Medvescak Zagreb 2016-2017

Keskustelua Kontinental Hockey Liigasta.
Telle

Medvescak Zagreb 2016-2017

ViestiKirjoittaja Telle » 27.08.2016 11:31

Medvescak Zagreb on aloittanut KHL-kauden 2016-2017 yllättävän hyvin - kaksi ottelua vieraskaukalossa, kaksi voittoa. Täydet kuusi pistettä kahdesta ottelusta on hieno avaus kaudelle.

1. ottelu 23.8.2016 Lada Toljatti - Medvescak Zagreb 2-3.

Eilen kaatui yksi itäisen konferenssin jättiläisistä Ak Bars Kazan:

Ak Bars Kazan - Medvescak Zagreb 1-3 (0-1, 0-2, 1-0)

18:37 0-1 Smith - yv-maali
20:24 0-2 McMillan (Mertl)
30:23 0-3 Butler (Brule)
52:10 1-3 Azevedo (Sekac) - av-maali.

Eilinen kokoonpano:

Taylor (Hovinen)
Butler - Morrisonn, Brule - Parlett - Katic
McMillan - Smith, Mertl - Pare - Bezina
Mahbod - Larkin, Genoway - Giroux - Sauve
Glumac - Boldjuk, Smejkal - Hedberg.

Medvescakin pelaajisto on kapea, mikä näkyy eilisestäkin kokoonpanosta. Kolmossentterinä pelasi Pekka Rautakallion alaisuudessa Dinamo Riiassa kaudella 2012-2013 epäonnistunut Aleksandre Giroux, jonka hitaus luistimilla oli unohtumatonta. No, todennäköisesti Medvescakin joukkue on koottu kauden 2012-2013 Dinamo Riikaa viisaammin ja myös päävalmentaja Gordie Dwyer osaa rakentaa ja roolittaa ketjut Rautakalliota paremmin. Giroux voitti kaudella X AHL-liigan maalikuninkuuden, joten ihan huonosta pelaajasta ei ole kyse. Joukkueen GM ja päävalmentaja ovat kertoneet medialle muutaman pelaajan olevan haussa. Koko kautta lienee mahdoton vetää tämänhetkisellä rosterilla, niin kapea se on.

Eilisiä tunnelmia Medvescakin Instagramista:

Mahbod tsemppaa pelikavereita hetki ennen ottelun alkua.https://www.instagram.com/p/BJk7cJUDY1O ... dvescak_zg
Kaksi erää takana - pukukoppiin mennään Medvescakin yllättävän selvässä johtoasemassa 0-3. https://www.instagram.com/p/BJlMuqfDotg ... dvescak_zg
Voittajan hymy - Brandon McMillan. https://www.instagram.com/p/BJlWwx-jsKV ... dvescak_zg

Iloitsen Medvescak Zagrebib onnistuneesta kauden alusta. Toivon kriatialaisjoukkueelle voittoja myös jatkossa ja pääsyä pudotuspeleihin. Joukkueessa on sitä jotakin. Ehkä sanat asenne, rentous ja ilo kuvaavat sitä parhaiten.

Urheilun yksi hienoimmista asioista on siinä, että voittoja ei saavuteta paperilla eikä joukkueurheilussa pelkästään pelaajabudjetin suuruudella. Riittävä rahoitus on välttämätön, mutta menestymiseen tarvitaan paljon muutakin: mm. hyvä valmennus ja tukiorganisaatio, riittävän hyvät pelaajat sekä toimivuutta joukkueen sisäisessä dynamiikassa ja kemiassa. On hienoa nähdä etukäteen heikommiksi arvioitujen ja aliarvostettujen joukkueiden taistelevan voitosta valtavien budjettien joukkueita ja niiden pahimmillaan huonojen virkamiesten tavoin työhönsä suhtautuvia tähtiä vastaan.

Paluu KHL

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa