KHL:n otteluseuranta 2016-2017

Keskustelua Kontinental Hockey Liigasta.
Telle

KHL:n otteluseuranta 2016-2017

ViestiKirjoittaja Telle » 29.08.2016 22:47

Tänään olisi pitänyt kyllä katsoa Lokomotiv Jaroslavl - Dynamo Moskova -ottelun rinnalla ottelua Slovan Bratislava - Torpedo Nizhni Novgorod. Ottelussa peräti 8773 katsojaa Bratilslavassa. Hienoa elokuussa!

Slovan näyttää saaneen joukkuerangaistuksen ajassa 37:37. Päävalmentaja Milos Riha on joutunut jättämään aition. Tilanne ottelussa oli tuolloin 1-3 Torpedon hyväksi. Slovan laittoi tuulemaan päävalmentajansa poissa ollessa ja teki kolmannessa erässä peräti 6 maalia. Slovan voitti ottelun 7-4.

Olisipa ollut mielenkiintoista olla kärpäsenä katossa Torpedon pukuhuoneessa ottelun jälkeen, kun päävalmentaja Peteris Skudra on antanut palautetta pelaajilleen.

Hyvä Slovan Bratislava!

Telle

Re: KHL:n otteluseuranta 2016-2017

ViestiKirjoittaja Telle » 30.08.2016 21:01

SKA Pietari - Ak Bars Kazan

Viasatin ruotsinkielinen selostaja on nauranut jo monta minuuttia, kun Datsjuk tasoitti Kovaltshukin syötöstä 5-5:een ajassa 59:55, 5 sekuntia ennen peliajan päättymistä. Ak Barsin puolustus, erityisesti Atte Ohtamaa, pelasi tilanteen huonosti ja maalivahti Garipovkin vain haroi tyhjää. SKA:n päävalmentaja Oleg Znarok nauraa harvoin, mutta Datsjukin maalin jälkeen hän suorastaan räjähti nauruun.

Ottelu on ollut hyvin erikoinen. Ottelun alussa 5 maalia 10 minuutissa. SKA joutui vaihtamaan maalivahtia 1-4 -tilanteessa ja Igor Shestjorkinin tilalle luisteli entinen Spartakin maalivahti Jevgeni Ivannikov. Ak Bars Kazan johti toisen erän alun maalin jälkeen jo 1-5, mutta sen jälkeen peli kääntyi. Kolmannessa erässä Ak Bars jäi jyrän alle eikä saanut enää peliään kulkemaan laisinkaan.

Maalivahdeilla ei ole ollut hyvä ilta.

Nyt ollaan jatkoajalla.

Voittolaukauskisa menossa. Ak Bars voitti sen Lukojanovin maalilla ja samalla koko ottelun 5-6.

Telle

Re: KHL:n otteluseuranta 2016-2017

ViestiKirjoittaja Telle » 31.08.2016 20:26

Dynamo Moskovan YouTube-kanavalla menossa Dynamon tämän kauden ensimmäinen kotiottelu Metallurg Novokuznetskia vastaan.

Toinen erätauko menossa. Tilanne kahden erän jälkeen 4-0 Dynamon hyväksi. Maalintekijöinä Rylov, Robinson, Tereschenko, Kokujov. Dynamo onnistunut sekö yli- että alivoimalla. Dynamo on peluuttanut uusia nuoria: puolustuksessa Makljukov ja Zaitsev, hyökkäyksessä nelosketjussa sentterinä Birjukov ja toisessa laidassa Vladimirov (!).

Metallurg Novokuznetsk on ensimmäinen KHL-joukkue, joka antoi tämän kauden alettua potkut päävalmentajalleen. Outo ratkaisu, kun joukkue oli pelannut harjoitusotteluissa hyvin ja mm. voittanut turnauksen, johon osallistui. Dynamon keskustelupalstalla väitettiin Solovjovin saaneen potkut, koska hän oli vaatinut kahta vahvistusta pelaajistoon, jotta joukkueella olisi mahdollisuus taistella pääsystä playoffeihin.

Tänään Metallurg Novokuznetsk on ollut toistaiseksi huono. Parasta joukkueessa on ollut kevytjalkineisiin, mutta muuten esitys on olut junnumainen. Joukkue oli viime kaudella yksi KHL:n nuorimmista ja lienee sitä tälläkin kaudella. Valmentajanvaihdos näkyy mielestäni pelaamisessa negatiivisesti. Vierasjoukkueen paras ollut ehkä maaleista huolimatta maalivahti Mihail Birjukov, joka siirtyi tälle kaudelle yllättäen Torpedo Nizhni Novgorodista Metallurg Novokuznetskiin. 30-vuotias maalivahti, joka on esiintynyt Venäjän maajoukkueessakin.

Metallurg Novokuznetsk paransi pelaamistaan jonkin verran kolmannessa erässä. Erän puolivälin jälkeen Dynamon puolustaja Makljukov joutui kampittamaan läpiajoon yrittäneen Jemetsin ja tämä pääsi yrittämään maalintekoa rangaistuslaukauksella. Lazushin torjui yrityksen.

Aika pian edellä kuvatun jälkeen Dynamo teki upean maalin, joka hylättiin sen takia, että loistavan hyökkäyksen avanneen syötön antajaa Karpovia rikottiin. Metallurg Novokuznetskin pelaaja määrättiin jäähylle ja heti perään toinen vierasjoukkueen pelaaja. Jälkimmäinen jäähyläisistä Postnikov sai 2+2 minuuttia, koska Fjodorovin kasvoista vuoti verta. Dynamon ykkösylivoima tuhersi 5 vs. 3 ilman tulosta, kakkosylivoima Osipov - Robinson, Sopin - Rybakov - Kokujov sen sijaan ei tarvinnut montaa sekuntia, kun kiekko päätyi vierasjoukkueen maaliin. Dynamon viidennen maalin teki Sopin.

Metallurg Novokuznetskin ottelun paras pelaaja oli kolmannessa erässä loistavasti maalin suulla torjunut nuori Karejev. Hänet vaihdettiin Birjukovin tilalle toisen erän lopussa 4-0 -tilanteessa.

Valmentajanvaihdos ei tämän ottelun perusteella vaikuta hyvältä ratkaisulta Metallurg Novokuznetskille. Katsotaan, saako uusi päävalmentaja tilanteen selkiintymään ja pelaamisen järjestykseen.

Dynamo Moskova - Metallurg Novokuznetsk 5-0.

Telle

Re: KHL:n otteluseuranta 2016-2017

ViestiKirjoittaja Telle » 08.09.2016 19:19

Ak Bars Kazan - Dynamo Moskova

Isäntäjoukkue johtaa 1. erän jälkeen 1-0. Vähän yli minuutin pelaamisen jälkeen Ak Barsin hyökkääjä Jiri Sekac harhautti Juuso Hietasen kebabkioskille ja ohitti maalivahti Lazushinin hienolla vedolla maalin yläkulmaan.

Täytyy erikseen mainita, että Hietanen pelasi tilanteessa puolustussuuntaan 1 vs. 1 kuin juniori. Jos kootaan KHL-liigan viikon TOP10 -mokat, niin Hietasen virhe ja sen jälkeinen kompurointi taistelee ykkössijasta.

Vähän ennen 2. erän puoliväliä Dynamo tasoitti ottelun 1-1:een. Konstantin Gorovikov voitti hyökkäysalueen aloituksen ja kiekko päätyi puolustaja Aleksander Osipoville, joka veti siniviivalta kohti Ak Barsin maalia. Ansel Galimov ehti ensimmäisenä maalivahti Emil Garipovin torjunnasta maalin edustalle kimmonneeseen kiekkoon.

3. erän puolivälissä Ak Bars siirtyi 2-1 -johtoon Vladimir Tkachovin maalilla. Dynamon pelaaminen oman maalin edessä oli heikkoa. Dimitri Vishnevsky hävisi taistelun 1 vs. 1 eikä sentteri Rybakov ehtinyt paikalle. Toista puolustajaa Ilja Nikulinia ei näkynyt työpaikalla lainkaan.

Noin 5 minuuttia ennen loppua Ak Bars teki 3. maalin ylivoimalla. Maalintekijänä Anton Glinkin.

Dynamolle tulossa kolmas tappio peräkkäin. Kaksi edellistä tuli voittolaukausten jälkeen, nyt ilman arpomista.

Dynamon pelaamisessa on suuria ongelmia. Monet pelaajat alisuorittivat tänään kuten myös edellisessä ottelussa Lada Toljattia vastaan. Esim. puolustajista Hietanen, Nikulin ja Vishnevsky olivat tänään kaukalossa vain fyysisesti, mutta henkisesti poissa. Karmean näköistä suorittamista.

Minuutti ennen loppua Justin Azevedo viimeisteli 4-1 -maalillaan Ak Barsin vakuuttavan voiton heikosta Dynamosta.

Telle

Re: KHL:n otteluseuranta 2016-2017

ViestiKirjoittaja Telle » 13.09.2016 19:52

Dinamo Riika - Jokerit

Dinamo siirtyi pari minuuttia ennen 2. erän loppua 1-0-johtoon Lauris Darzinsin maalilla. Riku Helenius torjui Darzinsin vedon, mutta kiekko ponnahti uudestaan Darzinsin ulottuville, jonka oli helppo laukoa kiekko maaliin. Jokereiden puolustajat nukkuivat eivätkä ehtineet kiekkoon.

Tasoltaan vaatimatonta ja hidastempoista pelaamista. Maalivahti Riku Helenius ollut tähän mennessä selvästi paras Jokeripelaajista.

Jokerit sai 3. erän alussa 3. ylivoiman, mutta ei saanut mitään aikaiseksi. Venäläiset selostajat äityivät ihmettelemään kombinaatiopelaamisen puuttumista Jokereiden ylivoimasta ja muistelivat toissakauden LOKOMO-ketjua. Asiantuntevat selostajat: 1. erässä kertoivat suomalaisten hyvästä juniorikiekosta ja Ahon ja Puljujärven läpimurrosta huipputasolle hyvin nuorina.

1-1, yv-maali. Topi Jaakola veti siniviivalta. Tommi Huhtala hääräsi maskina Jakub Sedlacekin edessä.

Pian edellisen perään 1-2. Maalintekijänä Oliver Lauridsen.

Melkein heti perään 1-3. Maalintekijänä Mika Niemi.

Dinamo Riian pelaajien kuntopohja on perinteisen heikko. He eivät jaksa pelata 60 minuuttia. Sen takia joukkueen taktiikkana on ollut yleensä pitää pelien tempo mahdollisimman alhaalla. Muistan, kuinka Pekka Rautakallio yritti päävalmennuskaudellaan muuttaa joukkueen urheilulliseksi. Osa Dinamo Riian kannattajista kritisoi häntä pelaajien pakottamisesta heille outoon muottiin, kovaan luisteluun ja työntekoon.

Lopputuloksesta huolimatta Jokerit pelasi tänään mielestäni heikosti.

Pakko mainita: Allhockey-sivuston keskustelupalstalla nimimerkki no_malas kirjoittaa haluavansa Rautakallion takaisin, koska joukkue pelasi hänen aikanaan hyvin.

Olen samaa mieltä nimimerkin kanssa. Rautakallion aikana kaudesta 2011-2012 joulukuuhun 2012 saakka Dinamo Riika oli urheilujoukkue. Ikävä, että kymmeniä kiloja ylipainoinen maalivahti Chris Holt pilasi kevään 2012 playoffit Torpedoa vastaan. Normaalilla maalivahtipelillä Dinamo olisi päässyt 2. kierrokselle eikä olisi hävinnyt 7 pelin ottelusarjassa. Kaudella 2012-2013 monilla KHL-joukkueilla pelasi NHL:n työsulun takia maailman huippuja riveissään, kun Dinamon pelaajamateriaali heikkeni entisestään Karsums - Sprukts - M. Redlihs hajottua ja ulkomaalaispelaajien epäonnistuttua kautta linjan. Esim. Niclas Luceniuksesta ei ollut vahvistukseksi. Hän oli käsittämätön rekrytointi Rautakallion valmentamaan joukkueeseen, koska tämä pitää urheilullisista ja työteliäistä sekä toisaalta taitavista pelaajista tyyliin Aleksandrs Nizivijs. Luceniukselta ei löytynyt yhtään em. ominaisuuksista.

Dinamo Riian tilanne on heikentyneen rahoitusaseman takia surullinen. Kannattajat surevat keskustelupalstalla sitä, että joukkueella ei ole edes valmentajaa vaan Normunds Sejejs hoitaa tällä kaudella sekä GM:n että päävalmentajan tehtäviä. Hän toimi GM:nä jo Rautakallion aikana. Eräs nimimerkki kritisoi Sejejsiä, koska hän ei ole saanut joukkuetta pelaamaan joukkueena. Minusta Sejejsiä on turha syyttää heikosta alkukaudesta, koska hän ei ole valmentaja eikä liene realistista vaatia häneltä osaamista sellaisessa tehtävässä, johon hänellä ei ole ammattitaitoa.

Dinamo Riikaa käy sääliksi.

Telle

Re: KHL:n otteluseuranta 2016-2017

ViestiKirjoittaja Telle » 17.09.2016 15:53

Jokerit - Avangard Omsk

Tilanne 1. erän jälkeen 1-1. Ajankohtaan nähden laadukasta jääkiekkoa. Jokerit pelaa mielestäni paremmin kuin kauden alun vierasotteluissa. Avangardin 0-1 -maalin teki Kucherjavenko, Jokereiden 1-1 -tasoituksen Hishon. Tasoitus syntyi Avangardin ykkösketjua vastaan, jossa pelaa meikäläiselle käsittämättömästä syystä ex-Dynamon ykkösketjun hyökkääjä Pestushko. Avangard jäähyili paljon 1. erässä.

Hyvä tunnelma Hartwall Arenalla. Live-bändin esiintyminen ennen pelin alkua oli kiva yllätys. Solisti, nuori tyttö, lauloi ok.

2 erää pelattu ja tilanne 2-2.

2. erä oli aika sekava eikä yhtä laadukasta jääkiekkoa kuin 1.erässä. Avangardin 1-2 -maalin teki kolmosketju kuten ensimmäisenkin, viimeistelijänä Maltsev. Hän oli jäänyt vapaaksi Jokerimaalin eteen. Näytti siltä, että Jokereiden sentteri oli tilanteessa poissa työpaikaltaan. Jokereiden tasoituksen 3-2:een teki Mika Niemi. Avangardin ykkösketju jälleen ottamassa miinuksia. Tilanteessa Perezhogin pelasi huonosti ja Pestushko ja sentteri Roy olivat kokonaan pihalla.

3. erään Avangardin päävalmentaja Kanareikin on nostanut kolmosketjun Pjanovin ykkösketjuun Pestushkon tilalle.

Pjanov siirsi Avangardin 2-3 -johtoon, mutta Jokerit tasoitti ilman maalivahtia 3-3:een 0,5 sekuntia ennen loppua. Maalintekijänä Hotsi Huhtala, kukas muukaan. Jokerit pelasi 3. erän erittäin hyvin.

Jatkoajalla ollaan.

Voittaja ratkaistiin voittolaukauksilla, joissa Avangard osoittautui taitavammaksi. Sen kaksi ensimmäistä laukojaa Zubov ja Pestushko onnistuivat ohittamaan Heleniuksen suorilla, tarkoilla vedoilla. Avangardin tshekkimaalivahti Furch torjui Jokereiden Hishonin ja Keräsen yritykset.

Lopputulos 3-4 Avangard Omskille voittolaukausten jälkeen. Jokerit voi olla tyytyväinen suoritukseensa Idän konferenssia tällä hetkellä johtavaa joukkuetta vastaan. Joukkueen peli-ilme ja pelaaminen oli huomattavasti parempi kuin kauden alun vieraspeleissä.

Telle

Re: KHL:n otteluseuranta 2016-2017

ViestiKirjoittaja Telle » 26.09.2016 19:22

Dynamo Moskova - Lokomotiv Jaroslavl

Läntisen konferenssin seitsemäs Dynamo Moskova vs. neljäs Lokomotiv Jaroslavl, piste-ero joukkueiden välillä 13 pelatun ottelun jälkeen 4 pistettä: Dynamolla koossa 21, Lokomotivilla 25 pistettä. Molemmat joukkueet ovat hävinneet viimeisimmistä viidestä ottelusta kolme. Ennen kiekon pudottamista jäähän tietyllä tavalla erikoinen juhlallisuus, kun vierasjoukkueen päävalmentajan Kudashovin paita nostettiin VTB Jääpalatsin kattoon kiitokseksi hänen ansioistaan pelaajana ja kapteenina Dynamo Moskovassa.

Tilanne 1. erän jälkeen 1-0. Pari minuuttia ennen loppua Dynamo pääsi hyvään vastahyökkäykseen -> Sopin syötti laidasta Rybakoville, joka laukoi kiekon maaliin ohitse Lokomotivin maalivahdin Muryginin. 17-vuotias Kostin pelasi tilanteessa Rybakovin ketjun toisena laiturina.

1-1 parin minuutin jälkeen 2. erässä. Lokomotivin maalin teki Kontiola. Maalia tarkasteltiin videolta, koska Kontiola oli tilanteessa maalivahdin alueella. Dynamon ykkössentterinä jostakin syystä pelaava Dugin ei pitänyt nähdäkseni Kontiolan mailaa kunnolla vaan tämä pääsi koskemaan kiekkoon.

Noin 5 minuutin jälkeen Kostinille 5+20 minuutin rangaistus -> ulos kaukalosta. Outo tuomio tai ainakaan minä en nähnyt tilanteessa noin pahaa rikettä.

Dynamo näyttää tällä hetkellä huonolta -> liikaa nuoria, VHL-/MHL-tason pelaajia ja muutama nk. avainpelaaja kyntää syvällä.

Dynamon ja Lokomotivin väliset ottelut eivät ole useinkaan mukavaa katsottavaa likaisen pelin takia. Lokomotivin Talbot 2+10 minuuttia, kun taklasi Nikulinia laidassa osittain päähän ja Nikulin putosi jäähän. Nikulin nousi tappelemaan Talbotin kanssa typerästi ja sai 2 minuutin jäähyn. Talbot näytti erotuomareille Nikulinin tehneen kuolevat joutsenet. Kaverit jatkoivat rangaistusaitiossa käsimerkkien lähettämistä toisilleen: Nikulin näytti kutsuvan Talbotia luokseen ja pyörittävän kättään päänsä vieressä osoittaen samalla Talbotiin, Talbot näytti edelleen kuolevia joutsenia Nikulinille.

1-2, Lokomotivin ykkösketju hyökkäsi 3 vs. 2. Apalkovilta kova, tarkka laukaus tolpan kautta maaliin. Hietanen taisi tehdä osittaisen maskin Jeremenkon eteen.

1-3, kun 2. erää oli jäljellä pari minuuttia. Lokomotivin nuorisoketju näytti, miten jääkiekkoa pelataan. Kiekko laitettiin liikkeelle, Robinsonin maila hajosi ja Polunin pääsi laukomaan sivusta lähes tyhjiin. Menossa kauden 1. ottelu, jossa Jeremenko tulee päästämään yli kaksi maalia.

Dynamon tilanne näyttää surulliselta. Joukkuepeliä ei ole ja koko joukkue alisuorittaa. Koska kaikkia pelaajia ei voi vaihtaa, niin päävalmentajan vaihdos lienee ainoa ratkaisu.

2-3, kun 3. erää oli pelattu 6 minuuttia. Dynamolta hyvä hyökkäys: Robinson nousi hyökkäykseen ja syötti Lokomotivin maalin takaa Tsvetkoville, joka nosti kiekon Lokomotiv-maalin yläkulmaan. Robinsonia ja Tsvetkovia pitäisi peluuttaa aina yhdessä, koska he osaavat pelata jääkiekkoa ja ymmärtävät peliä.

9 minuuttia jäljellä Karsumsin näyttäessä kovuutta Lokomotivin ykkösketjun laiturille Kozunille. Kozun verrytteli leukaansa vielä aitiossakin.

Dynamo näyttää nyt yrittävän tosissaan.

40 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua Dynamo tasoitti 3-3:een ilman maalivahtia. Maalintekijänä Robinson, joka on ollut Dynamon paras hyökkääjä ja puolustaja tässäkin ottelussa. Ennen tasoitusta Rylov sai 2+2 minuutin jäähyn ja hänen kanssaan nujakoinut Lokomotivin pelaaja 2 minuutin jäähyn.

Laitetaanpa päätuomari Kadyrov mieleen. Hän on Dynamo-kannattajien mukaan aina painanut Dynamoa ja jossakin playoffpelissä keväällä X oli ollut ekstaasissa, kun oli saanut lopun jäähyillään Dynamon ottelun häviäjäksi.

4-3, kun jatkoaikaa oli pelattu noin kolme minuuttia. Nikulinilta hieno syöttö Tsvetkoville, joka eteni ja laukoi vastustamattomasti ohitse Muryginin. Tsvetkovin kannattaisi laukoa 100 kertaa enemmän ja syötellä "itseään heikommille" 100 kertaa vähemmän. Hänen laukauksensa ei ole kova, mutta se on tarkka. Lisäksi hän saa kiekon nousemaan ahtaassakin tilassa.

Dynamo voitti mielestäni ansaitusti, koska Kontiolan maalia ei olisi pitänyt hyväksyä maalivahdin häirinnän takia ja Lokomotivin 3. maalia edelsi Robinsonin mailan hajoaminen. Lisäksi Lokomotiv sai apua erotuomareilta: mm. Kostinin rangaistus oli ylimitoitettu ja Lokomotivin pelaajat saivat huitoa esim. Robinsonia kerran kasvoihin ilman jäähyä.

Oreshkin kertoi lyhyessä haastattelussa ottelun jälkeen, että
- Dynamo oli henkisesti vaikeassa jamassa 2. erän kolmen takaiskumaalin jälkeen, mutta osoitti kahden maalin takaa voittoon nousemisella dynamolaista luonnetta.

Haastattelijan kysyessä Robinsonin suorituksesta Oreshkin sanoi hienosti:
- "Liideri on liideri."

Telle

Re: KHL:n otteluseuranta 2016-2017

ViestiKirjoittaja Telle » 02.10.2016 14:44

Jokerit - Lokomotiv Jaroslavl alkaa täällä Hartwall Arenalla 15 minuutin kuluttua.

Vastustaja on kova ja esim. Dynamo Moskova pystyi voittamaan Lokomotivin vain vaivoin viime viikolla.

Toivottavasti Jokerit pystyy pitämään kurissa Lokomotivin kärkiketjun Apalkov - Kontiola - Averin ja nuorisoketjun, jossa Korshkov, Koledov ja Polunin olivat Moskovassa kovassa vedossa.

Jani Ridan tribuuttiottelu. Muistan kuinka Rita oli oman poikani ensimmäinen idoli jääkiekossa, kun hän aloitti luistelukoulun syksyllä 1996. Rita valittiin noihin aikoihin SM-liigan parhaaksi hyökkääjäksi ja herrasmiespelaajaksi, joten pikkupojan valinta oli itsestään selvä.

Lokomotiv hallitsi 1. erää ja siirtyi 0-1 -johtoon Osipovin maalilla. Jokerit nousi 2. erässä hienosti mukaan peliin Joensuun, Niemen ja Jaakolan maaleilla. Sekä Joensuun että Jaakolan maalit syntyivät ylivoimalla. Välillä Korshkov teki Lokomotiville 1-2 -maalin alivoimalla.

Ensimmäisen kerran bongattu ranskalaisia jääkiekon ystäviä Hartwall Arenalla. Kävelivät edessäni Pasilasta ja siinä kuulin harvinaista puheenpartta.

Jani Ritaa muistettu eri tavoin. Mukavinta, kun hän kameran zoomatessa suuteli vaimoaan. Kivaa oli kuulla myös entisten valmentajien ja pelikavereiden ajatuksia hänestä. Erkka Westerlund kehui häntä helpoksi valmennettavaksi.

Lokomotiv tasoitti 3. erässä kauniilla maalilla 3-3:een. Jokerit ei lannistunut vaan nousi johtoon ja 4-3 -voittoon Salmisen maalilla. Joensuu teki maaliin tärkeimmän työn taklaamalla Kronwallin kaukalon kulmassa, riistämällä kiekon ja syöttämällä sen sota-alueelle.

Tahtovoitto 4-3 Jokereille. Voitto oli hieno kunnianosoitus myös Jani Ridalle.

Telle

Re: KHL:n otteluseuranta 2016-2017

ViestiKirjoittaja Telle » 21.10.2016 19:05

Jokerit - Spartak 2-0 kahden erän jälkeen. Jokereiden 1. maalin teki 1. erässä Chay Genoway, joka muistutti viime kauden seuraansa hienolla siniviivavedolla. Marko Anttila lisäsi Jokereiden johdon 2-0:aan 2. erässä.

Spartak on silmähavaintojen perusteella tämän viikon heikoin vierasjoukkue Hartwall Arenalla. Tästäkin Spartakin joukkueesta näkee, miksi Dynamo Moskovan kannattajille se on yksi KHL-liigan lihajoukkueista: paljon raskasjalkaisia pelaajia ja vain muutama taitopelaaja.

Zapolski on torjunut Jokereiden maalin suulla hyvin. Hän on näyttänyt varmemmalta kuin Spartakin Bespalov. Spartakin maalivahtirekrytointi ei onnistunut tällekään kaudelle nappiin: päättivät Engrenin sopimuksen, mutta uusi hankinta ykkösvahdiksi, ruotsalainen Svensson ei ole vakuuttanut. Esim. Vitjaz Podolsk on ykkösmaalivahtinsa Harri Säterin ansiosta Spartakia vahvempi spekuloitaessa läntisen konferenssin viimeisiä playoffeihin pääsijöitä.

Telle

Re: KHL:n otteluseuranta 2016-2017

ViestiKirjoittaja Telle » 08.11.2016 18:12

Jokerit - Amur Habarovsk Jokereiden synttäriotteluna. Toimari Jukka Kohonen oli ovella vastassa, kätteli ja toivotti tervetulleeksi peliin. Hieno ele!

Toivottavasti tulee hyvä ja jännittävä peli! Mielenkiintoista seurata kotijoukkueen pelaajista mm. ikiaikaista suosikkiani, loukkaantumisen jälkeen kaukaloon palaavaa Tommi Hotsi Huhtalaa ja Amurin suomalaisia Juha Metsolaa, Teemu Ramstedtia ja Kristian Kuuselaa.

Telle

Re: KHL:n otteluseuranta 2016-2017

ViestiKirjoittaja Telle » 13.11.2016 17:58

Dynamo Moskova - TsSKA Moskova.

Erikoinen ottelu menossa VTB Jääpalatsissa Moskovassa. TsSKA meni 0-3 -johtoon runsaassa 10 minuutissa. Dynamon oli pakko vaihtaa maalin suulle KHL-tasolla täysin kokematon Zalivin Lazushinin tilalle, koska Lazushinille näytti uppoavan jokainen veto. Kolmen maalin jälkeen TsSKA otti kaksi kertaa kahden pelaajan jäähyt ja Dynamo nousi 2-3:een.

Toisen erän lopussa Dynamo tasoitti tilanteen 3-3:een tasakentällisin.

Dynamo Moskova pelaa erittäin huonosti. Sairastuvalla liikaa tärkeitä pelaajia, mm. ykkösmaalivahti Jerjomenko, puolustajista Nikulin ja Mironov, senttereistä Tereschenko ja Gorovikov. Huhut Lukas Kasparista liikkuvat, vaikka seuran taholta selitettiin tänään Kasparin puuttuvan kokoonpanosta uuden loukkaantumisen takia. Tosiasia on, että tshekki on pelannut tällä kaudella seitsemässä ottelussa ja on epäonnistunut.

Dynamo on 5 vs. 5 pelaamisessa täysin jaloissa. Joukkueen suunta on ollut koko tämän kauden alaspäin: Joukkue voitti kaikki harjoitusottelut, mutta kauden alkaessa loppui pelaaminen. Tänään Dynamossa toistaiseksi parasta ovat olleet tyylikkään koruttomat siniset retropaidat, joissa vain pieni Dynamon tunnus sydämen kohdalla.

Kolmas erä. Noin seitsemän minuutin pelaamisen jälkeen: 4-3 Kuteikin, ylivoimamaali. Yli 100-kiloisen Dynamon järkäleen painava siniviivaveto upposi Sorokinin selän taakse. Hieno nousu Dynamolta 0-3 -tilanteesta 4-3:een.

Jäljellä vielä 13 minuuttia.

TsSKA tasoitti ottelun 4-4:ään viisi minuuttia ennen loppua. Jatkoaika ei tuonut ratkaisua ja mentiin voittolaukauksiin. Tarvittiin 22 laukausta ennen kuin TsSKA:n Kugryshev ratkaisi voiton TsSKA:lle. Kugryshev onnistui kahdessa voittolaukauksessa. Tsvetkov oli Dynamon laukojista ainoa, joka sai kiekon Sorokinin selän taakse. Hän sai yrittää dynamolaisista ainoana useamman kerran, kolmesti.

Ottelu oli hyvää mainosta jääkiekolle! 10 115 katsojaa, joka taitaa olla tämän kauden ennätys Dynamon peleissä. Yksi Tuhkimo-tarinakin syntyi, kun Dynamon maalin suulle ensimmäisen erän puolivälissä vaihdettu farmijoukkueen Dynamo Balashihan maalivahti Aleksander Zalivin onnistui KHL-debyytissään hyvin. Hän sai 26-vuotiaana mahdollisuuden ja tuli esille positiivisesti. Tämänpäiväinen ottelu ei jääne hänen viimeisekseen KHL:ssä. Zalivin valittiin Dynamon parhaaksi ottelun jälkeen: 33 laukausta, 32 torjuntaa ja yksi päästetty, torjuntaprosentti 97,0. https://www.facebook.com/dynamo.ru/phot ... =3&theater
Kaksi kuvaa Zalivinistä työssään, kauniissa Dynamon retropaidassa. https://www.instagram.com/p/BMw4HUGj0hu ... dynamo1946
https://www.facebook.com/fanclubhcdm/ph ... =3&theater

Telle

Re: KHL:n otteluseuranta 2016-2017

ViestiKirjoittaja Telle » 02.12.2016 20:18

Nyt olisi mielenkiintoinen ottelu menossa, kun

Dinamo Riika - Metallurg Magnitogorsk pelataan Tondiraba Arenalla Tallinnassa. https://www.instagram.com/p/BNhicU3BtQ8 ... gaofficial

Monitoimihalliin mahtuu jääkiekko-otteluissa 7 700 katsojaa.
Dinamo johtaa peliä 1. erän jälkeen 1-0 Oskars Cibulskisin maalilla.

En ole löytänyt vielä striimiä peliin.

Dinamo Riika voitti erikoisen ottelun voittolaukauskisan jälkeen 4-3. Laukaukset maalia kohti: Dinamo 25, Metallurg Magnitogorsk 50. Dinamon nuori maalivahti Janis Kalnins torjui hyvin ja voitti tänään kollegansa Metallurg Magnitogorskin Vasili Koshetshkinin.

Dinamon maalintekijöinä varsinaisella peliajalle Cibulskis ja kaksi maalia viimeistellyt Indrasis. Metallurg Magnitogorskin maalintekijöinä Filippi, Mozjakin ja Zaripov. Voittolaukauskisan Dinamon hyväksi ratkaisi Gints Meija.

Hyvä Dinamo Riika!

Iloinen tunnelma Dinamon pukukopissa ottelun jälkeen. https://www.instagram.com/p/BNh5StjhyCU ... gaofficial
Päävalmentaja-GM Sejejs kehuu ja kiittää pelaajia. Maalivahti Kalninsia kiittävät kaikki.

Telle

Re: KHL:n otteluseuranta 2016-2017

ViestiKirjoittaja Telle » 03.01.2017 18:57

Viasatilla menossa ottelu

Dinamo Minsk - SKA Pietari.

Mielenkiintoista nähdä SKA:n kunto ennen torstaista Jokerit - SKA -ottelua.

1. erä:

Kotijoukkue johtaa 1-0, kun 8 minuuttia on pelattu. Dinamo on aloittanut loistavasti. Johtomaali syntyi noin ajassa 5 minuuttia ruotsalaisen Torpedosta Minskiin siirtyneen Fredrik Petterssonin taidonnäytteen jälkeen. Mikko Koskinen ei ollut tilanteessa terävimmillään. Maualinsyöttäjänä kanadalainen Rob Klinkhammer.

Dinamon kotiyleisö kannustaa erittäin äänekkäästi omiaan. Minsk-areena on lähes täynnä. Sinne mahtuu maksimissaan yli 15 000 (15 086) katsojaa.

Dinamo Minsk näyttää paremmalta kuin viime kaudella. Se on nopeampi.

Kuuma peli, paljon jäähyjä.

Tasoitus 1-1:een, kun pari minuuttia jäljellä 1. erästä. Nikita Gusev maalintekijänä. Mennään videotarkistukseen Dinamon kanadalaisvalmentajan Woodcroftin haastosta, koska maalia edelsi ehkä paitsio.

Ei maalia, tilanne edelleen 1-0. :clap:

2. erä:

2-0, kun vain 2 minuuttia ehdittiin pelata. Petterssonin tavoin uunituore dinamolainen, amerikkalainen Aaron Palushaj viimeisteli maalin, jossa kiekko pyörähti jännästi Koskisen kautta maaliin. Palushaj siirtyi Minskiin AHL:stä ja sai hyvän alun KHL-uralleen tekemällä maalin heti ekassa pelissään.

SKA:lle 5. jäähy, kun Shipatshov otti 2 minuuttia aivan turhasta rikkeestä. Laiska mikä laiska.

3-0 - hieno yv-maali, maalintekijänä Fredrik Pettersson. :clap:

Dinamolle 6. jäähy ottelussa.

Heti tapetun alivoiman jälkeen Dinamon Drozdilla oli oiva tilaisuus maalata 4-0:aan, mutta Koskinen esitti paraatitorjunnan.

Dinamon kanadalaismaalivahti Scrivens on ollut tähän asti loistava. Häntä valmentaa Minskissä kuuluisa valkovenäläismaalivahti Mezin, jolla selostaja toteaa riittävän auktoriteettia.

4-0, maalintekijänä Andrei Stepanov. Stepanov löi kiekon Koskisen torjunnasta verkkoon. Koskinen ja Shipatshov itkevät tuomareille. Znarok haastaa, koska dinamolaispelaaja saattoi olla maalivahdin alueella.

Maali hyväksyttiin. -> 4-0 pitää. :clap:

5-0 Koskisen längistä, maalintekijänä Sergei Drozd. :clap:

2. erää 5 minuuttia jäljellä.

5-1, kun 2. erää jäljellä 1,5 minuuttia. Ylivoimamaali. Pahaa pyöritystä ja Kovaltshukin hirvittävä kanuuna.

Aivan 2. erän lopussa SKA:n Judinille 2+10 minuuttia taklaamisesta Klinkhammeria päähän.

Dinamo Minsk on pelannut yllättävän hyvin, kun ottaa huomioon kokoonpanosta puuttuvan tänään mm. kaksi hyvää kanadalaista, joukkueen sisäisen pistepörssin no 1 Matt Ellison ja no 3 Marc-Andre Gragnani.

3. erä:

5-2, kun vain pari minuuttia on pelattu. Maalintekijänä Pavel Datsjuk.

Ottelu ei ole vielä ohitse.

5-3, maalintekijänä Dadonov. Ylivoimamaali. SKA-pelaajan jäähynarvoinen rike (maila Dinamo-pelaajan kasvoihin) ylivoimalla jäi tuomareilta viheltämättä ennen maalia. 10 minuuttia jäljellä.

5-4 Scrivensin längistä. Maalintekijänä Dadonov. Dinamon puolustus ja maalivahtipeli on romahtanut, valitettavasti. 7 minuuttia peliaikaa vielä.

Dinamo Minsk voitti $KA Pietarin 5-4. Kiitos!

Telle

Re: KHL:n otteluseuranta 2016-2017

ViestiKirjoittaja Telle » 09.01.2017 18:12

Severstal Tsherepovets -peli jäi väliin, mutta tänään jälleen Hartwall Areenalla.

Viasatin symppis kommentaattori Antti-Jussi Niemi on varmaan taas elementissään analysoidessaan entisen työnantajansa Ladan pelaamista. Niemen huumori on kivaa.

Oma tulosveikkaukseni on 3-1 Jokereiden hyväksi.

Jokereissa seuraan tietysti maalivahtia Heleniusta ja suosikkejani Genowayta, Reginiä, Hotsia, Anttilaa, Mäkeä, Gymeriä ja Mäkisten veljeksiä. Ladassa katseeni kohdistuu SKA:n ex-maalivahtiin Ilja Jezhoviin, entiseen Dinamo Riian puolustajaan Kristaps Sotnieksiin sekä Dynamo Moskovan ex-hyökkääjään Nikita Filatoviin ja puolustajiin Gleb Korjaginiin ja Dimitri Sinitsyniin. Kaikki kolme pelaisivat Tellen Dynamossa.

P.S. Jokereiden pelaavaan kokoonpanoon ei mahtunut tänään Gymeriä tai Mäkisten veljeksiä. Ladasta Filatov ja Korjagin ovat loukkaantuneita eivätkä pelaa tänään.

Telle

Re: KHL:n otteluseuranta 2016-2017

ViestiKirjoittaja Telle » 14.01.2017 09:05

Klo 9 aamulla ja suora lähetys Vladivostokista alkoi hetki sitten. Vladivostokissa klo on 17. Toivottavasti Jokerit saa koneet käyntiin aikaerosta huolimatta.

Samanaikaisesti Kaukoidässä alkoi toinenkin KHL-matsi, jossa vastakkain Amur Habarovsk ja Dinamo Riika.

Admiral Vladivostok - Jokerit

Kotijoukkue on itäisen konferenssin, Jokerit läntisen konferenssin 8. sijalla, joten kyseessä 6 pisteen ottelu. Molempien joukkueiden vuosi 2017 on alkanut nihkeästi: Admiralilla 3 tappiota viimeisimmistä 5 ottelusta, Jokereilla tappiot kolmesta edellisestä pelistä.

1. erä:
0-1 ajassa 5:04. Ville Lajusen hieno kuti etukulmasta ohitse Igor Bobkovin.
Pian maalin jälkeen Jokereille 2 minuutin jäähy väärästä vaihdosta.
1-1, kun Admiralin ylivoimaa ehdittiin pelata 18 sekuntia. Maalintekijänä Viktor Aleksandrov. Olisikohan näin tärkeään otteluun kannattanut valita Zapolski Jokereiden maalin suulle?
1. erän puoliväli ja tilannetta Jokereiden maalilla tarkastellaan videolta. Onneksi ei maalia. Admiralin amerikkalaispelaaja Jonathan Blum protestoi erotuomareiden ratkaisusta turhaan.
Tunnelma alkaa lämmetä.
3 minuuttia jäljellä 1. erää, kun Jokereiden Anttilalle 2 minuutin jäähy.
2-1, kun jälleen vain 18 sekuntia ehdittiin pelata Admiralin ylivoimaa. Maksim Kazakovin laukaus, syöttäjänä Jonathan Blum. Heleniuksen edessä paha maski eikä tämä nähnyt laukauksen lähtöä.
Pekka Jormakka otti pian 2-1 -maalin jälkeen jäähyn. Jokerit selvisi sen ilman takaiskumaalia.
Laukaukset 1. erässä 16 - 9 Admiralin hyväksi.

2. erä:
3-1, kun vain pari minuuttia ehdittiin pelata 2. erää. Ylivoimamaali. Maalintekijänä Jonathan Blum. Heleniuksella ei mahdollisuuksia. Admiral on tehnyt 4 ylivoiman aikana 3 maalia. Nyt pelattiin 25 sekuntia ennen kuin kiekko löytyi Jokereiden maalista.
5. jäähy Jokereille, Masi Marjamäelle. 3. hyökkäysalueen jäähy Jokereille tänään. Päävalmentajan pitäisi saada joukkue kuriin!
6. jäähy Jokereille. Ei takaiskumaalia.
Jokerit 1. kertaa ylivoimalle, kun 8 minuuttia pelattu 2. erää. Tolppalaukaus jäähyn puolivälissä.
4-1, kun 2. erää pelattu 14 minuuttia. Maalintekijänä Maksim Kazakov, jonka tehot tässä ottelussa tähän mennessä 2+1=3.
Kaikki Jokeripelaajat ovat olleet näkymättömiä tässä pelissä. Kun muistaa SKA-voiton runsas viikko sitten, niin koko Jokerijoukkue näyttää vaihtuneen sen jälkeen.
4-2 ajassa 39:58, ylivoimamaali. Maalintekijänä Jesse Joensuu, joka survoi kiekon Bobkovin selän taakse. Peter Regin teki esityön maaliin.

3. erä:
Karmeannäköistä touhua Heleniukselta parin minuutin pelaamisen jälkeen. Onneksi ei takaiskumaalia.
Admiralin Robert Sabolicille hyökkäyspään jäähy, kun vajaa 4 minuuttia pelattu 3. erää.
4-3 ajassa 44:57. Maalintekijänä Chay Genoway, ylivoimamaali. Upea veto. Ottelun momentum?
4-4 ajassa 46:43. Maalintekijänä Brian O'Neill, syöttäjänä Pekka Jormakka. Jokereilta hieno nousu 3 maalin takaa!
Katsomosta kuuluu Jokerit-huutoja.

Jatkoaika:
5-4 ajassa 61:18. Maalintekijänä Maksim Kazakov. Ennen maalia Jokereilla oli mahdollisuus ratkaisuun jatkoajan 1. minuutilla, mutta maalinteossa tökki jälleen kerran.

Ottelun paras pelaaja tehopistein 3+1=4: Admiralin #10 Maksim Kazakov, 23 v, 174 cm, 83 kg. Avangard Omskin kasvatti. http://www.hcadmiral.ru/players/73/

Paluu KHL

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa