Kauden 09-10 läpimurrot

Keskustelua NHL:stä ja sen pelaajista.
Avatar
Viestit: 2395
Liittynyt: 26.06.2009 01:28
Suosikkijoukkue: Ilves ja Minnesota Wild

Kauden 09-10 läpimurrot

ViestiKirjoittaja Burns8 » 01.08.2009 22:47

Keskustelua ensi kauden lopullisista läpimurron tekevistä pelaajista.

Juttu NHL.comissa ja niiden arviot:

1. Steven Stamkos(ikä 19), Tampa Bay Lightning
2. Jack Johnson(22), Los Angeles Kings
3. Claude Giroux(21), Philadelphia Flyers
4. Ryan Callahan(24), New York Rangers
5. Valtteri Filppula(25), Detroit Red Wings
6. Erik Johnson(21), St. Louis Blues
7. Derick Brassard(21), Columbus Blue Jackets
8. Kyle Okposo(21), New York Islanders
9. James Sheppard(21), Minnesota Wild
10. Sam Gagner(10.8 -> 20), Edmonton Oilers

Eli kenen uskotte tekevän ensi kaudella parhaimman läpimurron NHL-pelaajien eliittiin?

Näistä oman näkemykseni mukaan uskon Derick Brassardin tekevän ensi kaudella parhaimman läpimurron. Pelasi viime kaudellakin jo todella hyvin kunnes loukkantui tappelussa James Nealia vastaan. Ensi kaudella jos vaan pääsee pelaamaan ehjän kauden ja annetaan vastuuta Nashin rinnalla niin uskon, että Brassard pelaa hyvän kauden tehojen valossa ja nostaa pelinsä seuraavalle tasolle.
Ryan Callahan ja Filppula alkavat olla jo siinä iässä, että ensi kaudella sen läpimurron on tultava tai molemmat jäävät ikuisiksi lupauksiksi. Filppulalla ensi kaudella edellytykset on, sillä Valtteri alkaa lukeutua Detroitin tärkeimpiin pelaajiin kun Hudler, Hossa ja Samuelsson lähtivät Wingseistä. Filppula saa enemmän vastuuta, joten pitäisi pisteitäkin tulla.
Kumpaakaan Johnsonia ja Girouxia en seurannut hirveästi viime kaudella, joten heistä en sano mitään. Listan kolmesta viimeisemmästä en myöskään oikein osaa sanoa mitään, mutta kaikki pelasivat viime kaudella ihan kelpo kaudet ja ensi kaudella odotetaan tasonnostoa kaikkien osalta.
"I respect Koivu. I respect how this guy despises to lose." ------ Brent Burns #8 - Mikko Koivu #9 - Martin Havlat #24

Avatar
Viestit: 3686
Liittynyt: 02.02.2009 11:29
Paikkakunta: Helsinki
Suosikkijoukkue: KooKoo, TPS, Hershey Bears & Washington Capitals

Re: Kauden 09-10 läpimurrot

ViestiKirjoittaja Metsäkulma » 02.08.2009 21:45

Caps-fanina on toki helpoin kommentoida ketkä Capsista sen läpimurron voisivat tehdä. Potentiaalisia jamppoja on parikin.

1) Semen Varlamov, 21, G
Viime kaudella Playoffeissa hurmannut Semen (Semjon, Simeon, miten kuka ikinä haluaakin kirjoittaa) pelasi viime kaudella runkosarjassa kuusi peliä mutta valtasi ykkösmaalivahdin tontin itselleen playoffsien toisessa pelissä sen jälkeen kun Theo oli haparoinut ensimmäisessä. Aloittanee kauden ykkösmaalivahtina satumaisten playoff-otteidensa jälkeen enkä voi kuvitella että Jose Theodore pystyisi enää nuorta venäläistä haastamaan saatika ohittamaan nokkimisjärjestyksessä.

2) Karl Alzner, 20, D
Runkosarjassa loukkaantumissuman vuoksi Karl pääsi Capsiin koittamaan 30 ottelun ajaksi ja jälki oli lupaavaa. Tehopisteitä syntyi toki vain 5 mutta pelasi varmaa peruspeliä ja osoitti pysyvänsä mukaan NHL-vauhdissa. AHL:ssä oli erittäin vakuuttava ja aloittanee tulevan kauden ylhäällä. Odotukset organisaatiossa on kovat, toivottavasti kesän 2007 #5 overall pystyy odotuksiin vastaamaan.

3) Jeff Schultz, 23, D
Takana jo 174 runkosarjan NHL-ottelua mutta lopullinen läpimurto vielä nuorelta puolustajalta on tekemättä. Isokokoinen (198cm/100kg) pakkijärkäle on kyllä tilastojen valossa (viime kaudella 64gp, +13) pelannut hyvin mutta suuri askel suuren yleisön tietoisuuteen on ottamatta. Heikohkossa Caps-puolustuksessa Schultzin pitäisi pystyä murtautumaan jopa ykköspariin Greenin kaveriksi, saapa nähdä pystyykö hän siihen.

4) Tomas Fleischmann, 25, RW
Ikää alkaa jo olemaan takavuosien hot prospectilla eikä läpimurtoa ole tehty. Alkaa olemaan Now or never -tyyppinen kausi käsillä. Kivikovassa Caps-hyökkäyksessä pitäisi pystyä raivaamaan tie hyökkääviin ketjuihin ja tekemään +50 pistettä jos meinaa NHL-uraansa jatkaa eikä palata Eurooppaan. Puolustavissa ketjuissa Flashista ei ole mitään iloa, pikemminkin haittaa. Viime kaudella syntyi kuitenkin 19 maalia mikä on ihan OK-suoritus mutta TOP6-hyökkääjiltä vaaditaan enemmän.

5) Eric Fehr, 24, RW
Saman tyyppinen tilanne kuin Flashilla. Ikää alkaa jo olemaan mutta viime kausi oli vasta ensimmäinen kun Eric sai ylhäällä pelejä yli 25 tililleen. Pelejä tuli jopa 61 mutta pistesaldo jäi 25 pisteeseen. Se on ihan hyvin ensimmäisen kunnon kauden pelanneelta hyökkääjältä mutta tulevalla kaudella pisteitä pitää syntyä rutkasti enemmän jos aikoo edelleen luoda NHL-uraa Capitalsin organisaatiossa. Aikoinaan #18 overallina Capsiin varatun Fehrin piti olla jopa potentiaalinen Ovechkinin tutkapari mutta urakehitys on ollut hieman maissa viime vuosina..

Farmissa on sitten vielä tukku nimiä joiden läpimurto on tulossa mutta ei välttämättä odotettavissa vielä tulevana kautena. Toki jos loukkaantumisia tulee paljon niin kaikki on mahdollista. Puolustajista etenkin John Carlson on kiinnostava nimi mutta myös Joe Finlay ja Pat McNeill ovat lähellä NHL:n ja AHL:n rajan ylitystä kun taas hyökkääjistä Fehrin ja Flashin lisäksi Chris Bourque, Keith "31v" Aucoin, Kyle Wilson, Oskar Osala, Mathieu Perreault ja Andrew Gordon ansaitsisivat viime kauden esitysten perusteella näyttöpaikan ylhäällä..
"Väittää naispuolinen henkilö joka väitti Jesse Virtasen pelanneen kookoossa ja nähneensä hänen pelejään omin silmin"
"Jääkiekko on tilastourheilua"
- Laviols

Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

Re: Kauden 09-10 läpimurrot

ViestiKirjoittaja InFlames » 03.08.2009 19:33

TOP 2

1. Eric Johnson
Kyseisen listan kavereista uskon, että parhaimman läpimurron tulee tekemään viime kauden kokonaan pelaamatta ollut St. Louis pakki Erik Johnson. Viime kauden alla golfauto-onnettomuudessa polven sivusiteet katkonut jenkki teki vaikutuksen itseeni ensimmäisen kerran alle 20vuotiaiden MM-kisoissa. Siellä hänestä jäi kuva, että kaverilla on sulava liike, pehmeät kädet ja pelaa varmaa peliä ilman turhaa hätiköintiä. Ensimmäinen kausi 2007-08 Bluesissa oli myös lupauksia herättävä ja Jonhson takoi mukavat tehotkin, kun 69 pelissä syntyi tehot 5+28=33. Alkukausi on varmasti tahmea, mutta loppukaudesta uskon hänen pääsevän hurjaan vauhtiin.

2. Steven Stamkos
08-09 kesän Draftin ykkösvaraus ei varmasti aivan täyttänyt niitä hurjia odotuksia joita joillakin oli häntä kohtaan. Tehot olivat viime kaudella 79pelissä 23+23=46. Ite odotin Stamkosilta myös hieman parempaa kautta. Tampan kakkosentterinä tällä kaudella varmaan pelaava kaveri tulee jatkamaan siitä mihin viime kauden lopulla jäi. 20 viimeisessä pelissä 19 pistettä. Taitoahan Stamkosilla on, mutta tasaisuus uupui viime kaudella.

Avatar
Viestit: 1174
Liittynyt: 30.11.2008 16:14
Paikkakunta: Helsinki
Suosikkijoukkue: Jokerit

Re: Kauden 09-10 läpimurrot

ViestiKirjoittaja Salama » 11.08.2009 09:42

Tampa-fanin lista:

1.Steven Stamkos
Viime vuoden ykkösvaraus, joka löysi vasta tehot kauden lopussa ja MM-kisoissa. Odotan Stamkoselta vähintään 60 pisteen kauta.

2.Antero Niittymäki
Joo-o, Nitty on jo 29-vuotias, mutta odotan että vihdoin Antero pääsisi näyttämään kyntensä NHL-jäillä.

3. Vladimir Mihalik
- Ty Wishart
Uskon, että jompi kumpi herroista löytää vakituisen paikan Tampan pakistosta.
"Saksalainen perusahteri"
________________________-Antero Mertaranta

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 14833
Liittynyt: 12.05.2008 16:38
Paikkakunta: Kuopio
Suosikkijoukkue: TPS, NHL, Junnut

Re: Kauden 09-10 läpimurrot

ViestiKirjoittaja Legenda » 02.10.2009 11:42

Pistetään nyt oma lehmä ojaan ja koitetaan laittaa jotain järkevää.

Erik Johnson, St.Louis Blues
- Johnson olisi varmasti tehnyt jo menneellä kaudella läpimurtonsa NHL-ympyröissä ilman sitä saatanan golf-kärryä. Nyt on kuitenkin edessä uusi kausi ja uudet kujeet. Takapakkiahan loukkaantuminen varmasti toi sen piirun verran, mutta ottaen huomioon Johnsonin lahjakkuuden ja potentiaalin määrän niin tuon ei pitäisi näkyä kuin korkeintaan pelituntuman puutteena.

Takana Johnsonilla on kuitenkin yksi lähes ehjä NHL-kausi jolloin hän pääsi pelaamaan Bluesin riveissä 69 ottelua. Ottelut toivat tilille 33 (5+28) tehopistettä joka on erittäin väkevä saldo kun otetaan huomioon, että Johnson oli tuolloin 19-vuotias ja Bluesin pelaajisto oli mitä oli. Harjoitusotteluissa Johnson on ollut St.Louisin paras puolustaja tehden viisi tehopistettä (2+3) yhtä monessa ottelussa.

Veikataan Johnsonille sellaista +15 maalin ja +40 tehopisteen kautta hyvän yleispelaamisen ohella.


Dmitry Kulikov, Florida Panthers
- Kulikov oli vielä vähän aikaa sitten epävarma kortti sillä hän ei ollut saanut ollenkaan lupaa Venäjältä kirjoituattaakseen sopimuksen Floridan kanssa. Lupa kuitenkin lopulta saatiin ja näinpä Kulikov sai kirjoitettua entry level sopimuksen Floridan aurinkoon.

Vasta 18-vuotias Kulikov on ollut harjoitusotteluissa todellinen yllätys. Pistepotentiaali toki tuli jo menneenä QMJHL-kautena ilmi kun puolustaja iski hurjat 62 (12+50) tehopistettä 57 ottelussa. Vaan se mikä on eniten yllättänyt on Kulikovin valmius NHL-peleissä. Herra oli Floridan ehdottomia kärkipuolustajia pre-seasonilla. Hän keräsi neljässä ottelussa "vain" kaksi (1+1) tehopistettä, mutta toisaalta hänen tehotilaston lukema (+3) oli Floridan parhaimmistoa. Kulikov on vakiinnuttanut paikkansa Bryan McCaben vierellä ja siinä hän aloittaakin kautensa. Mikäli ensimmäiset yhdeksän peliä menevät hyvin niin paikka ylhäällä on varma. Tällöin uskallan edustaa Kulikoville vahvaa kautta.

Veikkaukset sijoittuvat +5 maaliin ja reiluun 25 pisteeseen sen lisäksi, että Kulikov omaa Floridan parhaimmistoon kuuluvan tehotilaston lukeman.


Wayne Simmonds, Los Angeles Kings
- Pienemmissä joukkueissa on parempi loistaa ja tätä kaavaa noudattaa Simmonds.

21-vuotias hyökkääjä pelasi menneellä kaudella rookie-kautensa NHL:ssä ja tekaisi 82 ottelussa suht tyydyttävät 23 (9+14) tehopistettä tehden hartiavoimin töitä myös omassa päädyssään. 185 senttinen hyökkääjä nimittäin harvoin perääntyy mikäli hänet tappeluun haastetaan ja sen osoittavat myös menneellä kaudella tulleet yhdeksän tappelua. Taistelupareiksi tarttui myös alan osaajia muunmuassa Mike Brownin ja Colin Fraserin muodossa.
Harjoitusotteluissa Simmonds oli koko NHL:n maalipörssin ensimmäisellä sijalla jakaen sen seurakaveri Anze Kopitarin kanssa. Pistepörssissä kuusi (5+1) tehopistettä kerännyt Simmonds päätyi sijalle kaksi.

Simmondsille soisi ehjää kautta. Realistisuuden rajoissa odottaisin häneltä +20 maalia, +40 tehopistettä ja +100 rangaistusminuuttia jossa tappeluviitoset näyttelevät myös isossa osassa.


Ville Leino, Detroit Red Wings
- Pilataan huvi ja otetaan esille ns. varma kortti.

Leino näytti jo menneellä kaudella, että NHL-vauhti ei ole hänelle ongelma vaan hän iski 13 pelaamassaan ottelussa kunnioitettavat yhdeksän (5+4) pistettä. Vaikka tämän jälkeenkin Leino sai kutsun farmiin niin ei pidä unohtaa, että Detroitin valmentaja ylisti häntä jo tuolloin ja sanoi, että Leino on taitavin pelaaja kenet hän on joutunut farmiin passittamaan. Leino saikin kutsun takaisin pudotuspeleissä jossa tilille kertyi seitsemän ottelua ja kaksi (0+2) tehopistettä. Tehopisteiden valossa ei ehkä ihan onnistunein reissu, mutta jälleen kehuja satoi lähes jokaisen ottelun jälkeen.
Harjoitusotteluissakin Leino on kuulunut Detroitin parhaimmistoon sillä hänen lavastaan on syntynyt viisi (2+3) tehopistettä yhtä monessa ottelussa.

Odotetaan Leinolta +50 pisteen kautta heti kättelyssä.


Matt Gilroy, New York Rangers
- 25-vuotias Gilroy on varmasti melkoisen tuntematon nimi, mutta eihän hänellä olekkaan tilillä yhtäkään NHL-ottelua menneiltä kausilta sillä ne hän on viettänyt pelaten Bostonin yliopistossa.

Mennyt kausi oli Gilroylle todellinen lottovoitto. Hän pelasi elämänsä kauden kooten peräti 37 (8+29) tehopistettä pelaamissaan 45 ottelussa. NCAA-mestaruuden voittaneen Bostonin riveissä Gilroy valittiin myös sarjan All-Star miehistöön, hänet valittiin parhaaksi puolustajaksi ja hänet palkittiin arvostetulla Hobey Baker-awardilla.
Harjoitusotteluissa Gilroy oli juuri se puolustaja joka tiputti Ilkka Heikkisen Rangersin farmiseuran riveihin. Vaikka hän ei pisteillä herkutellutkaan niin hänen puolustuspelaamisensa sai valmentaja John Tortorellan suusta tulemaan vuolaasti kehuja ottelusta toiseen. Näinpä hän saa kuin saakin aloittaa kautensa Madison Square Gardenin valoista nauttien.

Odotetaan Gilroylta +30 pistettä.
"Ei Ilveksellä huonosti mene. Lehdistötilaisuudessakin on tarjolla puoliksi syöty viineri."
- Marko Leppänen @ Twitter

Reijo Mäki kertoi, että aikanaan Turun Palloseurassa pelannut Mal Davis harrasti seksiä naisen kanssa kun muut juhlijat oliva löivät ympärillä tahtia. Aktin jälkeen Davis oli siirtynyt suoraan katsomaan videolta omia maalejaan.

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 14833
Liittynyt: 12.05.2008 16:38
Paikkakunta: Kuopio
Suosikkijoukkue: TPS, NHL, Junnut

Re: Kauden 09-10 läpimurrot

ViestiKirjoittaja Legenda » 22.10.2009 10:04

Kova on hehkutus San Jose Jason Demers'a kohtaan eikä syyttä, mutta itselleni on jäänyt mieleen Devin Setoguchin otteet. Vaikka mies onkin jo läpimurtonsa tehnyt NHL-tasolla niin sanotaanko, että tämän kauden lukemat voivat yltyä yllättävän koviksikin. Tähän mennessä yhdeksän ottelua tuonut tilille yhdeksän (7+2) tehopistettä ja tahti näyttää vain kiihtyvän. Lisäksi se fakta, että Setoguchin maaleissa on sitä jotain. Esimerkiksi toinen maali Islandersia vastaan oli kunnon röyhkeä ajo kulmasta maalia kohti, pienet kikkailut ja kiekko ohitse Bironin. Erittäin hieno pelaaja ja pakkohan se on digata.
"Ei Ilveksellä huonosti mene. Lehdistötilaisuudessakin on tarjolla puoliksi syöty viineri."
- Marko Leppänen @ Twitter

Reijo Mäki kertoi, että aikanaan Turun Palloseurassa pelannut Mal Davis harrasti seksiä naisen kanssa kun muut juhlijat oliva löivät ympärillä tahtia. Aktin jälkeen Davis oli siirtynyt suoraan katsomaan videolta omia maalejaan.

Avatar
Viestit: 1476
Liittynyt: 17.02.2008 19:58
Paikkakunta: Vantaa, Finland
Suosikkijoukkue: KalPa, Tampa Bay Lightning, Jokerit

Re: Kauden 09-10 läpimurrot

ViestiKirjoittaja Kossi » 23.10.2009 16:04

Jatkan Stamkosin hehkutusta tännekin.

Steven Stamkos

Seen Stamkos? Yes. Viime kaudella nuori ykkösvaraus teki 23 maalia ja syötti samat 23. Alussa ei ollut helppoa, mutta luottoa tuli ja tulostakin alkoi sitten loppujenlopuksi tulla. Kehityttävää on, mutta kuten alkukauden pelit osoittavat (8 peliä ja 6 maalia) laukaus on kunnossa. Valoisa tulevaisuus varmasti.
Lätkä on tehty koettavaksi livenä!

INTEGROITU UIMALAKKI

Avatar
Viestit: 49
Liittynyt: 27.08.2008 18:10
Suosikkijoukkue: Capitals, Kärpät, Krokkets

Re: Kauden 09-10 läpimurrot

ViestiKirjoittaja goldenawe » 31.10.2009 14:16

Metsäkulma kirjoitti:4) Tomas Fleischmann, 25, RW
Ikää alkaa jo olemaan takavuosien hot prospectilla eikä läpimurtoa ole tehty. Alkaa olemaan Now or never -tyyppinen kausi käsillä. Kivikovassa Caps-hyökkäyksessä pitäisi pystyä raivaamaan tie hyökkääviin ketjuihin ja tekemään +50 pistettä jos meinaa NHL-uraansa jatkaa eikä palata Eurooppaan. Puolustavissa ketjuissa Flashista ei ole mitään iloa, pikemminkin haittaa. Viime kaudella syntyi kuitenkin 19 maalia mikä on ihan OK-suoritus mutta TOP6-hyökkääjiltä vaaditaan enemmän.


Kyllä Flash tavallaan läpimursi itsensä jo viime kaudella, se parinkymmenen pelin kylmä putki (jotain 20 peliä, yksi maali) vain tiputti tuota saldoa aika keskiverroksi. 25+ maalia olisi jo hyvä saldo kakkosketjun hyökkääjälle kuitenkin.

Omat kiinnostukseni Sergei Shirokov ja Viktor Stalberg eivät ole vielä todellakaan onnistuneet. Molemmilla harjoituskauden jjyrillä on maalitili avaamatta. Saas nährä miten käy kauden mittaan. Aikaa toki on, vaikka hurri tippui nyt farmiin.

Mielenkiintoinen alkukauden onnistuja "läpimurron" kanssa voisi olla muuten Steve Reinprecht. Tiedän, jo 33-vuotias, mutta vetää nyt huimalla teholla Floridassa, kun saa vastuuta. Ollut ikänsä sellainen huippuluotettava 2-3-ketjun sentteri, mutta aina edellä on ollut joku superlupaus tai iso tähti. Nytkin Weiss on ykkössentteri, mutta tehot ovat kovat muuten heikossa Florida-hyökkäyksessä.
David Krokett Ry. - krokettikansan mekka, taivas ja peersreikä

ShaneDoan

Re: Kauden 09-10 läpimurrot

ViestiKirjoittaja ShaneDoan » 26.11.2009 07:42

Salama kirjoitti:Tampa-fanin lista:

1.Steven Stamkos
Viime vuoden ykkösvaraus, joka löysi vasta tehot kauden lopussa ja MM-kisoissa. Odotan Stamkoselta vähintään 60 pisteen kauta.

2.Antero Niittymäki
Joo-o, Nitty on jo 29-vuotias, mutta odotan että vihdoin Antero pääsisi näyttämään kyntensä NHL-jäillä.

3. Vladimir Mihalik
- Ty Wishart
Uskon, että jompi kumpi herroista löytää vakituisen paikan Tampan pakistosta.


Stamkos ja Niittymäki ovat tekemässä vahvaa läpimurtoa.

Marian Gaborikille on tulossa lopullinen läpimurto suoraan NHL:n pistepörssin kärkeen/kärkisijoille.

Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

Re: Kauden 09-10 läpimurrot

ViestiKirjoittaja InFlames » 26.11.2009 12:34


Gaborikin alkukausi (7 peliä ja tehot 6+4)

Gaborik on aloittanut kauden huikealla otteella. Seitsemässä pelissä on syntynyt tehot 6+4 ja se oikeuttaa pistepörssissä sijaan neljä. Rangersin ykkösketjun laidalla tehot ovat olleet kovaa luokkaa huomioioden ykkösketjun tason. Rangersin ykkössentterinä on ollut Brandon Dubinsky, joka on varmasti liigan heikoimpia ykkössenttereitä ja ei pysty ruokkimaan niin hyvin tuulennopeaa Gaborikkia miten esimerkiksi Nicklas Bäckström pystyy ruokkimaan Ovechkinia. Toisella laidalla on Tampa Baystä tullut tsekki Vaclav Prospal. Pakkiparina on pitkälti ollut Marc Staal-Dan Girardi kaksikko, jonka otteisiin olen myös ollut näkemissäni kolmessa pelissä tyytyväinen (ke-to yön Rangers-Kings raportti tulee sitten vähä myöhässä.) Niin paljon muuta hässäkkää ollut etten ole kerennyt pitkiä juttuja rustaamaan.
Noista Rangersin seitsemästä pelistä olen katsonut kolme ja koko joukkue on pelannut loistavasti, mutta varsinkin Gaborikin peli on ollut todella korkealla tasolla. Paikkoja on toki hukattukin, mutta on kaveri nakuttaa tappavalla rannarilla ilman maskiakin maaleja! Gaborikin rannari lähtee todella nopeasti, tarkasti ja kovaa. Mailan liike on niin nopea, että se tekee siitä vaikean maalivahdeille. Gaborik suurin valtti on kuitenkin hänen huikea lähtönopeus, josta on alivoimallakin valtavasti apua. Gaborik nimittäin raataa myös paljon alivoimalla. Todennäköistä onkin, että tällä kaudella tullaan näkemään monta alivoimamaalia Gaborikin tekemänä.

Odotukset tähän kauteen Gaborikilta. Suurin toive olisi, ettei loukkaantumisista kärsinyt liigan suurimpiin tähtiin kuuluva hyökkääjä loukkaantuisi jälleen, vaan saisi pelata suht ehjän kauden jolloin 100 pisteen maaginen raja ylittyy hyvin todennäköisesti. Gaborik kuuluu niihin harvoihin pelaajiin jolle on täysin realistista rikkoa maaginen 50 maalin raja. Liigan parhaita maalintekijöitä nopeutensa ja laukauksensa ansiosta. Rangersista on tullut itelle se toinen suosikkijoukkue Minnesota ohella, koska Gaborik on se oma suosikkipelaaja ja sinne seuraan minne kaveri menee, niin menee myös pala omaa sydäntä. Minnesota kuitenkin on seurana se oma ykkösseura.


Tuo Gaborikin pistetahtihan ei ole mikään yllätys ja läpimurrosta voi toki puhua kun kaveri on ollut, niin usein loukkaantuneena. Näin kirjoittelin jo alkukaudesta ja ennen kauden alkua tein tuon pelaajakortin (Marian Gaborik Rangersiin ketjuun.) Gaborikin rannelaukaus on liigan kolmen kovimman ja tarkimman vedon joukossa, jolla tehdään tuhoa ilman maskiakin. On ihailtavaa katsoa miten tämä oma suosikkipelaaja on loistanut Rangersissa. Sadan pisteen ylitys oli täysin odotettavissa, jos Gaborik pysyy terveenä. Ruokinta ei edes Dubinskyn ja kumppaneiden rinnalla ole läheskään samaa tasoa, mitä se on monissa muissa seuroissa. Gaborik on muutaman pelin jo ollut sivussakin, mutta ei se menoa ole haitannut. Toivottavasti pysyy terveenä loppukauden, niin pisteitä tulee 100-120.

ShaneDoan

Re: Kauden 09-10 läpimurrot

ViestiKirjoittaja ShaneDoan » 27.11.2009 09:40

InFlames kirjoitti:

Gaborikin alkukausi (7 peliä ja tehot 6+4)

Gaborik on aloittanut kauden huikealla otteella. Seitsemässä pelissä on syntynyt tehot 6+4 ja se oikeuttaa pistepörssissä sijaan neljä. Rangersin ykkösketjun laidalla tehot ovat olleet kovaa luokkaa huomioioden ykkösketjun tason. Rangersin ykkössentterinä on ollut Brandon Dubinsky, joka on varmasti liigan heikoimpia ykkössenttereitä ja ei pysty ruokkimaan niin hyvin tuulennopeaa Gaborikkia miten esimerkiksi Nicklas Bäckström pystyy ruokkimaan Ovechkinia. Toisella laidalla on Tampa Baystä tullut tsekki Vaclav Prospal. Pakkiparina on pitkälti ollut Marc Staal-Dan Girardi kaksikko, jonka otteisiin olen myös ollut näkemissäni kolmessa pelissä tyytyväinen (ke-to yön Rangers-Kings raportti tulee sitten vähä myöhässä.) Niin paljon muuta hässäkkää ollut etten ole kerennyt pitkiä juttuja rustaamaan.
Noista Rangersin seitsemästä pelistä olen katsonut kolme ja koko joukkue on pelannut loistavasti, mutta varsinkin Gaborikin peli on ollut todella korkealla tasolla. Paikkoja on toki hukattukin, mutta on kaveri nakuttaa tappavalla rannarilla ilman maskiakin maaleja! Gaborikin rannari lähtee todella nopeasti, tarkasti ja kovaa. Mailan liike on niin nopea, että se tekee siitä vaikean maalivahdeille. Gaborik suurin valtti on kuitenkin hänen huikea lähtönopeus, josta on alivoimallakin valtavasti apua. Gaborik nimittäin raataa myös paljon alivoimalla. Todennäköistä onkin, että tällä kaudella tullaan näkemään monta alivoimamaalia Gaborikin tekemänä.

Odotukset tähän kauteen Gaborikilta. Suurin toive olisi, ettei loukkaantumisista kärsinyt liigan suurimpiin tähtiin kuuluva hyökkääjä loukkaantuisi jälleen, vaan saisi pelata suht ehjän kauden jolloin 100 pisteen maaginen raja ylittyy hyvin todennäköisesti. Gaborik kuuluu niihin harvoihin pelaajiin jolle on täysin realistista rikkoa maaginen 50 maalin raja. Liigan parhaita maalintekijöitä nopeutensa ja laukauksensa ansiosta. Rangersista on tullut itelle se toinen suosikkijoukkue Minnesota ohella, koska Gaborik on se oma suosikkipelaaja ja sinne seuraan minne kaveri menee, niin menee myös pala omaa sydäntä. Minnesota kuitenkin on seurana se oma ykkösseura.


Tuo Gaborikin pistetahtihan ei ole mikään yllätys ja läpimurrosta voi toki puhua kun kaveri on ollut, niin usein loukkaantuneena. Näin kirjoittelin jo alkukaudesta ja ennen kauden alkua tein tuon pelaajakortin (Marian Gaborik Rangersiin ketjuun.) Gaborikin rannelaukaus on liigan kolmen kovimman ja tarkimman vedon joukossa, jolla tehdään tuhoa ilman maskiakin. On ihailtavaa katsoa miten tämä oma suosikkipelaaja on loistanut Rangersissa. Sadan pisteen ylitys oli täysin odotettavissa, jos Gaborik pysyy terveenä. Ruokinta ei edes Dubinskyn ja kumppaneiden rinnalla ole läheskään samaa tasoa, mitä se on monissa muissa seuroissa. Gaborik on muutaman pelin jo ollut sivussakin, mutta ei se menoa ole haitannut. Toivottavasti pysyy terveenä loppukauden, niin pisteitä tulee 100-120.


Joo Gaborikhan ois varmaan jo aikoja sit tehny hirmupisteet ilman loukkaantumisia.

Paluu NHL

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa