Luleå HF 2014-2015

Täältä löytyy aiempien vuosien SHL/Elitserien keskustelut.
Avatar
Viestit: 4772
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Luleå HF 2014-2015

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 01.05.2014 15:59

Kuva


Luleå HF 2014-2015

Maalivahdit:

Daniel Larsson
Joel Lassinantti
Mark Owuya


Puolustajat:

Marcus Fagerudd
Johan Fransson
Andreas Hjelm
Jens Högbom
Robin Jonsson
Dean Kukan
Olov Lundqvist
Kristian Näkyvä
Marcus Oskarsson
Jan Sandström
Per Savilahti-Nagander


Hyökkääjät:

Cam Abbott
Chris Abbott
Lars Bryggman
Peter Cehlarik
Karl Fabricius
Niklas Fogström
Johan Forsberg
Jonathan Granström
Per Ledin
Daniel Mannberg
Lennart Petrell
Emil Sylvegård
Lucas Wallmark
Daniel Zaar


* * *

Luleån tulevan kauden joukkue on rakentunut todella hyvin ja vaihtuvuus ei ole ollut mitään älyttömän suurta. Isoja muualle siirtyneitä nimiä on korvattu mielenkiintoisilla hauilla ja osittain myös omasta takaa. Sveitsin rahakkaat kaukalot houkettelivat kovasti viime kauden pistenikkareita. 28 osumaa viimeistellyt Linus Klasen siirtyi Luganoon jopa neljän vuoden diilillä ja Niklas Olausson vähintään vuoden mittaiselle komennukselle Bieliin. Linus Omark lähti KHL Jokereiden matkaan ja viime kauden ykköskassari David Rautio lähti haistelemaan uusia tuulia Linköpingiin. Kolmikko Gunnarsson, Persson & Hedman vaihtoivat Karlstadin vihreisiin ja viime kauden epäonnistunut venäläis kokeilu Vyacheslav Trukhno sai uuden mahdollisuuden sarjanousija Djurgårdenin riveissä.

Maalivahti osastolle ei kesän aikana ole ollut tulijoita eikä ole ollut tarviskaan. David Raution korvaaja saapui Luleåån jo kesken viime sesongin. Pari kautta Toronton organisaatiossa kiekkoillut Mark Owuya pelasi loppukaudella jääkarhu logolle 13 ottelua hyvin statsein ja on täysin luotettava ykkösveskari tulevalle kaudelle. Lähtökohtaisesti kakkoskassarin paikalle saapui tukholmasta Daniel Larsson joka ei onnistunut yksin kannattelemaan AIK:ta sarjassa tämän pidempään. Joel Lassinattille etsitään varmasti laina seuraa kuten Samuel Wardille jo tehtiin Asplövenin kanssa. Maalivahti osasto on siis täysin kunnossa pohjoisen jengillä. Rosteri kestää loukkaantumisen sillä Larsson on osoittanut olevansa tarpeeksi tasokas liigajäille ykköstorjujan rooliin. Katsotaan josko kilpailu siitä alkaisi heti kättelyssä vauhdikkasti!

Puolustukseen on tullut sitten enemmän tulijoita kuin lähtiöitä. Luleålla on tällä hetkellä sopimus 11 puolustajan kanssa ja kuudesta kahdeksaanhan niitä kokoonpanoon otetaan. Kilpailua on luvassa valtavasti sillä kärki kuusikkoon ja jopa nelikkoon asti. Uusia nimiä joukkueen alakerrassa ovat Liigasta tutut Per Savilahti-Nagander ja Kristian Näkyvä. Molemmat ovat todella laadukkaita huippu nimiä SHL tasolle ja varsinkin Näkyvällä on kaikki eväät nousta Luleån kärkimieheksi puolustuksen hyökkäyspelin osalta. Odotan todella sitä kun Näkyvä rikkoo tulevalla kaudella 30 tehopisteen rajan ja on mukana puolustajien pistepörssin kärki kahinoissa. Kolmas hankinta on sitten tämä 25-vuotias Olov Lundqvist joka pelasi jo viime kaudella Luleåssa kolme matsia, mutta ilman tehoja. Saa nähdä onnistuuko tämä entinen Asplövenin mies murtautumaan mitenkään pelaavaan kokoonpanoon. Veikkaanpa vaan, että se ei hevin helpolla onnistumaan ja soisin kyllä mielummin peli paikan Dean Kukanille ja ehkä myös Marcus Fageruddille. Mutta pelaaja jonka haluan nostaa vielä esille puolustuksesta on 36-vuotias Luleå ikoni? Jan Sandström. Alkava kausi on neljästoista putkeen Luulajassa ja kapteenistoon Sandström on kuulunut kymmenen sesongin ajan. Paras pisteen teko taito on tottakai hiipunut iän karttuessa, mutta koskaanhan Sandström ei ole ollut mikään hyökkäyspään kiekollinentähti vaan enemmän kokonaisvaltaisempi alivoima duunari. Tälläisiä johtaja tyypin kavereita jokainen joukkue tarvitsee ja Sandström on johtajuuden ruumiillistuma. Toivottavasti tilanne nähdään oikein pohjoisessa ja Sandström asetetaan kolmos pariin ilman mitää pisteen teollista vastuuta. Jätetään se vastuu mielummin sen taitaville Näkyvälle, Kukanille ja Franssonille!

Luleån hyökkäyskalustoa on sitten uusittu terävimmän kärjen osalta suht rankalla kädellä. Tämä siis kun Linus Klasen tosiaan vaihtoi sveitsin kaukaloihin kuten myös Olausson. Heidän lähtöään ei olla korvattu oikeastaan mitenkään uusilla hankinnoilla. Vaikka kuinka hieno mies tämä herra "En gång IFK, alltidt IFK" onkin niin yksi Lennart Petrell ei tuo noita sveitsiin poistuneita pistemääriä mukanaan vaikka kyseisestä osoitteesta mukaan joukkueeseen tulikin. En pety mitenkään vaikkei Lennu rikkoisi ensikaudella kolmeakymmentä pistettä. Enemmän tätä pisteiden teko vastuuta laitan Abbottin veljesten harteille ja muut sitten seuraavat hyvää esimerkkiä perästä. Voisiko Dev laittaa hiukan ajatuksia Petrellistä, että mitä hän tuo Luleån hyökkäykseen?
Muita uusia pelaajia ovat useamman kauden Brynäsissä pelannut Jonathan Granström joka on melkolailla takuu varma parinkymmenen pisteen sentteri. Löytynee luultavimmin kolmos ketjun keskeltä ja sinne minä hänet sijoittaisinkin. Parikymppinen Daniel Zaar pelasi hyvän kauden Röglen Allsvenskans joukkueessa. Zaaria huhuttiin myös Skellefteån riveihin jonne hänet tällä hetkellä ottaisin enemmän kuin mielelläni... Zaar on mielestäni todella potentiaalinen kaveri joka voi nousta suuren yleisön tietoisuuteen nyt paremmassa valokeilassa kuin oli toissa kaudella putoajan riveissä. Jos tekee yli 25 pistettä niin pidän onnistuneena hakuna! Sitten tämä Emil Sylvegård. Malmö RedHawksin kasvatti ja kaikista näistä hankinnoista se jokerikorttimaisin. On pelannut myös pari juniori vuotta pohjois-amerikassa, mutta ei ole mitään huomiota herättäviä pistemääriä kyennyt tekemään. Lähtee taistelemaan paikasta Luleån hyökkäyksessä.

Jatkosopimuksia tekivät tietenkin etunenässä Abbottin veljekset. Joukkueen kasvot jatkavat Luleåssa taas vähintään yhden kauden verran. Daniel Mannberg, Marcus Oskarsson, Samuel Ward ja Robin Jonsson saivat kahden vuoden pahvit. 19-vuotias puolustaja Jens Högbom nostettiin edustuksen mukaan SuperElitistä.

Joten yhteen vedettynä. Ensikaudella kannattaa ottaa seurantaan Abbottit, Fogström, Petrell, Kukan, Savilahti-Nagander ja Näkyvä. Mielenkiintoisia kavereita kaikki näin suomalaisen SHL fanin näkökulmasta. Mielestäni Luleån tulevan kauden jengi on vahva nippu joka löytyy heittämällä sarjan paremmalta puoliskolta ja miksei jopa ihan kärkikahinoistakin :Thumb up:
Viimeksi muokannut Hartikainen35 päivämäärä 16.07.2014 19:09, muokattu yhteensä 4 kertaa

Viestit: 1037
Liittynyt: 29.03.2013 03:14
Suosikkijoukkue: Rauman Lukko, SHL

Re: Luleå HF 2014-2015

ViestiKirjoittaja Lossu » 16.05.2014 09:47

Lennart Petrell siirtyy Luleån riveihin kahden vuoden sopimuksella.

Viestit: 1037
Liittynyt: 29.03.2013 03:14
Suosikkijoukkue: Rauman Lukko, SHL

Re: Luleå HF 2014-2015

ViestiKirjoittaja Lossu » 09.06.2014 14:58

Kristian Näkyvä kolmevuotisella sopimuksella Luleån riveihin.

e. Linkki uutiseen Luleån kotisivuille.

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: Luleå HF 2014-2015

ViestiKirjoittaja Jyri » 16.07.2014 21:04

Härskille :Thumb up: hyvästä ja laajasta avauksesta. Kirjoitan muutamasta pelaajasta hieman omia ajatuksia.


Hartikainen35 kirjoitti:Kolmas hankinta on sitten tämä 25-vuotias Olov Lundqvist joka pelasi jo viime kaudella Luleåssa kolme matsia, mutta ilman tehoja. Saa nähdä onnistuuko tämä entinen Asplövenin mies murtautumaan mitenkään pelaavaan kokoonpanoon. Veikkaanpa vaan, että se ei hevin helpolla onnistumaan ja soisin kyllä mielummin peli paikan Dean Kukanille ja ehkä myös Marcus Fageruddille.:


Kukan ja Fagerudd ovat kaksi puolustajaa, joiden minäkin toivoisin saavan kunnolla vastuuta. Kukan on molempiin suuntiin tasaisesta pelaava puolustaja, joka liikkuu kokonsa huomioiden erittäin hyvin ja antaa hyvän avaussyötön. Fageruddin pelissä on kyse enemmän hyökkäämisestä: hänellä on hyvä luistelutaito, ja laukaus sekä kiekonkäsittely ovat myös vahvuuksia. Ylivoimavastuuta voi olla tulossa, vaikka onhan Luulajalla esimerkiksi taitava Näkyvä ja kovaa laukova Savilahti-Nagander.

Hartikainen35 kirjoitti:Vaikka kuinka hieno mies tämä herra "En gång IFK, alltidt IFK" onkin niin yksi Lennart Petrell ei tuo noita sveitsiin poistuneita pistemääriä mukanaan vaikka kyseisestä osoitteesta mukaan joukkueeseen tulikin. En pety mitenkään vaikkei Lennu rikkoisi ensikaudella kolmeakymmentä pistettä. Enemmän tätä pisteiden teko vastuuta laitan Abbottin veljesten harteille ja muut sitten seuraavat hyvää esimerkkiä perästä. Voisiko Dev laittaa hiukan ajatuksia Petrellistä, että mitä hän tuo Luleån hyökkäykseen?


En ole Dev, mutta HIFK-fanina on totta kai tullut nähtyä Petrelliä pelaamassa paljon. Fyysinen kahden suunnan hyökkääjä, hyvä luistelija isoksi pelaajaksi ja loistava joukkupelaaja. Todella kova taklaaja. Ei ole koskaan ollut erityisen kova maalintekijä tai pistenikkari, mutta laukaus on hyvä ja osaa käsitellä kiekkoa. On toki ollut tasainen pisteiden tekijä Liigassa. Erityisesti Petrellin ansiosta tulee varmasti seurattua Luulajaa ensi kaudella.

Hartikainen35 kirjoitti:Parikymppinen Daniel Zaar pelasi hyvän kauden Röglen Allsvenskans joukkueessa. Zaaria huhuttiin myös Skellefteån riveihin jonne hänet tällä hetkellä ottaisin enemmän kuin mielelläni... Zaar on mielestäni todella potentiaalinen kaveri joka voi nousta suuren yleisön tietoisuuteen nyt paremmassa valokeilassa kuin oli toissa kaudella putoajan riveissä. Jos tekee yli 25 pistettä niin pidän onnistuneena hakuna!


Zaarin suurin vahvuus oli viime kaudella Röglessä maalinteko. Loistava tarkka rannelaukaus. Luistelee kevytjalkaisena pelajaana todella hyvin ja taitoa riittää. Erinomainen hankinta, joka voi tehdä läpimurron jo ensi kaudella.

Viestit: 1037
Liittynyt: 29.03.2013 03:14
Suosikkijoukkue: Rauman Lukko, SHL

Re: Luleå HF 2014-2015

ViestiKirjoittaja Lossu » 17.07.2014 17:02

Jyri kirjoitti:Härskille :Thumb up: hyvästä ja laajasta avauksesta. Kirjoitan muutamasta pelaajasta hieman omia ajatuksia.


Samaa mieltä! Kiitos Hartikaiselle tästä. :Thumb up:

Hartikainen35 kirjoitti:Joten yhteen vedettynä. Ensikaudella kannattaa ottaa seurantaan Abbottit, Fogström, Petrell, Kukan, Savilahti-Nagander ja Näkyvä.

Näitä pitää seurata sekä SHL:ssa, että CHL:ssa, etenkin, jos ovat Raumalla mukana pelattavassa ottelussa. Mielenkiinnolla odotan tätä ryhmää Raumalle CHL-otteluun. Abbottit, suomalaiset sekä Karl Fabriciuksen näkemistä odotan innolla. Karl Fabricius on suhteellisen "nuori" vielä, vaikka on jo 9 vuotta pelannut Elitserienissä/SHL:ssa ja muutenkin seurasin miehen uraa jo silloin, kun pelasi Frölundassa.

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 14833
Liittynyt: 12.05.2008 16:38
Paikkakunta: Kuopio
Suosikkijoukkue: TPS, NHL, Junnut

Re: Luleå HF 2014-2015

ViestiKirjoittaja Legenda » 18.07.2014 12:31

Alkaa niitä Hartikaisen kaipaamia korvaavia pelaajia saapumaan sittenkin? Stephen Dixon nimittäin saapuu Luulajaan Yurga-Khantyn riveistä KHL:stä. Erinomainen hankinta kärkikenttien sentteriksi.

Uutinen; http://luleahockey.se/artikel/56054/

e. Mainittakoon nyt vielä, että sopimus on kaksivuotinen, joten vielä parempi juttu Luulajalle.
"Ei Ilveksellä huonosti mene. Lehdistötilaisuudessakin on tarjolla puoliksi syöty viineri."
- Marko Leppänen @ Twitter

Reijo Mäki kertoi, että aikanaan Turun Palloseurassa pelannut Mal Davis harrasti seksiä naisen kanssa kun muut juhlijat oliva löivät ympärillä tahtia. Aktin jälkeen Davis oli siirtynyt suoraan katsomaan videolta omia maalejaan.

Avatar
Viestit: 4772
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: Luleå HF 2014-2015

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 18.07.2014 13:35

Stephen Dixon palaa siis ruotsin maaperälle neljän pitkän kauden jälkeen. KHL:län taso oli liian kova tälläiselle kaverille joka kykenee loistaviin pistemääriin suomessa ja ruotsissa. Voidaan odottaa varmasti sinne pintaan neljääkymmentä tehopistettä ja mikseipä enemmänkin kun pääsee mitä ilmeisimmin johtamaan Luleån ykkösnyrkkiä. Ne ketkä sitten siihen vierelle asettuvat niin nähdään myöhemmin. Olisikohan järkevää kokeilla kanadalais trioa Abbott - Dixon - Abbott?

Otetaan nyt tämä hankinta siten, että tässä on nyt se Klasenin korvaaja :Thumb up:

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 25812
Liittynyt: 15.02.2008 16:08
Suosikkijoukkue: HIFK, Montreal Canadiens

Re: Luleå HF 2014-2015

ViestiKirjoittaja Dev » 20.10.2014 14:27

Miten Lennu Petrell on aloittanut kautensa? Kiinnostaa kovasti, koska tuntui että NHL visiitti toi jonkin sortin arkuutta miehen pelaamiseen. Esim työsulkukaudella mies oli aikalailla haamu siitä miehestä mikä oli, kun lähti IFK:sta Pohjois-Amerikkaan. Onko rymistely ja suoraviivainen pelaaminen palannut Luleåssa?
- Olen aina IFK

Avatar
Viestit: 4772
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: Luleå HF 2014-2015

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 20.10.2014 16:13

Lennart Petrell on pelannut alkukauden Luleån kakkos- ja ykkösketjuissa. Tuloksen tekoon Lennua siis pohjoiseen kaavailtiin koska eihän tuo sveitsin reissu Geneve-Servetessä ollut mikään huti. Pisteiden valossa kuitenkin Petrellin meno ei ole ollut häikäisevää. 12 matsia pelattuna ja tehot 2+1 joten ei ihan sitä mitä odotettiin. Tietysti Petrell tuo kärkikenttiin sen omanlaisensa tyylin jota myös IFK:ssa nähtiin, mutta näkisin, että Luleåssa voi olla vaarana tippuminen alempiin kenttiin ja täten vähemmälle vastuulle. Kyllähän tässä vielä on reilusti aikaa, mutta syytä olisi alkaa löytää parempi yhteinen sävel Granströmin ja Ledinin kanssa. Koska sieltä esimerkiksi loistavan startin kauteen ottanut Daniel Zaar on tyrkyllä ylempiin ketjuihin.

* * *

Stephen Dixon. Yksi sana. Floppi

Viestit: 1037
Liittynyt: 29.03.2013 03:14
Suosikkijoukkue: Rauman Lukko, SHL

Re: Luleå HF 2014-2015

ViestiKirjoittaja Lossu » 12.11.2014 00:31

Mukavaa nähdä Raumalla Luleå, taas! Harkinnassa lennot myös sinne päin katsomaan Lukon pelejä ja tietenkin Luleån otteita!

Avatar
Viestit: 4772
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: Luleå HF 2014-2015

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 02.12.2014 21:19

Luleå pääsi tosiaan eroon Stephen Dixonista ja miehen uusi seura on siis suomessa Tappara. SHL jäillä aivan näkymätön ja parempiakin ulkkareita on varmasti saatavilla. 15 sarjaotteluun tehot 2+2. Ei todellakaan tyydytä koska mies hankittiin ykkössentteriksi...

http://www.luleahockey.se/artikel/60824/

Avatar
Viestit: 4772
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: Luleå HF 2014-2015

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 05.12.2014 18:35

Malte Strömwall jatkaa kuin jatkaakin uraansa vielä SHL tasolla. Miehen uusi joukkue on Luleå HF ja sopimus kattaa tämän kauden lopun ja ensi kauden. Katsotaan onko mitenkä näkymätön kentällä vai tekeekö ihmeitä?

http://www.luleahockey.se/artikel/60999/

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: Luleå HF 2014-2015

ViestiKirjoittaja Jyri » 05.12.2014 18:46

Hartikainen35 kirjoitti:Malte Strömwall jatkaa kuin jatkaakin uraansa vielä SHL tasolla. Miehen uusi joukkue on Luleå HF ja sopimus kattaa tämän kauden lopun ja ensi kauden. Katsotaan onko mitenkä näkymätön kentällä vai tekeekö ihmeitä?

http://www.luleahockey.se/artikel/60999/


Joku ruotsalainen ihmetteli twitterin puolella, että miksi Strömwall ei siirtynyt Linköpingiin. Linköpingillä tuskin olisi ollut käyttöä kaksi maalia tehneelle hyökkääjälle, joukkue on tehnyt Skellefteån kanssa eniten maaleja (79) tämän kauden SHL:ssä. Strömwall oli muutama kausi sitten WHL:ssä lupaava pelaaja, nyt pitäisi vakiinnuttaa paikka Luulajassa, tai muuten voi Allsvenskan kutsua.

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: Luleå HF 2014-2015

ViestiKirjoittaja Jyri » 20.12.2014 22:58

Luleå hankki tänään kaksi KHL-pakkia, kun Jonathan Sigalet ja Chad Billins allekirjoittivat sopimukset seuran kanssa.

Sigalet pelasi Slovan Bratislavassa 38 ottelua yhdellä pisteellä ennen kuin sai lähteä. Yhteensä KHL-kausia löytyy neljä. Luleån urheilujohtaja Lars ”Osten” Bergström kuvailee Sigaletia all-around pakiksi, joka on luotettava puolustuspelissä. Billins, erittäin vahva luistelija ja pelitaitava puolustaja, siirtyy TsSKA Moskovasta. AHL:n Calder Cupinkin voittanut potentiaalinen pakki teki KHL:ssä kaksi maalia ja neljä syöttöä 21 ottelussa. Sigaletin sopimus ulottuu vuoteen 2016, Billinsin loppuu tämän kauden jälkeen.

En kyllä lähtisi moittimaan näitä hankintoja! Sigalet vaikuttaa varmalta kahden suunnan pakilta, joskin heikosti pisteiden valossa sujunut kausi jättää kysymysmerkkejä. Billinsiltä odotan erittäin vahvaa panosta etenkin Luleån ylivoimapeliin, jonka onnistumisprosentti on ollut erittäin heikko (juuri nyt 14.86 %).

Avatar
Viestit: 11211
Liittynyt: 18.11.2008 00:25
Suosikkijoukkue: Oulun Kärpät

Re: Luleå HF 2014-2015

ViestiKirjoittaja Nestori » 20.12.2014 23:11

Jyri kirjoitti:Luleå hankki tänään kaksi KHL-pakkia, kun Jonathan Sigalet ja Chad Billins allekirjoittivat sopimukset seuran kanssa...
En kyllä lähtisi moittimaan näitä hankintoja!

Hyvät haut Luulajalta. Siellä on Näkyvän jälkeen paljon tyhjää kiekollisella puolella ja kun ei nää jäljellejääneet oo onnistuneet edes oman maalin puolustamisessa, niin oli vain ajan kysymys, milloin myllerrystä tapahtuu. Tottakai tässäkin tilanteessa ruplan heikko kurssi auttaa, mutta siltikin.

Nyt kun sais vielä jonkun maalintekijän tuonne hyökkäykseen? Ei tarttis Per Ledinin ja Chris Abbottin varaan koko maalintekoa laskea? Lennu Petrellkin on ollut ihan lapanen ja mies kaipaileekin taas paluuta edarin riveihin.
Oulun Kärpät

Seuraava

Paluu SHL:n arkisto

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa