Swedish Hockey League 2013-2014

Täältä löytyy aiempien vuosien SHL/Elitserien keskustelut.
Avatar
Viestit: 4767
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Swedish Hockey League 2013-2014

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 20.08.2013 21:26

Avaan tämän ketjun valmiiksi jotta tuotoksia voidaan alkaa lisäillä tänne. Foorumilta löytyy mukavasti muutama SHL henkinen kirjoittaja, joita pyydän osallistumaan tähän InFin kyselemään kausi ennakkoon. Itse voin huomenna aloitella koulussa ollessani sillä koko päivä ATK-luokassa päivettymistä. Joka joukkueen käyn läpi ja kirjoittelen mitä ajatuksia päähän sattuu syntymään.

Kausi alkaa 14 syyskuuta lauantai iltana. Joten vielä on hetki aikaa ennen kuin pitkä kesäinen odotus päättyy ;)

Avatar
Viestit: 4767
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: Swedish Hockey League 2013-2014

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 21.08.2013 08:16

Kuva

Stockholm AIK

Viime kausi päättyi tukholmalaisten osalta pettymykseen. Pari kierrosta ennen runkosarjan loppua taistelu oli vielä käynnissä täydellä liekillä, mutta ratkaiseva ottelu Brynäsiä vastaan tuotti tappion ja kesäloman aloittelun. Lopullinen sijoitus oli siis 9.
Uusi kausi on jo aivan ovella ja valmistautuminen siihen käynnissä. Joukkue on pelannut tähän mennessä kolme harjoitus ottelua liigan nettisivujen mukaan. Kahdesta ottelusta on tullut häviö ja ainut voitto Västerås IK:sta. Maalit ovat menneet 7-10 joten kolmen verran on pakkasta. No maaleja on tullut ja se on pääasia. Jäljellä on vielä ottelut Almtunaa, Skellefteåta, Espoon Bluesia ja Södertäljeä vastaan kahdesti. Voittoja olisi ruettava tulemaan tai kauden alku voi olla hyvin harmaa.

Siirrytään sitten pelaajiston pariin. Ensiksi AIK:n maalivahti osasto. Viime kauden ykkösveskari Larsson jatkanee samassa ruudussa ja kirittäjänä vähän erikoinenkin valinta Hamberg. Larssonin edellis sesongin torjunta prosentti oli tasan 91%. Eli jos taso pysyy samana ellei jopa parannu niin Larsson antaa joukkueelleen mahdollisuuden pelata voitosta joka ilta peli vuorossa ollessaan. Peluutus on luultavimmin lähellä tälläistä: Larsson 40-45 ja Hamberg loput.
Yhteen vetona: Maalivahti osasto on osittain kysymysmerkki. Riittääkö Hambergin taso liigaan? Viime kauden kahden ottelun statseilla kyllä, mutta jäädään odottamaan mihinkä suuntaan lähdetään. Arvosanaksi .

Puolustuksesta löytyy suhteellisen hyvin kokoa ja pari rightin kätisyydellä varustettua pelaajaa. Toinen heistä on esille nostettava Jonas Liwing joka oli viimekauden tehokkain AIK puolustaja pistein 8+15=23. Samaa on odotettava tulevaisuudessa sillä pidän Liwingiä yhtenä pakiston johtajista. Toinen esille nostettava nimi on pakosti tämä ulkomaalais hankinta Derek Joslin. Viimeisimmät kaudet AHL:ssä pelaillut Joslin tuo lisää kokoa puolustukseen ja muutenkin väriä. Enkä tällä tarkoita ihon väriä. Odotettavissa on vahvaa pelaamista ykkös parissa ja ylivoimassa. Näin ainakin Joslinia kuvataan EP:n sivuilla. Muuten pakisto näyttää tasa paksulta, mutta riittävältä SHL tasolle. Arvosanaksi sama .

Suurimmat odotukset ja samalla paineet laittaisin hyökkäyksen harteille. Viime kaudella joukkue teki 123 maalia ja se ollut riittävästi. Verrattuna liigan kärkeen joka heilutti verkkoa 170 kertaan kuin hauki konsanaan. Nyt on uusien maalin tekijöiden noustava esiin sillä herroja Little ja Jensen ei enää rosterissa ole. Maajoukkueeseen vastikää valittu Mattias Janmark Nylen ei voi yksin olla hyökkäyksen maaliruisku vaan parempaa odotetaan esimerkiksi Esa Pirnekseltä, Björn Meliniltä ja Oscar Steeniltä.
Uutena kanadalais hankintana Mark Hurtubise on myös todella varteen otettava pistelinko myös SHL tasolla. Osoitti sen ruotsin alemmilla sarjatasoilla ja nyt siihen mahdollisuus AIK:ssa. Jokeri kortteina esittäisin Ahlströmin veljekset ja mahdollisesti latvialaisen Edgars Klavinksen. Kaikilla on potentiaalia nousta ratkaisijoiksi. Eniten ehkä Oscar Ahlströmillä, mutta täytyy muistaa, että he ovat jo 26 vuotiaita. Eli näinköhän ässiä löytyy enää hihasta. No näillä mennään ja loput harjoitus ottelut näyttävät tulevan suunnan osittain heille ja myös koko seuralle. Arvosanaksi hyökkäykselle tutuksi tullut .

Näin siis arvioisin koko paketin. Omissa papereissani rankkaan AIK:n samoille sijoille kuin mitä viime vuosi oli. Eli sijat 8-10. Ei mielestäni riitä enempään. Toivottavasti kausi tuottaa muutakin kuin sääli play-offeja. :Thumb up:

E: Ramstedtin tulo lisää hyökkäyksen uskottavuutta. Hyvä hankinta AIK:lta
Viimeksi muokannut Hartikainen35 päivämäärä 30.08.2013 18:25, muokattu yhteensä 2 kertaa

Avatar
Viestit: 4767
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: Swedish Hockey League 2013-2014

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 21.08.2013 08:24

Kuva

Brynäs IF

Viime kausi Gävleläisiltä päättyi tylysti pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle. Mestari antoi oikein isän kädestä ja kesäloma sai alkaa. Joukkue sai tosin jännittää ja pelata tosissaan viimeiset kierrokset, ettei AIK rynninyt rinnalle ja ohi. Peli oli mielestäni todella ailahtelevaa ja tuo sijoitus runkosarjassa oli pettymys. Mutta ei missään nimessä vääryys. Erot muihin keskikastilaisiin olivat kuitenkin loppupeleissä niin selvät. Voisinpa veikata, että jos viime sesongilla olisi säälit play-offit olleet jo mukana kuvioissa niin BIF olisi löytynyt bottom-4 joukosta. No palataan nyt tähän hetkeen ja kesän harjoitus peleihin. Brynäshän ottaa osaa European Trophy turnaukseen ja pelaa sen itä-lohkossa. Ottelut turnauksessa ovat menneet vaihtelevasti. Kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Maaleja joukkue on onnistunut tekemään joten tehottomuudesta ei voida puhua. Paras pelaaja näissä peleissä on ollut ylivoimaisesti Andreas Thuresson. 4 ottelua ja niissä 4 maalia, ei paha. Muuten BIF on pelannut yhden harjoitus matsin ja sen Leksandia vastaan. Siinä tuli takkiin voittomaali kilpailussa.

Siirrytään sitten pelaajistoon ja maalivahteihin. Veskarit ovat samat kuin viime kaudella. Johan Holmqvist ja Robin Rahm ovat varmasti se pelaava tandemi. Viime sesongilla Holmqvist pelasi enemmän otteluita ja hyvällä torjunta prosentilla. 91.4%. Pudotus pelit menivät sitten täysin penkin alle ja verkko heilui tiuhemmin. Mielestäni Brynäsin on aivan hyvä lähteä kauteen tällä kaksikolla. Rahmilla on nyt pelattu kausi alla ja parempaa on odotettavissa. Robiniltahan jäi ennen viime kautta pari vuotta väliin. Nyt ollaan tällä osastolla valmiimpia ja annan arvosanaksi 8-.

Puolustuksesta löytyy edelleen takuu mies Ryan Gunderson. Viime sesongilla upeat tehot (9+27=36) pakin paikalta kiskaissut Gunderson on Gävleläisten ykköspuolustaja. Hänen lisäkseen puolustus on rakennettu suht tasaisesti ja tutusti. Samat miehet jatkavat takalinjoilla, ainoastaan Kilström hankittii Luleåsta vahvistukseksi. Tämä on mielestäni ihan hyvä haku molempiin suuntiin. Offensiivisesti, että defensiivisesti. Tulevalla kaudella tehoja olisi löydyttävä muiltakin kuin RG:ltä, muuten illat saattavat kääntyä harmaiksi. Arvosana 7½.

Hyökkäyksestä puuttuvat nyt ehdottomat kärkinimet Järnkrok ja Lindholm. Herrat suuntasivat pohjois-amerikkaan ja tilalle hankittiin suomalaisille tuttu Daniel Brodin ja AHL:stä Greg Scott. Molemmat ovat osoittautuneet ET pelien perusteella hyviksi hauiksi. Kausi näyttää etenkin mitä Scott saa aikaan. Ykkös kentässä tulosta on tultava. Hyökkäyksestä löytyy myös hyviä tehoja kiskoneet Harju, Enterfeldt ja Thuresson. Samaa on odotettavissa tulevalla kaudella joten tarkasti saavat vastustajat katsoa miten Brynäs päälle käy.
Seurasta löytyy myös kaksi todella mielenkiintoista nimeä joita kannattaa seurata. Kaikille tuttu Petteri Nokelainen joka hakee uutta nostetta ruotsista ja TPS kuningas Lee Sweattin velipoika Bill. Petteri on NHL miehen statuksella kuitenkin edelleen liikkeellä joten tulosta odotellessa. ET peleissä syöttöjä merkkauttanut joten katsellaan. Sweatt ei ole vielä pelannut, mutta kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen nähdä mitä on miehiään. No tälläinen hyökkäys on Gävleen kasattu. Onnistuessaan todella vaarallinen nippu. Arvosanaksi 8-.

Paketti on nyt arvioitu. Arvosanaksi kokonaisuudessaan tuo 8-. Luultavasti joukkue löytyy samoilta sijoilta tulevalla kaudella. Veikkaan marginaaliksi 6-8. Eli säälien kautta haetaan paikkaa auringossa.
Viimeksi muokannut Hartikainen35 päivämäärä 25.08.2013 19:15, muokattu yhteensä 1 kerran

Avatar
Viestit: 4767
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: Swedish Hockey League 2013-2014

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 21.08.2013 08:25

Kuva

Frölunda Indians

Göteborgin ja Lampisen ylpeys Frölunda Indians sijoittui viime kaudella runkosarjassa kuudenneksi, mutta kesäloma alkoi heti ensimmäisen pudotuspeli kierroksen jälkeen. Joukkue taipui Luulajalle, vaikka pistikin kampoihin tosissaan. Pitäisin silti kautta hyvänä josta tietenkin parantamisen varaa löytyy. Mutta minkäs teet jos teet parhaasi, mutta kaveri on pari astetta parempi. Olipa hullusti sanottu, mutta noinhan se on.
Nyt alkusyksyllä Frölunda ottaa osaa European Trophyyn. Joukkue pelaa lännen lohkossa ja menestys tähän mennessä on ollut lähes loistavaa. Intiaanit ovat löylyttäneet molempia helsinkiläis seuroja ja järjestivät todelliset murskajaiset Ingolstadtin kustannuksella. Tappio niskassa kuitenkin lähdetään kohti sveitsiä ja sen jälkee lohkon päätöstä. Uusi hankita Robin Figren on osoittautunut ET pelien perusteella loistavaksi pelimieheksi. Neljään peliin tehot 3+3=6 on upea suoritus ja samaan ovat pystyneet nuori lupaus, mutta yllättäjä Andreas Johnson & ehjää kautta tavoitteleva norski Mathis Olimb. Hyvältä näyttää siis tässä vaiheessa pre-seasonia

Maalivahti osasto on uusittu. Upean kauden pelannut Hudacek siirtyi tahkoamaan ruplia Sibiriin ja haja otteluita pelannut tuttumies Patrick Galbraith siirtyi Allsvenskaniin Karlskronan ykköskassariksi. Nyt veräjää vartioivat kaksikko Fernström & Johansson. Molemmat esiintyivät viime sesongilla sarjaporrasta alempana, joten tuleva kausi on uusi suuri haaste. Uskoisin Lars Johanssonin aloittavan ykkös veskana hyvän Västerås kauden jälkeen. Hieno askel hänen urallaan. Kokemattomuus on kuitenkin tässä parissa se kysymysmerkki. Siksi arvosanaksi 7+.

Puolustuksesta löytyy Christian Bäckman, joka on tehnyt viimeisillä Frölundan kausillaan hyvin pisteitä. Luotto mies siis kyseessä. Tällä hetkellä tosin loukkaantuneena, joten odotellaan takaisin kokoonpanoon. Mielenkiintoisia hankintoja alakertaan on myös tehty. John Klingberg saapuu pohjoisesta ja on ilmeisesti onnistunut ET peleissä pyörittämään ylivoimaa mallikkaasti. MODO:sta isokokoinen Jonas Ahnelöv. Tuo fyysisyyttä ja on entuudestaan tuttu mies. Molemmat hyviä hankintoja Intiaanien takalinjoille. Heidän lisäkseen joukkueeseen on tullut muutamia Allsvenskans miehiä. Kokonaisuudessaan tämä osasto on todella nuori. Se tuo varmasti hiukan epävarmuutta, mutta intoa löytyy. Arvosanaksi 7½.

Sitten laajimpaan kategoriaan. Hyökkääjiin. Lähtiöitä on viisi, eikä tilalle ole oikeastaan hankittu kuin Figren ja tämä kanadanpuolalainen Evan McGrath. Hän tosin on mielestäni kesän mielenkiintoisin ja parhain Allsvenskans hankinta. Kaudet ovat tuottaneet upeasti pisteitä ja odotuksia ladataan myös SHL:län puolelle. Toivotaan miehelle onnistumista ja täten huippu vuosia ruotsin pääsarjassa. Muuten nostaisin esille norjalais kaksikon Rosseli Olsen & Olimb. Ei mitään vaikuttavaa viime sesongilla, mutta aikaa on vielä kehittyä. Parhaat pistemiehet Lundqvist, Kahnberg ja Dick Axelsson jatkavat seurassa. Lundqvist on sellainen tasainen suorittaja, eikä kapteeni merkki ole syyttä paidassa. Kahnbergi on tällä hetkellä poissa olijoiden listalla, joten paluuta odotellessa. Muutoin sellainen normaali keskinkertainen hyökkäyskalusto kyseessä. Katsotaan esimerkiksi mihinkä nuori lupaus Collbergi ylettää ensikaudella, kunhan palaa kokoonpanoon. Kehitys käyrä on ylöspäin ja hyvä niin. Arvosanaksi annan 7½. Siksi koska mitään kovin huippu nimeä ei löydy.

Koko paketti Göteborgilaisilla siis tälläinen. Arvioisin kouluasteikolla siihen 8-. Taistelee varmasti taas sijoista 6-9. Yllätyksen mahdollisuus on kuitenkin olemassa!
Viimeksi muokannut Hartikainen35 päivämäärä 27.08.2013 20:55, muokattu yhteensä 1 kerran

Avatar
Viestit: 4767
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: Swedish Hockey League 2013-2014

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 21.08.2013 08:26

Kuva

Färjestad BK

Viime kausi oli viimeistä sinettiä vaille uskomaton. Runkosarjassa FBK sijoittui toiseksi, mutta pudotuspeleissä finaali paikka karkasi käsistä Luleåta vastaan. Vaikka joukkueen pelaajisto on muuttunut reilulla kädellä ovat uuden hankinnat osoittautuneet todalle hyviksi. Ja mikä parasta, seurassa jatkavat monet nimi miehet kuten ET peleissä tehoilua jatkanut Åslund. Näistä peleistä puheen ollen Karlstadilaisten menestys on ollut todella vakuuttavaa. 4 pelattua ottelua joista kaikista voitto. Tehokkaimmat pelaajat ovat olleet tutut nimet: Åslund, Wallin, Belle, Lajunen, Holtet ja tätä listaa voisi jatkaa todella pitkälle. Maali erokin on huikea +16. Tosin tähän on laskettu mukaan murskavoitto Stavangerista. Jäljellä on vielä neljä ottelua ja tällä joukkueella on mahdollisuus ottaa voitot kaikista. Pre-season on sujunut siis odotetusti ja kauteen lähdetään itseluottamusta puhkuen.

Kuten aijemmin totesin on pelaajisto äärimmäisen vakuuttava ja nimekäs. Vaikka tsekin superman Alexander Salak siirtyi venäjälle, niin veskari osastolta löytyy kaksi huippu nimeä. Fredrik Pettersson Wentzel ja Calgaryn organisaatiosta hankittu Danny Taylor. Osa SHL:län seuraajista ehkä epäili ensi alkuun Tayloria, mutta mies on harjoitus otteluiden perusteella kummonnut ne epäilykset. Täytyy kuitenkin muistaa, että harjoitus kausi on aina täysin eri asia kuin varsinainen runkosarja, jossa esitysten on tuotettava voittoja ja täten parempia asetelmia kevättä ajatelle. Joka tapauksessa ennakkoon FBK:lta löytyy ehkä sarjan paras kaksikko. Arvosanaksi 9-.

Puolustuksesta poistui muutama nimi ja niistä suurimmat olivat pelaaja uransa lopettanu Sanny Lindström, huikean kauden pelannut Chris Lee ja Montrealiin suunnannut Magnus Nygren. Uusia pelaajia hankittiin ja nimet ovat varmasti kaikille tuttuja. Aijemmin mainittu Shawn Belle, Garrett Stafford ja nuori lupaus Niklas Arell. Heistä Belle on onnistunut tähän mennessä parhaiten. Neljään otteluun neljä syöttöä. Harmi vain, sillä Shawn on nyt loukkaantuneiden listalla ja enempää tietoa en ole kuullut. No tuleva kausi näyttää ovatko nämä herrat onnistuneita korvaajia ja vai eikö. Itse uskon, että ovat ja FBK kuuluu sarjan kärkijoukkueisiin myös vähiten maaleja päästäneiden tilastoissa. Nostan vielä esille kaikkia kiinnostavan Ville Lajusen. Viime kausi oli jo todella hyvä ja tulevalta on odotettavissa vieläkin parempaa! Alakerran arvosanaksi 8½.

Sitten hyökkäys osasto ja uskomaton arsenaali tulivoimaa. Katsokaa tätä listaa ja miettikää minkälaista tuhoa on odotettavissa ensikaudella. Christian Berglund, Jack Connolly, Max Görtz, Joakim Hillding, Marius Holtet, Rickard Wallin, Per Åslund... Huh huh sanon minä ja rosterista löytyy kovia nimiä myös alempiin ketjuihin. Paras norjalainen sentteri Anders Bastiansen ja mielenkiintoiset nimet Tomas Hyka & Pontus Åberg. On pakko ihmetellä jossei Hyka saa koko kauden kestävää sopimusta. Esille on vielä nostettava paljon parjattu ja puukädeksi haukuttu Devin DiDiomete. Mies on itselleni täysi mysteeri ja kuulostaa todella hölmölle jos tämä pelaaja osoittautuukin loista hankinnaksi. No olipa tai ei niin FBK:n hyökkäys on rautainen ja vaikea pysäyttää. Arvosana on 9-.

Tälläinen paketti on koottu Karlstadiin JJ:n toimesta. Eikä se jätä urputtamisen varaa. Plair on varmasti tyytyväinen ja syystä sillä FBK taistelee satavarmasti runkosarjan, että pokaalin voitosta. Ennakoin joukkuetta siis sijoille 1-3 ja kokonais arvosanaksi tuo 9-.
Viimeksi muokannut Hartikainen35 päivämäärä 30.08.2013 18:09, muokattu yhteensä 1 kerran

Avatar
Viestit: 4767
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: Swedish Hockey League 2013-2014

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 21.08.2013 08:27

Kuva

HV71

Viime kaudella Husqvarnaa pidettiin jopa ykkös kanditaattina mestariksi. Näin ei käynyt vaan LHC pudotti joukkueen yllättäen heti ensimmäisellä kierroksella. Parista odotettiin tasaista, mutta silti ei sen pitänyt päättyä noin? No mennyt on mennyttä ja nyt ollaan nykypäivässä ja European Trophy turnauksessa. HV pelaa etelä-lohkossa ja peli on ollut ailahtelevaa aluksi, mutta kyllä se vanha ruosteinenkin laatu Husse lähtee käyntiin yskähdellen. Ensin tappiot suomalais seuroja vastaan, mutta kun peli asettui raiteilleen alkoi maaleja syntyä. Saldona siis kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Molemmat veskarit ovat pelanneet hyvilla statseilla ja hyökkäyksen kärki nimet onnistuneet pisteiden teossa. Jäljellä vielä toiset neljä ottelua ja niistä viimeiset juuri LHC:tä vastaan. Revanssi tiedossa ja veikkaanpa, että kyseiset seurat taistelevat samoista sijoista ensikaudella.

Maalivahteina jatkavat samat miehet Gustaf Wesslau ja Jonas Gunnarsson. Tämä pari on hyvä SHL tasolle, mutta viime kevään on oltava jo unholassa. Sillä sen verran synkiltä nuo prosentit näyttivät pudotuspeli sarjan jälkeen... Wesslau on varma ykkönen ja nuori Jonas saa kirittäjän roolin + pelaa 15-20 peliä. Molemmat ovat pelanneet ET:ssä kaksi ottelua ja prosentit ovat kohdillaan. Tämä osasto on siis kunnossa ja HV:n pelit tuskin kaatuvat usein näihin veskareihin. Arvosanaksi 8-.

Puolustuksessa on tapahtunut jonkunlainen myllerrys. Seurasta poistui viisi selvää aloitus kokoonpanon puolustajaa ja tilalle saapui vain kaksi. Larsson Hämeenlinnasta ja Johansson AIK:sta. Mutta täytyy muistaa, että rosterista löytyy edelleen nimekäs David Petrasek, hyvän kauden pelannut Mattias Karlsson ja Elias Fälth. Muutama mielenkiintoinen juniori tavoittelemassa paikkaa aloituksessa, joten monipuolisuutta löytyy. Myös jenkkien kansalaisuuden omaava Lawrens Pilut ainakin esiintynyt edukseen kesän peleissä. Potentiaalinen vaihto ehto, kun kokoonpanoa mietitään. Itselleni kuitenkin suhteellisen tuntemattomia pelaajia. Arvosanaksi 7+.

Hyökkäyksessä Jason Krog saatiin pidettyä edelleen Vätternin rannoilla, vaikka pari vahvaa kautta sammakolla onkin alla. Tässä nähdään se, että pistelinkoja saadaan pidettyä liigassa. Rhett Rakhshani taasen siirtyi Växjöhön, joten korvaaja oli etsittävä. Seuraan saapui kolme mielenkiintoista pohjois-amerikkalaista. Aaron Gagnon Winnipegistä, Riley Holzapfel Penguinsin farmista ja Brett Sterling Chicagosta. Kaikilta odotetaan paljon pisteitä ja hyviä merkkejä ollaan nähty ET peleissä. Ainoastaan tämä Sterling on ollut vähän vaisumpi. Totuttelu euroopan kaukaloihin vie tosin aikansa.
Vanhempi peluri Nilson löytyy edelleen rosterista, kuten myös nuori tehomies William Karlsson. Kaiken kaikkiaan tasapainoinen kokonaisuus kokemusta ja nuoruuden intoa. Lisänä tuota pohjois-amerikan tietoa ja taitoa. Näillä on hyvä lähteä kauteen. Arvosanaksi tasan 8.

Tälläinen nippu on siis Jönköpingissä. Koko paketille arvosana 8-. Ja odotan seuran taistelevan sijoista 3-5.
Viimeksi muokannut Hartikainen35 päivämäärä 30.08.2013 22:30, muokattu yhteensä 2 kertaa

Avatar
Viestit: 4767
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: Swedish Hockey League 2013-2014

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 21.08.2013 08:29

Kuva

Leksands IF

Viime kausi huipentui upean runkosarjan jälkeen sarjanousuun ja takaisin ruotsin pääsarjatasolle. Viimeksi Leksand on pelannut tällä tasolla kaudella 2005-2006 jonka jälkeen useampi vuosi hiljais eloa ja nyt uusi yritys pysyä "suurten" joukossa. Vaikka paluu on nyt tosi asia ja siitä on iloittu, niin Leksandille on povattu todella vaikeaa kautta. Katsotaan mihinkä taistelu tahto riittää. Joukkueen harjoitus ottelut ovat menneet seuraavasti: BIF - LEK 2-3 rl, LEK - SSK 2-5, AIK - LEK 2-4, LEK - VIK 5-2, LEK - TIK 6-0, SUN - LEK 2-5, TIK - LEK 2-4. Voittoja on siis otettu mukavasti, mutta tosin Allsvenskans jengeistä. Niitä ei voida pitää hirveän hyvinä tason mittareina liigaa varten, mutta silti voitot ovat aina voittoja! Jäljellä on vielä kovemmat koitokset Skellefteåta ja MODO:ta vastaan. Statseja näistä harjoituksista en kehtaa alkaa etsimään, kun kielitaito on mikä on mikä...

Ykkösveskariksi Leksands hankki Karlskogan viime kauden kassarin Joel Gistedtin. Miehellä ei ole juurikaan kokemusta pääsarjoista, joten se tuo pientä epävarmuutta. Toisena maalivahtina pelaa Oscar Alsenfelt joka on nyt täysin Leksandin sopimuspelaaja. Viime kaudellahan Oscar oli lainalla MODO:sta. Tälläinen perus keskinkertainen veska joka pystyy yllättämään. Arvosanaksi tälle parille annan kuitenkin vain 7. Kokemattomuus ja tuntemattomuus isoimpina kriteereinä.

Puolustuksesta löytyy muutama varteen otettava nimi. Hyvät kaudet pelanneet Patrik Hersley (13+17=30) ja jenkki Kevin Kapstad (6+32=38). Molemmat olivat joukkueen tehopuolustajat ja heidän varaansa on edelleen hyvä rakentaa hyökkäyksen tuentaa. Uusina niminä nostettakoon esille Växjöstä saapuva yleis puolustaja Tom Linder ja Kerhossa viime sesongilla pelaillut Dan "gangbang" Spang. Spang voi olla onnistuessaan hyvä lisä Leksandin ylivoimaan ja pisteitä voidaan siis odottaa myös häneltä. Ja löytyyhän sieltä myös suomalais väriä. Useamman vuoden ruotsissa viihtynyt Joonas Rönnberg tuo kokoa ja näköä alakertaan. Arvosanaksi puolustukselle annan 7+.

Hyökkäyksestä lähtivät pistelingot Michael Raffl joka tavoittelee paikkaa Philadelphian organisaatiosta ja Mark Hurtubise joka vaihtoi Leksandin sinisen AIK:n mustaan. Isoja menetyksiä molemmat ja korvaajia oli lähdettävä etsimään. Rynon ja Bergenströmin rinnalle löydettiin AHL peluri Ryan Russell. Kyllä hän on Krisin veli. Kaksi kansalaisuutta omaava Västeråsin pistelinko Matt Fornataro liittyy myös Leksandin hyökkäykseen ja sitten ehkä mielen kiintoisin haku Mikael Johansson. Miehestä käytiin tarjouskilpailua ainakin Örebrota vastaan ja lopulta se päättyi hyvin. Johanssonilta odotetaan uutta syttymistä ja tilaisuus siihen on nyt enemmänkin kuin hyvä. Onko Mikaelista Leksandin pelilliseksi johtajaksi? Se nähdään tulevalla kaudella. Nostan vielä esille nuoren huippu lupauksen Jacob de la Rosen jota huhuttiin viime keväänä moneen seuraan, mutta Leksand sai pidettyä nuoren miehen vielä seurassa. Ensi kaudella odotetaan läpimurtoa. Arvosanaksi annan 7½.

Koko paketti näyttää mielenkiintoiselle, mutta rohkonen epäillä sen menestystä. Joukkue löytyy sijoilta 10-12. Hyvällä pelillä Leksand jatkaa kevättä pudotuspelien merkeissä, kun taasen huonolla paluu Allsvenskaniin on lähempänä kuin osataan kuvitellakaan. Arvosanaksi tälle jengille 7+.
Viimeksi muokannut Hartikainen35 päivämäärä 31.08.2013 13:21, muokattu yhteensä 1 kerran

Avatar
Viestit: 4767
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: Swedish Hockey League 2013-2014

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 21.08.2013 08:30

Kuva

Linköpings HC

Joukkue ylsi viimekaudella todelliseen yllätykseen pudottamalla mestarisuosikki Husqvarnan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Toisella kierroksella sitten tuli noutaja ja oikea mestari. Runkosarjassa LHC sijoittui viidenneksi. Nyt lähdetään tavoittelemaan kotietua ja taistelemaan taas mitaleista. Pre-seasonin ottelut ovat sujuneet sinipaidoilta hyvin, joukkue on hävinnyt vain lohkon kahdelle parhaalle jengille. Slovanille ja JYP:ille. Jäljellä on enää pudotuspeli uusinta HV:tä vastaan. Hjalmarsson on ollut totutun hyvä ja uusi hankinta Kolarik näiden pelien perusteella loisto löytö. Kuuteen peliin tehot 2+5=7. Näiden turnaus matsien lisäksi Linköping kävi nappaamassa voiton SSK:sta lukemin 4-1. Joten, näiden perusteella voidaan kauteen lähteä odotusten mukaisesti.

Seuran maalivahdit ovat samat kuin viimekaudella. Loisto otteita esittänyt Christian Engstrand jatkaa ykkösveskarina ja aina luotettava Andreas Andersson kakkosmiehenä. Tähän osa alueeseen LHC ei tule taaskaan kaatumaan, vaan voitosta taistellaan joka ilta ellei pahempia takapakkeja tule. ET peleissä vastuu on jaettu tähän mennessä tasan ja Engstarnd on varmasti ottamassa kiekkoja kiinni ratkaisu viikonloppuna. Runkosarjassa aloitus vuorot menevät varmasti taas samaan tyyliin: Engstrand 35< ja AA loput. Arvosanaksi tälle kaksikolle heittämällä 8+!

Linköpingin puolustus ei ole heikentynyt oikeastaan yhtään. Ainoastaan konkari Hävelid löi hokkarit naulaan upean uran päätteeksi. Aploodit hänelle! Tärkeät pistemiehet Magnus Johansson ja Mattias Bäckman jatkavat alakerran tukipilareina ja "uutena" pelurina nähdään tuttu mies Jonas Junland. ET peleissä tämä trio on pelannut odotusten mukaan ja Junland ottanut sitä pisteiden teko vastuuta hyvin. Muita mielenkiintoisia nimiä ovat rillaajaksi kutsuttu Grillfors ja nuori Linus Hultström. Arvosanaksi 8-.

Hyökkäyksestä poistui yksi nimi ylitse muiden. Carl Söderberg lähti näyttämään taitonsa Bostoniin ja kaikkea hyvää sille reissulle! Patrik Zackrisson ehkä vähän yllättäenkin Lev Prahaan. No odotellaan. Luultavasti palaa takaisin kotiin kun peli ei sujukaan? Ja kiukuttelia Goren minne lie? Saapujien joukossa oli aijemmin Jeff Taffe, mutta vaimo sanoi nou nou ja ruotsin reissu jäi tekemättä... No edellä mainittu Kolarik on osoittautumassa kultakimpaleeksi, mutta kausi on pitkä. Kestääkö odotettu taso ja onko tuleva pelipaikka tunnetun ykkösketjun kapelimestari? Pari allsvenskans hakua ja Hersheystä ruotsiin palaava Mattias Sjögren. Muita hehkutettavia nimiä ovat: Jonas Almtorp = Joko suunta alkaa kääntyä. Toivottavasti kyllä, sillä onnistuessaan on ykkösketjun sentteri ehdokas. Vast ikää jatkosopparin tehnyt Johannes Salmonsson ja kaksikko Weinhandl & Himelfarb + tsekki lupaus Jakub Vrana!!! Kaiken tämän kruunaa maajoukkue miehet Hjalmarsson ja Arlbrandt. Huikeaa kamaa! Arvosanaksi 8+.

Tälläinen nippu on kasassa Linköpingissä. Todella vaarallinen joukkue ja taistelee varmasti siitä kirkkaimmasta mitalista keväällä. Koko paketti on 8+ arvoinen ja sijoitan LHC:n runkosarjassa sijoille 3-6.
Viimeksi muokannut Hartikainen35 päivämäärä 03.09.2013 21:47, muokattu yhteensä 2 kertaa

Avatar
Viestit: 4767
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: Swedish Hockey League 2013-2014

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 21.08.2013 08:31

Kuva

Luleå HF

Viime kausi sujui pohjoisen pojilla lähes täydellisesti. Ensin joukkue nappasi ET mestaruuden ja päätyi tasaisessa runkosarjassa kolmanneksi. Pudotus peleissä Luulaja eteni aina finaaliin asti. Mutta joutui lopulta taipumaan paremmalleen. Tänäkin vuonna seura lukeutuu yksiin suurimmista mestari suosikeista niin ET:ssäkin kuin ruotsin omassa liigassa. Kesän harjoitus ottelut ovat sujuneet hyvin ja matka ET:n lopputurnaukseen Berliiniin on jo varmistettu. Voittoja on napattu tasaisesti ja kovin pistemies on ollut Niklas Olausson. Sama mies joka oli myös viime sesongilla sisäisen pörssin johtaja. Kaksi matsia käytiin myös Allsvenskans jengejä vastaan. Asplöven voitettiin ja Björklövenille taivuttiin voittomaali kilpailun jälkeen. Onnistunut pre-season siis lähes takana ja kovin odotuksin lähdetään kauden starttiin.

Maalivahteina nähdään tällä kaudella kaksikko David Rautio ja Daniel Bellissimo. Jälkimmäinen hankittii Timråsta kakkos veskariksi ja Rautio siis esiintyy tällä sesongilla joukkueen ykkösenä. Vastuuta on paljon tiedossa, kun Gustafsson lähti pohjois-amerikkaan kokeilemaan taitojaan Minnesotan farmiin. Rautio on ollut tasainen suorittaja viime kausien aikana ja vielä on vara ottaa askeleita eteenpäin. Mielestäni tämä kaksikko näyttää ja kuulostaa todella hyvälle. Kaikki on mahdollista, jopa se että Bellissimo yltää jopa haastamaan ykkös kassarin paikasta. Tälle tandemille arvosanaksi 8.

Puolustuksesta poistui vain kaksi nimeä. Kilström ja Svensson. Tilalle hankittiin Andreas Hjelm jolla on alla upea kausi pisteiden valossa Södertäljen paidassa. Miehen kehitys kaari on ollut hyvä ja nyt on mielenkiintoista nähdä mitä ensimmäinen SHL kausi tuo tullessaan. ET peleissä pisteitä on ainakin syntynyt. Onko tässä mahdollinen uusi Luleån timantti?
Muita mielenkiintoisia nimiä ovat aina luotettava Pavel Skrbek. Sveitsiläinen lupaus Dean Kukan ja upean tehotilaston merkkauttanut kaksikko Jonsson ja Sandström. Vahva ja kookas pakisto siis löytyy Luleålta. Arvosanaksi tuo sama 8.

Hyökkäyksestä poistuivat kaikki suomalaiset Niklas Fogströmiä lukuun ottamatta. Siinä kansalaisuuden lisäksi poistui aikamoinen läjä pisteiden teko taitoa. Viime kauden top10 pistemiesten joukosta löytyi neljä suomalaista pelaajaa. Se on hyvin se. Tilalle hankittiin suomeenkin huhuttu Trukhno, aggressiivinen Ledin, viime kaudella flopannut Sundh ja Skellefteåsta kaapatut Forsberg & nuori lupaus Wallmark. Wallmark pelasi jo viime kaudella miesten peleissä ja esiintyi niissä hyvin auttaen Karlskronaa putoamasta. Seurasta löytyy edelleen aina vaarallinen Abbottin veljes kaksikko ja pistelingot Olausson & Klasen. Kaikki kärkinimet ovat olleen tehokkaita kesän peleissä ja samaa odotetaan alkavalla kaudella. Ainoastaan ihmettelen tätä Fabriciusta. Oliko mies vain yhden kauden tähden lento? Jos oli niin toivottavasti Luleå älyää hankkia tilalle jonkun tehokkaaman pelaajan. Fabrille olisi varmasti käyttöä jossain muualla kuin pohjoisessa. No nyt kun näin sanon niin mies räväyttää taas semmoisen 25-30 paunan kauden... Arvosanaksi tälle osastolle 8½.

Vahva paketti kasattu Luleåån. Vaikka suomalaiset pistemiehet lähtivät niin tilalle hankittiin järkevästi pelaajia. Kaiken osuessaan nappiin voi viime kauden hopea mitali vaihtua kultaiseen. Arvosanaksi 8+ ja joukkue löytyy sijoilta 1-3. Kaikki muu kuin mitali olisi pettymys!
Viimeksi muokannut Hartikainen35 päivämäärä 08.09.2013 17:47, muokattu yhteensä 1 kerran

Avatar
Viestit: 4767
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: Swedish Hockey League 2013-2014

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 21.08.2013 08:32

Kuva

MODO Hockey

Viime kausi sujui Örnsköldvikissä aika molli voittoisesti. Kevät päättyi heti ensimmäiseen pudotuspeli kierrokseen ja koko kauden valopilkkuja olivat herrat Starkbaum, Cumiskey ja Regehr. Talous tilanne painaa seuraa edelleen alaspäin ja tulevan sesongin aikana katsotaan mihinkä suuntaan surffaajat kaatuvat aallon harjalta. Seura on pelannut harjoitus otteluita seuraavin tuloksin: MOD - BJÖ 1-2, MOD - ÄSS 2-0, TIK - MOD 1-4, SUN - MOD 3-6, LEK - MOD 0-4, MOD - LEK 3-1. Joukkue on siis kuitenkin napannut hienosti voittoja. Mutta ennakkoon heikompia tai oman tasoisiaan porukoita vastaan. Mitäs sitten kun sarjan kärkiseurat alkavat käymään päälle täydellä voimalla? Kyllähän tästä joukkueesta löytyy kovia nimiä, mutta tummia pilviä leijailee yllä. Kamppailua tullaan siis käymään toimiston, että kaukalon puolella. Nyt kun pudotus peleistä ei voi jäädä ulos niin mahdollisuus on hyödynnettävä.

Maalivahti kaksikko on uskomattoman nuori, mutta potentiaalinen. Mielestäni suurin kysymysmerkki on juuri tällä osastolla. Molempien statsit olivat kyllä kohdillaan viime kaudella, mutta silti mietityttä. En vain osaa sanoa, että miksi. Ehkä tällä hetkellä hämmennystä tuo Starkbaumista luopuminen... Sanoja ei vain löydy enempää. Täytyy vain toivoa onnistumisia näille nuorille miehille. Kumpihan lähtee ykkösenä kauteen? Itse veikkaan Ullmarkia. Paras ratkaisu olisi tasan puoliksi pelaaminen. Arvosanaksi annan 7½.

Puolustuksesta menetettiin odotetusti Kyle Cumiskey joka suuntasi takaisin amerikkaan. Tilalle hankittiin Sean Sullivan joka on täysin tuntematon nimi minulle. Tuskin yltää samanlaiseen suoritukseen kuin Kyle, mutta yritäs on luultavasti kova. RR jatkaa kuusikon tukipilarina ja Lehtivuori tuo suomalais väriä. Muuten aikalailla nimetön pakisto ja tehottomia jannuja täynnä. No kovia ja hikisiä iltapuhteita näillä herroille tiedossa. Kaikki peliin kävi miten kävi. Arvosanaksi 7½. Yksi RR ei auta...

Hyökkäys on MODO:n ehdoton keihään kärki. Vaihtuvuutta on ollut paljon ja seuran ulkomaalaiset hävinneet kukin omille teilleen. Tilalle ovat tulleet kovat nimet Hensick ja Tambellini. Varsinkin T.J.stä odotetaan joukkueen ehdotonta kannatteliaa. Maali ruisku Skroderilta vaaditaan samanlaista, ellei parempaa maalimäärää. Suurimman osan on onnistuttava pitämään oma tasonsa ja pyrkiä parempaan. Sillä viime kaudella hyökkäys oli tasapaksua tavaraa. Voiko esimerkiksi Dave Spina tai Mario Kempe nousta valokeilaan? Kyllä näillä pärjää liigassa, mutta silti Hensickin jälkeen ei löydy mitään kovinkaan järeää. Muuten, eihän Hensickinkään onnistuminen ole täysin varmaa. AHL kaukaloiden tehoilun jälkeen mikään ei ole varmaa. Arvosanaksi 8-.

Tälläinen nippu siis pikku kaupungissa. Arvosanaksi 8-. Veikkaan MODO:ta sijoille 8-10. Toivottavasti InF osallistut nyt keskusteluun omine näkökulminesi. Vai muistinko väärin? Että olet sympannut tätä seuraa?
Viimeksi muokannut Hartikainen35 päivämäärä 08.09.2013 19:28, muokattu yhteensä 1 kerran

Avatar
Viestit: 4767
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: Swedish Hockey League 2013-2014

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 21.08.2013 08:33

Kuva

Skellefteå AIK

Viime kaudella tapahtui se jota oli pitkään Skellefteåssa odotettu. Mestaruus tuli palkinnoksi huippu kauden jälkeen ja ilo oli suurimmillaan. Kahtena edellisenä keväänä finaaleissa oltiin häviävänä osa puolena ja palkintokaappiin saatiin vain hopeisia mitaleita. Mutta ny saatiin se suurin ja halutuin pokaali. Pre-seasonin alkaessa eivät palkinnot loppuneet kesken. Vaan herrat Holloway, Möller & Emanuelsson kirjoittivat jatkosopimukset SAIK:hon. Näitä jatkoja voidaan pitää upeina palkintoina faneille!
Tämän alku syksyn harjoitus ottelu ohjelmaan kuului kahdeksan ottelua. Seitsemän niistä on jo pelattu ja tänä iltana väännetään viimeisen kerran ennen sarjan alkua. MODO on selkäsaunan vuorossa. Matsien rekordi on suht komeaa katseltavaa. 7 voittoa ja maaliero +13. Ainoa pistemenetys on tullut BIK Karlskogaa vastaan jatkoajalla. Pistepörssiä en löytänyt tällä kielitaidolla mistään, mutta maaleja joukkue on tehtaillut. Se on pääasia. Kauteen lähdetään vauhdilla ja voimalla!

Maalivahti osasto muuttuu siltä osin, että seuran ykköskassari Eriksson lähti Vancouveriin pohjois-amerikan valloitus keikalle. Tilalle hankittiin samaa kaliberia oleva Henrik Karlsson joka taasen palaa tuolta ameriikan reissulta. Viime kaudet sujuivat Calgaryn/Chicagon organisaatiossa, mutta otteluita ei mitenkään hirveästi tullut. NHL puolella 26 ja AHL matseja 22. Henrikiltä odotetaan samanlaista peliä kuin Erikssonilta ja mies on varmasti valmis vastaamaan huutoon. Mutta jos nyt tulevalla sesongilla edetään yhtä järkevästi kuin edellisellä niin myös Markus Svensson saa otteluita pelatakseen. Mielellään samaa luokkaa kuin viimeksi. Sillä olihan tämänkin herran kausi aivan mahtava. Statsit kohdillaan myös pudotuspeleissä ja siitä palkintona se kirkkain mitali. Kolmantena veskana on nuori Stefan Steen jolle olisi todella tärkeää saada pelipaikka allsvenskanista, sillä junnuissa on näytetty jo. Arvosanaksi tälle osastolle 9.

Puolustuksesta poistui kolme vakio kokoonpanon miestä. Pahin menetys heistä oli huippu tsekki pakki Martin Sevc. Jokainen näistä korvattiin yksi yhteen hauilla. Skogs -> Tim Heed, Klingberg -> Rasmus Bengtsson ja Sevc -> Jonas Frögren. Kaikki mielestäni hyviä hakuja ja varsinkin nuoret miehet tuovat tulevaisuutta seuralle. Ja täytyy vain ihmetellä mitenkä joku seura onnistuu korvaamaan kovat lähtijät ennakkoon täysin? Tälläisellä hetkellä kuin nyky jääkiekko maailmassa onkin meneillään. No joka tapauksessa tyytyväisiä ollaan. Löytyyhän sieltä myös nimet Burström ja lupaava junnu Aho. Arvosanaksi annan 8½.

Hyökkäys kalusto onkin sitten jotain huikeaa. Kaikkien tuntema Bud Holloway päätti jatkaa uraansa pohjoisessa Skellefteåssa ja parempaa asiaa ei voisi ollakaan. Ainoa menetys joka tuli niin on Johan Fosbergin lähtö naapuriin. Tilalle saatiin rajan takaa palaava John Norman jolta odotetaan uutta alkua SAIK:n paidassa. Kun katsoo tuota ennallaan pysynyttä nimi listaa niin täytyy vain miettiä miten kaikki nämä ovat pysyneet joukkueessa. Miksei ole tapahtunut sitä mestari joukkueen kirousta ja pelaaja vaihdokkia? Tietenkin olen todella tyytyväinen tähän tilanteeseen ja tulivoimaiseen hyökkäys materiaaliin. Esille nostettavia nimiä ovat: Bellemare, Emanuelsson, Ericsson, Forssell, Karlsson, Lindström, Möller. Kovia nimiä, eikös? Arvosanaksi 9-.

Kokonaisuudessaan Skellefteån paketti on huikeassa muodossa. Jokainen osa alue on tasapainossa ja vaarallinen porukka illasta iltaan. Arvosanaksi annan tuon 9- ja sijoitus on mitali kolmikossa. Myös top-3 runkosarjassa heittämällä. On pakko olla tyytyväinen tähän tilanteeseen.
Glory hunter en ole todellakaan vaan SAIK:n ja FBK:n kelkassa ollaan oltu viimeiset kolme vuotta. Menestys on vain ollut osana kiekko keväitä.
Viimeksi muokannut Hartikainen35 päivämäärä 10.09.2013 19:38, muokattu yhteensä 1 kerran

Avatar
Viestit: 4767
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: Swedish Hockey League 2013-2014

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 21.08.2013 08:34

Kuva

Växjö Lakers

Viime kausi oli koko joukkueelta täysi pannukakku. Välillä käytiin jopa karsinta rajan alapuolella. Joukkueen pelaajisto ei suorittanut odotetulla tavalla ja täten miehistöä on uusittu rankoin ottein. Kahdesta pudotuspelittömästä kaudesta ollaan opittu ja nyt suunta on ylös päin. Tietenkin nyt kun sääli kierros tulee mukaan myös näissä ruotsin kuvioissa niin joudun tarkentamaan Lakersin tilannetta hiukan. Tällä suunnalla ylös päin tarkoitan suoraa pudotuspeli paikkaa. Ei 12 joukkueen sarjan sääli perseilyä. No joka tapauksessa nyt on havaittavissa tekemisen meininkiä.
Harjoitus otteluita Växjö pelasi kahdeksan kappaletta. Voittoja, että tappioita tuli. Mutta luottavaisin mielin lähdetään huomiseen kauden avaukseen. Joukkue saavutti muutamia upeita voittoja pre-seasonilla, muun muassa kaatamalla Röglen 7-3. Muutoin tiukkoja vääntöjä pääsarja tasoisia seuroja vastaan.

Maalivahti osastolle hankittiin hyvillä AHL statseilla kanadalainen Scott Munroe. Torjunta prosentti on ollut lähes aina tyylikkäästi yli 90. Paitsi tuolla venäjän reissulla, kun mies joutui vartioimaan Neftekhimikin veräjää. Ennakkoo Lakers on vahvistunut tällä osastolla. Tietenkin olisin halunnut pitää Norrenan vielä vuoden verran Växjössä, mutta tiedossa oli uran lopetus joka muuttuikin ykkösveskan haalareihin. Kakkos kassarina jatkaa Mattias Modig joka pelasi vain kymmen kunta matsia ja siirtyi sitten loppu kaudeksi Karlskronaan pelastamaan seuran sarjapaikkaa. No tulevalla sesongilla Modig pelannee semmoiset 15-20 ottelua. Potentiaalia on nousta takaisin Luleån aikaisiin suorituksiin. Arvosanaksi tälle kaksikolle 8-.

Puolustukseen hankittiin nimekkyyttä Cory Murphyn ja Ville Varakkaan myötä. Samalla varmisteltiin myös puolustuksen osallistumista pisteiden tekoon. Molemmilta voidaan odottaa jopa 30 pistettä. Tuolla määrällä olisi voittanut Växjön viimekauden sisäisen pistepörssin... Alakerrasta löytyvät myös kookkaat Noah Welch ja BIK:sta värvätty Eddie Larsson joka varmasti taistelee paikasta kokoonpanossa. Minua miellyttää myös tämä Timråsta loikannut Sebastian Erixon, uutta nousua odotellaan. Toivottavasti se myös toteutuu. Kyllähän tuonne vielä voisi yhden puolustajan hankkia. No se nähdään kokeeko seurajohto sitä tarpeelliseksi. Nyt arvosana on samainen 8-.

Hyökkäys on se osasto jossa ollaan menty eteen päin huimasti ja se on se osasto joka nostaa Växjön kohti top-6:sta. Sanoovatko nimet Lajunen, Rakhshani ja Armstrong mitään? Jos ei niin syytä olisi. Kaikki ovat huikeita hakuja Lakersilta ja vakuuttavuus kasvoi silmissä. Viime kauden flopit saivat lähteä minne tahtoivat ja mitä saatiin tilalle. Jotain niin uskomatonta, mutta totta. Kukaan ei osannut odottaa Rakhshanin siirtymistä pois HV:sta, mutta kuinka ollakaan näin kävi. Myöhemmin Lakers räjäytti pankin ilmoittaen kesän kovimmasta hankinnasta. Colby Armstrongista. Pari viimeisintä kautta eivät sujuneet, mutta NHL mies on aina NHL mies. Nyt jos Colby sopeutuu eurooppalaisiin kaukaloihin on odotettavissa upeaa ilotulitusta ykkösnyrkiltä. Jani Lajunen on todella potentiaalinen vaihto ehto siihen ruutuun. Myös herrat Rosen ja Reddox täytyy muistaa. Nyt jos joukkue syttyy lentoon niin molemmilta on lupa odottaa upeita suorituksia. Myös jenkki taituri Ryan Lasch jatkaa ruotsin komennustaan ja tältä mieheltä voidaan odottaa vaikka kuuta taivaalta. Se nähtiin Pelicansissa. Sillä en usko siihen mitä jotkut ovat väittäneet: "Ryan Lasch, yhden kauden tähden lento.". Ei, ei se vain voi olla niin. Suosittelen kiinnittämään huomiota myös upeasti pelanneeseen Dennis Rasmusseeniin ja huippu mielenkiintoiseen junnuun Malte Strömwalliin. Mainitaan vielä viimekauden paraspiste mies Tomi Kallio. Vieläkö Tomppa jaksaan? Arvosanaksi tälle osastolle 8+.

Tälläinen on siis Lakersin joukkue. Hyvin tasapainoinen ja vaarallinen. Joukkue tulee nousemaan sijoituksissa, se on varmaa. Taistelee sijoista 5-8. Arvosanaksi koko paketille tasan 8.
Viimeksi muokannut Hartikainen35 päivämäärä 13.09.2013 13:52, muokattu yhteensä 1 kerran

Avatar
Viestit: 4767
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: Swedish Hockey League 2013-2014

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 21.08.2013 08:36

Kuva

Örebro HK

Viime kaudella Örebro teki sellaisen tempun jota kukaan ei ollut ensin uskoa todeksi. Joukkue teki mahdottomasta mahdollisen ja nousi ensimmäistä kertaa ruotsin pääsarja tasolle! Karsinnoissa joukkue äityi kovaan vireeseen saalistaen jokaisesta kamppailusta pisteen tai pisteitä. Onnittelut vielä tästä upeasta saavutuksesta ja menestystä tulevan haasteen parissa.
Kesän harjoitus otteluita örebrolaiset ovat pelanneet kahdeksan kappaletta ja voittoja on napattu neljä kappaletta kuten myös tappioita. Voitot saatiin muunmuassa AIK:sta, Rapperwilistä ja Ambrista. Tilastoja en löydä...

Maalivahteina Örebrossa nähdään viimekaudellakin vastuun jakaneet Tim Sandberg ja Henrik Lundberg. Molemmat herrat käväisivät myös divarin puolella enemmän tai vähemmän. Sandberg pelasi hyvillä prosenteilla koko kauden ja oli tärkeänä osana sarja nousua. Mies pelasi 11 matsia tasaisesti ja ottanee sen ykkösen paikan myös SHL:ssä. Toivottavasti molemmilla jannuilla kestää pää ja heistä ei jää kiinni pisteiden saanti. Nuoria huima päitähän nämä kaverit vielä ovat. Arvosanaksi annan 7½.

Puolustus on todella mielenkiintoinen uusien hankintojen myötä. Örebron alakerrasta löytyy nimittäin herroja nimeltä: Viktor Ekbom, Nick Plastino, Tomas Skogs ja Daniel Sondell. Mitään kovia tekijöitä ei puolustuksesta viime kaudella löytynyt ja paras pisteiden tekijäkin vaihtoi paikkakuntaa Västeråsiin. No Sondellin ja Skogs tilanteessa tiedetään mitä saadaan, mutta Plastino on pieni muotoinen kysymysmerkki. Suht hyviä kausia Nick pelasi kuitenkin BIK:n riveissä joten katsotaan mikä on miehiään tällä tasolla. Samoiten katsotaan mitä Ekbom saa aikaiseksi. Mielenkiintoista kaiken kaikkiaan. Veikkaan Sondellia parhaaksi puolustajaksi. Arvosana tälle osastolle 7½.

Hyökkäys onkin sitten se Örebron vankin ja vahvin osasto. Hankinta listalla oli vaikka mitä nimiä, mutta joukkueeseen saatiin Justin DiBenedetto, Ben Walter, Tim Wallace! Örebrolle huippu tärkeitä miehiä joiden on pakko onnistua. Tämä DiBenedetto veti hyvän kauden pisteiden valossa Itävallassa, mutta millainen vaihdos on hypätä mukaan ruotsin kova tasoiseen sarjaan? Walter ja Wallace ovat näitä AHL-arpoja ja voiton sattuessa kohdalle voivat olla kultakimpaleita joukkueelle. Tehoja tarvitaan paljon mikäli mielitään pelata jossain muualla kuin karsinnoissa. Mitä annettavaa on Martin Johanssonilla? Muutakuin kokemusta pääsarjasta? Tämä on mielestäni hankinnoista omituisin... Omasta takaa löytyy huippu pistelinko Jared Aulin jolla on takana todella upeita kausia Allsvenskanissa. Onko Jaredista kärki ratkaisiaksi myös SHL:ssä? Kykenevätkö Kalle Olsson ja Marcus Weinstock maalien tehtailuun myös tulevalla kaudella? Paljon on siis kysymysmerkkejä ilmassa. Arvosanaksi 8-.

Mielenkiintoinen nippu kasattu myös Örebrohon. Pohjois-amerikan miehet voivat olla tai olla olematta joukkueen tukipilareita. Liikaa ei voida asettaa odotuksia ensimmäiselle SHL kaudelle. Toivottavasti sarjapaikka säilyy ja saadaan vakiinnutettua vähän tätä meininkiä. Onhan se mielenkiintoista kun uusia ja uusvanhoja seuroja seilaa sarjojen välillä, mutta kuitenkin. Arvosanaksi 8- ja löytynee sijoilta 10-12. En siis jätä Örebrota suoraan pudotuspelien ulkopuolelle.
Viimeksi muokannut Hartikainen35 päivämäärä 13.09.2013 23:19, muokattu yhteensä 1 kerran

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: Swedish Hockey League 2013-2014

ViestiKirjoittaja Jyri » 29.08.2013 11:39

Hartikaiselta hyvä arvio Frölundasta ja olen samaa mieltä siitä, että yllätyspotentiaalia on tuossa joukkueessa. Joukkue on hyvin nuori, mutta mikäli usea pelaaja ottaa askelia kehityksessään eteenpäin, niin mahdollisuudet on päästä pitkälle. Lars Johansson pelasi toden totta hyvän, ellei erinomaisen kauden Västeråsissa ja saa nyt elämänsä tilaisuuden näyttää SHL:ssä. Pidän myös puolustuksesta, jossa on pari kokeneempaa pelaaja (Ahnelöv, Bäckman, Persson) ja usea todella hyvä nuori (Bohm, Klingberg, Djuse, Nilsson...). Etenkin Oliver Bohmilla on suuri potentiaali. Hän liikkuu loistavasti, pelaa hyvin omassa päässä ja osaa liikuttaa kiekkoa. Tom Nilsson ja John Klingberg ovat enemmän hyökkääviä pakkeja, mutta Bohm on tasaisen hyvä molempiin suuntiin.

Frölundan hyökkäys on mielenkiintoinen. Kahnberg, Olimb, Axelsson, Brunnström ja hankinta Evan McGrath ovat kokeneita pelaajia. Kuten Hartikainen sanoi jo, Mats Rosseli Olsen ja Mathis Olimb eivät pelanneet huippukausia, mutta potentiaalia on vielä jäljellä. Lisäksi nuoria hyviä tulevaisuuden nimiä löytyy. Sebastian Collberg, Alexander Wennberg ja Gustav Rydahl muun muassa. Collberg ja Wennberg ovat enemmän taitopelaajia ja nopeita luistimillaan, kun taas Rydahl on fyysinen kolmos-nelosketjun pelaaja. Robin Figren on vähän vanhempi kuin nuo kolme, mutta potentiaalia on nähtyä parempaan. Harjoituskaudella on tulosta tullut, joten mielenkiinnolla jäädään odottelemaan, jatkuuko sama tahti liigassa. Lopuksi oma ketjulotto:

Dick Axelsson - Joel Lundqvist - Robin Figren
Andreas Johnson - Mathis Olimb - Fabian Brunnström
Evan McGrath - Alexander Wennberg - Magnus Kahnberg
Nicklas Lasu - Gustav Rydahl - Mats Rosseli Olsen

Jonas Ahnelöv - John Klingberg
Oliver Bohm - Tom Nilsson
Emil Djuse - Christian Bäckman

Lars Johansson
Linus Fernström

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: Swedish Hockey League 2013-2014

ViestiKirjoittaja Jyri » 07.09.2013 16:15

Mielestäni tuo Leksandin maalivahtien arvio on vähän alakanttiin. On totta, että Gistedt ei ole pelannut paljon SHL:ssä, mutta viime kausi Boforsissa oli vahva. Loppua kohti ehkä vähän taso tippui. Alsenfelt on mielestäni hyvä kakkosmaalivahti ja lopetti viime kauden loistavasti. Leksand voi lähteä ihan luottavaisin mielin kauteen mitä tulee maalivahtipeliin.

Puolustajat ovat tietysti myös tärkeässä roolissa. Dan Spang sai lähteä. Nyt kysymys kuuluu, miten Leksandin kiekollinen pelaaminen toimii SHL:ssä? Spang ei kuulemma vastannut urheilujohtaja Tommy Salon odotuksia. Joukkueessa on vähemmän liikkuvuutta ja taitoa. Katson kaikki Leksandin pakit läpi:

Kevin Kapstad - Taitava luistelija, tarkat syötöt, hyvä laukaus kokonsa huomioiden ja ylivoimalla todella hyvä. Puolustuspäässä ei niin hyvä, mutta ei katastrofi.

Patrik Hersley - Isokokoinen puolustaja, todella kova ja suhteellisen tarkka laukaus. Ei puhdas kiekollinen pakki, vaikka avaa peliä hyvin. Pelikäsitys OK.

Joonas Rönnberg - Fyysinen ja melko ilkeä puolustava puolustaja, joka pelaa luotettavasti. Alivoimalla vastuuta varmasti luvassa.

Johan Svedberg - Samanlainen pelaaja kuin Rönnberg. Hyvä liikkuvuus ja perustaidot. Pelaaminen kiekon kanssa kohtalaista.

Tom Linder - Melkein kaksimetrinen puolustaja, joka ei ole koskaan ollut pisteidentekijä. Luistelussa parannettavaa.

Mattias Nilsson - Leksandin junnuissa pelannut pienikokoinen (175 cm, 73 kg) puolustaja. Peliaikaa ei odotettavissa kovin paljon.

Patrik Norén - Melko lupaava nuori puolustaja. Vähän tasapaksu pelaaja, jolla ei ole suuria vahvuuksia. Rajoitetut kiekolliset taidot.

Almen Bibic - Nuori fyysistä peliä pelaava puolustava puolustaja. Varmaan pääsee välillä pelaamaan SHL:ssä, mutta voi olla, että pelaa junioreissakin.

Hyökkäystä en rupea arvioimaan näin tarkasti, mutta totean kuitenkin, että ulkomaalaisten Russellin ja Fornataron pitää onnistua. Samoin kuin Bergenströmin, Blomqvistin, Johanssonin ja Rynon. Olisi melko iso yllätys, jos Leksand pelaa pudotuspeleissä. Kaiken pitäisi onnistua loistavasti.

Seuraava

Paluu SHL:n arkisto

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa