Jesse Puljujärvi vs. Patrik Laine

Keskustelua Liigasta ja sen tapahtumista.
Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 25812
Liittynyt: 15.02.2008 16:08
Suosikkijoukkue: HIFK, Montreal Canadiens

Jesse Puljujärvi vs. Patrik Laine

ViestiKirjoittaja Dev » 12.07.2015 11:14

Suomen lupaavimmat kiekkoilijat taas vähään aikaan. Kaksi isokokoista maalintekijää joista molempia on povattu TOP10 varauksiksi ensi kesänä ja Puljujärvi on Euroopan nimistä sijalla 1 lähes kaikissa rankingeissa. Ja en suoraan sanoen yhtään ihmettele, koska ne pelit mitä pojalta viime kaudella näin, niin olihan ne todella vakuuttavia. Aivan uskomaton kaiken kaikkiaan ja mä väitän, että Jesse Puljujärvi ja 40 pisteen rikkominen tulevalla kaudella, ei ole mahdottomuus. Kundi on 16-17 vuotiaana jo niin kokonaisvaltainen paketti kaiken kaikkiaan.

Patrik Laine, herra jota on verrattu muun muuassa Teemu Selänteeseen. Yhtä kova verkonheiluttaja. Hirmuinen potentiaali ja kaikki ainekset nousta NHL:ssäkin kovan luokan tähdeksi. Näin oli jokunen aika sitten, mutta nyt odotukset ovat laskeneet jonkin verran. Pojalla tiedetään olevan erittäin hankala luonne (moni kuvaillut ylimieliseksi kusipääksi) ja tästä huonosta asenteesta oli jo puhetta ennen kuin poitsu muun muuassa näytteli junnukisoissa valmentajalleen keskisormea, kun häntä ei päästetty ratkaisuhetkillä jäälle jne. Laine on nyt sellaisen tilanteen edessä, että tulevalla kaudella on pakko tehdä todella nöyränä töitä ja yrittää ottaa paikka Tapparan vakiokokoonpanosta, tai sitten Mestiksestä. Muuten jos kausi menee mönkään, niin varausnumero tulee valahtamaan todella paljon alaspäin. Siitä kun on jo nyt puhuttu, että Laine on iso kysymysmerkki ensi kauden draftissa. Voi mennä TOP10:ssä, mutta voi tippua myös sijoille 30-60.

Mutta niin, mitäs mieltä te muut olette? Kumpi nousee ensin näistä kundeista suuren yleisön tietoisuuteen? Itse lyön pelimerkkini Puljujärven puolesta. Tekisi melkein mieli veikata kundia jo pistepörssin TOP15:sta.
- Olen aina IFK

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: Jesse Puljujärvi vs. Patrik Laine

ViestiKirjoittaja Jyri » 12.07.2015 12:04

Kaksi erittäin lupaavaa kiekkoilijaa. Laine pelasi erinomaiset alle 18-vuotiaiden MM-kisat ollen yksi kisojen suurimpia tähtiä. Loistavat kädet ja itseluottamus kiekon kanssa tekevät Laineesta todella vaarallisen hyökkäysalueella. Lisäksi hänellä on vahva laukaisuvalikoima ja pystyy viimeistelemään huonoistakin paikoista. Puljujärvi on minusta parempi luistelija kuin Laine ja on vaarallinen tullessaan laidalta ennen kuin pelaa kiekkoa maalille. Kummallakin on joka tapauksessa poikkeukselliset hyökkäystaidot.

En kuitenkaan yllättyisi, jos Laine pelaa Liigassa vielä paremmin kuin Puljujärvi tulevalla kaudella. Paljon riippuu siitä, pääseekö hän oikeaan rooliin ja kehittyykö luistelu kesällä ja kauden aikana. Laine oli mielestäni noissa 18-vuotiaiden kisoissa jopa Puljujärveä parempi. Tällä hetkellä Puljujärvi on omissa papereissani korkeammalla, mutta se voi muuttua jo lähitulevaisuudessa.

Paljon puhutaan näistä kahdesta ja siihen on hyvä syy, mutta Jokereiden samanikäinen puolustaja Olli Juolevi on myös erinomainen. Viime kaudella jokaisessa näkemässäni A-nuorten pelissä joukkueen paras pakki. Keskimääräistä parempi liikkuvuus, vaistot ja kiekolliset taidot sekä tasaisuus kaukalon molemmissa päädyissä tekevät Juolevistakin erinomaisen lupauksen.

Just my two cents.

Avatar
Viestit: 2555
Liittynyt: 18.02.2008 18:19
Paikkakunta: Pori
Suosikkijoukkue: Ässät

Re: Jesse Puljujärvi vs. Patrik Laine

ViestiKirjoittaja Jartsa » 12.07.2015 12:39

Hyvä avaus Deviltä :Thumb up:

Mikä mua näissä jampoissa erityisesti miellyttää, on se, että kumpikin on tosiaan isoja äijiä. Tykkään isokokoisista kiekkoilijoista. :laugh: Liian monta vuotta on katteltu noita meidän mikkihiiriä, kun Ruotsalaiset junioritkin on järjestään päätä pitempiä.

Itse uskon, että kumpikin näistä tulee lyömään tulevalla kaudella itsensä ryminällä läpi. Mutta Puljujärvi on se, joka tulee keikkumaan pistepörssin kärkisijoilla. Juurikin siksi, koska siinä on kokonaisvaltaisempi ja kypsempi paketti, mitä Laine. Lisäksi Puljujärvi löi itsensä jo viime kaudella pienimuotoisesti läpi liigassa ja teki ihan kivat pisteetkin siinä missä Laine pääsi pari kertaa vaan kokeilemaan.

Laineella tulee olemaan ongelmia liikkeen kanssa, se on selvää. Mutta jos mies tosiaan istutetaan jonkun Dixonin viereen niin maaleja se tulee mättämään, varsinkin YV:llä. Joku 15 kaappia olisi jo todella ihastuttavaa. Mutta kun puhutaan sitten tuosta psyykkisestä puolesta, niin uskon, että jamppa on ottanut opikseen toilailuistaan. Ja hänhän on ihan julkisestikin puhunut tästä asiasta ja hankkinut myös apua ongelmiinsa. Mutta se ei poista sitä, että Laine on pelaajana röyhkeä ja tyylipuhdas snaipperi ja viimeistelijä. Ja sellaista Suomi on kaivannut jo vuosia. Laineesta tuleekin varmasti tulevaisuudessa melko kiistelty, rakastettu ja vihattu persoona. Ei sellanen kiekkotaitielija mitä vaikka Aaltonen. Vaan sellanen äijä joka vittu tulee kentälle ja ryttää kiekon maaliin eikä ihmettele ja kysele!
Ei allekirjoituksia

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 25812
Liittynyt: 15.02.2008 16:08
Suosikkijoukkue: HIFK, Montreal Canadiens

Re: Jesse Puljujärvi vs. Patrik Laine

ViestiKirjoittaja Dev » 12.07.2015 16:08

Mulle tulee jotenkin väkisinkin mieleen noista Laineen kuvailuista sellanen Kanadalainen hyökkääjä kuin Dany Heatley. Huono jalalla, saattaa olla 90% ottelusta aivan pimennossa ja sitten ratkaisee jollain röyhkeällä tavalla ottelun. Laine on kyllä ehdottomasti yksi ensi kauden mielenkiintoisimpia pelaajia ja tulee olemaan sellanen kaveri jota on pakko seurata tarkasti.

Ja hyvä jos kundi on tiedostanut henkisen puolen ongelmansa ja hakenut niihin apua. Tollaset jos jättää vaan sivusuun, niin ollaan äkkiä tilanteessa, jossa potentiaali jää käyttämättä kokonaan ja lopulta mahdollinen NHL-ura jää vaan unelmaksi.

Jartsa kirjoitti:Mutta se ei poista sitä, että Laine on pelaajana röyhkeä ja tyylipuhdas snaipperi ja viimeistelijä. Ja sellaista Suomi on kaivannut jo vuosia.


Itseasiassa Suomelle piti tulla jo yksi tällainen vastaavanlainen tapaus, herra nimeltä Joel Armia. Ei ollut Laineen tapaan mitenkään ylimielinen mulkku, mutta pelityyliltään vähän samanlainen. Röyhkeä maalintekijä, joka saattoi välillä vedellä selkä suorana. Harmi vaan, että kyseinen kaveri tuntuu pikkasen taantuneen Pohjois-Amerikan kaukaloissa, eikä se meno ole ihan hänelle sopinut.

Puljujärvestä vielä sen verran, että onhan noi kundin statsit aika kovia jo nyt. Miettii että kaveri on pelannut vähän päälle 20 ottelua SM-Liigaa ja PPG on yli 0,50. Mestistä tahkonut yli 0,80 PPG:n tasolla ja mikä huomionarvoista, 16-vuotiaana! Se mitä itse olen kaverista lukenut ja nähnyt, niin vaikuttaa vielä kaikin puolin todella tervejärkiseltä nuorelta mieheltä, joten mä en yhtään ihmettelisi, mikäli tässä olisi Suomen jääkiekon tulevaisuus numero yksi ja se seuraava todella iso stara, Mikael Granlund/Alexander Barkov hehkutuksen jälkeen.

Kuka sitä tietää, mutta jos Jesse saa onnistuneen kauden alle, niin en näkisi minään mahdottomuutena sitäkään, että Suomi saisi historian ensimmäinen ykkösvarauksen NHL:ään. Onhan Jesseä muutenkin sijoiteltu sinne draft rankingeissa koko ajan sinne TOP5:n ja muutaman kerran TOP3.
- Olen aina IFK

Salming

Re: Jesse Puljujärvi vs. Patrik Laine

ViestiKirjoittaja Salming » 12.07.2015 16:29

Dev kirjoitti:Jesse Puljujärvi ja 40 pisteen rikkominen tulevalla kaudella, ei ole mahdottomuus. Kundi on 16-17 vuotiaana jo niin kokonaisvaltainen paketti kaiken kaikkiaan.

Mutta niin, mitäs mieltä te muut olette? Kumpi nousee ensin näistä kundeista suuren yleisön tietoisuuteen? Itse lyön pelimerkkini Puljujärven puolesta. Tekisi melkein mieli veikata kundia jo pistepörssin TOP15:sta.
Viime kaudella pistepörssin viidentoista parhaan joukkoon vaadittiin juurikin tuo 40 tehopistettä. Esimerkiksi Ramstedt teki tasan 40 pinnaa, joten en oikein jaksa uskoa, että Puljujärvi millään tekee 40 pinnaa ensimmäisellä kokonaisella SM-liigakaudellaan. Rooli tulee olemaan avoin, toki eiköhän poika nähdä laidassa jossain kolmesta kärkikentästä. Mutta en tosiaan silti usko 40 pinnan kauteen, ehkä joku 25+ pinnaa on realismia.

Jartsa kirjoitti:Laineella tulee olemaan ongelmia liikkeen kanssa, se on selvää. Mutta jos mies tosiaan istutetaan jonkun Dixonin viereen niin maaleja se tulee mättämään, varsinkin YV:llä. Joku 15 kaappia olisi jo todella ihastuttavaa.
15 maalia olisi tosiaan todella kova suoritus. Viime kaudella siihen pystyi 29 pelaajaa ja esimerkiksi sellaiset herrat kuin Pyörälä, Zaborsky, Puustinen ja Pirnes tekivät tasan 15 maalia. Enkä sanoisi, että Laine on mikään hirveän huono jalalla. Ei toki ole aivan Puljujärven veroinen, mutta noissa Mestis-matseissa mitä näin Laineelta viime keväänä poffeissa Tutoa vastaan, oli kaukalon parhaimpia ja nopeimpia luistelijoita, vaikka balanssin kanssa on vielä tekemistä kiihdytyksissä. Mutta tuskin mitenkään negatiivisesti ainakaan tulee erottumaan luistelullaan ensi kaudella Liigassa.

Avatar
Viestit: 2555
Liittynyt: 18.02.2008 18:19
Paikkakunta: Pori
Suosikkijoukkue: Ässät

Re: Jesse Puljujärvi vs. Patrik Laine

ViestiKirjoittaja Jartsa » 12.07.2015 18:01

Dev kirjoitti:Mulle tulee jotenkin väkisinkin mieleen noista Laineen kuvailuista sellanen Kanadalainen hyökkääjä kuin Dany Heatley.


Mulle taas tulee mieleen Kovalchuck, vaikka se mies mua sylettääkin. Itse Laine mainitsee idolikseen yllätys yllätys, Ovechkinin.

Dev kirjoitti:Joel Armia


Armia on tosiaan vähän sinne ameriikkoihin unohtunut. Siellä vähän sellanen bubbling under tapaus kyseessä. On ollut loukkaantumisia sun muuta. Mutta kehuja on sadellut. Sabresissa ei jostain syystä annettu kunnon näyttöpaikkaa ylhäällä ollenkaan, mutta saas nähdä miten käy Jetsissä. Mä uskon yhä Joppeen.

Salming kirjoitti:oli kaukalon parhaimpia ja nopeimpia luistelijoita, vaikka balanssin kanssa on vielä tekemistä kiihdytyksissä. Mutta tuskin mitenkään negatiivisesti ainakaan tulee erottumaan luistelullaan ensi kaudella Liigassa.


Joo no mut ei se nopeus vaan tekniikka. Ioslla äijällä on sen kanssa usein tekemistä. Nopeat suunnanmuutokset ja sirklaaminen. Siinä on tekemistä. Ja uskon, että tuo kulmikkuus ja "bambi jäällä"-efekti häviävät tässä vuoden sisällä.
Ei allekirjoituksia

Viestit: 1087
Liittynyt: 08.01.2012 13:26
Suosikkijoukkue: SaiPa

Re: Jesse Puljujärvi vs. Patrik Laine

ViestiKirjoittaja telamiina » 15.07.2015 19:00

Liigassa Laine tarvitsee paljon lisää jalkoja, ja kiekkoa pitää lainata jos meinaa pärjätä. Vaarana on, että poika puskee ja puskee.

Puljunjärvi paljon valmiimpi paketti.

Avatar
Viestit: 965
Liittynyt: 27.07.2011 08:36
Suosikkijoukkue: HC TPS, Ville Vahalahti

Re: Jesse Puljujärvi vs. Patrik Laine

ViestiKirjoittaja TSS » 01.08.2015 16:55

Salming kirjoitti:Viime kaudella pistepörssin viidentoista parhaan joukkoon vaadittiin juurikin tuo 40 tehopistettä. Esimerkiksi Ramstedt teki tasan 40 pinnaa, joten en oikein jaksa uskoa, että Puljujärvi millään tekee 40 pinnaa ensimmäisellä kokonaisella SM-liigakaudellaan. Rooli tulee olemaan avoin, toki eiköhän poika nähdä laidassa jossain kolmesta kärkikentästä. Mutta en tosiaan silti usko 40 pinnan kauteen, ehkä joku 25+ pinnaa on realismia.


Puljujärvi teki kuitenkin viime kaudella jo 0,5p/peli tahdilla pisteitä, eli täydellä runkosarjalla olisi teoriassa yltänyt 30 pisteeseen. Mestiksessä jo pinna/peli. Lisäksi tuossa iässä näillä potentiaalisimmilla pelaajilla kehitys on niin nopeaa että yhdessä kesäkaudessa voi tapahtua paljon. Jos nyt vertaa esim. Rantaseen, niin toissa kaudella 0,25p/peli ja viime kaudella 0,5p/peli.

Eli pitäisin täysin mahdollisena että kaiken osuessa kohdalleen Puljujärvi kykenee jopa 40 pinnan rajan ylittämään. Vielä kun Puljujärven ikäluokassa ei ole ehkä esim. McDavidin ja Eichelin tasoisia lupauksia niin tässä toivottavasti olisi ensimmäinen suomalainen koko draftin ykkösvaraus.

Todella suurella mielenkiinnolla seuraan kaverin kehitystä, oli jo viime U20-kisoissa yksi näkyvimmistä suomalaisista taitonsa ja nopeutensa puolesta, vaikka tehot vielä jäivät piippuun.

Laineeseen ei ole ihan yhtä suurta uskoa, etenkin noiden asenneongelmien vuoksi.

Hyvältä näyttää kuitenkin tuleva drafti, kun em. kaksikon lisäksi vielä Juolevia povataan ykköskierroksella meneväksi. :Thumb up: Tuntuu että Suomenkin juniorituotanto alkaa toipua hetkellisen suvantovaiheen jälkeen.
"Ei loppunut ainoastaan Saku Koivun peliura. Tänään päättyi myös monen turkulaisen lapsuus. #Idoli" -Emil Elo

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 25812
Liittynyt: 15.02.2008 16:08
Suosikkijoukkue: HIFK, Montreal Canadiens

Re: Jesse Puljujärvi vs. Patrik Laine

ViestiKirjoittaja Dev » 12.09.2015 11:01

Sen verta kiirettä tässä ollut, että en ole kerinnyt oikein seuraamaan nyt viime aikoina näiden miehen otteita, joten kertokaas mulle miten Puljujärven pelit ovat sujuneet? Olen ollut vähän siinä käsityksessä, että ei se nyt ihan ruusuilla tanssimista ole ollut ja Patrik Laine on toistaiseksi aloittanut paremmin Tapparan paidassa?
- Olen aina IFK

Viestit: 1087
Liittynyt: 08.01.2012 13:26
Suosikkijoukkue: SaiPa

Re: Jesse Puljujärvi vs. Patrik Laine

ViestiKirjoittaja telamiina » 16.09.2015 15:59

Kumpainenkin aloittanut ihan hyvin.

Laine on kehittynyt luistelijana aika huomattavasti ja on röyhkeä. Laine vaan menee turhan laputsilmillä, mutta jos se siitä.

Avatar
Viestit: 2555
Liittynyt: 18.02.2008 18:19
Paikkakunta: Pori
Suosikkijoukkue: Ässät

Re: Jesse Puljujärvi vs. Patrik Laine

ViestiKirjoittaja Jartsa » 30.09.2015 20:11

Puljujärvestä ei ole juurikaan mitän havaintoo, mutta Laineesta kyllä on. Ja ainakin pisteiden valossa Laine on aloittanut paremmin.

Laineen peliä on nautinto seurata. Jumituin katselemaan miehen maalikimaraa. Sieltä löytyy oikeasti yksi tämän hetken liigan kovimmista rannareista! Se on kova ja ihan jäätävän tarkka. Laineen peli näyttää todella helpolta. Ei hätäile. Ja lisäksi viellä se, että mies tekee todella helposti itse itselleen maalipaikkoja. Liike on hyvää, vaikka vähän kankeaa.
20 kaappia oli oikeasti jo realismia tällä kaudella. Matkalla kohti suomen lätkähistorian kovinta maalitykkiä. :Thumb up:
Ei allekirjoituksia

Avatar
Viestit: 965
Liittynyt: 27.07.2011 08:36
Suosikkijoukkue: HC TPS, Ville Vahalahti

Re: Jesse Puljujärvi vs. Patrik Laine

ViestiKirjoittaja TSS » 01.10.2015 09:03

Kyllähän se hiljaiseksi veti Tappara-TPS -peliä katsellessa kun Laine "hiipi" siihen p-pisteelle, siihen Ilomäeltä jättö ja suoraan vastapalloon millintarkka verto alakulmaan. Melkoinen laukaus on kyllä, enkä tuollaista hetkeen muista Liigapelaajalla nähneeni.

Jos mies on nimennyt Ovechkinin esikuvakseen, niin kyllä tuossa paljon samaa on (ainakin mitä Ovechkinilta MM-jäiltä muistan).

Puljujärven peleistä en ole nähnyt kuin pieniä pätkiä, mutta vielä ei ole tehojenkaan valossa päässyt ihan kunnolla vauhtiin, silti olen luottavainen siihen että Pulju vähintäänkin lähelle sitä 40-pinnan vauhtia vielä pääsee.

Todella mielenkiintoista seurata näitä kahta lupausta. Täytyy koittaa keretä enemmän katsomaan myös Puljujärven otteita.
"Ei loppunut ainoastaan Saku Koivun peliura. Tänään päättyi myös monen turkulaisen lapsuus. #Idoli" -Emil Elo

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 25812
Liittynyt: 15.02.2008 16:08
Suosikkijoukkue: HIFK, Montreal Canadiens

Re: Jesse Puljujärvi vs. Patrik Laine

ViestiKirjoittaja Dev » 01.10.2015 10:40

Jos esimerkiksi Laine jatkaa tähän malliin, että mies on pistepörssin TOP10:ssä, niin kannattaa käydä katsomassa miehen otteita vielä kun kerkiää. Ensimmäinen ja täten myös todennäköisesti viimeinen liigakausi menossa pojalla.
- Olen aina IFK

Viestit: 1087
Liittynyt: 08.01.2012 13:26
Suosikkijoukkue: SaiPa

Re: Jesse Puljujärvi vs. Patrik Laine

ViestiKirjoittaja telamiina » 03.01.2016 19:50

Onpas tosiaan Laine ottanut harppauksia niin luistelussa kuin kuulemma henkisestikkin.

Tällä hetkellä Laine on luultavasti draftin nro:2 valinta. Rauhallinen kiekolla ja hitto kun alkaa olla sellaisen 40-50 maalia pelaajan elkeitä! Ja alkanut puolustamaan hyvin.
Juurikin tuo maalinteon huikea potentiaali nostaneen toiseksi draftissa, näitä jätkiä tulee harvoin ihan maailmanlaajuisesti.

Pulju on pirun älykäs ja tekee paljon sitä näkymätöntä duunia. Vaan Puljun veto on vain hyvä, Laineella se on poikkeuksellinen.

Onpas jätkiä. Ja Sebastian Aho jos saa lisää voimaa niin voi olla oman draftinsa "steal" saatanan älykkäästi rytmittää peliä.

Salming

Re: Jesse Puljujärvi vs. Patrik Laine

ViestiKirjoittaja Salming » 03.01.2016 22:33

Salming kirjoitti:Viime kaudella pistepörssin viidentoista parhaan joukkoon vaadittiin juurikin tuo 40 tehopistettä. Esimerkiksi Ramstedt teki tasan 40 pinnaa, joten en oikein jaksa uskoa, että Puljujärvi millään tekee 40 pinnaa ensimmäisellä kokonaisella SM-liigakaudellaan. Rooli tulee olemaan avoin, toki eiköhän poika nähdä laidassa jossain kolmesta kärkikentästä. Mutta en tosiaan silti usko 40 pinnan kauteen, ehkä joku 25+ pinnaa on realismia.
Kärpillä on jäljellä vielä 24 matsia ja Tapparalla 26 runkosarjassa. Puljujärvi on toistaiseksi tehnyt 31 otteluun tehot 5+7=12. Tällä hetkellä on jo selvää, että tuohon joidenkin käyttäjien povaamaan 40 pisteeseen Jesse ei missään nimessä yllä, vaan tuo 25 pinnaa on enemmän realismia, jos Puljujärvi saa nyt näistä kisoista hyvän boostin loppukevään peleihin. Veikkaan lopullisen pistemäärän sijoittuvan 20 pisteen tienoille.

Salming kirjoitti:15 maalia olisi tosiaan todella kova suoritus. Viime kaudella siihen pystyi 29 pelaajaa ja esimerkiksi sellaiset herrat kuin Pyörälä, Zaborsky, Puustinen ja Pirnes tekivät tasan 15 maalia. Enkä sanoisi, että Laine on mikään hirveän huono jalalla. Ei toki ole aivan Puljujärven veroinen, mutta noissa Mestis-matseissa mitä näin Laineelta viime keväänä poffeissa Tutoa vastaan, oli kaukalon parhaimpia ja nopeimpia luistelijoita, vaikka balanssin kanssa on vielä tekemistä kiihdytyksissä. Mutta tuskin mitenkään negatiivisesti ainakaan tulee erottumaan luistelullaan ensi kaudella Liigassa.
Laine on tehnyt 24 peliin tehot 8+8. Jos miettii, että poika on tehnyt keskimäärin joka kolmannessa ottelussa byyrin ja Laine pelaa sellaiset reilut 20 matsia vielä runkosarjaa, voisi veikata, että lopullinen maalimäärä on juurikin se viitisentoista. Ja varsinkin, kun Laineella on nyt hyvä vire päällä maalinteon suhteen, joten reppu heilunee vähintään samaa tahtia, jolloin se 15 maalia on aivan siinä ja siinä.

Seuraava

Paluu Liiga

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa