Vegas Golden Knights

Keskustelua NHL:stä ja sen pelaajista.
Viestit: 114
Liittynyt: 16.02.2017 21:46
Suosikkijoukkue: Kärpät

Vegas Golden Knights

ViestiKirjoittaja Salming2 » 20.06.2017 15:04

Avataanpa uusi ketju omalla suosikkijoukkueelleni eli Vegas Golden Knightsille. Ke-to välisenä yönä lopulta valitaan laajennusdraftissa 30 uutta ukkoa organisaatioomme. Pyörittelin äsken nimiä huhujen ja spekulaatioiden pohjalta draft-työkalulla ja sain aikaan seuraavan nipun.

Maalivahdit:
Marc-Andre Fleury
Antti Raanta
Calvin Pickard
Linus Ullmark

Puolustajat:
Marc Methot
Marco Scandella
Ben Lovejoy
David Schlemko
Brayden McNabb
Colin Miller
Trevor van Riemsdyk
Jake Dotchin
Nate Schmidt
Xavier Quellet
Kris Russell

Hyökkääjät:
Tomas Plekanec C
James Neal RW
Troy Brouwer RW
Nikolai Kulemin RW
Cody Eakin C
David Perron LW
Lee Stempniak RW
Michael Raffl LW
William Karlsson C
Kerby Rychel LW
Marko Dano C
Jonathan Marchessault LW
Logan Shaw C
Brendan Gaunce C
Alexander Burmistrov C

Fleuryn tulo lienee jo varmaa. Raanta ja Pickard myös varaukseen, joista Antti jää ja Pickard laitetaan lihoiksi heinäkuussa. Ullmark AHL:aan.

Puolustajista Methot on vahvasti huhuissa jo. Russellin kanssa ollaan myös neuvottelemassa, koska Oilersissa ei muita kiinnostavia jamppoja ole. Wildista uskon, että Dumbasta ja Staalista on diili, jolloin Scandella jäisi vapaaksi. Sharksista Schlemko tai Dillon liittynee Vegasiin. Devilsistä Lovejoy, voi laittaa lihoiksi tarvittaessa helmikuussa. Kingsista McNabb on paras tarjolla olevista. Bruinsista Miller ainut hyvä. Tampasta Dotchin lupaava. Capseista Schmidt mieluummin kuin Grubauer. Detroitista Quellet/Sheahan.

Hyökkäykseen sitten no-brainereita olivat Dano, Burmistrov, Gaunce, Shaw (koska ANA:lla diili pakeista), Marchessault, Eakin, Brouwer, Perron, Stempniak ja Raffl. Kinkkisimmät ovat NSH ja MTL. Nealin uskon siirtyvän kyllä Vegasiin, mutta Plekanec on eri juttu. Toki Tomaksen saa laitettua lihoiksi helmikuussa ja rasittaa cappia vain kauden verran. Isles lienee tehnyt diilin Kuleminista, samoin CBJ siitä että Karlsson jää otettavaksi. Loppuun vielä hahmotelmaa kokoonpanosta, johon on huhuttu Dadonovia myös Shipan kaveriksi. Tältä se voisi näyttää kauden alussa.

Dadonov - Shipatchev - Neal
Perron - Plekanec - Stempniak
Marchessault - Eakin - Brouwer
Raffl - Karlsson - Kulemin
+ Dano, Gaunce, Burmistrov, Shaw, Rychel, Duke

Methot - Scandella
Russell - McNabb
Schmidt - van Riemsdyk
+ Lovejoy, Schlemko, Dotchin, Miller, Quellet

Fleury
Raanta
+ Pickard, Ullmark

Varaisin siis neljä mokkea, 15 hyökkääjää ja 11 puolustajaa. Rosterissa saa olla se 23 pelaajaa (2+7/8+13/14), joten joka tapauksessa Vegas joutuu kauppaamaan varausvuoroja vastaan noin kymmenkunta pelaajaa. Näistä yksi on varmasti mokke. Puolustajista lähtee ainakin kolme kappaletta. Itse kauppaisin Quelletin ja Scandellan ainakin. Hyökkääjiä signattaneen jo olemassaolevien lisäksi pari UFA-markkinoilta, joten voisi olettaa, että niitä on yhteensä varaustilaisuuden jälkeen 15+Shipa+Dado+X+X. Noista siis viisi kappaletta ainakin treidataan pois. Vaikea sanoa, että ketkä. Kenties Dano, Marchessault, Burmistrov, Perron, Karlsson tai Raffl. No, sekin jää nähtäväksi, koska paletti on todella auki. Mutta yllä joka tapauksessa omat valinnat joka joukkueesta.

Viestit: 114
Liittynyt: 16.02.2017 21:46
Suosikkijoukkue: Kärpät

Re: Vegas Golden Knights

ViestiKirjoittaja Salming2 » 22.06.2017 10:37

Salming2 kirjoitti:Maalivahdit:
Marc-Andre Fleury
Antti Raanta
Calvin Pickard
Linus Ullmark

Puolustajat:
Marc Methot
Marco Scandella
Ben Lovejoy
David Schlemko
Brayden McNabb
Colin Miller
Trevor van Riemsdyk

Jake Dotchin
Nate Schmidt
Xavier Quellet
Kris Russell

Hyökkääjät:
Tomas Plekanec C
James Neal RW
Troy Brouwer RW
Nikolai Kulemin RW
Cody Eakin C
David Perron LW

Lee Stempniak RW
Michael Raffl LW
William Karlsson C
Kerby Rychel LW
Marko Dano C
Jonathan Marchessault LW
Logan Shaw C
Brendan Gaunce C
Alexander Burmistrov C

13/30 nimeä oikein. Vegas varasi yllättävän paljon noita tusinajamppoja hyökkäykseen. Toki puolustuksessakin oli muutama yllätysvalinta.

Maalivahtitandemi on Fleury ja Pickard, jotka oli helppo haistella. Lisäksi varattiin Berube.

Puolustukseen saimme viime kauden peliaikojen mukaisessa järjestyksessä Emelinin, Methotin, Sbisan, Merrilin, Garrisonin, van Riemsdykin, Reinhartin, Engellandin, Stonerin, Theodoren, Schlemkon, Millerin, McNabbin ja Schmidtin. Kaikki vetivät viime kaudella vähintään 15 minuuttia ottelua kohden. Näistä on huhuttu jo TVR:n, Methotin ja Schlemkon siirtymistä ainakin muualle. Kolme ukkoahan tuosta vähintään siirtyy.

Hyökkäykseen tuli sitten outoja hakuja kuten Tomas Nosek ja Teemu Pulkkinen. Odotettuja nimiä olivat Neal, Perron, Eakin, Marchessault ja Karlsson. Lisäksi sitten saatiin Lindberg, Haula, Tuch, Leipsic, Smith, Bellemare, Carrier ja Gusevin oikeudet. Laitetaanpa viestin loppuun pieni depth chart.

Marchessault - Shipachov - Neal
Perron - Eakin - Smith
Nosek - Haula - Lindberg
Carrier - Karlsson - Bellemare
+ Leipsic, Pulkkinen, Duke, Hyka, Tuch, Brickley

Garrison - McNabb
Theodore - Schmidt
Emelin - Engelland
+ Sbisa, Stoner, Merrill, Reinhart
TVR, Miller, Methot, Schlemko kaupaksi

Fleury
Pickard
Berube

Viestit: 114
Liittynyt: 16.02.2017 21:46
Suosikkijoukkue: Kärpät

Re: Vegas Golden Knights

ViestiKirjoittaja Salming2 » 19.09.2017 11:54

Ensimmäinen reenimatsi takana toissa yönä ja siinä Canucks kaatui komeasti 9-4. Täältä voi katsoa maalikoosteen: https://www.youtube.com/watch?v=TRPHuLFj1DM
Rosteri tuossa ensimmäisessä harjoituspelissä oli alla oleva:

Forwards: William Carrier, Cody Glass, Tomas Hyka, Keegan Kolesar, Brendan Leipsic, Stefan Matteau, Tomas Nosek, Nick Suzuki, Paul Thompson, Alex Tuch, TJ Tynan and Tyler Wong
Defensemen: Jake Bischoff, Nicolas Hague, Brad Hunt, Griffin Reinhart, Clayton Stoner and Shea Theodore
Goaltenders: Dylan Ferguson and Jiri Patera

Wong iski tosiaan hattutempun ja Hykakin pari maalia. Glass keräsi pari passia syöttäen mm. kermaisesti Canucksin AV-neliön läpi Hykan ensimmäisen osuman, jolla Vegas siirtyi 2-1 johtoon. Tuch ohjasi ylivoimalla 5-2 osuman Theodorin viivatoimituksen jäljiltä. Suzuki veivasi puolestaan läpiajosta 8-3 maalin. Voi siis todeta, että nuoriso-osastolla on todella monta lupaavaa rightin pelaajaa, jotka olivat jo tässä matsissa hyvin esillä. Wongilla toki on kaiketi vain AHL-sopimus eli hänen täytyy sitten erikseen vielä tehdä NHL-sopimus, jos hän mielii pelata Golden Knightsin riveissä tulevaisuudessa. Leftin kavereista Nosek keräsi tehot 1+1.

Ensi yönä sitten on vuorossa Coloradon kohtaaminen ja siinä Vegasilla on jo melko nimivahva rosteri käytössä:

Forwards: Pierre-Edouard Bellemare, Erik Haula, Tomas Hyka, Oscar Lindberg, Jonathan Marchessault, David Perron, Teemu Pulkkinen, Vadim Shipachyov, Reilly Smith, Nick Suzuki, Paul Thompson, Alex Tuch,
Defensemen: Deryk Engelland, Jason Garrison, Brad Hunt, Jon Merrill, Colin Miller, Luca Sbisa
Goaltenders: Maxime Lagace, Oscar Dansk

Maalivahtiosastolle tulee parannusta Fergusoniin verrattuna, kun Lagace ja Dansk ovat mukana. Pakistossa on enää pelkkiä sopimuksen alaisia pelaajia mukana ja hyökkäyksessäkin ainakin seitsemän sellaista nimeä, jotka ovat mitä luultavimmin mukana myös kauden avausmatsissa eli Bellemare, Haula, Lindberg, Marchessault, Perron, Shipachyov ja Smith. Pulkkisella on nyt ensimmäinen näyttöpaikka lunastaa varma pelipaikka, joten on jännä nähdä, että miten Teemu suoriutuu yöllä. Matsi alkaa melkeinpä karmeimpaan mahdolliseen aikaan eli neljältä aamulla, joten taidan tyytyä vain koosteen katseluun ja säästää univelat sitten varsinaiseen NHL-kauteen.

Viestit: 114
Liittynyt: 16.02.2017 21:46
Suosikkijoukkue: Kärpät

Re: Vegas Golden Knights

ViestiKirjoittaja Salming2 » 20.09.2017 12:17

Colorado kaatui 1-4 vieraissa. Ketjut olivat seuraavanlaiset:

Smith - Shipachyov - Marchessault
Perron - Haula - Suzuki
Hyka - Lindberg - Tuch
Pulkkinen - Bellemare - Thompson

Garrison - Miller
Merrill - Engelland
Sbisa - Hunt

Lagace
Dansk

Biologinen kelloni herätti yöllä siten, että päätin avata tabletin ja metsästää streamin kolmanteen erään, jonka katsoin kokonaan. Tuossa vaiheessa peli oli jo 1-3 kahden erän jälkeen. Avauserässä syntyneet kolme maalia katsoin jälkikäteen. Ensimmäisessä maalissa Huntilta komea kuti oikeaan etuyläkulmaan b-pisteen kaarelta. Tuch antoi kulmasta erinomaisen passin ristiin viivaan, josta Hunt pääsi lataamaan melko vapaasti. Toinen maali syntyi kahden miehen ylivoimalla, jota pelasi ykköskentällinen kokonaisuudessaan. Toisessa siivessä ollut Marchessault sai kiekon viivasta Garrisonilta ja feikkasi syöttävänsä takaisin viivaan, mutta laukoikin kiekon nopealla ja terävällä kudilla kotijoukkueen maalivahdin putkista sisään. Kolmas maali syntyi niin ikään kahden miehen ylivoimalla. Garrison-Miller oli edelleen viivalla parivaljakkona, mutta kolmosketju oli pyörittämässä ylivoimaa. Hyka laittoi siivesta kiekon kolmion puhki Cowenin luistinten välistä takatolpalle, josta Lindberg sai lapioida tyhjiin 0-3. Garrison-Miller pelasi ainakin siis kokonaisuudessaan nuo 5v3-tilanteet, minulla ei ole ihan tarkkaa havaintoa siitä, että kävikö siellä kukaan muu pakki pelaamassa ylivoimaa missään vaiheessa matsia. Garrisonille joka tapauksessa kaksi syöttöpistettä noiden ylivoimien aikana.

Toisessa erässä Colorado oli kaventanut MacKinnon ylivoimamaalilla, joka koosteen perusteella syntyi siten, että Johnson laukoi viivasta Lagacen patjoihin ja reboundin painoi ilmasta sisään MacKinnon maalin kulmalta. Mahdoton torjuttava siis. Kolmanteen erään maaliin tuli Dansk. Hän esiintyi minusta melko varmasti ja rauhallisesti, ei suurempia ongelmia. Molemmille veskareille siis puhtaat paperit. Voisin listata alle havaintoja pelaajista lähinnä tuon kolmoserän perusteella, mutta myös koosteen perusteella:

- Ykkösketjussa Shipachyov oli melko arka päätöserässä. Kerran hän pääsi vetopaikkaan, mutta aikaili ratkaisunsa kanssa. Lisäksi kertaalleen hänet kolattiin voimalla selästä laitaan, mutta onneksi mitään ei käynyt. Toki Shipa antoi sitten samalla mitalla takaisin vielä samassa vaihdossa. Noin muutoin Shipachyov menetti yllättävän helposti kiekkoja. Smith pelasi muistaakseni alivoimaa ainakin yhdessä Haulan, Lindbergin ja Thompsonin kanssa. Marchessaultille plussaa maalista.
- Kakkosketjusta Haula oli vielä suhteellisen vähän kiekossa. Sen sijaan Suzuki oli eniten kiekossa tuosta vitjasta ainakin päätöserässä. Perron puolestaan vaikutti olevan melko raskaalla jalalla liikkeellä.
- Kolmosketju oli minusta paras. Varsinkin tuo laiturikaksikko Hyka-Tuch tuntuu toimivan ja täydentävän toisiaan. Tuch on vahva härkä, jolla on kiekollista taitoa. Hyka puolestaan on sitten vähän kevyempirakenteinen, mutta taitava pelaaja. Hyka viimeistelikin loppulukemat 1-4 2v1-tilanteen päätteeksi, kun Engelland oli käynnistänyt nopean vastahyökkäyksen omasta päästä. Viisaasti Hyka katsoi sivulle, että pakki pelaa pois syöttölinjan Tuchille, joten tsekki laukoi putkista kiekon rysään. Lindberg puolestaan oli myös hyvin pelin sisällä ja lunastanee pelipaikkansa keskeltä eikä laidasta kauden alussa.
- Nelosketju jäi melko vähälle peliajalle. Thompson pelasi tuosta ketjusta alivoimaa ja oli siten ketjun näkyvin pelaaja. Pulkkinen koski pari kertaa kiekkoon, mutta eipä oikein vakuuttanut yleisolemus, jos häntä vertaa esimerkiksi Tuchiin tai Hykaan. Mutta tämä oli vasta ensimmäinen reenipeli Pulkkiselle, mutta nelosketjusta on tietysti vaikea ponnistaa ylöspäin, kun ylempänä pelaavat laiturit esiintyivät hyvin.
- Pakkipareista Garrison-Miller tosiaan pelasi ylivoimat ja tasaviisikoin suoritti hommansa rutiinilla.
- Merrill-Engelland -kaksikosta Engelland oli enemmän jopa kiekossa ja rouhi menemään. Avaussyötöt napsuivat lapaan myös. Engelland ainakin pelasi alivoimaa ja kaiketi myös Merrill hänen parinaan, en ihan tunnistanut häntä joka tilanteessa kentällä.
- Kolmosparista Hunt maalasi kertaalleen ja ainakin päätöserässä Sbisa oli tuosta kaksikosta se virhealttiimpi veijari kiekon kanssa. Positiivinen tuttavuus joka tapauksessa tämä Hunt.

Sellaiset havainnot yön matsista. Kolmosvitjalle eniten kehuja, hyviä hakuja ovat olleet kyllä Hyka ja Tuch laituriosastolle tuomaan kilpailua.

Paluu NHL

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa