Kuntavaalit 2012 - Kuntamyllerryksen aika?

Tänne ketjut jotka herättävät keskustelua, mutta todennäköisesti vain vähän aikaa. Mm. yksittäisille tapahtumille tai uutisissa esiintyville aiheille voi avata täällä ketjuja.
Avatar
Viestit: 6728
Liittynyt: 11.04.2009 13:12
Paikkakunta: Rauma
Suosikkijoukkue: Lukko, Red Wings, Chelsea, AIK, Trail Blazers

Kuntavaalit 2012 - Kuntamyllerryksen aika?

ViestiKirjoittaja Lehväs » 28.09.2012 12:45

Kuntavaalit ovat jo ovella, tasan kuukausi on aikaa. Ehdokaslistat on julkaistu ja ne ovat saatavilla kaupungittain täältä

Tulee todella mielenkiintoiset vaalit. Kepuhan on hallinnut perinteisesti kuntapäättämistä, mutta Persut on kyllä syöneet kannatusta itselleen. Ja kun katsoo tuota 2008 vaalien jälkeistä kuntakarttaa, niin on kyllä Keskustalla tekemistä, että se saa edes suurinpiirtein pidettyä paikkansa.

Kuva


Paljon näkyy vihreää ja se on Keskustaa kuvaava väri. Kovasti Keskusta yrittää haastaa hallituksen kuntauudistuslinjan, mutta mahtaako puheenjohtaja Juha Sipilällä riittää paukut? Itse mitä olen tenttejä seurannut, niin Sipilä ei erotu riittävän hyvin muista, vaan jää selvästi jalkoihin tietyllä tapaa. Olisiko Väyrynen sittenkin ollut se henkilö, joka olisi nostanut Kepun takaisin huipulle?

Perussuomalaiset lienee kuntavaalien suurvoittaja, sillä jos edellisiin vaaleihin verrataan, niin kannatus oli tuolloin 5,3 ja tänä vuonna kannatus tuplaantuu varmasti. Triplaantuminenkaan ei ole kovin mahdoton ajatus. Perussuomalaiset on lyömässä pikkuhiljaa jalansijaa kiinni päivän poliitiikan suurien puolueiden joukkoon.

Kokoomuksen tilanne on kyllä aika erikoinen. Katainen ja Virkkunen kiertävät ympäri suomenmaan julistamassa kuntauudistuksen tärkeyttä ja sen tulemista, mutta soraääniä on kuulunut pitkin poikin Suomea jopa omista. Virkkuselle tuli kyllä Suomen kierroksellaan lunta tupaan ja urakalla. Oikeen mistään ei tuntunut kannatusta idealle tippuvan. Enkä ihmettele. 70 kunnan suunnitelma olisi ihan järjetön.

Ei muuta, kun vaalikoneet käymään ja ehdokasta valitsemaan!
...

Avatar
Viestit: 6728
Liittynyt: 11.04.2009 13:12
Paikkakunta: Rauma
Suosikkijoukkue: Lukko, Red Wings, Chelsea, AIK, Trail Blazers

Re: Kuntavaalit 2012 - Kuntamyllerryksen aika?

ViestiKirjoittaja Lehväs » 29.10.2012 00:31

Kuntavaalit ovat viimeisillään. Ja prosentit näyttävät nyt seuraavilta:

Kokoomus - 21,9
SPD - 19,6
Keskusta - 18,7
Perussuomalaiset - 12,3
Vihreät - 8,5
Vasemmistoliitto - 8,0
RKP - 4,8
Kristillisdemokraatit - 3,7


Muista puolueista ei ollut haastamaan eduskuntapuolueita.

Keskusta teki kyllä järisyttävän nousun uuden puheenjohtajan Juha Sipilän johdolla. Kyllä alkaa kaveri saada juonesta kiinni. Keskustan kotiseutu ja maakuntamalli selvästi saa kannatusta. Keskusta söi Perussuomalaisten kannatusta osittain takaisin, ehdokkaita paljon enemmän ja varmasti Perussuomalaiset olisi kovempaankin prosenttimäärään päässyt, jos oltaisiin äänestäjät saatu liikkeelle. Eduskuntavaaleissa saatiin nukkuvat liikkeelle ja tulos oli mainio. Nyt ei samaan pystytty.

Erikoista on, että Vihreät nappasi Vasemmistoliiton paikan. Arhinmäellä olikin hyvin vakava naama ja yritti venkoilla jotain viime eduskuntavaaleista ja Perussuomalaisista. Takkiin tuli, diilaa sen kanssa. Päivi Räsänen sentään otti tappion vastaan kunniallisesti. RKP:n tulos oli vahvaa samaa, mitä se on ennenkin ollut. Sen tulos ei tule juuri ikinä tuosta merkittävästi liikkumaan mihinkään suuntaan.

Äänestysprosentti oli 58,2%. Erittäin heikko tulos. Vantaalla äänestysprosentti oli jotain 51 paikkeilla. Kuntavaalit ovat vielä eduskuntavaalejakin tärkeämmät, joten ihme on, ettei ihmiset käy uurnilla.

Oma ehdokas meni läpi uutena Rauman kaupunginvaltuustoon. Toivottavasti tekee järkeviä päätöksiä. Tulen seuraamaan tarkasti.
...

Paluu Ajankohtaiset asiat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa