SHL:n nuorten lupausten seurantaketju

Keskustelua Ruotsin pääsarjasta Swedish Hockey Liigasta.
Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

SHL:n nuorten lupausten seurantaketju

ViestiKirjoittaja Jyri » 19.02.2015 18:37

Jatkoajan jutussa tulikin mainittua kolme lupaavaa nuorta hyökkääjää SHL:stä, eli Linköpingin Jakub Vrana, Luulajan Peter Cehlarik ja Skellefteån Axel Holmström. Voisi olla kuitenkin hyvä, jos täällä olisi ketju, missä voidaan keskustella näistä tulevaisuuden nimistä laajemmalla tasolla. Ainakin itselläni on aikomus päivittää tätä ketjua kun ehdin, toivottavasti myös muut kommentoivat ketjussa ainakin välillä.

Vranan ja Holmströmin lisäksi SHL:ssä pelaa monia muitakin hyviä 1996 syntyneitä pelaajia. William Nylander pelasi MODOssa vahvasti tehden 20 pistettä 21 ottelussa, mutta lähti tammikuussa Toronto Marliesiin AHL:ään. MODossa pelaa myös Adrian Kempe, joka on hyvä kahden suunnnan hyökkääjä, mutta neljä maalia 43 ottelussa on vähän. Toki pisteitä on yhteensä 16. Muita huomionarvoisia pelaajia tästä ikäluokasta ovat ainakin HV71:n sveitsiläinen Kevin Fiala ja Skellefteån taitava puolustaja Sebastian Aho.

Vuotta nuoremmista eli 1997 syntyneistä löytyy myös hyviä lupauksia. Toki monilla ei ole vielä pisteitä erityisen paljon, mutta se johtuu myös rajallisesta peliajasta. Jens Lööke on ollut hyvä Brynäsin hyökkäyksessä. Färjestadin hyökkääjä Joel Eriksson Ek on monipuolinen ja taitava hyökkääjä, jolla on vahva laukaus ja kiekkotaidot. Puolustaja Oliver Kylington aloitti kauden Färjestadissa, mutta on pelannut viime pelinsä Allsvenskanin AIK:ssa. Kylington on ollut vankka AIK:n puolustuksessa.

AIK:ssa pelaa myös 1996 loppuvuodesta syntynyt Robin Kovacs, joka on tehnyt jo 16 maalia ja 26 pistettä. Kovacs on ehdottomasti NHL-lupaus, jota kannattaa seurata tulevaisuutta varten.

Lupaavia nuorempia pelaajia ovat myös hyökkääjät William Fallström (Djurgården) ja Alexander Nylander (AIK), jotka 1998 syntyneinä ovat pelanneet vielä lähinnä junioritasolla.

Avatar
Viestit: 641
Liittynyt: 18.07.2012 19:20
Paikkakunta: Jyväskylä
Suosikkijoukkue: FBK, Liiga, NHL

Re: SHL:n nuorten lupausten seurantaketju

ViestiKirjoittaja Plair » 19.02.2015 19:13

Jyri kirjoitti: Färjestadin hyökkääjä Joel Eriksson Ek on monipuolinen ja taitava hyökkääjä, jolla on vahva laukaus ja kiekkotaidot. Puolustaja Oliver Kylington aloitti kauden Färjestadissa, mutta on pelannut viime pelinsä Allsvenskanin AIK:ssa. Kylington on ollut vankka AIK:n puolustuksessa.


Mainitaan Färjestadista yllä olevan kaksikon lisäksi 17-vuotias Rasmus Asplund. Ehdottomasti potentiaalinen ykköskierroksen varaus kesälle 2016. Asplund on tunnollinen kahden suunnan hyökkääjä, omaa hyvän pelisilmän ja luonnollisesti hänet voi heittää kentälle missä tilanteessa tahansa. Ei yhtä kookas kuin Eriksson Ek, mutta mielestäni Asplund on näistä kahdesta fiksumpi pelaaja. Asplund on toiminut lisäksi Ruotsin U16-, U17- ja U-18 maajoukkueiden kapteenina. Muutoin hyvä kattaus Jyriltä SHL:n huippulupauksista! :Thumb up:

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: SHL:n nuorten lupausten seurantaketju

ViestiKirjoittaja Jyri » 20.02.2015 19:08

Plairilta hyvä lisäys tuo Asplund :Thumb up:

Artturi Lehkonen teki eilisessä Frölundan voitossa Skellefteåsta kolme maalia. Hyökkääjä oli pelannut neljä kuukautta ilman maalia, mutta oli nyt ehdottomasti ottelun paras pelaaja. Lehkoselle kirjattiin myös jatkoajalla tehty voittomaali.

Avatar
Viestit: 4767
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: SHL:n nuorten lupausten seurantaketju

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 20.02.2015 23:22

Joo Lehkoselle todella suuri ja vapauttava onnistuminen. Mies oli täyttä hymyä haastattelussa ja syystäkin kun Skellefteån kaatoivat. Toivottavasti se apina heitettiin nyt pois selästä ja tätä nähdään enemmänkin! :Thumb up:

Paluu SHL

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa