Konferenssipuolivälierä Boston-Montréal

Keskustelua NHL:stä ja sen pelaajista.

Kumpi menee jatkoon?

Boston Bruins
8
57%
Montréal Canadiens
6
43%
 
Ääniä yhteensä : 14
Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 8254
Liittynyt: 17.02.2008 21:51
Suosikkijoukkue: Rosenlewin Urheilijat-38, St. Louis Blues, HK TsSKA Moskova, HC Luvia

Konferenssipuolivälierä Boston-Montréal

ViestiKirjoittaja HijoDelViento » 13.04.2009 12:41

Tähän ketjuun kaikki keskustelu tästä sarjasta.

Otteluohjelma:

17.4 02:00 Boston-Montréal 4-2
19.4 03:00 Boston-Montréal
21.4 02:00 Montréal-Boston
23.4 02:00 Montréal-Boston

Tarvittaessa:

26.4 02:00 Boston-Montréal
28.4? Montréal-Boston
30.4? Boston-Montréal
Ehkä kommentoitavaa? Rekisteröidy mukaan ja anna sanataiteen miekkasi sivaltaa.............................

Avatar
Viestit: 13933
Liittynyt: 03.08.2008 11:45
Suosikkijoukkue: TPS, Calgary Flames

Re: Konferenssipuolivälierä Boston-Montréal

ViestiKirjoittaja Unknown » 15.04.2009 19:47

Mitä! Ei yhtäkään viestiä vielä yhteen mielenkiintoisimmista sarjoista :shock: No tässä hieman ennakkoa tästäkin parista.

Maalivahdit - Kokemus vastaan nuoruus

Vastakkain siis ovat Bostonin kokenut Tim Thomas ja Canadiensin nuori lupaus Carey Price. Thomas pelasi vakuuttavasti läpi runkosarjan ja hiipumista tälle kylmänviileälle maalivahdille ei näy. Thomas oli runkosarjan paras maalivahti torjuntaprosenttiin peilaten (93,3%) ja tämä vire jatkuu hyvin todennäköisesti myös playoffeissa. Kun vielä Thomasin stunttaajana toimii myös kokenut Manny Fernandez, niin Bostonin maalivahtikalustoa voidaan pitää todella kovana.

Jos Bostonin maalivahteja voidaan pitää kokeneina ja luotettavina, niin Canadiensin veskarit ovat vastaavasti nuoria ja runkosarjan perusteella melko ailahtelevaisia. Suuri lupaus Carey Price aloitti runkosarjan hyvin, mutta kesken kauden hänelle tapahtui jotain, ja imurointivaihde lähti päälle sen sileän tien. Kun Price paini omissa tuskissaan, torjuntavuoron itselleen otti Jaroslav Halak, joka loistikin parissa pelissä upeasti, mutta Pricen tyyliin välillä meni myös helppoja. Price petrasi kuitenkin hieman loppukaudesta ja aloittaa todennäköisesti maalilla ensimmäisessä pelissä. Canadiensin kannalta on kuitenkin tärkeää, että Price ja/tai Halak löytävät playoff-vireen.

Maalivahtiosastolla pallo on näillä näkymin paremmin hallussa Bostonilla, joten siltä kantilta he voivat lähteä levollisesti tähän sarjaan. Montrealin maalivahtien pitää myös olla iskussa, sillä tämä sarja on pelattu, jos taso ei nouse tarpeeksi korkealle. Kun Montrealin maalinteko Bostonin päätyyn on todennäköisesti jo tarpeeksi vaikeaa, niin tasoitusta ei sovi antaa lainkaan Savardin kaltaisille hyökkääjille.

Puolustus - ilkeyttä löytyy

Bostonin menestyksen avain runkosarjassa löytyi loistavan maalivahdin lisäksi tiukasta puolustuspelistä. Puolustajien kapellimestarina häärii NHL:n suurin pelaaja, slovakki Zdeno Chara. Häneltä tuli läpi runkosarjan loistavia taklauksia, mutta myös hyökkäyspäähän syntyi hienot tehot, 19+31. Bruinsin kapteenilta tullaankin näkemään erittäin fyysistä peliä, kuten myös muilta Bruins-pakeilta, esimerkiksi Steve Montadorilta ja Andrew Ferenceltä. Myös kiekollinen peli on kohtuullisesti Bruins-miesten hallussa, muun muassa Dennis Widemanilla. Jos heikkouksia pitäisi Bruinsin puolustajista etsiä, niin aika hitaaksi tuota pakistoa voisi moittia, joten siinä voisi olla Montrealin iskun paikka.

Montreal-puolustuksesta löytyy kokeneita miehiä, joiden varmoja otteita playoffeissa kaivataan. Huonolta kuitenkin näyttää kuitenkin se, että Habs-alakerta on kärsinyt loppukaudella loukkaantumisista. Esimerkiksi kärkipakki Andrei Markovia ei muut pelaajat pysty paikkaamaan, ja tärkeätä olisikin saada mies kuntoon playoffeihin. Todennäköisesti pari ensimmäistä peliä jää kuitenkin mieheltä väliin, joten Habsien ylivoiman tärkeän palasen puuttuminen tullee näkymään. Myös toinen yv-pakki Mathieu Schneider on kärsinyt loukkaantumisista ja hänen kauden uumoiltiin olevan jopa ohi, mutta mies pelasi viimeisessä runkosarjan pelissä, joten todennäköisesti mies pääsee aloittamaan sarjan siinä missä muutkin.
Jos ja kun Markov on ensimmäisistä peleistä pois, niin Habs kaipaakin muiden puolustajien tasonnostoa, ja fyysisyyttäkin Bruins-hyökkäystä vastaan pitäisi löytyä. Tätä odotetaankin varsinkin Mike Komisarekilta, joka pelaa joukkueensa eteen viimeiseen asti. Mies blokkaa vetoja ja taklaa, joten häntä voisi ruoskakin kutsua hienoksi mieheksi. Pahalta näyttää Montrealilla tälläkin alueella, koska mm. fyysiseen peliin pystyvä pienikokoinen Francis Boullion on kärsinyt loukkaantumisista. Myös hasardina tunnetulta Mathieu Dandenaultilta pitää odottaa tasonnostoa tärkeisiin peleihin.

Kokonaisuutena pakisto näyttää joukkueiden puolelta aika tasaiselta, ainakin silloin, kun Markov pystyy pelaamaan. Bruins-pakisto näyttää hieman fyysisemmältä, mutta Canadiens ei jää siinä paljoakaan jälkeen. Vastaavasti hyökkäyspeliin kykeneviä defenderejä löytyy Canadiensilta hyvin, juuri Markovin, Schneiderin ja Hamrlikin toimesta. Boston vastaa Charalla ja Widemanilla.

Hyökkäys - Nopeutta, taitoa ja voimaa

Bostonin hyökkäyskalusto näytti ennen kautta, että potentiaalia sillä on kovaksikin kalustoksi. Harva kuitenkin uskoi, että tuo hyökkäyskalusto jyräisi aina itäisen konferenssin ykköseksi saakka. Nuoresta hyökkäyskalustosta on noussut esiin monia uusia nimiä. Suurimpana yllättäjänä voidaan pitää David Krejciä, joka iski loistavat tehot 22+51. Tämä 22 vuotias tshekkiläinen nousi aina Bruinsin ykkösen keskelle asti, jossa hän näytti loistavat syöttötaitonsa ja pelisilmänsä. Marc Savard nousi myös runkosarjassa tärkeäksi palaseksi Bostonin hyökkäyksestä ja hän olikin Bruinsin tehokkain mies runkosarjassa - tehot miehellä oli 25+63. Kaksikko Krejci & Savard taantuivat hieman helmi-maaliskuussa, mutta playoffeihin miehet todennäköisesti tulevat hyvin vaarallisina.
Kun Boston-hyökkäykseen on vielä laittaa mm. Recchiä, Ryderiä ja Kesseliä, niin tämäkin osa-alue näyttää etukäteen vahvalta. Mielenkiinnolla kannattaa seurata myös Milan Lucicia, joka on ainakin noussut allekirjoittaneen ihannoimaksi. Tämä nuori voimahyökkääjä taklaa, osaa tehdä maaleja ja tappelee. Ja kaikki nämä onnistuvat mieheltä todella hyvin, joten hienoksi NHL-jyräksi on mies kasvamassa. Shawn Thornton tullaan myös fyysisissä karkeloissa näkemään. Jos Bruinsin kahden suunnan hyökkäyspeli jatkuu samanlaisena, mihin se runkosarjassa jäi, niin ei tule Montrealilla olemaan helppoa. Loukkaantumishuolia ei hyökkäyksessäkään Bruinsilla juurikaan ole. Ainoastaan lähes koko kauden lasaretissa viettänyt Marco Stürm tulee olemaan poissa loppukauden.

Montreal pääsee myös suht ehjänä playoffeihin hyökkäyspään osalta, tosin sivussa ovat Sergei Kostitsyn ja tärkeää kokemusta tuova Robert Lang, joka loukkaantui runkosarjassa, ja hänen kautensa on ohi. Miltei tämän loukkaantumisen jälkeen alkoi myös Montrealilla mennä entistä heikommin ja koko ajan joku pelaaja oli rikki. Milloin Tanguay, milloin Koivu. Runkosarjan loppuun Habs sai kuitenkin rakennettua ketjun Alex Tanguay - Saku Koivu - Alexei Kovalev. Tämä olikin Montrealin juhlakauden playoff-pelien kannalta elintärkeä asia, sillä ketju teki tuhoisaa tulosta hyökkäyspäässä. Varsinkin välillä hiljaiseloa elänyt Kovalev syttyi viimeisillä kierroksilla ilmiliekkeihin ja hän osoitti, miksi hän on yksi NHL:n taitavimpia pelaajia. Ketjun pitää jatkaa samaa pistetehtailua, jotta menestys Montrealiin saapuisi. Ja kun kyseessä on herrat Tanguay, Koivu ja Kovalev, niin heidän peliin tuskin Montrealin unelma kaatuu.
Jos ykkösketju näiden tärkeimpien pelien alla näyttää hyvältä, niin samaa ei voi kakkosketjusta sanoa. Kakkosketjua on pyöritetty pitkin runkosarjaa, ja Plekanecin ympärillä on ollut ketä milloinkin, mutta toivottua tulosta ei ole syntynyt. Viimeisessä ottelussa hieman väläytellyt tulokas Matt D'Agostini tulee todennäköisesti tähän yhdessä hieman hiljaiseloa viettäneen Andrei Kostitsynin kanssa. D'Agostininissa on potentiaalia terävällä laukauksella varustetuksi sniperiksi ja kun Habsin tulevaisuutta huomioidaan, niin D'Agostini onkin merkittävä nimi.
Kolmos -ja nelosketjun miehistä voitaisiin nostaa esiin muun muassa Cristopher Higgins, jolla riittää energiaa pitää vauhtia yllä isokokoisia Bruins-pakkeja vastaan. Mielenkiinnolla odotan myös koostumuksen Latendresse - Lapierre - Kostopoulos -otteita, sillä tämä ketju oli runkosarjan viimeisessä pelissä hyvin energinen, ja vauhtia pitävät miehet muutenkin yllä.
BGL-faneille sanottakoon se, että taitaa paikka kokoonpanossa olla tiukassa, mutta henkilökohtaisesti toivon, että ainakin yhteen peliin saapuu vanha herra Laraquekin kouluttamaan Charaa ja Lucicia.

Kokonaisuutena hyökkäyspäässä laajemmalla materiaalilla on liikkeessä Boston, mutta toinen juttu onkin miten nuoret pelaajat, kuten Kessel ja Krejci suoriutuvat kovan paineen alla fyysisessä ja fanaattisessa finaalisarjassa. Lisäksi joukkue lähtee ennakkosuosikkina, joka tuo omat paineensa peliin. Vaikka Montreal pääsee sarjaan altavastaajana, niin paineita on sielläkin puolella esimerkiksi juhlakauden takia. Bostonin hyökkäys näkyy myös aavistuksen fyysisemmältä, mutta sarjassa se sitten nähdään ketä niitä pommeja jakaa.

Tähän vielä molempien joukkueiden plussia ja miinuksia:

Boston

+ Maalivahtikaksikko kokenut ja varma
+ Fyysinen puolustus à la Zdeno Chara
+ Leveä hyökkäysmateriaali ja nopeat suunnanmuutokset
+ Voitto alla Montrealista
-------------
- Ennakkosuosikin paineet
- Historia Montreal-kohtaamisista
- Miten puolustajat pysyvät nopeiden Habs-hyökkääjien perässä?

Montreal

+ Altavastaajan asema
+ Tanguay - Koivu - Kovalev
+ Historia Bruinsia vastaan
+ Kokemus
-------------
- Puolustajien epävarmuus ja loukkaantumiset
- Maalivahtien ailahtelevaisuus
- Jääkö jälkeen fyysisyydessä?

Seuraa heitä

Boston

Tim Thomas

- Tämä SM-liigassakin ihastuttanut ja NHL:ään vanhalla iällä noussut maalivahti pelaa elämänsä vireessä. Erittäin vaikea ohitettava päivästä toiseen.

Zdeno Chara

- Bruins-kapteeni painaa lähes puolet ottelusta kentällä joka pelissä. Kovuutta tulee antamaan, mutta miten jaksaa Habs-hyökkääjien perässä?

Milan Lucic

- Voimahyökkääjä, joka ei pelkää mitään. Pystyy myös hyökkäyspäässä hyviin ratkaisuihin ja on tärkeä palanen ratkaisevissa peleissä.

Montreal

Carey Price

- Esitti ailahtelevia otteita runkosarjassa, mutta nyt pitää saada se sama hyvä vire päälle playoffeihin. Miten nuorukainen kestää suuret paineet?

Mike Komisarek

- Montrealin kaappi, joka antaa ja ottaa mustelmia. Peittää hyvällä prosentilla vetoja. Playoffien kynnyksellä asenne sen kuin kasvaa.

Alexei Kovalev

- Ehkä NHL:n taitavin pelaaja, joka pelaa mielialansa mukaan. Todennäköisesti pudotuspeleissä nähdään se Kovalev, joka on motivoitunut pelaamaan.

Yhteenveto

Ennakkoon NHL:n pudotuspelien ensimmäisen kierroksen fyysisin kohtaaminen. Odotettavissa on verta hikeä ja kyyneleitä. Ennakkoon Bruins näyttää materiaaliltaan kovemmalta, mutta mitä vain voi tapahtua, kun tämä kaksikko kohtaa toisensa.

Veikkaus: 4-2 Bruinsille varmemmalta näyttävän maalivahtipelin ansiosta. Jännä sarja tästä kuitenkin mitä ilmeisimmin tulee. :peukkuylös:
♥ TPS ♥

Avatar
Viestit: 13933
Liittynyt: 03.08.2008 11:45
Suosikkijoukkue: TPS, Calgary Flames

Re: Konferenssipuolivälierä Boston-Montréal

ViestiKirjoittaja Unknown » 17.04.2009 14:07

Perkeles! Boston siis vei ensimmäisen pelin 4-2. Boston oli juuri sen pienen piirun verran Montrealia edessä ja tiukassa pelissä he pystyivät voiton ottamaan. Montreal oli hieman sekoittanut ketjuja, sillä Tanguay oli tiputettu kakkoseen Plekanecin ja Higginsin vierelle ja ykkösessä Kovalevin ja Koivun kanssa pelasi itse Laraque :) BGL:llä olikin jahti päällä, mutta ei lämmennyt Lucic eikä Chara tappeluun.

Ekassa erässä Boston painoi vahvasti päälle ja 13 minuutin jälkeen se palkittiin. Phil Kessel sai laittaa kiekon tyhjiin, kun David Krejci huitaisi kiekon Pricen räpylän alta hänelle. Tätä myös Price protestoi voimakkaasti, mutta maali hyväksyttiin. Ja vain minuutti tästä, niin Krejci iski pelin jo 2-0:aan. Montreal sai kuitenkin tärkeän kavennuksen erän loppuun, kun Higgins pääsi tälläämään kiekon häkkiin Metropolitin hyvästä syötöstä.

Toinen erä mentiin pitkään ilman maaleja, mutta 17:lla minuutilla Habs väänsi tasoihin. Ylivoima oli juuri päättynyt, kun kiekko ajautui Kovaleville Koivun ja Gorgesin kautta. Tuloksena tulinen ja tarkka lämäri yläkulmaan ja kolmanteen erään lähdettiin 2-2 -tilanteesta.

Pelin voittomaali nähtiin 51:n peliminuutin jälkeen Bruins-ylivoimalla, kun Chara pyssytti kiekon lämärillään maaliin. Loppulukemat tyhjiin teki Kessel.

Tiukkaa vääntöähän tämä oli, joten toisesta pelistä vaan sarja tasoihin!
♥ TPS ♥

Avatar
Viestit: 13933
Liittynyt: 03.08.2008 11:45
Suosikkijoukkue: TPS, Calgary Flames

Re: Konferenssipuolivälierä Boston-Montréal

ViestiKirjoittaja Unknown » 19.04.2009 10:24

Surulliselta se täälläkin näyttää. Turpaan Habs otti viime yönä 5-1 ja Gainey toteutti jälleen fantasioitaan: Laraque ykkösketjussa. Nähtiin sentään viimeisessä erässä Tanguay-Koivu-Kovalev, muttei se mitään auttanut. Savard on liekeissä ja hyvin säestävät muutkin pelaajat häntä.

Eka erä oli Boston-hallintaa ja puolessa välissä verkko heilui yv:llä. Maalin teki itse Savard. Kiekko pyöri jotenkin b-pisteiden väliin ja siitä Savard niittasi sen sisään. Lisää tuli ajassa 15.12, kun Chuck Kobasew iski pelin 2-0:aan reboundista. Näissä lukemissa mentiin erätauolle Pricen hyvillä torjunnoilla.

Toinen erä lupaili jälleen hyvää Montrealille. Erän puolivälissä verkot tötterölle, kun Kovalev toi Habsin maalin päähän maskin takaa tulleella vedolla. Hyvän poikittaissyötön tähän tarjoili Saku Koivu. Ei kuitenkaan kestänyt kauaa, kun peli oli 3-1 -tilanteessa. Kokoonpanoon nostettu Shane Hnidy vei hieman helponoloisesti Bruinsin 3-1 -johtoon. Ja heti perään tuli lisää. 4-1 ylivoimalla ja Ryderin poikittaissyötöstä pääsi nauttimaan illan toisellaan Savard. Ja kun erää oli vain 2 sekuntia jäljellä, tuli 5-1 Michael Ryderin mailasta ja kolmanteen erään Price nostettiin luukkuvahdiksi.

Kolmannessa erässä ei maaleja nähty, mutta yksi mielenkiintoinen episodi. Mathieu Schneider ja Milan Lucic tökkivät hieman toisiaan, joka yltyi siihen, että Lucic paukutti pari kertaa poikittaista Schneideriin. Lapierre tuli paikalle ja Lucic veti häntä poikittaisella päähän, jolloin Lapierren kypärä lähti irti. Komisarek ei tuollaista katsellut ja tuli hieromaan Lucicin naamaa. Poikkarista päähän Lucicille vitonen ja todennäköinen pelin tai parin huili. Tilanteen voi katsoa täältä.
Halak oli siis tässä erässä maalilla ja torjui pari hyvää torjuntaa, joten toivottavasti hän on seuraavassa matsissa maalilla. Price toki torjui hienoja torjuntoja, mutta noita helppoja ei saa tulla.

Huonoltahan tuo näyttää Montrealin kannalta ja asiaa pahentaa entisestään Markovin poissaolo. Kotipelit on pakko hoitaa, mutta ei tässä kovin optimistinen voi olla.
♥ TPS ♥

Avatar
Viestit: 13933
Liittynyt: 03.08.2008 11:45
Suosikkijoukkue: TPS, Calgary Flames

Re: Konferenssipuolivälierä Boston-Montréal

ViestiKirjoittaja Unknown » 23.04.2009 07:07

Noniin se oli sitten sen sarjan loppu. Boston oli todella vakuuttava, eikä antanut mitään saumaa Habs-miehistölle, varsinkin kun kahdesta viimeisestä pelistä puuttui elintärkeät Lang, Tanguay, Schneider ja Markov.

Game 4:ssa Boston kyykytti Habseja joka osa-alueella. Tosin loistavan lähdön Habs sai peliin, kun Saku Koivu kuskasi kiekon alueelle ja jätti Kostitsynille taakse. Koivu ajoi itse maskiin ja Thomas oli voimaton tämän maskin edessä ja Kostitsyn vei Canadiensin 1-0 -johtoon. Johtoasema säilyikin erän kolmanneksi viimeiselle minuutille asti. Roman Hamrlik perseili kiekon kanssa puolustuspäässään ja Ryder pamautti lämärillä pelin tasoihin. Tärkeän johtomaalin Bruins iski erän viimeisellä minuutilla. Higgins löysäili puolustuspäässä ja Krejci karvasi kiekon ja syötti Ryderille. Ryder antoi hienosti takaisin ja Krejci pisti tyhjiin ja tilanne 2-1.

Toisessa erässä sarja ratkesikin lopullisesti, osin linjatuomarin avustuksella. Kessel pääsi jäähyaitiosta karkuun, mutta avauksen hän sai lapaansa vasta sinisen väärällä puolella. Tuomari ei kuitenkaan tätä huomannut ja Kessel iski läpiajosta 3-1. Minuutti tämän jälkeen peli ratkesi lopullisesti Ryderin illan toiseen Krejcin hienon poikittaissyötön jälkeen. Erän lopussa Komisarek yritti vielä tapella Lucicin kanssa, mutta ei hän Milanille pärjännyt.

Kolmannessa erässä ei maaleja nähty, mutta Komisarekin pinna ainakin paloi. Hän veti poikittaisella mailalla Lucicia päähän, josta Komisarek sai lähteä pihalle. Lucic jatkoi peliä, vaikka poski aukesikin. Selvästi Komisarekia vitutti se Lucic & Lapierre -episodi.

Surullistahan tuo oli Montrealin kannalta. Nyt kiinnostaa vain se, mitä tekee Saku Koivu. Tuleeko hän MM-kisoihin(en usko), tekeekö hän sopimuksen Habsin kanssa vai vaihtaako seuraa?
♥ TPS ♥

Avatar
Viestit: 11211
Liittynyt: 18.11.2008 00:25
Suosikkijoukkue: Oulun Kärpät

Re: Konferenssipuolivälierä Boston-Montréal

ViestiKirjoittaja Nestori » 23.04.2009 14:50

Unknown kirjoitti:Surullistahan tuo oli Montrealin kannalta. Nyt kiinnostaa vain se, mitä tekee Saku Koivu. Tuleeko hän MM-kisoihin(en usko), tekeekö hän sopimuksen Habsin kanssa vai vaihtaako seuraa?


Pelin jälkeen Koivu sanoi Hockey noght in Canadan haastattelussa, että "En usko, että kukaan tietää mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Joukkueessa on monta muutakin pelaajaa ilman sopimusta".

"En ole ajatellut asiaa, vaan olen yrittänyt keskittyä pudotuspeleihin. Nyt täytyy ottaa vähän etäisyyttä jääkiekkoiluun. Minulla ei ole mitään syytä lähteä Montrealista, mutta sopimuksen tekoon tarvitaan kaksi osapuolta".

Montreal Gazettelle Koivu kertoi, että "Nyt on tyhjä tunne. Me valmistauduimme voittamaan ja jatkamaan viidenteen otteluun. Kestää aikansa, että tajuaa, että kiekkoilu loppui tältä keväältä".
Oulun Kärpät

Paluu NHL

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa