Liigan voimasuhteet kaudella 15-16

Keskustelua Liigasta ja sen tapahtumista.
Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 25812
Liittynyt: 15.02.2008 16:08
Suosikkijoukkue: HIFK, Montreal Canadiens

Liigan voimasuhteet kaudella 15-16

ViestiKirjoittaja Dev » 14.06.2015 10:30

Noniin on aika perustaa tämä ketju, alkaahan suurimmalla osalla jengit olemaan jo kutakuinkin koossa. Itse teen pidemmät arviot lähempänä kauden alkua, mutta nyt katsaistaan tilannetta lyhkäsesti.

Aloitetaan nyt alkuun vaikka sieltä häntäpäästä. Bottom 3 on päivän selvä tällä hetkellä. KooKoo viimeisenä, sitten HPK ja tämän jälkeen Sport. Tässä tulee vielä tapahtumaan muutoksia, koska HPK:lla ei ole joukkue lähelläkään kasassa ja veikkaan että se nousee tuolta vielä reippaasti ohi Sportinkin. KooKoon mahdollisista tarpeista ei mitään tietoa. Kait sinne jotain kärkiäijiä on vielä tulossa. Sport neuvottelee kuulemma ainoastaan enää Mike Brennanin kanssa. Mies olisi hyvä vahvistus, mutta fakta on se, että Vaasalaisilta puuttuu ykkössentteri joukkueesta kokonaan.

Näiden kolmen jälkeen tulee sitten iso nippu joukkueita aikalailla samalla viivalla. Blues, Ässät, SaiPa, Pelicans, Ilves, KalPa, TPS ja jopa JYP. Se on jännä kun katsoo näitä jengejä, niin nillä on semmonen yhteinen asia, että yhdeltäkään joukkueelta ei löydy hyökkäyksen osalta ns. kovalaatuista terävää kärkeä, mikä oli ainakin jossain vaiheessa ihan normaali juttu liigassa, että monilla oli terävin kärki ihan kelpo luokkaa, jopa keskikastin jengeillä. Huomaa KHL:n vaikutukset. Nyt esim. Bluesilta löytyy vain Hirso, Ässillä Kuparinen ja rampa Ryan, SaiPalla McIntyre, Pelicansilla Potulny - Sopanen, Ilveksellä Sandell, KalPalla Mankinen ja Voutilainen, joista jälkimmäinen on poistumassa Saksaan, TPS:llä paperilla ihan kovaa ukkoa, mutta kyllähän siellä on todella paljon kysymysmerkkejä. Perrin vanhenee vuosi vuodelta, Spina tulee olemaan vuoden floppi, saa ottaa talteen, Tukonen ei pysy kasassa ikinä jne. JYPilläkin Joonas Nättinen ja Anssi Löfman saamassa roolit vastuunkantajina, yhdessä Tuppuraisten ja kumppanien kanssa.

Neljän kärki on tällä hetkellä myöskin selvä. Lukko neljäntenä ja ihan pikkasen perässä kolmen kärkeä. Viime kauden puutteita ei ole mielestäni onnistuttu paikkaamaan tarpeeksi hyvin, jos ollenkaan. Tapparalla loppupeleissä kuitenkin aika pitkälti sama joukkue mitä aikaisemmin. Sieltä on nyt vaan Palola, Jormakka ja Metsola häipyneet. Kolme kovaa muskettisoturia. Silti kun tuota nippua katselee, niin kyllähän pakisto on esimerkiksi ihan kärkipäätä liigassa, samoin veskarit ja sentteristö on aika lähellä liigan parasta. Käsittääkseni Tapparan joukkue ei myöskään ole hyökkäyksen osalta vielä valmis.
IFK:ta en kommentoi sen enempää kuin, että pois lähtijöitä Söderholm pakistossa, tilalle Taimi ja Järvinen ja hyökkäyksestä poistui Nikolai Goldobin, häntä ei olla vielä paikattu. Kaikista liigan joukkueista IFK:lla on ylivoimaisesti paras jatkuvuus jengissä. Viimeisenä, mutta ei suinkaan vähäisempänä dynastia Kärpät. Ne ukot jotka on mahdollista ollut pitää joukkueessa, on myös pidetty. Uutta nuorta talenttia pukkaa ovista ja ikkunoista + ilmeisesti Hakanpää, Aittokallio ja pari jotain muuta kovaa nimeä on tulossa sisään, joten kyllä Kärpät on edelleen suurin mestarisuosikki ensi kauteen.

1-4
Kärpät, IFK, Tappara, Lukko
5-12
JYP, Blues, Ässät, KalPa, TPS, SaiPa, Pelicans, Ilves
13-15
HPK, KooKoo, Sport

Ei missään järjestetyksessä.
- Olen aina IFK

Viestit: 1087
Liittynyt: 08.01.2012 13:26
Suosikkijoukkue: SaiPa

Re: Liigan voimasuhteet kaudella 15-16

ViestiKirjoittaja telamiina » 15.06.2015 16:30

Nooh. Kyllä tämä tästä. Uskon, että 29 pojoa ja loistavat pleijarit pelannut Järvinen ottaa kakkos sentterin paikan. Laitureista on tarvetta ja toki pakille olisi paikkaa.

Tämän päivän sopimukset olivat tasoa, meh. Larsson ihan ok mutta joo...

SaiPa on tosiaan siellä 8-jumbo , tällä hetkellä.

Avatar
Viestit: 2388
Liittynyt: 27.04.2011 17:38
Suosikkijoukkue: Idän ihme

Re: Liigan voimasuhteet kaudella 15-16

ViestiKirjoittaja Puusilmä » 15.06.2015 21:29

Telamiinan kanssa samoilla linjoilla. SaiPa on tällähetkellä Kerhon kanssa samoissa. Ikävä kyllä lähempänä sitä JUMBO paikkaa kun kärkeä.
SaiPa
+ Maalivahti
- Puolustus - Salcidoa vailla sama.
- Hyökkäys on edelleen kysymysmerkki.
( Maalintekijät jolla pelejä yleensä voitetaan maalilla tai kahdella on vielä poissa)

Muita seuraja ei ole niin paljon tullut seurattua! Tapparalle tulee kyllä kovapaikka kun Metsola vaihtuu Karhulaan, mutta vahvapuolustus on kumminkin Karhusenkin edessä helpottamassa hänen peliään.
"Ottelussa nähtiin ja kuultiin suurta ihmetystä herättänyt SaiPalle tulleen joukkuerangaistuksen syy. Tuomareiden mukaan syy oli SaiPan vaihtoaitiosta tullut ivallinen hymy."

Viestit: 33
Liittynyt: 01.03.2015 18:23
Suosikkijoukkue: Pelicans, Peliitat,KooKoo

Re: Liigan voimasuhteet kaudella 15-16

ViestiKirjoittaja Hockeyforever » 19.06.2015 15:16

Tässä jonkunlainen veikkaukseni runkosarjan osalta

1. - 6. Kärpät, HIFK, Lukko, JyP, Tappara, Blues
7. - 10. Pelicans, SaiPa, KalPa, Ilves
11. - 15. TPS, Assät, KooKoo, HPK, Sport

Tässä vaiheessa en vielä veikkaa tuon tarkemmin sijoituksia. Lahden ja Kouvolan välimaastossa asuvana veikkaan omien joukkueitteni osalta niin, että Pelicans menee reilusti säälipleijareihin ja KooKoo EI jää viimeiseksi.

Avatar
Viestit: 8280
Liittynyt: 01.09.2010 18:15
Suosikkijoukkue: Rauman Lukko ja Liverpool FC, Danish Dynamite

Re: Liigan voimasuhteet kaudella 15-16

ViestiKirjoittaja Lukko1936 » 25.06.2015 18:59

Dev kirjoitti:Lukko neljäntenä ja ihan pikkasen perässä kolmen kärkeä. Viime kauden puutteita ei ole mielestäni onnistuttu paikkaamaan tarpeeksi hyvin, jos ollenkaan.

Lukon tie on noussut pystyyn kolmena viime kautena viimeisillä metreillä ennen finaaleita, syynä tähän pidän että rinki on ollut turhan kapea. Tällä hetkellä tuntuu, että se rinki on kapeampi kuin kertaakaan aiemmin näillä kyseisillä kausilla. Dufvan mukaan joukkue on valmis, ja sopimustilanteessa on kaksi maalivahtia (+ a-junnu Karjalainen), kuusi puolustajaa ja 13 hyökkääjää. Periaatteessa siinä on juuri ottelun pöytäkirjaan merkittävä kokoonpano, eikä yhtään ylimääräistä. KeuPa:n kanssa yhdessä hankituista pelaajista en usko olevan paljon riemua. Uskon raumalaisten kyllä kampeavan taas itsensä kiinni suoraan pudotuspelipaikkaan ja miksei kotietuun, mutta tuo paketti ei kestä loukkaantumisen loukkaantumista. Niin, ja Vahalahtihan on ilmeisesti vielä pari kuukautta alkukaudesta sivussa. Tuntuu isolta riskiltä lähteä näillä kauteen, mutta täytyy vaan luottaa RD:n arviointikykyyn.

Muiden joukkueiden osalta ei oikein osaa puida mitään, mutta laitetaan oma tämänhetkinen ranking loppuun.

Sijat 1-6: Kärpät, HIFK, Tappara, Lukko, JYP, Blues
Sijat 7-10: KalPa, SaiPa, TPS, Ässät
Sijat 11-15: Pelicans, Ilves, HPK, Sport, KooKoo
Here comes the yellow and blue.

Avatar
Viestit: 1038
Liittynyt: 26.05.2011 08:29
Suosikkijoukkue: SaiPa

Re: Liigan voimasuhteet kaudella 15-16

ViestiKirjoittaja 3156155 » 25.06.2015 19:38

Laiteteempa omatkin veikkaukseni, vaikka osalla toki vielä kokoonpanot kokevatkin muokkaantumista ennen kauden alkua.

1. HIFK(Tämä on se kausi, kun joukkue menestyy mielestäni palaset helvetin hyvin kohdillaan)

2. Kärpät ( Kovat olivat menetykset, kun esim. Kemppainen ja Donskoi pelailivat itsensä maailmalle, mutta loistavan valmentajan siivittämänä ei jätä kannattajiaan kylmäksi tulevallakaan kaudella) Sisään tullut mm. Ikosta JYPistä ja Aaltosta Bluesista. Junttila taisi myös jäädä joukkueeseen, joka on hieno juttu. Erittäin suurella mielenkiinnolla odotan Puljujärven ja Nutivaaran otteita Ahoa unohtamatta. Varaa on vahvistaa joukkuetta lähteneiden osalta. Joukkueessa jatkavat kaikenlisäksi sellaiset nimet kuin Pyörälä, Huml, Kukkonen, Masuhr ja Pirnes ym ym joten kova on joukkue jo ennen muutamaa täsmähankintaakin.)

3. Tappara ( Tapparan puolustus on kova ja maalinsuulle tuli Kärpistä ykköseksi Karhunen joten tuskin maalivahtipeliin kaatuvat. Eniten mielenkiintoni kohdistuu Tapparan pelaajista Elorinteeseen, joka nousi viime kaudella jäätävin harppauksin eteenpäin. Muita nuorukaisiakin löytyy joilta odotan taas askelta eteenpäin esim. Karjalainen ja Haapala muutama mainitakseni. Joukkueeseen jäivät vielä sellaisia nimiä kuten Kuusela, Järvinen, Dixon ja Peltola. Puolustuksessakin jatkavat Aalto, Sarovo, Kankaanperä, Bonsaksen ja aiemmin hehkuttamani Elorinne. Mielestäni aika hyvät lähtökohdat Tapolan poppoolla kuitenkin ennen viimeisiä hankintoja jo.)

4. Lukko ( Kova oli porukka Lukolla jo viime kaudella ja kova se tulee olemaan myös seuraavalla kaudella. Jääneita on paljon joilla taso on kova mm. Lahti, joka sai jälleen jyvästä kiinni loppukaudesta ja uskon aika vahvasti Lahden jatkavat siitä mihin loppukaudesta jäi. Vahalahti, Vauhkonen, Koivisto, Nurmi ja Gagnon myös jatkavatjoukkueen hyökkäyksessä sekä puolustuksessa mm. Niskala sekä Mikkola! Jääneistä odotan aika paljon Je. Virtaselta jolla on edessään se todellinen läpimurtokausi joskin jo nyt hienosti esiintynyt. Uusiakin pelaajia on joukkueeseen tullut Lähteenmäen, Ahosen, Rinteen ja Asplundin muodossa. Mielestäni aika vahvan oloinen porukka. Mitä tekee Kousa onko jäämässä vai vaihtamassa maisemaa? Ja millaisia palasia vielä on tulossa se jää nähtäväksi. Niin ja myös Zapolski jatkaa joten sekin osa-alue on aika turvattu.)

5. KalPa ( Heitämpäs tähän kohtaan tällaisen joukkueen Kuopiosta. Hienosti sujunut viime kausi jatkaa Virran komennuksessa! Joukkue ei maaleilla mässäile muttei myöskään niitä oaljon päästele. Helvetin ärsyttävää lätkää pelaava porukka suorastaan vituttaa katsoa, kun oma joukkue pelaa tätä porukkaa vastaan kun ei saada ees kiekkoa. :) No mitäpä tyylillä väliä jos se toimii. Joukkueessa on itseasiassa monta mielenkiintoista pelaajaa. Mainitaampa muutama! Tammela, Nikko, Ruohomaa, Lyytinen, Mankinen ja Tammela siinä noita joita aion itse seurata aika tiiviisti. Myös Jaakko Rissanen tulee tekemään hyvää jälkeä tulevalla kaudella. Mielenkiinnolla odotan vielä niitä viimeisimpiä hankintoja. Kilpeläinen taitaa jatkaa maalilla, jonka edellinen kausi alkoi tosi upeasti mutta päättyi ikävästi loukkaantumiseen. Aisaparina jatkaa lupaava, mutta vielä vähän ailahtelevan oloinen Perhonen. Viimeisten hankintojen osuessa voi tulla todella upea kausi.)


6. SaiPa ( Luottoa löytyy joukkueeseen, vaikka viimeisimmät hankinnat ovatkin vielä tekemättä. Usko on kuitenkin vahva Tuomenoksaan, että löytää Tirkkosen viimeiselle kaudelle tällä erää SaiPassa oikeanlaiset kaverit. Hyökkäykseen on vielä tulossa yksi ns. täsmähankinta sekä Salcidon paikkaaja peräpäähän. Näiden lisäksi uskoni on vahva, että maalinedustalla vahva Rau jatkaa meillä myös tulevalla kaudella. Saa nähdä miten jatkaa Lontoon Matti Järvinen uraansa SaiPassa. Edellinen kausi oli loistava ja nousi aivan puskista ja onnistui todella hienosti. Yksi asia joka edesauttoi Järvistä oli ikävä McIntyren loukkaantuminen jolloin kaveri osoitti kyntensä ja otti roolia. Nyt swuraavalla kaudella ei pääse enää puskista nousemaan vaan häneltä odotetaan vahvaa pelaamista onnistuuko se jää nähtäväksi. SaiPan tärkeimmät pelaajat ovat loistava maalivahtikaksikko Markkanen ja Nieminen. Lisäksi puolustuksessa Lofquist tulee tekemään totaalista tuhoa ja hyökkäyksen puolelta McIntyre, joka pelasi aivanbloistavan kauden viime vuonna pitkästä poissaolosta huoöimatta aivotärähdyksen vuoksi. Mielestäni joukkue näyttää hyvältä eikä siellä ole sooloilijoita vaan yhtenäinen porukka. Menetyksetkin olivat kovia Tavi lähti JYPiin ja Mankinen KalPaan( tosin Mankin kausi oli todella vaikea) Spina lähti myös ja loppukauden perusteella helvetin hienoa että lähti, mutta alkukauden perusteella aika paljon lähti. Kusi nousi päähän ei voi minkään kunnon diiva, sooloilija minä minä tyyppi sinäänsä ihme, kun alkutaipale SaiPassa vaikutti että mies olisi upea persoona ja joukkuepelaaja, mutta näin ei sitten ikävä kyllä ollutkaan.

Suurin kysymysmerkki SaiPan kohdalla on fyysisyys lähtijöistä Flinck ja Ahonen olivat tuolla osastolla SaiPan tärkeimpiä ja nyt sitäkään vähää ei löydy fyysisyyttä.Lisäksi noi viimeiset hankinnat on onnistuttava eli alkukauden Spinan korvaaja ja Salcidon aukot olisi täytettävä siinä onkin tekemistä. Uusia pelaajia Järveläinen, Strömberg:) Mut lisää on tulossa hei ja Tuomenoksan hakuja noikin et ei hätää.). Maalivahteihin ei joukkue ainakaan kaadu ja toi Georgiyev on aika mielenkiintoinen seurattava myös. Joukkueesta löytyy taitoa ja kovuutta ja lahjakasta nuoruuttakin katsotaan miten Selin ja kumppanit saavat TPS:ää nostettua.)

7. Ilves Ilves sääleihin kotiedulla. Tuomas Tuokkola tehnyt hienoa työtä. Sandell! Kestääkö polvi viime kausi jäätävä, mutta harmillisesti loukkaantui siitä samasta polvesta joka oikkuillut. Hyvältä näyttää IPAn alakerta ja hyökkäykseenkin kai vielä haetaan vahvistusta. Maalivahtiin tuskin Ilves kaatuu hienon kauden pelasi Toivonen Sportissa. Jostain syystä vahva luotto Ilvekseen. Tärkeitä miehiä jäi Tyrväinen ja Sandell. Sopimusta oli vielä Rautiaisen, Laakson ym kanssa vielä pitäisi kuitenkin hiukan jotakin löytää hyökkäykseen, kun Polakkikaan ei ilmeisesti jatka kai.

8. TPS. Mestaruuskrapula kestänyt tovon, vaikka rosterit olleet nimekkäitä. Saako Selin ja kumppanit kurssin kääntymään? Uusia hankintoja Perrin ja Spina + muitakin tekijä jätkiä. Kestääkö ikääntyneellä Nummelinilla paikat ja pysyykö epäonnen soturi tukonen kasassa. Rantanen kai vielä jää ja onkin mielenkiintoinen nuorukainen. Joukkueessa on taitoa nuorta lahjakkuuttakin ja fyysisyyttäkin. Olisiko nyt nousun aika pystyykö taas vuoden vanhempi Perrin osaltaan siihen ja pystyisikö myös puhumaan Spinalle järkeä. Parhaimmillaan Spinakin vitun hyvä mutta ei tästä tämän enempää.

9. Blues ( Ahon poppoo! Aho on valmentajan taidot todistanut mitenkäs seuraava kausi. Kim Hirsovitsh kipparoi joukkuettaan jonka uusi maalivahti on mielenkiintoinen Engstrand aisaparinaan lupaava Kähkönen. Puolustuskin näyttää ihan hyvältä ja viime kaudella itsensä läpi lyönyt Rantakari kuuluu joukkueen mielenkiintoisimpiin pelaajiin. Itse odotan myös westermarckilta aika paljon ja hänen lisäkseen myöskin Vainiolta. Sitten vanhat tutut Kuukka, Malmivaara ja Kaijomaakin hoitavat hommansa hyvin.

Saisiko Kantola pelata ehjän kauden kun viime kausi alkoi loistavasti, mutta loukkaantumisen jälkeen ei enää päässyt tasolleen. Entä jatkaako Korhonen hienoja otteitaan myös seuraavalla kaudella. Poukkulaa ja Somervuorta tullut hyökkäykseen ketä vielä hankintalistalla.

10. JYP ( Ei JYPilläkään huono joukkue ole ennen viimeisiä hankintoja, mutta ajattelin nyt sijoittaa heidät vasta kymmenenneksi tiukassa sarjassa. Tarkki jatkaa maalilla eli sillä osastolla ei hätää. Loukkaantumisista kärsinyt Mäenpää taitaa jatkaa matkaansa ja Perrin siirtyi TPS:ään. Jokohan Nenonen löisi itsensä läpi? Entä mihin lähtee vai lähtikö jo Hännikäinen?

Puolustuksessa jatkaa loistavan kauden pelannut Luoma ja muita jääneitä Salonen, Kalteva, Hietanen, Kemiläinen ja Pulli joista jälkimmäinen pelasi todella hienosti edellisen kauden. Uusia puolustajia esim Yonkman kuka haluaa jäädä tämän järkäleen ja laidan väliin? No Duudsonit varmaan. Hyökkäyksen uudet ainakin Tavi joka oli SaiPan nimellisen ykkösketjun ainoa hienosti pelannut edellisellä kaudella. Sekä Kolehmainen ketä vielä tulossa? Hyviä jääneitäkin kyllä on ehkä olisi pitänyt sijoittaa ylemmäs no olkoon nyt tässä.)

11. Matikaisen Pelicans fyysisempi kuin edellisellä kaudella jostain luin. :)

Maalivahti Juvonen osoitti pystyvänsä pelaamaan hyvällä tasolla. Pariksi hän sai hieman alahdelleen Rajaniemen jolla potskua on ihan hyvä parivaljakko. Pelsujen puolustus ei häikäise ja kun Leimukin kärsi paljon loukkaantumisista ei vielä vakuuta pakkikalusto tai sitten en vaan ole ottanut tarpeeksi selvää.

Hyökkäykseen tulivat Potulny ja Erkinjuntti en tiedä mitä ovat vielä hakemassa, mutta toivottavasti Sopanen pysyy ehjänä. No onhan siellä Tyrväistä ja Da Costaa katsellaan mitä vielä hankkivat.)

12. Sport edellinen kausi Liigassa pitkään aikaan ja mielestäni ihan hienosti suoriutuivat joten peukut Vaasaan. Toinen kausi nyt nousun jälkeen edessä ja omasta mielestäni vahvistunut verrattuna viime kauteen jo nyt. Brennan, Manninen, Peltola, Pukka, Newton ja Gröndahl ainakin puolustuksessa. Newton on aika mielenkiintoinen saa nähdä miten onnistuu veikkaan että yllättää monet.

Hyökkäys Vänttinen. aivan uskomaton av pelaaja. Immonen Jakke se A Immonen. Gavrus tosi mielenkiintoinen hankinta hieno haku. Loistavan kauden pelannut Bertrand jatkaa myös joukkueessa upea kausi takana hienoa patonki. Komulainen myös oli aika hyvä poffeissa Lukossa. Ketähän vielä tulossa. )

13. HPK ehkä eniten menettänyt joukkue? Nimittäin viime kausien tuki ja turva Saros. Myllyniemi uusi ykkönen muistini mukaan.

Saari, Jr Tuulola ja Lehtivuori puolustuksessa ketähän muita en muista. Schira kai lähti pitänee vähän tutkia HPK takin enemmän Pelicansin ohella.

Miettinen teki comebackin se on hieno juttu katsotaan kuinka onnistuu seuralle ja kannattajille hieno paluun tekijä. HPK ei kai muistaakseni ole juuri paljon hankintoja tehnyt joten odottelemme. Hamill, Viedensky, Saarinen, Somervuori ketä muita lähti? Vaikee arvioida tällä hetkellä.

14. Ässät no joo en tiedä ei varmaan jää näin alas, mutta laitanpa tänne kuitenkin. Ahonen maalilla ykkösenä ja A Bernard kakkosena.

Puolustus tällä hetkellä vähän niin ja näin hankintoja vielä varmasti tulossa.

Hyökkäys; Ben-Amor, Kuparinen, Marjamäki ainakin uusia ja muutamia jääneitä hienosti pelanneita junnuja/ nuorukaisia esim Kärki. Laitoin näin alas mutta hankkivat vielä pelaajia hyökkäykseenkin uskoisin.)

15. KooKoo. Laitetaan nyt viimeiseksi, kun on nousija joukkue. SaiPan kannalta iloinen uutinen kun saadaan huikeat keskinäiset väännöt aikaiseksi.

Cloutier ja Järvenpää veskoina Järvenpää parhaimmillaan jäätävä katsellaan viime vuonnakin jäi Korpisalon varjoon ja sitä ennen oliko Raannan Ässissä.

Puolustuskalusto ei oikein osaa sanoa mitään. Vallinia ja OPG:ta.

Hyökkäyksessä Malista, Watkins, Guttig ja Alikoskea ym en osaa sanoa mitään ja hankinnat sielläkin kesken.

Tsemppiä Liiga kauteen! Ja tervetuloa.


Pahoittelen mahdollisia virheitä, koska puhelimella räpläsin menemään. Vielä on vaikea arvioida lopullisia ajatelmia, mutta olkoot tämä nyt mun arvio .
TULKAA TÄNNE! TÄÄL ON PIMEEMPÄÄ.

Avatar
Viestit: 2707
Liittynyt: 23.04.2013 16:17
Suosikkijoukkue: Karri Kivi

Re: Liigan voimasuhteet kaudella 15-16

ViestiKirjoittaja Ipandeeros » 26.06.2015 02:20

Muista joukkueista kirjoittaminen jää nyt hamaan tulevaisuuteen, kun ylemmät voimat astuivat peliin mukaan.

Sanon kuitenkin siitä huolimatta, että Kärpät ja HIFK ovat tällä hetkellä aika selkeä kahden kärki. Varsinkin HIFK:n joukkue näyttää todella hyvältä niin puolustuksen kuin hyökkäyksenkin osalta. Jos tuolla pelataan sääleissä, niin Törmänen ei mikään häävi koutsi ole.

Sen jälkeen tulevat Lukko, JYP ja Tappara. Tapparalaisten ei tarvitse pelätä neljättä finaalitappiota putkeen, mutta ei myöskään odottaa nousua Ilveksen kanssa tasoihin mestaruusviirien suhteen. Alakerta on ihan hyvä, mutta hyökkäys ei pahemmin vakuuta. Paljon tehoja poistui muihin maisemiin. Dixonin on nostettava huomattavasti tasoaan.

Sitten tulee tämä tasainen rypäs, johon siis kuuluu Blues, KalPa, Pelicans, SaiPa, TPS, Ässät ja Ilves. Oikeastaan todella tasainen keskikasti! Loppukesän ja alkusyksyn hankinnat voivat kuitenkin voimasuhteita joukkueiden välillä muuttaa.

SaiPan suhteen olen hieman huolestunut. Maalivahtitandem sarjan parhaimpia ja puolustuskin ihan hyvä, mutta hyökkäyksessä lepää paljon McSisärenkaan os. McIntyren harteilla. Eiköhän Tirkkonen tuosta taas revi parhaan mahdollisen irti ja varmaan SaiPa tässä vielä kaappaa jonkun kanukin Iso-Britannian liigasta, joka tulee Suomeen takomaan sellaiset viisikymmentä pistettä. TPS:ta ei taas ota Tamikaan selvää, että mitä sieltä on tulossa.

Kellarikerroksessa viihtyvät HPK, Sport ja KooKoo. Ensimmäinen tosin taitaa vielä etsiä useampaakin pelaajaa. Saros vaihtuu Myllyniemeen ja se tulee näkymään karulla tavalla. Sport tulee sijoittumaan samalle paikalle kuin viime kaudella, vaikka vaasalaiset uskovatkin Kokkalan pistepörssin voittoon, Peltolan 50 pisteen kauteen ja Järvisen tilastodominointiin. Tosin kyllä Järvinen tulee yhden tilaston voittamaan. Nimittäin puntarilla! :mrgreen: KooKoon kausi tulee olemaan opettelua liigaympyröihin. Häviäminen tulee ensimmäisellä lukukaudella varsin tutuksi, jos ei muuta. Siinä ei edes Vallinin Arskat auta. :Thumb up:

Tulikin sitten käytyä läpi muitakin joukkueita... Lupaukseni ovat siis Ilveksen toimiston tasoa! :facepalm:

Ilveksen lähtökohdat tulevaan kauteen ovat ihan hyvät. Kyllä minä odotan, että ensi kaudella sijoitus tulee olemaan parempi kuin menneen kauden jälkeen. Puolustuksen suhteen ollaan etenkin otettu harppaus eteenpäin. Puolustajilta voi odottaa ehdottomasti enemmän taustatukea hyökkäykselle pisteiden muodossa. Fagerudd ja Niemi ovat lähtökohtaisesti erittäin hyviä hankintoja, joilla molemmilla on potentiaalia pelata tulevaisuudessa maajoukkuepaidassakin. Kesselin jatkokin oli varsin mukava juttu. Otanta oli toki lyhyt, mutta teki kyllä noissa otteluissa hyvän vaikutuksen. Kyllä tältä odotan sellaista +20 pisteen kautta. Mielenkiintoista nähdä, miten peli kulkee, kun on alusta alkaen mukana. Kaiken kaikkiaan tasapainoinen puolustus, jossa peliaikojen uskoisi jakaantuvan tasaisemmin kuin viime kaudella. Kivistö kun pelasi pelistä toiseen sellaiset 25 minuuttia.

Menetykset eivät onneksi olleet ihan samaa luokkaa kuin vuosi sitten. Laskisin vain Polakin ja Kivistön menetyksiksi, vaikka ensimmäisen lähtö ei vielä täysin varma olekaan. Zalewski oli erinomainen loppukaudesta, mutta kokonaisuudessaan tämä ei odotuksia vastannut. Asplund oli hyvä ensimmäisellä Ilves-kaudella, mutta loukkaantumisensa jälkeen oli sanalla sanoen sysipaska. Näkisin näistä seikoista huolimatta kumman tahansa ennemmin Flinckin paikalla kolmosen keskellä. Tulevan kauden Hintz on eri juttu, mutta menneen kauden Hintz on pisteiden muodossa korvattavissa.

Toivoseen on täysi luotto. Kakkosvahti onkin sitten eri juttu. Harjoitusotteluiden jälkeen varmastikin katsotaan tarkemmin, miten tuon kanssa edetään. Tosin olihan Yrjölä viime kauden harkkapeleissä erittäin hyvä, mutta itse tosipeleissä toiminta muistutti lähinnä jotain Pulttiboisin tai Kummeleiden tuotoksia. Näen edelleen painajaisia siitä alkukauden JYP-ottelusta, jossa Yrjölän suorittaminen oli kuin suoraan Maikkarin viihdearkistoista. Itse kullakin tulee löysät housuun, jos Toivonen menee loukkaamaan itsensä ja luukulle heitetään Yrjölä torjuntatyyleineen.

Etuna myös pieni vaihtuvuus, kuten myös todettu kärkihyökkääjien jatkaminen joukkueessa pl. Polak. Tuokkolaan on myös luotto, että siellä jälleen useampi menee urallaan eteenpäin. Rottaosastoakin löytyy, jos vastustajat alkavat isottelemaan. Tyrväinen, Flinck, Välimaa, Veistola... Kysymysmerkkejä aina tietysti riittää, kuten kaikissa joukkueissa: Pysyykö Sandell ehjänä kauden loppuun? Säilyykö Laakson taso? Mustosen ja Rautiaisen kehitys? Joukkueesta puuttuu myös peliä tekevä sentteri. Tässäkin mielessä Polakin jatko olisi verrattavissa lottovoittoon, vaikkei tämä nyt sentteri olekaan. Kuitenkin olisi ylivoimalle todella suuri apu! Hyvälle pelisilmälle sekä renolle olemukselle käyttöä on. Ellen väärin muista niin oli liigan parhaimpia ylivoimapelaajia, jos pisteitä tuijotetaan. Käsittääkseni siellä vielä yhtä kärkilaituria etsitään.

Siellä perinteisillä sijoilla 8-12 todennäköisesti jälleen pyöritään. Ei tässä nyt siis mitään mitalikahveja odotella, mutta puolivälieriin yltäminen on ihan mahdollisuuksien rajoissa ja olisikin hyvä suoritus.

Tämän paskanjauhamisen jälkeen yhteenveto, jossa joukkueet ovat satunnaistakin satunnaisemmassa järjestyksessä:

Sijat 1-3: Kärpät, HIFK, Lukko

Sijat 4-6: JYP, Tappara, Blues

Sijat 7-10: KalPa, TPS, Ilves, SaiPa

Sijat 11-15: Ässät, Pelicans, HPK, Sport, KooKoo

Pahoittelen niitä verisiä loukkaantumisia, joita edellinen listaus aiheutti. Se on aina kova paikka, kun suosikkijoukkue sijoitetaan omasta mielestä liian alas ja toipuminen vie aina oman aikansa. Nessupaketit sekä Antti Tuiskun levy on jo lähetetty ykkösluokan postissa! :tuoppi:

Mielensäpahoittajille:

Spoiler:
Kuva
" Siihen ei oikein löydy sellaisia sanoja, joilla osaisin kuvata sitä, kuinka suurena kunniana koen sen, että saan olla Tampereen Ilveksen kapteeni. Se on minulle äärimmäisen suuri kunnia. " - Sami Sandell

" Ei se riitä, että halutaan viimeinen paikka säälipleijareihin. Mikä helvetin tavoite se on? " - Karri Kivi

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 25812
Liittynyt: 15.02.2008 16:08
Suosikkijoukkue: HIFK, Montreal Canadiens

Re: Liigan voimasuhteet kaudella 15-16

ViestiKirjoittaja Dev » 26.06.2015 10:08

Ipandeeros kirjoitti:Dixonin on nostettava huomattavasti tasoaan.

SaiPan suhteen olen hieman huolestunut. Maalivahtitandem sarjan parhaimpia ja puolustuskin ihan hyvä, mutta hyökkäyksessä lepää paljon McSisärenkaan os. McIntyren harteilla. Eiköhän Tirkkonen tuosta taas revi parhaan mahdollisen irti ja varmaan SaiPa tässä vielä kaappaa jonkun kanukin Iso-Britannian liigasta, joka tulee Suomeen takomaan sellaiset viisikymmentä pistettä. TPS:ta ei taas ota Tamikaan selvää, että mitä sieltä on tulossa.


Mun piti jo playoffien aikaan kirjoitella tuosta Dixonista tänne, mutta se vähän jäi. Mä olin itse todella yllättynyt miehen pelaamisesta. Oli jotenkin jäänyt mieleen todellisena kiekkovirtuoosina ja sellanenhan kaveri toki onkin, huipputaitava pelinrakentaja, mutta on oikeasti aika kokonaisvaltainen sentteri. Tehot sillä uupu viime kaudella vielä aika pahasti, mutta pistetään sen piikkiin, että tuli kesken kauden Tapparaan. Ei ikinä helppo paikka pelaajalle, varsinkaan kun jengistä löytyy jo niin paljon loistavia pelaajia, etenkin hyökkäyksestä. Veikkaan että Dixon tulee olemaan tällä kaudella erittäin kova sana ja ihan varmasti löytyy pistepörssin TOP20:stä. Lähtökohtaisesti Tapparalla on yksi parhaita ykkössenttereitä liigassa.

Niin kauan kun SaiPa pelaa Pekka Tirkkosen alaisuudessa, niin sitä ei kannata tosiaankaan jättää aliarvioimatta. Itse pidän Tirkkosta ihan TOP3 koutsina tässä liigassa tällä hetkellä. Lisäksi täytyy muistaa, että vaikka SaiPan jengi näyttää etenkin hyökkäyksen osalta tällä hetkellä aika köykäiseltä, niin Lappeenrannassa on tehty viime vuosina tuon scouting työn kanssa kerrassaan fantastista duunia ja tuntuu että kaikki hankinnat osuu nappiin. Siinä on oikeasti sellanen asia mistä saisi 14 muuta liigaseuraa ottaa mallia. Pienellä budjetilla onnistuneita hankintoja vuosi toisensa jälkeen.

Noin muuten olen kyllä aika pitkälti samoilla linjoilla Ipandeeroksen kanssa tämän hetken voimasuhteista. Bluesia ehkä vähän karsastan heittää tonne kuuden joukkoon, mutta toisaalta, kuka sitten Bluesin tilalle? KalPa ei, TPS ei, Ilves ei, SaiPa ei. Todennäköisesti se on kuitenkin KalPa joka tulee vielä tiputtamaan Espoolaiset voimasuhteissa tolta kutospaikalta, koska käsittääkseni Espoossa on jengi lähellä valmista ja KalPa etsii vielä kuumeisesti ykkösluokan vahvistuksia.


3156155 kirjoitti:Hyökkäys Vänttinen. aivan uskomaton av pelaaja. Immonen Jakke se A Immonen. Gavrus tosi mielenkiintoinen hankinta hieno haku. Loistavan kauden pelannut Bertrand jatkaa myös joukkueessa upea kausi takana hienoa patonki. Komulainen myös oli aika hyvä poffeissa Lukossa. Ketähän vielä tulossa. )

Pahoittelen mahdollisia virheitä, koska puhelimella räpläsin menemään. Vielä on vaikea arvioida lopullisia ajatelmia, mutta olkoot tämä nyt mun arvio .


Sportiin ei ole kuulemma enää tulossa yhtään pelaajaa. Mike Brennanin jatkosopimuksen myötä joukkue on valmis ja noilla aloittavat kauden. Näin ilmoitettiin Vaasan suunnasta.

Ps. Kuka hullu väsää puhelimella tollasen tekstin. :mrgreen: :Thumb up:
- Olen aina IFK

Avatar
Viestit: 2707
Liittynyt: 23.04.2013 16:17
Suosikkijoukkue: Karri Kivi

Re: Liigan voimasuhteet kaudella 15-16

ViestiKirjoittaja Ipandeeros » 27.06.2015 01:38

Dev kirjoitti:Bluesia ehkä vähän karsastan heittää tonne kuuden joukkoon, mutta toisaalta, kuka sitten Bluesin tilalle? KalPa ei, TPS ei, Ilves ei, SaiPa ei. Todennäköisesti se on kuitenkin KalPa joka tulee vielä tiputtamaan Espoolaiset voimasuhteissa tolta kutospaikalta, koska käsittääkseni Espoossa on jengi lähellä valmista ja KalPa etsii vielä kuumeisesti ykkösluokan vahvistuksia.


KalPan kannalta toivottavaa olisi, että sieltä tosiaan kaksi kärkihyökkääjän mitat täyttävää pelaajaa joukkueeseen saataisiin. Hyökkäyksestä ei löydy tällä hetkellä ketään, joka olisi pääsarjatasolla tehnyt yli 30 pistettä. Kuopiossa varmasti toivotaankin, että Keränen ja Mankinen etunenässä tulevat pelaamaan uransa parhaan kauden pisteiden valossa. Joukkue on kyllä ihan valmentajansa näköinen. Tästä syystä uskonkin, että KalPa tulee runkosarjan jälkeen sijoittumaan taulukon paremmalle puoliskolle, kun joukkueessa on pelaajia, jotka pystyvät valmentajansa pelitapaa hienosti noudattamaan. Puolustus on säilynyt lähes ennallaan ja Kilpeläinen pelasi erinomaisella tasolla, kunnes harmittava loukkaantuminen pilasi kauden. Alakerran uskoisi näin ollen olevan kunnossa. Virran suojatit tulevat tekemään vähän maaleja, mutta myöskään oma verkko ei pahemmin soi. KalPa tuleekin ottamaan sellaisia 2-1, 3-1 ja 3-2 voittoja jonkun verran ja häviämäänkin joitakin pelejä samanlaisin numeroin. Fyysinen puoli joukkueesta puuttuu oikeastaan kokonaan, joten keväällä voi tulla jälleen aika tuskaista, ellei joukkueeseen hommata jotain fyysisempää pelaajaa ennen kautta tai kauden aikana.

Bluesissa vaihtuvuus on ollut pientä, josta luonnollisesti on hyötyä. Aaltonen on ikävä menetys, mutta uskon Somervuoren paikkaavan ihan hyvin. Ei tämä ehkä parhaimpien vuosiensa iskussa enää ole, mutta kyllä tältä voi edelleen odottaa 30 pisteen kautta. Vastuuta Bluesissa on taatusti luvassa. Kantolalta on lupa odottaa myöskin tuollaista päälle kolmenkymmenen pisteen kautta, enkä usko Korhosen Villenkään hiipuvan. Puolustus sitten on tuollaista keskitasoa. Tehot lepäävät paljolti Rantakarin varassa. Maalivahtikaksikko onkin sitten melkoinen arvoitus. Engstrandin pari viime kautta ovat olleet hieman haastavia ja nähtäväksi jää, mihin tästä on Suomen kaukalossa. Kähkösellä on alla mainio kausi TuTossa ja on muutenkin lupaava vahti, joka voi hyvinkin nousta espoolaisten ykköseksi kauden aikana. Kuitenkin virkaveljensä tapaan kysymysmerkki tällä tasolla. En siis erityisemmin yllättyisi, jos Laurikaisen perään itkettäisiin kauden alussa.
" Siihen ei oikein löydy sellaisia sanoja, joilla osaisin kuvata sitä, kuinka suurena kunniana koen sen, että saan olla Tampereen Ilveksen kapteeni. Se on minulle äärimmäisen suuri kunnia. " - Sami Sandell

" Ei se riitä, että halutaan viimeinen paikka säälipleijareihin. Mikä helvetin tavoite se on? " - Karri Kivi

Avatar
Viestit: 478
Liittynyt: 25.07.2012 09:17
Suosikkijoukkue: Pelicans, Nashville Predators

Re: Liigan voimasuhteet kaudella 15-16

ViestiKirjoittaja r0bert » 27.06.2015 09:12

Millähää helvetin järjellä KalPaa laitetaan kuuden joukkoon kun kärkihankinnat vielä tekemättä? Mistäs kukaan tietää mitä sinne tulee vielä. Laittakaa sinne vaikka ennemmin joku jo valmis jengi.

Ja ihan ilman mitään loukkaantumisia tai peppukipeyttä ja parhaani mukaan ilman värilaseja, niin miten Pelicansin saa 10 sakin ulkopuolelle noinkin moni?

Veskarikaksikko on ihan mainio tähän liigaan.

Puolustuksessa 8 liigakelpoista pakkia + Väinölä. En tätäkään saa verrattaessa muiden jengien puolustukseen kympin sakin ulkopuolelle.

Hyökkäyksessä alaketjuissa erinomaisia oman pään pelaajia ala Ritamäki, Pöyhönen ja tätä osaamista muutenkin joukkueessa paljon. Kahdensuunnan peliä ihan ykkössentteri Potulnysta lähtien. Petun joukkueet ovat olleet Joukkueita isolla J:llä, jossa ei ole vapaamatkustajia. Kaikilta ketjuilta voi odottaa tunnollista puolustamista sekä energistä hyökkäämistä. Viisikkopeli tulee olemaan Pelicansin vahvuus. Myös ratkaisijoita on tarpeeksi, jos oletetaan että jokainen pelaa tasollaan ja jotkut mahdollisesti nostaa sitä. Ainakin Hakulinen tulee nostamaan päätään tuolta.


Tähän yhdistetään Matikaisen ja Nurmisen valmennus.

Ja tämä asetetaan lähes samalle viivalle KooKoo:n ja Sportin kanssa. Terve.
Lahen Pelicans.

Ei mulla muuta.

Avatar
Viestit: 2555
Liittynyt: 18.02.2008 18:19
Paikkakunta: Pori
Suosikkijoukkue: Ässät

Re: Liigan voimasuhteet kaudella 15-16

ViestiKirjoittaja Jartsa » 27.06.2015 12:11

En oikein ymmärrä, miten osa porukasta taikoo Tapparasta jotain mitalikandidaattia. :? Siellä on Ässien ohella koettu suurin pelaajakato. Metsola, Palola, Mäntylä, Malinen, Erkinjuntti, Jormakka, Green ja pari muuta. Tilalle on tähän mennessä tullut Ilomäki ja Lajunen. Ei hurraa-huutoja.
Periaatteessa koko joukkueen runko, joka on näinä kolmena perättäisenä hopeakautena pysynyt pitkälti samana, menee nyt kokonaan uusiksi. Ei ole helppo paikka Tapolallekaan. Viime kaudella hän tuli aikalailla katettuun pöytään, mutta nyt pitäisi omakätisesti lähteä koulimaan joukkueesta kilpailukykyistä.

Mitä tuleekaan näihin äijiin, jotka sitten jäi viellä. Hyökkäyksessä Dixonin pitäisi olla tähti. Odotan häneltä peruspeliä ja n. 30 pojon kautta, mutta en mitään top10 sentterisuorituksia lähtisi haaveilemaan. Lisäksi on Kuusela, Peltola ja Järvinen, joilta voi odottaa varmaa suorittamista. Potentiaalia löytyy tietysti valtavasti Haapalan, Laineen ja Tanuksen muodossa.
Mutta periaatteessa kentällinen pelaajia tuohon viellä tarvittaisiin. Siis ei mitään arpoja, vaan tasonsa jo näyttäneitä äijiä.

Puolustus on vähän paremmalla tolalla, mutta ikää alkaa oleen hei! :laugh: Saravo 36, Kanki 35, Aalto 37, Puistola 37. Kyllä nää äijät viellä jaksaa painaa Puistolaa lukuunottamatta. Siinä onkin sitten ongelma, löytääkö maailmanmestari vielläkään tasoaan, vai tuleeko vilttikomennus ja lainapesti taas? Takana kun on nuoria lupaavia äijiä kuten Elorinne ja Mäkinen ja uskon, että Bonsaksenkin tulee olemaan vakuuttava.

Maalivahtiin ei kaaduta, Karhuseen sentään uskon...

Mutta näillä tän hetkisillä nallekarkeilla sijoitan Tapparan taistelemaan sijasta kuusi.
Ei allekirjoituksia

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 25812
Liittynyt: 15.02.2008 16:08
Suosikkijoukkue: HIFK, Montreal Canadiens

Re: Liigan voimasuhteet kaudella 15-16

ViestiKirjoittaja Dev » 27.06.2015 15:50

Robertin KalPa juttuun. KalPahan ei tällä hetkellä ole kuuden joukossa missään nimessä, mutta todennäköisesti se tulee sinne nousemaan, kun 1-3 kärkijätkää lienee vielä tulossa Voutilaisten ja kumppanien tilalle.

r0bert kirjoitti:Ja ihan ilman mitään loukkaantumisia tai peppukipeyttä ja parhaani mukaan ilman värilaseja, niin miten Pelicansin saa 10 sakin ulkopuolelle noinkin moni?


Tätä minäkään en ihan ymmärrä. Vaikka Pelicansille tekisi yksi ykköskategorian laituri vielä gutaa, niin kyllä se munkin papereissa on lähtökohtaisesti tällä hetkellä TOP10:ssä. Puolustuskalusto on nimellisesti vahva ja siellä on kutakuinkin sama runko pysynyt kasassa kuin aiemminkin. Veskarit on liigatasolla hyviä ja veikkaan että nyt tulee Juvosen todellinen läpimurto liigan eliittiin. Uskon että Matikaisen puolustava pelitapa tulee vielä jeesaamaan veskareitakin aika huolella. Hyökkäys on alempien ketjujen osalta erittäin hyvä, löytyy Heinoa, Pöyhöstä, Ritamäkeä, Tyrväistä, Vartiaista jne. Hyökkäyksen kärki sen sijaan on ehkä pikkuriikkisen tylsähkö. Paljon lepää sen varassa, että pystyykö Hakulinen nousemaan kärkipelaajaksi ja onko Potulny onnistunut haku. Erkinjuntit ja Sopaset tulevat saamaan paljon vastuuta ja YV-aikaa, joten uskon näiden herrojen olevan +30 pinnan pelaajia.

Hakulisesta puheenollen. Tulen seuraamaan erittäin suurella mielenkiinnolla miten mies onnistuu Petri Matikaisen alaisuudessa. On kuitenkin pelaajatyypiltään vähän tollanen taiteilijaluonne ja nämä kaverit on yleensä niitä jotka kärsivät Matikaisen jengeissä eniten. Hyviä esimerkkejä viime vuosilta Hirschovits, Redenbach (IFK 2011-2012) ja Granlundikin pelasi pelillisesti huonoimman liigakautensa kaudella 2011-2012 Matikaisen alaisuudessa. Petun jengit on aina täynnä näitä sotureita ja erittäin kokonaisvaltaisia pelaajia. Ben Eaves Bluesin ajoilta ehkä ainoa poikkeustapaus, mutta Eavesissakin oli se että kaveri osasi myös puolustaa erinomaisesti.

Niin ja kun tosta Pelicansin sijoituksesta puhuttiin, niin kyllähän Lahtelaisten taakse jäävät tällä hetkellä ainakin Sport, KooKoo, HPK, Ässät, Ilves, KalPa, TPS ja kenties SaiPakin. Tosta nipusta todennäköisesti kolme viimeisenä mainittua tulevat vielä nousemaan Pelicansin edelle.

Jartsa kirjoitti:Mitä tuleekaan näihin äijiin, jotka sitten jäi viellä. Hyökkäyksessä Dixonin pitäisi olla tähti. Odotan häneltä peruspeliä ja n. 30 pojon kautta, mutta en mitään top10 sentterisuorituksia lähtisi haaveilemaan.


SM-Liigan sentterien taso on tällä hetkellä niin heikko, että TOP10:ssä Dixonin tulee olla ja tulee olemaan, jos ei mitään ihmeitä tapahdu. Täytyy nyt kuitenkin muistaa, että kundi on jo todistanut tasonsa liigassa moneen kertaan. Ei se turhaan ole tehnyt Ässissä kahteen kauteen 100 tehopistettä. Ensi kaudella Dixon sitä paitsi saa varmasti enemmän vastuuta kuin tällä kaudella, joten en yhtään ihmettelisi mikäli kaveri rikkoisi vaikkapa 50 pisteen rajapyykinkin. Liigan TOP10 sentteri lähtökohtaisesti, mahdollisesti jopa TOP5.

Mitä tulee muuten Tapparaan, niin tuon joukon kaksi mielenkiintoisinta pelaajaa ovat Jani Lajunen ja Aleksi Elorinne. Lajunen ihastutti meikäläisen silmään ekaa kertaa silloin 2011 MM-turnauksessa. Huikea pelaaja ja veikkaan että nousee ihan liigan kärkipelaajien joukkoon. Elorinne kanssa mielenkiintoinen nimi, koska lets face it, jäbähän oli jumaklauta lähestulkoon Tapparan paras puolustaja playoffeissa. Liikkuu isokokoiseksi pakiksi todella hyvin, avaussyötöt napsuu hienosti lapaan ja erittäin fyysinen. Toivottavasti mies välttää ns. toisen kauden kirouksen. Samaan tahtiin kun jatkaa, niin pelaa muuten satavarmasti EHT:llä tulevalla kaudella.

Mitä tulee Karhuseen, niin mulla taas vähän eri fiilikset kuin Jartsalla. En pitäisi mahdottomuutena sitä, että Tapparan yksi ensi kauden ongelmia olisi juurikin maalivahtipeli. Karhunen on toki torjunut jenginsä jo mestaruuteen, mutta ei ole pystynyt siltikään valtaamaan ykkösveskarin tonttia ihan täydellisesti itselleen.
- Olen aina IFK

Avatar
Viestit: 2555
Liittynyt: 18.02.2008 18:19
Paikkakunta: Pori
Suosikkijoukkue: Ässät

Re: Liigan voimasuhteet kaudella 15-16

ViestiKirjoittaja Jartsa » 27.06.2015 16:27

Dev kirjoitti:SM-Liigan sentterien taso on tällä hetkellä niin heikko, että TOP10:ssä Dixonin tulee olla ja tulee olemaan, jos ei mitään ihmeitä tapahdu. Täytyy nyt kuitenkin muistaa, että kundi on jo todistanut tasonsa liigassa moneen kertaan. Ei se turhaan ole tehnyt Ässissä kahteen kauteen 100 tehopistettä. Ensi kaudella Dixon sitä paitsi saa varmasti enemmän vastuuta kuin tällä kaudella, joten en yhtään ihmettelisi mikäli kaveri rikkoisi vaikkapa 50 pisteen rajapyykinkin. Liigan TOP10 sentteri lähtökohtaisesti, mahdollisesti jopa TOP5.


Mä en vaan jotenkin jaksa uskoa tuohon. Toki Dixon oli oikeesti Ässissä ihan huikee jamppa, mutta löytyyköhän se sama taso viellä? Viimeiset kolme kautta on toki olleet todella repaleisia, kun joukkue vaihtunut tiuhaan. Tapparaan tullessaan väläytteli ihan hyvin runkosarjan lopussa vaikka tulikin kesken kauden tiimiin, mutta POffeissa hukkui sitten massaan. Varmaa on, että tulee nostamaan tasoaan viime kausista, mutta se nähdään sitten, että kuinka korkealle. Tiettysti toivon, että mies tosiaan olisi top5. :Thumb up:

Dev kirjoitti:Mitä tulee muuten Tapparaan, niin tuon joukon kaksi mielenkiintoisinta pelaajaa ovat Jani Lajunen ja Aleksi Elorinne. Lajunen ihastutti meikäläisen silmään ekaa kertaa silloin 2011 MM-turnauksessa. Huikea pelaaja ja veikkaan että nousee ihan liigan kärkipelaajien joukkoon. Elorinne kanssa mielenkiintoinen nimi, koska lets face it, jäbähän oli jumaklauta lähestulkoon Tapparan paras puolustaja playoffeissa. Liikkuu isokokoiseksi pakiksi todella hyvin, avaussyötöt napsuu hienosti lapaan ja erittäin fyysinen. Toivottavasti mies välttää ns. toisen kauden kirouksen. Samaan tahtiin kun jatkaa, niin pelaa muuten satavarmasti EHT:llä tulevalla kaudella.

Mitä tulee Karhuseen, niin mulla taas vähän eri fiilikset kuin Jartsalla. En pitäisi mahdottomuutena sitä, että Tapparan yksi ensi kauden ongelmia olisi juurikin maalivahtipeli. Karhunen on toki torjunut jenginsä jo mestaruuteen, mutta ei ole pystynyt siltikään valtaamaan ykkösveskarin tonttia ihan täydellisesti itselleen.


Lajunen tulee kyllä olemaan mielenkiintoinen kaveri. Ja lähtökohtaisesti kakkossentteri. Väläytyksiä on tullut vähän siellä sun täällä, mutta rooli ei olekaan sitten ehkä ollut se mitä olisi ansainnut tai sitten vaan epätasaisuus vaivannut. Odotan kyllä läpimurtoa, mutta en mitään sateentekijää. Ei miestä varmaan mitenkään härkäpäisesti ajeta kakkoseen, vaan paikka voi löytyä nopeasti nelosestakin jos homma ei ala toimimaan.

Elorinnettä muistan seuranneeni jo viitisen vuotta sitten ja jo silloin siinä olisi ollut valmis liigapelaaja. Mutta Rautakorven tiimissä puolustus rakentui kokemukselle ja mies teki sitten pienen mestis-kierroksen ja tuli onneksi takaisin. Silloin jo Elorinne pelasi kovalla itseluottamuksella ja yllättävän hyvällä liikkeellä ja laukoi aikas tulisesti. Tosiaan viime kausi oli pienoinen läpimurto ja nyt hän lähteekin sitten taistelemaan kolmosparin paikasta. Rautainen äijä tulee olemaan jos jatkaa kehitystään, vaikkakin ikää on jo 25.

Karhusellahan on siinä mielessä totaalisen uusi tilanne edessä kun mies on lähdössä kauteen kiistattomana ykkösvahtina. En kuitenkaan usko, että se tulee vaikuttamaan miehen suorittamiseen. Toki voi olla, että puolustuksella on opettelemista uuden kaverin kanssa, kun on totuttu Metsolan kanssa pelaamaan. Karhunen on ollut jo kovassa paikassa ja uskon, että mies nousee nyt lopullisesti liigan molkke-eliittiin.
Ei allekirjoituksia

Avatar
Viestit: 965
Liittynyt: 27.07.2011 08:36
Suosikkijoukkue: HC TPS, Ville Vahalahti

Re: Liigan voimasuhteet kaudella 15-16

ViestiKirjoittaja TSS » 27.06.2015 16:54

Huvittaa vähän miten ylös TPS on laitettu monissa rankingeissa, etenkin Jatkoajan puolella. Maalivahtiosasto on hyvä, jos kaikki jatkavat, puolustus on Liigan heikoimpia ja hyökkäyksessäkin on todella paljon Spinan ja Perrinin varassa, ja molemmissa on paljon kysymysmerkkejä. Rantanen lähtenee ja uskon että Kalliokin ennemmin päättää uransa SHL -mestarina, kuin samalla tavalla kuin Norre.

Sanokaa mitä sanotte, mutta valmennuskaan ei ole vahvistunut yhtään. Suikkanen oli vain taas yksi koutsi joka joutui perseilyn uhriksi. Atu oli toki mieleinen valinta uudeksi valkuksi, mutta eiköhän hänenkin pakkinsa tyhjennetä ja heitetä mies junan alle. TPS ei ensi kaudella säälejä pelaa, oikeista poffeista puhumattakaan, ja olen valmis lyömään asiasta vaikka vetoa. TPS ei enää nouse kuin korkeintaan konkurssin ja omistajapohjan muutoksen kautta.

E: Lisäyksenä sanottakoon että on käsittämätöntä että tuohon rosteriin on saatu hassattua lähes koko budjetti, eli yli 2 miljoonaa...
"Ei loppunut ainoastaan Saku Koivun peliura. Tänään päättyi myös monen turkulaisen lapsuus. #Idoli" -Emil Elo

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 25812
Liittynyt: 15.02.2008 16:08
Suosikkijoukkue: HIFK, Montreal Canadiens

Re: Liigan voimasuhteet kaudella 15-16

ViestiKirjoittaja Dev » 28.06.2015 10:40

TSS kirjoitti:E: Lisäyksenä sanottakoon että on käsittämätöntä että tuohon rosteriin on saatu hassattua lähes koko budjetti, eli yli 2 miljoonaa...


TPS:ää rankataan munkin mielestäni aivan päin helvettiä tällä hetkellä, jos rumasti haluaa sanoa. Ei lähelläkään kärkeä juuri noiden isojen kysymysmerkkien takia. Lisäksi pakisto on todella haavoittuvainen, vaikka sinne tulisikin ne huhutut Mojzisin jatko ja Tallinder. Ei edelleenkään kestäisi yhden ainuttakaan loukkaantumista.

Nummelin - Tallinder
Mojzis - Tikkanen
Forsström - Eronen

Otetaan tosta esimerkiksi Nummelin pois, koska se on erittäin todennäköistä, että mies loukkaantuu kauden aikana ja sitten tilanne onkin jo katastrofaalinen. Mun mielestä liigassa on nähty viime vuosina aika selkeästi se, että hyökkäyksestä sä voit karsia jonkun verran ja antaa useammallekkin nuorelle näytönpaikan, mutta pakistossa tässä liigassa ei yksinkertaisesti pysty sitä tekemään, ellei sulla ole varastossa siellä jotain huipputalentteja. Se näkyy todella nopeasti sarjasijoituksessa.

Tuohon ylläolevaan heittoon haluan kuitenkin sen verran puuttua, että onko TPS:n puolelta ilmoitettu budjetin olevan käytetty? Mikäli näin on, niin en siltikään olisi hirveän huolestunut. Aika monella joukkueella tuppaa olemaan budjetti ennen kauden alkua ja kauden aikana käytettävä budjetti, oikeastaan käytännössä jokaisella joukkueella. Se että budjetti on nyt käytetty voi siis tarkoittaa sitä, että siellä on pistetty palaamaan joku 1,6 miljoonaa pelaajistoon. Koko pelaajabudjetti on kuitenkin 2 miljoonaa, mikä meinaa sitä että syksyllä ja talven aikana on 400 000€ varaa reagoida, jos on ongelmia.

Ps. Tuli tosta Dixonista mieleen, että liigassa on kyllä vähentynyt hirveällä tavalla nämä ns. ihan puhtaat taitosentterit, kun verrataan ajassa vaikka 5-10 vuotta taaksepäin. Ei noita nykyliigasta löydy enää kuin Hirschovits, Ramstedt, Dixon ja Perrin. Tosin nyky jääkiekon suuntauskin taitaa olla se, että osaat pelata molempiin suuntiin. Noita kokonaisvaltaisia sentteripaketteja täällä onkin jo ihan mukavasti isoissa rooleissa, Gagnon, Elkins, McIntyre, Niemi, Pirnes jne.
- Olen aina IFK

Seuraava

Paluu Liiga

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa