SM-liiga vastaan muu maailma

Keskustelua Liigasta ja sen tapahtumista.
Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 14833
Liittynyt: 12.05.2008 16:38
Paikkakunta: Kuopio
Suosikkijoukkue: TPS, NHL, Junnut

SM-liiga vastaan muu maailma

ViestiKirjoittaja Legenda » 14.01.2009 21:04

Kovasti herättää keskustelua tämä aihe. Milloin sanotaan Allsvenskanin olevan parempi kuin kotoinen liigamme, milloin Norjan liigan sanotaan olevan. Tässä ketjussa perehtykääme oikein juurta jaksain tähän aiheeseen ja sen hupaisiin seikkoihin.

SM-liiga vs Elitserien

Totuushan on se, että SM-liiga oli 90-luvulla paljon Elitserienissä edellä junioritoiminnassa sekä pelillisissä asioissa. Elitserien toki oli tuolloinkin kova sarja, mutta esimerkiksi 90-luvun mahtijoukkueilla TPS:lle ja Jokereille sieltä ei oikein vastusta halunnut löytyä. SM-liigasta tuli myöskin tuona aikana sellaisia junioreita kuin Saku Koivu, Teemu Selänne, Jere Lehtinen, Miikka Kiprusoff, Petteri Nummelin, Sami Salo, Petri Varis ja monia muita. Elitserienistäkin toki tuli kovia tuotoksia (Näslund, Forsberg, Alfredsson jne), mutta silti kotoinen liigamme oli siis edellä kehityksessä. Tänä päivänä kun katsoo tilannetta on se täysin eri. Blues toki selivisi paremmin CHL:ssä, mutta kun katsotaan liigojen tulevaisuutta kääntyy asiat huonolle kannalle. Ruotsilla on jo nyt kovia junioreita ja niitä tulee lisää. Jacob Markström, Victor Hedman, Nicklas Bäckström, Oscar Möller, Erik Karlsson, Mattias Tedenby, Magnus Pääjärvi-Svensson ja vaikkapa Tim Erixon. Siinä pari nimeä, jotka joko ovat jo pelaamassa NHL:ssä tai tulevat kyllä siellä pelaamaan. Ketäpä suomella sitten on tarjota? No onhan suomella Granlund, Pulkkinen, Rajala, Niemi, Haula, Osala, Joensuu, Rask ja Säteri. Tämän jälkeen alkaa lyömään tyhjää ja kovaa. Suomen tulevaisuuden näkymät ovat NHL:n suhteen todella huolestuttavat. Edellä olleista nimistä näkisin NHL:ssä suureen rooliin sopivan vain Raskin, Pulkkisen, Granlundin ja Osalan. Muista tulee mieleen lähinnä kolmosketjun työmyyriä taikka kakkoskassareita. Tosin Haulassa, Rajalassa ja Niemessä on mahdollisuutta yllätykseen ja nousemiseen sinne kirkkaampaan kärkeen, mutta ennemminkin tulee mieleen sama kohtalo kuin Nokelaisella, Korpikoskella ja Tukosella.

Keskitytään nyt kuitenkin lyhyesti vielä Elitserienin ja SM-liigan kilpailuun. Elitserien on edellä paitsi taloudessa niin myös pelillisissä asioissa. Ennen kautta pelattavan Nordic Trophyn voitti ruotsalainen Linköping. Toiseksi tuli ruotsalainen Frölunda ja kolmanneksi niinikään ruotsalainen Djurgårdens. HIFK oli neljännellä sijalla paras suomalainen joukkue. Moni pitää Nordicia aika pelleilynä, mutta kyllähän ne joukkueet siellä tosissaan pelaavat. Tätä ei pidä vähätellä. Moni pelaaja lähtee tähän turnaukseen ansaitsemaan paikkaansa kauden joukkueessa. Jos onnistut turnauksessa voit olla varma, että saat paikan joukkueessa (Ellei kyseessä ole TPS, joka heitti Niko Kluuskerin junnuihin).

SM-liigasta löytyy tosiaan tällä hetkellä vain Blues, JYP ja Jokerit, jotka pystyisivät tosissaan haastamaan seuroja jokaisesta Euroopan maasta. Kärpät on heikentynyt merkittävästi ja tämän johdosta on tippunut jo kelkasta, kuten jo CHL näytti. KHL:ää en edes viitsi vetää keskusteluun (Ihan vain, koska eräillä seuroilla pelaajabudjetti liikkuu siellä 15 miljoonan tienoilla), mutta esimerkiksi Sveitsin liigassa tämän kauden JYP tai Blues olisivat varmasti kärkikahinoissa mukana. Elitserienissä jompikumpi voisi voittaa jopa mestaruuden. Jokerit saattaisi yllättää, mutta silloin nämä kyllä tarvitsisivat vielä pari vahvistusta. Jos TPS tai Ässät laitettaisiin tosipeleissä esimerkiksi Frölundaa tai HV71:tä vastaan olisi se todellista teurastusta. Ero on näiden seurojen välillä liian suurta yksinkertaisesti.

Yhteenvetona voin vain todeta, että jos SM-liiga ja koko Suomi ei paranna juniorien tuotantoaan, pyyhkii Elitserien ja Ruotsi suomella persettään viiden vuoden kuluttua.


Hank voi tehdä vertailukohtia vaikkapa Allsvenskanin ja SM-liigan väliltä, jos jaksaa.
"Ei Ilveksellä huonosti mene. Lehdistötilaisuudessakin on tarjolla puoliksi syöty viineri."
- Marko Leppänen @ Twitter

Reijo Mäki kertoi, että aikanaan Turun Palloseurassa pelannut Mal Davis harrasti seksiä naisen kanssa kun muut juhlijat oliva löivät ympärillä tahtia. Aktin jälkeen Davis oli siirtynyt suoraan katsomaan videolta omia maalejaan.

Hank

Re: SM-liiga vastaan muu maailma

ViestiKirjoittaja Hank » 14.01.2009 21:30

Honkanen kirjoitti:Hank voi tehdä vertailukohtia vaikkapa Allsvenskanin ja SM-liigan väliltä, jos jaksaa.


Joo mä ajattelinkin laittaa ja ehkä myös vähän muista kirittävistä sarjoista.

''Suomi vs Allsvenskan''

Sehän tiedetään yleisesti ottaen, että Allsvenskan(kin) joukkueilta/seuroilta tuota pätäkkää löytyy paljon, kun on näitä henkilöitä kuten Percy Nilsson. Itse Malmö Redhawksista en edes jaksa turinoida, sen verran ns muovinen ja pilattu seura. Allsvenskanissa pelaa 16 joukkuetta, siinä alkaa tietenkin jo näkyä nuo tasoerot kärki ja loppupään joukkueilla. Ei se rahakaan silti tasaisesti jakaudu.

Viime vuosina Allsvenskan on alkanut tosissaan haastaa eri liigoja sm-liigan lisäksi pelaajahankinnoissa. Mainittakoon esimerkiksi Jani Hurmeen päätös siirtyä Malmöön, jossa valitettavasti ei koko kautena ole oikein pelailemaan päässyt loukkaantumisen vuoksi. Teemana viime kausina Allsvenskanissa onkin ollut, että vanhat, Allsvenskan seurojen kasvatit palailevat kotiin. Onnistuneen kauden jälkeen todennäköisin siirto paikka on Elitserien. Kenny Jönnssön nyt onkin seura uskottavuuden perikuva ja nostikin Röglen Elitserieniin. Ragnarsson palasi NHLstä auttamaan Almtunaa (eikä taida edes Almtunan kasvattikaan olla), mutta rahan perässä tällä kaudella Elitserieniin Djurgårdeniin, missä toki pärjääkin ollen parhaita puolustajia sarjassa.

Tuo toki kertoo jotain ruotsalaisista pelaajista, mutta tulikohan esimerkiksi Ossi Väänäselle mieleen mennä NHL kausien jälkeen jelppimään Mestis seuraa. Okei, Ossi ei ehkä ollut paras esimerkki, taustalla vielä oli kuitenkin halu palata NHLään. Ville Nieminen. NHL kausien jälkeen Malmöstä tarjottiin muhkeaa tiliä, valitsi siis Ruotsin kakkostason. Malmössä 43 matsia, 24 pistettä, joista 9 maalia.. Ihan mukiin menevät pisteet, mutta ymmärtääkseni ei silti ollut sitä mitä odotettiin, taustallahan toki oli loukkaantumisiakin. Tällä kaudella Tapparassa 15 maalia ja 23 pistettä jo..

Allsvenskanin tasoa nostaa sekin että ruotsalaiset tekevät tällä hetkellä paljon parempaa juniorityötä. Nykyjään yleisin reitti on juniorit->elitserien muutama matsi-> lainalle allsvenskaniin-> paluu elitserieniin-> NHL yms. Tälläkin kaudella usea nuori pelaaja on lyömässä itsensä läpi allsvenskanissa, ja ensi kaudella Elitserien mielenkiintoa lisääkin paljon nämä allsvenskanissa tuhoa tehneet nuorukaiset.

Vielä kuitenkaan ei ole Allsvenskan täysin mennyt ohi Sm-liigasta, vaan se on ns rahakkaampi ja parempi versio Mestiksestä. Ulkomaalaisiakin löytyy Allsvenskanista enemmän kuin Mestiksestä, ja tasokkaampia sellaisia. Mainittakoon esim Bluessille oharit tehnyt, ja sittenkin Leksandin valinnut Kevin Doell joka on Leksandin 6. tehokkain pelaaja.. Bluessissa Doellista odotettiin tuolloin Kariyan(?) korvaajaa. Doellin edellä pistepörssissä kuitenkin löytyy esimerkiksi Eetu Qvist joka ei missään vaihessa liigassa vakuuttanut mutta Ruotsin puolella ura on lähtenyt tällä kaudella varisinkin uuteen kiitoon.

(pakko lopettaa tässä välissä.. jatkoa tulossa :lol: )

Avatar
Viestit: 1678
Liittynyt: 10.06.2008 20:08

Re: SM-liiga vastaan muu maailma

ViestiKirjoittaja Laviols » 14.01.2009 22:13

Monet suomalaiset pitävät ruotsalaisten "Europelit ei kiinnosta" juttuja naurettavina selityksinä mutta tosiassahan ne ovat täyttä totta.Ruotsin jääkiekkoliittohan on osoittanut kiinnostuksensa eurocup peleihin mutta Elitserienseurat eivät. Taitaa syy löytyä ruotsalaisten vahvasta itsetunnosta.

Sen verran vielä ketjun avaukseen ettei JYP kyllä haasta Euroopan kärkeä todellakaan vielä.Vaikka siellä Jyväskylässä pelataankin liigan kärkiekkoa pelillisesti ei se nosta Jyppiä silti niin isoksi seuraksi ainakaan vielä.Kärpille taas sattui huono kausi mutta se ei muuta sitä tosiasiaa että vain Jokerit,Blues,Kärpät pystyvät kilpailemaan Elitserienseuroja vastaan edes jotenkin.

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 14833
Liittynyt: 12.05.2008 16:38
Paikkakunta: Kuopio
Suosikkijoukkue: TPS, NHL, Junnut

Re: SM-liiga vastaan muu maailma

ViestiKirjoittaja Legenda » 16.01.2009 13:36

Laviols kirjoitti:Sen verran vielä ketjun avaukseen ettei JYP kyllä haasta Euroopan kärkeä todellakaan vielä.Vaikka siellä Jyväskylässä pelataankin liigan kärkiekkoa pelillisesti ei se nosta Jyppiä silti niin isoksi seuraksi ainakaan vielä.Kärpille taas sattui huono kausi mutta se ei muuta sitä tosiasiaa että vain Jokerit,Blues,Kärpät pystyvät kilpailemaan Elitserienseuroja vastaan edes jotenkin.


Puhummekohan nyt samoista JYP:stä ja Kärpistä? JYP joka johtaa tällä hetkellä SM-liigaa, jolla on sarjan ylivoimaisesti paras sentteri, vaarallisin joukkue yleisellä mittapuulla (ketjujen tasaisuus jne), sarjan parhaimpiin lukeutuva maalivahti kaksikko.. Listaa voisi jatkaa, mutta jätetään nyt. Kärpät taas. Omaa kyllä sarjan parhaimpiin lukeutuvan ykkös -ja kakkossentterin (Viuhkola & Corso), laitureitakin on jonkin verran (Andersson, Kuusela, Koivisto), maalivahti on sarjan parhaimpia, ellei jopa paras. Mutta tähän se jääkin. Mikä puuttuu? Ai niin juu. Puolustus. Sitä Kärpillä ei oikeasti ole juurikaan. Siellä pelaa Mikkolaa välillä ykkösessä (Ei todellakaan ole hänelle luotu paikka), Juho Jokista milloin kakkosessa, milloin ylivoimassa. O-P Grönholm omaa kädet, mutta siihen se sitten jääkin... Heikkoa on. Jos Kärpät ja JYP laitettaisiin vuorotellen maailman kovimpia (- NHL) joukkueita vastaan niin kyllähän siinä Kärpät vikisisi, mutta JYP:llä olisi sentää mahdollisuus ottaa hajanaisia voittoja ihan kovistakin joukkueista.

******

SM-liigan tilanteen huomaa hyvin kun muistelee työsulkukautta. Sveitsistä löytyi silloin hirveä nippu parhaassa peli-iässä olevia NHL:n tähtiä ja supertähtiä, kuten esimerkiksi: Dany Heatley, Rick Nash, Joe Thornton, Mike Fisher, Andy Sutton, Marc Savard, Alex Tanguay, Kim Johnsson, J-P Dumont, David Aebischer, Paul Martin, Jason Blake, Chris Clark ja vaikkapa Martin St.Louis.

Venäjällä puolestaan käväisi esimerkiksi: Ilya Kovalchuk, Vincent Lecavalier, Nikolai Zherdev, Jaromir Jagr, Viktor Kozlov, Petr Sykora, Sergei Brylin, Patrik Elias, Dmitri Kalinin, Evgeny Nabokov, Nikolai Khabibulin, Alexander Frolov, Martin Havlat, Oleg Saprykin, Oleg Kvasha, Alexey Morozov, Alexei Kovalev, Ruslan Salei, Alexei Zhitnik, Brad Richards, Dany Heatley, Michael Nylander, Darius Kasparaitis, Fred Brathwaite, Maxim Afinogenov, Fedor Tyutin, Karel Rachunek, Alexei Yashin, Dainius Zubrus ja vaikkapa Jussi Markkanen.

Ruotsissa sen sijaan käväisi esimerkiksi: Zdeno Chara, Henrik Zetterberg, Kristian Huselius, Mattias Weinhandl, Shawn Horcoff, Nils Ekman, Brendan Morrison, Mike Knuble, Marcus Nilsson, Peter Forsberg, Daniel Sedin, Henrik Sedin, Markus Näslund, Daniel Cleary, Fredrik Modin, Marian Hossa, Justin Williams, Dick Tärnström, Marcel Hossa, Mariusz Czerkawski, Martin Gerber, Marty Turco, Miikka Kiprusoff, Jose Theodore, Pasi Nurminen, Sheldon Souray, Marian Gaborik, Mike Comrie, Henrik Tallinder, Samuel Påhlsson, Olli Jokinen, Christian Bäckman, Per-Johan Axelsson, Daniel Alfredsson, Sami Salo, Aki-Petteri Berg, Anders Eriksson, Jonathan Cheechoo, Manny Malhotra, Bryan McCabe, Brian Boucher, Adrian Aucoin, Bryan Muir, Dan Hinote ja vaikkapa Frantisek Kaberle.

Suomessa käväisivät: Steve Kariya (AHL), Jason Williams, Donald MacLean, Eero Somervuori (AHL), Patrik Stefan, Jani Rita, Esa Pirnes, Josh Holden (AHL), Lasse Pirjetä, Marek Zidlicky, Tim Thomas (AHL), Tomas Vokoun, Mika Noronen, Dwayne Roloson, Michael Nylander, Lasse Kukkonen, Josef Boumedienne, Janne Niinimaa, Steve Martins, Duvie Westcott, Jody Shelley, Ville Nieminen, Andrew Raycroft, Sean Avery, Zdenek Blatny, Peter Zingoni (AHL), Pasi Nurminen, Brian Campbell, Ossi Väänänen, Craig Rivet, Tyler Bouck, Saku Koivu, Rob Valicevic, Jarkko Ruutu, Toni Lydman, Olli Jokinen, John Madden, Riku Hahl, Mikko Jokela (AHL), Vesa Toskala, Jesse Niinimäki (AHL) ja vaikkapa Juha Alén (AHL).

Huomaako kukaan muu eroa tasoissa?
"Ei Ilveksellä huonosti mene. Lehdistötilaisuudessakin on tarjolla puoliksi syöty viineri."
- Marko Leppänen @ Twitter

Reijo Mäki kertoi, että aikanaan Turun Palloseurassa pelannut Mal Davis harrasti seksiä naisen kanssa kun muut juhlijat oliva löivät ympärillä tahtia. Aktin jälkeen Davis oli siirtynyt suoraan katsomaan videolta omia maalejaan.

Hank

Re: SM-liiga vastaan muu maailma

ViestiKirjoittaja Hank » 16.01.2009 15:44

Honkanen kirjoitti:Venäjällä puolestaan käväisi esimerkiksi: Ilya Kovalchuk, Vincent Lecavalier, Nikolai Zherdev, Jaromir Jagr, Viktor Kozlov, Petr Sykora, Sergei Brylin, Patrik Elias, Dmitri Kalinin, Evgeny Nabokov, Nikolai Khabibulin, Alexander Frolov, Martin Havlat, Oleg Saprykin, Oleg Kvasha, Alexey Morozov, Alexei Kovalev, Ruslan Salei, Alexei Zhitnik, Brad Richards, Dany Heatley, Michael Nylander, Darius Kasparaitis, Fred Brathwaite, Maxim Afinogenov, Fedor Tyutin, Karel Rachunek, Alexei Yashin, Dainius Zubrus ja vaikkapa Jussi Markkanen.


Joista muuten noin kaksi kentää pelaa tätä nykyjään Venäjällä /on työsulun jälkeen pelannut

Viestit: 230
Liittynyt: 06.10.2008 12:36
Suosikkijoukkue: HIFK

Pohjolaliiga tms

ViestiKirjoittaja Pivo » 12.02.2009 09:57

Mitäs mieltä olette tästä mahdollisesti perustettavasta uudesta liigasta? Eri versioita mitä on spekuloitu, on ainakin Suomen ja Ruotsin joukkueista muodostettava liiga sekä isompi, myös keski-Euroopan kattava liiga. Puhetta oli myös KHL:n yhdestä lohkosta suomalaisten ja ruotsalaisten kesken. Joukkueita Suomesta on epävirallisen tiedon mukaan osallistumassa Hifk, Jokerit, Tps, Kärpät ja Tappara. Pääosin kait mukana olevien joukkueiden fanit pitävät ideaa hyvänä ja tynkä sm-liigaan jäävien fanit taas vastustavat tätä mahdollisuutta.

Itse pidän tätä hyvänä ideana, ja jos moinen perustetaan niin haluisin Ifk:n olevan mukana. Ja siksi, että kaipaan sm-liigalta jotain uutta, eteenpäin menoa, ammattimaisuutta. Vituttaa hyvin paljon tämä taustapiru Kummolan johtaman pienen piirin nurkkakuntainen puuhastelu liigan ympärillä, jossa kaikki vaan ajavat erilaisia omia etujaan ilman joustoa mihinkään suuntaan. Mitään ei perustella, Kummola vain ruhonsa kanssa blaadaa sikaria ja murahtelee jos joku ehdottaa jotain, ja ainoa keskustelutyyli jonka hän osaa on, "kyllä me voidaan sulkea ne kansainvälisestä toiminnasta." Tai "kyllä meillä aina keinot on tollasia sooloilijoita vastaan." Siis pelkkää naurettavaa uhkailua. Yritä siinä sitten kehittyä.

Paras muoto tässä olisi mielestäni Euroopan liiga jossa olisi joukkueita Suomesta, Ruotsista, Saksasta, Sveitsistä ja Tsekeistä. Mieluiten vielä kaksi lohkoa, eli pohjois- ja etelälohko. Kummassakin 12 joukkuetta. Liigan hallitukseen pitäisi saada myös ulkopuolisia tahoja ja joukkueitten tavoitteet pitäisi olla yhteneväiset heti alusta saakka. Ja toisaalta eiköhän ne jo ole jos tälläisessä on mukana.

Raha on tässäkin toki iso kysymysmerkki. Mistä saada tässä tilanteessa isoja sponsoreita, sillä pelimerkkien määrää pitäisi kasvattaa, ei välttämättä paljoa mutta kuitenkin. Toki liigan näkyvyys olisi ihan eri luokkaa kuin nykyisen sm-liigan. Siis jos pelejä näytettäisiin ja lehdissä kirjoiteltaisiin esim Ifk:n otteista 80 miljoonan asukkaan Saksassa. Tv-sopimus myös olisi huomattavasti isompi, joka tosin osin kompensoituisi todennäköisesti matkakulujen kasvun kanssa. Tärkein asia olisi tietenkin huippupelaajat. Saisiko joukkueet niitä tarpeeksi ja millä hinnalla. Lähtisikö Jarkko Immonen IfK:n kakkossentteriksi huomattavasti sm-liigaa kovatasoisempaan sarjaan ja pienellä palkankorotuksella ja muutolla stadiin, vai pitäisikö hänelle tarjota tupla- tai triplaliksaa? Entäpä Keller, Platt, Malmivaara, Toporowski, Tarkki, Mäenpää tai vaikka Seikola?

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 25812
Liittynyt: 15.02.2008 16:08
Suosikkijoukkue: HIFK, Montreal Canadiens

Re: Pohjolaliiga tms

ViestiKirjoittaja Dev » 12.02.2009 12:05

Kyllähän tämä euroopan liiga, vai mikä nyt onkaan, on erittäin mielenkiintoinen idea. En usko, että homma jäisi sponsoreista kiikastamaan, varmasti monia isoja firmoja kiinnostaisi olla mukana tällaisessa isossa projektissa jossa heidät tuotaisiin aika varmasti hyvin esille, kun mainosbannerit näkyisi kaukaloiden laidossa ympäri eurooppaa ja niin edelleen.

Pivo kirjoitti:Mitäs mieltä olette tästä mahdollisesti perustettavasta uudesta liigasta? Eri versioita mitä on spekuloitu, on ainakin Suomen ja Ruotsin joukkueista muodostettava liiga sekä isompi, myös keski-Euroopan kattava liiga. Puhetta oli myös KHL:n yhdestä lohkosta suomalaisten ja ruotsalaisten kesken. Joukkueita Suomesta on epävirallisen tiedon mukaan osallistumassa Hifk, Jokerit, Tps, Kärpät ja Tappara. Pääosin kait mukana olevien joukkueiden fanit pitävät ideaa hyvänä ja tynkä sm-liigaan jäävien fanit taas vastustavat tätä mahdollisuutta.


KHL:n projekti tuskin toteutuu, koska siellä ei ole rahatilanne hyvällä pohjalla ja osa huippupelaajista on jo lähdössä pois. Todennäköisesti KHL muuttuu ajan kanssa taas Venäjän super-liigaksi, joten eiköhän tämän vaihtoehdon voi jo kuopata.

Pivo kirjoitti:Tärkein asia olisi tietenkin huippupelaajat. Saisiko joukkueet niitä tarpeeksi ja millä hinnalla. Lähtisikö Jarkko Immonen IfK:n kakkossentteriksi huomattavasti sm-liigaa kovatasoisempaan sarjaan ja pienellä palkankorotuksella ja muutolla stadiin, vai pitäisikö hänelle tarjota tupla- tai triplaliksaa? Entäpä Keller, Platt, Malmivaara, Toporowski, Tarkki, Mäenpää tai vaikka Seikola?


Tässähän se suurin ongelma piileekin. Jarkko Immonenkin vaikuttaa sen verran seura uskolliselta, että jos tällainen liiga tulisi, niin eiköhän mies painuisi ruotsin tai sveitsin jengeihin, koska Jyväskylästä tulisi lokaa niskaan ja paljon, jos mies siirtyisi pelaamaan johonkin muuhun suomalaiseen seuraan. Sama ongelma saattaisi tulla aika monen muun kanssa, kyllä niitä seura uskollisiakin pelaajia kuitenkin vielä on.

Mitenköhän näille joukkueille sitten kävisi jotka eivät ole lähdössä mukaan? KalPa, Blues, HPK, JYP jne. Käytännössä tämä uusi liiga olisi kuolema SM-Liigalle.
- Olen aina IFK

Viestit: 230
Liittynyt: 06.10.2008 12:36
Suosikkijoukkue: HIFK

Re: Pohjolaliiga tms

ViestiKirjoittaja Pivo » 12.02.2009 13:12

Device kirjoitti:Mitenköhän näille joukkueille sitten kävisi jotka eivät ole lähdössä mukaan? KalPa, Blues, HPK, JYP jne. Käytännössä tämä uusi liiga olisi kuolema SM-Liigalle.


Niin se taitaisi olla. Jonkinlainen mestaruussarja silti saataisiin kasaan, mutta kiinnostus tätä kohtaan ei varmaan olisi nykyisen sm-liigan veroinen. Seurat joiden talous on terveellisellä pohjalla, eli ilman konserniavustuksia toimivat ainakin pystyisivät helposti jatkamaan pienemmissäkin piireissä. Salonojan ja kumppaneiden kiinnostuksesta en olisi yhtä varma. Kaiketi uusi mestaruussarja oy laitettaisiin pystyyn ja samalla kaavalla, ehkä pienemmällä joukkuemäärällä, pelattaisiin suomenmestaruudesta. Sarja tulisi siis olemaan tasollisesti, pelaajabudjetillisesti ja katsojamääriltään mestiksen ja sm-liigan välimaastossa. Ja ainakin osittain sarja tulisi olemaan vielä nykyistäkin enemmän kasvattisarja pohjolaliigalle, Venäjälle jne. Jääkiekkoliitto toki repisi pelihousunsa moneen kertaan ennen kuin liiga edes saataisiin kasaan, mutta en usko, että liigan pelaajille oikeasti tulisi mitään rajoituksia maajoukkueen toimintaan osallistumisessa. Kärsisihän siinä jo mm-kisatkin, eht:sta puhumattakaan kun uuden liigan kaikki pelaajat jäisivät ulos kisoista.

Avatar
Viestit: 13179
Liittynyt: 29.08.2008 22:02
Paikkakunta: Norsuluutorni
Suosikkijoukkue: YLLÄPITO

Re: Pohjolaliiga tms

ViestiKirjoittaja Multi » 12.02.2009 18:03

Pivo kirjoitti: Kärsisihän siinä jo mm-kisatkin, eht:sta puhumattakaan kun uuden liigan kaikki pelaajat jäisivät ulos kisoista.
Tästä päästäänkin kysymykseen tarvitaanko koko liigaa ollenkaan mielestäni ei, seurat jotka uutta liigaa ovat kannattaneet ovat perustelleet sitä vahvinten sillä että saataisiin enemmän tuloja, jos seurat tutkisivat vähän meno rakennettaan niin kyllä sm-liigassakin voidaan tehdä voittoa, tästä osoituksena Kärpät monina vuosina.
Turha koittaa ylläpito voittaa

Hank

Re: St. Louis Bluesin tulevaisuuden lupaukset

ViestiKirjoittaja Hank » 22.03.2009 14:58

Jyri8 kirjoitti:Hockeydb kusetti :evil: .... Vaikka Ruotsilla oli kova joukkue viime WJC:ssä, niin olisin olettanut, että olisi päässyt joukkueeseen. Allsvenskan ei missään nimessä ole SM-liigan tasoa, vaikka kuinka joku olisi sitä mieltä.


Ei aina tartte toki katsoa pelkkiä tilastoja. Siis mitä sä nyt meinaat? Olisi pitänyt päästä WJChen? Nuorten MM-Kisoihin vai? Siellähän Hjalmarsson oli.

Kyllä valitettavast Allsvenskan alkaa olla Sm-liiga tasoa. Etenkin kärkipään joukkueet, kuten Leksand pärjäisi varmasti hyvällä menestyksellä kotoisessa sm-liigassamme. Jos Sm-liigassa hankitaan jotain Öberggejä niin samaan aikaan Allsvenskan vetää pelaajia puoleensa kuten Ross Lupaschuk, Antti-Jussi Niemi.. ja sarjassa viilettää pelaajia kuten Dick Tärnström ja esimerkiksi AIKhon huhuiltiin vahvasti Niclas Hävelidiä.. Ja esim Ric Jackman (231 NHL ottelua) kävi toteamassa Leksandissa Allsvenskan vauhdin liian kovaksi.. Ja Elitserien karsinnoissa nimiä kuten Pavel Rosa, Kenny Jönssön, Petri Pakaslahti,.. :laugh: Eli voit itse päätellä alkaako Allsvenskan olla lähellä Sm-liiga tasoa vai ei? Ja kyllähän Mikael Backlund'kin siirtyi Allsvenskanin Västeråsista Calgary Flamesiin..

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: St. Louis Bluesin tulevaisuuden lupaukset

ViestiKirjoittaja Jyri » 22.03.2009 20:06

Hank kirjoitti: Ei aina tartte toki katsoa pelkkiä tilastoja. Siis mitä sä nyt meinaat? Olisi pitänyt päästä WJChen? Nuorten MM-Kisoihin vai? Siellähän Hjalmarsson oli.

Kyllä valitettavast Allsvenskan alkaa olla Sm-liiga tasoa. Etenkin kärkipään joukkueet, kuten Leksand pärjäisi varmasti hyvällä menestyksellä kotoisessa sm-liigassamme. Jos Sm-liigassa hankitaan jotain Öberggejä niin samaan aikaan Allsvenskan vetää pelaajia puoleensa kuten Ross Lupaschuk, Antti-Jussi Niemi.. ja sarjassa viilettää pelaajia kuten Dick Tärnström ja esimerkiksi AIKhon huhuiltiin vahvasti Niclas Hävelidiä.. Ja esim Ric Jackman (231 NHL ottelua) kävi toteamassa Leksandissa Allsvenskan vauhdin liian kovaksi.. Ja Elitserien karsinnoissa nimiä kuten Pavel Rosa, Kenny Jönssön, Petri Pakaslahti,.. :laugh: Eli voit itse päätellä alkaako Allsvenskan olla lähellä Sm-liiga tasoa vai ei? Ja kyllähän Mikael Backlund'kin siirtyi Allsvenskanin Västeråsista Calgary Flamesiin..


Pelkkä unohdus, kyllähän hän pelasi Ruotsin joukkueessa.

Ajatellaampa siten, että kummassa liigassa pelaa enemmän maajoukkuetason pelaajia, SM-liigassa vai Ruotsin divarissa (unohdetaan junnumaajoukkueiden pelaajat ;) )? Omasta mielestäni SM-liigassa. En toki aliarvioi nuoren Hjalmarssonin kykyjä, vaikka hän pelaakin heikommassa sarjassa. Muuten, Backlund pelasi yhden NHL-matsin, mutta meriitti sekin kai on. Viikko ennen Öbergin tuloa SM-liigaan oli saapunut nimet Söderholm ja Boumedienne.

Allsvenskanissa pelaa hyviä pelaajia ja joukkueita, mutta tason laajuus ei ole SM-liigan luokkaa. Allsvenskan on muutaman tason SM-liigaa jäljessä.

Hank

Re: St. Louis Bluesin tulevaisuuden lupaukset

ViestiKirjoittaja Hank » 22.03.2009 20:45

Jyri8 kirjoitti:Ajatellaampa siten, että kummassa liigassa pelaa enemmän maajoukkuetason pelaajia, SM-liigassa vai Ruotsin divarissa (unohdetaan junnumaajoukkueiden pelaajat ? Omasta mielestäni SM-liigassa.


:D No totta kai esim Ruotsin maajoukkuepelurit pelaavat Elitserienissä? Haloo hei Ja kyllähän esim juuri Dick Tärnström ja aiemmin Kenny Jönssön ovat edustaneet Ruotsin A-Maajoukkuetta divarista. Montakos Mestis pelaajaa Suomen joukkueessa on näkynyt?

En toki aliarvioi nuoren Hjalmarssonin kykyjä, vaikka hän pelaakin heikommassa sarjassa. Muuten, Backlund pelasi yhden NHL-matsin, mutta meriitti sekin kai on. Viikko ennen Öbergin tuloa SM-liigaan oli saapunut nimet Söderholm ja Boumedienne.


Heikommassa sarjassa kuin MISSÄ. Ai että Hjalmarsson ei olisi jäänyt kehityksessä jälkeen jos pelaisi Sm-liigassa? NYt en oikein ymmärrä sun mielikuvias. On se meriitti, etenkin nuorelle kaverille..kuinkas monta matsia esim Oskar Osala on pelannut? ;) Söderholm..ei päässyt pelaamaan Elitserienissä..

Allsvenskanissa pelaa hyviä pelaajia ja joukkueita, mutta tason laajuus ei ole SM-liigan luokkaa. Allsvenskan on muutaman tason SM-liigaa jäljessä.


Oletko sä oikeasti paljon perehtynyt tähän Allsvenskan <-> Sm-liiga kysymykseen? Ainakin tällä hetkellä Allsvenskanissa pelaa varakkaampia joukkueita kun sm-liigassa, kärki on todella kova niin joukkueissa kuin pelaajissakin, peli vauhdikasta ja enemmän taitokiekkoa.

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: St. Louis Bluesin tulevaisuuden lupaukset

ViestiKirjoittaja Jyri » 22.03.2009 20:57

Hank kirjoitti: :D No totta kai esim Ruotsin maajoukkuepelurit pelaavat Elitserienissä? Haloo hei Ja kyllähän esim juuri Dick Tärnström ja aiemmin Kenny Jönssön ovat edustaneet Ruotsin A-Maajoukkuetta divarista. Montakos Mestis pelaajaa Suomen joukkueessa on näkynyt?

Heikommassa sarjassa kuin MISSÄ. Ai että Hjalmarsson ei olisi jäänyt kehityksessä jälkeen jos pelaisi Sm-liigassa? NYt en oikein ymmärrä sun mielikuvias. On se meriitti, etenkin nuorelle kaverille..kuinkas monta matsia esim Oskar Osala on pelannut? ;) Söderholm..ei päässyt pelaamaan Elitserienissä..

Oletko sä oikeasti paljon perehtynyt tähän Allsvenskan <-> Sm-liiga kysymykseen? Ainakin tällä hetkellä Allsvenskanissa pelaa varakkaampia joukkueita kun sm-liigassa, kärki on todella kova niin joukkueissa kuin pelaajissakin, peli vauhdikasta ja enemmän taitokiekkoa.


Yritin valoittaa, että SM-liiga on kovempi sarja kuin Elitserien, koska SM-liigassa on yksinkertaisesti kovemmat pelaajat.

En meinannut, että jannu olisi jäänyt jälkeen, jos pelaisi SM-liigassa vaan, että hän ei olisi välttämättä yhtä isossa roolissa kuin pelaa Allsvenskaniisa tällä hetkellä. Voisi toki olla, että hän tekisi liigassa melkein 40 pistettä.

Monilla seuroilla on talous kunnossa, jonka ansiosta he voivat hankkia hyviä pelaajia, mutta entäpäs Malmö? Joukkuehan oli tai on edelleen lähellä konkurssia. Ja joukkueen tavoite oli kaiketi Elitserien.

Reippaasti suurin osa Allsvenskanin pelaajista olisivat SM-liigassa pelkkiä 3.-4. ketjun pelaajia, vaikka erittäin kovia yksittäisiä pelaajia pelaa/pelasi tässä liigassa, kuten Niemi, Genoway, Ekman-Larsson, Myllyniemi, Jönssön ym.

Oletko nähnyt paljon Allsvenskanin otteluita, vai mihin perustat "taitokiekko ja vauhdikasta peliä" jutut? Ja loppuun hymiö.

Hank

Re: St. Louis Bluesin tulevaisuuden lupaukset

ViestiKirjoittaja Hank » 22.03.2009 22:03

Jyri8 kirjoitti:Yritin valoittaa, että SM-liiga on kovempi sarja kuin Elitserien, koska SM-liigassa on yksinkertaisesti kovemmat pelaajat.


Mun mielestä juuri tämä kysymys on aika fifti fifti.

En meinannut, että jannu olisi jäänyt jälkeen, jos pelaisi SM-liigassa vaan, että hän ei olisi välttämättä yhtä isossa roolissa kuin pelaa Allsvenskaniisa tällä hetkellä. Voisi toki olla, että hän tekisi liigassa melkein 40 pistettä.


Ni-in. Itse ainakin toivon että Hjalmarsson saisi parhaan mahdollisen kehityksen, isossa roolissa hyvässä sarjassa eiköhän siinä kehity mitä mainioimmin, eikä jää mitenkään jälkeen kehityksessä kuten alunperin väitit.

Monilla seuroilla on talous kunnossa, jonka ansiosta he voivat hankkia hyviä pelaajia, mutta entäpäs Malmö? Joukkuehan oli tai on edelleen lähellä konkurssia. Ja joukkueen tavoite oli kaiketi Elitserien.


Eikö Sm-liigassa ole ikinä ollut talousongelmaisia seuroja? :ugeek:

Reippaasti suurin osa Allsvenskanin pelaajista olisivat SM-liigassa pelkkiä 3.-4. ketjun pelaajia, vaikka erittäin kovia yksittäisiä pelaajia pelaa/pelasi tässä liigassa, kuten Niemi, Genoway, Ekman-Larsson, Myllyniemi, Jönssön ym.


Don MacLean, lähes jumala Bluessin piireissä edelleen, Malmössä huhujen kohteena potkujen uhan alla monesti, muutenkin kuin talousongelmien takia. Jonas Höglund, samaisesta joukkueesta 545 NHL-ottelua, tuskin mikään rivimies liigassa. Noihin esimerkkeihin vielä vaikkapa muuan Jani Hurme.

Oletko nähnyt paljon Allsvenskanin otteluita, vai mihin perustat "taitokiekko ja vauhdikasta peliä" jutut? Ja loppuun hymiö.


Tällä kaudella en ole useasti nähnyt mutta viime kaudella ja sitä ennen rehellisesti tuli katsottua enemmän kuin liigaa televisioituna. Lähinnä sen takia että sukulaisen kotikaupungin joukkueen otteet kiinnostivat etenkin tuolloin roimasti. Ruotsissa ei niinkään perusteta Helenius yms tyyppisistä pelaajista, vaan pelityyli koko sarjassa on enemmänkin enemmän nopeampaa kiekon liikuttelua ja näyttevempää peliä.

Viestit: 278
Liittynyt: 17.09.2008 18:23
Suosikkijoukkue: HIFK, Marek Zidlicky, Detroit Red Wings & Laraque.

Re: SM-liiga vastaan muu maailma

ViestiKirjoittaja Zidlicky3 » 23.03.2009 16:02

Honkanen kirjoitti:Elitserien toki oli tuolloinkin kova sarja, mutta esimerkiksi 90-luvun mahtijoukkueilla TPS:lle ja Jokereille sieltä ei oikein vastusta halunnut löytyä. SM-liigasta tuli myöskin tuona aikana sellaisia junioreita kuin Saku Koivu, Teemu Selänne, Jere Lehtinen, Miikka Kiprusoff, Petteri Nummelin, Sami Salo, Petri Varis ja monia muita. Elitserienistäkin toki tuli kovia tuotoksia (Näslund, Forsberg, Alfredsson jne), mutta silti kotoinen liigamme oli siis edellä kehityksessä.


Ihan uteliaisuudesta kysäisen, mitä ihmettä tällä listalla tekee Petri Varis? Olisit nyt edes luetellut yhtä paljon pelaajia molemmista maista, niin oltaisiin saatu todellinen kuva ilmaan.

Ruotsilta tuskin lasketaan Sundinia ja Lidströmiä mukaan, koska ei ole juurikaan pelannut 90-luvulla Ruotsissa.
Hölmström, Sedinit.. Tietysti, vaatimattomia kavereita "Peten" rinnalla. :)

Seuraava

Paluu Liiga

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa