Liigan voimasuhteet kaudella 2016-2017

Keskustelua Liigasta ja sen tapahtumista.
Viestit: 30
Liittynyt: 07.08.2011 23:25
Suosikkijoukkue: SaiPa

Liigan voimasuhteet kaudella 2016-2017

ViestiKirjoittaja Deil » 21.07.2016 09:10

Ajattelin, että tällaiselle ketjulle voisi olla tarvetta.

Jokaisen liigajoukkueen kannattaja voisi lisätä oman joukkueensa tulevan kauden kokoonpanon tähän ketjuun. Olisi mukavampi ja helpompi vertailla voimasuhteita, kun kaikkien kokoonpanot olisivat samassa ketjussa. Voin tarvittaessa liittää kokoonpanot tähän avausviestiin sitämukaa kun niitä jengi tiputtelee.

Listaan alle SaiPan tulevan kokoonpanon ja merkitsen X:llä puuttuvat palaset. (Seura "tiedottanut" hankkivansa vielä yhden kärkiketjun laiturin/maalintekijän)

SaiPa 16/17:

Hamilton - Koskiranta - X
Strömberg - Järvinen - Kuronen
Kaksonen - Koho - Leivo
Virkkunen - Salminen - Vainikainen
(Kettunen, Jääskeläinen, Mönkäre)

Taipalus - Carson
Backman - Savilahti
Lappalainen - Maalahti
Sneck - Mäkinen

Markkanen(Tuohimaaa)

Otsikkoa muutettu. Tehdään tästä ketjusta samalla perinteinen voimasuhdeketju, jossa voi spekuloida tulevan kauden voimasuhteita.

T: Modet

Salming

Re: Kokoonpanot 16/17

ViestiKirjoittaja Salming » 21.07.2016 10:59

Kärppien tämänhetkinen rosteri on ainakin yhtä hyökkääjää vajaa. Katsotaan, tuleeko sitten vielä jotain muita bonuspelaajia lisäksi.

X - Albert - Lehtonen
Pyörälä - Ruohomaa - Mäenalanen
Kähkönen - Kalapudas - Leskinen
Kestilä - Humaloja - Koblizek
Anttila, Vartiainen

Kukkonen - Heshka
Ronkainen - Hakanpää
Mikkola - Niemelä
Bryhnisveen - Mäkelä
Siikaluoma

Rynnäs
Aittokallio

Itse tulen luultavasti jälleen tekemään jonkinnäköisen ennakkokatsauksen jokaisen joukkueen hyökkäykseen, puolustukseen ja maalivahtiosastoon kuten viime kaudella. En siis ala vielä spekuloimaan sen kummemmin voimasuhteilla, mutta tietysti se helpottaisi omaakin työtä, jos omien joukkueidensa asiantuntijat postaisivat niitä ketjulottoja tähän ketjuun.

Avatar
Viestit: 2707
Liittynyt: 23.04.2013 16:17
Suosikkijoukkue: Karri Kivi

Re: Liigan voimasuhteet kaudella 2016-2017

ViestiKirjoittaja Ipandeeros » 21.07.2016 13:52

Itse laitan kokoonpanon ilman exiä tai mitään muitakaan aakkosia, kun ei mitään varmaa hajua ole, että mitä Ilves vielä etsii. Hyökkäykseen todennäköisesti ainakin on vielä joku nimi tulossa.

Teemu Rautiainen - Sami Sandell - Mitch Wahl
Aleksi Mustonen - Markku Flinck - Joonas Vihko
Eemeli Suomi - Tapio Laakso - Ville Meskanen
Markus Jokinen - Janne Seppänen - Miiko Hintz
Matias Sointu, Otto Koivula

Arto Laatikainen - Teemu Aalto
Veli-Matti Vittasmäki - Marcus Fagerudd
Jyri Niemi - Jarkko Parikka
Olli Vainio - Valtteri Ilomäki
Ville Järvinen

Hannu Toivonen
Antti Lehtonen

Jos tuohon jotain saisi vielä jotain vaatia niin yksi laadukas laituri ja hyvä kahdensuunnan sentteri nelosen keskelle. Seppänen pelasi mainion kauden junnuissa, mutta vahvuudet ovat ehdottomasti hyökkäyspäässä ja menisi tuossa hieman hukkaan. Toki positiivisesti katsoen olisi yksi oma juniori lisää kokoonpanossa. Puolustukseen kaipaan edelleen yhtä jykevämpää pakkia kolmospariin (se aiemmin kesällä huhuttu O'Byrne kelpaisi vieläkin).
" Siihen ei oikein löydy sellaisia sanoja, joilla osaisin kuvata sitä, kuinka suurena kunniana koen sen, että saan olla Tampereen Ilveksen kapteeni. Se on minulle äärimmäisen suuri kunnia. " - Sami Sandell

" Ei se riitä, että halutaan viimeinen paikka säälipleijareihin. Mikä helvetin tavoite se on? " - Karri Kivi

Avatar
Viestit: 4772
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: Liigan voimasuhteet kaudella 2016-2017

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 05.09.2016 18:34

Harjoitusotteluita ja CHL koitoksia takana joukkueilla. Monta peliä tullut jo katsottua ja pakko sanoa, että TPS vaikuttaa pelottavan hyvälle jengille. Tästä mustahevonen keväälle? Eihän murhe voi Turussakaan kestää loputtomiin ja nyt on muiden vuoro rämpiä risukasoissa. Usko jo! Muutama risu...

Joko porukka on veikannut mestaria? Unibetillä taidan kohta liipaista sisään pariin sarjaan voittajavedot.

Avatar
Viestit: 289
Liittynyt: 29.09.2015 12:31
Paikkakunta: Hollola/Lahti
Suosikkijoukkue: HC Giants

Re: Liigan voimasuhteet kaudella 2016-2017

ViestiKirjoittaja HollolanJätti » 05.09.2016 19:11

Pelicans 16/17 lähtökohtaisesti:

Erkinjuntti-Tyrväinen-Sopanen
Koivisto-Björninen-Repo
Kangasniemi-Siikonen-Rekonen
Alanne-Heino-Poulsen
Vartiainen,Lahtinen,Elimäki,Toivola,Koskinen,Kivelä

Leimu-Lassen
Puistola-Pietilä
Blood-Pöyhönen
Hovinen,Rukajärvi,Manelius,Okker

Juvonen-Voutilainen
Harald


Harjoitusotteluiden valossa näyttää paremmalta kun viime kaudella tähän aikaan, joukkue tietää mitä tekee ja pelaaminen näyttää valmiimmalta. Nuoriin on kova luotto Lahessa, odotukset viime kauden puolivälierien jälkeen myös fanien keskuudessa "kovat".
"Tää on äijien laji, vaikka joitain hiirulaisia bisneksessä pyöriikin." -Pasi Nurminen

Salming

Re: Liigan voimasuhteet kaudella 2016-2017

ViestiKirjoittaja Salming » 07.09.2016 19:28

Maalivahdit

1. Kärpät – Jussi Rynnäs & Sami Aittokallio
- Liigan paras maalivahtikaksikko, tästä ei varmaan ole epäselvyyttä.

2. KalPa – Eero Kilpeläinen & Denis Godla
- Kilpeläinen oli viime kaudella Liigan eliittiä yhdessä Karhusen, Husson ja Zapolskin kanssa. Kakkosmaalivahti Godla veti Mestiksessä ajoittain isoja torjuntamääriä ja pystyy stunttaamaan Kilpeläistä mainiosti.

3. HIFK – Niklas Bäckström & Kevin Lankinen
- Ammattilainen on ammattilainen ja Nikke tulee olemaan kova luu. Lankinen on jo vetänyt pari kautta hyvällä tasolla, vaikka viime kaudella jäi pahasti Husson varjoon. On kuitenkin jo näyttänyt sen, että pystyy stunttaamaan kiitettävästi.

4. TPS – Oskari Setänen & Aleksander Georgiev
- Jo kauan hehkuttamani Setänen on ykkönen ja Georgiev kakkonen. Tasainen parivaljakko ja en usko, että TPS kaatuu maalivahteihin. Kumpikin lähenee tulevalla kaudella Liigan absoluuttista huippua maalivahtiosastolla.

5. Sport – Mika Järvinen & Rasmus Rinne
- Tiedot kertovat, että Järvinen on entistäkin kovemmassa iskussa tällä kaudella. Erinomainen viime kausi Sportissa ja nyt kakkosveskari Rinnekin on hieman eri tasoa kuin viime kausien huumorivaihtoehdot.

6. Lukko – Kaapo Kähkönen & Antti Karjalainen
- Kähkönen pelaa 50 peliä ja Karjalainen loput. U20-kultamaalivahti, joka loisti toissa kaudella Tutossa ja viime kaudella Bluesissa oli melko tekemätön paikka surkean joukkueen takana. Hyvä pre-season alla Lukon kanssa ja nousee parrasvaloihin lopullisesti.

7. Tappara – Teemu Lassila & Dominik Hrachovina
- Karhunen jättää isot saappaat. Lassila oli Kärpät-sarjassa mies paikallaan, mutta runkosarjassa otteet kaksi edellistä kautta ovat olleet epätasaisia. Hrachovina on hyvä kakkonen ja luultavasti voisin veikata, että melko tasan pelimäärät tulevat jakautumaan ja parempi pelaa sitten keväällä. Hrachovina torjui viime kaudella runkosarjassa kuitenkin 19 matsia 93,01 torjuntaprosentilla, joten Lassilan ykkösasema ei ole sementoitu.

8. JYP – Veini Vehviläinen & Pekka Tuokkola (Markus Ruusu)
- Jos JYP johonkin kaatuu tällä kaudella, on se maalivahtipeli. Veikkaan kuitenkin, että Veini on saanut pään kuntoon kesän aikana ja tulee torjumaan kovalla tasolla. Tuokkola on ihan jees kakkosmokke ja onhan siellä sitten vielä Ruusu Akatemiassa. Runkosarjassa Veini oli viime kaudella viidenneksi paras torjuntaprosentilla mitattuna, joten ei se aivan huonosti mennyt, vaikka U20-kisojen floppi on päällimmäisenä monien mielessä.

9. SaiPa – Jussi Markkanen & Frans Tuohimaa
- Markkanen torjui viime kaudella runkosarjassa 92,12 prosentilla, joka oli kahdeksanneksi paras. Tuohimaa on lähtökohtaisesti Niemistä luotettavampi kakkosmaalivahti, joten SaiPan tilanne on sikäli parempi kuin viime kaudella. Jos Markkanen pysyy kunnossa, SaiPalla on hyvä tilanne, vaikka uskonkin, että Markkasen taso putoaa hieman.

10. Jukurit – Sami Rajaniemi & Mika Norja
- Rajaniemi torjui Kärpät pronssille pudotuspeleissä. Norja ei ole minua ikinä vakuuttanut, joten Rajaniemi pelannee noin 50 ottelun kauden. Nyt sitten nähdään, että miten homma pysyy hallussa Liigan surkeimman puolustuksen takana. Viime kaudella runkosarjassa neljännneksi paras torjuntaprosentti Rajaniemellä.

11. Ilves – Hannu Toivonen & Antti Lehtonen
- Toivosen viime kausi ei ollut niin hyvä kuin ensimmäinen Ilveksessä. Lehtonen puolestaan tuurasi Kärpissä, mutta pelasi pääosin Hokissa. Hyvä kakkonen Liigaan. Toivosen viime kaudesta kertoo se, että vain JYPin Tarkilla oli ykkösmaalivahdeista huonompi torjuntaprosentti runkosarjassa. Toki oli Ilves oli huono, mutta ei Toivonen pystynyt loistamaan avauskautensa tapaan.

12. Ässät – Andreas Bernard & Ari Ahonen
- Bernard ryösti ykkösmaalivahdin viitan itselleen Ahoselta. Bernard torjui 43 matsia torjuntaprosentilla 91,97, joka oli kymmenenneksi paras. Jos Ahonen pysyy kunnossa, hän pystyy kyllä Bernardilta tuon ykkösmaalivahdin tontin ottamaan takaisin itselleen. Tasainen parivaljakko on tämäkin, mutta en ole silti täysin vakuuttunut kummastakaan, vaan ottaisin esimerkiksi mieluummin ykkösmaalivahdiksi omaan joukkueeseeni Rajaniemen tai Toivosen ja siksi Ässät on vasta sijalla 12. Bernard on toistaiseksi yhden kauden ihme.

13. KooKoo – Niklas Treutle & Samu Perhonen
- Treutle pelasi viime kaudella jopa änärissä kaksi peliä, mutta AHL:ssä 39 matsia torjuntaprosentilla 90,5. Keskimäärin kolme maalia omiin per matsi, joten tilastot eivät ainakaan olleet positiivisia, mutta nyt on uusi mahdollisuus ja ei huono maalivahti pääse pelaamaan NHL:ssä, vaikka pelit olisivatkin merkityksettömiä. Perhonen ei KalPassa oikein päässyt mihinkään Kilpeläisen selän takana, joten nyt on mahdollisuus kilpailla tosissaan Treutlen kanssa. Viime kaudella torjuntaprosentti oli 91,35 26 ottelussa, joka oikeutti sijaan 16.

14. Pelicans – Janne Juvonen & Joona Voutilainen
- Juvosen takana on pelkkiä arpoja kakkosmaalivahdiksi. Juvonen puolestaan menetti paikkansa Hoviselle keväällä, mutta on edelleen silti mielestäni hyvä maalivahti. Viime kaudella torjuntaprosentti oli 13. paras, jos jätetään muutaman ottelun ihmeet pois laskuista. Odotan Juvoselta tasonnostoa, mutta silti Pelicansin maalivahtiosastoa on vaikea rankata ylemmäs, koska Juvosen takana on pelkkää epävarmuutta ja ykkösmaalivahtien vertailussakin Juvonen on samaa kastia Toivosen ja Bernardin kanssa.

15. HPK – Nathan Lawson & Emil Larmi
- Larmi oli Mestiksessä ajoittain erinomainen. Lawson puolestaan saapuu Itävallasta, jossa hän on pelannut kaksi edellistä sesonkia. Torjuntaprosentti on ollut molemmilla kausilla niukasti yli 92. Lawson lähtee pienenä arvoituksena ykkösveskarina kauteen ja Larmi saattaa haastaa ihan mukavasti Lawsonia.

Puolustajat

1. Tappara
Elorinne – Kemiläinen
Saravo – Rantakari
Sammalkangas – Salonen
+ Bonsaksen, Rouhiainen, Tuhkanen
- TOP4 on järjettömän kova. YV-osaamista ja peruspuolustamista. Kolmospariin voi tarvittaessa heittää Bonsaksenin eli laajuutta löytyy ilman, että taso putoaa liikaa.

2. Kärpät
Kukkonen – Heshka
Ronkainen – Hakanpää
Mikkola – Niemelä
+ Bryhnisveen, Mäkelä, Siikaluoma
- Kukkonen ja Heshka Liigan terävintä kärkeä. Seuraavassa korissa Hakanpää. Ronkainen, Niemelä ja Mikkola puolestaan ovat tasaisen varmoja ukkoja, joilta löytyy jo liigakokemusta. Ronkaiselta toki vasta keväältä, mutta osoitti jo silloin, että pärjää hyvin. Bryhnisveen on eteenpäinmenoa seiskapakkiosastolla Pentikäiseen verrattuna.

3. HIFK
Grillfors – Taimi
Eronen - Finley
Salmela – Teppo
+ Karjalainen, Heikkinen
- TOP6:n jälkeen paikkaajat eivät vakuuta, mutta tuo ihanteellinen ydin on mainio. Kiekollista osaamista tasaisesti ja oma pää hoituu myös.

4. Lukko
Niskala – Seigo
Virtanen – Riikola
Ahonen – Mäkinen
+ Sevänen, Lahtinen, Ventelä, Saarinen
- Riikola ja Mäkinen heikoimmat lenkit, mutta Mäkinen on sujuva kiekollinen rightin kaveri, joka ei vain mahtunut Tapparan kivikovaan pakistoon viime kaudella, mutta on liigatasoa. Riikola väläytteli ajoittain SaiPassa. Liigakokemusta löytyy, joten homma hoituu. Niskala, Seigo, Virtanen ja Ahonen sitten Liigan kärkipäätä alakerrassa.

5. JYP
Kalteva - Vaakanainen
Pulli – Yonkman
Uotila – Niku
+ Vainio, Aitola, Erving, Jokinen, Lehtinen
- Tämä on kerta kaikkiaan mahtava sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Vaakanainen ja Niku ottavat isot harppaukset. Kalteva luotettava ykkös-YV puolustaja. Yonkman ja Uotila hoitivat oman pään.

6. TPS
Heikkinen – Tikkanen
Tallinder - Keskitalo
Forsström - Eronen
+ Dudas, Kojo, Berger, Sormunen, (Reunanen)
- Noniin, monta kautta olen tuskastunut TPS:n junnupitoiseen alakertaan, mutta nyt on jo riittävästi laajuutta, vaikka Reunanen lainattiin Tutoon koko kaudeksi. Tallinder ja Heikkinen kärkiosaamista, Tikkanen ja Forsström varmoja perusheppoja. Keskitalon uskon nousevan esiin junnuista ja Eronen suoritti viime kaudella tasaisesti. Dudas ihan OK paikkaaja rotaatiossa. Kojoa en edelleenkään laskisi kentälle, mutta eiköhän hän jokusen pelin pelaa.

7. SaiPa
Maalahti - Carson
Taipalus – Savilahti-Nagander
Lappalainen – Backman
+ Mäkinen, Sneck, Ovaska, Koponen
- Ulkomaanavut loistavia. Taipalus palasi Lappeenrantaan bonuksena. TOP6 on luotettava ja rotaatiosta sitten Mäkinen on väläytellyt, vaikka virheitä tulee edelleen nuorelle lupaukselle.

8. KooKoo
Eklund – O’Connor
Lehtonen – Jacobsson
Grönholm – Vainio
+ Pelli, Nyqvist
- SaiPan tavoin loistavat ulkomaanavut. Lehtonen otti harppauksen maajoukkuerinkiin kuten uskalsin uumoilla ennen viime kauden alkua, että Tepsin olisi kannattanut pitää Bobi riveissään. Jacobsson tuo varmuutta alakertaan. Kolmospari on se kysymysmerkki, mutta uskon Vainion kehittyvän ja OPG varmistaa siinä vierellä. Rotaatiossa Pelli ja Nyqvist ovat kohtalaisia nimiä heittää kentälle tarvittaessa.

9. KalPa
Lyytinen – Timonen
Riikola – Lukka
Mikkola - Halonen
+ Sopanen, Ruuskanen, Leskinen
- TOP7 on hyvä, myös Sopanen pärjää liigakaukaloissa. Lukka oli hyvä haku viime kaudeksi ylivoimaan. Lyytisen kehitys vähän jämähti, saa nähdä miten tämä kausi sujuu. Timonen, Riikola ja Halonen perussuorittajia. Mikkola voitti kultaa junnukisoissa ja lienee entistä kovempi oman maalin edustalla.

10. Pelicans
Lassen – Leimu
Blood – Pöyhönen
Manelius – Pietilä
+ Hovinen, Puistola, Rukajärvi
- Leimu yksinään tekee taas 30 pistettä, iso apu ylivoimaan. Lassen ja Blood ovat kiekollisesti riittäviä. Pöyhönen on siirretty hyökkääjästä pakiksi ja suoriutuu mallikkaasti. Kolmospari on se ongelmakohta, mutta kyllä sieltäkin löytyy liigakokemusta, vaikka ajoittaisia virheitä tuleekin. Leimu, Lassen ja Blood nostavat kuitenkin Pelicansin sijalle kymmenen.

11. Ilves
Laatikainen – Aalto
Vittasmäki - Fagerudd
Niemi – Parikka
+ Vainio, Ilomäki, Järvinen
- Laatikainen ja Aalto käyttökelpoisia ylivoimalla ja Laatikaisen olisin mielelläni pitänyt edelleen Kärpissä, vaikka liike ohuesti hidastui edelliskaudesta. Vittasmäki ja Fagerudd tasaisia all-around puolustajia. Kolmosparissa Niemi pärjää ja Parikka taistelee sitten pelipaikastaan Vainiota vastaan.

12. Ässät
Marttinen - Viljanen
Peltola - Seppälä
Vainonen – Tommila
+ Vuorisalo, Mäkelä, Walli
- Marttisen paluu oli iso asia Ässille. Peltola loistava YV-pakki. Viljanen sitten toiseen ylivoimaan tai miksei Seppäläkin. Vainonen, Tommila, Vuorisalo ja Walli taistelevat kolmosparin minuuteista ja oikeastaan jokainen on parhaimmillaan etevä puolustaja Liigassa.

13. Sport
Nordlund – Kankaanperä
Pukka – Gröndahl
Salo – Laakso
+ Väkelä, Saukko, Laitamäki
- TOP6:n jälkeen on heikkoa. Salo pelannee junnukisoissa jouluna. Pukka ja Kankaanperä hyviä peruspuolustajia. Nordlundin voi heittää ylivoimalle. Rotaation heikkous sekä Laakson ja Gröndahlin tasapaksuus tiputtaa Sportin sijalle 13.

14. HPK
Lehtivuori - Suhonen
Manninen - Tuulola
Forsberg - Nikkilä
+ Haaranen, Tulupov, Friman, Auvinen, Almari, Olkkonen
- HPK on haalinut paljon puolustajia, jotka tavoittelevat kolmosparin minuutteja. Lehtivuori, Tuulola ja Nikkilä ovat hyvää liigatasoa. Lopuilla on sitten enemmän tai vähemmän vielä näytettävää minun silmissäni.

15. Jukurit
Hietanen – Koivisto
Kauppinen - Vaarasuo
Jaatinen – Karalahti
+ Kokkonen, Valkonen, Piipponen, Hyvärinen
- Liigan surkein pakisto. Kapteeni Kauppinen ei viime visiitillä Liigassa oikein saanut vastuuta, Jukureissa sitä on tarjolla. Nuori 2001-syntynyt Kokkonen saattaa olla ensimmäinen 2000-luvulla syntynyt pelaaja liigakaukaloissa. Mutta muuten paljon on arpoja alakerrassa ja lähtökohtaisesti Liigan surkein puolustus.

Hyökkääjät

1. HIFK
Aaltonen – Hintz – Rask
Ikonen – Elkins – Puustinen
Luttinen – Leino – Partanen
Petrell – Nykopp – Åsten
+ Tuomisto, Saarelainen, Jääskä, Mieho, Tamminen
- Liigan kovin hyökkäys. Nelosketjussakin on Petrellin ja Nykoppin kaltaisia nimiä ja rotaatiossa maaliahne Saarelainen ja Tuomisto.

2. JYP
Tuppurainen – Hytönen – Louhivaara
Tavi – Löfman – Pihlman
Salmio – Suomela - Nättinen
Kolehmainen – Kanninen – Rooba
+ Hotakainen, Saari, Tiainen, Sund, Likola
- Pidän älyttömästi tämän kauden JYPistä. Hytönen ja Louhivaara jälleen kotona. Todella kova hyökkäyskalusto, kalpenee vain HIFKille.

3. Tappara
Peltola – Lajunen – Haapala
Savinainen – Ilomäki – Nurmi
Roymark – Järvinen – Karjalainen
Peltonen – Jasu – Rauhala
+ Levtchi, Honkanen, Heikkilä, Luoto
- Viime kauden nipusta lähti taitoa, mutta sentteriosasto on edelleen mallikas eikä se laituriosastokaan ole hirveästi muuttunut, toki Laine ja Kuusela ovat poissa.

4. Kärpät
Pyörälä – Olausson – Lehtonen
Mäenalanen – Ruohomaa – Leskinen
Saarinen – Albert – Kähkönen
Sailio – Kalapudas – Kestilä
+ Humaloja, Vartiainen, Koblizek
- Sentteriosasto loistava. Laituriosasto Speden ja Saarisen takana melkoinen arvoitus. Junnuista kaivataan Kestilältä vastuunottoa. Alaketjuissa Sailion ja Kähkösen myötä tarvittavaa AV-osaamista ja kokemusta.

5. Lukko
Vahalahti – Gagnon – Tukonen
Lähteenmäki – Tiivola – Koivisto
Liedes – Koivistoinen – Antonen
Suuronen – Claireaux – Pitkänen
+ SAARELA, Niemelä, Väyrynen, Vidgren, Friberg
- Jos Saarela palaa leiriltä vielä Lukkoon, tämä muuttuu entistä paremmaksi. Kaksi ensimmäistä ketjua ovat hyvät, mutta sen jälkeen on tasapaksua. Kärkiosaaminen on kuitenkin niin rutinoitunutta, että aika tasoissa tämä Lukon hyökkäys on lopulta Kärppien kanssa.

6. TPS
Thorell – Perrin – Kallio
Pikkarainen – Kumeliauskas – Spina
Ahtola – Karvonen – Virta
Vähätalo – Virtanen – Nieminen
+ Lindsten, Taavitsainen, Siiki, Lahtinen, Väyrynen, Nurmi, Lämsä
- Laituriosasto on kunnossa. Sentteriosasto on kysymysmerkki. Pysyykö Kume kasassa ja vieläkö Perrinin taso riittää? Junnuille roolia luvassa alaketjuissa.

7. KooKoo
Hakulinen – Malinen – Haataja
Broadhurst – Green – Hyvärinen
Savilahti – Immonen – Kantola
Koivisto – Juutilainen – Alikoski
+ Virtanen, Tamminen, Espo
- Ehkä jonkun mielestä yllätyshaku tähän väliin. Kolme ensimmäistä sentteriä ovat kuitenkin mahtavia. Laituriosasto ei sitten ole samaa tasoa, mutta alaketjut ovat hyvät.

8. HPK
Manninen – Kapanen – Keränen
Lahti – Paajanen – Somervuori
Cornet – Palve – Koivisto
Hopponen – Sillanpää – Turtiainen
+ Turunen, Valtonen, Ruokonen…
- HPK:n paras osa-alue tällä kaudella on ehdottomasti hyökkäys, jossa on järjettömästi potentiaalia. Kapanen, Manninen, Paajanen, Palve, Somervuori. Lisäksi Keränen saa näyttöpaikan ylemmissä ketjuissa toisin kuin Kärpissä. Lahti osuu maalikehikoiden väliin, jos pysyy ehjänä. Alaketjut myös tarpeeksi hyvät ja Cornet jokerikortti.

9. SaiPa
Strömberg – Koskiranta – McFarland
Kaksonen – Järvinen – Hamilton
Leivo – Koski – Kuronen
Vainikainen – Koho – Virkkunen
+ Salminen, Kettunen, Jääskeläinen, Mönkäre
- Järvinen ykkössentteri, ei riitä. Koho sivussa kaiketi alkusyksyn. Tasainen hyökkäys, mutta jos ulkomaalaiset eivät osoittaudu kärkiosaajiksi, tulee SaiPalle vaikeuksia.

10. Pelicans
Erkinjuntti – Tyrväinen - Sopanen
Kangasniemi - Björninen - Repo
Rekonen – Siikonen - Alanne
Poulsen - Heino – Vartiainen
+ Elimäki, Koivisto, Kivelä, Koskinen, Toivola
- Ykkösketju+ Repo. Sitten on paljon kiinni siitä, pystyykö Kangasniemi ottamaan tarjotun roolin vastaan. Sentteriosasto on kohtalainen. Vaikea tätä on rankata ylemmäs, vaikka viime kaudella riittikin puolivälieriin asti.

11. Ilves
Rautiainen - Sandell – Wahl
Suomi - Laakso – Meskanen
Koivula - Mustonen - Vihko
Jokinen - Flinck - Hintz
+ Sointu, Helenius, Ahoniemi, Liuksiala
- Vahva tunne, että Kiven johdolla Ilves heräilee. Suomi-Meskanen tutkapari tulee upottamaan jokusen maalin ylivoimalla. Sentteriosasto on ihan OK, jos Sandell on ehjä. Koivula tehnee jonkunlaisen läpimurron laituriosastolla ja nelosketjukin on hyvä.

12. Ässät
Kärki – Makkonen – Bertrand
Korhonen – Kuparinen – Ojamäki
Ruotsalainen – Kiilholma – Suoranta
Saha – Kerälä – Jaatinen
+ Embrich, Nuto, Huovinen, Varttinen, Juhola
- Kärkisenttereiden taso on arvoitus. Makkonen veti Tepsissä hyvin, mutta jatkuuko taso kokonaisen kauden? Kuparinen pelannut ehjän kauden ties milloin viimeksi. Suoranta pystyy pelaamaan kolmosessa, Kärpissä ei saanut tilaisuutta siihen kuten ei Keränenkään. Korhonen on hyvä haku Ruotsista kakkosen laitaan. Kärki ja Bertrand loistavat johtavat laiturit.

13. Sport
Nenonen – Viitaluoma – Vänttinen
Blomqvist – Kokkala – Vauhkonen
Körkkö – Komulainen – Vaskivuo
Westermarck – Riska – Riska
+ Kiviranta, Karvinen, Tikka, Lehtimäki, Rantamäki
- Viitaluoma, Nenonen ja Vauhkonen hyvät haut. Laituriosasto on köykäinen Vänttisen, Nenosen ja Vauhkosen takana. Vaskivuo saattaa olla jokerikortti.

14. KalPa
Keränen – Rissanen – Jokinen
Nikko – Sebok – Mankinen
Nuutinen – Vainiola - Ruuttu
Mutanen – Pitkänen – Junnila
+ Piipponen, Kokkonen, Nevalainen, Knuutinen
- En syty yhtään. Kaksi ensimmäistä ketjua menettelevät jotenkuten, mutta sitten varsinkin sentteriosaston taso tippuu. Lisäksi arveluttaa se, pystyykö Rissanen jatkamaan siitä, mihin jäi ennen loukkaantumistaan. Sebok ei myöskään ole mikään sateentekijä kakkossentterinä. Ruohomaan menetys on kyllä kova isku kuopiolaisille. Tasapaksu hyökkäys, josta parin hepun pitäisi nousta 10-15 maalin mieheksi.

15. Jukurit
Roine – Asplund – Piitulainen
Tallberg – Koivisto – Budish
Kumpulainen – Nättinen – Kalliola
Ritamäki – Hämäläinen – Sipiläinen
+ Lähde, Henritius, Leskinen, Laakkonen
- Huumorihyökkäys, ei siitä mihinkään pääse. Ei jaksa perustella edes enempää. Ei asiaa pudotuspeleihin.

Yhteenlasketut pisteet:
1. HIFK 7p
2. Kärpät 7p
3. Tappara 11p
4. JYP 15p
5. Lukko 15p
6. TPS 16p
7. SaiPa 25p
8. KalPa 25p
9. KooKoo 28p
10. Sport 31p
11. Ilves 33p
12. Pelicans 34p
13. Ässät 36p
14. HPK 37p
15. Jukurit 45p

Tuollainen ranking siitä lopulta muodostui. Kärpät on ehkä hivenen korkealla, mutta menköön. JYP on varmasti TOP4 joukkue ja sain sen myös sellaiseksi omassa arviossani. HIFK kärjessä, hyvä. TPS täydentää kärkikuusikon. Sen jälkeen säälipaikoista taistelevat oikeastaan kaikki muut paitsi Jukurit. HPK:n olisin halunnut ylemmäs, mutta alakerta on mitä se on, vaikka hyökkäys on timanttia.

Avatar
Viestit: 4060
Liittynyt: 28.12.2010 11:56
Paikkakunta: Pohjois-Savo
Suosikkijoukkue: KalPa, IPK, Flyers, ManU, #8

Re: Liigan voimasuhteet kaudella 2016-2017

ViestiKirjoittaja yakuza » 08.09.2016 11:38

Salming kirjoitti:Tasapaksu hyökkäys, josta parin hepun pitäisi nousta 10-15 maalin mieheksi.


Kyllähän niitä on KalPassa kokonaista neljä kappaletta, jotka tulee iskemään yli 10 maalia. Keränen tekee sen +15 maalia. Jokinen viime kaudella 15 maalia. Pelasin McIntyren ja Raun kanssa, mutta kyllä se tarjoilu toimii Rissasellakin ja nuo maalithan on todiste, että osaa tehdä paikoista maalin. Mankisen alkukausi oli vaikea, mutta loppua kohti parani ja Jesseltä voi odottaa lähemmäksi 15 maalia. Ja sitten Nikko, joka teki viime kaudella 11 maalia 10 minuutin peliajalla. Loppu kaudesta vastuu vähän kasvoi ja maalejakin tuli. Tämä voi olla Nikon lopullinen läpimurto.

Rissasen tilanne on mielenkiintoinen. Viime kaudella pelasi piste per peli tahtia kivun kanssa. Nyt on lonkka kunnossa ja ehjä kesä alla, niin hänelläkin se lopullinen läpimurto on kyllä edessä.

Ja sitten tuosta pakistosta pari sanaa. Halosen uran huhutaan olevan ohi. Pelicans kannattajat väittivät Sopasen taklauksen jälkeen, että Halonen feikkaa. Hienosti on viemässä näytelmän loppuun asti, jos pitää paikkaansa. :roll:
"Jos kiekko ei tule suoraan lapaan, se ei ole tarkoitettu sinulle"

#27

Salming

Re: Liigan voimasuhteet kaudella 2016-2017

ViestiKirjoittaja Salming » 09.09.2016 12:49

Joo, lähinnä meinasin, että juurikin sieltä Keräsen takaa pitäisi löytyä sellaisia kohtalaisen varmoja maalintekijöitä useampi kappale. Nikkoon, Jokiseen ja Mankiseen ne katseet ensin kääntyvät, mutta joku yllätysnimi noiden lisäksi ei tekisi pahaa. Kenties sitten Ruuttu, joka pelasi ehjän kauden Ruotsissa viime kaudella.

Avatar
Viestit: 1678
Liittynyt: 10.06.2008 20:08

Re: Liigan voimasuhteet kaudella 2016-2017

ViestiKirjoittaja Laviols » 25.09.2016 15:16

Salming kirjoitti:Maalivahdit


12. Ässät – Andreas Bernard & Ari Ahonen
- Bernard ryösti ykkösmaalivahdin viitan itselleen Ahoselta. Bernard torjui 43 matsia torjuntaprosentilla 91,97, joka oli kymmenenneksi paras. Jos Ahonen pysyy kunnossa, hän pystyy kyllä Bernardilta tuon ykkösmaalivahdin tontin ottamaan takaisin itselleen. Tasainen parivaljakko on tämäkin, mutta en ole silti täysin vakuuttunut kummastakaan, vaan ottaisin esimerkiksi mieluummin ykkösmaalivahdiksi omaan joukkueeseeni Rajaniemen tai Toivosen ja siksi Ässät on vasta sijalla 12. Bernard on toistaiseksi yhden kauden ihme.
Jokaisella toki mielipiteensä mutta miten joku voi millään logiikalla laittaa Hannu Toivosen tai jonkun Rajaniemen Bernardin edelle? Bernard oli viime kaudella ainut pääsyy miksi ässät ylipäätänsä taisteli vielä keväällä 10 joukkoon pääsystä. Liigan top5 maalivahti tällä hetkellä..Ahonen on sitten taas se toinen juttu mutta kyllä hänkin nyt on noita kahta parempi ollut

Salming

Re: Liigan voimasuhteet kaudella 2016-2017

ViestiKirjoittaja Salming » 26.09.2016 10:36

Laviols kirjoitti:Jokaisella toki mielipiteensä mutta miten joku voi millään logiikalla laittaa Hannu Toivosen tai jonkun Rajaniemen Bernardin edelle? Bernard oli viime kaudella ainut pääsyy miksi ässät ylipäätänsä taisteli vielä keväällä 10 joukkoon pääsystä. Liigan top5 maalivahti tällä hetkellä..Ahonen on sitten taas se toinen juttu mutta kyllä hänkin nyt on noita kahta parempi ollut
Rajaniemi on torjunut Jukureille jo kaksi voittoa kolmesta pelistä ja torjui viime kaudella pronssia Kärpissä. Kerran kerrasta Bernardin edelle, joka on toistaiseksi yhden kauden ihme, kunnes toisin todistaa. Rajaniemi osoitti tasoaan aikoinaan jo JYPissä. Mitä tulee Toivoseen, hän ei ole vielä tällä kaudella päässyt maaliin loukin takia, mutta jos entinen NHL-veskari ja ammattilainen isolla A:lla ei mene Bernardin edelle, ihmettelen syvästi. Toissakaudella Toivonen oli maaginen, viime kausi oli keskinkertainen, kun joukkue kynti. Tällä kaudella sitä tasoa ei ole tosiaan Liigassa vielä nähty, mutta rankkaan silti Toivosen Bernardin edelle heittämällä. Kuten totesin, ottaisin kerran kerrasta mieluummin oman joukkueeni ykkösmaalivahdiksi suomalaisen laatukassarin kuten Rajaniemen tai Toivosen kuin yhden kauden ihmeen Italiasta.

Viestit: 1087
Liittynyt: 08.01.2012 13:26
Suosikkijoukkue: SaiPa

Re: Liigan voimasuhteet kaudella 2016-2017

ViestiKirjoittaja telamiina » 01.10.2016 09:18

Yhden pelin otannalla Toivonen on kyllä huikea!

Otti eilen muutaman aivan maagisen kopin ja keskinkertaisella molella Ipa olis ottanut rumasti kuokkaan! Päästetyt kolme ei todelllakaan Toivosen piikkiin.

Mutta yhden pelin otanta. :D

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 8254
Liittynyt: 17.02.2008 21:51
Suosikkijoukkue: Rosenlewin Urheilijat-38, St. Louis Blues, HK TsSKA Moskova, HC Luvia

Re: Liigan voimasuhteet kaudella 2016-2017

ViestiKirjoittaja HijoDelViento » 08.10.2016 22:01

Nyt Ilvestä lukuunottamatta kaikki ovat pelanneet 15% otteluistaan niin voidaan jotain jo analysoida alkukauden perusteella.

1. Lukolla maalivahtiongelma. Jos Kähkösen taso ei nouse pian on Lukon hankittava uusi maalivahti jonka on onnistuttava. Toki kenttäpelaajatkin ovat pelanneet huonosti mutta tämänhetkisellä maalivahtipelillä ei mennä edes sääleihin vaikka muu joukkue parantaisi.

2. Jukurien materiaali on ihan riittävän hyvää tälle tasolle. Toki sijoitus varmaan vielä putoaa, ehkä ihan jumboksikin asti, mutta ei jää materiaalissa niin pahasti jälkeen muista kuin ennen kauden alkua pelättiin.

3. Liiga on vielä odotettuakin tasaisempi.
Ehkä kommentoitavaa? Rekisteröidy mukaan ja anna sanataiteen miekkasi sivaltaa.............................

Paluu Liiga

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa