Blue Jacketsin tulevaisuus

Kuva
Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Blue Jacketsin tulevaisuus

ViestiKirjoittaja Jyri » 09.08.2011 19:21

Enpä huomannut tällaista ketjua vielä, joten avataan sellainen. Columbus on siis tehnyt sopimuksen 2010 vuoden 2. kierroksen varauksensa Dalton Smithin kanssa. 19-vuotias Smith on pelannut viimeisten kolmen kauden aikana OHL:ssä Ottawa 67´n joukkueessa. Kahden viime kauden jäähyminuutit (129 & 124) osoittavat, että Smith pystyy fyysiseen peliin.
Ihan kelpo sopimus mielestäni, vaikka viime kaudella tehoja ei tullut yhtä paljon kuin edellisellä. Ehkäpä näemme Smithin kaudella 2012-13 AHL:ssä? Jonkin verran on tullut kaverin tappeluita katsottua, ja vaikuttaa siinä hommassa ihan pätevältä kaverilta.

Lähdettä sopimuksesta: http://bluejackets.nhl.com/club/news.htm?id=585893
Viimeksi muokannut Jyri päivämäärä 02.12.2011 19:11, muokattu yhteensä 1 kerran

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: Blue Jacketsin prospectit

ViestiKirjoittaja Jyri » 14.08.2011 13:50

Columbuksen tämän kesän 6. kierroksen varaus Lukas Sedlak on ilmeisesti siirtynyt HC Ceske Budejovicen junioreista QMJHL:n Chicoutimi Sagueneensiin. Sedlak, 18, pelasi lähes koko viime kauden seurajoukkuetasolla Budejovicen U20-joukkueessa, jossa teki 47 ottelussa tehot 14+13. Lisäksi sentteri edusti Tshekkiä U18 MM-kisoissa, joissa hän oli turnauksen paras aloittaja (68.60).
Ihan odotettu siirto kyllä, sillä Sedlakin Chicoutimi varasi tänä kesänä CHL:n Import Draftissa. Vaikuttaa mielenkiintoiselta lupaukselta. En ole kyllä koskaan nähnyt Sedlakia pelaamassa, mutta toivottavasti pääsee mukaan noihin nuorten MM-kisoihin, jotta saa vähän kuvaa minkälaisesta pelaajasta on kyse. Tämmöisen kirjoituksen kuitenkin löysin täältä: http://www.jacketscannon.com/2011/6/25/2243888/jackets-draft-lukas-sedlak-158th-overall:

Lukas Sedlak, C Budejovice (Czech Republic)-- Good, solid defensive forward plays a North American-style game and doesn't score like Svihalek, but is a far better all-around forward. Thinks the game well and competes hard and finishes his checks. Has a soft touch on the puck and is good on faceoffs. Isn't a draft name, but could make some NHL team very happy in time-- has the attitude to be the kind of player who is more than the sum of his parts.

Lähdettä siirtoon, jonka löysin Eliteprospectsista: http://translate.google.com/translate?js=n&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&sl=fr&tl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.sagueneens.com%2Farticle%2Fles-sags-s-entendent-avec-gr-goire-et-sadlak&act=url

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: Blue Jacketsin prospectit

ViestiKirjoittaja Jyri » 01.09.2011 17:08

Columbuksen lupauksista voisi tehdä sen verran nopeaa päivitystä, että omasta mielestäni hyökkääjistä tshekkiläisellä Tomas Kubalikilla, 20, ja Cam Atkinsonilla, 22, on hyvät mahdollisuudet pelata ensi kaudella melko paljon otteluita Blue Jackets -paidassa. Puolustajista voidaan mainita 20-vuotiaat David Savard ja John Moore, mutta joukkueessa taitaa kuitenkin olla sen verran hyvä puolustus, ettei kummallakaan ole varmaankaan tulossa kovin paljon otteluita, eikä samalla myöskään pisteitä.

Kubalik teki viime kaudella 53 pistettä AHL:ssä tulokkaana. Lisäksi hän sai NHL:ssä neljässä ottelussa kaksi syöttöpistettä. Oikea laita ei ole kuitenkaan Columbuksella niin hyvä, etteikö Kubalikilla olisi mahdollisuuttansa päästä pelaavaan kokoonpanoon NHL-tasolla. Kubalikin peli on hyvä sekoitus fyysisyyttä ja taitoa, ja sitä peliä hänen täytyy pystyä pelaamaan NHL:ssäkin. Oli varsin mielenkiintoista, kun Columbus varasi Lukas Sedlakin tänä kesänä, sillä kyseessä on kuulemma hieman samantyyppinen pelaaja kuin Kubalik, paitsi että 18-vuotias Sedlak on pienempi eikä ole tehnyt samanlaisia tehoja kuin maanmiehensä samanikäisenä.

Atkinson puolestaan pelasi viime kaudella Boston Collegessa, jota edusti myös kahden edellisen kauden aikana. Yliopistossa hän iski varsin mukavat 31 maalia. Lisäksi Atkinson ehti vielä kauden lopussa päästä kokeilemaan tasoaan AHL:ssä, eikä tahti ollut huonoa: viidessä ottelussa yhtä monta pistettä. 175-senttisenä ja 75-kiloisena hyökkääjänä Atkinson kompensoi sen, minkä menettää koossa, nopeudellansa ja maalintekijän taidoillansa. Jenkki on yksi Columbuksen kiinnostavimmista lupauksista, erityisesti siis tulevaa sesonkia ajatellen.

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: Blue Jacketsin tulevaisuus

ViestiKirjoittaja Jyri » 02.12.2011 19:09

On sopiva aika miettiä Columbuksen lupauksia ja tulevaisuutta ylipäätään tässä ketjussa. Kuten useimmat tietävät, on tämä kausi ollut todella huono tähän saakka. Ensimmäisten ~10 ottelun jälkeen on toki parannusta tullut, mutta yhä edelleen ollaan kuitenkin liigan viimeisenä. Aikainen varausvuoro on siis tulossa luultavasti ensi kesän draftissa. Mitä tulee draftiin, Nail Yakupov olisi kyllä itselleni se pelaaja, jonka haluaisin nähdä Columbuksessa tulevaisuudessa. Kakkoskierrokselta voitaisiin sitten napata puolustaja. Mutta tarkoitukseni on pohtia tulevaisuuden pelaajistoa laajemmin.

Maalivahtitilanne on taas kerran ollut iso kysymysmerkki. Steve Mason ei ole osoittanut minkäänlaista parannusta viime kaudesta. Se on huolestuttavaa, kun ottaa huomioon, että hän on kuitenkin vasta 23-vuotias veskari. Kiekkokiertolainen Curtis Sanford on ollut tällä kaudella todella hyvä, mutta pitkässä juoksussa en välttämättä haluaisi hänen olevan ykkösmaalivahti. Oma ehdotukseni onkin, että Mason kaupattaisiin joukkueeseen, joka tarvitsee maalivahtia. Ja vielä niin, että Columbus saisi uuden veskarin ja taitavan puolustajan/hyökkääjän. Allen York on toki kohtalainen maalivahti, mutta ei mikään superlupaus. 19-vuotiaasta Anton Forsbergista voi tulla jotakin, mutta matkaa NHL-vahdiksi on vielä edessä.

Puolustus ei todellakaan vakuuta. James Wisniewski, Fedor Tyutin ja Nikita Nikitin ovat vielä kohtalaisia, mutta kokonisuudessa puolustajien puutteellinen pelikäsitys ja kiekolliset taidot näkyvät liikaa. Marc Methot on fyysinen, mutta hyökkäyspeliin hänestä ei ole paljon apua. 21-vuotias John Moore on hyvä nuori puolustaja, joka kuitenkin maksoi viime kaudella oppirahoja vielä AHL-tasolla. Tällä kaudella Moore on kuitenkin pelannut NHL:ssä, tehoin 1+0. Myös 21-vuotias David Savard on todella hyvä kahden suunnan puolustajalupaus, joka tarvitsee kuitenkin aikaa AHL:ssä, ennen kuin rightin puolen pakista on pelaamaan korkealla tasolla NHL:ssä joka ottelussa.

Hyökkäys on myös liian heikko. Sillä ei yksinkertaisesti voi päästä playoffeihin. Columbus on tehnyt tällä kaudella 59 maalia, joka on liian vähän. Jeff Carter ei ole 15 pelaamassaan ottelussa vielä oikein säväyttänyt. R.J. Umberger on pelannut heikosti - oikeastaan puhtaat paperit antaisin vain kokeneelle Vinny Prospalille sekä tulokas Ryan Johansenille, joka on tehnyt jo tehot 5+5. Antoine Vermetten ja Derick Brassardin voisi kyllä kaupata, kumpikaan ei ole tuonut mitään joukkueeseen tällä kaudella. Ja Rick Nashistä vielä sen verran, että hän on Columbuksen kasvot ja on epätodennäköistä, että hänet kaupattaisiin. Voi toki olla, että Nash on turhautunut tällä hetkellä, kun kausi on sujunut koko joukkuueella vaisusti, eikä Nash ole tehnyt kuin kahdeksan maalia.

Tulevaisuuden hyökkääjiä kun katsoo, niin ei ole kyllä paljon nimiä, joista voisi melko varmuudella odottaa NHL-pelaajia. 21-vuotias Tomas Kubalik ja 18-vuotias Boone Jenner omaavat hyvät mahdollisuudet pelata NHL:ssä vakituisesti jo lähitulevaisuudessa. Sitten on taas näitä pidemmän tähtäimen projektejä, kuten yliopistokiekkoa pelaavat Seth Ambroz ja T.J. Tynan. Tynan on kyllä osoittanut potentiaalia ja osaa tehdä tehoja, mutta koko on aika iso este hänelle. Cam Atkinson on pelannut loistavasti AHL:ssä ja on tehnyt tällä kaudella jo maalin NHL:ssä. Matt Calvert ei ole tehnyt vielä maalia tällä kaudella isossa liigassa, AHL:ssä niitä on tilillä kaksi. Lukas Sedlak, joka pelaa QMJHL:ää Chicoutimissa, on hyvä projetkivaraus viime kesältä.

Tässä vielä oma Top 10 -listani Columbus-lupauksista (pl. Johansen, Moore, Calvert jne., joilla on jo riittävän paljon NHL-matseja):

1. David Savard, Defenseman, Springfield Falcons (AHL)
2. Cam Atkinson, Center/Right Wing, Springfield Falcons (AHL)
3. Boone Jenner, Center, Oshawa Generals (OHL)
4. Tomas Kubalik, Right Wing, Springfield Falcons (AHL)
5. T.J. Tynan, Center, Notre Dame (NCAA)
6. Allen York, Goalie, Springfield Falcons (AHL)
7. Cody Goloubef, Defenseman, Springfield Falcons (AHL)
8. Michael Chaput, Center, Shawinigan Cataractes (QMJHL)
9. Thomas Larkin, Defenseman, Colgate (NCAA)
10. Lukas Sedlak, Center, Chicoutimi Sagueneens (QMJHL)

Paluu Columbus Blue Jackets

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa