SHL Playoffs - 2014

Täältä löytyy aiempien vuosien SHL/Elitserien keskustelut.

SHL mestari 2014

Äänestys päättyi 17.03.2014 23:25

Brynäs IF
0
Ei ääniä
Frölunda Indians
1
11%
Färjestad BK
1
11%
HV71
1
11%
Linköpings HC
1
11%
Luleå Hockey
1
11%
Skellefteå AIK
3
33%
Växjö Lakers
1
11%
 
Ääniä yhteensä : 9
Avatar
Viestit: 4771
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

SHL Playoffs - 2014

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 07.03.2014 15:41

Pudotuspeli parit ovat siis selvillä ja kiireiden takia olen päivän myöhässä... Jokatapauksessa tässä Playoff parit ensimmäiselle kierrokselle:

Skellefteå AIK - HV71

Husqvarna raivasi tiensä varsinaisiin pudotuspeleihin kaatamalla sarjanousija Leksands IF:än sääliplayoffeissa voitoin 1-2. Tätä sarjaa pidin itse sellaisena, että HV:n kausi olisi taputeltu pakettiin torstaina. Nyt kuitenkin vastaan asettuu runkosarjan voittaja ja hallitseva mestari SAIK. Ne mahdolliset voitot jotka Husqvarna onnistuu tästä sarjasta ottamaan niin nostan kyllä hattua sillä mestaruutta tavoittelevan Skellefteån kaataminen tulee olemaan äärimmäisen vaikea haaste. Ensimmäinen osoitus siitä nähtiin jo tänään kun Skellefteå nappasi 3-1 lukemin ensimmäisen kiinnityksen jatkopaikkaan. Ottelun maaleista vastasivat: HV:n Patrik Calrsson ja SAIK:lle Pierre-Edouard Bellemare ja kapteeni Jimmie Ericsson kahteen kertaan.

Tähän ottelu sarjaan nostan molemmilta esille kolme pelaajaa. Skellefteålta runkosarjan tehokkaimman pistemiehen Joakim Lindströmin, ykkösmaalivahti Markus Svenssonin ja etenkin joukkueen kapteenin Jimmie Ericssonin joka tänään näytti sen mitä sana kapteeni käytännössä tarkoittaa. Joukkueen johdattamista kohti tavoitetta!

Husqvarnalta nostan sitten esille ykkössentteri William Karlssonin, Erik Christensenin ja maalivahti Gustaf Wesslaun. HV:n kärkisenttereiden on oltava tehokkaita mikäli he mielivät joukkueena haastaa vastustajan kärkiosaamisen. Wesslaun runkosarja meni sitten aikalailla penkin alle joten katsotaan kestääkö pää kun kiekkosade alkaa todenteolla. Tänään ainakin verkko heilui kolmeen kertaan.

Oma veikkaukseni on siis, että Skellefteå menee jatkoon tästä sarjasta voitoin 4-1. Eli yhtään värilasien läpi katsomatta uskon, että SAIK tulee tekemään Husqvarnan verkkoon joka ottelussa tuota kolmea maalia. HV saanee yhden voiton jossain tiukemmassa ottelussa. Tämä siis minun veikkaukseni. Todellisuus voi olla jotain ihan muuta.

* * *

Frölunda Indians - Linköpings HC

Myös tämä ottelupari saatiin käyntiin tänään. Vaiherikkaiden tilanteiden jälkeen Göteborgilainen isäntä joukkue sai otettua voiton lukemin 3-2. Maaleista vastasivat, LHC:lle Jakub Vrana ja Chad Kolarik. Intiaaneille Magnus Kahnbergi, Joel Lundqvist ja Max Görtz. Linköping raivasi tiensä näihin tosipeleihin kaatamalla MODO Hockeyn suoraan 0-2 voitoin kuten osattiin odottaa. Siinä otteluparissa Linköpingin materiaali oli vaan niin paljon parempi.

Nostan molemmilta joukkueilta kolme pelaajaa esille. LHC:ltä tietenkin pistepörssin voittajan Pär Arlbrandtin ja maaliruiskut Chad Kolarikin & Simon Hjalmarssonin. Kolarikin playoff tehoilusta ollaan jo saatu nauttia sillä kolmeen otteluun Chad on tehnyt jo tehot 2+2=4. Huomion arvoista on mös se, että Linköpingin maalilla on pudotuspelissä pelannut kahteen otteeseen Marcus Högberg. Marcushan pelasi runkosarjassa kaksi ottelua ja sitten lainalla Morassa. On mielenkiintoista nähdä jatkaako Högberg edelleen maalilla. Komea torjuntaprosentti kuitenkin alla eikä tämän päivän tappio mene hänen piikkiinsä.

Frölundalta nostan esille molemmat maalivahdit. Minulle on ainakin epäselvää kumpi tulee ottamaan päätorjunta vastuun playoffeissa vai jatketaanko tandem-peluutus mallilla edelleen? Tänään ainakin tolppien välissä voitokkaasti esiintyi Linus Fernström. Nostan esille myös tehopuolustaja John Klingbergin. Tänään ei tehopisteitä, mutta häntä kannattaa tarkkailla varsinkin ylivoimalla. Otetaan viimeiseksi nostoksi sitten tehokkain pelaaja runkosarjassa eli norjalainen Mathis Olimb. Johdattaako Mathisin sentteröimä ketju Frölundan jatkoon?

Oma veikkaukseni on, että tämä sarja tulee olemaan todella tasainen kuten jo tänään nähtiin. Toinen näistä joukkueista menee jatkoon vasta Game-7:issä. Taidan pelata rahani Linköpingille.
Viimeksi muokannut Hartikainen35 päivämäärä 15.03.2014 23:25, muokattu yhteensä 1 kerran

Viestit: 1037
Liittynyt: 29.03.2013 03:14
Suosikkijoukkue: Rauman Lukko, SHL

Re: SHL Playoffs - 2014

ViestiKirjoittaja Lossu » 13.03.2014 22:56

SHLn säälipleijarit pelattu ja lauantaina aloitetaan "oikeat" playoffit seuraavilla ottelupareilla kello 18.00:

Skellefteå AIK - HV71
Frölunda HC - Linköpings HC

Sunnuntaina seuraavat kaksi paria klo 18.00:

Växjö Lakers - Luleå Hockey
Brynäs IF - Färjestad BK

Viikonloppuisin pelit alkavat Suomen aikaan kello 18.00 ja arkisin normaalisti kello 20.00 Suomen aikaa.

Maanantai 17.03.2014 klo 20.00 HV71 - Skellefteå AIK
Maanantai 17.03.2014 klo 20.00 Linköpings HC - Frölunda HC

Tiistai 18.03.2014 klo 20.00 Luleå Hockey - Växjö Lakers
Tiistai 18.03.2014 klo 20.00 Färjestad BK - Brynäs IF

Keskiviikko 19.03.2014 klo 20.00 Skellefteå AIK - HV71
Keskiviikko 19.03.2014 klo 20.00 Frölunda HC - Linköpings HC

Torstai 20.03.2014 klo 20.00 Växjö Lakers - Luleå Hockey
Torstai 20.03.2014 klo 20.00 Brynäs IF - Färjestad BK

Perjantai 21.03.2014 klo 20.00 HV71 - Skellefteå AIK
Perjantai 21.03.2014 klo 20.00 Linköpings HC - Frölunda HC

Lauantai 22.03.2014 klo 18.00 Luleå Hockey - Växjö Lakers
Lauantai 22.03.2014 klo 18.00 Färjestad BK - Brynäs IF

Näin mennään ensimmäiset neljä ottelua neljällä otteluparilla. Epäilen, että mikään näistä sarjoista menee suoraan neljästä ottelusta poikki, mutta mahdottomuus se ei ole.

Avatar
Viestit: 4771
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: SHL Playoffs - 2014

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 16.03.2014 14:02

Växjö Lakers - Luleå Hockey

Ennakkoon, ehkä mielenkiintoisimmassa parissa kohtaavat nämä kaksi joukkuetta joilla on riveissään huikea määrä tähtipelaajia. Runkosarjassa kohtaamiset menivät 3-2 Lakersille, joten tasaista on myös silloin ollut. Maaliero noissa otteluissa kuitenkin +3 Luleån hyväksi, sillä ennen runkosarjan viimeistä kohtaamista Växjö oli pystynyt tekemään yhden maalin per ottelu Luleån verkkoon. Katsotaan josko tänään alkavassa ottelusarjassa kotietu nousisi ratkaisevaan asemaan?

Växjön kolme ehdottomasti seuraamisen arvoista pelaajaa ovat: Ykkössentteri Dennis Rasmussen joka teki tällä kaudella upean piste-ennätyksensä. Tehokkaat ulkomaalaisvahvistukset Rhett Rakhshani ja Ryan Lasch kannattaa myös laittaa seurantaan sillä taitoa ja yksilöllistä ratkaisu voimaa on molemmilla todella paljon. Ja kun samalla linjalla jatketaan niin huippu puolustaja Cory Murphy on tärkeä palanen ylivoimatilanteita ja Colby Armstrongin kohdalla katsotaan nyt se onko hän sijoitettujen rahojen arvoinen kevään ratkaisu peleissä? Mielenkiintoista on myös nähdä kuka tasavahvasta maalivahti kolmikosta ottaa torjunta vastuun.

Luleån keihäänkärki on runkosarjan pistepörssin voitosta taistellut tehomies Linus Klasen. Nyt alkaa varmasti olemaan aikalailla viimeiset pelit vähään aikaan kun Klasenin esityksistä saadaan SHL jäillä nauttia. Aina luotettavat Abbottin veljekset ovat tärkeässä roolissa jatkoon menoa tavoitellessa. Myös Niklas Olausson ja tällä kaudella pelillisesti yllättänyt Per Ledin on hyvä laittaa seurantaan. Varsinkin Ledin kun aletaan tosissaan voitosta fyysisesti vääntämään. Maalivahti osasto Luleålla on todella hyvässä kunnossa ja mielenkiintoista nähdä peluutetaanko Rautiota ja Owuyaa puoliksi vai ottaako toinen selvän vetovastuun.

Oma veikkaukseni tästä ottelusarjasta on se, että molemmat joukkueet napsivat voittoja kotikentillään tasatahtiin ja lopulta Växjö menee jatkoon voitoin 4-3. Odotan myös sitä, että molempien jengien hyökkäysosastot mättävät suht paljon maaleja.

Avatar
Viestit: 4771
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: SHL Playoffs - 2014

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 16.03.2014 22:54

En kerennyt toisesta jäljellä olleesta ottelu parista ennen ottelua kirjoittamaan, mutta laitan silti muutamia juttuja. Ennen sitä kuitenkin Växjö - Luleå ottelun tulos:

Växjö Lakers voittaa kotonaan lukemin 4-0 ja ottaa ensimmäisen kiinnityksen jatkopaikkaan. Ottelun maaleista vastasivat:

1-0 Liam Reddox
2-0 Alexander Johansson
3-0 Rhett Rakhshani (Kallio, Rasmussen)
4-0 Alexander Johansson

* * *

Illan toinen ottelu käytiin:

Brynäs IF - Färjestad BK

Välillä ja ensimmäinen kohtaaminen Gävlessä päättyi Karlstadilaisten voittoon lukemin 1-2 ja täten kotietu siirtyi FBK:n haltuun. Veikkaukseni tästä ottelu sarjasta on muutenkin, että Färjestad menee jatkoon voitoin 4-2. Nostetaan nyt kuitenkin molemmilta esille ratkaisu pelaajia:

BIF:iltä puuttuu puolustuksesta ja samalla hyökkäyksestä joukkueen tärkein ja tehokkain pelaaja Ryan Gunderson. Miehen pelit gävleläis seuran paidassa ovat siis todennäköisesti pelattu. Joten kun jengin ehdoton kulmakivi on poissa niin tärkeintä pelaajaa on vaikea erottaa sillä maalin tekoon kykenevät pelurit: Thuresson, Harju, Scott ja Ollas ovat kaikki yhtä tärkeitä kun kiekkoa pyritään iskemään vastustajan verkkoon tappavalla prosentilla. Tänään ainoasta osumasta vastasi kuitenkin Anton Rödin. Nostan esille myös Brynäsin maalivahti kaksikon Starkbaum - Holmqvist. Tänään ensin mainittu oli torjunta vastuussa ja teki parhaansa ottamalla kiinni yli 30 vetoa.

FBK:lta nostetaan esille tottakai jengin tehokkain pelaaja ja hienon askeleen urallaan ottanut Joakim Hillding. Herrat svenska -å Åberg ja Åslund on myös tärkeä huomioda. Tänäänkin Per Åslund oli osallisena molempiin FBK:n maaleihin yhdessä edellä mainitun Hilldingin ja aina luotettavan Patrik Lundhin kanssa. Mainitaan myös se Jack Connolly, mutta varsinkin kesken kauden hankittu ketjukaveri Milan Gulas joka teki samat pisteet kuin Connolly, mutta puolet vähemmissä pelatuissa otteluissa. Karlstadilaisten hyökkäys on timanttisen kova ja puolustus vahva kun se saatiin oikein toimimaan runkosarjan loppua kohden. Maalivahti kaksikkona tänä keväänä toimivat Fredrik Pettersson-Wentzel ja KalPasta ostettu Pekka Tuokkola josta hätiköidysti odotettiin loukkaantuneet Danny Taylorin korvaajaa. Peksin pelit menivät SHL:ssäkin penkin alle joten FPW on selvä ykköskassari kannu jahdissa. Hieno ottelu pari!!! :tuoppi:

* * *

Ottelusarjat ovat siis seuraavissa tilanteissa:

SAIK - HV71 1-0

FHC - LHC 1-0

VLH - LHF 1-0

BIF - FBK 0-1

Huomenna jatketaan kahdella ottelulla. Husqvarna isännöi Skellefteåta ja Linköpingin vuoro kotona yrittää napata voittoa Intiaaneilta!

Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

Re: SHL Playoffs - 2014

ViestiKirjoittaja InFlames » 17.03.2014 15:54

Hartikaiselle iso :Thumb up: SHL:ää piti seurata tällä kaudella enemmän, mutta taisin koko kauden aikana kattoa vain viitisen peliä, joten ei voi sanoa, että aktiivisesti sarjaa olisin seurannut.

Koitan kuitenkin pudotuspeleistä katella jotain matseja ja mahdollisesti kirjoittaakkin niistä sitten jotain. SHL kuitenkin kiinnostaa jonkun verran, mutta ei vain aika riitä tuon sarjan aktiiviseen seuraamiseen. Toki ihan hyvin pysynyt kärryillä sarjan tapahtumista tätä SHL-osiota lukemalla.

Perhanan MODO meni ja putosi heti sääleissä. Tuo joukkue on tietyllä tapaa oma suosikkijengi jo pidemmän ajan takaa, mutta varsinaista rakkautta ei välillemme ole syttynyt, vaikka ajoittain on kovasti lyönyt kipinää.

Ketjun äänestykseen vastasin jotain muuta kuin Skellefteån, sillä mestaruuden vie Färjestad.

Avatar
Viestit: 4771
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: SHL Playoffs - 2014

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 18.03.2014 23:59

Eilis iltana suljin tietokoneen kun molemmat käynnissä olleet ottelut muuttuivat tasatilanteisiin ja Pitkäveto kaatui hetken ennen loppua. Tässä kuitenkin siis eilisen ja tämän illan tulokset:

Måndag

HV71 - Skellefteå 2-3

0-1 Melker Kalrsson (Möller, Lindström)
0-2 Adam Pettersson (Lundberg, Lindholm)
1-2 Johan Lindström
2-2 Toni Rajala (Fiala, M.Karlsson)
2-3 Fredrik Lindgren (Lindström, Möller)

SAIK voittomaali syntyi kuusi sekuntia ennen päätössummerin soittoa. Aika onnekas maali, mutta pääasia on voitto!

Linköping - Frölunda 2-1 ja.

1-0 Eric Himelfarb (Hultström, Vrana)
1-1 Anton Axelsson (Lasu, Klingberg)
2-1 Chad Kolarik (Rahimi)

LHC:lle lopulta kuitenkin tärkeä voitto. Ratkaisiana Kolarik, ei turhaan mainittu mies.

* * *

Tisdag

Luleå - Växjö 2-3

0-1 Noah Welch (Rakhshani, Kallio)
0-2 Jan Hlavac (Lasch, Murphy)
1-2 Daniel Gunnarsson (Omark, Sandström)
1-3 Jani Lajunen (Reddox, Armstrong)
2-3 Linus Klasen (Gunnarsson)

Lakersille toinen kiinnitys jatkopaikkaan. Ensimmäinen vierasottelu ja hieno suoritus.

Färjestad - Brynäs 4-2

1-0 Magnus Nygren
2-0 Linus Fröberg (Grundel, Röymark)
3-0 Milan Gulas (Berglund, Pettersson-Wentzel)
3-1 Anton Rödin (Thuresson, Ollas)
3-2 Johan Harju (Djoos, Nokelainen)
4-2 Martin Röymark

Ottelu oli miltei ohi jo ensimmäisen erän jälkeen. BIF sai kuitenkin takaa-ajon käyntiin hyvissä ajoin, mutta se ei riittänyt.

* * *

Ottelusarjat ovat seuraavissa tilanteissa:

SAIK - HV71 2-0
FHC - LHC 1-1
VLH - LHF 2-0
BIF - FBK 0-2

Huomenna taas kaksi matsia. Skellefteålla loisto tilaisuus ottaa ensimmäinen ottelupallo itselleen ja Frölundalle olisi voitto tärkeää jo pelkän kotiedun nimissä.

Avatar
Viestit: 4771
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: SHL Playoffs - 2014

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 20.03.2014 21:23

Skellefteå otti eilen kolmannen kiinnityksen jatkopaikkaan lukemin 6-4. Vaikka SAIK kävi ottelussa 4-0 johdossa niin Husqvarna ei tällä kertaa helpolla luovuttanut. Tärkeintä on kuitenkin, että voitto otettiin kotiin ja nyt sanon sen mitä olen jo ennen sarjan alkua ollut mieltä. HV ei tule menemään jatkoon varsinkaan nousemaan tälläisestä sillasta. Vaikka kyseessä onkin joukkue joka käyttää valkeaa ja sinistä peliasua niin floppaaminen ala pohjois-savo ei tule näille Skellefteån keltamustille tapahtumaan.

1-0 Pierre-Edouard Bellemare (Pettersson, Arvidsson)
2-0 Joakim Lindström (Möller, Arvidsson)
3-0 Pierre-Edouard Bellemare (Sundqvist)
4-0 Jimmie Ericsson (Lindström, Möller)
4-1 Erik Christensen (Eidstedt, Fiala)
5-1 Jimmie Ericsson (Forssell)
5-2 Anton Bengtsson (Andersson)
6-2 Oscar Möller (Ericsson, Karlsson)
6-3 William Karlsson (Carlsson, Rajala)
6-4 William Karlsson (M.Karlsson, Rajala)

* * *

Toisessa ottelussa LHC otti tärkeän niskalenkin Frölundasta hakemalla 1-3 voiton Göteborgista. Nuorelle Marcus Högbergille yksi hieno voitto lisää vyölle. Huomenna Linköpingillä on todellinen iskun paikka sarjan kulun suhteen. Joukkueella ei ollut ongelmia vaikka ykkössentteri Sjögren ja ykköspakki Magnus Johansson olivat poissa kokoonpanosta.

0-1 Johannes Salmonsson (Bäckman, Junland)
0-2 Jonas Almtorp (Bäckman, Salmonsson)
1-2 Anton Axelsson (Ahnelöv)
1-3 Johannes Salmonsson (Sundh)

* * *

Tänään on sitten käynnissä kaksi muuta ottelua.

Avatar
Viestit: 4771
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: SHL Playoffs - 2014

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 22.03.2014 10:43

Kaksi pelipäivää klaarattu taas läpi ja tilanteet jokaisessa ottelusarjassa ovat mitä mielenkiintoisimmat! Torstain otteluissa nähtiin todella huikea nousu ja mahdollisesti viimeinen ratkaiseva ryöstö retki.

Växjö - Luleå 3-4 ja.

Vierailiat johtivat ottelua kolmannen erän lopussa jo lukemin 0-3. Luulin pelin olevan jo ohi tässä vaiheessa, mutta niinpä vain Lakers sai todellisen super vaihteen silmään ja tykitti vähän yli kymmenen minutin sisään kolme maalia. Ikävä kyllä tuo takaa-ajo ei riittänyt lopulta siihen, että ottelusarja olisi saatu siirrettyä katkolle vaan illan ehdoton sankari oli tehot 1+3 tehnyt Niklas Olausson.

0-1 Linus Persson (Hjelm, Olausson)
0-2 Linus Klasen (Olausson, Hjelm)
0-3 Dean Kukan (Olausson)
1-3 Jan Hlavac (Murphy, Rakhshani)
2-3 Erik Josefsson (Welch, Rakhshani)
3-3 Alexander Johansson
3-4 Niklas Olausson (Kukan, Klasen)

* * *

Brynäs - Färjestad 1-2

Illan toisessa ottelussa Karlstadilaiset hakivat jälleen niukan vierasvoiton Gävlestä. Tämä voitto on todennäköisesti se viimeinen ratkaiseva isku ottelusarjalle. FBK on kuitenkin niin vahva pelaamaan kotonaan, että uskon BIF:in kesäloman alkavan tänään lauantaina. Jää myös nähtäväksi onko Thuresson kokoonpanossa tuon yhteen törmäyksen johdosta Tollefsenin kanssa.

0-1 Joakim Hillding (Lajunen, Nygren)
1-1 Daniel Brodin (Nokelainen, Granström)
1-2 Linus Fröberg (Kylington, Tollefsen)

* * *

Eilisissä perjantain otteluissa oli tarjolla jatkopaikkaa ja kotiedun nimissä otettavaa niskalenkkiä. Kumpaakaan ei nähty.

HV71 - Skellefteå 2-1 ja.

Illan ehdoton kurko oli kaksi maalia iskenyt Erik Christensen vaikka Anssi Salmela kokoonpanossa ja pisteillä olikin. HV sain säilytettyä johtoasemansa lähes koko ottelun ajan ja suon kyllä heille tämän voiton ilman mitään nurinoita. Lossu oli oikeassa kun sanoi ettei vältämättä mikään ottelusarjoista pääty suoraan 4-0 voitoin. Tähän kuitenkin mahdollisuutta vielä kolmannen erän loppuun tarjosi Bud Holloway. Ottelu sai ratkaisun vasta viidennen erän puolivälissä.

1-0 Erik Christensen (Rajala, Fantenberg)
1-1 Bud Holloway (Arvidsson, Bellemare)
2-1 Erik Christensen (Rajala, Salmela)

* * *

Linköping - Frölunda 2-3

Intiaanit onnistuivat tärkeällä hetkellä tasoittamaan ottelusarjan ja ohittamaan maalilla pelanneen Högbergin paljon paremmin. Tämä ottelusarja on aivan huikeaa vääntöä illasta toiseen!!! Epäonnekseni laitoin tulosvetoon juuri nuo lukemat väärin päin...

1-0 Simon Hjalmarsson (Sjögren, Arlbrandt)
1-1 Nicklas Lasu
1-2 Andreas Johnson (Klingberg, Olimb)
1-3 Mikael Wikstrand (Görtz)
2-3 Mark Matheson (Kolarik, Nermark)

* * *

Ottelusarjat tilanteissa:

SAIK - HV71 3-1
FHC - LHC 2-2
VLH - LHF 2-1
BIF - FBK 0-3

Pudotuspelien pistepörssiä johtaa Skellefteån Oscar Möller tehoin 1+6=7
Pudotuspelien maalipörssiä johtaa Skellefteån Jimmie Ericsson neljällä osumalla
Pudotuspelien maalivahtitilaston kärki nimi on Färjestadin Fredrik Pettersson-Wentzel 95,92% torjuntaprosentilla.

Avatar
Viestit: 4771
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: SHL Playoffs - 2014

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 23.03.2014 23:50

Kaksi Playoff iltaa taas takana päin ja yksi semifinaaleihin etenevä joukkue saatu selville. Ja ei, se ei ole Färjestads BK... Vaan Skellefteå AIK ;)

Tässä lauantain tulokset:

Luleå - Växjö 5-4

Luulaja vei lopulta nimiinsä tämän todellisen maalin teko kilpailun. Kuten ennen sarjan alkua odotinkin niin nämä kaksi joukkuetta ovat kyenneet laadukkaaseen maalintekoon. Kotivoiton ottaminen oli muutenkin tärkeää sillä ottelusarja on nyt tasan kaksi kaksi.

1-0 Linus Omark (Sandström, Gunnarsson)
2-0 Anton Hedman (Omark)
2-1 Alexander Johansson (Reddox, Varakas)
2-2 Noah Welch (Rakhshani, Rasmussen)
2-3 Cory Murphy (Rasmussen)
3-3 Daniel Mannberg (Omark)
4-3 Linus Omark
4-4 Dennis Rasmussen (Varakas, Rakhshani)
5-4 Lars Bryggman (Klasen)

Färjestad - Brynäs 0-2

Gävleläiset pelasivat tässä ottelussa veitsi kurkulla. Tappio olisi tietänyt kesäloman alkua, mutta niinpä vain BIF laittoin parastaan peliin ja sai upeasti nollattua FBK:n kotikentällään Löfbergsissä. Thuresson oli kokoonpanossa joten säikähdyksellä selvittiin. Jesper Ollas illan ratkaisiana tehoin 1+1.

0-1 Bill Sweatt (Ollas, Nordquist)
0-2 Jesper Ollas (Harju)

* * *

Tässä sitten sunnuntain tulokset. Skellefteå jatkoon ja ottelupallo Frölundalle.

Skellefteå - HV71 3-1

SAIK marssi lopulta selvin lukemin. Ottelun ensimmäisessä erässä ei maaleja nähty, mutta toiseen erään kaksi ja kolmannen erän alussa aloiteltiin jo Husqvarnan kesälomaa. Brithen yritti vielä takaa-ajoa käynnistää, mutta tuloksetta. Trevligt sommare på dig!

1-0 Petter Emanuelsson (Arvidsson, Bellemare)
2-0 Jimmie Ericsson (Lindström, Arvidsson)
3-0 Viktor Arvidsson (Lindström, Karlsson)
3-1 Ted Brithen (W.Karlsson)

Frölunda - Linköping 6-2

Intiaanit lunastivat itselleen tämän ottelusarjan ensimmäisen ottelupallon murskaavin lukemin. LHC:n liika luotto Högbergiin kostautui ja nuorimies joutui kaivamaan kiekon selkänsä takaa tänään kuudesti. Ottelu oli kuitenkin tasainen aina päätöserään asti, mutta sitten Göteborgilaiset alkoivat naulaamaan kantta kiinni tappavaan tahtiin.

1-0 Erik Karlsson (Lasu)
1-1 Pär Arlbrandt (Johansson)
2-1 Christian Bäckman (Blidh)
3-1 Mathis Olimb (Figren, Bohm)
4-1 Nicklas Lasu (Klingberg, Bäckman)
4-2 Oscar Sundh (Arlbrandt, Högberg)
5-2 Anton Blidh (D.Axelsson)
6-2 Max Görtz (Lundqvist, Widerström)

* * *

Huomenna jatketaan kahdella ottelulla. Växjön ja Brynäsin vuoro isännöidä. Molemmissa matseissa on suuret panokset. Luleålla on mahdollisuus ryöstää kotietu itselleen ja Brynäs kesäloma on todella lähellä. Nähdäänkö samanlainen taistelu kuin eilen?

Ottelusarjat seuraavissa tilanteissa:

SAIK -BIF 4-1
FHC - LHC 3-2
VLH - LHF 2-2
BIF - FBK 1-3

Avatar
Viestit: 4771
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: SHL Playoffs - 2014

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 25.03.2014 19:25

Ja tässä eilisen tulokset:

Växjö - Luleå 2-0

Lakers onnistui palaamaan takaisin voittokantaan tärkeällä hetkellä. Ottelusarjan kotietu saatiin kammettua takaisin ja ratkaisua päästään hakemaan viimeistään perjantaina. Huominen matsi ei vieraissa ole helppo. Rakhshani nousi muuten tasapisteisiin playoffien pistepörssissä. Muutenkin ykkösketju voiton takaajana.

1-0 Dennis Rasmussen
2-0 Rhett Rakhshani (Varakas, Kallio)

Brynäs - Färjestad 3-4 ja.

Gävleläisten kesäloma koitti siis viidennessä kohtaamisessa. Hienosti BIF taisteli ottelun aina jatkoille asti, mutta lähtö tuli melko nolosti. Pomppu veto ja sinne se lipsahti Starkbaumin ohitse. Tähän loppuivat ilmeisesti myös monen pelaajan pelit Brynäsin paidassa. (lue. Gunderson)

1-0 Johan Harju (Djoos, Nokelainen)
1-1 Joakim Hillding (Åslund)
2-1 Christian Djoos (Sweatt, Persson)
2-2 Per Åslund (Lundh, Lajunen)
2-3 Milan Gulas (Nygård, Wallin)
3-3 Greg Scott (Rödin, Ollas)
3-4 Patrik Lundh (Lajunen, Åslund)

* * *

Tänään sitten luvassa tuo Linköpingin ja Frölundan kohtaaminen jossa on tarjolla jatkopaikka Intiaaneille. Toivon, että LHC nappaisi tästä voiton, mutta luulenpa, että Frölunda jatkaa tänään eteenpäin.

Avatar
Viestit: 4771
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: SHL Playoffs - 2014

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 29.03.2014 13:40

On tullut pientä taukoa kirjoittamiseen työkiireiden vuoksi. Semifinaali joukkueet ja otteluparit ovat siis selvillä. Tässä kuitenkin edellisten otteluiden tulokset:

Tisdag:

Linköping - Frölunda 5-3

Veikkasin siis Intiaanien menevän jatkoon tästä ottelusta. Niin ei käynyt vaan LHC nappasi elintärkeän kotivoiton ja hienoin lukemin. Ratkaisu siirtyi Göteborgiin. Isäntien kakkosketjulla muuten huippu tehokas ilta.

0-1 Alexander Wennberg (Klingberg)
1-1 Carl Dahlström (Sjögren, Himelfarb)
2-1 Pär Arlbrandt (Sjögren, Johansson)
3-1 Simon Hjalmarsson (Hultström, Almtorp)
4-1 Pär Arlbrandt (Sjögren)
5-1 Chad Kolarik (Almtorp, Salmonsson)
5-2 Dick Axelsson (Blidh, Persson)
5-3 Max Görtz (Wikstrand)

* * *

Onsdag:

Luleå - Växjö 0-1

Ratkaisun paikka myös tässä ottelusarjassa ja sen hyödynsi Lakers. Seitsemättä ottelua ei tarvittu kuten alkuun odottelin vaan tiukan väännön jälkeen sankariksi nousi ensimmäisen erän lopun maalilla:

0-1 Erik Josefsson (Welch, Åslin)

Loppuajan Lassila seisoi kuin muuri ja toisen vahvoista jengeistä oli aloitettava kesälomansa.

* * *

Torsdag:

Frölunda - Linköping 0-2

Veitsi kurkulla on paha pelata... Voitto tietäisi oikeutettua paikkaa semifinaaleissa ja tappio suurta pettymystä. Pettymystä varsinkin Frölunda Indiansille jolla oli mahdollisuus katkaista sarja jo aijemmin. Nyt kuitenkin jo lienee selvää LHC:n leirissä, että Engstrandin on oltava pelaava maalivahti.

0-1 Jonas Almtorp (Bäckman, Kolarik)
0-2 Kent McDonell (Sjögren, Johansson)

* * *

Hyvää kesälomaa HV71, Brynäs IF, Luleå Hockey ja Frölunda Indians! :tuoppi:

SAIK - HV71 4-1
FHC - LHC 3-4
VLH - LHF 4-2
BIF - FBK 1-4

Avatar
Viestit: 4771
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: SHL Playoffs - 2014

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 30.03.2014 21:14

Maanantaina jatkuvat pudotuspelit ja vuorossa semifinaalit! Huomisen otteluparissa kohtaavat Skellefteå AIK ja Linköpings HC. Tiistaina yhteen ottavat taasen Växjö Lakers ja Färjestad Boll Klubben. Finaali paikkaa haetaan neljällä voitolla ja tappio tietää kesäloman alkua. Ruotsissa kun ei pronsista pelata. Heitetään nyt jotain mietteitä tulevista kamppailuista:

Skellefteå AIK - Linköpings HC

SAIK sai puolivälierissä vastaansa Husqvarnan jonka he lähettivät lomille suht helposti voitoin 4-1. Mustakeltaiset tekivät viiteen otteluun 16 maalia mikä tarkoittaa, että keskimäärin joka matsiin onnistuttiin kiekko vastustajan verkkoon niittaamaan yli kolmekertaa. Tämä riitti HV:n tasoista jengiä vastaan, mutta riittääkö samanlaiseen suoraviivaiseen voittokulkuun LHC:tä vastaan? Linköpingin vastaava keskiarvo seitsemään otteluun oli kuitenkin vain reilut kaksi, mutta olihan tuon ottelusarjan otteet ailahtelevia molemmilla joukkueilla LHC:llä, että Frölundalla.
Skellefteån pelaajat miehittävät pudotuspelien pistepörssiä todella vahvasti joten nyt on LHC:n puolustuksen oltava äärimmäisen varovainen. Veikkaan Skellefteån menevän finaaliin tästä parista voitoin 4-2.

Växjö Lakers - Färjestad BK

Växjö selvitti tiensä välieriin enemmän ja vähemmän vaikeasti. Vaikka Lakers onnistui jättämään Luleån nollille jopa kolme kertaa niin he olivat selvästi pulassa noissa otteluissa jotka Luleå Hockeylle hävisivät. Luulin tuon sarjan käänne kohdan tulleen neljännessä ottelussa kun Luleå tasoitti voitot 2-2. Sitten Växjö löysi uuden vaihteen peliinsä ja paineli jatkoon. Ottelusarja oli runsas maalinen kuten osasin odottaa ja samaa tulitusta on varmasti luvassa jatkossakin. Nyt FBK:n puolustusta kuormitetaan rajusti verrattuna BIF sarjaan ja varsinkin sen alkuun. Nämä joukkueet ovat materiaaliltaan todella tasaväkisiä ja pystyvät varmasti hallitsemaan peliä myös vieraskentällä mikäli siihen tarjoutuu paikka toisen nukahtaessa. Luulenpa, että tässä sarjassa väännetään pidemmän kaavan kautta ja finaali paikan ansaitsee se joka saa puolustuksen kestämään vahvemmin teräviä rynnistyksiä vastaan. En uskalla sanoa kumpi tämän vie, mutta kyllähän finaali paikan Växjölle soisi.

Tulehan salmiakkikossu vielä SHL puolellekin vittuilemaan :Thumb up:

Avatar
Viestit: 4771
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: SHL Playoffs - 2014

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 01.04.2014 22:01

Ensimmäiset ottelut välieristä on nyt pelattu ja ne päättyivät seuraavasti:

Skellefteå - Linköping 3-0

Hallitseva mestari SAIK otti vakuuttavat voiton ja ensimmäisen kiinnityksen finaali paikkaan. Melker Karlsson illan tehomies.

1-0 Joakim Lindström (Karlsson)
2-0 Oscar Möller (Burström, Karlsson)
3-0 Melker Kalrsson

* * *

Växjö - Färjestad 1-2

FBK sai ryöstettyä kotiedun itselleen heti ensimmäisessä ottelussa. Tämä tulos ei tietenkään kerro vielä yhtään mitään, kun vastakkain on kaksi tasaväkistä jengiä. Tasaväkisyydestä kertoo myös se, että 0-0 tilanteessa tahkottiin melkein kaksi täyttä erää.

1-0 Jan Hlavac (Lasch, Johansson)
1-1 Pontus Åberg (Connolly, Arell)
1-2 Per Åslund (Hillding, Arell)

* * *

Huomenna jatketaan Cloetta Centerissä LHC - SAIK ottelun parissa.

Avatar
Viestit: 4771
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: SHL Playoffs - 2014

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 03.04.2014 21:59

Toiset matsit ottelusarjoista ovat nyt takana päin ja nyt nähtiin kaksi vierasvoittoa.

Linköping - Skellefteå 2-8

SAIK vierasvoitto oli odotettavissa, mutta tälläisin lukemin? Huh huh, meinaan on saanut Högberg/Engstrand kaksikko kaivaa kiekkoja verkosta melko tiuhaan tahtiin. Tuloksellisesti ottelu oli ohitse jo reilun kymmenen peliminutin jälkeen, mutta kyllä LHC onnistui erän loppuun kahdesti kaventamaan eron pariin maaliin. Keltamusta hyöryveturi rynnistää kyllä nyt sellaisella voimalla kohti finaaleja, että heikko hermoisempaa hirvittää. Seuraava ottelu lienee jo lopun alkua.

0-1 John Norman (Frögren, Andersson)
0-2 Oscar Möller (Lindström)
0-3 Joakim Lindström (Lindholm, Andersson)
1-3 Jonas Junland (Hjalmarsson, Arlbrandt)
1-4 Oscar Möller (Burström)
2-4 Simon Hjalmarsson (Arlbrandt)
2-5 Joakim Lindström (Arvidsson)
2-6 Petter Emanuelsson (Bellemare)
2-7 Pierre-Edouard Bellemare (Holloway)
2-8 Erik Andersson (Arvidsson)

* * *

Färjestad - Växjö 1-6

Tällä kertaa oli Lakersin vuoro tehdä onnistunut ryöstäretki ja saaliina takaisin anastettu kotietu. Tänään oli vuorossa imuri ilta Fredrik Pettersson-Wentzelillä joka torjui onnistuneesti vain 18 kertaa 24 kohti tulleesta laukauksesta. Illan ehdoton tähti parrasvaloissa oli hattutempun tehnyt Robert Rosen. Muutenkin tuo Växjön kolmosketju oli tappavan tehokas. On muuten mielenkiintoista nähdä minkälaisella höngällä Karlstadilaiset saapuvat seuraavaan matsiin rökäle tappion jälkeen.

1-0 Rickard Wallin (Gulas)
1-1 Ryan Lasch (Johansson, Berglund)
1-2 Alexander Johansson (Rosen, Lasch)
1-3 Robert Rosen (Johansson, Lasch)
1-4 Robert Rosen (Rakhshani)
1-5 Robert Rosen (Johansson, Berglund)
1-6 Rhett Rakhshani (Hlacvac, Lundgren)

Avatar
Viestit: 4771
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: SHL Playoffs - 2014

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 05.04.2014 22:03

Kolmannet ottelut playoff sarjoista takana. Tässä tulokset:

Skellefteå - Linköping 4-1

Eiköhän tämä ottelusarja ole nyt taputeltu. SAIK ei tule häviämään neljää ottelua putkeen ja tuskin häviää seuraavaakaan. Mustakeltaiset rankaisivat ylivoimalla kahdesti eikä LHC:llä ollut vastaan sanomista ensimmäisen erän jälkeen. Bud Hollowaylle pitkästä aikaa tehokas ilta.

0-1 Simon Hjalmarsson (Sjögren, Arlbrandt)
1-1 Jimmie Ericsson (Möller, Lindström)
2-1 Viktor Arvidsson (Lindgren, Holloway)
3-1 Bud Holloway (Möller, Alm)
4-1 Oskar Sundqvist (Bellemare, Holloway)

* * *

Växjö - Färjestad 1-4

Vierasvoittojen sarja jatkuu. Tällä kertaa FBK paransi peliään kuin sika juoksua ja voitto matkassa on hyvä lähteä takaisin Karlstadiin. Onnistujia todella laajalla rintamalla. Maaleja ollaan nyt reilusti nähty, mutta tasaväkisyyttä otteluissa ei. Molempien otteet ovat ailahdelleet.

1-0 Robert Rosen (Lasch, Hlavac)
1-1 Magnus Nygren (Åslund)
1-2 Milan Gulas (Röymark)
1-3 Rickard Wallin (Pettersson-Wentzel)
1-4 Patrik Lundh (Bastiansen)

* * *

Huomenna jatkuu taas Cloetta Centerissä. Tällä kaudella viimeistä kertaa? Se jää nähtäväksi :tuoppi:

Seuraava

Paluu SHL:n arkisto

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa