Leksands IF 2014-2015

Täältä löytyy aiempien vuosien SHL/Elitserien keskustelut.
Avatar
Viestit: 4771
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Leksands IF 2014-2015

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 01.05.2014 15:57

Kuva


Leksands IF 2014 - 2015


Maalivahdit:

Oscar Alsenfelt
Joel Gistedt


Puolustajat:

Brian Connelly
Simon Erlandsson
Jonas Frögren
Robin Gartner
Robin Jacobsson
Kevin Kapstad
Joonas Rönnberg
Johan Svedberg


Hyökkääjät:

Jens Bergenström
Fabian Brunnström
Jack Connolly
Chris Connolly
Pär Edblom
Tobias Forsberg
Fredrik Forsberg
Martin Grönberg
Eric Himelfarb
Fredrik Händemark
Toni Kähkönen
Viktor Mårtensson
Ryan Russell
Johan Ryno
Tomi Sallinen
Veli-Matti Savinainen


Leksandin viime kausi päättyi siihen kun käytiin taistoa varsinaisesta pudotuspeli paikasta. SHL:lään rantautuneet sääliplayoffit koituivat tämän sympaattisen seuran turmioksi. Heiltä odotettiin ehkä hiukan enemmän, mutta tällä kertaa näin. Tulevalla kaudella teema on aikalailla sama. Paikkaa kevään karkeloihin lähdetään hakemaan säälipoffien kautta, mutta tiedättehän kuinka voidaan yllättää!
Pelaajistoaan LIF on laittanut rankalla kädellä uusiin. Muutamia kärkinimiä on jouduttu korvaamaan pakon edessä, mutta on myös näitä joiden tilalle haluttiin parempaa kuin Allsvenskans duunareita. Maalivahti kaksikon seura piti kuitenkin samana ja tässä olen heidän kanssaan samaa mieltä. Muutokseen ei ollut tällä erää tarvetta.

Maalivahti kaksikon muodostaa siis herrat Alsenfelt och Gistedt. Oscar Alsenfelt pelasi viimekaudella reilusti enemmän pelejä kuin virkaveljensä joten uskoisin peluutuksen olevan samankaltainen myös nyt. Hyvin prosentit pysyivät yli yhdeksänkymmenen. Alsenfelt tarjoaa Leksandin yllätys valmiille nipulle hyvät avaimet puolustusvoittoiseen peliin.
Gistedistähän odotettiin sitä Leksandin johtavaa maalivahtia tämän viimeisimmän sarjanousun myötä kun herra Karlskogasta hankittiin. Nyt kuitenkin jäänyt lähes täydellisesti Alsenfeltin varjoon ja jos tällä sesongilla ei tule muutosta asiaan niin ehdotan reilusti, että hakemaan pelipaikkaa Allsvenskanista. Näin vähäisellä vastuulla kuin Gistedt nyt on niin ei kestetä sellaisella tasolla jota vaaditaan SHL joukkueen "backup" veskarilta.

Puolustustaankin Leksand on joutunut uudistamaan melkolailla. Kaksikymmentäneljä maalia kiskonut Patrik Hersley on kiistämättä liigan useista isoista menetyksistä. Tätä miestä ei tule korvaamaan kukaan Leksandin nykyisistä puolustajista vaan jonkun hyökkääjän on otettava tämä maalintekiän rooli. Mitä useampi kaveri iskee +15 sen parempi.
Kevin Kapstad kuitenkin jatkaa seurassa. Oli viime kaudella Hersleyn parina hääräämässä ja tulosta syntyi hänenkin kohdallaan mukavasti. Toiseen samanlaiseen kauteen putkeen on kuitenkin vaikea uskoa. Katsotaan millaista miestä vieressä aletaan peluuttaa nyt kun kausi lähtee käyntiin. Preseasonia en ole oikeastaan seurannut joten annetaan liiga pelien näyttää mitä on luvassa.
Tulija puolella siis herrat Jonas Frögren, Brian Connelly, Robin Gartner ja Robin Jacobsson. Frögren palasi viime kaudella ruotsiin KHL kauden jälkeen. On tärkeä osa kokemuksen muodossa ja johdattaa varmasti Leksandin alakertaa ja muutoinkin joukkuetta. Connelly on taasen mielenkiintoinen AHL haku. Todella potentiaalinen kaveri jakelemaan ykkössyöttöjä. AHL:ssä hyviä pistemääriä nimenomaan syöttöpisteiden muodossa!
Gartner ja Jacobsson ovat sitten taasen näitä vähän nimettömämpiä kavereita. Gartnerista on vaikea sanoa mitään. Saa varmasti paikkansa näyttää, mutta näitä paikkoja on varmasti rajallisesti. Jacobssonista taasen on varmasti iloa Leksandille. Iso kokoinen puolustaja joka pelaa peruspeliä ja blokkailee vetoja. Ottaisin mielelläni myös pohjoiseen pelailemaan.

Hyökkäyksestä Johansson ja Blomqvist lähtivät. Tämä ei tunnu mitenkään suurelle menetykselle kun katsoo listaa millaisia kavereita Leksand on hankkinut lähtiöiden tilalle. Monia ennakkoon kolmenkymmenen pisteen miehiä. Etunenässä Connollyn veljekset Jack ja Chris! On upeaa nähdä veljespari samassa joukkueessa ja varsinkin SHL:ssä. Jos kaikki loksahtaa kohdalleen on tämä kaksikko huippu vaarallinen!
Suomalaisuutta liigaan lisää tuovat Toni Kähkönen, Veli-Matti Savinainen ja Tomi Sallinen. Kaikki ovat seuraamisen arvoisia pelureita jonka kaikki jo sanomatta tietävätkin. Vaikka Savinainen kävikin KHL:ssä pidän häntä tavallisena kuolevaisena. Jos rikkoo tuon edelle mainitun kolmekymmentä pistettä niin sillä hyvä!
Eric Himelfarb saapuu Linköpingistä ja on sellainen yleissentteri. Uskomattoman kaudenhan kaveri veti aikoinaan Röglen Allsvenskan joukkueessa, mutta pääsarjatasolla hiljaisempaa. Hyvä kaveri kuitenkin alempien kenttien keskelle.
Sitten todella outo hankinta Viktor Mårtensson. Paskoja pisteitä Västeråsissa ja nyt sitten hankittiin pääsarjaan. En todellakaan ymmärrä tätä...
Mainitaan vielä loppuun Johan Ryno joka saatiin pysymään joukkueessa. Ryno on ollut jo viimeiset kolme vuotta Leksandin johtavia pelaajia eli koko ajan minkä on seurassa viettänyt. Alkavalla kaudella 40 pistettä rikki?

Leksandin kohdalta odotan kautta todella paljon. Katsotaan minne asti rahkeet tällä kertaa riittävät! :Thumb up:
Viimeksi muokannut Hartikainen35 päivämäärä 09.09.2014 19:50, muokattu yhteensä 2 kertaa

Salming

Re: Leksands IF 2014-2015

ViestiKirjoittaja Salming » 05.05.2014 16:06

Toni Kähkönen Leksandiin

Bra tvåvägsforward
Leksands sportchef Tommy Salo säger så här om värvningen av Kähkönen.
- Jag var över och såg Toni spela för en månad sedan och jag gillade det jag såg av honom. Toni är en bra tvåvägspelare och han har en bra karaktär och tar bra beslut. Han kommer passa bra in i vårt lagbygge.Oho, vähän tuli puskista itelle tämä siirto. Huhuissa oli, että Kähkönen siirtyisi Sportiin, mutta meneekin näköjään Leksandiin. Kiitos kärppäsoturi Kähköselle ajoista Oulussa ja hyvää jatkoa! Leksandin urheilujohtaja näki Kähkösen pelaavan kuukausi sitten ja piti näkemästään. Hän kehuu Kähköstä hyväksi kahdensuunnanhyökkääjäksi, joka pitää paikkansa. Mielenkiintoista nähdä, miten Toni onnistuu Ruotsissa.

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: Leksands IF 2014-2015

ViestiKirjoittaja Jyri » 30.08.2014 09:49

Veli-Matti Savinainen Leksandiin. Todella hyvä hankinta kolmen suomalaispelaajan seuralta. Leksandissa pelaa ennestään Toni Kähkönen ja Tomi Sallinen.

Avatar
Viestit: 4771
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: Leksands IF 2014-2015

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 30.09.2014 20:00

Leksands IF on reagoinut tappiokierteeseensä. Joukkue on vapauttanut maalivahti Joel Gistedtin sopimuksestaan ja tilalle on hankittu liigastakin tuttu Joakim Lindström joka pelasi viimekaudella 11 ottelua Helsingin IFK:n paidassa. Alkukauden Lindström pelasi KHL seura Admiral Vladivostokissa.

Myös alakertaa on pyritty vahvistamaan. Kaksi viime sesonkia AIK:ssa pelannut Daniel Josefsson on LIF:in pelastus jos on ollakseen. Katsotaan tuoko jämäkkyyttä nyt sinne puolustukseen. Toivotaan, että näiden hankintojen myötä Leksand saa kurssiaan käännettyä!

http://www.leksandsif.se/artikel/57881/

Avatar
Viestit: 4771
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: Leksands IF 2014-2015

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 02.10.2014 12:00

Ja lisää muutoksia joukkueen alakertaan. Linköpings HC:n organisaatiota viimesimmät kuusi kautta ja viisi ottelua edustanut Linus Hultström vaihtaa sinisestä toiseen. Alkukauden peleissä kiikarit eikä muutoinkaan ole kovin tehokkaana esillä ollut pelaaja. EP:ssä kuitenkin kaveria kuvaillaan hyökkäyspäähän soveltuvaksi, mutta tehot puuttuu. En usko niitä Leksandissakaan syntyvän.

http://www.leksandsif.se/artikel/58008/

Ja kuten tuolla liigan huhuketjussa on jo esille nostettu niin LIF:in veljespari Connolly. Jack & Chris olisivat saamassa kenkää jo alle kymmenen ottelun jälkeen. Tosin kumpikaan ei ole vieläkään päässyt tehopisteille vaikka nimenomaan siihen tuloksenteko yksikköön molempia kaavailtiin.

Huhuina miehiä ollaan viemässä suomeen taikka saksaan. Veikkaanpa, että molemmat suuntaavat saksaan. Tyyliin johonkin Berliniin?

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: Leksands IF 2014-2015

ViestiKirjoittaja Jyri » 07.10.2014 21:04

Hartikainen35 kirjoitti:Ja kuten tuolla liigan huhuketjussa on jo esille nostettu niin LIF:in veljespari Connolly. Jack & Chris olisivat saamassa kenkää jo alle kymmenen ottelun jälkeen. Tosin kumpikaan ei ole vieläkään päässyt tehopisteille vaikka nimenomaan siihen tuloksenteko yksikköön molempia kaavailtiin.


Päivällä kumpikin Connolly sai kenkää Leksandista. Tehopisteet 0+0 eivät ole aivan sitä, mitä näiltä kahdelta kaverilta odotettiin. Toivottavasti pelaavat paremmin uusissa seuroissaan, kelpo pelaajia kuitenkin ovat.

Avatar
Viestit: 4771
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: Leksands IF 2014-2015

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 08.10.2014 11:31

Jyri kirjoitti:Päivällä kumpikin Connolly sai kenkää Leksandista. Tehopisteet 0+0 eivät ole aivan sitä, mitä näiltä kahdelta kaverilta odotettiin. Toivottavasti pelaavat paremmin uusissa seuroissaan, kelpo pelaajia kuitenkin ovat.


Ja sitten odotellaan uusia tiedotteita ketä Leksands hankkii hyökkäykseensä. Toki mielenkiinnolla seurataan Connollyjen uutta osoitetta.

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: Leksands IF 2014-2015

ViestiKirjoittaja Jyri » 08.10.2014 15:30

Hartikainen35 kirjoitti:Ja sitten odotellaan uusia tiedotteita ketä Leksands hankkii hyökkäykseensä. Toki mielenkiinnolla seurataan Connollyjen uutta osoitetta.


Leksand kertoi siirtouutisessa myös, että nuori 17-vuotias hyökkääjä Fredrik Forsberg nousee edustusmiehistöön. Forsberg on tehnyt tällä kaudella kahdeksassa SuperElit-ottelussa seitsemän pistettä. Hän voi pelata sekä sentterin että laitahyökkääjän tontilla. Tietenkin uusia vahvistuksia voisi toivoa ja hyökkäykseen hankintoja onkin hyvin mahdollisesti tulossa. Leksandin jutun perusteella Forsbergille aiotaan myös antaa mahdollisuus SHL:ssä.

Avatar
Viestit: 4771
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: Leksands IF 2014-2015

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 13.10.2014 15:46

Mattias Ritola siirtyy MODO:sta -> Leksandiin. Alkukauteen Ritola teki tehot 2+2 kymmeneen otteluun. Mielenkiintoinen siirto ja katsotaan saisiko Ritola LIF:issä paremmin tehoja aikaiseksi. En usko, että tuo tullessaan mitään järisyttävää muutosta.

http://leksandsif.se/artikel/58571/

Avatar
Viestit: 4771
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: Leksands IF 2014-2015

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 14.10.2014 12:37

Ritola tulikin siis Eric Himelfarbin tilalle. Himelfarb on vapautettu sopimuksestaan. Kymmeneen otteluun tehot 1+2=3 ja pakkasella jo nyt huimat -15! :shock:

Suunta lienee Allsvenskans, muuta vaihtoehtoa en näe.

http://www.leksandsif.se/artikel/58599/

Avatar
Viestit: 4771
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: Leksands IF 2014-2015

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 18.10.2014 10:57

Ja korvaajakin löytyi samaisesta osoitteesta. Viime kausilla Leksandissa pelannut ja tällä kaudella Malmöhon siirtynyt Jon Knuts palaa siis takaisin LIF:iin. Yhden maalin Knuts on iskenyt, mutta muuta en oikein tiedä. Tuleekohan keräämään niitä miinuksia Himelfarbin tilalle. Taas tälläinen outoakin oudompi siirto...

Sopimus on ilmeisesti kevääseen 2017 asti joten tämä yleisönsuosikki pesiytyi kotiin pitkäksi aikaa.

http://www.leksandsif.se/artikel/58778/

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: Leksands IF 2014-2015

ViestiKirjoittaja Jyri » 18.10.2014 11:19

Miksi Leksand hankki Malmön rivipelaajan? Knuts ei tehnyt Allsvenskanissa oikeastaan mitään ihmeellistä tällä kaudella, joten miten hän pystyisi parempaan kovatasoisemmassa sarjassa. Malmöstä olisi voinut hankkia mieluummin vaikkapa Henrik Hettan, Frederik Stormin tai Tony Romanon. Eri asia tietysti on, haluaisiko sarjanousua tavoitteleva seura luopua yhtään Knutsia tärkeämmästä pelaajasta. Knuts oli kuitenkin aika näkymätön katsomissani Malmön otteluissa.. Ei ole erityisen kova menetys.

Avatar
Viestit: 4771
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: Leksands IF 2014-2015

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 18.10.2014 11:23

Vai voisiko tässä olla sellainen skenaario, että kun fanit huutavat vahvistusta niin heille tuodaan takaisin tuttukaveri. Voiko tässä olla mukana taloudelliset prioriteetit vai mikä ihme. Silti olen täysin samaa mieltä kuin Jyri. Allsvenskanissa on tarjolla PALJON PALJON parempia pelaajia kuin Jon Knuts.

Liekkö LIF sitten edes kosiskellut noita mainitsemiasi pelureita?

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: Leksands IF 2014-2015

ViestiKirjoittaja Jyri » 18.10.2014 11:42

Hartikainen35 kirjoitti:Liekkö LIF sitten edes kosiskellut noita mainitsemiasi pelureita?


En tiedä, epäilen. Pointti oli tosiaan tuo mitä mainitsitkin, eli liigasta löytyy parempia hyökkääjiä. Taloudelliset syyt voivat toisaalta olla tämän hankinnan takana.

Avatar
Viestit: 4771
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: Leksands IF 2014-2015

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 29.10.2014 23:18

Päivällä oli heti huhua, että David Åslin olisi Leksandiin menossa ja sinnehän se meni:

http://www.leksandsif.se/artikel/59410/

Jotain ongelmia siis ilmeisesti Växjössä ollut ja tilanne päätyi sopimuksen purkuun yhteisymmärryksessä. Nyt Åslin pääsee kotiin ja katsotaan mihin mies kykenee. Ei kuitenkaan edusta edes sitä alempaa kärkeä SHL miehistöissä. Åslin pelasi junnu vuodet Leksandissa SuperElitiä ja J18:sta.

Seuraava

Paluu SHL:n arkisto

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa