Swedish Hockey League 2014-2015

Täältä löytyy aiempien vuosien SHL/Elitserien keskustelut.
Avatar
Viestit: 4767
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Swedish Hockey League 2014-2015

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 01.05.2014 16:10

Kuva


Swedish Hockey League 2014 - 2015
Avataan nyt siis tulevan kauden kausiketjua. Otsikon yläpuolella näette ruotsin pääsarjan SHL:län liigakartan. Kaudella 2014 - 2015 pääsarja tasolla pelaa kaksitoista seurajoukkuetta. Liiga ei siis pienentynyt taikka suurentunut viime kauden päätteeksi. "Uutena" joukkueena SHL:ssä nähdään tukholmalais seura Djurgårdens IF joka nousi paikalliskilpailia Stockholm AIK:n tilalle. Tulevalla kaudella ei siis pääkaupungin paikallis derbyista päästä nauttimaan taikka järkyttymään. Kvalserien näitä kyllä pari kappaletta tarjosi, mutta kyllähän näitä olisi mielellään seurannut myös tulevalla kaudella sarjatasosta riippumatta. Toinen karsinnat läpi käynyt joukkue Örebro HK selvitti Kvalserienin kunnialla ja näytti, että kuuluu pääsarjatasolle pidempään kuin yhden hassun tulokaskauden verran.

Kaikki kaksitoista tulevalle kaudelle osallistuvaa joukkuetta ovat:

Brynäs IF
Djurgårdens IF
Frölunda Indians
Färjestads BK
HV71
Leksands IF
Linköpings HC
Luleå HF
MODO Hockey
Skellefteå AIK
Växjö Lakers
Örebro HK

Käydään tässä lyhyesti läpi joukkueiden viimekauden sijoitus, nykytilanne ja realistinen tavoite.

Brynäs IF

Gävleläiset sijoittuivat viimekaudella runkosarjassa upeasti neljänneksi, mutta pudotuspeleissä noutaja tuli hakemaan jo ensimmäisellä kierroksella. Karlstadilaiset olivat parempia lopulta voitoin 1-4. Tälle kaudelle BIF on saanut pidettyä joukkueen suhteellisen hyvin kasassa. Esimerkiksi Greg Scott jatkaa gävleläis seuran väreissä. Mitä tavoitteisiin tulee niin kyllähän ne ehdottomasti ovat pudotuspeleissä. En usko neljännen sijan uusiintaan, mutta suora pudotuspelipaikka on otettavissa. Veikkaan sijoituksen olevan haarukassa 8-6.

Djurgårdens IF

Tukholman ylpeys sitten otti ja palasi pääsarjaan kahden poissa vietetyn kauden jälkeen. DIF laittoi Kvalserienissä totaalisesti uuden vaihteen silmään ja selvitti tiensä läpi värikkäiden vaiheiden jälkeen. Viimeisellä kierroksella kun oli monta eri mahdollista skenaariota tarjolla. SHL:ssä menestyäkseen joukkueen oli vahvistuttava selvästi. Työtä sen eteen on tehty kuten maalivahti Mikael Tellqvistin hankinnasta nähdään. Tällä hetkellä DIF on todella vaikea arvioitava. Sijoitus haarukkaan en vielä veikkaa sillä se olisi liian iso.

Frölunda Indians

Göteborgilaiset pelasivat viimekaudella todella sensaatiomaisesti. Melko värittömänä pidetty joukkue sijoittui upeasti runkosarjassa toiseksi ja rikkoi sadan pisteen rajan. Pudotuspelit olivatkin sitten oma maailmansa. Kevääseen uudelleen herännyt LHC päätti lopulta Intiaanien taipaleen pudotuspelien seitsemännessä ottelussa. Tämä tappio oli varmasti karvas, mutta olisin silti pystypäin kun verrataan tulosta ennen kautta tehtyihin veikkauksiin. Nyt Frölunda on vahvistanut upeasti hyökkäystään. Viime kaudella KalPassa ihastuttanut Artturi Lehkonen on rankattu jopa SHL kesän yhdeksi kovimmista hankinnoista. Ja tuskimpa kukaan tätä lähtee kiistämäänkään. Toinen vast ikää esille tullut nimi on Mattias Janmark. Todella kova naaraus Göteborgiin. Veikkaan, että Frölunda ei tule uusimaan tuota runkosarjan kakkos sijaansa vaan taistelee kuitenkin pudotuspelien kotiedusta. Se, että kallistuuko vaakakuppi mihinkä suuntaan on arvoitus. Frölunda sijoille 6-3.

Färjestads BK

Sijoittui viime kaudella runkosarjassa viidenneksi. Alku oli hankalaa, mutta oikea suunta löytyi ja kotiedun saavuttaminen jäi todella lähelle. Pudotuspeleissä Karlstadilaiset pudottivat Brynäsin jatkosta voitoin 1-4. Tässä ottelusarjassa nähtiin jo se tuttu täysillä taisteleva FBK. Ja kuten kaikki tietävät. Seinä ei tullut vastaan vasta kuin finaalissa. Semifinaaleissa Färjestad kävi uskomattoman jännittävän kamppailun Växjön kanssa. Kotikenttä eduista ei ollut ensiksi tietoakaan, mutta ratkaisevalla hetkellä se kaivettiin esiin. Tällä hetkellä FBK:n paletti on vielä auki. Varsinkin hyökkäyksen osalta, mutta uskon heidän nappaavan niitä kovia hankintoja ja ensikaudella FBK taistelee vahvasti kärkikolmikko sijoituksesta!

HV71

Viime kausi Jönköpingissä oli todella, todella huono. Epäonnistumisen merkit näkyivät jo kesän European Trophy otteluissa kun peli oli todella hapuilevaa eivätkä joukkueen odotetut kärkinimet vastanneet huutoon. HV:n odotettiin olevan sarjan kärkijoukkueita, mutta synkimmillä hetkillään se taisteli karsintapaikkaa vastaan. Lopulta Husqvarna sai vakiinnutettua paikkansa sarjan kymmenennelle sijalle. Pudotuspelit alkoivat siis Jönköpingissäkin ja he kohtasivat ruotsiinkin rantautuneissa sääli playoffeissa Leksandin. HV onnistui tässä sarjassa ja eteni varsinaisiin pudotuspeleihin, mutta lähtö tuli hyvin livakkaan. Skellefteå AIK niittasi Hussen lomille. Tällä hetkellä Husqvarna on saanut pidettyä nippunsa suht hyvin kasassa joten katsotaan josko porukka olisi nyt hitsautunut paremmin kasaan. Tuskin toista floppikautta tulee putkeen, mutta veikkaan sijoitukseksi 9-6.

Leksands IF

Sarjanousija Leksand yllätti viime kaudella kaikki. Mukaan lukien myös itsensä sijoittumalla runkosarjassa seitsemänneksi. Joukkue taisteli loppuun asti suorasta pudotuspeli paikasta, mutta se pääsi lopulta karkaamaan kahden pisteen päähän. Huomioitavaa on se, että Leksandin maaliero oli todella huono runkosarjan loputtua, mutta pistemäärä kertoo siitä onnistuneesta taisteluilmeestä. Playoffien "ensimmäisellä" kierroksella vastaan asettui huonon kauden pelannut HV. Leksandin povattiin hoitavan tämän sarjan, mutta toisin kävi. Kesäloma alkoi, mutta silti kausi oli hyvä. Nyt kesän aikana Leksand on tehnyt todella mielenkiintoisia hankintoja joukkueeseensa. Molemmat Connollyn veljeksistä, Toni Kähkönen, Tomi Sallinen, Jonas Frögren. Silti on melko vaikeaa nähdä joukkuetta ensi kaudellakaan kärki kuusikossa. Toivottavasti he kuitenkin onnistuvat tasaisemmin ja jatkavat pudotuspelejä. Sijoille 10-7.

Linköpings HC

LHC:n viime kausi oli todella kaksi jakoinen. Alkukaudesta joukkue keikkui kärjen tuntumassa, mutta sitten iski pitkä suvanto vaihe. LHC:n valahti aina sijalle yhdeksän asti. Lopun hyvä kiri ei heitä sieltä enää nostanut. Joukkueen riveistä löytyi kuitenkin pistelingot Arlbrandt, Hjalmarsson & Kolarik. Eikö olekin outoa, että tälläisiä tehomääriä tekevä nippu löytyy vasta tuolta sijalta? Nyt Linköping on saanut pidettyä nuo tehomiehet riveissään. Ainoastaan Hjalmarsson on lähtenyt niittämään pätäkkää taalajäille Columbuksen riveihin. Tilalle on hankittu Broc Littlea ja Nichlas Hardtia. Myöskin maalivahti osasto on mennyt uusiin. Todella hyviä sesonkeja Luleåssa viettänyt David Rautio on Linköpingin uusi ykköskassari. Minä veikkaan, että tulevalla kaudella Linköping nousee kärkikaksikkoon! Viime kaudelle tie tyssäsi semifinaalehin Skellefteån käsittelyssä.

Luleå HF

Luleån viimekausi oli lopulta melko keskinkertainen. Alku kaudesta joukkue oli tiukasti mukana kärkikahinoissa, mutta pikkuhiljaa he valuivat taistelemaan suorasta pudotuspelipaikasta. Tämäkin sijoitus oli katkolla parin viimeisen kierroksen aikana. Pudotuspeleissä he saivat vastaansa Växjön. Vääntö Lakersin kanssa oli ajoittain tiukka, mutta lopulta kilpailia ylsi parempaan suoritukseen. Paljon on Luleå kärsinyt noita ikäviä putoamisia. Mestaruuden uusiminen antaa vain odottaa itseään. Myös tulevalle kaudelle Luleån nippu on mielenkiintoinen. David Rautio vaihtui kesken viimekauden hankittuun Mark Owuyaan ja aisapariksi hankittiin AIK:sta Daniel Larsson. Joukkue on kiinnittänyt myös kaikille tutut nimet Lennart Petrell ja Pär Savilahti-Naganderin. Joukkue tulee olemaan taas kilpailu kykyinen, mutta miksei Niklas Olaussonilla ole sopimusta minnekään? Kyllä Luleå löytyy tulevallakin kaudella sieltä kärki kuusikosta. Miksei jopa nelikostakin?

MODO Hockey

Mielestäni MODO ylisuoritti viime kaudella runkosarjassa. Örnsköldvikiläiset sijoittuivat runkosarjassa lopulta kahdeksansiksi. Välillä joukkue kävi myös parhaan kuuden joukossa, mutta tuli sieltä kyllä nopeasti alaskin. Kertooko tuo kahdeksas sija kuitenkin lopulta vain siitä, että paremmilla materiaaleilla varustetut joukkueet pelasivat pitkiä pätkiä päin sitä itseään? Minä sanon, että kyllä. Tämä oli se syy sille, että MODO löytyi runkosarjan lopussa tuolta paikalta. Pudotuspeleissä LHC näytti kuitenkin todellisuuden. Kesäloma alkoi. Nyt MODO on menettänyt lähes kaikki tärkeimmät palasensa. Ainoastaan maalivahti Linus Ullmark jatkaa punanutussa. Nyt hankinnat ovat olleet tasoa Adam Reideborn, Joonas Nättinen, Dennis Persson + omat junnut. Jos joukkueen rakennus jatkuu samalla linjalla niin karsinnat ja mahdollinen putoaminen ovat oikea osoite. MODO siis sijoille 12-10.

Skellefteå AIK

SAIK nappasi siis viime kauden päätteeksi liigan mestaruuden toista kertaa putkeen. Joukkueen pelaajisto oli uskomattoman kova ja ratkaisioita löytyi lähes joka ilta laajalta rintamalta. Runkosarjassa Skellefteå dominoi aika-ajoin, mutta hiljaisempiakin pätkiä mahtui joukkoon. Pudotuspeleissä meno oli vielä hirvittävämpää. Ensin joukkue laittoi Husqvarnan lomille voitoin 4-1. Saman käsittelyt koko Linköpings ja finaaleissa FBK oli täysin vastaantulijan roolissa. Nyt mestaruuskauden jälkeen SAIK:n pajatso on kuitenkin tyhjennetty. Suuret nimet lähtivät rahakkaampiin kaukaloihin ja nyt ollaan ongelman edessä. Mitenkä korvataan herrat Lindström, Holloway, Ericsson, Karlsson...? Vielä kun Möllerkin nostaisi kytkintä niin avot. Tilalle on kuitenkin hankittu mielenkiintoisia nimiä. Paluun tekevät herrat Mikko Lehtonen ja Pär Lindholm. Myös Anaheimilta lainattu Nick Sörensen on varmasti seuraamisen arvoinen kaveri. Silti lisävahvistuksia edelleen odotetaan. Ollaan realistisia ja sanotaan ettei Skellefteån mestaruuden uusiminen tule olemaan kovinkaan todennäköistä. Ei se tule ainakaan olemaan mikään helppo homma. Veikkaan kuitenkin, että top-4 sijoituksesta taistellaan.

Växjö Lakers

Lakers pelasi viime kaudella todella hyvällä tasolla. Joukkue oltiin totuttu näkemään sarjan häntäpäässä, mutta nyt sille saatiin tehtyä onnistuneesti päätös. Växjö sijoittui runkosarjassa historiallisesti kolmanneksi loistavalla pistemäärällä. Joukkuen pistemäärä oli runkosarjan päättyessä 94 sarjapistettä. Pudotuspeleissä joukkue sai siis kotiedun Luleåta vastaan. Lakers eteni seuraavalle kierrokselle voitoin 4-2 ja ensimmäinen tavoite oli hyvin hanskassa. Semifinaaleissa vastaan asettui FBK. Sarja oli todella mielenkiintoinen kaikkine vierasvoittoineen ja maalimäärineen. FBK oli kuitenkin parempi, mutta missään tapauksessa Växjötä ei tule parjata. Upea kausi! Nyt Lakersin pakka on osittain sekaisin. Maalivahti osasto on mennyt uusiin. SAIK:sta saapui Steen ja aisapariksi huhuttiin muutama kuukausi sitten Starsin organisaatiossa pelannutta Cristopher Nilstorpia. Nyt huhut ovat kuitenkin kylmenneet joten mielenkiinnolla odotetaan millaisia pelimiehiä joukkueeseen saapuu. Muutama hyökkääjä ja puolustaja on vielä hankittava. Etenkin ykkössentteriä kun Dennis Rasmussen lähti rapakon taa. On sinne kuitenkin tullut jo Patrik Lundh! Uskon, että Växjö on ensikaudella kärkikuusikossa ja riippuen tulevista hankinnoista niin jopa kärkinelikkoon.

Örebro HK

Seura pelasi siis viime kaudella historiansa ensimmäisen kauden pääsarjatasolla. Örebro otettiin todella hyvin vastaan ja etenkin heidät otettiin alusta asti tosissaan. Sarjanousija kausi oli kaksi jakoinen. Siihen mahtui todella hyviä hetkiä ja todella huonoja hetkiä. Menestys paineet olivat suht kovat ja ne onnistuttiin selättämään aluksi melko hyvin. Ei kuitenkaan mennyt kovin kauaa kun selvä materiaali ero alkoi näkymään. ÖHK valui pikkuhiljaa pohjaa kohti ja taisteli sielä sitten loppuun asti. Kvalserienissä porukka kuitenkin osoitti, että kuuluu pääsarja SHL:lään, eikä visiitti jäisi yhden kauden mittaiseksi. Karsinnoissa Örebro murskasi muut melko suvereenisti ja otti helposti itselleen kuuluvan paikan sarjan kärjessä. Nyt joukkue on uusiutunut melko paljon. Monta nimeä on tippunut pois SHL kelkasta ja tilalle on hankittu mielenkiintoisia nimiä. Liiga kokemusta tuo AIK:sta saapuva Stefan Johansson ja huippu mielenkiintoinen kaveri Derek Ryan Villacherista. Todella massiivisia pistemääriä itävallan liigassa joten katsotaan saako tuotua mukanaan tuota temppuilua. Joukkueessa jatkavat myös herrat Wallace, Aulin ja Anttila. Kaikki jatkot olivat älyttömän tärkeitä Örebrolle ja tuovat varmasti sitä laadukasta tekemistä esille joka ilta. Maalivahti osasto täydennettiin huikealla hankinnalla. Toissa kaudella Göteborgissa ihastuttanut Julius Hudacek asettuu ÖHK tolppien väliin. Veikkaan joukkueen löytyvän sijoilta 11-10.

* * *

Nyt on siis käyty jokainen joukkue pintaraapaisulta läpi. Toivottavasti pidätte lukemastanne ja seuraavaksi siirryn joukkueiden kausiketjujen pariin. Loppuun veikkaan vielä joukkueiden sijoitusta muutaman sijan toleranssilla:

Sijoille 1-4:

Linköpings HC
Färjestads BK
Luleå HF
Växjö Lakers


Sijoille 5-8

Frölunda Indians
Skellefteå AIK
Brynäs IF
HV71


Sijoille 9-12

Leksands IF
Örebro HK
MODO Hockey
Djurgårdens IF


Nämä ovat sitten vain minun näkemyksiäni. Kaikki asiat voivat olla makuasioita joten tulkaa ihmeessa mukaan ja tuokaa omat näkemyksenne esille. Tästä lähdetään kohti syksyä!
Viimeksi muokannut Hartikainen35 päivämäärä 12.06.2014 21:48, muokattu yhteensä 6 kertaa

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: Swedish Hockey League 2014-2015

ViestiKirjoittaja Jyri » 04.05.2014 09:49

Todella moni joukkue näyttää heikentyneen viime kaudesta. NHL ja KHL tietysti vievät paljon laatupelaajia, joten pelaavaan kokoonpanoon pääsee enemmän nuoria kuin muutamia vuosia sitten. Siihen on vain totuttava. Toivottavasti joukkueet, joilla on pakka levällään, saavat hankittua kärkiketjuihin huipputason pelaajia.

Viestit: 1036
Liittynyt: 29.03.2013 03:14
Suosikkijoukkue: Rauman Lukko, SHL

Re: Swedish Hockey League 2014-2015

ViestiKirjoittaja Lossu » 04.06.2014 13:07

Expressen rankkasi tähän asti parhaimmat hankinnat tälle kaudelle, mutta linkkiä en sinne löytänyt joten Iltalehden uutinen aiheesta.

Viestit: 1036
Liittynyt: 29.03.2013 03:14
Suosikkijoukkue: Rauman Lukko, SHL

Re: Swedish Hockey League 2014-2015

ViestiKirjoittaja Lossu » 13.06.2014 08:45

Hartikainen35 kirjoitti:Swedish Hockey League 2014 - 2015


Kiitos Hartikaiselle hyvistä analyyseistä ensi kaudesta. :Thumb up: :tuoppi: Palaillaan syksymmällä tänne!

Avatar
Viestit: 4767
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: Swedish Hockey League 2014-2015

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 28.07.2014 22:18

Ovat joukkueet muuttuneet aikalailla joten täytyy rankata joukkueet uudelleen omien näkemysten mukaan sinne avattuun voimasuhde ketjuun. Esim Skellefteå tulee omissa papereissani alaspäin ja Växjö nousee aivan kärkeen.

Avatar
Viestit: 5296
Liittynyt: 29.04.2011 14:13
Paikkakunta: Valley of Grace
Suosikkijoukkue: TPS, Rantasen Rauno, Heikkisen Bono ja Virran Patu

Re: Swedish Hockey League 2014-2015

ViestiKirjoittaja MustaSurma76 » 04.09.2014 11:12

Jatkoajan SHL-ennakko on julkaistu.

Osa 1

Osa 2
Hakamussuttelua Vaihtoaitiossa jo vuodesta 2011

Avatar
Viestit: 4767
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: Swedish Hockey League 2014-2015

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 09.09.2014 20:04

SHL kausi starttaa siis huomenna! Tarjolla ei tosin ole kuin yksi peli ensialkuun, mutta sekin on sen verran mielenkiintoisempi kuin olla vaan voi. Yhteen iskevät Luleå Hockey ja Skellefteå AIK. Molemmat ovat menestyneet todella hyvin CHL:ssä ja varsinkin SAIK:n kohdalla tämä on ollut todellinen yllätys! Porukka josta vietiin lähes tuhkatkin pesästä niin on yllättänyt todenteolla eurokentillä, mutta silti menestyspaineet asetetaan tänne kotimaiseen sarjaan.

Ottelu pelataan Luleån kotihallissa joten joukkuetta pidetään silläkin saraa ennakkosuosikkina. Näin kauden alkuun on aina vaikea nostaa esille mitään havaintoja kun preseasonin seuraaminen oli vähän sieltä tänne päin. SAIK:sta kuitenkin nostan esille maalinteko taitoaan väläytelleen Forssellin ja Normanin. Luleåsta taasen Stephen Dixon, Daniel Zaar ja vaikkapa se huvittavin viiksin varustettu Per Ledin :D

Jos nyt vaikka lopputuloksen veikkaisi niin 3-2 Luleålle jatkoajalla?

Avatar
Viestit: 4767
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: Swedish Hockey League 2014-2015

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 11.09.2014 18:39

Ja näin on avattu kauan odotettu SHL kausi. Veikkasin lopputulokseksi 3-2 ja arvaatte varmaan, että aina kun tänne veikkauksensa kirjoittaa niin virallista lappua ei ole tehtynä...

Tosiaan Luleå Hockey otti kauden ensimmäisen voiton. Se tosin irtosi vasta voittolaukauskilpailun jälkeen. Skellefteå yllätti todella positiivisesti. Katselin nimittäin toista erää puolet.
Nostin esille Luleålta Per Ledinin ja Daniel Zaarin. Molemmat ottivat reilusti roolia eilisessä ottelussa. Ledin tasoitti ottelun 2-2 toisessa erässä ja Zaar puolestaan ratkaisi ottelun todella hienolla rankkari suorituksella. Kauden ensimmäisestä osumasta kuitenkin vastasi Luleån kokenut ikä nestori Jan Sandström joka vetäisi rannelaukauksella kotijoukkueen 1-0 johtoon ylivoimalla.
SAIK:n molemmista maaleista vastasi Pär Lindholm. Ensimmäinen osuma oli silkkaa tuuria, mutta toinen oli hyvin loppuun asti seurattu tilanne ja siitä palkintona tärkeä maali.

1-0 Jan Sandström (Fagerudd, Dixon)
1-1 Pär Lindholm (Kabanov)
1-2 Pär Lindholm
2-2 Per Ledin (Wallmark, Ch.Abbott)
3-2 Daniel Zaar

* * *

Tänään liiga jatkuu neljällä ottelulla. Leksands IF isännöi FBK:ta Karlstadista, MODO Hockey kohtaa Örebro HK:n, Växjö Lakers ottaa yhteen Husqvarnan kanssa ja Frölunda Indians ottaa mittaa Brynäsista. Veikkaan illan riviksi:

2, 2, 1, 1

Avatar
Viestit: 4767
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: Swedish Hockey League 2014-2015

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 12.09.2014 13:23

Jahas eiliseltäkin olisi menneet veikkaukset oikein mikäli olisin vaivautunut lappua jonnekin tekemään... No eise mitään katsellaan myöhemmin :D

Tässäpä sitten eilis illan tuloksia:

Leksand - Färjestad 1-2

Kauden avauspelissä LIF hallitsi ensi alkuun ottelun tapahtumia. FBK oli selvästi altavastaajan roolissa. Ottelun ensimmäisestä maalista vastasi Veli-Matti Savinainen todella upean ylivoima kuvion päätteeksi. Klap, klap ja klap kiekko verkkoon ja kädet kohti kattoa!
Kolmas erä oli sitten Karlstadilaisten. Ensiksi Martin Röymark kaarteli maalin takaa yllättävälle vetopaikalle ja pienestä tilasta kiekko ohi Alsenfeltin. Joakim Nygård vastasi taasen voittomaalista. Onnekkaan pompun kautta kiekkoverkkoon ja pisteet vierailioille.

1-0 Veli-Matti Savinainen (Himelfarb, Kapstad)
1-1 Martin Röymark (Tollefsen)
1-2 Joakim Nygård (Tollefsen)

MODO - Örebro 1-3

Örnsköldvikiläisten kausi alkoi huonoimmalla mahdollisella tavalla. Ennakkoon ykdeksi pääkilpailiaksi arvioitu ÖHK kävi hakemassa tyylitellen pisteet kotiin. Mielenkiintoinen jenkki hankinta Derek Ryan avasi Örebron maalitilin. Hieman ehkä onnekkaastikin parista reboundista pääsi lyömään kiekon sisään. Victor Olofsson vastasi MODO:n tasoituksesta napakalla rannelaukauksella, mutta tämä maali oli laiha lohtu. Aijemmin Olofsson pääsi yrittään rangaistuslaukausta, mutta yritys oli melko onneton.
Kierrokselle saatiin enemmänkin suomalais väriä kun Ville Viitaluoma sivalsi ranteella tarkan kudin ohi Ullmarkin. Loppuun Tomas Skogs lämäsi loppu lukemiksi 1-3.

0-1 Derek Ryan (Wallace)
1-1 Victor Olofsson (Nordgren, Hari)
1-2 Ville Viitaluoma (Ekbom, Viksten)
1-3 Tomas Skogs (Petersson, Wallace)

Växjö - HV71 2-0

Yksi kauden mestarisuosikeista nappasi heti alkuun hienon voiton. Ilta oli Liam Reddoxin joka teki Lakersin molemmat maalit. Ensimmäinen syntyi toisen erän alkuun kun Husqvarnan viivamiehet tunaroivat ylivoimalla ja Reddox pääsi karkaamaan läpiajoon. Kiekko ohi Wesslaun ja tästä se sitten alkaa.
Kolmannen erän alkuun Reddox pääsi nautiskellen sijoittamaan kiekon yläpeltiin. Tuomas Kiiskinen tarjoili upean poikittais syötön ja myös Lajunen pääsi kirjoihin. Reddoxilla oli myös paikka hattutemppuun, mutta epäonnekseen ampui maalista ohi.

1-0 Liam Reddox
2-0 Liam Reddox (Kiiskinen, Lajunen)

Frölunda - Brynäs 4-0

Göteborgilaiset aloittivat kauden massiivisella voitolla BIF:istä. Gävleläis seura oli selvästi vastaantulia illan koitoksessa. Intiaanien ensimmäisestä maalista vastasi Mattias Janmark. Heti onnistuminen siinä mihinkä hänet hankittiinkin! Toisen erän alkuun ARTTURI LEHKONEN siirsi ottelun 2-0 ylivoimalla. Todella nopea ja tyylikäs reagointi maalinedustalla ja kiekko paikallaan pyörähdyksellä verkkoon.
Kolmannen erän alkuminuteilla Wikstrand ja Persson viimeistelivät pelin nippuun napakoilla vedoilla.

1-0 Mattias Janmark (Figren, Lehkonen)
2-0 Artturi Lehkonen (Figren, Janmark)
3-0 Mikael Wikstrand (Olimb, Gustafsson)
4-0 Christoffer Persson (Fälth, Lundqvist)

* * *

Seuraavat pelit huomenna lauantaina! Täydet kuusi ottelua joten kausi saadaan käyntiin myös LHC:n ja DIF:in osalta :Thumb up:

Otteluparit ovat:

Skellefteå - MODO
Örebro - Frölunda
Brynäs - Leksand
Djurgården - Växjö
Färjestad - Luleå
HV71 - Linköping

Viestit: 1036
Liittynyt: 29.03.2013 03:14
Suosikkijoukkue: Rauman Lukko, SHL

Re: Swedish Hockey League 2014-2015

ViestiKirjoittaja Lossu » 13.09.2014 13:41

Jää syyskuun pelit näkemättä, koska kavereiden kanssa pistetään vasta lokakuussa Viaplay tilaukseen (totta kai näkisi streamien kautta, mutta ovat sen verran heikkolaatuisia, joten.), koska vasta silloin alkaa NHL. Hartsalle jälleen kiitosta näistä tuloksista ja analyyseistä.

Avatar
Viestit: 4767
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: Swedish Hockey League 2014-2015

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 14.09.2014 11:46

Lauantai illan täysi kierros takana. Ottelut päättyivät seuraaviin tuloksiin:

Skellefteå - MODO 6-2

1-0 Pär Lindholm (Norman, Calof)
2-0 Axel Holmström (Karlsson, Pettersson)
3-0 Martin Lundberg (Forssell, Andersson)
4-0 Erik Forssell (Holmström, Kabanov)
5-0 Axel Holmström (Zackrisson, Heed)
6-0 Erik Forssell (Kabanov, Sevc)
6-1 Adrian Kempe
6-2 Albin Carlson (Hari, Kempe)

Örebro - Frölunda 1-2 ja.

0-1 Andreas Johnson (Görtz, Olimb)
1-1 Martin Johansson (Anttila, Ekbom)
1-2 Mathis Olimb (Persson, Johnson)

Brynäs - Leksand 4-1

1-0 Niclas Andersen
2-0 Sebastian Enterfeldt (Brodin, Lööke)
2-1 Tomi Sallinen (Savinainen, Kähkönen)
3-1 Oskar Lindblom (Andersen, Brodecki)
4-1 Anton Rödin (Andersen, Blomqvist)

Djurgården - Växjö 2-1 rl.

1-0 Marcus Sörensen (Eriksson, Englund)
1-1 Robert Rosen (Lundberg, Lundh)
2-1 Marcus Sörensen

Färjestad - Luleå 2-3

1-0 Niklas Arell (Wallin)
1-1 Lucas Wallmark (Zaar, Näkyvä)
1-2 Jan Sandström (Fogström)
2-2 Anton Hedman (Lalonde, Aquino)
2-3 Per Ledin (Zaar, Wallmark)

HV71 - Linköping 6-4

0-1 Jacob Micflikier (Taffe, Hardt)
0-2 Mattias Sjögren (Kolarik, Junland)
1-2 Erik Christensen (Tedenby, Brithen)
1-3 Magnus Johansson
1-4 Jacob Micflikier (Forsling, Taffe)
2-4 Björn Melin (Nilson, Jämtin)
3-4 Marcus Nilson (Christensen, Karlsson)
4-4 Patrik Carlsson (Törngren)
5-4 Calle Ridderwall
6-4 Riley Holzapfel (Ridderwall, Campoli)

* * *

Huh johan oli melkoisia maalimääriä! Seuraava peli on maanantaina. Linköpings HC isännöi upean avausvoiton ottanutta Djurgårdenia. Melkoinen ottelu luvassa!

Avatar
Viestit: 4767
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: Swedish Hockey League 2014-2015

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 16.09.2014 19:08

Eilen pelattiin tuo ottelu Linköpings HC - Djurgårdens IF. Peli päättyi isäntien voittoon lukemin 2-1. LHC:n kokoonpanosta puuttui Jeff Taffe joka ajettiin ulos kauden avauspelissä kun mies syylistyi melkoiseen yliajoon. Fredric Andersson nostettiin tähän otteluun kakkosketjun keskelle. Tuloksen teosta vastasi kuitenkin Sebastian Karlssonin johtama hyökkäysketju. Ensimmäinen osuma syntyi Oscar Sundhin lavasta. Kiekko pomppasi kulmasta todella oudosti maalille jonne Sundh oli oikea aikaisesti noussut. Kiekko livahti onnekkaasti ohi Tellqvistin.
DIF:in tasoitus syntyi erän loppu puolella. Muutamia kertoja suomeenkin huhuttu Robin Alvarez riisti kiekon upeasti puolustussinisellä ja karkasi läpiajoon Samuelssonin kanssa. Terävät potkut ja karkuun puolustajilta. Siirto viereen Samuelssonille ja Rautio liikkeeseen. Kiekko nopeasti takaisin Alvarezille ja kiekko häkkiin! Nätti maali sitä ei käy kieltäminen.
Tukholmalaiset saivat kiekon toistamiseenkin isäntien maaliin, mutta tilanne hylättiin kun pelaaja oli maalivahdin aluella.
2-1 osuma oli myös hienoa katseltavaa. Jacob Micflikier teki oivallisen rystysyötön maalille ja Sebastian Karlsson kiittää. Haltuun otto ja pehmeä siirto rystypuolelle ja kiekko maalinkattoon!
Ottelun kolmas erä oli maaliton, mutta siinäkin nähtiin tilanne jonka johdosta maali hylättiin. Linköpingiltä lähti todella kova viivapommi, mutta McDonell lanasi Tellqvistin maalillaan ja oikeudenmukaisesti tuomarin käden levälleen.

1-0 Oscar Sundh (McDonell, Karlsson)
1-1 Robin Alvarez (Samuelsson)
2-1 Sebastian Karlsson (Micflikier, Hardt)

* * *

Huomenna kolme peliä. Örebro kohtaa Luleå Hockeyn, Brynäs IF ottaa mittaa äärimmäiset kovasta Växjöstä ja Djurgården on jälleen tulessa kun Leksand saapuu vierailulle. Lapulle voisi kokeilla kolmea vierasvoittoa.

Avatar
Viestit: 4767
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: Swedish Hockey League 2014-2015

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 19.09.2014 21:59

Tässä kahden ottelupäivän tuloksia:

Onsdag:

Örebro - Luleå 1-3

0-1 Lucas Wallmark (Ch.Abbott, Näkyvä)
1-1 Johan Motin (Ryan, Willsie)
1-2 Kristian Näkyvä (Wallmark, Zaar)
1-3 Dean Kukan

Brynäs - Växjö 1-2 rl.

1-0 Sebastian Enterfeldt (Brodin, Andersen)
1-1 Tomi Kallio (Rosen)
1-2 Noah Welch

Djurgården - Leksand 4-1

1-0 Mikael Ahlen (H.Eriksson, Falk)
2-0 Joakim Eriksson (Samuelsson, Ljungh)
3-0 Mattias Guter (Alvarez, Sörensen)
4-0 Markus Ljungh (Saviano, Nordlund)
4-1 Tomi Sallinen

* * *

Torsdag:

Skellefteå - Linköping 4-1

1-0 Martin Lundberg (Heed, Kabanov)
2-0 Martin Lundberg (Kabanov)
3-0 Andrew Calof (Norman, A.Lundberg)
4-0 Kirill Kabanov (Heed)
4-1 Chad Kolarik (Taffe, Johansson)

Färjestad - MODO 2-6

0-1 Samuel Påhlsson
1-1 Jakub Klepis (Jensen, Hillding)
1-2 Janos Hari (Olofsson, Nordgren)
1-3 Simon Önerud (Possler, Flanagan)
1-4 Mattias Ritola
2-4 Luciano Aquino (Hillding, Gulas)
2-5 Gustav Possler (Flanagan, Kauppinen)
2-6 Joonas Lehtivuori (Öhman, Skröder)

HV71 - Frölunda 5-0

1-0 Mattias Tedenby (Petrasek, Christensen)
2-0 Ted Brithen (Christensen, Ridderwall)
3-0 Mattias Tedenby (Christensen, Brithen)
4-0 Patrik Carlsson (Christensen, Jämtin)
5-0 Christoffer Törngren (Bengtsson, Sandberg)

* * *

Kaikilla joukkueilla on pelattuna kolme ottelua ennen lauantain täyttä kierrosta. Sarjataulukko näyttää tälle ensimmäisten matsien jälkeen:

1. Kuva 8pts
2. Kuva 7pts
3. Kuva 6pts
4. Kuva 6pts
5. DIF 5pts
6. Kuva 5pts
-----------------------
7. Kuva 4pts
8. Kuva 4pts
9. Kuva 3pts
10.Kuva 3pts
-----------------------
11.Kuva 3pts
12.Kuva 0pts

* * *

Pistepörssin kärkipaikan jakavat Skellefteån Kirill Kabanov ja Husqvarnan Erik Christensen! Molemmilla seitsemän tehopistettä.

Eniten maaleja ovat iskeneet SAIK kaksikko Lindholm och Lundberg.

Maalivahtien torjuntatilastoja on ehkä turha vielä noteerata, mutta mainitaan silti, että Växjön Steen johtaa sitä tilastoa.

* * *

Huomenna pelataan siis kuusi ottelua ja parit ovat seuraavat:

Frölunda - Djurgården
Leksand - Skellefteå
Linköping - Örebro
Luleå - Brynäs
MODO - HV71
Växjö - Färjestad

-Intiaanit palaavat varmasti kaukaloon sisuuntuneina. DIF saa varmasti kokea osansa tästä. Kotivoitto on lähtökohta.
-Nolla kerholainen Leksand yrittää avata pistetiliään. SAIK:ta vastaan ei tule olemaan helppo homma.
-LHC:n ja ÖHK:n välillä nähtänee tasainen vääntö. Isännät ennakkosuosikki, mutta kaikki merkit tyrkyllä!
-Sarjakärki Luleå isännöi Gävleläis porukkaa. Kasvattaako Petrellin porukka johtoaan muihin?
-Katsotaan pystyykö MODO kahteen hyvään peliin putkeen. Haaste on kova ja kallistun vierailioiden puoleen.
-Viime kauden playoff pari jälleen yhdessä. FBK tulee uudella ilmellä tähän otteluun. Tasuria kehiin?

Oma rivini siis: 1, 2, 1, 1, 2, X

Avatar
Viestit: 4767
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: Swedish Hockey League 2014-2015

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 22.09.2014 17:56

Yksi peli meni väärin lauantain kierrokselta veikkauksistani... MODO pelasi sittenkin toisen hyvän ottelun putkeen mikä yllätti todella. Varsinkin kun se sai tyrmättyä Husqvarnan noin hyvin! Muutoin ennakko suosikit napsivat pisteet ja illan helmi Växjö - Färjestad meni jatkoille.

Frölunda - Djurgården 2-1

1-0 Oliver Bohm (Moffatt, Fälth)
2-0 Elias Fälth (Moffatt)
2-1 Marcus Sörensen (Samuelsson, Eriksson)

Leksand - Skellefteå 0-2

0-1 Andrew Calof (Lindholm)
0-2 Tim Heed (Holmström, Lindholm)

Linköping - Örebro 3-0

1-0 Broc Little
2-0 Chad Kolarik (Taffe, Micflikier)
3-0 Jonas Almtorp

Luleå - Brynäs 2-1

1-0 Jan Sandström (Forsberg, Fabricius)
1-1 Bill Sweatt (Kilström, Lööke)
2-1 Kristian Näkyvä (Ledin, Zaar)

MODO - HV71 4-1

1-0 Per-Åge Skröder (Nordgren, Hari)
2-0 Victor Olofsson
3-0 Per-Åge Skröder (Roche)
3-1 Christoffer Törngren (Bengtsson, Johansson)
4-1 Mattias Ritola (Lehtivuori, Nättinen)

Växjö - Färjestad 3-4 rl.

0-1 Martin Röymark (Gunnarsson)
1-1 Tuomas Kiiskinen (Lundgren, Rosen)
2-1 Nick Johnson (Lundgren, Rosen)
3-1 Robert Rosen (Kiiskinen, Murphy)
3-2 Linus Persson (Jensen, Gulas)
3-3 Shawn Lalonde
3-4 Linus Persson

* * *

Tänään maanantaina pelataan yksi ottelu. Linköpings HC isännöi Växjö Lakersia Saab Areenalla. Molemmat joukkueet pursuavat tähtiä ja kannattaa kiinnittää huomio etenkin LHC:n kakkosketjuun Micflikier-Taffe-Kolarik. Loistavaa tulosta aijemmissa peleissä ja tänäänkin varmasti merkitään tilastoihin. Veikkaan tasaista matsia. Ehkäpä taasen tasuria?

Veikkaan, että Linköping voittaa 3-2 jatkoajalla :eek:

Avatar
Viestit: 4767
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: Swedish Hockey League 2014-2015

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 23.09.2014 15:01

Maanantain ottelu päättyi lopulta Växjön 3-5 vierasvoittoon. Avaus maalista vastasi isäntien Broc Little heti alkuminuteilla. Little seurasi maalinedustakiekon loppuun asti ja peli 1-0. Lakers oli päästä tasoihin, mutta Rautio sai venytettyä patjansa nopeasti Rhakshanin yrityksen eteen.
Toisen erän alussa se tasoitus kuitenkin sitten syntyi. Ville Varakas antoi todella laadukkaan ja pitkän pystysyötön laitaan Malte Strömwallille joka pääsi vapaalta paikalta sijoittamaan kiekon yläkulmaan ohi Raution. Komea veto sanoisin!
Muutama minutin myöhemmin Växjö meni ottelussa ensikertaa johtoon. Tuomas Kiiskinen ohjasi viivalta tulleen heiton komeasti maaliin. Tuuria oli tottakai mukana, mutta silti täytyy olla tyytyväinen aina kun tilastoissa näkee Kiiskisen nimen.
LHC ei kuitenkaan antanut periksi vaan värkkäsi jälleen maalin. Maalin teki ennakkoon mainitsemani ketju Micflikier sai olla tasoitus osuman tekijänä. Karlssonin onnekas syöttö sokkona maalilta osui suoraan Micflikierille joten mikäs siinä hyvästä paikasta nautiskellessa!
Kolmas erä avattiin myöskin Malte Strömwall show:lla. Oikeasta laidasta napakka kuti joka yllätti Raution täysin. Ilo nähdä onnistumisia Strömwallin kaltaisilta kavereilta. Hetkeä myöhemmin Rautio onnistui hienosti torjumaan Murphyn rannelaukauksen, mutta toistamiseen ei. Robert Rosen iski pelin 2-4.
Rhett Rakhshani ohjasi vielä kiekon reppuun Welchin viivahietosta. Alkoi olemaan viimeisiä niittejä kotijoukkueelle joka vielä kavensi tanskalaisen Hardtin toimesta. Hardt latasi komean lämärin keskeltä ja sinne upposi. Pisteet kuitenkin vahvemmalla joukkueelle.

1-0 Broc Little (Hardt, Rahimi)
1-1 Malte Strömwall (Varakas, Larsson)
1-2 Tuomas Kiiskinen (Lundgren, Rosen)
2-2 Jacob Micflikier (Karlsson, Taffe)
2-3 Malte Strömwall (Welch)
2-4 Robert Rosen (Murphy, Kiiskinen)
2-5 Rhett Rakhshani (Welch, Johansson)
3-5 Nichlas Hardt (Sjögren, Rahimi)

* * *

Seuraavan kerran SHL liigaa pelataan torstaina. Örebro HK kohtaa Husqvarnan, Djurgården saa vieraita Karlstadista ja Leksands IF joutuu jälleen kovaan paikkaan kun Luleå Hockey saapuu kylään. Kierroksen valokeila kohdistuu ehdottomasti tuohon viimeisimmäksi mainittuun otteluun. Joko Leksand painaa paniikki nappulaa viidennen pelin jälkeen jos pistetili ei aukea? Toivottavasti se voitto napataan nyt vaikka vaikeaa se tulee olemaan...

Seuraava

Paluu SHL:n arkisto

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa