Dynamo Moskova 2016-2017 - toiveikkuutta ilmassa

Keskustelua Kontinental Hockey Liigasta.
Telle

Dynamo Moskova 2016-2017 - toiveikkuutta ilmassa

ViestiKirjoittaja Telle » 22.03.2016 21:22

GM Safronov antoi 18.3.2016 haastattelun, jossa hän teki yhteenvedon Dynamo Moskovan kaudesta 2015-2016 ja luotasi lyhyesti tulevaa kautta 2016-2017. http://dynamo-fans.ru/news/1873-general ... _komandyi_

Kauden 2016-2017 osalta Safronovin haastattelusta jäi mieleen positiivisuus. Syntyi käsitys, että Dynamo Moskovan talous olisi kohentumassa ja seura pystyisi vahvistamaan edustusjoukkuettaan ensi kaudelle. Hän mainitsi, että ennen 30.4.2016 ei kerrota nimiä, mutta että Dynamon kannattajat tulevat yllättymään. Kannattajat ehtivät jo spekuloida yllättymisellä, että "tarkoittaakohan se 5 vuoden jatkosopimusta lähes nelikymppisille Babenkolle ja Gorovikoville?"

Tänään julkaistiin Dynamo-fanien sivuilla uutinen, jonka mukaan

Tsekkihyökkääjä Lukas Kaspar siirtyy ensi kaudeksi Slovan Bratislavasta Dynamo Moskovaan.

http://dynamo-fans.ru/news/1881-lukash_ ... __dinamo__

Lukas Kaspar on 30-vuotias, 189-senttinen ja 97-kiloinen laitahyökkääjä, joka oli yksi Slovanin parhaista pelaajista viime kaudella. Myös tehopisteet olivat loistavat: runkosarjassa 58 ottelussa 16+31=47, +15, 39 PIM, playoffeissa 4 ottelussa 0+2=2, -2, 2PIM.

Kasparin sopimusta ei ole uutisoitu vielä Dynamon virallisella kotisivulla, mutta koska siirtouutinen on jo kannattajien osiossa ja siitä kirjoitetaan keskustelupalstalla, niin siirto lienee varma.

Loistava uutinen. Kaspar jäi mieleen jokaisesta pelistä, jossa näin hänen pelaavan viime kaudella. Riittävän nopea ja taitava, isokokoinen, fyysinen, "rymistelevä", taisteleva, tsekki - sopii paremmin kuin hyvin Dynamo Moskovaan.

Nyt Dynamolla on jo ensimmäinen ykköshyökkäysketjun pelaaja hankittuna. Vielä tarvitaan sentteri ja toinen laitahyökkääjä, niin ykköshyökkäysketju on valmis.

Lukas Kaspar

Dynamo Moskovan Facebook-sivuilla: https://www.facebook.com/fanclubhcdm/ph ... =3&theater

Eliteprospectsin pelaajaesittelyssä: http://www.eliteprospects.com/player.php?player=9616

23.3.2016: GM Safronov vahvisti Lukas Kasparin pelaavan ensi kaudella Dynamo Moskovassa. http://dynamo-fans.ru/news/1883-andrey_ ... v__dinamo_

Kasparin sopimus Slovan Bratislavan kanssa jatkuu 30.4.2016 saakka. Sopimus Dynamon kanssa on Safronovin mukaan loppusuoralla.

Safronov ei kertonut vielä niiden pelaajien nimiä, jotka jättävät joukkueen. Joukkueen runko ensi kaudelle on valmis, mutta sopimuksettomien tilannettakin pohditaan vielä. Safronov mainitsi neuvotteluja jatkosopimuksesta käytävän mm. puolustaja Aleksander Osipovin kanssa. Ei ihme. Joukkueessa pelasi viime kaudella Mat Robinson ja Juuso Hietanen ja silti pudotuspeleissä Dynamon parhaaksi puolustajaksi nousi yli 100-kiloinen raskasjalkainen peruspuolustaja Aleksander Osipov. Hänestä löytyi äijämäisyyttä eikä hän tyytynyt neppailemaan. Toivottavasti Osipov saadaan jatkamaan Dynamossa!

Telle

Re: Dynamo Moskova 2016-2017 - toiveikkuutta ilmassa

ViestiKirjoittaja Telle » 24.03.2016 21:13

Lämpimät onnittelut Aleksander Osipoville, joka täyttää tänään 27 vuotta! https://www.instagram.com/p/BDU4mcuvZGo ... dynamo1946

Vaikka kutsuin Osipovia pula-ajan Jalasvaaraksi ja vaikka hän näytti runkosarjassa toisinaan virhealttiilta niin hän jätti pudotuspeleissä Dynamon kaikista puolustajista parhaan muistijäljen meikäläiseen. Osipov osoitti tosipeleissä konkreettisesti, mikä on hänen vahvuutensa - 186 cm, 104 kg. :clap:

Osipovista löytyy raamien lisäksi jotakin erittäin kivaa. Hän on miehekäs ja vaikuttaa valoisalta ihmiseltä. http://www.dynamo.ru/players/osipov/

Hauska kuva SKA-playoffsarjan 2. pelistä, jonka herra no 47 ratkaisi tekemällä 4-3 voittomaalin jatkoerässä Ilja Kovaltshukin istuessa jäähyaitiossa. http://www.dynamofoto.ru/hockey/?id=215&ft=79

Ehdottomasti jatkosopimus joukkueen äijämäisimmälle puolustajalle!

Telle

Re: Dynamo Moskova 2016-2017 - toiveikkuutta ilmassa

ViestiKirjoittaja Telle » 25.03.2016 13:54

GM Safronov arveli haastattelussa Dynamon kannattajien yllättyvän jostakin pelaajahankinnasta / joistakin pelaajahankinnoista. Osa kannattajista on vitsaillut asialla, osa spekuloi jonkun entisen Dynamo-pelaajan mahdollisella paluulla. Seuraavia nimiä on esitetty: tsekkipuolustaja Filip Novak, slovakkipuolustaja Dominik Granak, tsekkihyökkääjä Marek Kvapil. Sopisivat hyvin täydentämään joukkuetta viimeisimmän hankinnan, tsekkihyökkääjä Lukas Kasparin jälkeen.
Em. sopisivat kyllä meikäläisellekin.

Ei ole Dynamon puolustuksessa minun kannattaja-aikanani milloinkaan pelannut yhtä hyvää pakkiparia kuin Granak - Novak. Esim. Robinson ja Hietanen ovat sinänsä ok, mutta he eivät "sovi yhteen" kaukalossa. Lisäksi molemmat syystä tai toisesta floppasivat tämän kevään pudotuspeleissä sekä pelillisesti että tilastollisesti. Iso ero verrattuna Granakiin ja Novakiin, jotka olivat tärkeä osa Gagarin Cupit voittanutta Dynamo-joukkuetta.

Jos joku entinen Dynamo-pelaaja palkataan uudestaan, niin toivon hänen olevan Mihail Anisin. Ykköshyökkäysketju Kaspar - herra X - Anisin olisi selkeä parannus kolmeen viime kauteen, jolloin Dynamosta ei ole löytynyt yhtään pelaajaa ykköshyökkäysketjuun.

Mihail Anisin olisi loistava hankinta, koska hän haluaa ja osaa tehdä maaleja. Hänen sopimuksensa HK Sotshin kanssa on päättymässä 30.4.2016. Nyt vain soittamaan hänelle tai hänen isälleen, entiselle Dynamo Moskovan ja Punakoneen legendalle Vjatseslav Anisinille!

Tässä näytteitä Mihail Anisinin osaamisesta - aika monessa Dynamon pelipaita päällä. http://youtu.be/8CcuZ1LgEKg

Dynamo Moskovan keskustelupalstalla liikkuu huhu, että latvialaisen Martins Karsumsin kiekkoura olisi vaakalaudalla loukkaantumisen takia. Hän pelasi tällä kaudella ennen loukkaantumistaan vain 34 peliä tehopistein 10+8=18, +8, 14PIM. Joukkue ja sen kannattajat olisivat tarvinneet häntä kipeästi koko kauden ajan. Ilman häntä Dynamolla ei ollut yhtään KHL-liigan kärkiketjuihin riittävän laadukasta voimahyökkääjää, joka olisi uskaltanut mennä pelaamaan vastustajan maalin lähelle. Sadattelin joskus Karsumsin jäätymistä vastustajien tyhjän maalin edessä, mutta hänen valtava merkityksensä joukkueelle kirkastui minulle loukkaantumisen myötä. Dynamon kakkosketju Karsums - Tsvetkov - Karpov oli valovuoden edellä kaikkia sen jälkeisiä kakkosketjun viritelmiä. Kauimmin pelattiin kokoonpanolla Fjodorov - Tsvetkov - Galimov, mutta tuo kokoonpano ei toiminut, koska siinä ei ollut yhtään fyysisesti vahvaa pelaajaa:
- Tsvetkov on taitava ja peliälykäs sentteri, mutta on luonteeltaan ja pelaajaprofiililtaan "pehmeä taitopelaaja" eikä 170-senttisenä pärjää fyysisissä väännöissä,
- Galimovin painoindeksi on niin heikko, että hänen pitäisi lihottaa välittömästi 10-15 kiloa ja tehdä sen lisäksi rutkasti töitä raudan kimpussa kuntosalilla - häntä riepoteltiin pudotuspeleissä kaukalon laitoja vasten kuin märkää riepua,
- Fjodorov yritti kovasti, mutta osoittautui tällä kaudella untuvikoksi ja "vain" farmijoukkueesta loukkaantumista paikkaamaan nostetuksi pelaajaksi, joka joutui liian suuriin Karsumsin saappaisiin.

Jos Karsums pystyy jatkamaan kiekkouraansa niin haluaisin hänelle ehdottomasti jatkosopimuksen Dynamon kanssa. Silloin Dynamon kakkoshyökkäysketju olisi valmis - paluu vanhaan hienosti toimineeseen kokoonpanoon, jossa kaikki täydensivät toisiaan: Karsums - Tsvetkov - Karpov. Jos Karsums ei pysty jatkamaan Dynamossa niin silloin on edessä pelaajahankinta - joukkueeseen tarvitaan ehdottomasti tasokas voimahyökkääjä. Teemu Hartikainen olisi omissa papereissani Karsumsin jälkeen paras hankinta tuolle tontille, mutta hän taitaa jatkaa Salavat Julajev Ufassa.

Telle

Re: Dynamo Moskova 2016-2017 - toiveikkuutta ilmassa

ViestiKirjoittaja Telle » 25.03.2016 19:19

Dynamo Moskovan valmennustiimi kaudella 2016-2017: http://www.dynamo.ru/coach/

Päävalmentaja:

Sergei Oreshkin, http://www.dynamo.ru/coach/oreshkin/ 53-vuotias entinen alasarjojen hyökkääjä. Toimi Dynamon juniori- ja farmijoukkueiden valmentajana ennen joulukuun 2015 lopun nimitystä päävalmentajaksi latvialaiselle Harijs Vitolinsille annettujen potkujen jälkeen. Teki runkosarjan jälkimmäisellä puoliskolla niin hyvää työtä, että sai jatkosopimuksen ensi kaudelle.

Valmentajat:

Vladimir Vorobjov http://www.dynamo.ru/coach/vorobyev/
Andrei Skopintsev http://www.dynamo.ru/coach/skopincev/

Vanhempi valmentaja:

Aleksander Boikov, http://www.dynamo.ru/coach/boykov/ entinen puolustaja, jonka muistan jo kaudelta 2009-2010 HK MVD:stä hitaana ja puukätisenä, mutta kovaotteisena puolustajana.

Maalivahtivalmentaja:

Rashit Davidov, http://www.dynamo.ru/coach/davidov/ ylivoimaisesti parhaat näytöt - Dynamon maalivahtikolmikko on ollut viimeisten 3 kauden ajan Dynamon ainoa valopilkku, KHL:n huippua.

Fysiikkavalmentaja:

Filip Arzamazov http://www.dynamo.ru/coach/arzamazov/

Rehabilitaatiovalmentaja:

Jevgenia Hramova, http://www.dynamo.ru/coach/hramova/ 36-vuotias entinen urheilu- ja fitnessaerobicin taitaja. Moskovan ja Venäjän mestari 2000-2004. Mies on Dynamon kasvatti. 5-vuotiaan tytön äiti.

Uudet tuulet ovat puhaltaneet. Ensi kauden valmennustiimissä hyvää edelliskauteen verrattuna mm.:

- Päävalmentajan vaihtuminen ts. että Harijs Vitolinsista ja hänen latvialaisista apureistaan päästiin eroon.
- Fysiikkavalmentaja on vaihtunut Zhdanovista Arzamazoviin. Dynamolla oli kausina 2013-2014 ja 2014-2015 niin paljon loukkaantumisia, että se ei voinut liittyä pelkästään pelaajiston korkeaan keski-ikään kokoonpanon pysyttyä käytännössä samana useita vuosia. Zhdanovin opeissa oli todennäköisesti jotakin pielessä.
- Jevgenia Hramovan valinta kokonaan uuteen valmennustehtävään. :clap: Jevgenia Hramova taitaa olla Dynamon historian ensimmäinen naisvalmentaja enkä tiedä onko minkään muun KHL-joukkueen valmennustiimiin kuulunut tai kuuluuko naista. Rehabilitaatiovalmentajan pesti on uusi. Hän vastaa loukkaantuneiden pelaajien kuntoutuksesta ja saamisesta takaisin rivistöön mahdollisimman pian ja oikeasti toipuneina. Top Sportin pitkässä haastattelussa Aleksander Jeremenko kertoi Jevgenian auttaneen häntä palaamaan viime kauden kahden loukkaantumisen jälkeen kaukaloon ja playoff-kuntoon. Jeremenko kehui häntä kovasti.

Telle

Re: Dynamo Moskova 2016-2017 - toiveikkuutta ilmassa

ViestiKirjoittaja Telle » 02.04.2016 17:32

GM Safronov antoi tänään kauden 2015-2016 päättäjäisten yhteydessä mielenkiintoisen haastattelun. http://dynamo-fans.ru/news/1901-andrey_ ... v__dinamo_

Vaikka viime kausi päättyi mahalaskuun kahden edellisen tavoin, niin Safronovin tuore haastattelu luo uskoa parempaan. Safronov taitaa kuulua edelleen KHL-liigan GM:ien parhaimmistoon. Hän kertoi, että

- Joukkueen täydentämiseksi tehdään työtä 24 h / vrk.
- 30.4. jälkeen tullaan yllättämään ja ilahduttamaan Dynamon kannattajia.
- Neuvotteluja jatketaan seuraavien pelaajien kanssa: puolustajat Osipov ja Nikulin sekä hyökkääjä Karsums.
- Dynamossa eivät jatka: hyökkääjät Pestushko, Babenko ja Filatov, puolustaja Solovjov.
- Lisäksi jatketaan neuvotteluja Babenkon ja Gorovikovin kanssa. Heidän roolinsa jatkossa on vielä avoinna. Safronovin mukaan: "Babenko haluaisi jatkaa pelaajana, mutta ikää alkaa olla. Saa nähdä, miten hän suhtautuu ehdotukseen jatkosta valmennustiimissä." (Jo viime kaudella Vitolinsin surullisena aikana uutisoitiin Babenkon nimittämisestä pelaaja-valmentajaksi, mutta nimitys ei näkynyt Dynamon kotisivuilla valmennusosiossa.)

Dynamon kannattajien keskuudessa liikkui huhuja Karsumsin uran mahdollisesta päättymisestä viime kauden loukkaantumiseen. Hienoa, että hän on toipumassa ja jatkaa mahdollisesti Dynamossa.

Iloitsen siitä, että Pestushkosta päästään eroon, vaikka samanaikaisesti säälin häntä. Pestushkon alavireisyyttä kauden 2013-2014 erittäin pahan loukkaantumisen jälkeen on spekuloitu paljon Dynamon kannattajien keskuudessa. Koska hän loukkaantumisen jälkeen selvästi pelkäsi pelata, niin hänelle olisi kannattanut mielestäni tarjota psykologista tukea. Hänelle näytti syntyneen pysyvä trauma päähän kohdistuneesta avojään taklauksesta, jossa häneltä mm. murtui nenä ja kasvot useasta kohdasta ja josta paranemiseen tarvittiin plastiikkakirurgiaa ja usean kuukauden sairasloma. Henkisesti hän ei ole mielestäni toipunut vieläkään taklauksesta. Toivottavasti hänelle tarjotaan tai hän itse ymmärtää hakea henkistä apua. Kyseessä kuitenkin pelaaja, jonka olisi tulevaisuudessa edelleen mahdollista pelata Venäjän jääkiekkomaajoukkueessa ainakin EHT-tasolla.

Babenkon ja Gorovikovin siirtyminen uusiin tehtäviin tuntuu hyvältä. Ainostaan Solovjovin osalta olen eri mieltä ja olisin halunnut hänelle jatkoa. Hänelle annettiin viime kaudella liian vähän peliaikaa, jotta hän olisi päässyt näyttämään tarpeeksi kykyjään. Ehkä häntä ja Nikulinia puntaroitiin keskenään ja päädyttiin jatkamaan neuvotteluja vain äärimmäisen hitaan, mutta loppujen lopuksi viime kaudella yllättävän hyvin pelanneen Dynamo-kasvatin Nikulinin kanssa.

Mitäköhän yllättävää ja positiivista on luvassa 30.4. jälkeen? Voisiko kyseessä olla Janne Jalasvaaran, Dominik Granakin tai Filip Novakin paluu valko-sinisten puolustukseen tai Mihail Anisinin tai Marek Kvapilin paluu hyökkäykseen? Vai olisiko kyseessä joku NHL:n sijaan AHL-bussiliigaan jumittunut venäläisnuori? Osa Dynamon kannattajista näkee unta Nichushkinin tulosta, mutta siihen en usko. Nichushkinin piti siirtyä Dynamoon kaudeksi 2013-2014 Dynamon johdon ja Znarokin kiinnostuttua hänestä kevään 2013 Gagarin Cupin finaalisarjan aikana, mutta hän livahtikin Pohjois-Amerikkaan etsimään unelmaansa. Dynamo hankki hänen tilalleen Traktor Tsheljabinskista Maksim Karpovin, joka myös oli herättänyt dynamolaisten päättäjien mielenkiinnon finaalisarjan aikana. Karpov on osoittautunut nappihankinnaksi, vaikka hän ei jostakin syystä (pehmeän luonteen takia?) ole toistaiseksi kyennyt käyttämään Dynamossa koko kapasiteettiaan. Karpovilla on upeat raamit, mutta hän on pelannut erityisesti vastustajan maalin edessä lammasmaisesti.

Telle

Re: Dynamo Moskova 2016-2017 - toiveikkuutta ilmass

ViestiKirjoittaja Telle » 08.04.2016 22:03

Tuore ilouutinen:

Aleksander Osipov https://www.facebook.com/fanclubhcdm/ph ... =3&theater on tehnyt 1-vuotisen jatkosopimuksen Dynamo Moskovan kanssa. http://dynamo-fans.ru/news/1917-aleksan ... e__dinamo_

27-vuotiaan 186-senttinen ja 104-kiloisen peruspuolustajan tehopisteet viime kauden runkosarjassa 49 ottelussa: 6+9=15, +7, 34PIM

Silmäni eivät valehdelleet vaan Osipov nousi playoffeissa Dynamon parhaaksi puolustajaksi myös tilastollisesti: 10 ottelussa 1+3=4, +3, 28PIM.

Mielenkiintoista, että Dynamon kaksi ulkomaalaispuolustajaa, Mat Robinson ja Juuso Hietanen, pelasivat tosipeleissä heikosti.

Dynamon kannattajat valitsivat kauden päätteeksi joukkueen all-stars-kentän. Puolustajapariksi valittiin Mat Robinson - Aleksander Osipov. Osipov sai puolustajista eniten ääniä. Dynamon kannattajien valinnoissa näkyi selvästi asiantuntemus - tosipelit erottelevat jyvät akanoista.

Toinen ilouutinen:

Dynamo Moskovan kapteeni, 38-vuotias sentteri/laituri Juri Babenko, lopettaa pelaajauransa ja siirtyy Dynamo Moskovan valmennustiimiin. http://dynamo-fans.ru/news/1911-yuriy_b ... _hokkeista

Uutisessa kerrotaan Babenkolle järjestettävän jäähyväisottelu, koska hän teki niin paljon Dynamon hyväksi.

Babenkolla ei ollut 2 viimeisen kauden aikana mitään annettavaa kaukalossa. Viime kaudella hänellä oli vaikeuksia mahtua ylipäätään pelaavaan kokoonpanoon.

Eräs Dynamo Moskovan kannattaja toi viime kaudella esille, miten hyvä Babenko on pukukopissa. Toinen ehdotti: "Sittenhän hänelle kannattaa maksaa siitä, että hän pysyy pukukopissa muiden mennessä kaukaloon."

Babenkolta ei löytynyt pelaajana käsiä eikä pelikäsitystä, viimeisinä kausina ei enää jalkojakaan. Muistan hänet kaudelta 2009-2010 HK MVD:n alaketjujen sentterinä, joka pelasi rumasti ja otti typeriä jäähyjä. Hän oli kuitenkin hyvä kiekon karvaaja ja riistäjä, parhaimmillaan laitakahinoissa vastustajan kanssa. Viimeisillä kausilla hän yritti kovasti taistella kiekosta kaukalon laidoilla, mutta juuttui ja jähmettyi hitautensa takia sinne eikä ehtinyt oikein missään tilanteessa mukaan peliin.

Babenkosta löytyi kiekkoilijana yksi erityispiirre, jota en muista kyllä nähneeni omin silmin: hän pystyi pelaamaan sentterinä, laiturina ja puolustajana eli kaikkia pelipaikkoja lukuun ottamatta maalivahdin tonttia. Monet Dynamon kannattajat muistivat hänet puolustajana, kun Dynamolla oli jollakin kaudella ollut pulaa puolustajista lukuisten loukkaantumisten takia.

GM Safronov kertoi Babenkon ilmaisseen halukkuutensa jatkaa pelaajana. Toivottavasti Babenko pystyy hyväksymään sen, että hänen uransa kiekkoilijana huipputasolla on lopussa ja tuo jotakin osaamista Dynamon valmennustiimiin. Mitäköhän se osaaminen voisi olla?

Instagram-kuvassa kaunis kiitos: Kiitos kaikesta kapteeni! https://www.instagram.com/p/BD2-2eWPZJo ... dynamo1946

Telle

Re: Dynamo Moskova 2016-2017 - toiveikkuutta ilmassa

ViestiKirjoittaja Telle » 09.04.2016 22:22

GM Safronov antoi torstaina Championat.comille pitkän ja mielenkiintoisen haastattelun, jossa hän mainitsi ohimennen

sentteri Jegor Duginin palaavan Admiral Vladivostokista Dynamo Moskovaan.

Dugin hankittiin kesken kauden 2013-2014 Traktor Tsheljabinskista Dynamo Moskovaan. Hän ei kehittynyt pelaajana vaan junnasi paikoillaan. Niinpä hän sai viime kauden alussa lähtöpassit ja siirtyi Admiral Vladivostokiin.

Dugin on 25-vuotias, 180-senttinen ja 87-kiloinen rightin sentteri. Hänen tehopisteensä viime kaudella olivat vaatimattomat: Dynamossa 10 ottelussa 0+2=2, 4PIM, -4, Admiral Vladivostokissa 35 runkosarjaottelussa 9+0=9, 16PIM, -7, 5 playoffottelussa 1+0=1, 6PIM, -2.

Vaikka Dynamon sentteriosasto oli viime kaudella melko ikääntynyt, niin silti en kaivannut Duginia minuuttiakaan hänen lähtönsä jälkeen. Hänestä ei ole mielestäni kärkiketjujen sentteriksi, koska hänen pelikäsityksensä ja pelinrakentamiskykynsä on vajavainen. Lisäksi hänellä riitti aivopieruja ja harhasyöttöjä Dynamon puolustusalueella. Toivottavasti hänet hankittiin nelosketjun sentteriksi ja rotaatiopelaajaksi.

Jegor Dugin Eliteprospectsin mukaan. http://www.eliteprospects.com/player.php?player=38662

Viime kauden lopussa nelossentterinä pelanneesta Ilja Shipovista löytyy nähdäkseni Duginia enemmän potentiaalia kärkiketjuihin. Dynamon farmijoukkueesta Dynamo Balashihasta nostetun 22-vuotiaan, 178-senttinen ja 80-kiloisen Shipovin tilastot viime kaudella olivat yllättävän hyvät: 22 runkosarjaottelussa 3+6=9, 8PIM, +9, 10 playoffottelussa 3+1=4, 6PIM, +4. Pidän mahdollisena, että Kristall Elektrostalin kasvatista Shipovista kehittyy parissa vuodessa Dynamon ykkös-kakkossentteri, koska hän on taitava ja hänen pelikäsityksensä on hyvä.

Ilja Shipov Eliteprospectsin mukaan. http://www.eliteprospects.com/player.php?player=100552

Telle

Re: Dynamo Moskova 2016-2017 - toiveikkuutta ilmassa

ViestiKirjoittaja Telle » 10.04.2016 16:37

#1 Aleksander Jeremenko täyttää tänään 36 vuotta.

Instagram-kuvan toivotuksissa erityistä lämpöä: https://www.instagram.com/p/BEAirp0PZOK ... dynamo1946

Ilmapallo-sydänviesti: Hyvää Syntymäpäivää Sasha! Onnea ja terveyttä Sinulle ja läheisillesi! Sinä - Paras!

Salavat Julajevin kannattajaksi tunnustautuva: Yhdyn onnitteluihin. Hyvää Syntymäpäivää Jerjooma! Me emme ole unohtaneet emmekä tule unohtamaan Sinua!

Jaroslavlissa on noteerattu Jeremenkon maskissa oleva Lokomotivin juna-tunnus ja lento-onnettomuudessa kuollutta joukkuetta kunnioittava teksti "Kaverit, teidän muistonne on ikuinen." Lokomotivin onnittelu: Lokomotiv Jaroslavl onnittelee yhtä nyky-Venäjän maajoukkueiden parhaista maalivahdeista ja toivottaa hänelle terveyttä ja pitkiä vuosia rakastamansa työn parissa!

Facebookissa sama valokuva https://www.facebook.com/dynamo.ru/phot ... =3&theater ja mukavia kommentteja:

Andrei Kiselev: Sanja - meidän KAIKKEMME! Tule onnelliseksi!

Sokol Off Pavelilta runo:

Päivän kuningas tänään -Sinä!
Toteutukoot unelmasi!
Tulkoon osaksesi paljon Onnea
ja Rahaa ja Menestystä - vielä enemmän!
Tulkoon Sinun osaksesi aina Rakkautta ja Terveyttä!
Hyvää Syntymäpäivää!


Tellen toivotus #1:lle Egotripin laulun sanoin: Hei, älä koskaan ikinä muutu, pysy aina tuollaisena kuin nyt oot! Toivottavasti Jerjooma torjuu ensi kaudella Hartwall Arenalla. Aion joka tapauksessa pukeutua hänen pelipaitaansa Jokerit - Dynamo Moskova -otteluun. Vieläkin harmittaa, että en tehnyt niin viime kaudella. Jeremenko oli tammikuun alussa loukkaantuneena. Hän oli kuitenkin yllättäen mukana Helsingissä ja seurasi ottelua varamaalivahtina pelaaja-aitiossa.

Telle

Re: Dynamo Moskova 2016-2017 - toiveikkuutta ilmassa

ViestiKirjoittaja Telle » 18.04.2016 18:01

Muutama Dynamo Moskovan nuori pelaaja + ikinuori Denis Kokarev kevyessä tentissä:

http://youtu.be/3L_1kYp2Heg

Pelaajat järjestyksessä: Shipov, Kokarev, Galimov, Vishnevsky, Tarasov, Pilipenko, Brjukvin, Fjodorov.

Kysymykset ja vastaukset:

1) Montako kertaa Dynamon kannattajat järjestivät tällä kaudella performanssin VTB Jääpalatsissa?
Pelaajat vastasivat 2 - 4 kertaa. Oikea vastaus oli 3 kertaa. Kokarev, Tarasov ja Pilipenko arvasivat oikein. Fjodorovin mielestä performansseja oli kaksi: Dynamon syntymäpäivänä ja TsSKA Moskova -ottelun yhteydessä.

2) Miten sinua kutsutaan joukkueessa?
Shipov: Shipa
Kokarev: Koks
Galimov: En saa selvää, pelkkää naurua...
Vishnevsky: Vishna
Tarasov: Taras, Tara
Pilipenko: Pilja
Brjukvin: Vova, Brjukva
Fjodorov: Fedja, Fjodor

3) Montako maalia teit?
Aika hyvin muistavat saavutuksensa. (Kaikilla liian vähän!)

4) Minne lapsuus katoaa?
Kokarev ja Galimov erottuivat vastauksillaan: "Ei minnekään. Se säilyy sydämessä ja mielessä."

5) Onko sinulla tili SOME:ssa?
Kokarevilla ja Tarasovilla ei ole, muilla on (useimmilla vain Instagram-tili). Tarasov kertoi jonkun rekisteröityneen sosiaaliseen mediaan hänen nimellään ja Dynamon kannattajien luulevan hänen kirjoittavan siellä.

6) Kuka on joukkueen virallinen dj?
Useimpien mielestä Andrei Mironov ja / tai Aleksander Osipov. Joidenkin mielestä myös Denis Kokarev. Artjom Fjodorov vastaa hauskasti: "En ainakaan minä."

Telle

Re: Dynamo Moskova 2016-2017 - toiveikkuutta ilmassa

ViestiKirjoittaja Telle » 23.04.2016 14:20

Dynamo Moskovalla on junioreissa muutamia erittäin lahjakkaita ikäluokkia: mm. vuosina 1999 (joukkueen valmentaja Golubovich ja useita joukkueen pelaajia esiintyi vastikään alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa, jonne Venäjä joutui lähettämään ilman valmistautumista vuotta nuoremmat sydänlääkedopingskandaalin jälkeen),
2002 ja
2004 syntyneet. (Dynamo Moskovan ykkösmaalivahdin Aleksander Jeremenkon vanhempi poika Maksim torjuu joukkueen maalin suulla)

Vuonna 2002 syntyneiden joukkue voitti epävirallisen Venäjän mestaruuden tällä kaudella. Finaalissa 20.4.2016 kaatui Ak Bars 8-1.

https://www.instagram.com/p/BEbAVbxvZFz ... dynamo1946

Mainittakoon joukkueesta kapteenisto sekä ykkös- ja kakkosmaalivahdit, joista saattaa tulla hyviä pelaajia aikuisina:

C # 66 viiksekäs hyökkääjä Daniil Gushin http://kid.dynamo.ru/player/116/ : tehopisteet kaudella 2015-2016 36 ottelua, 46+52=98, 26PIM
A # 15 lapsenkasvoinen hyökkääjä Anton Kosolapov http://kid.dynamo.ru/player/118/ : 35 ottelua, 37+40=77, 2PIM
A # 5 puolustaja Jegor Smirnov http://kid.dynamo.ru/player/108/ : 35 ottelua, 16+26=42, 66 PIM - Tilastojen perusteella ainoa puolustaja, joka osallistuu hyökkäyksiin.

Maalivahti # 1 Jegor Popov http://kid.dynamo.ru/player/103/ : 21 ottelua, 21 voittoa, 1,4 päästettyä maalia / ottelu, 6 nollapeliä, 2PIM, 1060:41 peliminuuttia.
Maalivahti # 69 Dimitri Menshatov http://kid.dynamo.ru/player/102/ : 22 ottelua, 21 voittoa, 1,3 päästettyä maalia / ottelu, 8 nollapeliä, 0PIM, 1098:13 peliminuuttia.


Ei kai valmentajia sovi unohtaa:

Valmentaja-opettajat - tehtävänimike on juuri tämä: :clap:

http://kid.dynamo.ru/team/2002/coach/

Vasemmalla: Vladimir Ring
Oikealla: Sergei Sujarkov

Roman Rotenbergin sedän Arkadi Rotenbergin toimiessa Jääkiekko Dynamo Moskovan puheenjohtajana ja käyttäessä seurassa isännän ääntä hän toi esille halunsa saada Dynamon junioritoiminta sellaiseksi kuin se oli Neuvostoliiton aikana (venäläisen jääkiekon suuruuden aikoina, jolloin esim. Dynamo Moskovalla oli miljoonia kannattajia). Hän ehti ehkä käynnistää jotakin myönteistä valkosinisten junioritoiminnassa. Nythän hänen yhtenä vastuualueenaan Venäjän Jääkiekkoliitossa on käsittääkseni saada junioritoiminta "eloon" koko Venäjän tasolla.

Telle

Re: Dynamo Moskova 2016-2017 - toiveikkuutta ilmassa

ViestiKirjoittaja Telle » 27.04.2016 20:46

Andrei Mironov & Leonid Komarov VTB Jääpalatsissa hetki sitten.

https://www.instagram.com/p/BEts4g1vZL- ... dynamo1946

Mironov karsiutui jo Venäjän MM-ehdokkaiden leiriltä, mutta kaverit ovat olleet tänään samaan aikaan paikalla...EHT-ottelu Venäjä - Suomi pelataan huomenna VTB Jääpalatsissa.

Kommenttien sydämet ja lämpö ("Joko tulet takaisin?" jne.) Komarov on ymmärtääkseni aktiivipelaajista Aleksander Ovetshkinin jälkeen Dynamon kannattajien suurin suosikki.

Telle

Re: Dynamo Moskova 2016-2017 - toiveikkuutta ilmassa

ViestiKirjoittaja Telle » 30.04.2016 12:50

Tunteisiin vetoava

Dynamo Moskova -tietoisku. http://youtu.be/eNeX7xUgF0o

22.11.1946 perustetulla Jääkiekko Dynamo Moskovalla on hieno historia:

4 Neuvostoliiton mestaruutta: 1947, 1954, 1990, 1991
1. (1947) ja viimeinen (1991) Neuvostoliiton mestari
4 Venäjän mestaruutta: 1992, 1993, 1995, 2000
3 Venäjän supercupin voittoa: 1999, 2000, 2005
Euroopan seurajoukkueiden mestaruus: 2006
2 KHL-liigan Gagarin Cupin voittoa: 2012, 2013

Hienoja valmentajia (mm. Arkadi Tshernyshev, Dynamon jääkiekon "isä", joka valmensi Dynamoa yhtäjaksoisesti 1946-1975) ja pelaajia (mm. Aleksander Maltsev, Aleksander Ovetshkin) vilahtaa videolla.

Lopussa pätkä kevään 2013 Gagarin Cupin 6. finaalipelistä ja riemua Aleksei Tsvetkovin jatkoaikamaalista, jolla Dynamo nousi Gagarin Cupin voittoon toisena keväänä peräkkäin.

Tuntuu, että keväästä 2013 on jo ikuisuus. Joukkueen suoritukset ovat olleet odotuksiin verrattuna heikkoja viimeisimmillä 3 kaudella. Toivottavasti videon lopun toteamus: Me - Dynamo. Me teemme historiaa ei väänny muotoon: Me - Dynamo. Me teimme historiaa.

Telle

Re: Dynamo Moskova 2016-2017 - toiveikkuutta ilmassa

ViestiKirjoittaja Telle » 01.05.2016 13:09

Allhockey.ru uutisoi tänään:

Kaspar, Rybakov ja Kokujov Dynamo Moskovaan.

Kaikki pelaajat ovat tehneet kaksivuotiset sopimukset Dynamoon.

Tshekki Lukas Kaspar https://www.instagram.com/p/BE3RHvyvZE6 ... dynamo1946 on 30-vuotias, 189-senttinen ja 97-kiloinen laitahyökkääjä. Slovan Bratislavan paras pistemies viime kaudella: 62 ottelussa 16+33=49 tehopistettä. Esiintynyt paljon myös Tshekin maajoukkueessa. Kaspar tulee pelaamaan varmasti kahdella viime kaudella epäonnistuneen ja ilman jatkosopimusta jääneen Maksim Pestushkon paikalla ykköshyökkäysketjussa. Kaspar Eliteprospectsin mukaan. http://www.eliteprospects.com/player.php?player=9616

Rybakov ja Kokujov siirtyvät Dynamoon Traktor Tsheljabinskista. Molemmat vaikuttavat kolmikymppisinä rivipelaajina oudoilta "vahvistuksilta", mutta GM Safronovilla näyttää olevan jonkinlainen fiksaatio Traktoriin (Nichushkin, Karpov). Rybakovin ymmärrän sikäli, että kyseessä on sentteri. Lisäksi itselleni on jäänyt hänestä kaukalossa positiivinen, tosin hämärä muistikuva: Hän pelasi viime kaudella jossakin ottelussa Dynamoa tai Jokereita vastaan hyvin.

Aleksander Rybakov on 30-vuotias, 184-senttinen ja 94-kiloinen sentteri. Tilastot viime kaudella 55 ottelussa: 9+18=27, 38PIM, -5. Rybakov Eliteprospectsin mukaan. http://www.eliteprospects.com/player.php?player=19748

Semjon Kokujov on 29-vuotias, 183-senttinen ja 89-senttinen laituri. Tilastot viime kaudella 60 ottelussa: 10+13=23. Dynamon kannattajat ovat kommentoineet Kokujovia: "Mutta hei, kaveri muistuttaa ulkonäöltään Jaromir Jagria." On kyllä silläkin osa-alueella ainoastaan pula-ajan Jagr... http://eng.hctraktor.org/team/traktor/lineup/?id=140

Pakko peilata tämän hetken Dynamoa Jokereihin. Pidin joukkueita viime kaudella rostereiltaan aika samantasoisina, paitsi että Dynamon maalivahtiosasto oli parempi kuin Jokereilla. Tulevalla kaudella tilanne on kääntynyt mielestäni selvästi Jokereiden eduksi: Dynamon maalivahtiosasto on edelleen parempi, kaikki muut pelaajiston osa-alueet uusien hankintojen myötä Jokereilla selvästi vahvemmat kuin Dynamolla.

Dynamon taitovaje on tulevalla kaudella edelleen suuri, jos joukkueeseen ei saada lisää todellisia vahvistuksia: esim. ykkössentteri ja toinen ykkösketjun laituri puuttuvat yhä.

Myös Dynamon nopeusvaje tulee säilymään tai jopa kasvamaan tulevalla kaudella, kun Safronov vahvisti haastattelussa, että Konstantin Gorovikovin kanssa on tehty vuoden jatkosopimus. Veteraanikiekko ja liuku jäällä jatkuu siis forever. Siinähän varmaan on Dynamon ykkössentteri tulevalla kaudella. Huh, huh!

Nyt puuttuu enää Safronovin ilmoitus, että toisen etanan, joukkueen parin viime kauden kapteenin Babenkon kanssa on päätettykin tehdä jatkosopimus, vaikka on jo ehditty uutisoida tämän eläkkeelle jääminen.

Kasparin jälkeen ensimmäinen loistouutinen:

Aleksei Sopin palaa Dynamo Moskovaan.


Kaksivuotinen sopimus. Aleksei Sopin https://www.instagram.com/p/BE3RX7zPZFp ... dynamo1946 on 29-vuotias, 176-senttinen ja 92-kiloinen laitahyökkääjä. Dynamo Moskovan kasvatti. Jos pitäisi kuvailla häntä lyhyesti, niin hän on pula-ajan Leo Komarov. Sopinin tehopisteet viime kaudella: Avangard Omskissa 2 ottelussa: 0+0=0, 0PIM, -1, Torpedo Nizhny Novgorodissa runkosarjan 44 ottelussa 8+14=22, 6PIM, +11, playoffeissa 7 ottelussa 2+0=2, 25PIM, +2. Sopin Eliteprospectsin mukaan. http://www.eliteprospects.com/player.php?player=9589

Osa Jokereiden kannattajista muistaa Sopinin Torpedon riveistä polvitaklauksesta Philip Larseniin tämän kevään playoffeissa, Dynamon kannattajat muistavat hänet mm. keväältä 2013 Dynamon farmijoukkueesta Dynamo Balashihasta playoffeihin nostettuna työläispelaajana, joka nousi fantastisilla suorituksillaan SKA Pietarin kaatajaksi ja Gagarin Cupin voittajaksi. Sopin pelasi kaudella 2012-2013 runkosarjassa vain 3 KHL-ottelua tilastoin 0+0=0, 0PIM, +1, mutta iski playoffeissa lähes käsittämättömät tehopisteet: 21 ottelussa 5+5=10, 21PIM, +7. Hänen kerrottiin pelanneen suurimman osan kevään 2013 pudotuspeleistä käsi murtuneena ja salanneen murtuman joukkuekavereiltaan, vaikka epäili näiden arvanneen jotakin olevan pielessä hänen käydessään usein Dynamon lääkärin luona.

Dynamon menestymismahdollisuudet näyttävät tämän hankinnan jälkeen entistä paremmilta. Joukkueeseen saadaan Sopinin myötä lisää fyysisyyttä ja tarvittaessa likaista pelaamista. Nyt löytyy ainakin yksi pelaaja, joka on valmis vaikka "kuolemaan" joukkueen puolesta ja uskaltaa mennä vastustajan maalin eteen sota-alueelle.

Sopinin paluu oli aavistettavissa. Vähän aikaa sitten Safronov totesi haastattelussa, että Sopinista haluttiin vuosi sitten pitää kiinni, mutta tämä joutui lähtemään joukkueesta perhesyiden takia. Onneksi asiat ovat muuttuneet.

Telle

Re: Dynamo Moskova 2016-2017 - toiveikkuutta ilmassa

ViestiKirjoittaja Telle » 02.05.2016 19:34

GM Safronovilla on ollut vauhti päällä. 2 pelaajahankintaa, joista ensimmäinen on Kasparin jälkeen toiseksi paras hankinta ja toinen sarjaa käsittämätön.

Puolustaja Jakov Rylov palaa Ak Bars Kazanista Dynamo Moskovaan.

Jakov Rylov https://www.facebook.com/fanclubhcdm/ph ... =3&theater on 31-vuotias, 179-senttinen ja 89-kiloinen yleispuolustaja. Pelannut Dynamossa aikaisemmin 5 kautta 2004-2009. Jättänyt silloin hyvän muistijäljen itsestään, koska jo viime kaudella muutama nimimerkki kaihosi häntä takaisin. Itselläni on hämärä positiivinen muistikuva Rylovista Ak Barsin riveissä. Viime kauden tilastot Ab Barsissa 53 runkosarjaottelussa 3+16=19, 42PIM, +7, playoffeissa 2 ottelussa 0+0=0, 0PIM, -1. Muistuttaa playofftilastoltaan Dynamossa Juuso Hietasta. Muuten tilastot lähes identtiset Dimitri Vishnevskyn kanssa. Pelannut Venäjän maajoukkueessa parissa EHT-turnauksessa. Ok-hankinta. Vahvistanee puolustusta eikä ole pakko peluuttaa hasardia Mironovia yhtä paljon kuin viime kaudella, jos hän ei paranna pelaamistaan. Voisiko Rylov haastaa Dimitri Vishnevskyn ja jopa Juuso Hietasen? Merkitseeköhän Rylovin rekrytointi, että Ilja Nikulin ei jatka Dynamossa vai tuleeko hän ilman jatkosopimusta jääneen Maksim Solovjovin tilalle? Vähän aikaa sitten Safronov kertoi Nikulinin kanssa käytävän neuvotteluja. Odotukset Jashaa kohtaan ovat selvästi aika korkealla Dynamon kannattajien keskuudessa. Rylov Eliteprospectsin mukaan. http://www.eliteprospects.com/player.php?player=17825

Nikolai Vladimirov siirtyy Ak Bars Kazanin farmijoukkueesta Dynamo Moskovaan.

Tätä hankintaa ihmetellään porukalla. Nikolai Vladimirov https://www.facebook.com/dynamo.ru/phot ... =3&theater on 21-vuotias, 186-senttinen ja 96-kiloinen laitahyökkääjä. Lada Toljattin kasvatti. Pelasi vime kaudella Ak Barsin farmijoukkueessa vaatimattomin tehoin: 41 ottelussa 5+9=14, 48PIM, -14. Karmea plusmiinuslukema on noteerattu Dynamon kannattajien keskuudessa, mutta myös pelaajan nuoruus ja koko. Hänen toivotaan mahtuvan pelaavaan kokoonpanoon ja esittävän kovia fyysisiä otteita. Vladimirov Eliteprospectsin mukaan. http://www.eliteprospects.com/player.php?player=159646

Lisäksi 6 jatkosopimusta, jotka kaikki nuorten pelaajien kanssa ja ok: https://www.instagram.com/p/BE33yQ7PZLj ... dynamo1946

Laitahyökkääjä Artjom Fjodorov: Stunttasi viime kaudella pahasti loukkaantunutta Martins Karsumsia kakkoshyökkäysketjussa aika vaatimattomin tuloksin. Hyvät kädet, mutta pieni ja heiveröinen. Hyvä voittolaukauksissa: ratkaisi viime kaudella 3 voittolaukauskisaa Dynamon eduksi.

Puolustaja Andrei Mironov: Hypetetty nuori puolustaja, jolle viime kausi oli kenties edellistäkin vaikeampi. Pelaa liian suurella itseluottamuksella, mikä johtaa karmeisiin virheisiin. Yksi KHL-liigan parhaista lonkkataklaajista - hakee näyttävää vastustajan lennättämistä toisinaan liian tarkoitushakuisesti. Viihdyttävä puolustaja. Virheherkkyydestään huolimatta lahjakas nuorukainen.

Laitahyökkääjä Vladimir Brjukvin: Erittäin lupaava laitahyökkääjä. Pääsi viime kaudella pelaamaan ajoittain jopa ykköshyökkäysketjussa. Fyysinen pelaaja, melko hyvä maalintekijä. Epätasainen suoritustasossaan, siinä mielessä junnumainen.

Laitahyökkääjä Maksim Karpov: Kookas, nopea, taitava, mutta UJO PIIMÄ. Putosi Dynamon pelaajista viimeisenä Venäjän tämän kevään MM-joukkueesta. Pelannut viime aikoina Venäjän olympiajoukkueessa, joka on koottu nuorista lahjakkuuksista. Jos Karpovilla olisi kovempi luonne, niin hän pelaisi Pohjois-Amerikassa maailman parhaiden kiekkoilijoiden joukossa.

Puolustaja Dimitri Vishnevsky: Pienikokoinen, terrierimäinen ja aika nopeajalkainen puolustaja. Spartakin kasvatti. Edustanut Venäjää EHT-turnauksissa. Tilastot viime kaudella samalla tasolla kuin Juuso Hietasen, mikä yllätti ainakin meikäläisen. Tekee toisinaan käsittämättömiä ratkaisuja ja toisinaan todella upeita maaleja. Ei tappele nyt 26-vuotiaana enää niin paljon kuin muutama vuosi sitten.

Maalivahti Aleksander Sharychenkov: Nuori, kookas maalivahti, joka on tyytynyt Dynamossa kolmosmaalivahdin rooliinsa. Sijaistaa Jerjoomaa ja/tai Lazushinia muutaman ottelun ajan ok, mutta ei pysty säilyttämään tasoaan kovin pitkään. Rauhallisuus maalin suulla voidaan kriittisesti katsoen tulkita myös hitaudeksi, valitettavasti. Dynamon nuorin maalivahti on hitain.

Telle

Re: Dynamo Moskova 2016-2017 - toiveikkuutta ilmassa

ViestiKirjoittaja Telle » 05.05.2016 14:22

Loistava sopimusuutinen:

https://www.facebook.com/fanclubhcdm/ph ... =3&theater

Martins Karsums on allekirjoittanut uuden kaksivuotisen sopimuksen Dynamo Moskovan kanssa.

Martins Karsums on 30-vuotias, 177-senttinen ja 88-kiloinen rightin puolelta laukova laitahyökkääjä, jonka viime kausi katkesi pahaan loukkaantumiseen. Fyysisen latvialaisen loukkaantuminen oli kenties suurin yksittäinen takaisku Dynamolle viime kaudella, koska sen myötä Dynamon kakkoshyökkäysketju (joka oli alkukaudella loukkaantumiseen asti pelillisesti ja tuloksellisesti Dynamon ykkönen) rampautui koko loppukaudeksi. Ketju ei palautunut entiselleen, vaikka laitureita Tsvetkovin ympärillä vaihdettiin kuin paitaa. Esim. Artjom Fjodorovia yritettiin peluuttaa Karsumsin paikalla, mutta hän ei pystynyt täyttämään suuria saappaita. Kakkosketju pelasi alkukaudella kokoonpanossa Karsums - Tsvetkov - Karpov loistavasti, koska kahden taitavan, mutta fyysisesti pehmeähkön pelaajan suoritusta täydensi yksi likaista työtä tekevä pelaaja, Martins Karsums. Karsums oli Dynamon hyökkääjistä paras (ainoa?) taklaaja. Toivottavasti Karsums on toipunut entiselleen, loukkaantumisenhan huhuttiin uhanneen jopa hänen uransa jatkoa. Karsumsin tilastot viime kaudella 34 ottelussa 10+8=18, 14PIM, +8. Martins Karsums Eliteprospectsin mukaan. http://www.eliteprospects.com/player.php?player=9238

Karsums pelasi Pohjois-Amerikassa yhteensä 6 kautta: 2003-2006 QMJHL-nuorisoliigassa, 2006-2009 AHL:ssä, kaudella 2008-2009 24 ottelua NHL:ssä. Karsums on esiintynyt paljon Latvian maajoukkueessa. Videopätkä Karsumsin Pohjois-Amerikan ja KHL-uran alkuajoilta. http://youtu.be/FPwQ-_CaY3E
Video eräästä Karsumsin maalista kaudella 2012-2013 Dinamo Riian riveissä. Tyypillinen Karsumsin maali - hänen maalinsa ovat harvoin hienoja. http://youtu.be/2_97kdYiXds

Yksi näyte Karsumsin likaisesta pelaamisesta, Latvian maajoukkueessa. http://youtu.be/kdqXZ1OMIME

Osa Dynamon kannattajia ei arvosta Karsumsia eikä hänen tyyppisiään ei-taitavia duunaripelaajia lukuun ottamatta Leo Komarovia, mutta enemmistö iloitsee jatkosopimuksesta. Mielestäni kaikki, joilla on silmät päässä näkivät viime kaudella eron Dynamon pelaamisessa ennen ja jälkeen Karsumsin loukkaantumisen. Vaikka päävalmentajan vaihdos paransi Dynamon peliä, niin fyysinen pelaaminen hyökkäysalueella oli heikkoa myös uuden päävalmentajan aikana. Dynamolta puuttui kahden kärkiketjun laidalta (eikä alempien hyökkäysketjujen laitureistakaan löytynyt yhtään) vastustajille ilkeä fyysinen voimahyökkääjä, joka olisi halunnut ja uskaltanut mennä pelaamaan vastustajan maalin eteen. Siihen rooliin toivon ja uskon Martins Karsumsin palaavan.

Toinen pelaajauutinen eiliseltä:

https://www.facebook.com/dynamo.ru/phot ... =3&theater

Keskushyökkääjä Jegor Dugin palaa Dynamo Moskovaan.

Jegor Dugin on 25-vuotias, 180-senttinen ja 87-kiloinen keskushyökkääjä, joka ulostettiin joukkueesta viime kauden alussa heikkojen esitysten takia. Hänen koko viime kautensa oli vaatimaton tuloksellisesti: Dynamossa 10 ottelussa 0+2=2, 4PIM, -4, Admiral Vladivostokissa runkosarjassa 35 ottelussa 9+0=9, 16PIM, -7, playoffeissa 5 ottelussa 1+0=1, 6PIM, -2. Jegor Dugin Eliiteprospectsin mukaan. http://www.eliteprospects.com/player.php?player=38662

Yleisin kysymys Dynamon kannattajien keskuudessa: Miksi? Ehkä vastaukseksi riittää se, että Dugin on Traktor Tsheljabinskin kasvatti ja GM Safronovilla näyttää olevan fiksaatio Traktorin pelaajiin.

Toivottavasti Duginia on kaavailtu vain sairaslomien tuuraajaksi. 22-vuotias Dynamon oma kasvatti Ilja Shipov http://www.dynamo.ru/players/shipov/ nostettiin viime kaudella Duginin poistumisen jälkeen farmijoukkueesta edustusjoukkueeseen ja hän teki nelossentterinä paljon parempaa tulosta kuin Dugin. Shipovin tehot runkosarjassa 22 ottelussa 3+6=9, 8PIM, +9 ja playoffeissa 10 ottelussa 3+1=4, 6PIM, +4. Shipovilta löytyy hyvä pelikäsitys ja taitoa. Hänelle voi ennustaa tulevaisuudessa nousua sentterihierarkiassa. Duginille on vaikea nähdä tulevaisuutta Dynamon kärkiketjujen sentterinä, niin puutteellisia ovat hänen pelikäsityksensä ja esim. kykynsä antaa kunnon syöttöjä ja rakentaa peliä. Lisäksi hän puolustaa heikosti. Huonot plusmiinustilastot usealta kaudelta eivät valehtele. Täytyy erikseen mainita, että Dynamon pitkäaikainen ykkössentteri Konstantin Gorovikov on muuttunut parin viime kauden aikana etanaksi, mutta on siitä huolimatta edelleen 100 kertaa parempi sentteri kuin 13 vuotta nuorempi Dugin. Hieno pelikäsitys ei katoa, vaikka meno jäällä on jo hidasta kuin veteraanisarjalaisilla.

Seuraava

Paluu KHL

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa