Maailma ydinsodan partaalla?

Tänne ketjut jotka herättävät keskustelua, mutta todennäköisesti vain vähän aikaa. Mm. yksittäisille tapahtumille tai uutisissa esiintyville aiheille voi avata täällä ketjuja.
Avatar
Viestit: 6728
Liittynyt: 11.04.2009 13:12
Paikkakunta: Rauma
Suosikkijoukkue: Lukko, Red Wings, Chelsea, AIK, Trail Blazers

Maailma ydinsodan partaalla?

ViestiKirjoittaja Lehväs » 25.07.2010 22:15

USA ja E-Korea aloittaneet sotaharjoitukset

USA ja Etelä-Korea ovat siis aloittaneet sotaharjoitukset, jonka perimmäinen tarkoitus on saada Pohjois-Korean ärhäntelyt kuriin. P-Korea on kuitenkin uhannut jopa ydinaseella. Saattaa olla myös, että P-Korea jatkaa ydinohjelmaansa.

Toivottavasti jää vain uhkailuksi, tai on kolmas maailmansota äkkiä käynnissä. Tosin, jos P-Korea ydinpommin pudottaa Jenkkeihin, niin Jenkkien vastaavan jysähtäessä Pjongjangiin tai muuhun isoon kaupunkiin P-Koreassa, ei siitä ole paskaakaan jäljellä ja Kim Jon Ilillä löysät lahkeessa. Toivottavasti jää kuitenkin haaveeksi nämä ja asia saadaan sovittua rauhanomaisesti.
...

Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

Re: Maailma ydinsodan partaalla?

ViestiKirjoittaja InFlames » 25.07.2010 22:36

Toivottavasti tuon "sotaharjoituksen" seurauksena ei sitten P-Korea ala ydinaseilla leikkimään. Jenkit ja E-Korea kyllä härnäävät P-Koreaa, jonka johtaja on muutenkin päästään sekaisin. Ei hyvä yhdistelmä. Minkä helvetin takia jenkkienkin pitää sekaantua joka taisteluun. Saa nähä mitä tapahtuu, kun tuo "sotaharjoitus" on jo käynnissä.

Missä päin maailmaa jysähtää kohta "Hiroshimat"? :thumb_down:

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 25812
Liittynyt: 15.02.2008 16:08
Suosikkijoukkue: HIFK, Montreal Canadiens

Re: Maailma ydinsodan partaalla?

ViestiKirjoittaja Dev » 25.07.2010 22:38

"Pohjois-Korea pitää USA:n ja Etelä-Korean harjoituksia valmistautumisena sotaan"

Kuulostaa kyllä erittäin pahalle. Mä en ole tätä tilannetta hirveästi seurannut, mutta jos nää vinosilmät ja jenkit alkaa sotimaan, niin se johtaa väjäämättä siihen, että iso paha punakone lähtee kanssa mukaan. Sehän on aina näissä kekkereissä mukana. Se taas tietää sitä, että se on sitten menoa koko maailmalle ja kolmas maailmansota voidaan julistaa alkaneeksi. Toivottavasti tähän nyt saadaan jonkinnäköinen ratkaisu.

"Harjoitukset ovat vasta alkusoittoa, sillä maat aikovat järjestää tulevaisuudessa muitakin vastaavanlaisia voimannäyttöjä. Tarkoitus on viestittää Pohjois-Korealle, että aggressiiviselle käytökselle on tultava loppu."

Mitenkä P-Korea on käyttäytynyt aggressiivisesti? En ole tilannetta seuranut tippaakaan.
- Olen aina IFK

Avatar
Viestit: 6728
Liittynyt: 11.04.2009 13:12
Paikkakunta: Rauma
Suosikkijoukkue: Lukko, Red Wings, Chelsea, AIK, Trail Blazers

Re: Maailma ydinsodan partaalla?

ViestiKirjoittaja Lehväs » 25.07.2010 22:40

Dev kirjoitti:Mitenkä P-Korea on käyttäytynyt aggressiivisesti? En ole tilannetta seuranut tippaakaan.


Muunmuassa upottanut Etelä-Korean tietojen mukaan heidän aluksensa, jossa kuoli 46 ihmistä. P-Korea tietenkin kiistänyt kaiken. Lisäksi on uhkailtu ydinkokeilla ja ydinohjelmalla.

Dev kirjoitti:jos nää vinosilmät ja jenkit alkaa sotimaan, niin se johtaa väjäämättä siihen, että iso paha punakone lähtee kanssa mukaan. Sehän on aina näissä kekkereissä mukana.


Eiköhän Venäjän lähtiessä mukaan ryssät ole ns. "Länsimaiden" puolella. Luulisi ainakin heillä olevan sen verran älliä päässä. Tietenkin siinä on sitten se riski, että P-Korea iskee Pietariin, joka vaikuttaisi varmasti myös Suomessa, sillä matkaa Pietarista Suomen rajalle on muistaakseni joku 150 km.
...

Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

Re: Maailma ydinsodan partaalla?

ViestiKirjoittaja InFlames » 25.07.2010 22:45

Ketunkolo kirjoitti:Muunmuassa upottanut Etelä-Korean tietojen mukaan heidän aluksensa, jossa kuoli 46 ihmistä. P-Korea tietenkin kiistänyt kaiken.


Ei sitä alusta nyt kukaan muukaan ole upottanut ellei P-Korean sotajoukot. Toisaalta voisihan sitä miettiä erilaisia salaliittoteorioita, mutta kyllähän tuo nyt on selvää, että P-Korea sen aluksen on upottanut. Eihän tollaisten varmasti anneta E-Korean puolelta olla, kun P-Korea upottanut heidän aluksensa, jossa kuoli puolen sataa ihmistä. Payback?

Ketunkolo kirjoitti:
Tietenkin siinä on sitten se riski, että P-Korea iskee Pietariin, joka vaikuttaisi varmasti myös Suomessa, sillä matkaa Pietarista Suomen rajalle on muistaakseni joku 150 km.


Onhan tuokin tietysti mahdollista, mutta toivottavasti nyt ei mitään ydinaseita aleta käyttämään ja saadaan tuohon jonkinlainen ratkaisu. Pietari on melkein kivenheiton päässä, joten aika nopeasti sitä ollaan tomuna, jos siellä jysähtää.
Viimeksi muokannut InFlames päivämäärä 25.07.2010 22:49, muokattu yhteensä 1 kerran

Avatar
Viestit: 6728
Liittynyt: 11.04.2009 13:12
Paikkakunta: Rauma
Suosikkijoukkue: Lukko, Red Wings, Chelsea, AIK, Trail Blazers

Re: Maailma ydinsodan partaalla?

ViestiKirjoittaja Lehväs » 25.07.2010 22:49

Aivan totta. Muutenkin Koreoiden välit olleet aika tiukoilla ja muistettakoon yhä se, että aikoinaan Koreoiden sodan loputtua tehtiin pelkkä tulitaukosopimus. Sota ei ole siis virallisesti vieläkään ohi. Jommankumman hyökkääminen on siis vain hetken kysymys.
...

Viestit: 5948
Liittynyt: 28.07.2009 17:49
Paikkakunta: Helsinki
Suosikkijoukkue: Lukko, Minnesota Wild, fudis QPR

Re: Maailma ydinsodan partaalla?

ViestiKirjoittaja jurachess » 26.07.2010 13:23

Onhan se aina hiukan pelottavaa kun joku valtio uhkaa toista millä on ydinase. Nykyään valtiot, keillä on käytössä ydinase ovat. Yhdysvallat, Iso-Britannia, Ranska, Venäjä, Kiina, Intia, Pakistan ja mainittu Pohjois-Korea. Israelilla on luultavasti ydinkärkisiä ohjuksia, mutta Etelä-Afrikka on niistä kaikista luopunut. Pohjois-Korealla ei kuitenkaan pitäisi olla kuin muutama ja nekään eivät ole kantamaltaan pitkälle lentäviä. No tiedä sitten tuosta. Aikanaan Kuuban kriisi oli todella paha. Tässä liite. http://fi.wikipedia.org/wiki/Kuuban_ohjuskriisi
Tuo Pohjois-Korean politiikka mitä valtio johtaa marxilais-leniniläisen teorian ja siitä edelleen kehitetyn korealaisen, puolueen käsityksen mukaisesti marxilais-leninismiä korkeamman, Juche-ideologian mukaisesti "kansan etujoukkona" kuulostaa sotaiselta. . Todellisuudessa valta on Kim Jung-Ililla joka on johtanut maataan jo vuodesta 1974 alkaen. Mielestäni aika pelottava valtionjohtaja. No toivotaan , että tässä mennään ihan normaalisti, ettei Pietarissa ala paukkua tai Japanissa. Rauhaa vaan maailmaan, ja hullut pois vallasta. Ainakin ne joilla on ydinaseita takanaan. Kyllä se tästä. :peukkuylös:
Liigagurun mestari kaudella 2009 - 2010.

Avatar
Viestit: 1536
Liittynyt: 08.01.2009 16:23
Suosikkijoukkue: Jokerit (#2, #40) & HJK

Re: Maailma ydinsodan partaalla?

ViestiKirjoittaja Friiku » 26.07.2010 21:43

Johan tässä on jo pidemmän aikaa ollut pientä huolta PKR:n ja EKR/Jenkkien väleissä.. vähän pistää jopa ärsyttämään, että suuren ja mahtavan Yhdysvaltojen pitää joka väliin sitä nokkaansa työntää :fuckyou:

Itse veikkaan, että siinä vaiheessa kun eka suurempi pommi räjähtää, niin sitten kyllä räjähtää sen jälkeen vähän useampikin ja aikamoinen ihmeteko saa olla, että tällästen jälkeen vielä hengissä on.

Perseestähän tämä on, mutta minkäs teet :thumb_down:

Avatar
Viestit: 2400
Liittynyt: 01.09.2008 20:20
Paikkakunta: Lahti
Suosikkijoukkue: Pelicans, Caps, Chelsea FC

Re: Maailma ydinsodan partaalla?

ViestiKirjoittaja Kauppila » 26.07.2010 22:18

Tulipa vaan mieleen tässä, että USA alkaa olla kyllä vaarallisempi uhka maailmalle, kuin Venäjä tai miltein mikään muukaan maa. Tunkevat nokkansa aivan jokaiseen paikkaan ja vetävät jotain maailman poliisin roolia, joka menee päin persettä. Lahtaavat siviilejä jatkuvasti, varustelevat kokoajan armeijaa suuremmaksi ja nyt sitten ovat tekemässä sotavarusteluja kohti ehkä maailman käsiin räjähtävintä maata kohtaan. Tuntuu vähän siltä USA on tässä se, joka haluaa päästä jysäyttämään ydinaseella. Onhan P-Korean meno kyllä perseestä, mutta kyllä USA tässä on myös uhka maailman rauhalle, kun ihan jokaiseen sotapesäkkeeseen pitää lähteä hämmentämään soppaa.

Kyllähän tälläiset sotavarustelut ja ydinase-puheet pistävät pienen pelon persiiseen, että milloin jossain jyshätää. Ja sen yhden jysähdyksen jälkeen voi tulla lisää vielä jysähdyksiä. Toivotaan, että USA ei lähde nyt perseilemään mitään ja tästä selvitään rauhanomaisesti.
''Form is temporary, Class is permanent''

''Im not putting pressure on you about that we have to win. I don’t want to put that kind of pressure on you. But we can’t lose, we cannot lose.'' – Jose Mourinho

Avatar
Viestit: 3204
Liittynyt: 29.07.2009 19:33
Paikkakunta: Seinäjoki
Suosikkijoukkue: Ilves, QPR,Torpedo Nizhny Novgorod, Minnesota Wild

Re: Maailma ydinsodan partaalla?

ViestiKirjoittaja wildwind » 26.07.2010 22:37

Oma mielipiteeni on että koko jupakka on kyllä pelkkää aseiden kalistelua ja pullistelua puolin ja toisin. Ydinsodan ehkäisee ikävä kyllä parhaiten se tosiasia, että kaikki tietävät sen olevan sota, jossa ei voittajaa ole.
Pakko kuitenkin ajatella niinkin, että mikään kansakunta ei saisi joutua niin surkeaan jamaan, että voimistuisi ajattelutapa, jossa korostuisi, toivottomuus, puute tulevaisuudenuskosta, epätoivo, turhautuneisuus jne. Koska nurkkaan ahdistettuna ihmisestäkin paljastuu ihmeellisiä kykyjä tehdä järjettömiäkin ratkaisuja.
Jos kerran nauru pidentää ikää, mitäköhän totisuudesta sitten seuraa?

Kun on pää pilvissä, näkee huonosti.

Jotkut ihmiset tuovat iloa minne sitten saapuvatkin- toiset taas mistä lähtevätkin.

Viestit: 5948
Liittynyt: 28.07.2009 17:49
Paikkakunta: Helsinki
Suosikkijoukkue: Lukko, Minnesota Wild, fudis QPR

Re: Maailma ydinsodan partaalla?

ViestiKirjoittaja jurachess » 26.07.2010 22:48

wildwind kirjoitti:Oma mielipiteeni on että koko jupakka on kyllä pelkkää aseiden kalistelua ja pullistelua puolin ja toisin. Ydinsodan ehkäisee ikävä kyllä parhaiten se tosiasia, että kaikki tietävät sen olevan sota, jossa ei voittajaa ole.
Pakko kuitenkin ajatella niinkin, että mikään kansakunta ei saisi joutua niin surkeaan jamaan, että voimistuisi ajattelutapa, jossa korostuisi, toivottomuus, puute tulevaisuudenuskosta, epätoivo, turhautuneisuus jne. Koska nurkkaan ahdistettuna ihmisestäkin paljastuu ihmeellisiä kykyjä tehdä järjettömiäkin ratkaisuja


Siis aivan uskomattoman hienosti sanottu wildwind. Asian vierestä vaan meinasin, että et ole sitten suunnitellut väitellä filosofiksi tai myydä näitä maailman upeimpia lausahduksia johonkin teokseen missä niitä kerätään. Ei kannata, tee vaan kirja ite, mutta älä jätä meitä vaihtislaisia.
Taas asiaan. Kyllä ydinsota on kaukana uskoisin. Mutta keskustelua siitä aina käydään ja se on kyllä ihan pakollista. Muuten ei tule kuin tuho.
Liigagurun mestari kaudella 2009 - 2010.

Avatar
Viestit: 1837
Liittynyt: 07.02.2009 17:31
Suosikkijoukkue: ...

Re: Maailma ydinsodan partaalla?

ViestiKirjoittaja TheMuumio » 27.07.2010 09:34

Dev kirjoitti:Kuulostaa kyllä erittäin pahalle. Mä en ole tätä tilannetta hirveästi seurannut, mutta jos nää vinosilmät ja jenkit alkaa sotimaan, niin se johtaa väjäämättä siihen, että iso paha punakone lähtee kanssa mukaan. Sehän on aina näissä kekkereissä mukana. Se taas tietää sitä, että se on sitten menoa koko maailmalle ja kolmas maailmansota voidaan julistaa alkaneeksi. Toivottavasti tähän nyt saadaan jonkinnäköinen ratkaisu.


Jos nykymaailmassa alkaisi jollain maalla sota P-Koreaa vastaan niin olisi hyvin todennäköistä, että jokainen maa osallistuu joko kyseisen paskakasan potkimisiin tai ei välitä pätkääkään - ei edes P-Korean "vartija" Kiina (Kiina tarvitsee Jenkkejä ja Jenkit tarvitsevat Kiinaa) Joten Venäjästäkään ei olisi riskiä. Joku Venezuela tai Iran ja vastaavat pimpelipompelimaat nyt varmaan väittävät vastaan mutta tuskin mikään oikea valta välittää.
"What kind of man kills because of ideology?
What kind of god justifies violence?"

Stratovarius - Elements

Paluu Ajankohtaiset asiat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa