Vegas Golden Knights

Keskustelua NHL:stä ja sen pelaajista.
Viestit: 146
Liittynyt: 16.02.2017 21:46
Suosikkijoukkue: Kärpät

Vegas Golden Knights

ViestiKirjoittaja Salming2 » 20.06.2017 15:04

Avataanpa uusi ketju omalla suosikkijoukkueelleni eli Vegas Golden Knightsille. Ke-to välisenä yönä lopulta valitaan laajennusdraftissa 30 uutta ukkoa organisaatioomme. Pyörittelin äsken nimiä huhujen ja spekulaatioiden pohjalta draft-työkalulla ja sain aikaan seuraavan nipun.

Maalivahdit:
Marc-Andre Fleury
Antti Raanta
Calvin Pickard
Linus Ullmark

Puolustajat:
Marc Methot
Marco Scandella
Ben Lovejoy
David Schlemko
Brayden McNabb
Colin Miller
Trevor van Riemsdyk
Jake Dotchin
Nate Schmidt
Xavier Quellet
Kris Russell

Hyökkääjät:
Tomas Plekanec C
James Neal RW
Troy Brouwer RW
Nikolai Kulemin RW
Cody Eakin C
David Perron LW
Lee Stempniak RW
Michael Raffl LW
William Karlsson C
Kerby Rychel LW
Marko Dano C
Jonathan Marchessault LW
Logan Shaw C
Brendan Gaunce C
Alexander Burmistrov C

Fleuryn tulo lienee jo varmaa. Raanta ja Pickard myös varaukseen, joista Antti jää ja Pickard laitetaan lihoiksi heinäkuussa. Ullmark AHL:aan.

Puolustajista Methot on vahvasti huhuissa jo. Russellin kanssa ollaan myös neuvottelemassa, koska Oilersissa ei muita kiinnostavia jamppoja ole. Wildista uskon, että Dumbasta ja Staalista on diili, jolloin Scandella jäisi vapaaksi. Sharksista Schlemko tai Dillon liittynee Vegasiin. Devilsistä Lovejoy, voi laittaa lihoiksi tarvittaessa helmikuussa. Kingsista McNabb on paras tarjolla olevista. Bruinsista Miller ainut hyvä. Tampasta Dotchin lupaava. Capseista Schmidt mieluummin kuin Grubauer. Detroitista Quellet/Sheahan.

Hyökkäykseen sitten no-brainereita olivat Dano, Burmistrov, Gaunce, Shaw (koska ANA:lla diili pakeista), Marchessault, Eakin, Brouwer, Perron, Stempniak ja Raffl. Kinkkisimmät ovat NSH ja MTL. Nealin uskon siirtyvän kyllä Vegasiin, mutta Plekanec on eri juttu. Toki Tomaksen saa laitettua lihoiksi helmikuussa ja rasittaa cappia vain kauden verran. Isles lienee tehnyt diilin Kuleminista, samoin CBJ siitä että Karlsson jää otettavaksi. Loppuun vielä hahmotelmaa kokoonpanosta, johon on huhuttu Dadonovia myös Shipan kaveriksi. Tältä se voisi näyttää kauden alussa.

Dadonov - Shipatchev - Neal
Perron - Plekanec - Stempniak
Marchessault - Eakin - Brouwer
Raffl - Karlsson - Kulemin
+ Dano, Gaunce, Burmistrov, Shaw, Rychel, Duke

Methot - Scandella
Russell - McNabb
Schmidt - van Riemsdyk
+ Lovejoy, Schlemko, Dotchin, Miller, Quellet

Fleury
Raanta
+ Pickard, Ullmark

Varaisin siis neljä mokkea, 15 hyökkääjää ja 11 puolustajaa. Rosterissa saa olla se 23 pelaajaa (2+7/8+13/14), joten joka tapauksessa Vegas joutuu kauppaamaan varausvuoroja vastaan noin kymmenkunta pelaajaa. Näistä yksi on varmasti mokke. Puolustajista lähtee ainakin kolme kappaletta. Itse kauppaisin Quelletin ja Scandellan ainakin. Hyökkääjiä signattaneen jo olemassaolevien lisäksi pari UFA-markkinoilta, joten voisi olettaa, että niitä on yhteensä varaustilaisuuden jälkeen 15+Shipa+Dado+X+X. Noista siis viisi kappaletta ainakin treidataan pois. Vaikea sanoa, että ketkä. Kenties Dano, Marchessault, Burmistrov, Perron, Karlsson tai Raffl. No, sekin jää nähtäväksi, koska paletti on todella auki. Mutta yllä joka tapauksessa omat valinnat joka joukkueesta.

Viestit: 146
Liittynyt: 16.02.2017 21:46
Suosikkijoukkue: Kärpät

Re: Vegas Golden Knights

ViestiKirjoittaja Salming2 » 22.06.2017 10:37

Salming2 kirjoitti:Maalivahdit:
Marc-Andre Fleury
Antti Raanta
Calvin Pickard
Linus Ullmark

Puolustajat:
Marc Methot
Marco Scandella
Ben Lovejoy
David Schlemko
Brayden McNabb
Colin Miller
Trevor van Riemsdyk

Jake Dotchin
Nate Schmidt
Xavier Quellet
Kris Russell

Hyökkääjät:
Tomas Plekanec C
James Neal RW
Troy Brouwer RW
Nikolai Kulemin RW
Cody Eakin C
David Perron LW

Lee Stempniak RW
Michael Raffl LW
William Karlsson C
Kerby Rychel LW
Marko Dano C
Jonathan Marchessault LW
Logan Shaw C
Brendan Gaunce C
Alexander Burmistrov C

13/30 nimeä oikein. Vegas varasi yllättävän paljon noita tusinajamppoja hyökkäykseen. Toki puolustuksessakin oli muutama yllätysvalinta.

Maalivahtitandemi on Fleury ja Pickard, jotka oli helppo haistella. Lisäksi varattiin Berube.

Puolustukseen saimme viime kauden peliaikojen mukaisessa järjestyksessä Emelinin, Methotin, Sbisan, Merrilin, Garrisonin, van Riemsdykin, Reinhartin, Engellandin, Stonerin, Theodoren, Schlemkon, Millerin, McNabbin ja Schmidtin. Kaikki vetivät viime kaudella vähintään 15 minuuttia ottelua kohden. Näistä on huhuttu jo TVR:n, Methotin ja Schlemkon siirtymistä ainakin muualle. Kolme ukkoahan tuosta vähintään siirtyy.

Hyökkäykseen tuli sitten outoja hakuja kuten Tomas Nosek ja Teemu Pulkkinen. Odotettuja nimiä olivat Neal, Perron, Eakin, Marchessault ja Karlsson. Lisäksi sitten saatiin Lindberg, Haula, Tuch, Leipsic, Smith, Bellemare, Carrier ja Gusevin oikeudet. Laitetaanpa viestin loppuun pieni depth chart.

Marchessault - Shipachov - Neal
Perron - Eakin - Smith
Nosek - Haula - Lindberg
Carrier - Karlsson - Bellemare
+ Leipsic, Pulkkinen, Duke, Hyka, Tuch, Brickley

Garrison - McNabb
Theodore - Schmidt
Emelin - Engelland
+ Sbisa, Stoner, Merrill, Reinhart
TVR, Miller, Methot, Schlemko kaupaksi

Fleury
Pickard
Berube

Viestit: 146
Liittynyt: 16.02.2017 21:46
Suosikkijoukkue: Kärpät

Re: Vegas Golden Knights

ViestiKirjoittaja Salming2 » 19.09.2017 11:54

Ensimmäinen reenimatsi takana toissa yönä ja siinä Canucks kaatui komeasti 9-4. Täältä voi katsoa maalikoosteen: https://www.youtube.com/watch?v=TRPHuLFj1DM
Rosteri tuossa ensimmäisessä harjoituspelissä oli alla oleva:

Forwards: William Carrier, Cody Glass, Tomas Hyka, Keegan Kolesar, Brendan Leipsic, Stefan Matteau, Tomas Nosek, Nick Suzuki, Paul Thompson, Alex Tuch, TJ Tynan and Tyler Wong
Defensemen: Jake Bischoff, Nicolas Hague, Brad Hunt, Griffin Reinhart, Clayton Stoner and Shea Theodore
Goaltenders: Dylan Ferguson and Jiri Patera

Wong iski tosiaan hattutempun ja Hykakin pari maalia. Glass keräsi pari passia syöttäen mm. kermaisesti Canucksin AV-neliön läpi Hykan ensimmäisen osuman, jolla Vegas siirtyi 2-1 johtoon. Tuch ohjasi ylivoimalla 5-2 osuman Theodorin viivatoimituksen jäljiltä. Suzuki veivasi puolestaan läpiajosta 8-3 maalin. Voi siis todeta, että nuoriso-osastolla on todella monta lupaavaa rightin pelaajaa, jotka olivat jo tässä matsissa hyvin esillä. Wongilla toki on kaiketi vain AHL-sopimus eli hänen täytyy sitten erikseen vielä tehdä NHL-sopimus, jos hän mielii pelata Golden Knightsin riveissä tulevaisuudessa. Leftin kavereista Nosek keräsi tehot 1+1.

Ensi yönä sitten on vuorossa Coloradon kohtaaminen ja siinä Vegasilla on jo melko nimivahva rosteri käytössä:

Forwards: Pierre-Edouard Bellemare, Erik Haula, Tomas Hyka, Oscar Lindberg, Jonathan Marchessault, David Perron, Teemu Pulkkinen, Vadim Shipachyov, Reilly Smith, Nick Suzuki, Paul Thompson, Alex Tuch,
Defensemen: Deryk Engelland, Jason Garrison, Brad Hunt, Jon Merrill, Colin Miller, Luca Sbisa
Goaltenders: Maxime Lagace, Oscar Dansk

Maalivahtiosastolle tulee parannusta Fergusoniin verrattuna, kun Lagace ja Dansk ovat mukana. Pakistossa on enää pelkkiä sopimuksen alaisia pelaajia mukana ja hyökkäyksessäkin ainakin seitsemän sellaista nimeä, jotka ovat mitä luultavimmin mukana myös kauden avausmatsissa eli Bellemare, Haula, Lindberg, Marchessault, Perron, Shipachyov ja Smith. Pulkkisella on nyt ensimmäinen näyttöpaikka lunastaa varma pelipaikka, joten on jännä nähdä, että miten Teemu suoriutuu yöllä. Matsi alkaa melkeinpä karmeimpaan mahdolliseen aikaan eli neljältä aamulla, joten taidan tyytyä vain koosteen katseluun ja säästää univelat sitten varsinaiseen NHL-kauteen.

Viestit: 146
Liittynyt: 16.02.2017 21:46
Suosikkijoukkue: Kärpät

Re: Vegas Golden Knights

ViestiKirjoittaja Salming2 » 20.09.2017 12:17

Colorado kaatui 1-4 vieraissa. Ketjut olivat seuraavanlaiset:

Smith - Shipachyov - Marchessault
Perron - Haula - Suzuki
Hyka - Lindberg - Tuch
Pulkkinen - Bellemare - Thompson

Garrison - Miller
Merrill - Engelland
Sbisa - Hunt

Lagace
Dansk

Biologinen kelloni herätti yöllä siten, että päätin avata tabletin ja metsästää streamin kolmanteen erään, jonka katsoin kokonaan. Tuossa vaiheessa peli oli jo 1-3 kahden erän jälkeen. Avauserässä syntyneet kolme maalia katsoin jälkikäteen. Ensimmäisessä maalissa Huntilta komea kuti oikeaan etuyläkulmaan b-pisteen kaarelta. Tuch antoi kulmasta erinomaisen passin ristiin viivaan, josta Hunt pääsi lataamaan melko vapaasti. Toinen maali syntyi kahden miehen ylivoimalla, jota pelasi ykköskentällinen kokonaisuudessaan. Toisessa siivessä ollut Marchessault sai kiekon viivasta Garrisonilta ja feikkasi syöttävänsä takaisin viivaan, mutta laukoikin kiekon nopealla ja terävällä kudilla kotijoukkueen maalivahdin putkista sisään. Kolmas maali syntyi niin ikään kahden miehen ylivoimalla. Garrison-Miller oli edelleen viivalla parivaljakkona, mutta kolmosketju oli pyörittämässä ylivoimaa. Hyka laittoi siivesta kiekon kolmion puhki Cowenin luistinten välistä takatolpalle, josta Lindberg sai lapioida tyhjiin 0-3. Garrison-Miller pelasi ainakin siis kokonaisuudessaan nuo 5v3-tilanteet, minulla ei ole ihan tarkkaa havaintoa siitä, että kävikö siellä kukaan muu pakki pelaamassa ylivoimaa missään vaiheessa matsia. Garrisonille joka tapauksessa kaksi syöttöpistettä noiden ylivoimien aikana.

Toisessa erässä Colorado oli kaventanut MacKinnon ylivoimamaalilla, joka koosteen perusteella syntyi siten, että Johnson laukoi viivasta Lagacen patjoihin ja reboundin painoi ilmasta sisään MacKinnon maalin kulmalta. Mahdoton torjuttava siis. Kolmanteen erään maaliin tuli Dansk. Hän esiintyi minusta melko varmasti ja rauhallisesti, ei suurempia ongelmia. Molemmille veskareille siis puhtaat paperit. Voisin listata alle havaintoja pelaajista lähinnä tuon kolmoserän perusteella, mutta myös koosteen perusteella:

- Ykkösketjussa Shipachyov oli melko arka päätöserässä. Kerran hän pääsi vetopaikkaan, mutta aikaili ratkaisunsa kanssa. Lisäksi kertaalleen hänet kolattiin voimalla selästä laitaan, mutta onneksi mitään ei käynyt. Toki Shipa antoi sitten samalla mitalla takaisin vielä samassa vaihdossa. Noin muutoin Shipachyov menetti yllättävän helposti kiekkoja. Smith pelasi muistaakseni alivoimaa ainakin yhdessä Haulan, Lindbergin ja Thompsonin kanssa. Marchessaultille plussaa maalista.
- Kakkosketjusta Haula oli vielä suhteellisen vähän kiekossa. Sen sijaan Suzuki oli eniten kiekossa tuosta vitjasta ainakin päätöserässä. Perron puolestaan vaikutti olevan melko raskaalla jalalla liikkeellä.
- Kolmosketju oli minusta paras. Varsinkin tuo laiturikaksikko Hyka-Tuch tuntuu toimivan ja täydentävän toisiaan. Tuch on vahva härkä, jolla on kiekollista taitoa. Hyka puolestaan on sitten vähän kevyempirakenteinen, mutta taitava pelaaja. Hyka viimeistelikin loppulukemat 1-4 2v1-tilanteen päätteeksi, kun Engelland oli käynnistänyt nopean vastahyökkäyksen omasta päästä. Viisaasti Hyka katsoi sivulle, että pakki pelaa pois syöttölinjan Tuchille, joten tsekki laukoi putkista kiekon rysään. Lindberg puolestaan oli myös hyvin pelin sisällä ja lunastanee pelipaikkansa keskeltä eikä laidasta kauden alussa.
- Nelosketju jäi melko vähälle peliajalle. Thompson pelasi tuosta ketjusta alivoimaa ja oli siten ketjun näkyvin pelaaja. Pulkkinen koski pari kertaa kiekkoon, mutta eipä oikein vakuuttanut yleisolemus, jos häntä vertaa esimerkiksi Tuchiin tai Hykaan. Mutta tämä oli vasta ensimmäinen reenipeli Pulkkiselle, mutta nelosketjusta on tietysti vaikea ponnistaa ylöspäin, kun ylempänä pelaavat laiturit esiintyivät hyvin.
- Pakkipareista Garrison-Miller tosiaan pelasi ylivoimat ja tasaviisikoin suoritti hommansa rutiinilla.
- Merrill-Engelland -kaksikosta Engelland oli enemmän jopa kiekossa ja rouhi menemään. Avaussyötöt napsuivat lapaan myös. Engelland ainakin pelasi alivoimaa ja kaiketi myös Merrill hänen parinaan, en ihan tunnistanut häntä joka tilanteessa kentällä.
- Kolmosparista Hunt maalasi kertaalleen ja ainakin päätöserässä Sbisa oli tuosta kaksikosta se virhealttiimpi veijari kiekon kanssa. Positiivinen tuttavuus joka tapauksessa tämä Hunt.

Sellaiset havainnot yön matsista. Kolmosvitjalle eniten kehuja, hyviä hakuja ovat olleet kyllä Hyka ja Tuch laituriosastolle tuomaan kilpailua.

Viestit: 146
Liittynyt: 16.02.2017 21:46
Suosikkijoukkue: Kärpät

Re: Vegas Golden Knights

ViestiKirjoittaja Salming2 » 04.11.2017 23:01

13/82 Aadawa vs. Vegas

Harvinaista herkkua eli ei tarvinnut valvoa yötä tai katsoa matsia tulospiilosta, vaan sai nauttia Vegasista parhaaseen katseluaikaan. Lagace jatkoi maalissa. Puolustuksessa Hunt oli jälleen vaihteeksi sivussa ja Theodore sai kauden toisen mahdollisuutensa rosterissa. Edellinen stintti Rangersia vastaan ei vielä vakuuttanut, mutta nyt oli tosiaan edessä uusi mahdollisuus Millerin rinnalla. Leipsic ja Merrill jatkoivat myös poppariosastolla. Leipsic olisi kyllä mukava nähdä hiljalleen jälleen rosterissa, mutta eipä sieltä tietysti ole mahdollista tiputtaa kuin Lindberg, Nosek tai Carrier, joista nelosketjuun tuskin kosketaan ja Lindberg on puolustussuuntaan Leipsicia parempi. Haula jatkoi puolestaan Nealin ja Perronin keskellä Eakinin sentteröidessä puolestaan Lindbergia ja Tuchia.

Mutta sitten itse pelin tapahtumiin. Erän alku oli sekavaa sohimista puolin ja toisin. Kertaalleen Wideman laukoi viivasta kohti Lagacea, mutta kuti meni päätyplekseihin. Hetken päästä Nosek ajoi alueelle oikealta sinisen yli ja leikkasi keskelle, jolloin Karlsson kampitti hänet puolivahingossa mailallaan ja vieraat pääsivät ylivoimalle. Ylivoima toimikin, kun Tuch laukoi kauden neljännen osumansa. Hän riisti kiekon kulmasta Oduaylta, ajoi sen jälkeen miinuskulmasta maalin eteen etutolpalta Claessonin antaessa vapaan väylän ja sijoitti kiekon oikeaan takakulmaan. Härski liike ja kliininen viimeistely. Karlsson oli myös kulmassa rouhimassa hyvin Tuchin riistäessä kiekon. Tuota ennen Vegas pelasi puolitoista minuuttia ylivoimaa saamatta mitään aikaan, toki Schmidt laukoi kerran viivasta heppoisesti, mutta muutoin ykkösylivoima Schmidt-Haula-Marchessault-Neal-Perron ei saanut edes kuviota kuntoon kunnolla. Kuuden minuutin kohdalla Vegasin nelonen pelasi jälleen vahvan päätypelin ja loi vetopaikan viivaan. Reboundissa oli vielä Nosek hämmentämässä. Samassa vaihdossa Aadawa vastahyökkäsi vasemman laidan kautta biljarsisyötöllä Vegasin päätyyn, jonka päätteeksi syvyydestä luotiin paikka Karlssonille viivaan, mutta Lagace torjui patjallaan kiekon kulmaan. Ensimmäisen mainoskatkon jälkeen Neal pelasi keskialueella kääntöpassin toiselle puolelle Haulalle, joka ajoi sisään vasemmalta ja lähti haastamaan yksi vastaan yksi -tilanteessa Senatorsin puolustajaa, mutta haasto jäi köykäiseksi. Hetken päästä Sbisa ja Pageau ottivat myllyt ja sveitsiläinen istutti kotijoukkueen kaverin välittömästi jään pintaan nöyrtymään. Tilanne lähti Sbisan taklauksesta Pyattiin sinisen päällä, josta Pageau suuttui ja päätti epäonnistuneesti puolustaa joukkuetoveriaan. Vegas pääsi kahden minuutin ylivoimalle luonnollisesti, kun Pageau aloitti turhaan myllyttämisen.

Karlsson hävisi ylivoiman ensimmäisen aloituksen ja Phaneuf purki kiekon pois. Kuvio saatiin kuntoon kuitenkin seuraavalla lähdöllä, mutta sen jälkeen Miller latasi kiekon ohi maalista ja se rullasi omaan päätyyn asti. Karlsson kuitenkin toi kiekon taas alueelle, kunnes Smith hukkasi sen ja vastaiskusta Oduya kokeili pienestä kulmasta ennen kuin molemmat vaihtoivat pelaajia. Ykkösylivoima toikin kiekon alueelle oikealta, mutta sen jälkeen Aadawa voitti kamppailut laidassa ja purki kiekon veks. Kiekko saatiin vielä kerran alueelle, kunnes Anderson purki ja Senators pääsi 2v1-hyökkäykseen. Turris laukoi itse, mutta Lagace torjui kiekon varmasti kulmaan. Tilanne kuitenkin jatkui ja Burrows pelasi toiseen aaltoon ja vasempaan laitaan Phaneufille paikan, mutta Lagace ehti mukaan ajoissa sivuttaisliikkeeseen ja koppasi Phaneufin rannelaukauksen haltuunsa. Tässä vaiheessa kudit olivat 4-4 maalia kohti 12 minuutin pelin jälkeen. Vajaan 14 minuutin kohdalla Theodore otti hieman osumaa nenäänsä, kun kiekko osui Turrisin lavasta hänen naamaansa Ottawan hyökätessä vasemmalta laidalta, mutta onneksi Shea selvisi pienellä paikkailulla vaihtopenkillä. Joka tapauksessa mainoskatkon jälkeen Aadawa otti pelin virtausta haltuunsa ja Vegas ei oikein päässyt edes punaiselle asti kiekon kanssa omista pois. Aadawa tukki keskialuetta hyvin joskaan myöskään sen hyökkäyspelaaminen ei pahemmin häikäissyt, vaikkakin se pääsi keskialueen yli hivenen paremmin kuin Vegas.

Erää oli jäljellä vajaat viisi minuuttia, kun nelonen hyökkäsi vauhdilla keskialueen yli. Nosek tuli oikealta sisään, mutta hänen rystypassinsa maalille katkaistiin viime hetkellä heittäytyvän kotijoukkueen yksilön toimesta. Oduya taisi olla kyseessä. Neljä minuuttia ennen erän loppua kolmonen voitti hyökkäyspään aloituksen Aadawan pitkän kiekon jälkeen. Pienen kulmapelin jälkeen Tuch pääsi kokeilemaan vasemmasta laidasta kohti etuyläkulmaa, mutta Anderson oli hereillä. Kaksi minuuttia ennen erän loppua Engelland pääsi kokeilemaan viivasta ranteella Haulan ketjun hyökkäysalueen hyökkäyspelin päätteeksi, mutta kuti oli heppoinen. Seuraavassa vaihdossa Stonen vitja toi paineen Vegasin alueelle. Phaneuf pääsi lataamaan vastakiekkoon vasemmasta laidasta, mutta Lindberg blokkasi loistavasti vedon ja lähti vielä nostamaan hyökkäystä välittömästi siirtäen paineen kotijoukkueen alueelle. Viimeisellä minuutilla Marchessault heitti norsukiekon omista Aadawan alueelle ja Karlsson sai kiekon haltuunsa vasemmassa laidassa. Hän pyörähti ja pelasi kiekon viivaan, josta Sbisa pääsi vuorostaan lataamaan, mutta Anderson torjui vaivatta. Avauserän laukaukset kirjattiin lopulta 5-7. Vegas hallitsi erän viimeistä vitosta, mutta sitä ennen sillä oli vaikeuksia päästä hallitusti kotijoukkueen alueelle. Aadawa hallitsi lievästi avausvarttia tasaviisikoin, mutta sekään ei päässyt parhaille maalintekosektoreille, vaan vedot lähtivät laidasta. Vegas teki muutaman virheen, joista Aadawa sai parhaat paikkansa muun muassa Turrisin vastaiskupaikan, jossa Andersonin purun myötä syvällä olleet neljä Vegasin ykkösylivoimaviisikon hyökkääjää jättivät Schmidtin liian yksin.

Toinen erä alkoi Aadawan tasoituksella, kun erää oli pelattu vain 21 sekuntia. Hoffman toi kiekon sinisen yli alueella ja lähetti oikealta laidalta sinisen tuntumasta kiekon maalille ja Stone laittoi lavan väliin. Sbisa antoi hivenen liikaa tilaa Hoffmanille ja Schmidtin heppoisesta keskialueen nostosta puolestaan käynnistyi Senatorsin vastaisku ja koko tilanne. Neal hävisi myös kamppailun laidassa Schmidtin noston jälkeen. Kahden minuutin kohdalla Bellemare pelasi oikeasta laidasta kiekon viivaan Schmidtille, jolla oli vapaa väylä lähettää kiekko maalille keskeltä, mutta Anderson torjui hyvin vastaan ja torjui, vaikka maalilla oli ruuhkaa. Samassa tilanteessa Vegas pääsi ylivoimalle, kun Zack Smith sai jäähyn ilmeisesti purnaamisesta. Theodore otti tosiaan Huntin paikan kakkosylivoimassa, en sitä tainnut vielä aiemmin mainita. Hän laukoikin viivasta kertaalleen jäähyn ensimmäisen minuutin aikana, mutta Anderson torjui patjallaan kiekon kulmaan varmasti. Ykkösylivoima tuli askiin ja loi hyvän paikan Schmidtille. Marchessault syötti toiseen siipeen Haulalle, joka tiputti viivaan ja Andersonin olkapäästä kiekko pomppasi niukasti maalin ohi. Ylivoima ehti juuri umpeutua, kun ykkösylivoima paiskasi kiekon sisään. Perron pelasi syvyydestä siipeen Marchessaultille vasemmalle, joka laukoi takapatjareboundin ja Haula pääsi lataamaan one-timerin puolityhjään maaliin oikeasta laidasta. Mukava onnistuminen Erikille suomalaisten tv-katsojien mieliksi. Seuraavassa vaihdossa Anderson sai kiekon kaulaansa viivavedon jälkeen, mutta kykeni jatkamaan ottelua. McNabb laukoi viivasta ja Lindbergin laitettua mailansa väliin kiekko muutti suuntaansa viime hetkellä kohti Craigin kaulaa. Hetken selvittelyn jälkeen peli jatkui ja Karlssonilta riistettiin kiekko keskialueella. Tuch polki vasemmalta sisään, mutta keskellä ei oikein ollut omia vapaana ja tilanne kuihtui kokoon. Kuuden minuutin kohdalla nelosvitja oli taas päätypelaamassa ja Nosek kiersi maalin, mutta sen jälkeen veto kohti etukulmaa oli kämmeneltä pehmeä. Seitsemän minuutin kohdalla Aadawa pääsi pitkästä aikaa vieraiden alueelle ja sai väkisin kaivettua tasoituksen. Miller jäi väärälle puolelle Burrowsia, joka nousi maalin takaa maalin eteen ja punnersi kiekon rystyltä Lagacen läpi. Kiekko lipui niukasti maaliviivan yli, vaikka Lagace sen potkaisikin lopulta pois. Widemanilta joka tapauksessa hyvä toimitus viivasta päätyyn, vaikka kuti meni yli maalin ja sen jälkeen Miller ryntäsi turhaan maalin taakse ja jäi ratkaisevasti jälkeen Burrowsista. Theodore paini samalla maalin edessä Thompsonin kanssa eikä ehtinyt hätiin. Gallant päätti lopulta haastaa maalin, mutta tuomio jäi voimaan.

Vajaan yhdeksän minuutin kohdalla Eakinin vitja sai paineen kotijoukkueen päätyyn, mutta kiekko pomppi lopulta Andersonin haltuun pienen slottisohimisen päätteeksi. Seuraavassa vaihdossa sama vitja jatkoi kentällä ja aloitusvoiton jälkeen McNabb pääsi kokeilemaan viivasta, mutta Anderson torjui etualakulmasta hanskalla. Tuch pääsi vielä kokeilemaan pienestä kulmasta Senatorsin purettua välissä kiekon omista pois. Erän puolivälin jälkeen Haulan vitjasta Perron riisti kiekon oikeassa laidassa ja veivasi jälleen tutusti tilaa itselleen, mutta ratkaiseva syöttö slottiin katkottiin. Ehkäpä David olisi itsekin voinut jo laukoa b-pisteen tuntumasta. Erää oli jäljellä 8:47, kun Didomenico otti jäähyn huitomisesta ja Vegas sai pelin neljännen ylivoimansa jo. Puoli minuuttia ehti kulumaan ylivoimaa, kun Miller sai vetopaikan viivasta, mutta veto blokattiin ja Sens purki välittömästi. Kakkosylivoiman toinen haku oli onneton ja ykkösylivoima vaihdettiin sisään. Se tuotti tulosta, kun Marchessault oli takakulmalla oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja hän siirsi Haulan laukauksen reboundin sisään. Schmidtilta hyvä levitys Haulalle, jonka kuti muutti suuntaa Oduaysta, osui Andersonin patjoihin ja sen jälkeen Joonatanilla oli helppo työ lapioida kiekko tyhjiin. Vajaat seitsemän minuuttia ennen erän loppua Wideman pääsi lataamaan viivasta Dzingelin passin jälkeen, mutta Lagace otti tyylitellyn hanskakopin. Seuraavassa vaihdossa Nosek menetti omissa vaarallisesti ja Ottawa rakensi oikeaan siipeen paikan Brassardille, joka onneksi laukoi ohi puolityhjästä maalista. Lagace oli tuossa tilanteessa ottamassa enemmän vastaan laukausuhkaa slotista eikä ehtinyt kunnolla mukaan sivuttaisliikkeeseen.

Toisen erän viimeisen vitosen aluksi Karlsson pääsi laukomaan viivasta Phaneufin levityksen jälkeen, mutta kiekko blokattiin kulmaan. Vastahyökkäyksestä Tuch luisteli dynaamisesti ylös vasenta laitaa ja käänsi kiekon keskelle kulmasta, mutta syöttö nousevalle Sbisalle katkottiin. Kolmisen minuuttia ennen erän loppua Ceci laukoi viivasta, mutta Lagace koppasi varmasti. Seuraavassa vaihdossa Miller avasi huonosti ja kiekko karkasi pitkäksi. Sitä seuraavassa vaihdossa Neal oli hyvin Oduayan kudin tiellä. Puolisen minuuttia myöhemmin Eakin laukoi kaarelta lämärillä kaaliperhosen, joka pomppasi Andersonin hanskasta kulmaan mielenkiintoisesti. Kaksi minuuttia ennen erän loppua Smith riisti kiekon päädyssä, syötti Sbisalle viivaan, mutta tämän jatko ränniin meni suoraan Brassardin lapaan ja Sens pääsi purkamaan. Se pääsi myös samassa vaihdossa 3v2-hyökkäykseen, mutta siitä ei syntynyt lopulta mitään vaarallista. Sen sijaan Carrier otti hyökkäyssinisellä turhan hyökkäyspään jäähyn minuutti ennen erän loppua tehtyään rikkeen Oduayta kohtaan. Karlsson-Eakin-Engelland-McNabb aloitti tutusti alivoiman ja purki kiekon pois. Sen jälkeen Didomenico hukkasi kiekon Bellemarelle ja tämä pääsi lataamaan suorilta jaloilta keskeltä, mutta Anderson otti kopin. Erän viimeisen aloituksen Bellemare kairasi lopulta omaan päätyyn saakka, jossa Sbisa oli ensimmäisenä ja hän latasi kiekon ränniin. Sens pääsi vielä väliin, mutta Sbisa oli terävänä ja hoiti kiekon toisella yrittämällä keskialueelle, jolloin myös erä päättyi. Vegas vei toisen erän laukaukset 17-7, josta osa selittyy tietysti ylivoimilla, mutta silti Sens ei varsinkaan erän avauskympillä saanut juuri tilanteita luotua maalejaan lukuun ottamatta. Positiivista oli se, että nyt ykkösylivoimakin sai onnistumia, vaikka se oli sakannut aiemmissa peleissä kakkosylivoiman vastatessa tehoilusta. Hyvä vieraserä avauserän tapaan ja maalin johdossa päätöserään.

Päätöserä alkoi Sensin ylivoiman rippeillä. Syvyyden kautta kiekko kierrätettiin Brassardille vasempaan siipeen, mutta Stonen esityöstä lähtenyt kuti osui Lagacen kilpeen ja kimposi katsomoon. Karlsson olisi tietysti saanut kakkossyötön. Ylivoiman viimeisellä sekunnilla Hoffman vielä syötti oikeasta siivestä keskelle Karlssonille, mutta tämän kammopommi ei löytänyt tietään ohi Lagacen. Paine kuitenkin pysyi edelleen alueella ja Hoffman syötti oikeaan siipeen Phaneufille, mutta Lagace otti jälleen viileän tv-torjunnan korostaen hanskatorjuntaansa. Seuraavassa vaihdossa Haula pelasi laidasta viivaan Millerille, mutta tämän kuti pomppi mailojen kautta kulmaan ja Sens heitti kiekon pois omista. Kolmen minuutin kohdalla Wideman tulitti viivasta, mutta kuti meni yli maalin ja rännistä ulos alueelta. Seuraavassa vaihdossa Bellemare hävisi aloituksen Brassardille, Hoffman pelasi viivaan ja Karlsson toimitti maalille. Lagace hieman pomputti, mutta vangitsi kiekon lopulta. Sitä seuraavassa vaihdossa ykkönen siirsi paineen kotijoukkueen alueelle. Marchessault haki ensin maalilta Smithin lapaa, mutta kiekko pomppi toiseen kulmaan. Sen jälkeen Smith rouhi kulmassa, Marchessault sai vetopaikan vasemmasta siivestä, kiekko pomppi maalin taakse ja Karlsson pyöräytti vanhanaikaisella kiekon ohi Andersonin. Arvokas maali päätöserän alkuun jäähytapon jälkeen. Maalinjälkeisessä vaihdossa Eakin ajoi oikealta keskelle, mutta ei saanut suojattua tarpeeksi kiekkoa ja laadukasta laukausta siten aikaan. Viiden minuutin kohdalla McNabb otti ison blokin Aadawan slottikutiin Lagacen ollessa vielä toisella maalin kulmalla. Vetäjä meni minulta ja myös Mäkisen Antilta ohi. Ajassa 5:30 Pageau veti Theodorelta jalat alta tämän nostaessa hyökkäystä maalin takaa ja Vegas pääsi ylivoimalle kenties ratkomaan jo peliä. Ylivoiman aluksi Sensin purun jälkeen Miller ja Z. Smith luistelivat kilpaa kulmaan ja sen jälkeen Smith jäi ikävästi laidan väliin puristuksiiin lähtien kopin puolelle välittömästi yläraajaansa pidellen. Ykkösylivoima sai kuitenkin minuutin jälkeen kuvion kuntoon ja onnistui jo kolmannen kerran. Perron pelasi loistavasti vasemmalta kulmalta maalille nousunsa jälkeen painottomalle puolelle nousseelle Haulalle, joka lapioi kiekon tyhjiin Perronin rystypassin jälkeen. Nealille kakkossyöttö Perronin käytettyä kiekon ensin slotissa Jamesin lavassa. Ottawa kavensi hetken päästä, kun Dzingel pääsi lataamaan slotista Brassardin voitetun päätypelin jälkeen. Neloselta huolimaton pelaaminen, jolloin keskusta jäi täysin vapaaksi. Carrier oli eniten myöhässä eikä McNabb saanut syöttöä katki. Markku Kivelle kakkossyöttö osumaan. Harmillinen nukahdus kaiken kaikkiaan. Yhdeksän minuutin kohdalla Neal heitti kiekon punaviivalta ranteella kohti Andersonia, joka otti suosiolla aloituksen omaan päätyyn ja samalla mentiin mainoskatkolle.

Juuri ennen erän puoliväliä norsukiekon jälkeen Haula otti kiekon huolimattomasti haltuun ja Burrows pääsi lataamaan slotista, mutta ei onnistunut kaventamaan. Päätöskympin aluksi Hoffmanin vitja pyöritti Vegasin kakkosvitjaa ja seurauksena oli pitkä kiekko. Haula hävisi seuraavan aloituksen ja pyöritys jatkui laidoilla. Lopulta Haula joutui heittämään uuden pitkän kiekon Brassardin laukauksen jälkeen. Seuraavan aloituksen jälkeen kiekko lyötiin taas pitkäksi, jotta pojat saivat lisähappea. Viivasta tuli seuraavan aloituksen jälkeen hyvä kuti ja ohjuri, mutta Lagace liukui tielle patjoineen ja lopulta Perron purki laidan kautta kiekon veks. Pitkät kiekot kuitenkin jatkuivat Eakinin vitjan ollessa vuorossa ja Sensin painaessa päälle aktiivisesti. Erää oli jäljellä 7:33, kun Tuch joutui boksiin. Turha hyökkäyspään jäähy jälleen, kun Tuch torppasi Oduayaa selästä kohti laitaa ja tämä kaatui. Smith-Bellemare-Sbisa-Schmidt aloitti alivoiman. Sens sai heti kuvion kuntoon ja laukauksia, mutta paine purkautui 45 sekunnin jälkeen. Askiin hyppäsi Karlsson-Eakin-McNabb-Engelland nelikko ja se pysäytti kahdesti putkeen Sensin hyökkäykseenlähdön, jolloin Nosek ja Lindberg tulivat kolmantena alivoimaparina ammeeseen ja lopulta Lindberg hoiti kiekon kotijoukkueen alueelle. Alun pyörityksen jälkeen Sens ei enää saanut kuviota kuntoon ja Vegas selvisi ilman takaiskua.

Viimeisen vitosen aluksi Pageau laukoi oikealta laidalta ja Lagace tiputti kiekon eteensä, mutta onneksi peli puhallettiin poikki. Sbisa otti samalla osumaa jollain tavalla vartaloonsa laidassa. Seuraavassa vaihdossa Haulan vitja sai kulmarallin aikaan ja Millerkin käväisi jopa Sensin maalin takana, mutta mitään sen vaarallisempaa ei syntynyt. Kolme ja puoli minuuttia ennen loppua Lindberg luisteli kiekon kanssa keskialueen poikki ja päätti kuljetuksensa kutiin vasemmalta kaarelta, mutta Anderson torjui vaivatta. Sen jälkeen käytiin Vegasin päässä, kunnes ykkönen loi paikan. Marchessault haki päätykiekon, käytti Smithilla ja sai kiekon takaisin b-pisteelle, josta lähti one-timer, jonka Anderson torjui ilman ongelmia jälleen vaihteeksi, koska veto tuli suoraan logoon. Aadawa otti aikalisän, kun kellossa oli jäljellä 2:41. Sen jälkeen Karlsson nosti hyökkäystä ja Hoffman ohjasi kiekon päätyyn, jolloin myös Anderson lähti pois maalilta. Kiekko ajautui keskialueelle, mutta Sens sai paineen nopeasti takaisin vieraiden alueelle. Päätypelin kautta kiekko ajautui lopulta Lagacen haltuun Burrowsin rystykäännön jälkeen kulmasta, kun kellossa oli enää 1:36. Seuraavan aloituksen Turris voitti, mutta Karlssonin luistinten kautta kiekko meni ulos alueelta. Sen jälkeen Sens siirsi kiekon takaisin alueelle, mutta Vegas katkoi ja Karlsson syötti Marchessaultille paikan siniselle, mutta tämä sai vielä lauottua ohi tyhjästä maalista. Se antoi isännille tekohengitystä ja Brassard pelasi kiekon laidasta viivaan, josta Karlsson lähetti ranteen takayläkulmaan ohi maskissa olleen Lagacen. Tuota ennen Karlssonkin meinasi päästä sijoittamaan kiekon tyhjiin, mutta silloin Dzingel viime hetkillä torppasi Williamin irti kiekosta. Viimeisen aloituksen jälkeen Sens löi hirveän paineen päätyyn ja sai useita kuteja, mutta jollain ihmeen tavalla Lagace kesti ja torjui muun muassa Brassardin ohjurin Karlssonin kutiin. Huima trilleri, joka lopulta päättyi vierasvoittoon ja katkaisi kolmen ottelun tappioputken. Marchessaultin tyhjän maalin missaus meinasi maksaa paljon, mutta lopulta Vegas kesti ja Lagace saalisti uransa avausvoiton.

Yksilöistä Lagace oli loistava, vaikka neljä meni omiin. Parantaa peli peliltä. Ykkösylivoiman ansiosta peli lopulta kääntyi Vegasille, joten posia Perronille, Haulalle, Marchessaultille, Nealille ja Schmidtille. Tasaviisikoin kaikki vitjat olivat itse asiassa melko tasaisia eikä kukaan sieltä erottunut edukseen. Kolmonen oli ehkä hivenen huonompi kuin muut kolme vitjaa. Puolustajista voisi sanoa oikeastaan samaa, melko tasaista suorittamista jokaiselta. Theodore jäi melko pimentoon tässäkin pelissä eikä säväyttänyt. Millerkaan ei ollut niin loistava kuin aiemmissa peleissä ja nukahti muun muassa toisessa maalissa. Sbisa-Schmidt ja McNabb-Engelland parit ottivat hyviä blokkeja omassa päässä. Schmidt lisäksi pyöritti ykkösylivoimaa hyvin.

Viestit: 1059
Liittynyt: 29.03.2013 03:14
Suosikkijoukkue: Rauman Lukko, SHL

Re: Vegas Golden Knights

ViestiKirjoittaja Lossu » 05.11.2017 14:20

Salming2 kirjoitti:13/82 Aadawa vs. Vegas

Harvinaista herkkua eli ei tarvinnut valvoa yötä tai katsoa matsia tulospiilosta, vaan sai nauttia Vegasista parhaaseen katseluaikaan.


Oli kyllä viihdyttävä matsi. Hyvä että Vegas voitti vaikka vähän tiukille meni! Kiitos laadukkaasta otteluraportista.

Viestit: 146
Liittynyt: 16.02.2017 21:46
Suosikkijoukkue: Kärpät

Re: Vegas Golden Knights

ViestiKirjoittaja Salming2 » 07.11.2017 13:47

14/82 Leafs vs. Golden Knights

Leipsic otti Carrierin paikan nelosketjusta. Puolustuksessa puolestaan Hunt ja Merrill jatkoivat katsomossa. Lagace oli tutusti uurnassa. Avauserä oli kaikkinensa viihdyttävän vauhdikasta kiekkoa. Avausminuutilla Marchessault petasi syvyydestä paikan viivaan muistaakseni Sbisalle, jonka lämärin Andersen torjui. Kolmen minuutin jälkeen sama mies kamppasi Leafs-pelaajan kulmassa ja isännät pääsivät ylivoimalle. Nylander syötti laidasta viivaan, Rielly otti kiekon haltuun ja pääsi melko keskeltä lähettämään sen maalille blokkaajien Eakinin ja Bellemaren välistä. Kiekko jäi pyörimään ruuhkaan, josta Kadri nosti sen ohi Lagacen, kun McNabb oli väärällä puolella omaa miestään. Hetkeä myöhemmin Haulan vitja kuitenkin tasoitti pelin. Leafs avasi maalin takaa ränniin, mutta Vegasin puolustajista McNabb pinchasi sisään ja piti laidan kiinni. Kiekko ajautui kulmaan Perronille, joka tarjoili sen heti slottiin Haulalle. Tämän kuti oli menossa ohi maalin vasemmalta, mutta onneksi Neal oli maalin kulmalle ja kiekko kimposi hänen luistimestaan jäätä pitkin etukulmasta sisään. Kuuden minuutin jälkeen Matthews pyöri Vegasin alueella kiekon kanssa ja sai lopulta hankittua jäähyn, kun Leipsic huitoi häntä laidan lähellä. Alivoimalla Vegas pääsi 2v1-hyökkäykseen. Rielly piti syötön kiinni, joten Smith laukoi itse vasemmasta laidasta ja osui tolppaan. Toisessa päässä isäntien paras paikka sahattiin vasempaan siipeen Nylanderille, jolla oli täysin tyhjä maali poikittaissyötön jälkeen, mutta hän suti puoliksi ohi kiekosta ja laukaus meni tussuna ohi vasemmalta.

Leafs kuitenkin osui vielä ennen erän puoliväliä, kun Matthews ajoi oikealta sisään omalta alueelta lähteneen hyökkäyksen päätteeksi, feikkasi syöttävänsä keskelle, mutta menikin spin-o-ramalla ohi Sbisasta, ajoi nollakulmasta maalille ja ruuhkasta kiekon lapioi sisään van Riemsdyuk. Huikea alustus ykkösvaraukselta ja Sbisaa vietiin pahemman kerran. Perron ja Haulakaan eivät saaneet voitettua tuota jatkotilannetta maalin edessä, jossa JVR oli etevin. Hetkeä myöhemmin Smith laukoi kaarelta ja kiekko lipui Andersenin läpi kohti maaliviivaa, mutta Karlsson ei saanut lapaa jäähän ja siirrettyä kiekkoa tyhjiin ennen kuin Leafs-pelaajat purkivat kiekon. Viisi minuuttia ennen erän loppua Leafs teki jo kolmannen maalinsa. Theodoren purku kulmasta jäi ränniin, josta Marleau käänsi sen oikealle maalin kulmalle ja Kadri laukoi tarkasti kiekon ohi Lagacen. Millerkaan ei ehtinyt enää pelastamaan Theodoren töhöilyä. Avauserän kudit kirjattiin 9-10, mutta silti erä oli täysin isäntien hallussa. Sen pelinopeus oli myrkkyä Vegasille ja Leafs sai monta kulmarallia aikaan. Lisäksi se käänsi keskialueella niin etevästi peliä, että parikin kertaa se loi kuin vahingossa 3v2-tilanteen Vegasin päähän. Nuo tilanteet menivät vieläpä siten, että oikealta kaistalta pelattiin sinisen jälkeen syöttö slottiin, josta tuli syöttö takaisin oikeaan laitaan ja sieltä one-timer. Yksi kuti meni ohi onneksi ja Komarovin kudin taisi Engelland blokata. Lisäksi Leafs kyykytti aloituksissa voittaen ne 67-prosenttisesti. Blokatut vedot olivat 1-10, joka kertoo melko paljon erästä. Leafsin pelinopeus oli siis myrkkyä avauserässä.

Toisen erän alussa Perronin maila nousi Kadrin kasvoihin laitaväännössä ja Leafs sai ylivoiman. Vierasjoukkue selvitti kuitenkin melko vaivatta alivoiman, koska Leafsilla oli vaikeuksia saada kuvio kuntoon. Viiden minuutin kohdalla Nylander spurttasi vastaiskuun, mutta McNabb ehti alas ajoissa. Niinpä Nylander piti kiekon, pyörähti ja petasi laidasta takaviistoon vetopaikan, jonka Bellemare blokkasi uhrautuvasti. Seuraavaksi Vegasilta nähtiin muutama pitkä kiekko, kun avaukset eivät löytäneet hyökkääjän lapaa tahi Vegas vain heitti kiekon pois omista huolimattomasti mankelin jälkeen.

12 minuutin kohdalla Lagace heitti omista kiekon Leafsin aition eteen, jossa oli vaihto kesken ja siten liikaa pelaajia jäällä. Hetkeä aiemmin Eakinin vitja loi McNabbille vetopaikan viivaan, mutta Andersen torjui helposti rannelaukauksen. Ykkösylivoima aloitti jäällä eikä saanut kuteja aikaan. Sen sijaan kun Leafs purki kiekon, Hyman ja Schmidt luistelivat kilpaa Vegasin maalin kulmalle. Samassa Hyman lensi päin Lagacea ja jäähy tuomittiin Hymanille oikeutetusti, koska hän ei jarruttanut ajoissa. Kahden miehen ylivoimaa pelasivat Miller, Karlsson, Theodore, Smith ja Tuch eli kakkosylivoima. Mitään erikoiskentällistä ei tuota varten oltu luotu. Kertaalleen Brown sai purun aikaan, kun Karlsson jäi mähmimään kiekon kanssa laitaan ja uudella yrittämällä Miller laukoi pari kertaa vaisusti viivasta. Surkeaa ylivoimaa siis. Ylivoima kuitenkin jatkui ja yhden miehen ylivoimalla Perron kikkaili itsensä vasemmalta slottiin ja kilautti tolppaan. Hyvä yksilösuoritus.

Pari minuuttia ennen erän loppua Smith spurttasi pois omista, jolloin Austinin tikku jäi kiinni luistimiin ja jälleen Vegas pääsi ylivoimalle. Ykkösylivoima aloitti, mutta ei saanut yhtä Marchessaultin siipikutia enempää aikaan. Sen sijaan kakkosylivoima kavensi, kun Miller pommitti viivasta keskellä ohi maalin ja päätyriparin siirsi etukulmasta sisään Smith maalin vasemmalta kulmalta. Loistavaa sijoittumista ja marjat vain koriin helposti. Karlssonille kakkossyöttö maaliin, koska hän petasi paikan Millerille viivaan hienolla syötöllä vasemmasta laidasta. Toinen erä oli kaikkinensa selvästi parempi vierailta. Koko kauden trendihän on ollut se, että Vegas on ollut loistava toisissa erissä ja Leafs ei niin hyvä. Jälleen Vegas kairasi erävoiton ja sai kuriin Leafsin avauserässä esittämät kulmarallit. Lagace selvisi lopulta melko helpolla toisessa erässä. Vegas sai myös pidempiä hyökkäyksiä aikaan kuin avauserässä ja kun hyökkäät hyvin, puolustat hyvin eli kiekon pitäminen on paras mahdollinen puolustuskeino ja siinä Vegas petrasi toisessa erässä.

Päätöserän alussa McNabb taklasi sinisellä Marleauta ja sai jäähyn päähän kohdistuneesta niitistä. Ylivoimalla Matthews laukoi ensin suorahyökkäyksen päätteeksi kohti oikeaa yläkulmaa vasemmasta laidasta, mutta Lagace torjui olkapäällä. Viimeisillä sekunneilla puolestaan Kadri kilautti ylärimaa maalin kulmalta. Van Riemsdyk otti kiekon haltuun ilmasta yläriman yläpuolelta ja tiputt sen Bozakille, joka lapioi kiekon sisään, mutta maali onneksi hylättiin oikein korkeana mailana. Viiden minuutin kohdalla Matthewsin ketju pelasi hyvää kulmarallia, jonka päätteeksi kuitenkin Engellandin katkon jälkeen Vegas pääsi 4v2-hyökkäykseen. Karlssonin syöttö laidasta ei lopulta aivan tavoittanut maalille ajaneen Derykin lapaa. Hetkeä myöhemmin tuli tasoitus. Leafs vaihtoi ja dumppasi kiekon vain Vegasin siniselle. Sen jälkeen Theodore syötti välittömästi ristipiston toiseen laitaan Engellandille, joka nousi oikeaa laitaa pitkin yli sinisen ja laukoi sen jälkeen aivan vasempaan yläkulmaan rannarin. Hienosti hyödynnetty vapaa tila ja Leafs sai maistaa omaa vastaiskulääkettään.

Kahdeksan minuutin kohdalla Vegas sähläsi omalla alueella, kun kaksi pelaajaa meni samaan kiekkoon. Matthews sai onnekkaasti kiekon ja pääsi vapaasti laukomaan Lagacen edestä, mutta tämä otti kilpitorjunnan. Theodore oli ainakin toinen noista sählänneistä pelaajista. 12 minuutin kohdalla ykkönen loi kohtalaisen paikan, kun Leafsin pitkän kiekon jälkeen se pääsi pyörittämään väsynyttä viisikkoa. Smith tiputti viivaan, jossa Sbisalla oli aikaa tähtäillä, mutta kuti pysähtyi patjoihin. Viisi minuuttia ennen erän loppua sama ketju oli jälleen painimassa vahvasti laidassa ja Miller pääsi tällä kertaa kokeilemaan viivatiputuksen jälkeen, mutta kuti karkasi plekseihin. Kolme minuuttia ennen erän loppua Marleau kokeili suoran hyökkäyksen päätteeksi vasemmalta, mutta kiekko kimposi verkkoihin Schmidtin lavan kautta. Seuraavassa vaihdossa Nealilla oli erinomainen paikka ratkoa matsi, mutta Andersen torjui hänen yrityksensä oikeasta siivestä. Viimeisellä minuutilla Schmidt polki vahvasti omista katkottuaan ensin 2v1-tilanteessa syötön, kiersi lopulta Leafsin maalin taakse ja sieltä uudestaan viivaan, josta hän lopulta laukoi ohjurin maalille ja Haula melkein sai kiekon ohi Andersenin. Huima suorite Natelta. Lopussa vielä Matthews pomputti laidasta kiekon maalille, mutta Hyman ei aivan saanut otetta kiekkoon ja reboundia pussiin. Perronilta vahva mailasidonta.

Lopulta mentiin jatkoille, kun Vegas voitti toisen erän putkeen maalein 1-0. Päätöserä ei ollut niin hyvin Vegasin kontrollista kuin toinen erä, mutta yhtä mankelissa Vegas ei kuitenkaan ollut kuin avauserässä. Melko tasainen erä, molemmilla oli paikkansa, mutta vain Engelland osui ja vei pelin jatkoille. Kumpikaan ei ollut hävinnyt jatkoajalla ennen peliä, Vegasin recordi oli 3-0 ja isäntien 2-0. Jatkoajan aluksi Andersen tuli kiekkoa vastaan kauaksi ja siirsi sen keskialueelle, jossa Haula otti katkon ja laukoi sen jälkeen ohi tyhjästä maalista vastakiekkoon one-timerin punaviivalta. Sen jälkeen Perronin kikkailujen jälkeen Leafs sai ylivoimahyökkäyksen, mutta Nylanderin passi pomppi Schmidtin kautta sen verran, että maalin kulmalta toinen Leafs-peluri ei saanut kunnon osumaa. Sen jälkeen mentiin railakkaasti päästä päähän, kerrassaan uskomattoman viihdyttävä jatkoaika. Haulalla ja Nealilla oli muun muassa paikat ratkoa peli, mutta Andersen oli muuri. Karlsson osoitti myös dynaamista luistelua ja loi itselleen paikan slottiin, kunnes Hainsey liukui väliin. Jatkoaika oli ihme ja kumma maaliton ja edessä oli Vegasin historian ensimmäinen rangaistuslaukauskilpailu.

Marner aloitti pilkut ja tuli sisään vasemmalta veivaten Lagacen jäihin ja siirsi kiekon sisään kämmeneltä oikealta. Smith aloitti Vegasilta ja sai kunnian laukoa organisaation ensimmäisen pilkun rangaistuslaukauskilpailussa. Hän haki rystyuittoa, mutta Andersen torjui mailalla. Sen jälkeen Matthews tuli oikeaa kaistaa pitkin, mutta kiekko pyöri ja kuti meni Lagacen hanskan kautta ohi oikealta. Neal oli vuorossa seuraavana ja hän teki Jussi Jokisen patenttiliikkeen, mutta Andersen poimi kilpialakulmasta. Marleaulla oli paikka ratkoa, mutta Lagace seurasi sivuun viennin ja pysyi pystyssä. Perron oli viimeinen ampuja ja hän sai veivattua Andersenin jäihin, mutta valitettavasti kiekko karkasi lavasta, kun piti nostaa rystyltä kattoon. 0/3 rankkaria sisään, joten Marnerin osumalla kaksi pistettä Leafsille ja piste Vegasille. Vaikean avauserän jälkeen piste on tyydyttävä lopputulos.

Lagace hoiti oman ruutunsa, eipä voinut maaleille mitään. Pilkuilla tarjosi mahdollisuuden voittoon. Puolustajista Engelland ja Schmidt olivat selvästi parhaat. Schmidt loisti varsinkin päätöserässä ja jatkoilla. Engelland teki maalin ja blokkasi kuusi kutia. Ei ole ollenkaan niin puukäsipakki kuin olisi voinut kuvitella ennen kauden alkua, vaan tassut riittävät karvaajan harhauttamiseen ja avaussyötön antamiseen. Sbisa oli vaikeuksissa ehkä eniten, varsinkin toisessa maalissa. Theodorella riittää myös petrattavaa, kolmannessa maalissa löysä purku ja pari muutakin kertaa hapuilevaa sijoittumista. Toki 3-3 maalissa hyvä pelinluku ja nopea syöttö Engellandille. Ylivoimalla taas näkymätön. Hyökkääjistä Haulan ja Karlssonin ketjut olivat parhaat. Eakinin kolmosvitjan peli jäi tasaviisikoin vajaaksi hyökkäyssuuntaan, eivät juuri luoneet tilanteita. Nelosessa Leipsic ei oikein päässyt samalle aaltopituudelle Bellemaren ja Nosekin kanssa. Eiköhän Carrier palaa tuohon ketjuun ensi peliin, Leipsicin annettiin pelata nyt entistä joukkuettaan vastaan, mutta hän oli pimennossa. Haula on kyllä nostanut Perronin ja Nealin tekemistä tasaviisikoin, hyvä reagointi Gallantilta pari peliä takaperin.

Viestit: 146
Liittynyt: 16.02.2017 21:46
Suosikkijoukkue: Kärpät

Re: Vegas Golden Knights

ViestiKirjoittaja Salming2 » 27.04.2018 11:18

1/7 Vegas Golden Knights vs. San Jose Sharks

Rosteri oli identtinen Kings-sarjan lopetukseen nähden. Gallant totesi kaikkien olevan pelikunnossa eli myös Sbisa on käytettävissä, mutta ainakaan vielä voittavaa rosteria ei rikottu.

Heti alussa ykkönen pelasi vahvan vaihdon ja Hertlin maila nousi Marchessaultin naamariin. Ylivoimaviisikot olivat ennallaan eli Miller-Schmidt-Haula-Neal-Perron ja Theodore-Smith-Marchessault-Karlsson-Tuch. YV:llä ei saatu aikaan mitään mainittavaa, Haula oli kerran reboundissa, mutta Vlasicin maila tuli puskista tökkäämään. Vajaan vitosen kohdalla kuitenkin Vegas sitten osui, kun kolmosketju pelasi vahvan päätypelin. Ensin Perron syötti laidasta viivaan Schmidtille, joka pommitti pleksiin. Perron sai kiekon uudestaan vasemmassa laidassa ja syötti McNabbille, jonka laukauksen Eakin ohjasi sisään maalin edestä. Seuraavassa vaihdossa Tuch haastoi oikealta laidalta ja Haula seurasi perässä napaten haastosta jääneen irtokiekon ja laukoi jaloista vasempaan alakulmaan. Pari minuuttia myöhemmin syntyi jo kolmas maali, kun ykkönen riisti hyökkäyssinisellä. Smith syötti vasemmalta laidalta viereen Kanen lavan alta Marchessaultille ja tämä sniputti lyhyellä virityksellä kiekon etualakulmaan. Hetkeä myöhemmin ensimmäiselle mainoskatkolle mentiin Tuchin jäähyn myötä.

Vegas jatkoi kuitenkin hyvää alivoimapelaamista. Smith kulutti loistavasti aikaa ja Schmidt hoiti lopullisen purun jälkimmäisellä minuutilla ohuen paineen jälkeen. Pyöritys kuitenkin jatkui sen jälkeen vielä kertaalleen jähyn jo umpeuduttua. Lopulta Tuch punnersi laitaa pitkin ja sai hankittua vieläpä ylivoiman erän puolivälissä LaBlancin roikuttua liikaa. Pian Burns nosti kulmasta kiekon laidan yli ja Vegas sai kahden miehen ylivoiman, joka oli surkeaa Haulan viisikolta, jossa Theodore korvasi Schmidtin. Tuloksena oli yksi laukaus Milleriltä. Yhden miehen ylivoimalla kuitenkin homma toimi, kun Tuch purjehti neljän pelaajan välistä tuoden kiekon fantastisesti alueelle ja viimeisteli sitten maalin kattoon. Noita on nähty ennenkin runkosarjassa, mutta viimeistely ei ole toiminut toisin kuin nyt, kun se merkitsee.

Erää oli reilut seitsemän minuuttia jäljellä, kun Vegas joutui taas alivoimalle. Hetkeä myöhemmin Carpenter kampitti keskialueella Burnsin ja Sharks sai 40 sekuntia kahden miehen ylivoimaa. Bellemare-Engelland-McNabb kolmikko kuitenkin pelasi tiiviisti syöttölinjat pois ja Fleury hoiti loput mm. Couturen kudin siivestä. Minuutti ennen loppua Karlsson vapautti laidasta ketjutoverit 2v1-tilanteeseen, mutta Smithilla poltti lavassa Marchessaultin syöttö ja tyhjä maali jäi hyödyntämättä. Laukaukset kirjattiin 17-9 erässä vieraille. Vegas oli siis tehokas ja Sharks ei käyttänyt omia momentumejaan Fleuryn ollessa hyvä varsinkin reboundeissa. Blokkeja avauserässä kotijoukkueelle kertyi peräti 15 San Josen kahta vastaan.

Toisen erän alku oli vauhdikasta peliä. Kolmen minuutin tienoilla nelonen ylitti sinisen ja Belle syötti vasemmalta maalille, mutta Carrierin ohjaus ei onnistunut. Hetkeä myöhemmin ykkösketju kokeili samaa kuviota. Smith katkoi keskialueella syötön, levitti Markulle oikealle, joka jakoi takaisin vasemmalle Smithille ja sieltä hän antoi namupassin Theodorelle, joka oli noussut tukemaan hyökkäystä ja ohjasi kiekon läheltä rystyltä ohi Jonesin, joka lähti samalla vaihtoon viiden päästetyn säkin jälkeen. Merrillin maila nousi Couturen naamaan kuuden minuutin jälkeen ja San Jose pääsi taas ylivoimalle. Alivoimalla Bellemare uhrautui tutusti ja keräsi pari blokkia. Ei voi kuin hattua nostaa yhdelle sarjan parhaista alivoimayksilöistä. Seuraavaksi oli isäntien vuoro saada ylivoimaa, kun Fehrin maila osui Theodoren naamariin kulmassa.

Ylivoima oli näennäistä pyöritystä hetken aikaa, Miller tulitti kertaalleen kaukaa one-timerin päätypleksiin. 13 minuutin kohdalla Perron suojasi ja jätti kiekon viivaan Merrillille, jonka ranne maskin takaa kilahti rautoihin. Carpenterilta hyvää työtä maalin edessä. Hetken päästä Meier kampitti Millerin laidassa, mutta Vegasin ylivoima oli edelleen jäistä. Kohokohtana oli Marchessaultin takakarvaus, jolla hän esti Fehrin laukauksen puolittaisessa 2v1-tilanteessa. Reilu minuutti ennen erän päätöstä kotijoukkue sai kolmannen ylivoiman putkeen, kun Perron ajettiin tylysti selästä laitaan, mutta jäähy tuli kuitenkin Tierneyn roikkumisesta. Neal sai kiekon maaliin neljä sekuntia ennen erän loppua, mutta maali hylättiin aluksi. Miller laukoi viivasta, Schmidt toimitti kulmasta maalille ja Neal hakkasi reboundin sisään käsivarrellaan tai mailan varrellaan. Videotarkistuksen jälkeen selvyyttä ei saatu, joten tuomio pysyi voimassa ja tauolle mentiin vain viiden maalin johdossa.

Ylivoimaa jäi 43 sekuntia päätöserän alkuun. Se ei tuottanut tulosta, mutta Pavelski otti jäähyn estämisestä kaataen kiekottoman Vegas-pelurin jäihin maalin edessä. Neal kokeili kertaalleen ylivoiman lopussa, muutoin ei ollut vieläkään mitään mainittavaa edistystä nähtävissä. Heti vapauduttuaan boksista Pavelski komennettiin takaisin hänen huidottuaan Schmidtia maalin takana. Samalla Kane antoi poikittaisen maalin edessä Bellemaren naamaan ja lensi ulos, joten tiedossa oli täydet minuutit kahden miehen ylivoimaa. Tällä kertaa Theodoren ja Millerin seurana oli ykkösketju. Se tuotti tulosta, kun Marchessault kiersi viivalle ja syötti kulmaan Karlssonille, joka tiputti alas Millerille ja tämä pommitti vasempaan kenkälaatikkoon. Kanen viiden minuutin jäähy hyödynnettiin vielä kertaalleen, kun Neal osui vanhanaikaisella 14 sekuntia ennen jäähyn umpeutumista kahdeksan minuutin kohdalla. Vegasin Twitter-tili twiittasi nerokkaasti touchdownista 7-0 tilanteessa. Maalia edelsi Haulan alueelletuonti, Nealin rännitys Perronille ja kiekon takaisin saanti maalin kulmalle.

Viimeisellä kympillä ei enää maalattu ja lähinnä neppailtiin, joten eipä siitä sen enempää. Bellemare otti yhden boksin, mutta alivoima toimi täydellisesti ja loppuluvut kirjattiin 7-0. Fleurylle toinen nollapeli putkeen ja nyt niitä on kertynyt kolme viidessä pelissä, huikea on tahti. Puolustajista kehut tietysti Theodorelle ja Millerille tehoilusta. Eipä siellä ollut yhtäkään heikkoa lenkkiä. Engelland ja McNabb olivat tärkeitä alivoimalla. Hyökkääjistä isot olivat isoja. Karlssonin ketju oli mukana neljässä maalissa ja Haulat kahdessa tai kolmessa, jos haluaa laskea Tuchin YV-maalin mukaan kolmosketjun vastatessa avausmaalista. Bellemare-Nosek pari pelasi timanttista alivoimaa.

Paluu NHL

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa