Konferenssipuolivälierä Pittsburgh-Philadelphia

Keskustelua NHL:stä ja sen pelaajista.

Kumpi menee jatkoon?

Pittsburgh
10
59%
Philadelphia
7
41%
 
Ääniä yhteensä : 17
Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 8254
Liittynyt: 17.02.2008 21:51
Suosikkijoukkue: Rosenlewin Urheilijat-38, St. Louis Blues, HK TsSKA Moskova, HC Luvia

Konferenssipuolivälierä Pittsburgh-Philadelphia

ViestiKirjoittaja HijoDelViento » 13.04.2009 12:52

Tähän ketjuun kaikki keskustelu tästä sarjasta.

Otteluohjelma:

16.4 02:00 Pittsburgh-Philadelphia 4-1
18.4 02:00 Pittsburgh-Philadelphia 3-2 ja.
19.4 22:00 Philadelphia-Pittsburgh
22.4 02:00 Philadelphia-Pittsburgh

Tarvittaessa:

24.4 02:00 Philadelphia-Pittsburgh
25.4 22:00 Pittsburgh-Philadelphia
28.4? Philadelphia-Pittsburgh
Ehkä kommentoitavaa? Rekisteröidy mukaan ja anna sanataiteen miekkasi sivaltaa.............................

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 14833
Liittynyt: 12.05.2008 16:38
Paikkakunta: Kuopio
Suosikkijoukkue: TPS, NHL, Junnut

Re: Konferenssipuolivälierä Pittsburgh-Philadelphia

ViestiKirjoittaja Legenda » 13.04.2009 16:31

Ennakkoon ehdottomasti yksi mielenkiintoisimmista sarjoista. Molemmat joukkueet pystyvät fyysiseen peliin vähintään yhtä hyvin kuin taidolliseen peliin. Kummallakin joukkueella on vahvat sentteri, vahvat laiturit ja varmat maalivahdit. Puolustus on ainoa jossa Philadelphia vie niukan voiton. Tarkempaa analyysiä kuitenkin alempana.

Maalivahdit

Martin Biron & Antero Niittymäki vs. Marc-Andre Fleury & Mathieu Garon

Molemmilla on selvillä selkeät ykkösvahdit ja kakkoset eivät tule välttämättä olemaan kovin suuressa roolissa tässä sarjassa. Martin Biron pelasi alkukaudella todella ailahtelevasti, mutta niin teki koko Phillyn joukkue. Biron on loistava maalivahti kun saa sen oikean draivin päälle. Ja kun se draivi on päällä hän kannattelee joukkuetta kuin joukkuetta. Biron kokosi tällä kaudella 29 voittoa, 19 tappiota ja 5 jatkoaikatappiota saldokseen, joten tältä osin alkukauden ailahtelevaisuus korostuu entisestään. Loppukaudesta kuitenkin voittoja tuli tärkeissä paikoissa ja Biron näytti kyntensä.
Kakkosena oleva Niittymäki kokosi saldokseen 15 voittoa, 8 tappiota ja 6 tappiota jatkoajalla. Tällä saldolla luulisi edes pariin otteeseen pääsevän luukulle pudotuspeleissäkin, mutta John Stevensin tuntien pelitapa pyritään pitämään samana koko sarjana ajan, joten muutosta ei liene luvassa kuin pakon edessä.

Toisessa päässä M-A Fleury kokosi kauden aikana saldokseen 35 voittoa, 18 tappiota ja 7 tappiota jatkoajalla. Vahvempi saldo siis kuin Bironilla, mutta Biron omaa kokemuksen tuomaa rauhallisuutta enemmän. Toki Fleury piti viime kaudella Pensejä mukana tiukoissa paikoissa, mutta finaaleissa näki sitten vihdoin, että kyllähän se M-A on myös pelkkä kuolevainen ja ohitettavissa. Jos Fleury pystyy pitämään tasaiset otteensa ja rauhallisuutensa koko playoffien ajan on vain taivas rajana. Jos kuitenkin Philadelphia pääsee iskemään jossain sarjan matsissa esimerkiksi viisi maalia Fleuryn selän taakse niin se murentaa hyvin nuoren maalivahdin itseluottamusta.
Varamaalivahtina toimii sitten kesken kauden hankittu Mathieu Garon joka tuo myös omanlaisen kokemuksensa, jos ei kentälle niin ainakin vaihtoaitioon. Pensin nuorelle joukkueelle Garon on omalta osaltaan hyvä tuutori joka pystyy rauhoittamaan joukkuetta pelaamaan viileästi ja järkevästi. Maalille Garonilla ei liene asiaa ilman Marc-Andren loukkaantumista, joten pelkkä kakkosvahdin rooli lienee luvassa.


Puolustus

Pittsburgh Penguins

Kritopher Letang, 74, 10+23=33, -7, 24 PIM
Alex Goligoski, 45, 6+14=20, +5, 16 PIM
Sergei Gonchar, 25, 6+13=19, +6, 26 PIM

Philadelphia Flyers

Kimmo Timonen, 77, 3+40=43, +19, 54 PIM
Braydon Coburn, 80, 7+21=28, +7, 97 PIM
Matthew Carle, 76, 5+21=26, +3, 22 PIM

Ylläolevasta huomaa puolustusten eron hyvin. Pittsburgh oli katastrofin partaalla alkukaudesta, kun Gonchar loukkaantui ja oli pitkään poissa. Tämä aiheutti sen, että vielä pari kuukautta sitten Pittsburghia pystyi pitämään lähes varmana pudospelien ulkopuolelle jäävänä joukkueena. Niin vain Goncharin palattua ja parin tärkeän kulmapalasen hankkimisen jälkeen Pens sai pelinsä uomiin ja pääsi pudotuspeleihin. Kysymysmerkkinä kuitenkin on, että miten paljon Gonchar pystyy painamaan puolustuksessa? Pittsburghin puolustus on kapeaa kuin lanka ja jos Gonchar ei jaksa pelata jokaisessa ottelussa yli 25 minuuttia niin Pittsburgh on vuotamassa. Goncharin rauhallisuus on yksi tärkeä osanen Pittsburghin nousuun. Toki Letang on ottanut harppauksen eteenpäin, mutta se ei riitä kovissa peleissä. Ei lähelläkään.
Myös fyysisyys loistaa poissaolollaan Pittsburghin puolustuksessa. Hal Gill ja Brooks Orpik ovat käytännössä ainoat puolustajat, jotka kykenevät siirtämään isompiakin miehiä pois maalinedustalta. Etenkin Letang sekä puolustajat kuten Scuderi ja Eaton tulevat olemaan vaikeuksissa esimerkiksi Scott Hartnellin ollessa maalilla maskissa tai sörkkimässä kiekkoa.

Philadelphialla taas on suht positiivinen tilanne puolustuksessa. Kimmo Timonen on noussut loppukautta kohden omalle tutulle tasolleen ja ottanut sitä kiekollista roolia. Braydon Coburn on ottanut ison loikan kiekollisessa pelissä, mutta hoitanut myös puolustusvelvoitteet varsin mallikkaasti. Randy Jonesin paluu puolustukseen tulee myös näkymään positiivisella tavalla pudotuspeleissä. Tehot 5+26 viime kaudella tehnyt Jones tulee olemaan Timosen ohella tärkeässä roolissa etenkin ylivoimalla viivapelaamisessa. Tällä kaudella pahan loukkaantumisen jälkeen Jones ei ollut entisensä, mutta väläytteli pariin otteeseen runkosarjan lopulla. Eikä unohtaa voi myöskään Matt Carlea. kaudella 06/07 teki kelpo pisteet, 11+31=42, San Josen puolustuksessa, joten käsiä todellakin löytyy.
Fyysisyydessä sitten Flyers viekin voiton. Coburn on on Andrew Albertsin ohella todella tehokas kaksikko ottamaan miehiä pois maalinedustalta ja viime kevään playoffeissa Alex Ovechkinin pimentänyt Timonenkin pystyy tarvittaessa pienestä rungosta huolimatta siirtämään isojakin miehiä pois maalinedustalta maleksimasta.


Hyökkäys

Philadelphia Flyers

1. Jeff Carter, C, 82, 46+38=84, +23, 68 PIM
2. Mike Richards, C, 79, 30+50=80, +22, 63 PIM
3. Simon Gagne, LW, 79, 34+40=74, +21, 42 PIM
4. Scott Hartnell, LW, 82, 30+30=60, +14, 143 PIM
5. Joffrey Lupul, RW, 79, 25+25=50, +1, 58 PIM

Pittsburgh Penguins

1. Evgeni Malkin, C, 82, 35+78=113, +17, 80 PIM
2. Sidney Crosby, C, 77, 33+70=103, +3, 76 PIM
3. Chris Kunitz, LW, 82, 23+30=53, +12, 71 PIM
4. Jordan Staal, C, 82, 22+27=49, +5, 37 PIM
5. Bill Guerin, RW, 78, 21+27=48, -12, 81 PIM

Hyökkäys onkin sitten vähän niin ja näin. Itse sanoisin, että loppupeleissä Philadelphian hyökkäys on tasaisempia ja laadukkaampi kun tiukka paikka tulee. Koko Phillyn hyökkääjistön kärki kuusikko pelasi todella tasaisen runkosarjan ja pystyi ratkomaan tiukkoja pelejä oikeilla hetkillä. Jeff Carter otti askeleen NHL-tähtien joukkoon, Mike Richards näytti jälleen miksi juuri hän on Philadelphian nuorin kapteeni seuran historiassa ja Scott Hartnell oli oma itsensä. Likaista peliä ja tärkeitä maaleja. Tähän vielä kun lisää Simon Gagnen nousun takaisin sille omalle (tai ainakin lähes omalle) tasolleen ja Joffrey Lupulin, Claude Girouxin ja Mike Knublen vahvat vireet oikeaan aikaan niin voi sanoa, että kyllä tämän sarjan voitto on mahdollinen.

Pens'llä onkin sitten kaksi maailman parhainta sentteriä, joten siltä osin heillä on varsin mukava tilanne playoffeissa. Laiturit kuitenkaan eivät ole enää maailman terävintä kärkeä, joten suuri osa mahdollisesta potentiaalista menee hukkaan. Pystyvätkö herrat kuten Bill Guerin, Ruslan Fedotenko, Chris Kunitz ja Petr Sykora tekemään tarpeeksi niitä tärkeitä maaleja näiden kahden herran syötöistä? Runkosarjassa ainakin Fedotenko, Sykora ja vielä Satan floppasivat oikein kunnolla. Tosin Sykora on ollut jo ns. floppi viime kaudellakin, mutta ei voi mitään. Pens-fanien auttaa vain toivoa, että joukkueen palaset naksahtaisivat lopullisesti yhteen ja se kantaisi seuran kohti Stanleyn finaalia. Jos kuitenkin allekirjoittaneelta kysytään niin näin ei tule tapahtumaan. Ketju Kunitz - Crosby - Guerin oli loppukaudesta loistava, mutta se voi olla hyvinkin pelkkää alkuhuumaa. Ketjun peli voi hyvinkin jumittautua kun vielä näissä peleissä, eikä se olisi lopulta mikään yllätyskään. Kunitz pelasi esimerkiksi Anaheimin Stanley Cup - kaudella parasta kauttaan ja sai kasaan 25 maaliakin. Häneltä odotettiin maaleja myös playoffeissa, mutta hän pystyi niitä kasaamaan vain yhden kappaleen verran. Aivan liian vähän. Ainoastaan koko kärkikuusikon täydellinen onnistuminen takaa paikan jatkopeleissä, muu ei riitä.

Fyysisellä puolella tilanne kääntyy Flyersille. Tiukoissa peleissähän tunnetusti tappeluita tulee kun tunteet kuohahtavat ja jotkut tietyt tappelut pystyvät jopa sytyttämään joukkuee koko sarjan voittoon asti. Tähän fyysisyyteen vielä kun lisää joukkueiden taklausvoimat niin voi ymmärtää eron.
Pens voi heittää jäälle hyvin tiukoilla hetkillä Eric Godardin ja Matt Cooken luomaan pelkoa ja kipua vastustajiin, mutta tämän jälkeen on kovin hiljaista. Ainoat kovaan peliin luontevasti pystyvät pelaajat heidän lisäkseen taitavat olla Ruslan Fedotenko ja Jordan Staal. Crosby nyt on heilutellut pariin otteeseen nyrkkejään tällä kaudella, mutta playoffeissa hän on liian arvokas uhrautuakseen näin.

Kun Flyers taas haluaa satuttaa vastustajaa se voi heittää jäälle tätä tehtävää hoitamaan herrat kuten Arron Asham, Daniel Carcillo, Riley Cote, Mike Richards ja Scott Hartnell. Jokainen edellämainituista taklaa hanakasti ja tiputtaa hanskansakkin oman joukkueensa eteen. Ainoa miinus on, että Flyersilta ei löydy Pensien tapaan raskaan sarjan tappelijaa. Sellainen voisi olla kullanarvoinen kun Godard on jäällä. Silti Flyers vie Penguinsejä fyysisyydessä miten haluaa ja se on ainoastaan fakta.


Oma veikkaus: Flyers jatkoon fyysisyyden ja paremman puolustuksen kautta otteluvoitoin 4-2.
"Ei Ilveksellä huonosti mene. Lehdistötilaisuudessakin on tarjolla puoliksi syöty viineri."
- Marko Leppänen @ Twitter

Reijo Mäki kertoi, että aikanaan Turun Palloseurassa pelannut Mal Davis harrasti seksiä naisen kanssa kun muut juhlijat oliva löivät ympärillä tahtia. Aktin jälkeen Davis oli siirtynyt suoraan katsomaan videolta omia maalejaan.

Viestit: 4787
Liittynyt: 08.04.2008 15:51
Suosikkijoukkue: Sabres, Ilves

Re: Konferenssipuolivälierä Pittsburgh-Philadelphia

ViestiKirjoittaja Afinogenov » 18.04.2009 00:37

Ensimmäinen koitos Mellonilla päättyi Penguinsin 4-1 voittoon.

Daniel Carcillo on asetettu yhden ottelun pelikieltoon taklattuaan Maxime Talbottia päähän ottelun lopulla. Itse tilanteesta Carcillo ei saanut jäähyä, vaan pelikielto annettiin vasta ottelun jälkeen.

NHL:n mukana Carcillon taklauksessa oli kyse niin sanotusti viestin lähettämisestä pelin lopussa, kun ottelu on jo ratkennut. NHL oli pudotuspelien alla teroittanut seuroille, että tätä kulttuuria ei sallita.

Puolen tunnin päästä alkaa Mellonin toinen koitos. Eiköhän Flyers kaiva voiton.
Dion Darling on tappelija, jonka sukunimestä ei kannata laskea hänen kanssaan leikkiä. Muutoin on luvassa kylmää kyytiä...

Paluu NHL

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa