Örebro HK 2014-2015

Täältä löytyy aiempien vuosien SHL/Elitserien keskustelut.
Avatar
Viestit: 4767
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Örebro HK 2014-2015

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 01.05.2014 16:06

Kuva


Örebro HK 2014-2015

Maalivahdit:

Julius Hudacek
Henrik Lundberg
Johannes Jönsson


Puolustajat:

Gustav Backström
Filip Bergmark
Viktor Ekbom
Joonas Jalvanti
Stefan Johansson
Johan Motin
Bobbo Petersson
Tomas Skogs
Jakub Krejcik


Hyökkääjät:

Johan Adolfsson
Marko Anttila
Jared Aulin
Anton Brehmer
Robin Dahlstrom
Thomas Enström
Anders Eriksson
Martin Johansson
Henrik Löwdahl
Kalle Olsson
Derek Ryan
Daniel Viksten
Lukas Vopelka
Tim Wallace
Marcus Weinstock
Ville Viitaluoma
Johan Wiklander
Brian Willsie
Calle Åsell


Örebron ensimmäinen kausi pääsarjatasolla SHL:ssä on nyt kirjattu historian kirjoihin. Vaikka kausi päätettiinkin Kvalserienin kautta niin silti joukkue osoitti, että ei ole mitään syytä epäillä tämän hienon tarinan loppuvan heti yhteen kauteen. Nyt katseet on suunnattu tulevaan ja Örebro on uudistanut joukkuettaa todenteolla. Pelaaja ruletti on ollu liikkeellä hyvin ja Örebro on saanut hankittua riveihinsä todella mielenkiintoisia pelaajia ja osalla parhaimmista pistemiehistä saatiin sorvattua jatkopahvia. Sanotaanko, että selvästi on huomattavissa kuinka kelkasta nyt pudotettiin niin sanotut alemman sarjatason kaverit. Pelaaja liikenne onkin sijoittunut merkittävästi Allsvenskaniin, norjaan ja suurin nimiset lähtivät sveitsiin taikka KHL:lään.

Maalivahti osastolla Sandberg sai tehdä tilaa slovakki kassari Julius Hudacekille. Tämän nimen pitäisi olla tuttu kaikille sarjaa seuraaville. Pari kautta takaperin Hudacek pelasin Frölundan maalilla aivan uskomattomin tilastoin. Miettikääpä, että kaveri pelasi runkosarjassa 48 ottelua ja päästettyjen maalien keskiarvo jäi selvästi alle kahden! Tästä poiki mahdollisuus isompiin piireihin, mutta KHL taival jäi yhteen otteluun Sibirissä. Tämä ei kuitenkaan menoa haitannut vaan kun siirto tsekin liigaan tapahtui niin Hudacek palasi omalle tasolleen. Nyt kun katsotaan Örebron maalivahti kaksikkoa niin se on todella laadukas ja vertailu kelpoinen. Hudacekiin voi luottaa täysin ja varmasti kun Henrik Lundbergkin laitetaan tolppien väliin niin herrat antavat joukkueelleen tilaisuuden voittaa. Kolmas veskari Jönsson lainattiin sarjanousun tehneeseen Vita Hästeniin.

Puolustuksen merkittävin menetys on kaikille tuttu nimi Daniel Sondell. Viime kaudella Örebron tehokkain pakki. Tähän on reagoitu hankkimalla kolme puolustajaa: Stefan Johansson, Jakub Krejcik ja Joonas Jalvanti. Ei tietysti pelkästää Sondellin tilalle vaan lähtiöitä oli useampiakin. Näistä nimistä Krejcik täyttänee Sondellin saappaat helposti. Viime kaudella tsekin liigaa tahkonnut Krejcik on sellainen pelaaja jolta voidaan odottaa yli kahtakymmentä tehopistettä. Se ei nyt ihan yllä Sondellin pistemääriin, mutta esimerkiksi myös Weinstockilta. Riippuen tietysti siitä pelaako puolustajana vai hyökkääjänä.
Joonas Jalvanti on myös mielestäni seuraamisen arvoinen. Tietysti tässä on mukana ne perus värilasit, mutta kun kyseessä sellainen kokonaisvaltainen puolustaja niin odotettavissa onnistumia, että epäonnistumisia. Muutoin on hankala nostaa ketään esille ennen kauden alkua. Tietysti sieltä on mahdollista nousta jonkun täysin puskista suoraan kirkkaimpiin valokeiloihin.

Örebron hyökkäys on todella nimirikas kokonaisuus. Joukkueessa jatkavat esimerkiksi pelaajat: Anttila, Wallace, Aulin, Willsie. Myös Ville Viitaluoma pelaa alkavalla kaudella Örebrossa kun miehen otteet olivat mitä vakuuttavimpia viime kauden lopussa kun oli lainalla HPK:sta. Viitaluomasta voidaan odottaa jopa sitä johtavaa sentteriä loistavine pistemäärineen. Katsotaan miten homma alkaa rullaamaan kun luvassa on täysin uusi alku omallatavallaa. Kerhossa Viitaluoma on totuttu näkemään sinä harmaiden iltojen sankarina joten tästä tulee todella upeaa!
Örebro on hankkinut myös jenkki sentteri Derek Ryanin joka on viettänyt euroopassa viettämänsä ajan itävallan kaukaloissa. Siellä jälki on ollut kovaa ja siksipä tämä Ryan on todellakin kokeilemisen arvoinen kaveri. Jos sitä nyt jotenkin osaisi rinnastaan mahdollisia realistisia pistemääriä sarjojen tasoerojen välillä niin olisiko Derekistä 30 tai jopa 40 tehopisteen nikkariksi?
Myös tämä Allsvenskanissa tasaisen vahvaa työtä tehnyt laituri Daniel Viksten on pelaaja joka kannattaa laittaa seurantaan. Olikin vain ajan kysymys milloin joku SHL jengi nappaa tämän kaverin isompiin ympyröihin. Viksten on vasta 24-vuotias joten edessä mitä todennäköisimmin hieno ura ruotsin sarjoissa.
Mielestäni Örebro on kasannut hyökkäyksen todella hyvin. Laatua on jakaa moneen kenttään ja mielenkiinto on varmasti myös paikallisten fanien silmissä korkealla. Mitä voidaan odottaa suomen turun ruhtinailta Willsieltä ja lempäälän jätiltä Anttilan Markolta. Willsie tuo aina kentälle luistellessaan mukanaan huimasti kokemusta. Anttila kokoa ja näköä. Upeita kiekon suojauksia ja siinä ohella takuu varmaa viimeistelyä. Jatkaisiko Jared Aulin noususuhdannetta ja sama kysymys asetetaan myös Tim Wallacen harteille.

Örebro on nyt sellainen nippu joka on otettava joka ilta vakavissaan. Tavoitteet ovat vain ja ainoastaan pudotuspeleissä eikä nyt puhuta olleenkaan sellaisesta kirosanasta kuin Kvalserien. Jos Örebro saa sellaisen vaihteen silmään, että voittoja napsuu tilille tasaiseen tahtiin niin tämä olisi osattava säilyttää. Viime kaudella siitä saatiin lopulta kärsiä. Kuten olen jo sarjan kausiketjussa ilmaissut niin eiköhän Örebro ota vähintään sen viimeisen tarjolla olevan play-off paikan.
Viimeksi muokannut Hartikainen35 päivämäärä 16.08.2014 18:42, muokattu yhteensä 2 kertaa

Viestit: 1036
Liittynyt: 29.03.2013 03:14
Suosikkijoukkue: Rauman Lukko, SHL

Re: Örebro HK 2014-2015

ViestiKirjoittaja Lossu » 12.08.2014 15:03

Örebro värväsi Tshekin maajoukkuepuolustajan Jakub Krejčíkin.

Avatar
Viestit: 4767
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: Örebro HK 2014-2015

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 13.12.2014 00:40

Monet varmaan huomasivat tuon Jatkoaikaan kirjoitetun jutun Örebron maalivahdista Julius Hudacekista. Mies vetää siis hyvien torjuntojen lisäksi HudaShow:ta. Ja ei, en laita tuohon eteen sitä hästäggiä. Mutta niin tuo kirjoitus oli hyvä. Tälläisiä showmiehiä tarvintaan talven pimeinä kuukausina. Hienoa, että tuollaisilla tempauksilla saa yleisön mukaan. Katsomokulttuuri onkin korkealla tasolla jokaisen SHL seuran hallilla ja samaten sarjaporrasta alempana.

http://www.jatkoaika.com/Kolumni/pukkih ... lle/163341

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: Örebro HK 2014-2015

ViestiKirjoittaja Jyri » 09.01.2015 18:15

Mikko Lehtonen nähtävästi siirtymässä Örebron riveihin, kun nimi löytyy Swehockeyssa joukkueen listalta.

Viestit: 1036
Liittynyt: 29.03.2013 03:14
Suosikkijoukkue: Rauman Lukko, SHL

Re: Örebro HK 2014-2015

ViestiKirjoittaja Lossu » 09.01.2015 19:20

Jyri kirjoitti:Mikko Lehtonen nähtävästi siirtymässä Örebron riveihin, kun nimi löytyy Swehockeyssa joukkueen listalta.


Vahvistus asialle, Hockeysverige.se

Avatar
Viestit: 4767
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: Örebro HK 2014-2015

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 09.01.2015 21:51

Täysin ymmärrettävä siirto ja toivottavasti Lehtonen löytää uudessa seurassaan paremman vireen. SAIK:ssa peli ei ollut sitä mitä odotettiin kun 25 otteluun vain tehot 5+4=9. Ei siis aina mahtunut kokoonpanoon ja eilenkin taisi olla katsomon puolella?
Katsotaan mihin sijoitetaan Örebrossa :Thumb up:

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: Örebro HK 2014-2015

ViestiKirjoittaja Jyri » 31.01.2015 12:27

Petr Zámorský klar för Örebro Hockey

Örebro vahvistaa puolustustaan Bluesin Petr Zamorskylla. Sopimus kattaa loppukauden. Mun mielestä tämä on hyvä liike Örebrolta, sillä joukkue on sarjassa hyvissä asemissa kuudentena ja Zamorsky on loistava kiekonliikuttaja. Toki Bluesissa meni pisteiden valossa vaatimattomasti, mutta Zamorsky saattaa hyvin päästä pelaamaan Tshekin maajoukkueesta tutun Jakub Krejcikin kanssa pakkiparina. Örebron puolustus ei ole "ylikiekollinen" ja tämä kaveri osaa pelata hyvin hyökkäyssuuntaan. Uskon vahvistavan Örebron keskimääräistä tasoa olevaa ylivoimapeliä.

Avatar
Viestit: 4767
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: Örebro HK 2014-2015

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 01.02.2015 01:09

Olen täysin samaa mieltä tuosta Zamorskysta. Örebrolla on hyökkäyspäädyssä kalusto kunnossa ja jos vahvistusta kaavailtiin niin sen oli nimenomaan tultava puolustukseen. Toivottavasti Zamaroskyn nimi nähdään useasti varsinkin ylivoimamaalien yhteydessä. Nyt siellä on yleensä nimet Ryan, Viksten, Johansson.
Ja kyllä itsekin lähtisin sijoittamaan Zamorskyn tuohon Krejcikin pariksi ainakin ensin kokeilumielessä.

Paluu SHL:n arkisto

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa