SM-liigaan Tähdistöottelu?

Keskustelua Liigasta ja sen tapahtumista.
Avatar
Viestit: 2567
Liittynyt: 07.09.2011 14:28
Suosikkijoukkue: Kärpät , KooKoo

SM-liigaan Tähdistöottelu?

ViestiKirjoittaja käppä » 01.02.2012 14:31

Jokereiden toimitusjohtajan Jarmo Kekäläisen mielestä jääkiekon SM-liigassa pitäisi pelata vuosittainen tähdistöottelu. Kekäläisen mukaan tapahtuman järjestäminen olisi hyvää mainosta kotimaiselle liigalle.

Kekäläiseltä kysyttiin tiistaina YLE Puheen Jääkiekkokierroksella, miksei Suomessa pelata enää SM-liigan tähdistöottelua.

- Se on erinomaisen hyvä kysymys. Sellainen pitäisi ilman muuta pelata. Se olisi hyvää mainosta tälle meidän lajille ja liigalle kaiken kaikkiaan, Kekäläinen kommentoi.

- Se on fanien, pelaajien ja liigan interaktivinen tapahtuma Pohjois-Amerikassa, jossa pelaajat pystyvät nauttimaan ja näyttämään taitojaan ilman paineita. Siitä saadaan aikaiseksi ihan hyvä show, vaikkei siinä ihan tosissaan pelatakaan.

SM-liigan tähdistöottelua ei ole pelattu yli kymmeneen vuoteen. Kamppailu järjestettiin aikoinaan muun muassa itä vastaan länsi ja Suomi vastaan muu maailma -formaateilla.

Lähde:YleMitä mieltä porukka on, pitäisikö smliigassa olla tähdistöottelu?
Omasta mielestäni ainakin olisi mukavaa piristystä. Se on sitten eri asia että miten joukkueet valittaisiin. Samalla tavalla kuin pesäpallossa vai sitten että esim. Lehdistö valitsisi joukkueet tai sitten valitaan jotkut valmentajat ja he saavat valita.
Mielipiteitä? :)
#13 Julius Junttila - #23 Joonas Kemppainen - #72 Joonas Donskoi


Liigagurun mestaruus 2014-2015
Liigagurun hopeaa 2015-2016

Avatar
Viestit: 8280
Liittynyt: 01.09.2010 18:15
Suosikkijoukkue: Rauman Lukko ja Liverpool FC, Danish Dynamite

Re: SM-liigaan Tähdistöottelu?

ViestiKirjoittaja Lukko1936 » 01.02.2012 14:54

käppä kirjoitti:Mitä mieltä porukka on, pitäisikö smliigassa olla tähdistöottelu?

Itse olen todellakin tähdistö-ottelun kannalla. Olen jo pitkään haaveillut, että Suomessakin pelattaisiin tuolaisia otteluita. Ne olisivat erinomainen lisä suomalaiselle jääkiekolle ja kyllä tuollaiset ottelut keräisivät kiinnostusta. All Star-peleihin valitaan vaan parhaat ja sitten lätkimään. Tuohan tekisi hyvää kotoiselle SM-Liigalle. Joukkueiden kasaaminenkaan tuskin on kovin vaikeata. Kuulostaisi hyvältä!
Here comes the yellow and blue.

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 14833
Liittynyt: 12.05.2008 16:38
Paikkakunta: Kuopio
Suosikkijoukkue: TPS, NHL, Junnut

Re: SM-liigaan Tähdistöottelu?

ViestiKirjoittaja Legenda » 01.02.2012 15:04

Jyrkkä "Ei kiitos!"-ääni lähtee täältä. Suomi on jääkiekkohullua kansaa, mutta SM-liigan pelaajilla ei todellakaan pystyttäisi järjestämään missään mittasuhteissa menestyvää konseptia, joka kantaa nimeä "All-Stars". P-Amerikassa on supertähtiä vaikka muille jakaa, mutta luuleeko joku oikeasti, että suomalaiset vuodesta toiseen lähtisivät sankoin joukoin hallille katsomaan, kun 20 liigapeluria hakkaa kiekkoa höntsämielessä? Ei todellakaan. Kerta-annoksena hallin voisi saada täyteen, mutta toista kertaa tätä ihmettä ei nähtäisi..

90-luvulla tälläistä taidettiinkin sitä paitsi kokeilla ja sekin kuoli aika piakkoin pystyyn, koska yksinkertaisesti kiinnostusta ei ollut. Myöskään "SM-liiga vs Elitserien" ei varmasti saisi porukkaa pidempiaikaiseen kiinnostukseen sillä yksinkertaisesti ne megaluokan tähtipelaajat puuttuvat. Tällä kaudella SM-liigalla olisi toki Granlund, mutta hänkin lähtee jo ensi kaudeksi P-Amerikkaan. Sitten on toki nämä tulevaisuuden tähtipelaajat, kuten Pulkkinen, Barkov, Armia, Salomäki etc., mutta eivät hekään niin kovia nimiä ole, ettäkö se jaksaisi vuodesta toiseen yleisö kiinnostaa.
"Ei Ilveksellä huonosti mene. Lehdistötilaisuudessakin on tarjolla puoliksi syöty viineri."
- Marko Leppänen @ Twitter

Reijo Mäki kertoi, että aikanaan Turun Palloseurassa pelannut Mal Davis harrasti seksiä naisen kanssa kun muut juhlijat oliva löivät ympärillä tahtia. Aktin jälkeen Davis oli siirtynyt suoraan katsomaan videolta omia maalejaan.

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 25812
Liittynyt: 15.02.2008 16:08
Suosikkijoukkue: HIFK, Montreal Canadiens

Re: SM-liigaan Tähdistöottelu?

ViestiKirjoittaja Dev » 01.02.2012 15:17

Ei kiitos. Kyseinen konsepti ei toimisi kotoisessa liigassa. Täällä on kuitenkin vain 13 liigajoukkuetta ja kovan luokan tähtiä kourallinen. Sinne jouduttaisiin sitten ottamaan vuosi toisensa jälkeen näitä vakaatason liigapelaajia mukaan, esimerkkeinä nyt vaikkapa Ville Vahalahti, Kimmo Kuhta jne. Kuten Legenda tuossa edellä sanoo, niin jos kerran järjestettäisiin, saattaisi se toimia, mutta ei enää toista kertaa. Ei yleisö tule katsomaan höntsäkiekkoa jossa eri joukkueiden ne "vakaatason" SM-liiga pelaajat pelaavat vastakkain. Eri asia se on NHL:ssä, jossa on kuitenkin niitä joukkueita 30 kappaletta ja jokainen joukkue vilisee täynnä niitä kovan luokan staroja.

Ei mitään tällaisia liigaan, missään muodossa. Ei toivoakaan siitä, että toimisi.
- Olen aina IFK

Avatar
Viestit: 6378
Liittynyt: 01.04.2008 23:05
Suosikkijoukkue: Sotkamon Jymy & Anaheim Ducks

Re: SM-liigaan Tähdistöottelu?

ViestiKirjoittaja Crick » 01.02.2012 15:17

Juuri mietin tätä pari päivää sitten ja olisihan tuo ihan mukava juttu, mutta taitaa olla aika mahdoton jo sijoittaakin nykyiseen kalenteriin. Kyllä kaikki maaottelutauot ovat pelaajille tarpeen ja jos vielä tuollaista matsia haluttaisiin, niin pitäisi varmaan vähentää ottelumäärää runkosarjassa muutamalla. Ehkäpä myös Legenda on oikeassa tuon pitkäaikaisen kiinnostuksen suhteen. 90-luvulla oli ihan jees muistaakseni nuo parin vuoden tapahtumat ja mieleen on jäänyt etenkin kun Jokereiden Kimmo Rintanen heitteli tarkkuuskisassa kiekkoja rennosti samaan yläkulmaan.
Helsingin Jokerit - Aina saa kärsiä ja hävetä

Avatar
Viestit: 2455
Liittynyt: 24.07.2010 23:33
Suosikkijoukkue: Perinteet

Re: SM-liigaan Tähdistöottelu?

ViestiKirjoittaja Nordenskiöld » 01.02.2012 16:45

No jos NHL:n tähdistöottelu ei mua vois vähempää kiinnostaa, niin ei kyllä tämäkään. Liigan parhaimmisto jaettaisiin kahteen jengiin jotka höntsäisivät panoksettoman ottelun. Ei nappaa, mutta jonkun taitokisan kannalla olisin ehdottomasti. :Thumb up:

Avatar
Viestit: 2388
Liittynyt: 27.04.2011 17:38
Suosikkijoukkue: Idän ihme

Re: SM-liigaan Tähdistöottelu?

ViestiKirjoittaja Puusilmä » 01.02.2012 17:55

En tiedä voisiko tähdistöottelu olla Suomi vs Ruotsi ottelu.
Ainakin ajatuksena se olisi houkutteleva. Mutta se vaatisi erimaitten liigojen vastaan tulolla.

Muita vaihtoehtoja tuli mieleen koiraa taluttaessa -20 asteen kelissä
Muita vaihtoehtoja olisi. ulkomaalaiset vastaan suomalaiset, mitä joskus kymmenen vuotta sitten kokeiltiin ja myös poistettiin. Se ei taitanut kiinostaa sen aikaisia pelaajia eikä yleisöä.
tai sitten edellisenvuodenmestarit vastaan muusuomi.

Itälänsi jaottelu mallia ei oikein tule mitään järkevän mallista ottelua, jos nyt noistakaan malleista tulisi muuta kuin hötsyviikonloppu joka ei kiinostaisi yleisöä eikä pelaajia koiranpaskan vertaan.
Viimeksi muokannut Puusilmä päivämäärä 01.02.2012 18:27, muokattu yhteensä 1 kerran
"Ottelussa nähtiin ja kuultiin suurta ihmetystä herättänyt SaiPalle tulleen joukkuerangaistuksen syy. Tuomareiden mukaan syy oli SaiPan vaihtoaitiosta tullut ivallinen hymy."

Avatar
Viestit: 1356
Liittynyt: 11.07.2008 18:31
Paikkakunta: Kuopio
Suosikkijoukkue: Edmonton Oilers

Re: SM-liigaan Tähdistöottelu?

ViestiKirjoittaja kesäesa » 01.02.2012 18:27

Juttelin tästä kyseisestä aiheesta J-P Vuorisen kanssa viime vuoden puolella ja hän kertoi, että liigalla on pari erilaista konseptia koskien tähdistöottelua, mutta niiden läpivienti tulee viemään aikaa, eli eiköhän tällainen joskus nähdä SM-liigassa.

Henkilökohtaisesti paras vaihtoehto olisi suomalaiset liigatähdet vs. ulkomaalaiset liigatähdet. Itse tähdistöottelu ei allekirjoittanutta paljoa kiinnostaisi, mutta siinä sivussa järjestettävät taitokisat kyllä! Kellään ei ole minkäänlaista hajua siitä, että kenellä on kovin laukaus liigassa. Teemu Aalto? Adam Masuhr? Henri Laurila? Pers Vilahti-Nagander? Kristian Kudroc? Entä tarkin? Kimmo Kuhta? Kalle Kerman? Tomas Zaborsky? Puhumattakaan nopeimmasta luistelijasta luokissa pelaajat ja maalivahdit. Ehdoton kyllä tähdistöottelulle vain ja ainoastaan mikäli se sisältää taitokisat!
"- Mulla on sen verran kielitaitoa ja kontaktipintaa, että voisin koutsata jossain päin maailmaa jo huomenna. Ja ihmiset tulisivat sivistyneesti sanomaan, että herra Tamminen, great to fucking see you."

Avatar
Viestit: 5301
Liittynyt: 29.04.2011 14:13
Paikkakunta: Valley of Grace
Suosikkijoukkue: TPS, Rantasen Rauno, Heikkisen Bono ja Virran Patu

Re: SM-liigaan Tähdistöottelu?

ViestiKirjoittaja MustaSurma76 » 01.02.2012 20:35

Ehkä tällaiselle "höntsälle" voisi olla tilausta taas. Tämmöisen matsinhan voisi järjestää esim. aina tässä Sweden hockey gamesin yhteydessä jolloin maajoukkuetaukoa pidennettäisiin hieman. Vastakkain voisi olla esimerkiksi Leijonat vs. Liiga-tähdistö (tietenkin maajoukkueen mukana olevat liigapelurit poislukien) jolloin voitaisiin järjestää jonkun sortin taitokisat ja höntsäpeli. Ehkä tuommoinen kiinnostaisi myös yleisöä.
Hakamussuttelua Vaihtoaitiossa jo vuodesta 2011

Viestit: 289
Liittynyt: 05.11.2010 18:24
Suosikkijoukkue: Jokerit

Re: SM-liigaan Tähdistöottelu?

ViestiKirjoittaja Hockeyfan » 01.02.2012 21:44

Pulkkisella on liigan kovin laukaus :Thumb up:

Viestit: 3834
Liittynyt: 17.02.2008 15:18
Suosikkijoukkue: Oulun Kärpät, Detroit Red Wings

Re: SM-liigaan Tähdistöottelu?

ViestiKirjoittaja Ink » 02.02.2012 11:42

Dev kirjoitti:Täällä on kuitenkin vain 13 liigajoukkuetta ja kovan luokan tähtiä kourallinen.


Eikös niitä liigajoukkueita ole 14? ;)

Omasta mielestäni ehkä yksi tähdistöottelu olisi hyvä, mutta jos tuota ruvettaisiin joka vuosi tekemään, niin en olisi sen kannalla. Yksi kerta riittäisi, jossa näkisi myös minkälainen ottelu siitä tulisi. Olisihan se kyllä varmasti mielenkiintoista nähdä pelaajia kaikenmaailman tarkkuuskisoissa ym.

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 8254
Liittynyt: 17.02.2008 21:51
Suosikkijoukkue: Rosenlewin Urheilijat-38, St. Louis Blues, HK TsSKA Moskova, HC Luvia

Re: SM-liigaan Tähdistöottelu?

ViestiKirjoittaja HijoDelViento » 26.02.2012 17:38

Eikös NHL:ssä tuon tähdistöottelun tarkoitus ole osittain se että sillä tavalla saadaan sarjaan luotua keinotekoinen tauko harjoittelua varten, mutta ilman että liiga menettää mediahuomiota? Suomessahan noita taukoja on jo muutenkin tarpeeksi kaiken maailman EHL-kaljanjuontien muodossa, joten tuskin mitään tähdistöottelua tarvitaan.

Ainoa syy sille voisi olla se että sen avulla saataisiin SM-liigaa edes vähän vapaille kanaville, ja siten myös perämökkien asukkaiden huomioon, kun sarja on TV-sopimusten myötä siirtynyt piiloon keskivertokansalaisilta. Mutta eiköhän SM-liiga tuonkin tunaroisi, ja kuitenkin tarvittaisiin uusi maksukanava tähdistöottelun näkemiseen.

Nuo 90-luvun yritelmät olivat juuri sitä että yritettiin saada kiekkokatsomoon porukkaa jotka eivät siellä muuten käy, pitämällä jotakin cheerleader-missikisaa tai muuta yhtä älyllistä. Jostakin käsittämättömästä syystä tuo ei kuitenkaan ketään kiinnostanut.
Ehkä kommentoitavaa? Rekisteröidy mukaan ja anna sanataiteen miekkasi sivaltaa.............................

Avatar
Viestit: 1132
Liittynyt: 01.05.2011 17:18
Suosikkijoukkue: Kärpät

Re: SM-liigaan Tähdistöottelu?

ViestiKirjoittaja kalkkaro » 27.02.2012 15:16

Varovainen kyllä idealle. Se voisi olla ennen kauden alkua syyskuun alussa. Siis se tähdistöottelu. Edellisen kauden meritointuneimmat valmentajat, jotka ovat alkavalla kaudella valmentajina sm-liigassa, valitsisivat ukko kerrallaan vuorotellen pelaajia joukkueisiinsa. Semmoinen pr/mainostilaisuus sm-liigalle olisi kyseisen pelin idea.

Pelissä ei varmana tulisi liian hiki pelaajille ja peliin voitaisiin sitten yhdistää kaikenlaisia kisoja sen yhteyteen. Kuka on nopein? Kenellä on lujin lämäri? Kuka on tarkin? Molemmissa joukkueissa olisi tietenkin gooni ja ottelu huipentuisi näytösluonteiseen nyrkkihippaan. Sm-liiga voi alkaa.

Edit:

Ottelu pelattaisiin yhdellä erotuomarilla (ei edes linjureita). Tuomarina toimisi itseoikeutetusti Esa Tikkanen, joka vittuilisi koko ajan pelaajille.
Jyri Kjäll: Vittu, kun ei pysty.

Avatar
Viestit: 1678
Liittynyt: 10.06.2008 20:08

Re: SM-liigaan Tähdistöottelu?

ViestiKirjoittaja Laviols » 27.02.2012 20:44

Senkun mutta kyllä runkosarjapelien määrää pitäisi sitten vähentää jotta pelaajat aidosti kiinnostuisivat tällaisesta ottelusta ja olisivat kunnolla motivoituneita siellä pelaamaan. Jonkun perustason tiistain Ilves-HPK ottelun kaltainen muniin puhaltelu tyhjässä jäähallissa Hytösien,Lahtien,Lindgrenien toimesta saa kyllä jäädä samantien mielestä. Parempi idea olisi Elitserienin tähdistö vs SM-liigan tähdistö ja pelataan vaikka vuorotellen kummassakin maassa .

Viestit: 10
Liittynyt: 07.04.2012 12:25
Suosikkijoukkue: Porin Ässät

Re: SM-liigaan Tähdistöottelu?

ViestiKirjoittaja Patasydän4ever » 14.04.2012 22:12

kun ottaa huomioon sm-liigan tason niin ei tähdistöottelulla ole mitään järkeä ! Jos pelaajataso olisi yhtä kova kuin esim. khl-liigassa niin voisihan tuollaisen tapahtuman järjestää, sitten tulee vastaan katsojamäärä.. vetäisikö tähdistöottelu katsojia? Ja kaiken kukkuraksi pelaajilla on 60 kovaa runkosarja peliä+ playoffit, pelaajia ei ehkä kiinnostaisi edes tähdistöottelu. :ugeek:

Seuraava

Paluu Liiga

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa