SHL: Voimasuhteet kaudella 2014-2015

Täältä löytyy aiempien vuosien SHL/Elitserien keskustelut.
Viestit: 1037
Liittynyt: 29.03.2013 03:14
Suosikkijoukkue: Rauman Lukko, SHL

SHL: Voimasuhteet kaudella 2014-2015

ViestiKirjoittaja Lossu » 28.07.2014 17:27

Jyri kirjoitti:Minua tuo ei ainakaan haittaa. Pikemminkin on hienoa, että kirjoitat näitä, sillä varsinkin moni vähemmän sarjaa seuraava saa varmasti hyvän käsityksen joukkueista. Itse olen ajattellut kirjoittaa jotain SHL:n voimasuhteista lähipäivinä ja tuoda vähän omaa näkemystä siitä, missä mennään.


Avasin jo tällaisen voimasuhteet -ketjun ja hienoa, että Jyri ja Hartikainen jaksaa kirjoitella näistä, kiitos siitä.

Mestariehdokkaita on monia, mutta Skellefteå on heikentynyt aika paljon viime kaudesta ja sen sijaan Växjö taas vahvistunut. Tässä vielä linkki siihen mitä pelaajia joukkueista on lähtenyt ja tullut. Linköping on kyllä yksi mielenkiintoisimmista joukkueista ensi kaudella Roger Melinin johdolla. Djurgården myöskin, koska Lukko -kasvatti Markus Nordlund pelaa siellä ja Daniel Fernholm myöskin mielenkiintoinen nimi. Kirjoitellaan ehkä myöhemmin joukkueista.

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: SHL: Voimasuhteet kaudella 2014-2015

ViestiKirjoittaja Jyri » 28.07.2014 20:16

Tässä ensimmäinen arvio voimasuhteista. Jos joukkueet muuttuvat vielä paljon, pitää tehdä toinen.

Sijat 1-4: Färjestad, Linköping, Luleå, Växjö

Sijat 5-8: Brynäs, Frölunda, HV71, Leksand

Sijat 9-12: Djurgården, MODO, Skellefteå, Örebro


Färjestad on minulle suurin suosikki voittamaan mestaruuden. Hyvät maalivahdit, tasapainoinen puolustus ja riittävän hyvä hyökkäys. Hyökkäyksessä ei ole paljon kysymysmerkkejä, mutta herrojen Milan Gulas, Per Åslund ja Jakub Klepis jälkeen todelliset huippunimet puuttuvat. Linköpingin hyökkäys on vahvistunut todella paljon nimien kuten Jeff Taffe, Nichlas Hardt ja Broc Little myötä. Kovia lähtijöitäkin toki on, mutta kyllä on kova hyökkäys ja tasainen puolustus. Hienon kauden pelannut Växjö sekä Luleå ovat vahvistuneet todella paljon ja näin ollen ovat ennakkosuosikkien joukossa.

Brynäs on tehnyt muutaman oivan hankinnan, kuten norjalaistaituri Sondre Olden ja Vesterholmin veljekset Karlskogasta. Myös Niclas Anderssen on hyvä vahvistus KHL:stä. Puolustus on kuitenkin kokematon, mutta huippumaalivahti Bernhard Starkbaum auttaa paljon. Frölunda on tehnyt hyviä hankintoja: Artturi Lehkonen, Mattias Janmark, Elias Fälth sekä Oscar Fanterberg ovat loistopelaajia. Puolustus on vahva ja odotan etenkin Mikael Wikstrandilta paljon tehoja. Hyökkäys on aika keskitasoa. HV71:n hyökkäys on kokenut ja sieltä löytyy myös 18-vuotias superlupaus Kevin Fiala. Maalivahtipeli voi olla hyvää vain, jos Erik Ersberg onnistuu. Gustaf Wesslau ei ole todellakaan kovin hyvä veräjänvartija. Leksandilla on hyvä rosteri, Patrik Hersleyn menetyksestä huolimatta. Nyt joukkueessa on paljon enemmän potentiaalia kuin viime kaudella.

Sijoilla 9-12 ovat Djurgården, MODO, Skellefteå ja Örebro. Djurgården on mielestäni aivan liian tasapaksu, eikä vaikuta laadukkaalta SHL-joukkueelta. Daniel Fernholm ja Mikael Tellqvist ovat ainoat varmat hankinnat. Skellefteå on kokenut niin paljon kovia menetyksiä, että en jaksa uskoa huippukauteen - huolimatta puolustuksen suuresta potentiaalista. Martin Sevc on toki liigan parhaita puolustajia. Örebrolla on muutama oiva hyökkääjä, mutta puolustus on aika kädetön, kuten myös kokematon. Hyökäys on joukkueen paras osa-alue - asia voi muuttua, jos Julius Hudacek pelaa huippukauden. Sitä häneltä vaaditaan, jotta Örebro voisi menestyä. MODOlla on muutama hyvä nuori, kuten maalivahti Linus Ullmark sekä hyökkääjät Adrian Kempe ja Gustav Possler, joita kannattaa seurata tarkkaan. Muutoin joukkue on aika kehno, mukaanlukien puolustus ja hyökkäys.

Viestit: 1037
Liittynyt: 29.03.2013 03:14
Suosikkijoukkue: Rauman Lukko, SHL

Re: SHL: Voimasuhteet kaudella 2014-2015

ViestiKirjoittaja Lossu » 29.07.2014 12:28

Jyri kirjoitti:Sijat 9-12: Skellefteå


En usko, että ihan viimeisten joukossa olisivat, mutta ei kaukana ainakaan sieltä. Viisi pelaajaa lähti Änäriin ja kuten sanoit, Martin Sevc varmasti parhaita puolustajia koko sarjassa. Djurgården taistelee samoista sijoista kyllä, mutta Markus Nordlundkin osaa olla hyvä puolustaja hyvänä päivänä, mutta eipä se auta, jos joukkue on muuten heikko.

Paluu SHL:n arkisto

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa