Växjö Lakers 2014-2015

Täältä löytyy aiempien vuosien SHL/Elitserien keskustelut.
Avatar
Viestit: 4767
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Växjö Lakers 2014-2015

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 01.05.2014 16:04

Kuva


Växjö Lakers 2014-2015

Maalivahdit:

Cristopher Nilstorp
Stefan Steen


Puolustajat:

Sebastian Erixon
Teemu Laakso
Eddie Larsson
Niclas Lundgren
Eric Martinsson
Cory Murphy
Calle Rosen
Ville Varakas
Noah Welch


Hyökkääjät:

Alexander Johansson
Mikael Johansson
Nick Johnson
Erik Josefsson
Tomi Kallio
Tuomas Kiiskinen
Jani Lajunen
Patrik Lundh
Rhett Rakhshani
Liam Reddox
Robert Rosen
Gustav Rydahl
Malte Strömwall
Robin Söderqvist
David Åslin


* * *

Siinä yllä Växjön nimivahva joukkue. Kuten nähdään niin uudet tulijat ovat peittäneet lähes täysin ne ajatukset jotka syntyivät kun Ryan Lasch ja Dennis Rasmussen päättivät siirtyä eteen päin urallaan. Se minne Laschin tie vie on vielä mysteeri, mutta Rasmussen sai mahdollisuuden pelata maailman parhaassa sarjassa Chicago Blackhawksin paidassa!
Odotuksiin vastaamatta jättänyt Colby Armstrong jäi ilman jatkosopimusta ja uudesta seurasta ei ole kuulunut. Vanha herra Hlavac on jälleen teillä tietämättömillä. Löytänee itsensä taas Kladnosta. Kristopher Berglund vaihtoi kotipaikkansa Jönköpingiin ja puolustaja Jeremias Augustin peliajan perässä sarjaporrasta alemmas Malmöhön.
Lakersin maalivahti osasto on sitten laitettu täysin uusiin. Teemu Lassila torjuu tulevalla kaudella Turussa, Mattias Modig Karlskogassa ja Scott Munroen uusi osoite ei ole vielä selvillä.

Jatketaan maalivahdeilla kun ollaan vauhtiin päästy. Växjön uusi ykkösveskari on kaksi viimeisintä kautta Dallasin organisaatiossa pelannut Cristopher Nilstorp. Pohjois-amerikan komennuksen aikana pääsi pelaamaan muutaman pelin Starsin maalilla, mutta pääasiassa työn teko tapahtui Texas Starsin maalin suulla. AHL statsit ovat todella hyvät ja siitä mies sai palkinnoksi viime kauden päätteeksi AHL:län Calder Cupin eli liigan mestaruuden! Nilstorpilla on jo vyöllä myös ruotsin mestaruus FBK ajoilta ja sen jälkeenhän tämä NHL mahdollisuus avautui. Tämän kassarin varaan on Växjön todella hyvä lähteä mestaruus jahtiin!
Toinen uusista maalivahti hankinnoista on Skellefteåsta saapuva Stefan Steen joka siirtyi pois pohjoisesta Erik Hansesin tieltä. No eihän siinä sillä tuskinpa Steenillä käy nyt mustakeltaisten kelkasta pois lähteminen sääliksi. Växjössä on varmasti luvassa enemmän vastuuta kuin esim viime kaudella vaikka niihin peleihin jotka pääsi pelaamaan pääsarjatasolla onnistuneesti. Tässä tietysti oli edessä kaksi parempaa maalivahtia, mutta ei keskitytä tähän seikkaan sen enempää. Kokonaisuudessaan Lakersin maalivahti osasto on todella hyvillä kantimilla!

Puolustukseen on hankittu kolme uutta nimeä. Nuoret Eric Martinsson ja Calle Rosen saapuvat sarjaporrasta alempaa. Ensin mainuttu Martinsson on mielestäni outo hankinta. Suuhteellisen hyviä pistemääriä ympäriinsä, mutta silti en näe Martinssonille käyttöä Lakersin alakerrassa. Calle Rosen ei nimestään huolimatta taida olla sukua hyökkääjä Robert Rosenille. Calle on Växjön kasvatti joka neljän Frölundassa vietetyn kauden jälkeen palasi kotiin. Kaksi viimeisintä kautta menivät Karlskronassa lainalla ja nyt aukeaa mahdollisuus liiga peleihin kotikaupungissa. Toivottavasti saa hyödynnettyä tilaisuuden!
Sitten tämä kova siirtopommi eiliseltä! Kaksi kovinta kiekkosarjaa nähnyt Teemu Laakso on Växjön puolustuksen täyttävä palanen. Mitään järisyttäviä tehoja ei Severstalin KHL-jengissä nähty, mutta en usko, että se on Lakersissakaan ykkös prioriteettina. Käytetään kuitenkin varmasti ylivoimalla joten maaleja nähtänee viivalta!
Mutta sitten seuraavaksi! On muuten ehdottomasti yksi kesän kovimmista tempuista pitää muuan Cory Murphy joukkueessa ilman sitä, että joku KHL liigan jengeistä veisi muualle. Osa syynä tähän voi tietysti olla se Coryn fyysinen koko ja se ettei taida pahemmin itä kiinnostaa? Toivottavasti tuo jälkimmäinen on totta ja mies pelaa uransa loppuun ruotsissa ja mikseipä jopa HIFK:ssa? Vaikka sinne tuskin on mitään siteitä vaikka kirkkaissa valoissa pelasikin uransa parhaan kauden. Olipa miten tahansa niin Cory Murphy on 36-vuotiaana edelleen joukkueensa ykköspakki! Seuratkaa myös Noah Welchiä ja Ville Varakasta. Eivät ole niitä kirkkaimpia tähtiä, mutta silti äärimmäisen tärkeitä palasia Lakerissa.

Hyökkäysosastolle on naarattu jos jonkinmoista huippu mielenkiintoista nimeä. Kaikkia kiinnostanee etunenässä Donbassin KHL jengistä saapuva Niiralan Maltsev, Tuomas Kiiskinen. Loistavia tehoja KalPassa aikoinaan, mutta Donetskissa vastuu jäi ilmeisesti pieneksi ja samanlaisista tempuista ei päästy nauttimaan. Nyt Växjössä Kisulle on satavarmasti paikka tuloksen teko yksikössä. Lakers saa parhaana päivänä jalkeille jopa kaksi ykkösketjun veroista hyökkäys trioa ja onpa Kiiskinen kummassa tahansa niin on upeaa saada mies takaisin euroopan kiekkokaukaloihin!
Dennis Rasmussenin kantaman vetovastuun jatkaja on minulle vielä kysymysmerkki. Nouseeko Robert Rosen ykkössentteriksi vai ketä siihen meinataan istuttaa? Uusista hankinnoista siihen voidaan istuttaa myös mahdollisesti ex-FBK mies Patrik Lundh. Jani Lajusesta ei taida tähän rooliin olla joten jäädään odottelemaan mielenkiinnolla Växjön ketjurulettia ja katsotaan mille paikalle kukin laitetaan.
Toinen huomion arvoinen hankinta on monen NHL pelin nähnyt mies Nick Johnson. Miten pelit sujuvat ruotsin kaukaloissa sillä jos ja kun peli lähtee kulkemaan Växjössä niin luvassa on varmasti tuhoisaa jälkeä. Näin ennakkoon mietittynä todella potentiaalinen nimi pistepörssin kärkikahinoihin. En jaksa uskoa tässä kohtaa, että mies tulisi floppaamaan. Ei näin kovassa seurassa kuin Lakersissa on tarjolla niin eiköhän lopulta muiden onnistumiset ruoki loppu porukkaa jossei muuten maistu.
Robin Söderqvist lähtee lainalle ykkös divariin ja Gustav Rydahl taistelleen viimeisistä kokoonpanon paikoista, mutta kaveri jonka haluan eritoten nostaa esille on tämä oudolla nimellä varustettu Rhett Rakhshani. Kahdella kansalaisuudella varustettu kaveri on jenkki, mutta nimi juontanee juurensa tuonne iraniin mikäli tunnistan oikein EP:ssä olevan toisen lipun. Kaksi kautta Rakhshani on pelannut ruotsissa ja molemmilla piste määrät ovat olleet kiitettäviä. Neljääkymmentä pistettä ollaan kolkuteltu tosissaan joten lyönpä vaikka vetoa, että nyt kolmas kerta toden sanoo ja Rhett tekee ainakin 45 tehopistettä tulevalla sesongilla!
Muita seuraamisen arvoisia kavereita ovat tottakai Kallion Tomppa, Liam Reddox ja vaikkapa Alexander Johansson.

Växjö Lakersin kaarti on todella laadukas ja tasapainoinen. Tällä hetkellä pitäisin joukkuetta ehkäpä suurimpana mestari kanditaattina!!! En malta odottaa kun tämä lauma päästetään irti :tuoppi:
Viimeksi muokannut Hartikainen35 päivämäärä 27.07.2014 01:34, muokattu yhteensä 6 kertaa

Avatar
Viestit: 3619
Liittynyt: 11.04.2009 13:19
Suosikkijoukkue: KalPa, Anaheim Ducks

Re: Växjö Lakers 2014-2015

ViestiKirjoittaja KilleriPilleri » 30.06.2014 16:54

Ei tullut Tuomas Kiiskinen KalPaan vaan kuten vähän itse jo veikkailin ura jatkuu Ruotsissa Växjö Lakersissa vuoden sopimuksella.
http://www.vaxjolakers.se/artikel/55965/

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 14833
Liittynyt: 12.05.2008 16:38
Paikkakunta: Kuopio
Suosikkijoukkue: TPS, NHL, Junnut

Re: Växjö Lakers 2014-2015

ViestiKirjoittaja Legenda » 18.07.2014 12:36

Teemu Laakso saapuu täydentämään Växjön suomalaisarmeijaa yksivuotisella sopimuksella. Laakson hankinnan myötä Växjö ilmoitti, että joukkue on valmis kauteen. Entuudestaan Växjön riveissä kiekkoilevat suomalaisista puolustaja Ville Varakas sekä hyökkääjät Tomi Kallio, Jani Lajunen ja Tuomas Kiiskinen.

Uutinen; http://www.vaxjolakers.se/artikel/56057/
"Ei Ilveksellä huonosti mene. Lehdistötilaisuudessakin on tarjolla puoliksi syöty viineri."
- Marko Leppänen @ Twitter

Reijo Mäki kertoi, että aikanaan Turun Palloseurassa pelannut Mal Davis harrasti seksiä naisen kanssa kun muut juhlijat oliva löivät ympärillä tahtia. Aktin jälkeen Davis oli siirtynyt suoraan katsomaan videolta omia maalejaan.

Avatar
Viestit: 4767
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: Växjö Lakers 2014-2015

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 27.11.2014 18:22

Växjö Lakersin ja Malte Strömwallin tiet eroavat. Tällä kaudella 21 ottelua pelannut Strömwall teki tehot 2+0 sekä teloi Toni Kähkösen törkeällä taklauksella selkään ottelussa Leksandia vastaan.

Menee todennäköisesti Allsvenskaniin?

http://vaxjolakers.se/artikel/60516/

Avatar
Viestit: 4767
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: Växjö Lakers 2014-2015

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 02.01.2015 01:54

Växjö Lakers on hankkinut riveihinsä USA:laisen sentterin Josh Hennessyn. Hennessy on pelannut viimekaudet pääasiassa KHL:ssä. Tämän kauden alun hän edusti Neftekhimikiä jossa tehot 2+6=8 27 otteluun. Mielestäni Växjöllä ei ollut akuuttia tarvetta tälle hankinalle, mutta kun Tuomas Kiiskinen on sairastuvan puolella niin tämän ymmärtää. En kuitenkaan usko Hennessyn pystyvän korvaamaan Kiiskistä.

http://www.vaxjolakers.se/artikel/61883/

Avatar
Viestit: 4767
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: Växjö Lakers 2014-2015

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 06.01.2015 20:41

Växjö Lakers jatkaa ulkomaalais hankintojaan. Tällä kertaa joukkueen mukaan liittyy kanadalainen Jeff Tambellini jolla on myös italian passi. Tambellini pelasi vaatimattomasti viime kaudella MODO:n riveissä. Tämän kauden alun hän pelasi sveitsissä Gotteronissa tehoin 5+8=13. Katsotaan mitä esittää Växjössä. Sopimus kattaa tämän kauden.

http://www.vaxjolakers.se/artikel/62008/

Paluu SHL:n arkisto

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa