen konferenssi:
1. TsSKA Moskova
2. Jokerit
3. Lokomotiv Yaroslavl
4. HK Sotshi
5. Dynamo Moskova
6. SKA Pietari
7. Nizhni Novgorod
8. Slovan Bratislava

Lännen puolivälierät:
TsSKA-Slovan Bratislava
Jokerit-Nizhni Novgorod
Lokomotiv-SKA
HK Sotshi-Dynamo Moskova

Itäinen konferenssi:

1. Avangard Omsk
2. Magnitogorsk
3. Sibir Novosibirsk
4. Salavat Ufa
5. Ak Bars Kazan
6. Admiral Vladivostok
7. Jekaterinburg
8. Neftehimik Nizhnekamsk

Idän puolivälierät:
Omsk-Neftehimik
Magnitogorsk-Jekaterinburg
Sibir-Admiral Vladivostok
Salavat Ufa-Ak Bars Kazan
Aurinkokuningas: "vaihdetaan klubin takkia, tuu sä koutsaamaan, luo se buumi tonne, mä tulen sinne jakamaan noit viisauksii sinne ylen lämpimää officee."

Avatar
Viestit: 2632
Liittynyt: 23.09.2010 15:13
Paikkakunta: LAHE
Suosikkijoukkue: TURKU, Minnesota Wild

Re: KHL-playoffs 15-16

ViestiKirjoittaja Jack » 21.02.2016 12:06

Noniin. Tänään alkaa KHL historian kahdeksannen kauden playoffit. Tänään urakkansa aloittaa lännen joukkueet ja huomenna vuorossa idän otteluparit. Heitetään nopeasti pienet ennustukset ja alustukset tänään alkaviin lännen ottelusarjoihin. Länsi on allekirjoittaneelle mielenkiintoisempi ja itä puolestaan astetta tuntemattomampi.

TsSKA-Slovan Bratislava
TsSKA lähtee ennakkosuosikkina playoffeihin koko liigasta. Vakuuttavasti runkosarjan läpi kahlannut ja ison työmoraalin omaava TsSKA kohtaa runkosarjassa kahdeksanneksi sijoittuneen Slovan Bratislavan. Slovan vei runkosarjan molemmat kohtaamiset nimiinsä mutta en anna playoffeissa painoarvoa niille. TsSKA on vaan liian kova palanen Slovanille.

TsSKA jatkoon 4-0.

Jokerit-Nizhni Novgorod
Tottakai mielenkiintoisin ottelupari sillä tätä pääsee paikanpäältä todistamaan Jokereiden kotipeleissä. Jokerit lähtee luonnollisesti ennakkosuosikkina ja Torpedo on ollut Jokereilla sopiva vastustaja runkosarjan kohtaamisissa. Maaleja on tullut peleissä mukavasti. Torpedo ei lähde peruuttelemaan vaan karvaa aktiviisesti ja pelaa muutenkin peliä joka antaa maalipaikkoja paljon sekä vastustajalle mutta saa niitä itsellekin. Jokereille tämä sopii sillä joukkue on välillä ollut vaikeuksissa heikompien joukkueiden kanssa jotka peruuttelevat ja motittavat puolustuspään tukkoon. Jokereiden hyökkäys ja hivenen varmempi maalivahtipeli kotiedun turvin vie Narrit toiselle kierrokselle.

Jokerit jatkoon 4-1.

Lokomotiv-SKA
Lähtökohtaisesti ehkä tasasin ottelusarja lännessä. Lokomotiv on pelannut vakuuttavan runkosarjan kun puolestaan sarjan massipäällikkö SKA on pelannut todella ailahtelevasti. Rahalla mälläävä seura haalii pelaajiaan oman mielensä mukaan mutta juuri joukkuepelaaminen on ollut kärsivässä roolissa. Yksilötaitoa riittää kaatamaan kenet tahansa mutta juuri roolituksessa ja joukkuepelissä Lokomotiv on edellä. Mutta koska kyseessä on Pietarin SKA, sarjaa ei osaa ennustaa. Oma ennustuspallo näyttää sarjan menevän seitsemänteen otteluun.

Lokomotiv jatkoon 4-3.

HK Sotshi-Dynamo Moskova
Sotshi pelaa toistaan kauttaan sarjassa ja eteni samalla myös toisen kerran pudotuspeleihin. Sotshia ei ennen kautta rankattu kovin korkealle mutta niin vaan joukkue taisteli itsensä peräti konferenssin neljänneksi ja hankki kotiedun. Joukkue lähtee poffeihin peräti kahdeksan ottelun voittoputkessa ja peli on ollut vakuuttavan näköistä. Toisaalta myös Dynamon peli on ollut viime aikoina kunnossa. Sotshin kotiedun puolesta voi ainakin ensimmäisiin peleihin antaa pienen edun sillä Sotshin lämpöisissä oloissa joukkue on pelannut kotiareenallaan vahvasti. Sarja voisi olla lännen peleistä toinen joka etenee game seveniin.

Moskova jatkoon 4-3 voitoin.
Aurinkokuningas: "vaihdetaan klubin takkia, tuu sä koutsaamaan, luo se buumi tonne, mä tulen sinne jakamaan noit viisauksii sinne ylen lämpimää officee."

Telle

Re: KHL-playoffs 15-16

ViestiKirjoittaja Telle » 21.02.2016 22:50

Läntisen konferenssin playoffien 1. kierroksen 1. pelit pelattiin tänään. Neljästä ottelusta kahdessa runkosarjassa paremmin onnistunut joukkue säilytti kotietunsa.

TsSKA Moskova - Slovan Bratislava 2-0. Tästä ottelusta olen lukenut vain Radulovin yhteenotosta KHL:n erotuomareiden päällikön kanssa. Päällikkö oli mennyt saarnaamaan Raduloville areenan sisätiloissa tämän tavasta mussuttaa jokaisesta erotuomarin TsSKA:lle epäsuotuisasta ratkaisusta. Radulov oli suuttunut ja nimitellyt erotuomareiden päällikköä mm. klovniksi. Saa nähdä, saako herra # 47 tai TsSKA jonkin rangaistuksen episodista.

Jokerit - Torpedo Nizhny Novgorod 4-6

Lokomotiv Jaroslavl - SKA Pietari 3-2 jatkoajalla. Ottelu ratkesi ajassa 74:56 Jiri Novotnyn maaliin.

HK Sotshi - Dynamo Moskova 1-4.

Pidän Jokereiden tappiota 1. playoffkierroksen 1. ottelujen ainoana yllätyksenä. Olisin odottanut myös SKA:n terästäytyvän jo playoffien 1. otteluun. Toisaalta joukkue on ainakin tuloksen valossa taistellut voitosta Lokomotivin kanssa.

Telle

Re: KHL-playoffs 15-16

ViestiKirjoittaja Telle » 22.02.2016 21:05

Playoffeihin päässeet joukkueet ovat tehneet videoita tosipelien alkamisen kunniaksi. Paras tähän asti näkemistäni on tämä Admiral Vladivostokin video:

Admiral: Me olemme playoffeissa - ah! http://youtu.be/LJ5GYVHzBl4

Ihana video - ILO.

Laulussa lauletaan lentokoneessa vietetystä runsaasta ajasta (eniten KHL:ssä) ja siitä, että "Huudamme katsomossa niin, että se kuuluu Moskovaan asti. Uskoimme playoffeihin ja olemme odottaneet niitä."

Avatar
Viestit: 2632
Liittynyt: 23.09.2010 15:13
Paikkakunta: LAHE
Suosikkijoukkue: TURKU, Minnesota Wild

Re: KHL-playoffs 15-16

ViestiKirjoittaja Jack » 22.02.2016 21:43

Idän otteluparit aloittivat tänään oman urakkansa KHL:n playoffeissa.

Omsk-Neftehimik 2-1 (1-0)
Sibir-Vladivostok 4-2 (1-0)
Magnitogorsk-Jekaterinburg 1-2 (0-1)
Ufa-Kazan 4-1 (1-0)

Ennakkosuosikit ja kotiedun omaavat jengit voittivat ensimmäiset pelit Magnia lukuun ottamatta, jossa Jekaterinburg onnistui ensimmäisessä ryöstöretkessään. Sibir hoiti oletetun vakuuttavasti ensimmäisen pelin alta. Neftehimik antoi odotetun kovan vastuksen Omskille, joka ei kyllä helpolla tästä sarjasta neljää voittoa ota.

Huomenna homma jatkuu lännen joukkueilla.
Aurinkokuningas: "vaihdetaan klubin takkia, tuu sä koutsaamaan, luo se buumi tonne, mä tulen sinne jakamaan noit viisauksii sinne ylen lämpimää officee."

Telle

Re: KHL-playoffs 15-16

ViestiKirjoittaja Telle » 29.02.2016 22:14

Jokerit taisteli voiton playoffsarjan 5. ottelussa Torpedo Nizhni Novgorodista ja kavensi ottelusarjan 2-3:een. Tunnelma Hartwall Arenalla oli loistava: noin 9 600 katsojaa, jotka pitivät ääntä ja kannustivat pääasiassa Jokereita, mutta Torpedon kannattajiakin löytyi.

Jokerit - Nizhni Novgorod 3-2 (1-0, 1-1, 1-1)

Koko Jokerijoukkue taisteli, mutta pakko nostaa esille seuraavat sankarit:

- Henrik Karlsson torjui varmemmin kuin edellisessä ottelussa.
- Peter Regin: kv-tason sentteriä on kunnia seurata kaukalossa. Teki Jokereiden 1. maalin.
- Brandon Kozun: hänen tekemänsä Jokereiden 2. maali oli illan upein - nopea, erittäin kova ja tarkka veto ohi Torpedon maalivahdin Proskurjakovin.
- Niklas Hagman pelasi yhden KHL-uran parhaista peleistä. Hän on löytänyt jalkansa. Teki Jokereiden 3. maalin.

Jokerit pelasi lukuisten loukkaantumisten takia siipirikkoisena, mutta pystyi mielestäni voittamaan tämän pelin a) sisun ja b) onnistuneen erikoistilanne- ja puolustuspelaamisen ansiosta. Joukkue teki 2 ylivoimamaalia, vastustaja ei onnistunut yhtään kertaa omilla ylivoimillaan.

Torpedon parhaat olivat mielestäni ykkössentteri Vladimir Galuzin ja joukkueen kapteeni Aleksei Potapov. Galuzin viimeisteli Torpedon 1-1 -tasoitusmaalin, Potapov 3-2 -kavennusmaalin aivan lopussa joukkueen pelatessa ilman maalivahtia. Myös maalivahti Ilja Proskurjakov torjui ok.

Apulannan Sipe Santapukki oli jännäämässä katsomossa. Hän kävi viime kaudellakin Jokereiden peleissä.

Buuasimme Torpedon päävalmentajalle Peteris Skudralle joka kerta, kun häneen zuumattiin. Hauskinta oli, että Skudran kohdalle pleksin toiselle puolelle oli joku kiinnittänyt pilakuvan hänestä piruna sarvineen. Hän nähtävästi tajusi jutun, koska vaihtoi seisomapaikkaansa aitiossa.

Kun erotuomareiden nimet kuulutettiin ja toiseksi päätuomariksi ilmoitettiin Vjatseslav Bulanov, niin pienen mietinnän jälkeen ajattelin heti, että hän ei ole pahin mahdollinen erotuomari Jokereiden näkökulmasta katsoen. Bulanov on eniten inhoamani erotuomari KHL:ssä, koska hän on mielestäni työssään narsisti, joka haluaa päästä esille. Yksi asia hänessä on kuitenkin hyvää Jokereiden näkökulmasta: hän on aika tiukka ja tykkää mielestäni enemmän taitokiekosta kuin fyysisestä tai likaisesta pelaamisesta. Niinpä esim. Dinamo Riian kannattajat ovat aina olleet napit vastakkain hänen kanssaan. Toivottavasti Bulanov jatkaa tämän playoffsarjan tuomarointia ylihuomenna.

KIITOS JOKERIT IHANASTA KIEKKOILLASTA!

Jokereiden taistelu jatkuu jo ylihuomenna Nizhni Novgorodissa. Mahdollinen 7. peli pelattaisiin perjantaina Hartwall Arenalla.

Kun SKA Pietari pudotti Lokomotiv Jaroslavlin, niin jos Jokerit voittaa Torpedon 2 seuraavassa pelissä, niin Dynamo Moskova ja Jokerit kohtaisivat playoffien 2. kierroksella. Se olisi minulle koko tämän kauden ja tähänastisen 6,5-vuotisen KHL-taipaleeni huipennus.

Avatar
Viestit: 2632
Liittynyt: 23.09.2010 15:13
Paikkakunta: LAHE
Suosikkijoukkue: TURKU, Minnesota Wild

Re: KHL-playoffs 15-16

ViestiKirjoittaja Jack » 07.03.2016 18:46

Läntisen konferenssin välierät pyörähti tänään käyntiin. TsSKA Moskova aloitti urakan Novgorodin Torpedon kanssa ja Dynamo Moskova puolestaan Pietari SKA:n kanssa. Vastoin odotuksia Jokereiden pudottaja Torpedo otti voiton TsSKA:sta vieläpä Moskovalaisten kotiareenalta. Dynamo Moskova ja SKA tarjosi viihdyttävän kiekkopelin jossa lopulta vierasjoukkue SKA veti pidemmän korren 2-3 lopputuloksella. SKA:n ylivoima oli timanttisen terävää tehden kaikki kolme maalia yv:llä.

Omissa papereissa SKA noussut jo mestarisuosikiksi. Puolustus on kunnnossa ja ratkaisuvoimaa löytyy. Usein nämä pelit ratkeavat erikoistilanteissa ja niissä SKA on sarjan eliittiä. Lisäksi Koskinen on löytänyt hyvän torjuntavireen.

TsSKA-Torpedo 1-2 (0-1)
Dyn.Moskova-SKA 2-3 (0-1)
Aurinkokuningas: "vaihdetaan klubin takkia, tuu sä koutsaamaan, luo se buumi tonne, mä tulen sinne jakamaan noit viisauksii sinne ylen lämpimää officee."

Telle

Re: KHL-playoffs 15-16

ViestiKirjoittaja Telle » 12.03.2016 20:04

Jack kirjoitti:Omissa papereissa SKA noussut jo mestarisuosikiksi. Puolustus on kunnnossa ja ratkaisuvoimaa löytyy. Usein nämä pelit ratkeavat erikoistilanteissa ja niissä SKA on sarjan eliittiä. Lisäksi Koskinen on löytänyt hyvän torjuntavireen.

TsSKA-Torpedo 1-2 (0-1)
Dyn.Moskova-SKA 2-3 (0-1)

Oletko 3. ottelun jälkeen vielä samaa mieltä SKA:sta mestarisuosikkina? Dynamon talousongelmien takia osittain farmi- ja juniorijoukkueen pelaajista koottu joukkue voitti SKA:n 4-0, teki sekä alivoima- että ylivoimamaalin + Jeremenko löi Koskisen 100-0.

Tosipelien käynnistyminen alkaa näkyä. Esim. Dynamo Moskovan keskustelupalstalla on kielto kirjoittaa muista Dynamon pelaajien loukkaantumista kuin KHL:n virallisella loukkaantuneiden listalla olevista. Jos rikkoo sääntöä, niin saa vähintään viikon kirjoituskiellon palstalle. Eräs nimimerkki vitsaili, että sitten ekaksi 1 viikon kirjoituskielto päävalmentaja Oreshkinille, joka nähtävästi on jossakin haastattelussa puhunut liian avoimesti.

Minäkin luulen tietämäni yhden loukkaantuneen pelaajan, joka pelaa, mutta nimi jääköön tässä vaiheessa salaisuudeksi.

Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

Re: KHL-playoffs 15-16

ViestiKirjoittaja InFlames » 12.03.2016 22:10

Telle kirjoitti:Oletko 3. ottelun jälkeen vielä samaa mieltä SKA:sta mestarisuosikkina? Dynamon talousongelmien takia osittain farmi- ja juniorijoukkueen pelaajista koottu joukkue voitti SKA:n 4-0, teki sekä alivoima- että ylivoimamaalin + Jeremenko löi Koskisen 100-0.

Vaikka tämä on osoitettu Jackille, haluan tuoda silti muutaman jutun esiin. Ilman Kovaltshukia SKA on voittanut kaikki neljä peliä playoffeissa, mutta Kovaltshukin kanssa vain yhden neljästä. Ilja sekoili edellisessäkin pelissä. Hänen ei mielestäni kuuluisi pelata SKA:ssa, jos joukkue aikoo taistella mestaruudesta. Zubovilta oli virhe tuoda hänet tähän sarjaan takaisin hyllyttämisen jälkeen.

Omissa papereissani ennen pudotuspelejä neljä suurinta mestarisuosikkia olivat TsSKA, SKA, Dynamo Moskova ja Salavat. Olen edelleen samoilla linjoilla.

Dynamon joukkue näyttää erittäin hyvältä Oreshkinin komennossa, selvästi paremmalta kuin Vitolinsin alaisuudessa. Materiaalilta Dynamolla on erittäin nimivahva ja kova alakerta. Tuo alakerta kestää vertailun kaikkia vastaan. Ennakkoon SKA:n ja Dynamon välinen ottelusarja oli käytännössä coinflippi, mutta kyllä Dynamo on tehnyt isomman vaikutuksen.

Idän puolelta Salavat on ehdokkaani toiseksi finalistiksi. Salavatin suurin vahvuus on pelottavan kova hyökkäys. Näkisin mielelläni Salavatin pelaavan Dynamoa vastaan finaaleissa. Ei olisi suuri yllätys, jos Dynamo pudottaisi nyt SKA:n ja vielä perään TsSKA:n.

Telle

Re: KHL-playoffs 15-16

ViestiKirjoittaja Telle » 14.03.2016 22:33

Mielenkiintoisia tilastoja Dynamo Moskova - SKA Pietari -playoffsarjasta:

4 ottelun jälkeen otteluvoiton tasan 2-2.

Molemmat ovat tehneet 10 maalia, mutta ne ovat syntyneet eri tavalla:

- SKA on tehnyt 7 maalia 10:stä ylivoimalla ja 3 maalia tasakentällisin.
- Dynamo on tehnyt 10 maalista 4 maalia ylivoimalla, 1 maalin alivoimalla ja 5 tasakentällisin.

- SKA:n maaleista 9 eli 90 % on tehnyt 1. ketju Dadonov - Shipatshov - Gusev.
- Dynamossa maalit ovat jakaantuneet tasaisesti.

Em. tilastot kertovat joukkueiden vahvuuksista ja heikkouksista:

- SKA ei ole esittänyt mitään erikoista ja on ollut täysin riippuvainen ykköshyökkäysketjustaan.
- Dynamon joukkuetta halpuutettiin talousvaikeuksien seurauksena ja se näkyy. Fakta on, että joukkueelta on puuttunut koko kauden ajan ykköshyökkäysketju, mikä on osaltaan heikentänyt erikoistilannepelaamista. Ylivoima- ja alivoimapelaaminen ovat olleet epätasaisia koko kauden ajan eikä tilanne ole muuttunut runkosarjasta.

Dynamon vaihtopenkki on saneerauksen jälkeen erittäin kapea, mikä alkaa näkyä kaukalossa. Eilisessä pelissä loukkaantuivat Tsvetkov ja Markovin. Toivottavasti pystyvät pelaamaan huomenna. Myös 2. pelissä loukkaantunutta Karpovia tarvittaisiin kaukalossa.

Eräs Dynamon kannattaja väitti keskustelupalstalla, että Dynamossa pelaa 11 playoff-ensikertalaista. Niinpä niin, osa muista KHL-seuroista tälle kaudelle hankituista uusista pelaajistakin on pelannut aikaisemmin sellaisissa joukkueissa, jotka eivät ole päässeet KHL-playoffeihin, esim. Ansel Galimov. Puhumattakaan Dynamon farmi- ja juniorijoukkueista hankituista (8?) pelaajista.

Toivoisin jatkossa KHL-liigaan palkkakaton. Muussa tapauksessa sarjan urheilullinen uskottavuus kärsii, koska käytännössä vain paha tyriminen voi pudottaa SKA:n ja TsSKA:n läntisestä finaalista. Kaikilla joukkueilla ei tarvitse olla yhtä suuret budjetit, mutta jokin yläraja pitäisi saada säädetyksi. Se lisäisi sarjan jännittävyyttä.

Telle

Re: KHL-playoffs 15-16

ViestiKirjoittaja Telle » 26.03.2016 21:33

TsSKA Moskova löi SKA Pietarin tänään läntisen konferenssin finaalisarjan 3. ottelussa Pietarissa 1-0 ja siirtyi ottelusarjassa 3-0 -johtoon.

Jännittävä peli, joka ratkesi vasta 3. jatkoerässä ajassa 111:12 Jeff Plattin maaliin. Maalin syötti Simon Hjalmarsson. Voittomaali syntyi jotenkin salakavalasti, puolihuolimattomasti.

TsSKA on näistä kahdesta joukkueesta parempi ja toivon sen voittavan Gagarin Cupin tänä keväänä. Vaikka suoraan sanoen inhoan molempia joukkueita, niin sympatiseeraan joukkueiden kohdatessa TsSKA:ta Aleksander Radulovin takia.

Rahan merkitys korostuu nykyään kaikessa urheilussa. Kun katsoo TsSKA:n tämänpäiväistä kokoonpanoa, niin joukkueessa ei pelannut yhtään farmijoukkueesta nostettua pelaajaa tai kahta hyökkäysketjua täytepelaajia. Puolustusta joukkue pystyi vahvistamaan 9.11.2015 hankkimalla Avangard Omskista Nikita Pivtsakinin tasoisen EHT-tason puolustajan. Pelaajia riitti neljään ketjuun eikä tarvinnut peluuttaa puolustajia hyökkääjinä tai hyökkääjiä puolustajina. Aikamoinen laatuero mm. Dynamo Moskovaan ja Jokereihin. Myös ulkomaalaiskiintiö täynnä. Ulkomaalaispelaajat joukkueen huippua Antti Pihlströmiä lukuun ottamatta.

TsSKA:n kokoonpano tänään:

Sorokin
Zaitsev - Denisov, Kutuzov - Pivtsakin, Sergejev - Panin, Naumenkov
Platt - Da Costa - Radulov, Telegin - Stoljarov - Petrov, Pihlström - Andronov - Zharkov, Hjalmarsson - Junkov - Mamin, Koshelev.

Toivottavasti KHL-liigaan saadaan tulevaisuudessa palkkakatto, jonka noudattamista valvotaan. Se lisäisi sarjan mielenkiintoisuutta ja uskottavuutta kilpailuun, jossa esim. läntisessä konferenssissa mahdollisuus voittoon on useammalla kuin kahdella joukkueella.

Vaikka tänä keväänä raha tuntuu ratkaisevan KHL:ssä kaiken, niin uskon ensi kauden olevan parempi itselleni läheisille joukkueille Dynamo Moskovalle ja Jokereille. Dynamolla oli kuitenkin tällä kaudella talousvaikeuksien keskelläkin kaksi vähintään yhtä hyvää osa-aluetta kuin TsSKA:lla: maalivahti- ja puolustuspelaaminen. Itse asiassa pidin Dynamon näitä osa-alueita parempina kuin TsSKA:lla. Kunhan laitahyökkääjiksi pystytään hankkimaan riittävän hyviä pelaajia niin joukkueella on taas hyvät mahdollisuudet taistella Gagarin Cupista. Jokereiden tämä kausi kaatui mielestäni loukkaantumisiin ja siihen, että joukkueessa ei ollut yhtä hyvä henki kuin ensimmäisellä KHL-kaudella. Voidaan puhua myös kolmikon Omark - Koukal - Moses merkityksestä kaudella 2014-2015, mutta kokonaisuutena arvioiden Jokereiden pelaajisto oli taitotasoltaan riittävän laadukas menestymään tällä kaudella vähintään yhtä hyvin kuin edellisellä. Pelaajisto oli parempi kuin esim. Dynamo Moskovalla: maalivahtiosasto oli Dynamolla mielestäni parempi, puolustus ja sentterit olivat molemmilla yhtä hyvät, mutta laituriosasto oli Jokereilla paljon parempi kuin Dynamolla. Valmennukseltaan TsSKA ja Jokerit olivat molemmat tällä kaudella yhtä hyviä, KHL:n huippua. Dynamo jäi tällä osa-alueella lähtötelineisiin Vitolinsin aikana eikä Oreshkin pystynyt nousemaan TsSKA:n Kvartalnovin tai Jokereiden Westerlundin tasolle. Playoffit osoittautuivat hänelle ensikertalaisena liian vaativiksi eikä hän saanut joukkuetta taistelemaan SKA:ta vastaan playoffsarjan 4.-6. peleissä.

On tavallaan mukava seurata Dynamon ja Jokereiden putoamisen jälkeen KHL:n playoffeja, kun tunteet eivät ole mukana - ei tarvitse jännittää ja stressata. Yritän analysoida joukkueiden pelaamista, vahvuuksia ja heikkouksia.

Haaveissani oli tänä keväänä Dynamo Moskova - Jokerit -playoffsarja, unelmana joukkueiden kohtaaminen läntisen konferenssin finaalissa. Toivottavasti ensi keväänä!

Avatar
Viestit: 79
Liittynyt: 21.03.2008 14:48
Suosikkijoukkue: Ilves + Geoff Platt

Re: KHL-playoffs 15-16

ViestiKirjoittaja Tupsukorva » 31.03.2016 20:21

KHL:n finaalissa kohtaa TsSKA ja Magnitogorsk. TsSKA voitti SKAn voitoin 4-0 ja Magnitogorsk Ufan voitoin 4-1. Finaalit alkaa ensi viikon torstaina Moskovassa.

Telle

Re: KHL-playoffs 15-16

ViestiKirjoittaja Telle » 16.04.2016 14:51

Olen seurannut tiiviisti KHL-liigan finaalisarjaa. Jossakin vaiheessa arvioin läntisen konferenssin liian hyväksi itäiseen verrattuna ja pidin harkinnan arvoisena erään valmentajan (muistaakseni Vladimir Krikunov) ehdotusta siitä, että playoffvaiheessa joukkueet asetettaisiin järjestykseen 1:stä 16:een ja pudotuspelit pelattaisiin konferenssirajoista riippumatta. Enää en haikaile muutosta vaan pidän tämänhetkistä käytäntöä hyvänä.

TsSKA Moskova - Metallurg Magnitogorsk on edennyt 6. peliin, joka pelataan huomenna Magnitogorskissa. Voittamalla huomisen pelin kotijoukkueen Metallurgin on mahdollista nousta kauden 20152-2016 Gagarin Cupin voittajaksi.

Finaalisarja on edennyt tähän asti seuraavasti:

1. peli 7.4.2016 TsSKA Moskova - Metallurg Magnitogorsk 5-1
2. peli 9.4.2016 TsSKA Moskova - Metallurg Magnitogorsk 1-2
3. peli 11.4.2016 Metallurg Magnitogorsk - TsSKA Moskova 2-3 JA
4. peli 13.4.2016 Metallurg Magnitogorsk - TsSKA Moskova 1-0
5. peli 15.4.2016 TsSKA Moskova - Metallurg Magnitogorsk 1-2 JA

Metallurg Magnitogorsk on pelannut finaalisarjassa yllättävän hyvin. TsSKA:ta pidettiin etukäteen ylivoimaisena voittajasuosikkina, mutta toisin on käynyt.

Toivon Metallurgin voittavan, koska sen pelitapa on rikkaampi ja vivahteikkaampi kuin TsSKA:n. TsSKA pelaa mielestäni aika monotonisesti kovalla aggressiolla, puskien ja "hampaat irvessä".

Pidin jossakin vaiheessa epäoikeudenmukaisena ja vääränä sitä, että Dynamo Moskova putosi jo playoffien 2. kierroksella SKA Pietarin käsittelyssä, ennen Gagarin Cupin finaaleja. Finaaleja seuratessani olen "valaistunut" ja ehdottomasti sitä mieltä, että vastakkain on kaksi KHL-liigan parasta joukkuetta. Näiden joukkueiden pelaaminen on viihdyttävää seurattavaa, paljon taitavampaa kuin Dynamo Moskovan. Arvelen jopa näissä finaaleissa kohtaavien joukkueiden olevan tällä hetkellä kaksi parasta NHL-liigan ulkopuolista joukkuetta. Molempien joukkueiden maalivahtipeli, puolustuspelaaminen, syöttöpeli, maalintekotaito - hienoa katsottavaa. Tuntuu melkein pahalta verrata mielessä näiden joukkueiden pelaajia maalivahteja lukuun ottamatta Dynamo Moskovaan. Eikä Jokereidenkaan tämän kauden rosteri kestä vertailua...

Metallurg Magnitogorskin Twitteristä eilisen ottelun ratkaisumaali, kun jatkoaikaa oli pelattu jonkin verran yli 5 minuuttia. Venäläinen media uutisoi tänään: Mozjakinin uskomaton maali tyhjästä. https://mobile.twitter.com/MetallurgMgn ... 37/video/1
Paljon hypetetty TsSKA:n puolustaja # 22 Nikita Zaitsev seuraa maalin syntyä aitiopaikalta ja myös pudotuspeleissä ja finaalisarjassa suurenmoisesti TsSKA:n maalin suulla torjunut 20-vuotias maalivahti Ilja Sorokin on voimaton.

Metallurg Magnitogorskin Sergei Mozjakin on ollut toistaiseksi finaalisarjan kingi: 5 ottelussa tehopisteet 3+2=5. Hän teki eilen Metallurgin molemmat maalit. Maalintekijä Jumalan armosta. Taustalla ei voi olla pelkästään kova harjoittelu vaan hän on saanut myös loistavat geenit vanhemmiltaan ja lisäksi nauttinut huippuvalmennusta jo pikkupojasta lähtien. Lisäksi voittajan luonne, halu "alistaa" vastustajien maalivahteja.

Telle

Re: KHL-playoffs 15-16

ViestiKirjoittaja Telle » 17.04.2016 22:42

Metallurg Magnitogorsk ei kyennyt katkaisemaan finaalisarjaa tänään kotiareenallaan vaan Gagarin Cupin voittaja ratkeaa ylihuomenna tiistaina Moskovan Jääpalatsissa. TsSKA voitti 6. pelin tänään Magnitogorskissa jatkoajalla 2-3.

TsSKA hallitsi ensimmäistä erää selvästi siirtyen 0-1 -johtoon. 2. erässä vierasjoukkue jatkoi vahvasti ja siirtyi Aleksander Radulov - Ivan Telegin -yhteistyön jälkeen 0-2 -johtoon. 3. erässä kotijoukkue nousi tasoihin 6 viimeisen minuutin aikana. Ensiksi puolustaja Chris Lee kavensi hienolla vedolla 2-1:een ja 1 min. 3 sekuntia ennen loppua syntyi Metallurgin tasoitus Sergei Mozjakinin lauottua ja kiekon kimmottua TsSKA:n pelaajasta maaliin. Maalintekijäksi rekisteröitiin Jan Kovar. Kotijoukkue pelasi tilanteessa ilman maalivahtia.

Ottelu ratkesi noin 1 minuutin jatkoajan jälkeen, kun TsSKA:n Junkov teki illan toisen maalinsa nousten joukkueensa sankariksi.

Tämänpäiväisessä ottelussa jäi häiritsemään tilanne, jossa Metallurgin ykkössentteriä Jan Kovaria taklattiin päähän eikä TsSKA:lle tuomittu laisinkaan jäähyä. Episodin jälkeen tunteet kuumenivat ja esim. Metallurgin Oskar Osala alkoi pelata likaisesti, aivan kuin kostaen joukkueensa ykkössentterin rankaisematta jääneen kaltoinkohtelun. Osala nuijimassa vastustajaa ja erotuomaria: https://mobile.twitter.com/khl/status/7 ... 16/video/1

Metallurg Magnitogorskin Danis Zaripovin parhaat pelit taitavat olla menneisyyttä. Zaripov oli osasyyllinen TsSKA:n 0-2 -maaliin. Ottelun lopussa hän mokasi Mozjakinin syöttämän tuhannen taalan maalipaikan. Tässä turhautunut Mozjakin tilanteen jälkeen: https://mobile.twitter.com/khl/status/7 ... 16/video/1

Kaiken kaikkiaan jännittävä ja viihdyttävä peli: taitavaa ja yllättävän fyysistä jääkiekkoa, jota oli mukavaa katsoa.

Telle

Re: KHL-playoffs 15-16

ViestiKirjoittaja Telle » 19.04.2016 22:53

Metallurg Magnitogorsk on kauden 2015-2016 Gagarin Cupin voittaja - Onneksi olkoon! Paras joukkue voitti mielestäni. Kirjaimellisesti: Hieno joukkue, valmennustiimi, seurajohto ja kaikki.

Kertaakaan ei runkosarjan voittaja ole voittanut Gagarin Cupia eikä voittanut tänäkään keväänä.
Tiukkoja ovat taistelut olleet, kun 5 keväänä 8:sta on finaalisarjan voittaja ratkennut vasta 7. pelissä.


Pari kuvaa Metallurgin Instagramista:

https://www.instagram.com/p/BEZLAtJN_hk ... cmetallurg

https://www.instagram.com/p/BEZOV0UN_pC ... cmetallurg

https://www.instagram.com/p/BEZR3hbt_vv ... cmetallurg

Paluu KHL

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa