Sibir Novosibirsk 2016-2017

Keskustelua Kontinental Hockey Liigasta.
Telle

Sibir Novosibirsk 2016-2017

ViestiKirjoittaja Telle » 08.07.2016 18:11

Sibir Novosibirskin kokoonpano muuttuu aika paljon tulevalle kaudelle. Arvioin joukkueen yhtä vahvaksi kuin viime kaudella. Joukkueen ulkomaalaisosasto on mennyt uusiksi maalivahti Aleksander Salakia lukuunottamatta. Ruotsalaisten Calle Riddervallin ja David Ullströmin tilalle on hankittu suomalaishyökkääjät Eero Elo Avtomobilist Jekaterinburgista ja Joonas Kemppainen Kärpistä. Kolmas mielenkiintoinen tulokas on 33-vuotias, 195-senttinen ja 116-kiloinen Jevgeni Artjuhin, jonka pelillinen anti lienee rajallinen. Itse yllätyin eniten sitä, että Sibirin monivuotinen kapteeni, laituri Aleksei Kopeikin ei saanut jatkosopimusta seuraan vaan siirtyy Vitjaz Podolskiin. Kopeikinin viime kausi oli tuloksellisesti heikko ja hänellä huhuttiin olleen asenneongelma. Mielestäni Kopeikin on erittäin taitava pelaaja, joka erottui vuosi sitten Sibirin tasapaksusta pelaajistosta jo ennen kauden alkua Jokereita vastaan pelatuissa harjoitusotteluissa.

Joukkueen suurin vahvuus lienee tulevallakin kaudella kurinalainen ja nöyrä joukkuepelaaminen. Tärkein yksittäinen pelaaja tullee olemaan tshekkimaalivahti Aleksander Salak, joka on pelipaikallaan yksi KHL-liigan parhaista. Myös valmennus on kunnossa: Päävalmentajana jatkaa valkovenäläinen Andrei Skabelka, joka valittiin vastikään ansaitusti Valko-Venäjän parhaaksi jääkiekkovalmentajaksi kaudella 2015-2016.

Joukkue harjoittelemassa tulevaa kautta varten. https://www.youtube.com/watch?v=2Bkbzplsh84 Tässä harjoitellaan vielä kotimaassa ennen lähtöä harjoitusleirille Suomeen, Valkeakoskelle.
En tunnista Eero Eloa tai Joonas Kemppaista videolta vai onko Elo videon ainoa vaaleahiuksinen pelaaja? Joukkue leireilee Suomessa elokuun alussa ja pelaa harjoittelun lomassa 3 harjoitusottelua: 5.8. Tampereen Ilvestä, 6.8. HPK:ta ja 8.8. Jokereita vastaan.

Telle

Re: Sibir Novosibirsk 2016-2017

ViestiKirjoittaja Telle » 19.07.2016 11:28

Joonas Kemppainen: Toivon, että minusta on liideriksi.

https://m.youtube.com/watch?v=AWAH1bz8eus

Telle

Re: Sibir Novosibirsk 2016-2017

ViestiKirjoittaja Telle » 01.10.2016 12:59

Sibir Novosibirskin valkovenäläinen päävalmentaja Andrei Skabelka avasi syitä Eero Elon sopimuksen purkamiseen Sibir Novosibirsk - Traktor Tsheljabinsk -ottelun jälkeisessä tiedotustilaisuudessa 27.9.2016. Sibir voitti tiukan ottelun voittolaukauskisan jälkeen 2-1.

Eero Eloa koskeva osuus alkaa ajassa 2.20, kun Skabelka vastaa kysymykseen Eero Elosta: https://www.youtube.com/watch?v=24nQET0KL-o

- Taitoa oli, mutta vain vapaalla jäällä.
- Monet ovat verranneet Eloa Thuressoniin. Thuresson pystyi kuitenkin auttamaan meitä hankkimaan riittävästi voittoja jo runkosarjan alussa. Tämä tapahtui sen jälkeen, kun olimme kritisoineet häntä ja hän muutti asennettaan.
- Voi olla, että arvioimme Elon väärin tai hän ei arvioinut itseään samalla tavalla (kuin Thuresson).
- Kun kutsumme pelaajia joukkueeseemme, niin kerromme heille aina, millä tavalla me pelaamme.
- Ajateltiin hänen sopeutuneen vuodessa Venäjälle (Elo pelasi ensimmäisen kautensa 2015-2016 Avtomobilist Jekaterinburgissa, jolloin Sibirissä arvioitiin epäonnistumisen riskin pienentyneen). Valitettavasti Eero Elo ei onnistunut.


Hyvä, että Eero Elo löysi uuden työpaikan välittömästi Sibir-potkujensa jälkeen. Sveitsin liiga sopii hänelle lähtökohtaisesti pelin luonteen perusteella paremmin kuin KHL.

Sibirin kannattajien keskustelupalstalla enemmistö tuntuu olevan tyytyväinen seuran ratkaisuun ja toivottaa Eero Elolle "onnea jatkoon, mutta jossakin muualla kuin Sibirissä!". Yksi nimimerkki ihmetteli, millä perusteella Skabelkan oma poika saa jatkaa joukkueessa. Tähän toinen nimimerkki vastasi: "Skabelkan poika taistelee pelipaikasta 4. ketjussa, Elon tapaisen legioonalaisen tulee pystyä pelaamaan tuloksellisesti 1. tai 2. ketjussa."

Paluu KHL

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa