Kvalserien - 2014

Täältä löytyy aiempien vuosien SHL/Elitserien keskustelut.

Mitkä seurat pelaavat ensikaudella SHL:ssä?

Äänestys päättyi 17.03.2014 22:14

AIK
4
27%
Djurgårdens IF
2
13%
Malmö RedHawks
4
27%
Rögle BK
2
13%
Västerås IK
1
7%
Örebro HK
2
13%
 
Ääniä yhteensä : 15
Avatar
Viestit: 4771
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Kvalserien - 2014

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 07.03.2014 15:40

Kuva KuvaKuva

KuvaKuva Kuva

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: Kvalserien - 2014

ViestiKirjoittaja Jyri » 16.03.2014 14:07

KVALSERIEN ENNAKKO 2014


Kuva


AIK sijoittui viimeiseksi SHL:ssä jääden Örebrosta kuusi pistettä ja viimeisestä pudotuspelijoukkueesta HV71:stä 16 pistettä. Nyt joukkue taistelee paikastaan pääsarjassa. Joukkue teki SHL:n runkosarjassa 124 maalia ja päästi toiseksi eniten, 171. AIK teki monta hankintaa juuri siirtotakarajalla, mm. pelaajat kuten Carsen Germyn ja Jordan Hendry (Straubing Tigers), Per Svensson ja Melker Karlsson (Almtuna) sekä Akim Aliu (ei joukkuetta) edustavat loppukauden seuraa.

Joukkueen ehdoton tähtipelaaja on Mattias Janmark, Detroitin NHL-varaus, joka on päässyt pelaamaan jo A-maajoukkueessa. Myös Jonas Liwing, Oscar Steén ja 13 maalin Mark Hurtubise kuuluvat avainpelaajiin. Myös Germynilta odotetaan varmasti vahvaa panosta. Puolustuksen tärkeimpiin lukeutuu 17 pistettä tehnyt kanukkipakki Derek Joslin. Daniel Larsson on joukkueen ykkösmaalivahti ja kantaa vastuun maalissa myös Kvalserienissä.


Kuva


Djurgården sijoittui Allsvenskanissa kolmanneksi 96 pisteellä ja pääsi näin suoraan Kvalserieniin. Joukkueessa ei välttämättä ole suuria tähtiä, mutta se pelaa hyvin joukkueena ja luistelee vahvasti. Lisäksi seitsemän pelaajaa teki runkosarjassa yli 25 pistettä, mikä kertoo erittäin laajasta materiaalista. Sensaatiomaisen kauden pelannut Nils Andersson teki vain 38 ottelussa 29 pistettä.

Joukkueessa on muutama loistava nuori pelaaja, joita kannattaa seurata tarkkaan Kvalserienissä. Esimerkiksi juuri 22-vuotias puolustaja Andersson tai 19-vuotias Chicagon varaus Robin Norell, joka oli Allsvenskanissa +10 ja pelasi vankkaa kiekollista peliä. Toisaalta myös isokokoinen juuri 18 vuotta täyttänyt puolustaja Andreas Englund on pelannut mainiosti. Kokeneemmista hyökkääjät Markus Ljungh, Dustin Johner ja Steve Saviano ovat seurattavia pelaajia.


Kuva


Malmö pelasi todella mainion kauden Allsvenskanissa voittaen runkosarjan 105 pisteellä. Keskinkertaisen viime kauden jälkeen on tapahtunut siis selvä parannus. Paras pistemies oli Joey Tenute 50 pojollaan. Tenute myös voitti pistepörssin kolmen pisteen erolla Karlskogan Pathrik Vesterholmiin. Puolustaja Jens Olsson on pelannut myös loistavasti ja voitti plus/miinus -tilaston lukemalla +36.

Malmön suurin vahvuus on erikoistilannepelaaminen - ylivoima oli Allsvenskanin toiseksi parasta ja alivoima parasta. Lisäksi maalivahtipeli on parasta A-luokkaa. Pontus Sjögren on yksi parhaista maalivahdeista Kvalserienissä, eikä kakkosmaalivahti Robin Rahm ole ollenkaan huono. Ylivoimalla kannattaa seurata puolustaja Björn Karlssonia, jonka laukaus on vaarallinen. Tosin Karlsson on ollut loukkaantuneena helmikuun puolestavälistä lähtien.


Kuva


Rögle sijoittui Allsvenskanissa vasta seitsemänneksi, mutta onnistui hyvin neljän joukkueen karsinnoissa ja pääsi sitä kautta Kvalserieniin. Rögle aloitti kauden erittäin heikosti, mutta on parantanut joulun jälkeen hienosti. Ykkösketju Dennis Everberg - Jakob Johansson - Daniel Zaar on loistava ketju. Kelsey Tessierin johtama kakkosketju on myös kykeneväinen tehoihin. Erikoistilanteissa Rögle on myös hyvä.

Suurimpana heikkouksena näkisin joukkueen puolustuksen. Andreas Lilja, Almen Bibic ja Alen Bibic ovat hitaita ja saattavat joutua suuriin vaikeuksiin taitavia ja hyvin liikkuvia pelaajia vastaan. Nuoret Niklas Hansson ja Victor Berglind ovat Röglen parhaat puolustajat kiekon kanssa. Paljon voi kuitenkin kompensoida hyvä maalivahti Brandon Maxwell, jonka on oltava todella hyvä.


Kuva


Västerås pelasi erittäin hienon Allsvenskan-kauden. On monta syytä odottaa joukkueelta vahvaa Kvalserieniä. Ensinnäkin, Jeremy Williams, Luca Caputi ja Tony Romano pelasivat erittäin vahvan loppukauden Allsvenskanissa. Williams on puhdas maalintekijä, mutta osaa myös jakaa kiekkoa. Caputi on hyvä voimahyökkääjä ja Romano taitava sekä monipuolinen sentterilaituri. Leksandista hankittu Matt Fornataro on täsmähankinta, vaikka kanadalainen ei ole vielä löytänyt parasta virettään.

Jonas Fransson on Allsvenskanin kirkkaasti paras maalivahti ja uskon, että hän voisi aivan hyvin pelata SHL:ssä ja pärjätä sielläkin. Puolustuksessa on sopiva sekoitus nuoruutta ja kokemusta. Rasmus Bengtsson, Per Helmersson, Thomas Mitell ja Jonas Emmerdahl ovat tärkeimmät pakit. Mitell teki Allsvenskanissa kunniotettavat 32 pistettä. Hänen hyökkäystaidoistaan on ollut paljon iloa Västeråsille.


Kuva


Örebron ensimmäinen kausi SHL:ssä oli pettymys. Huolimatta heikosti menneestä kaudesta sen pelaajisto ei kalpene tuleville vastustajille. Mm. Brian Willsie, Jere Sallinen, Ville Viitaluoma, Tim Wallace ja Jared Aulin ovat laadukkaita SHL-tason pelaajia. Nyt kun vastustajat eivät ole samaa luokkaa kuin keskimääräinen SHL-joukkue, nämä pelaajat saattavat dominoida.

Örebron heikkoja kohtia ovat puolustus ja maalivahdit. Pidän vain Daniel Sondellia ja Johan Motinia laatupuolustajina; Sondellia hyökkäävänä pakkina ja Motinia vahvana puolustavana puolustajana. Tim Sandberg ja Henrik Lundberg ovat maalivahdit, mutta heidän tilastonsa ovat erittäin keskinkertaiset. Jos Örebro johonkin kaatuu, niin se on oman maalin puolustaminen.


Tässä vaiheessa haluan kiittää kaikkia, jotka ovat jaksaneet lukea tähän asti. Kommentteja luetaan mielellään!

Loppuarvio sijoituksista:


1. Malmö
2. Västerås

3. Örebro
4. AIK
5. Djurgården
6. Rögle

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: Kvalserien - 2014

ViestiKirjoittaja Jyri » 18.03.2014 09:40

Kvalserien alkoi eilen kaikkien joukkueiden ollessa tulessa. Tässä tulokset:

Rögle - Örebro 3-4
AIK - Djurgården 2-1
Malmö - Västerås 3-2 rl.

Katselin tuon AIK:n ja Djurgårdenin välisen Tukholman paikallistaiston. Djurgården aloitti ottelun selvästi vahvemmin, mutta mitä pidemmälle ottelu meni, sitä paremmin AIK pelasi. Oikeastaan viimeisessä erässä Djurgården oli hätää kärsimässä ja merkkejä tästä nähtiin toisen erän aikana. Michael Holmqvist vei ensimmäisessä erässä vierailijat 0-1-johtoon mainiolla ohjauksella. Toinen erä oli maaliton, mutta kolmannessa AIK:n ulkomaalaispuolustajat nousivat esiin. Jordan Hendry laukoi kovan lyöntilaukauksen erän alkupuolella eikä huippuottelun pelannut Djurgårdenin veskari Adam Reideborn voinut maalille mitään. Voittomaalin teki NHL:ssäkin pelannut Brett Carson hyvällä vedolla Derek Joslinin syötöstä.

AIK sai kuitenkin jobinpostia, sillä uusi hyökkääjähankinta Akim Aliu loukkaantui eikä mielestäni palannut otteluun.

Kvalserieniä johtaa Örebro ja AIK, jotka molemmat nappasivat kolmen pisteen voitot.

Avatar
Viestit: 4771
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: Kvalserien - 2014

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 18.03.2014 22:28

Örebro on ollut ilmeisen tiukoilla RBK:ta vastaan..? Luulin, että ÖHK olisi hoitanut tuon ottelun selvemmin lukemin kun huomioidaan Röglen suuri peli rasitus viime aikoina. No nähtävästi he saivatkin taistelu boostia tuosta aijemmasta ottelusarjasta.

Malmökin onnistui kusemaan pitkään jatkuneen johtoasemansa ja koki harmittavan pistemenetyksen. Västerås kuitenkin mielestäni se päävastus tästä kuusikosta, mutta tasavertaisesti tulee jokainen jengi kohdata.

Jyrille kysymys. Oliko tuossa tukholman derbyssä paikalla vierasjoukkueen kannattajaporukka?

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: Kvalserien - 2014

ViestiKirjoittaja Jyri » 19.03.2014 12:47

Hartikainen35 kirjoitti:Jyrille kysymys. Oliko tuossa tukholman derbyssä paikalla vierasjoukkueen kannattajaporukka?


Tähän en kiinnittänyt huomiota. Mutta voisin kuvitella, että joku Djurgårdenin faniporukka oli paikalla, koska derbystä oli kuitenkin kysymys. Ottelussa oli joka tapauksessa hyvä tunnelma ja AIK:n fanit pitivät mainiosti meteliä.

Taistelu jatkuu tänä iltana seuraavilla otteluilla:

Djurgården - Malmö
Örebro - AIK
Västerås - Rögle

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: Kvalserien - 2014

ViestiKirjoittaja Jyri » 19.03.2014 22:45

Djurgården - Malmö 3-0


Ottelun alku on jopa hieman varovaista peliä, mutta avausmaalin jälkeen tapahtumia alkaa tulla enemmän. Nicklas Heinerö vie Djurgårdenin 1-0-johtoon pelikellon näyttäessä 10:06. Steve Saviano pelaa kiekkoa Heinerölle, joka tulee aluksi vauhdilla, jarruttaa ja hakee hyvän laukaisupaikan pakottamalla maalivahti Robin Rahmin sivuttaisliikkeeseen. Heinerön laukaus onkin hyvä ja painuu verkon perukoille. Hieno suoritus nuorelta hyökkääjältä. Maalin jälkeen Teemu Kesä ottaa tyhmän jäähyn, jonka aikana Djurgården luo vaarallisia tilanteita. Eikä kestä kauaa, kunnes Marcus Olsson ottaa jäähyn ja Djurgården pelaa taas ylivoimaa. Maaleja joukkue ei onnistu tekemään enempää, mutta Djurgården pelasi erässä paremmin luoden kelpo maalipaikkoja. Lisäksi se pääsee aloittamaan toisen erän ylivoimalla Malmön Marcus Häggströmin otettua jäähyn vastustajan mailan kiinnipitämisestä.

Toisessa erässä nähdään jälleen yksi maali ja siitäkin vastaa Djurgården. Joakim Erikssson jakaa kiekkoa viivalle Marcus Högströmille, jonka nopea laukaus ohittaa Robin Rahmin toisen kerran ottelussa. Vaikka Malmöllä onkin erässä enemmän laukauksia, niin Djurgården pelasi paljon paremmalla liikkeellä ja ennen kaikkea aktiivisemmin. Tosin Malmöllä oli yksi tilanne, jossa maali oli erittäin lähellä. Ludvig Rensfeldt jakaa kiekkoa ja Magnus Häggström ohjaa yläristikkoon. Tämä oli Malmön erän paras tilanne. Se täytyy sanoa, että Malmön puolustus on pääasiassa aika pihalla ja että joukkueen peli on perustunut enemmän nopeisiin hyökkääjien luisteluihin kuin hallittuun kiekkokontrolliin. Djurgårdenin puolustajat ovat pelanneet paljon maltillisemmin ja antaneet parempia avaussyöttöjä hyökkääjille. Malmön huonoin puolustaja on ehdottomasti ollut Teemu Kesä!

Kolmannen erän alussa Djurgården ottaa tukevan 3-0-johdon. Malmön puolustaja antaa katastrofaalisen harhasyötön ja Mattias Kalin pääsee täten kiekolla maalintekopaikkaan. Kalin laukoo, Rahm torjuu kiekon suoraan Michael Holmqvistille ja kokenut hyökkääjä laittaa kiekon varmasti maaliin. Djurgården on jälleen tässäkin erässä aktiivisempi kuin Malmö. Ottelu päättyy Djurgårdenin 3-0-voittoon.

Malmön peli oli huonoa suurimman osan ajasta. Sillä oli muutama hyvä tilanne, mutta kaiken kaikkiaan hyökkäyspeli oli köyhää ja puolustus teki liian hitaita ratkaisuja. Miinuksena vielä jäähyily. Kukaan ei pelannut tasaisesti, mutta ehkä Joey Tenute tai Jens Olsson oli Malmön paras pelaaja. Djurgården pelasi kyllä hyvin ja varsinkin joukkueen pakit pelasivat loistavasti.

Spoiler:
Kuva

Djurgårdenin kannattajat pitivät loistavasti yllä tunnelmaa ottelussa


Kahdessa muussa ottelussa Örebro voitti AIK:n 3-1 ja Rögle haki arvokkaan 4-3-vierasvoiton Västeråsista. Örebro johtaa Kvalserieniä kahdella voitolla yhtä monesta ottelusta. Ylihuomenna jatketaan, niistä peleistä viimeistään tulossa juttua otteluraportin muodossa.

Avatar
Viestit: 4771
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: Kvalserien - 2014

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 20.03.2014 19:39

Hyvä ottelu raportti Jyriltä ja minä todella arvostan tätä osallistumista ruotsin sarjojen seurantaan ja päivittämiseen. Tosiaan kahden pelatun ottelun jälkeen Örebro HK johtaa Kvalserieniä puhtaalla pelillä ja kuudella pisteellä. Malmön kohdalla en ihan vielä puhu floppaamisesta, mutta odotin joukkueella olevan tässä vaiheessa saman verran pisteitä kuin ÖHK:lla. Taulukko näyttää siis tälle:

1. Örebro HK ....... 6pts
2. Djurgårdens IF . 3pts
-----------------------------
3. Rögle BK ......... 3pts
4. AIK ................ 3pts
5. IF Malmö ......... 2pts
6. Västerås IK ..... 1pts

Huomenna siis jatketaan seuraavin otteluparein:

Västerås - Djurgården
Malmö - Örebro
AIK - Rögle

-VIK on otettava nyt pisteitä mikäli mielitään pysyä taistelussa mukana. DIF on kuitenkin varmasti hyvässä vireessä viime matsin myötä.

-RedHawks on todella kovan paikan edessä kun vastaan asettuu sarjajohtaja Örebro. Tappio tietäisi jo kivisadetta niskaan ja ÖHK ottaisi todella vahvan otteen SHL paikasta.

-Myös Gnagetin on onnistuttava hyödyntämään kotikenttä etunsa. RBK on pelannut tähän mennessä todella tasaisia vääntöjä joten tasuria en huomenna pitäisi yhtään ihmeenä.

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: Kvalserien - 2014

ViestiKirjoittaja Jyri » 20.03.2014 19:55

Kiitos Hartikaiselle arvostuksesta! Kyllä mielellään kirjoitan Kvalserienistä, joka on mielestäni koko kiekkokauden paras seurajoukkuetapahtuma. SHL ei oikein ole niin kiinnostava sarja minulle kuin Allsvenskan, minkä takia en ole osallistunut SHL-keskusteluihin yhtä paljon. Huomenna tosiaan Västerås, Malmö ja AIK tarvitsevat pisteitä, etenkin Västerås. Malmö-Örebro on seurannassa, joten kyseisestä pelistä tulee myös raportti.

Avatar
Viestit: 4771
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: Kvalserien - 2014

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 22.03.2014 11:42

Katsoitko Jyri tuon Malmö - Örebro ottelun?

Jokatapauksessa eiliset ottelut päättyivät seuraavasti:

Västerås - Djurgården 3-1

Malmö - Örebro 3-2

AIK - Rögle 1-2 rl.

Molemmat pisteitä tarvitsevat joukkueet onnistuivat nappaamaan suorat voitot kovista vastustajista. Seuraavaksi suorituspaineet siirtyvät tukholmalais joukkueille. Taulukko näyttää tälle kolmen pelatun kierroksen jälkeen:

1. Örebro HK ..... 6pts
2. Rögle BK ....... 5pts
------------------------
3. IF Malmö ...... 5pts
4. Västerås IK ... 4pts
5. AIK .............. 4pts
6. Djurgården .... 3pts

Sunnuntain kierroksella on panoksia varsinkin AIK:n ja Västeråsin kamppailussa. Muut ottelut ovat Örebro - Djurgården ja Rögle - Malmö josta odotan huikeaa vääntöä.

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: Kvalserien - 2014

ViestiKirjoittaja Jyri » 23.03.2014 20:29

Örebro - Djurgården 5-2


Örebron suomalaiset olivat ratkaisevassa roolissa, kun joukkue otti vakuuttavan 5-2-voiton Djurgårdenista. Örebro näin ollen myös jatkaa Kvalserienin kärjessä yhdeksällä pisteellä.

Ensimmäisessä erässä nähdään yksi maali ja sen tekee Örebro ylivoimalla. Jared Aulin syöttää keskelle Jere Salliselle, joka antaa pienen syötön Ville Viitaluomalle. Viitaluoma laukoo kiekon tarkasti ja lujaa maaliin eikä Adam Reidebornilla ole sanan sijaa. Erä oli selvästi Örebron, joskin Djurgårdenilla oli yksi huippupaikka, kun Marcus Högström laukoo ja vain maalikehikko pelastaa Örebron maalivahti Henrik Lundbergin. Kuitenkin Örebro on selvästi aktiivisempi ja paremmalla liikkeellä ottelussa.

Toisen alussa Djurgården tasoittaa ja siinä on myös onnea mukana. Örebron veskari Lundberg lähtee maalilta kulmaukseen, jossa hän hukkaa kiekon ja pikkumusta tulee suoraan Marcus Sörensenille. Sörensen pistää kiekon tyhjään maaliin ja ottelu on 1-1. Menee alle viisi minuuttia, kunnes Örebro siirtyy johtoon. Viitaluoma antaa hienon poikittaissyötön ja Nicholas Plastino pääsee laittamaan kiekon tyhjään maaliin. Viitaluoman passi kannattaa tsekata ottelukoosteesta! Djurgården tasoittaa melko pian kellon näyttäessä 28:57. Högström laukoo siniviivalta ja sekä Joakim Eriksson että Michael Holmqvist osuvat kiekkoon matkalla maaliin. Maali merkitään Holmqvistille. Tilanne siis 2-2. Örebro onnistuu vielä maalinteossa, ja kuka muukaan sen tekee kuin Ville Viitaluoma. Aulin saa jälleen syöttöpisteen. Viitaluoma ampuu rannelaukauksen, joka meni kyllä myös luvattoman helposti ohi Adam Reidebornin.

Kolmannessa erässä Örebro tekee kaksi maalia ja varmistaa johtoaan. Jere Sallinen tekee 4-2 Djurgårdenin melko pahan keskialueen virheen jälkeen. Aulin toimii syöttäjänä maaliin ja taitavalla kanadalaisella on ottelussa kolme syöttöä. 5-3 on Viktor Ekbomin käsialaa hänen laukoessa siniviivalta eikä Adam Reideborn näe Djurgårdenin maalissa yhtään mitään! Tässä kohdassa vaikuttaa, ettei Djurgården enää nouse eikä niin myöskään käy. Joten kuten todettua, Örebro pitää kärkipaikkansa voiton myötä. Djurgården jatkaa viimeisenä ja päävalmentaja Hans Särkijärvellä on todella paljon töitä edessä, jotta Djurgården parantaisi jatkossa. Sen sijaan Örebro oli pelottavan kova ja etenkin kolmosketju Sallinen - Viitaluoma - Aulin oli erittäin tehokas.

Örebro - 9 pistettä
Rögle - 8 pistettä
Västerås - 7 pistettä
Malmö - 5 pistettä
AIK - 4 pistettä
Djurgården - 3 pistettä

Avatar
Viestit: 4771
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: Kvalserien - 2014

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 23.03.2014 20:43

Kiitokset Jyrille otteluraportista :tuoppi:

Illan muut ottelut päättyivät Västeråsin ja Röglen voittoihin. Samalla Härski kuittasi itselleen pariksi päivää ruoka rahat. Parin euron lapulla Kvalserienistä reilut 24€.

AIK - Västerås 2-3

Rögle - Malmö 5-2

Sarja on siis tuossa yllämainitussa tilanteessa kun neljä kierrosta on pelattuna. Kvalserienissähän on kymmenen ottelua per joukkue joten mitään ei ole vielä ratkaistu, mutta silti köysi tuntunee jo aika kireälle tukholman jengien kaulan ympärillä. Tätä menoa ei SHL kiekkoa pääkaupungissa pelata :facepalm:
Örebro on kyllä tähän menessä suoriutunut kunnialla urakastaan kuten pääsarja joukkueen kuuluukin. Samaa ei voida AIK:sta sanoa.

Avatar
Viestit: 4771
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: Kvalserien - 2014

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 29.03.2014 14:00

Kvalserieniä ollaan pelattu pari kierrosta eteen päin ja nyt kaikilla joukkueilla on takanaan kuusi ottelua. Tässä tuloksia:

Tisdag:

Djurgården - AIK 3-2

Örebro - Rögle 2-3 rl.

Västerås - Malmö 1-3

* * *

Torsdag:

Djurgården - Rögle 5-3

Malmö - AIK 2-4

Västerås - Örebro 2-5

* * *

DIF hyödynsi upeasti kaksi perättäis kotiotteluaan saalistamalla niistä täyden pistepotin.
Västerås on tainnut jo tippua kelkasta, mutta kaikkihan on vielä mahdollista.
Myös AIK:lle alkaa tulemaan kiire. Tänään on otettava voitto.

Otteluparit tänään siis:

AIK - Malmö
Örebro - Västerås
Rögle - Djurgården

Veikkaan tuosta RBK:n ja DIF:in kamppailusta illan mielenkiintoisinta. Tarjolla paikka nimittäin nousijan ruutuun. Veikkaan kuitenkin, että tänään kaikki ottelut päättyvät kotivoittoon.

Avatar
Viestit: 4771
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: Kvalserien - 2014

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 30.03.2014 17:21

Ainoasta kotivoitosta vastasikin odotetusti Örebro HK. Kaksi muuta matsia päättyivät vierailioiden juhliin ja sijoitusten parantumisiin.

AIK - Malmö 1-2

Örebro - Västerås 5-0

Rögle - Djurgården 2-4

Jaossa on siis vielä yhdeksän pistettä yhtä joukkuetta kohden. Seuraava kierros alkaa olemaan todella ratkaiseva sillä tiistaina kärki joukkueet DIF ja ÖHK ottavat yhteen. Mikäli Örebro onnistuu tästäkin voiton nappaamaan niin Malmöllä tai Röglellä on hyvä mahdollisuus nousta vielä kisaan mukaan. VIK ja AIK vääntävät paremmuudestaan kolmannessa otteluparissa. Solnalaisilla melkolailla pakkovoiton paikka mikäli mielivät sarjassa pysyä.

Tisdag matcher:

Djurgården - Örebro
Malmö - Örebro
Västerås - AIK

1. Örebro ...... 16pts
2. Djurgården . 12pts
-------------------------------------
3. Malmö ....... 11pts
4. Rögle ........ 10pts
5. AIK ........... 7pts
6. Västerås .... 7pts

Avatar
Viestit: 4771
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: Kvalserien - 2014

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 05.04.2014 13:38

Yksi kierros Kvalserieniä enää jäljellä. Örebro HK on jo varmistanut heittämällä paikkansa ensikaudelle SHL:ssä. Toinen paikka on vielä jaossa ja sitä tullaan tavoittelemaan kovasti. Katsotaan nyt ensin kuitenkin kahden menneen kierroksen tulokset:

1.4. Tisdag:

Djurgården - Örebro 2-4

Malmö - Rögle 3-5

Västerås - AIK 1-4

Kaikki matsit päättyivät siis vierasvoittoon. Harmittaa kun en tuolle kierrokselle muistanut lappua tehdä. Helppoa rahaa olisi ollut tarjolla. Kaikki ottelut menivät odotusten mukaisesti.

4.4. Fredag:

Rögle - Västerås 1-2 rl.

AIK - Örebro 1-2 rl.

Malmö - Djurgården 3-4 ja.

Tasuri kierros tällä kertaa. Jatkot johtivat joka matsissa vieraiden "juhliin". Onnittelut kaikille vedonlyöjille jotka tasurilapun tästä väsäsitte. Kerrointa on varmasti ollut mukavasti joka kohteessa.

* * *

Sarjataulukko näyttää tälle ennen viimeistä ratkaisevaa kierrosta:

1. Örebro HK ..... 21pts
2. Rögle BK ....... 14pts
------------------------------
3. Djurgården IF . 14pts
4. IF Malmö ....... 12pts
5. AIK ............... 11pts
6. Västerås ........ 9pts

VIK on siis menettänyt jo mahdollisuutensa liiga paikkaan, mutta heillä on todella hyvä paikka tehdä DIF:ille kun kiekko putoaa jäähän Hovetilla maanantaina. Tukholmalaiset tulevat otteluun siis satavarmasti täysillä sillä tavoiteltu nousu on nyt tarjolla ennen kuin heidät nostetaan kabinetissa liigan laajentumisen myötä?

Örebro - Malmö ottelu on aikalailla merkityksetön sillä RedHawksin liiganousu on sidottu niin moneen muuttuvaan tekijään. Ensin olisi kaadettava väkivahva isäntäjoukkue Behrnillä ja kaiken lisäksi edellä menevien DIF:in, että RBK:n olisi otettava turpaan ratkaisun hetkellä. Jos yllätystä haluaa hakea niin pelatkaa rahanne Malmölle, mutta älkää sen nousulle.

Suurin mielenkiinto kohdistuu Röglen ja AIK:n otteluun Lindab Arenalla. AIK on pelannut veitsi kurkulla jo pari viime kierrosta. Västeråsilta otettiin elintärkeät pisteet ja ÖHK:lta nipistetty piste oli jälkikäteen tyydyttävä suoritus. Loppuuko SHL kiekko heidän osaltaan maanantaina? Minä toivoisin ettei loppuisi, mutta RBK:n voittaminen vieraissa on todella haastava koitos. Varsinkin kun Rögle on jälleen kiinni liiga paikassa vuoden tauon jälkeen. Eli jos ja kun RBK jyrää voittoon niin tukholman derbyt palaavat allsvenskanin poikkeavaan arkeen.

Teen näistä matseista todennäköisesti pari lappua. Ensimmäiseen DIF:in, ÖHK:n ja RBK:n voitot. Toiseen VIK:in, ÖHK:n ja AIK:n voitot. Katsotaan mitä maanantai tuo tullessaan :tuoppi:

Avatar
Viestit: 4771
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: Kvalserien - 2014

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 09.04.2014 21:01

Ja niinhän siinä kävi ettei tukholman derbyjä nähdä vielä ensikään kaudella. Monet varmaan tietävät/arvaavat mistä on kyse? No tietenkin Djurgårdenin sarjanoususta. SHL lätkää nähdään taas eläintarhassa mikä on tärkeää tukholmalaisille. Mikä se sellainen pääsarja olisi jossa ei pääkaupungilla olisi edustusta. Täytyy toivottaa kyllä onnea DIF:ille ja parempaa suorittamista kuin mitä Gnagetilla oli. Väriähän he tuovat pääsarjaan se on fakta, mutta huh huh. En voi edes ajatella mitenkä karvaista persettä on näytetty AIK leirin suuntaan.

Toinen liigassa pelaavista joukkueista on jo aijemmin mainittu Örebro HK. Olen tähän todella tyytyväinen sillä ennen kauden alkua pelkäsin todella, että ÖHK:n visiitti pääsarjassa jäisi yhden kauden mittaiseksi. Onneksi ei, vaan sarja on edelleen täynnä huippu mielenkiintoisia jengejä. Ei millään pahalla MODO faneja kohtaan, mutta Örnsköldvikiläisille tekisi taloudellisesti todella hyvää pudota sarjaporrasta alaspäin.

Tässä kuitenkin maanantain tulokset:

Djurgården - Västerås 6-2

Rögle - AIK 4-3

Örebro - Malmö 0-4

Kuten huomaatte niin DIF ja RBK päätyivät tasapisteisiin. Ensinmainittu sai kuitenkin paremman sijoituksen maalieron turvin. Tässä Kvalserienin lopullinen taulukko:

1. Örebro HK ........ 21pts
2. Djurgårdens IF .. 17pts
---------------------------
3. Rögle BK .......... 17pts
4. IF Malmö ......... 15pts
5. AIK ................ 11pts
6. Västerås IK ...... 9pts

Kerrottakoon nyt vielä lopuksi, että ensi kaudella Allsvenskanissa nähdään myös toinen uusi joukkue. Divari jengi HC Vita Hästen on selvittänyt tiensä sarjaporrasta ylöspäin voittamalla toiseen suuntaan olevan Kvalserienin. IF Björklöven säilytti sarjapaikkansa :tuoppi:

Paluu SHL:n arkisto

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa