NHL, ennakoinnit ja jälkipelit ajalta 28.09-04.10.2009

Keskustelua NHL:stä ja sen pelaajista.
Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 14833
Liittynyt: 12.05.2008 16:38
Paikkakunta: Kuopio
Suosikkijoukkue: TPS, NHL, Junnut

NHL, ennakoinnit ja jälkipelit ajalta 28.09-04.10.2009

ViestiKirjoittaja Legenda » 28.09.2009 12:00

Eli nyt otetaan uusi käytäntö käyttöön. NHL-puolelle avataan jokaiselle viikolle oma ketjunsa jossa keskustellaan sen viikkoisista tapahtumista, otteluista ja muista eventeistä. Toki joukkueiden omiinkin ketjuihin saa raporttia kirjoittaa mikäli haluaa, mutta mieluiten kuitenkin kaikki ketjukoostumukset suun muut härpäkkeet tänne ketjuun ennen otteluita.

Jos / kun avaat ketjun niin muistathan pistää avausviestiisi kaikki sen viikon ottelut. Ne ovat näkyvillä muunmuassa NHL.comin sivustolla. Alla olevien otteluiden ohessa olevat kellonajat ovat Suomen aikaa.

Tulevan viikon ottelut:

Maanantai 28.09.2009
Tappara - Florida Panthers (19:00), Tampere (Tulos: 3-2 Rl.)
HC Davos - Chicago Blackhawks (-), Davos (Tulos: 2-9)


Tiistai 29.09.2009
Linköping HC - St.Louis Blues, Linköping (20:00)
Zürich Lions - Chicago Blackhawks, Zürich (21:15)
Philadelphia Flyers - Minnesota Wild (02:00)
New Jersey Devils - New York Islanders (02:00)


Keskiviikko 30.09.2009
Jokerit - Florida Panthers (19:00), Helsinki
Färjestad BK - Detroit Red Wings (19:45), Karlstad
Texas Stars - Dallas Stars (03:00), Texas


Torstai 01.10.2009
Boston Bruins - Washington Capitals (02:00)
Toronto Maple Leafs - Montréal Canadiens (02:00)
Calgary Flames - Vancouver Canucks (05:00)
Colorado Avalanche - San Jose Sharks (05:00)


Perjantai 02.10.2009
Chicago Blackhawks - Florida Panthers (19:00), Helsinki
St.Louis Blues - Detroit Red Wings (22:00), Tukholma
Carolina Hurricanes - Philadelphia Flyers (02:00)
Pittsburgh Penguins - New York Rangers (02:30)


Lauantai 03.10.2009
Florida Panthers - Chicago Blackhawks (19:00), Helsinki
Detroit Red Wings - St.Louis Blues (22:00), Tukholma
Colorado Avalanche - Vancouver Canucks (22:00)
Boston Bruins - Carolina Hurricanes (02:00)
Buffalo Sabres - Montréal Canadiens (02:00)
New Jersey Devils - Philadelphia Flyers (02:00)
New York Islanders - Pittsburgh Penguins (02:00)
New York Rangers - Ottawa Senators (02:00)
Washington Capitals - Toronto Maple Leafs (02:00)
Atlanta Thrashers - Tampa Bay Lightning (02:00)
Columbus Blue Jackets - Minnesota Wild (02:00)
Dallas Stars - Nashville Predators (03:00)
Edmonton Oilers - Calgary Flames (05:00)
Anaheim Ducks - San Jose Sharks (05:00)
Los Angeles Kings - Phoenix Coyotes (05:30)


4.10 Ei ole merkitty otteluita ainakaan NBC:n mukaan.
"Ei Ilveksellä huonosti mene. Lehdistötilaisuudessakin on tarjolla puoliksi syöty viineri."
- Marko Leppänen @ Twitter

Reijo Mäki kertoi, että aikanaan Turun Palloseurassa pelannut Mal Davis harrasti seksiä naisen kanssa kun muut juhlijat oliva löivät ympärillä tahtia. Aktin jälkeen Davis oli siirtynyt suoraan katsomaan videolta omia maalejaan.

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 14833
Liittynyt: 12.05.2008 16:38
Paikkakunta: Kuopio
Suosikkijoukkue: TPS, NHL, Junnut

Re: NHL, ennakoinnit ja jälkipelit ajalta 28.09-04.10.2009

ViestiKirjoittaja Legenda » 28.09.2009 13:44

Lauantai 03.10.2009 Kuva VS Kuva

Hallitseva Stanley Cup mestari vierailee Nassau Coliseumilla!

- Paljon parempaa NHL-avausta ei Islandersille voisi suoda sillä heti ensimmäisenä pyhättöön luistelee Pittsburgh Penguins Sidney Crosbyn ja Evgeni Malkinin johdolla.

Islanders ei ole turhan paljoa kesän aikana muuttunut. Suurimmat tulijat ovat superlupaus John Tavares sekä maalivahdit Martin Biron & Dwayne Roloson. Niin ikään menetyksiäkään ei olla koettu Isles-ympyröissä sillä varavahteja ja muutamaa roolipelaajaa lukuunottamatta kaikki pelaajat saatiin pidettyä rivistössä. Tästä onkin hyvä jatkaa sikäli, että Islandersin ryhmä esitti paikoittain menneellä kaudella ihan lupaavia otteita ja esimerkiksi Sean Bergenheim väläytteli osaamistaan. Bergenheimin lisäksi läpimurtoa tulevalla kaudella odotetaan ainakin Frans Nielseniltä, Blake Comeaulta, John Tavaresilta sekä Josh Baileylta. Jos heidän lisäkseen muut nuoret pelaajat Kyle Okposon johdolla ottavat askelia eteenpäin voi Islanders tehdä kenen tahansa vastustajan elämästä helvettiä.

Myös Pittsburgh on pystynyt pitämään terävimmän kärkensä kasassa ja sen lisäksi vahvistanut joukkojansa parilla täsmähankinnalla. Hal Gill menetettiin Montréaliin, mutta tilalle tuli kokenut Jay McKee, Jeff Taffen mahdollisen jättämän aukon paikkaa Dallasista tullut, lupaavasti menneellä kaudella esiintyntyt Chris Conner ja maalivahti Mathieu Garonin taas paikkaa loistavasti Washingtonista hankittu erinomainen varamaalivahti Brent Johnson. Sen lisäksi rivit ovat täydentyneet täsmähankinnoilla kuten Mike Rupp. Penguinsilla on siis kaikki mahdollisuudet yltää uudestaan Stanley Cupiin.


Loukkaantumiset Islandersin huolena

- Yksi avausottelun suurimmista kysymysmerkeistä on Islandersin vemppaosasto. Pre-season ei ole ollut kovinkaan suotuisa seuralle ja se onkin menettänyt otteluissa tukun tärkeitä pelaajia kuten Sean Bergenheimin, Doug Weightin sekä Kyle Okposon. Näistä ainoastaan Okposon tilanne on selviämässä ja hän on palaamassa peleihin kauden avaukseen mennessä. Sen sijaan Weight ja Bergenheim ovat täysiä kysymysmerkkejä. Heidän lisäkseen myös Tanskalaissentteri Frans Nielsen on poissa pelaavasta kokoonpanosta kun kausi pyörähtää käyntiin.
Tämä toki avaa nuorille ja pienempään rooliin menneellä kaudelle jääneille kuten Jesse Joensuulle sekä Jeff Tambellinille ovia suurempaa vastuuta kohti, mutta se myös heikentää Islandersin pelaajistoa tuntuvasti. Joensuu ei ole loistanut pre-seasonilla siinä määrin, että pystyisi paikkaamaan Bergenheimin ja Weightia nyt on lähes mahdoton korvata joukkueen sisäiseltä osastolta.

Jääkin siis nähtäväksi mihin rooliin coach-Gordon kenetkin pistää. Saako Joensuu heti alkukaudesta näytönpaikan suurella vastuulla vai ottaako pre-seasonilla hyvin esiintynyt Tambellini paikan ylemmistä ketjuista? Kenties ketjut voisivat olla seuraavanlaiset kun kiekko putoaa jäähän. Olettaen tietysti, että Weight ja Bergie palaavat askiin tuohon mennessä:

Weight - Tavares - Okposo
Bergenheim - Bailey - Hunter
Joensuu - Thompson - Comeau
Moulson - Park - Jackman

Streit - Gervais
Sutton - Martinek
Witt - Hillen

Roloson (Biron)


Tavares vs Crosby

- Melkoisen ironista, että Tavares ja Crosby kohtaavat heti kauden avauksessa. Tavaresia on yleisesti kehuttu yhdessä Sidney Crosbyn kanssa Kanadan lupaavimmaksi kiekkoilijaksi pitkään aikaan ja tämä taas tuo omaa kilpailuhenkeä otteluun.

Muunmuassa Mike Bossyyn sekä Dale Hawerchukiin verrattua Tavaresia odottavat kovat odotukset Long Islandilla. Herralta odotetaan heti ensimmäisellä kaudella kovaa jälkeä, paikoittain ehkä jopa liian kovaa. Tavares on vielä NHL-raakile eikä ole pelannut ensimmäistäkään NHL-peliä Islandersissa, mutta silti odotukset häneltä ovat nousseet jopa 30-35 maalin kausiluokkaan. Tämä taasen olisi melkoisen väkevä veto nuorelta tulokkaalta sillä Islanders ei lähtökohtaisesti ole mikään Stanley Cup Contender vaan lähinnä Taylor Hall Contender. Jos homma lähtee rullaamaan voi jälkeä syntyäkkin siinä 20-30 maalin ja 50-60 pisteen muodossa, mutta kaikki ylinmääräinen kannattaa vielä unohtaa.

Sidney Crosby taasen on kokonaisuudessaan NHL:n kasvot. Historian nuorin kapteeni, kolmesti neljän kauden urallaan 100 tehopisteen rajan rikkonut, pistepörssin voittaja ja ties mitä muuta. Yhteensä neljällä kaudella on pudotuspelit mukaanlukien kertynyt tilille 339 ottelua tehopistein 156+304=460. Tämä kertonee kaiken oleellisen Crosbysta. Häntä vastaan pelatessa täytyy olla alati varpaillaan eikä sekään silti riitä. Crosby juonii joukkuekavereilleen maalintekopaikkoja tyhjästä ja hassuttelee ohitse vastustajasta jos pienikin rako siihen on olemassa. Hänen henkilökohtaisiin taitoihinsa kun lisätään sellaiset mukavat faktat, että hän saa vierelleen maalintekovoimaa Bill Guerinin sekä Chris Kunitzin muodossa ja ylivoimalla hänen kanssaan samassa ketjussa pelannee muuan Evgeni Malkin niin soppa on valmis. Crosby on jälleen ilman loukkaantumisia varma +100 tehopisteen mies NHL:ssä. Mahdollisuudet nousta jopa +130 tehopisteen sentteriksi.


Seuraa heitä

Bruno Gervais, NY Islanders
- 24-vuotias puolustaja on nostanut tasoaan kaudesta toiseen ja tälläkin kaudella häneltä odotetaan sitä lopullista break-upia. Rooli tulee todennäköisesti olemaan aina ykkösparin puolustaja joten peliajasta homma ei jää kiinni. Pysyykö parivaljakko Crosbyn & Malkinin vauhdissa vai kerääkö ruman lukeman tehotilastoonsa?

John Tavares, NY Islanders
- Supertulokkaan ensimmäinen virallinen NHL-ottelu ja se käydään hänen kotihallissaan. Tunnelma on odottava ja heti kättelyssä pitäisi syntyä pisteitä ja sitä kautta voitto Islandersille. Vaan saako Tavares tarpeeksi tukea joukkuekavereiltaan vai jääkö hän liian paljon yksin?

Jay McKee, Pittsburgh Penguins
- McKee hankittiin St.Louis Bluesista waivers-listojen kautta paikkaamaan Hal Gillin jättämää aukkoa. McKee tunnetaan erinomaisen puolustuspään puolustajana, mutta pari viimeistä kautta ovat olleet hiukan oikukkaita. Pystyykö McKee nousemaan takaisin parhaimpaansa ja vakiinnuttamaan paikkansa hallitsevan Stanley Cup mestarin rivistössä?

Evgeni Malkin, Pittsburgh Penguins
- Conn Smythe-trophyn voittanut Venäläissentteri aloittaa neljännen kautensa NHL:ssä ja Pittsburghissa. Jälki on ollut kausi kaudelta kovempaa ja häneltä odotetaan jälleen reilua sataa pistettä. Lyökö "Geno" heti kättelyssä luun kurkkuun Islanders-faneille ja kaataa Islandersin?
"Ei Ilveksellä huonosti mene. Lehdistötilaisuudessakin on tarjolla puoliksi syöty viineri."
- Marko Leppänen @ Twitter

Reijo Mäki kertoi, että aikanaan Turun Palloseurassa pelannut Mal Davis harrasti seksiä naisen kanssa kun muut juhlijat oliva löivät ympärillä tahtia. Aktin jälkeen Davis oli siirtynyt suoraan katsomaan videolta omia maalejaan.

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 25812
Liittynyt: 15.02.2008 16:08
Suosikkijoukkue: HIFK, Montreal Canadiens

Re: NHL, ennakoinnit ja jälkipelit ajalta 28.09-04.10.2009

ViestiKirjoittaja Dev » 28.09.2009 13:54

Torstain Toronto matsista on tulossa varmasti erittäin kovatempoinen ja viihdyttävä ottelu, joka voi kääntyä suuntaan jos toiseen.

Materiaaleja kun katsotaan, niin sanoisin, että Montreal on hiukan edellä Torontoa, vaikka heilläkään ei mikään huono joukkue ole tänä vuonna. Paperilla Montreal näyttää kuitenkin erittäin hyvältä ja oikeastaan suurempia heikkouksia ei edes löydy. Pakistosta löytyy syvyyttä erittäin hyvin ja yksi liigan parhaista kiekollisista pakeista, Andrei Markov, toinen kova kiekollinen pakki on sitten Spacek. Pakistosta löytyy myös mukavasti kokoa ja perussuorittajia, joten en näe tällä alueella mitään ongelmaa. Montrealin suurin huolenaihe on ehkäpä kärkihyökkääjien pieni koko, Gomez 180cm, Gionta 170cm ja Cammallerikin vain 175cm. Näitä kavereita kannattaa vastustajien pommittaa, niin saattaa tulla välillä melko tuskaisia iltoja Habsille. Olenkin kannattanut koko ajan sitä, että jengiin olisi hommattu vielä yksi iso laadukas hyökkääjä, tätä ei kuitenkaan saatu, joten näillä on mentävä. Toivottavasti omista nousee esiin joku iso yllätys.
Maalivahtiosasto on kysymysmerkki. Price oli toissa kaudella hyvässä tikissä, mutta viime kausi oli pettymys ja sitä sotki pahasti loukkaantumiset. Jaroslav Halak on taas kohtuu hyvä kakkosmaalivahti, mutta ei loppupeleissä pysty kannattalemaan joukkuetta samalla tavalla miten Price ajoittain tekee.

Torontoa en ala analysoimaan, koska sitä ei ole tullut juurikaan seurattua.

Kuva

Toronton harjoituskauden ottelut:
Boston - Toronto 3-2
Toronto - Philadelphia 4-0
Toronto - Pittsburgh 4-3
Philadelphia - Toronto 4-5 ja
Pittsburgh - Toronto 2-3 ja
Toronto - Buffalo 2-3
Toronto - Detroit 5-4 ja
Buffalo - Toronto 7-6

2-3-0-3

Voitot, jatkoaikavoitot, jatkoaikahäviöt, häviöt

Kuva

Montrealin harjoituskauden ottelut:
Florida - Montreal 2-3
Ottawa - Montreal 1-2
Montreal - Ottawa 1-6
Montreal - Boston 1-2
Pittsburgh - Montreal 3-4
Boston - Montreal 2-1 ja
Buffalo - Montreal 2-3

4-0-1-2

Voitot, jatkoaikavoitot, jatkoaikahäviöt, häviöt

Torstaisen ottelun tulee ratkaisemaan etukädessä tietenkin maalivahtipeli, pystyykö Price pelaamaan heti kauden alusta lähtien sillä toivotulla tasolla? Miten Toskala suoriutuu tehtävästään toisessa päässä? Harjoituskaudella tuli taas ainakin se yksi tuttu romahtaminen Buffaloa vastaan, näitä tulee kauden aikana aika usein ja toivottavasti myös torstaina. ;)
Yksi suuri kysymysmerkki on myös siinä, miten Toronton pakit pystyvät pitämään Montrealin liukkaat hyökkääjät aisoissa? Paras lääkehän tähän on tietenkin armoton pommittaminen ja kovien otteiden käyttö, tietenkin ilman jäähyjä.

Lopuksi veikkaan Montrealin vievän kauden avauksen lukemin 2-4.
- Olen aina IFK

Avatar
Viestit: 4139
Liittynyt: 07.02.2009 22:53
Paikkakunta: Itä-Kerava
Suosikkijoukkue: Red Wings, Veljekset FILPPULA, KHL-Jokerit

Re: NHL, ennakoinnit ja jälkipelit ajalta 28.09-04.10.2009

ViestiKirjoittaja James » 28.09.2009 23:00

Tuohon aloitusviestiin voisi lisätä Färjestad - Detroit Red Wings pelin joka pelataan keskiviikkona. Peli alkaa klo.
klo 19.45!

On taas sen aika, että suuri ja mahtava NHL on alkamaisillaan. Vielä on voimasuhteet vähän hakusessa kun harjoituspeleistä ei oikein osaa mitään ikinä sanoa ja enkä kyllä ole niitä kovin tarkasti seurannutkaan. Mitä nyt aamuisin katsonut teksti-tv:ltä tulokset.
Eiköhän suunnilleen samat joukkueet tälläkin kaudella ole vahvimmillaan mestaruuskamppailuun. Itse tietenkin Detroitin otteita seurailen ja Filppulan sekä Leinon otteita. Toinen mielenkiinnon kohde on toki Anaheim, vihdoinkin Saku-Teemu parivaljakko yhdessä myös NHL:ssä. Toivottavasti molemmille tulee ehjä kausi.

E. Lisäsin kellonajan kun sen löysin.
Valtteri Filppula:
Runkosarjassa 117+168=285 (Kaikkien aikojen Suomi-pörssissä 22.)
Playoffeissa 19+38=57 (5.)
Maajoukkueessa 7+6=13
SM-liigassa 21+42=63

20.2.1998, 7.5.2003, 26.2.2010 & Jatkoa odotellessa..

Viestit: 4787
Liittynyt: 08.04.2008 15:51
Suosikkijoukkue: Sabres, Ilves

Re: NHL, ennakoinnit ja jälkipelit ajalta 28.09-04.10.2009

ViestiKirjoittaja Afinogenov » 28.09.2009 23:15

Honkanen kirjoitti:Maanantai 28.09.2009
Tappara - Florida Panthers (19:00), Tampere (?)
Aika hampaaton oli esitys Floridalta. Avain miehiä käytettiin säästellen ja muutoinkin pelaajat tekivät sen mitä nyt jaksoivat kentällä kurvailla. Tappara pelasi kyllä hienosti ja illan kruunasi Nestori Lähteen kovat taklaukset sekä Ville Niäminen upea voittomaali! Hakametsässä olikin paikalla häpeällisesti vain reilut 6000 katselijaa. Tapparahan tässä teki ansaitusti vain muutaman kymmenentuhatta euroa tappiota.

Jokatapauksessa hieno kokemus nähdä pitkästä aikaa jäällä kunnon staroja kuten Cory Stillman. :tuoppi:
Dion Darling on tappelija, jonka sukunimestä ei kannata laskea hänen kanssaan leikkiä. Muutoin on luvassa kylmää kyytiä...

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 14833
Liittynyt: 12.05.2008 16:38
Paikkakunta: Kuopio
Suosikkijoukkue: TPS, NHL, Junnut

Re: NHL, ennakoinnit ja jälkipelit ajalta 28.09-04.10.2009

ViestiKirjoittaja Legenda » 29.09.2009 09:29

Listalle lisätty parit ottelut.

* * * * *

Pari pointtia tulevan yön NJD-pelistä:

  • Sean Bergenheim tekee paluun kaukaloihin ja hänet istutetaan samaan ketjuun Tavaresin ja Moulsonin kanssa. Gordon haluaa löytää tuolle kyseiselle ketjulle hyvän vasemman laiturin, mutta vielä sitä ei ole löytynyt. Nyt olisi siis Bergiella näytönpaikka.

  • Maalissa pelailee tänään Dwayne Roloson. Saa nähdä jatkaako Rolie-The-Goalie siitä mihin Flames-ottelussa jäi.

  • Kokoonpanosta löytyy tänään paljon kokeiluja sillä Gordon haluaa antaa nyt ne viimeiset näytönpaikat. Kentällä nähdään siis ainakin Matt Moulson, Greg Moore, Trevor Smith, Jeremy Reich sekä Joel Rechlicz.

  • Hyvää syntymäpäivää 32-vuotiaalle Jon Simille.
"Ei Ilveksellä huonosti mene. Lehdistötilaisuudessakin on tarjolla puoliksi syöty viineri."
- Marko Leppänen @ Twitter

Reijo Mäki kertoi, että aikanaan Turun Palloseurassa pelannut Mal Davis harrasti seksiä naisen kanssa kun muut juhlijat oliva löivät ympärillä tahtia. Aktin jälkeen Davis oli siirtynyt suoraan katsomaan videolta omia maalejaan.

Avatar
Viestit: 2395
Liittynyt: 26.06.2009 01:28
Suosikkijoukkue: Ilves ja Minnesota Wild

Re: NHL, ennakoinnit ja jälkipelit ajalta 28.09-04.10.2009

ViestiKirjoittaja Burns8 » 01.10.2009 09:28

Kuva @ Kuva (NHL:ssä kotijoukkue oikealla ja vierasjoukkue vasemmalla)

Lauantai 3.10 alkaa pitkän odotuksen jälkeen Minnesota Wildin kausi, joka starttaa vieraspelillä Columbuksessa. Pelistä alkaa niin sanotusti uusi aikakausi Minnesotassa. Valmentajisto on vaihtunut ja paljon pelaajia tullut ja mennyt.

Valmennustiimi on muuttunut käytännössä kokonaan. Entinen valmentaja Jacques Lemaire jätti valmentajatehtävänsä kauden loputtua ja puikkoihin astui yhdysvaltalainen Todd Richards, joka toimi San Jose Sharksin apuvalmentajana. Apulaisvalmentajaksi nimettiin Mike Ramsay. Myöskin General Manager vaihtui kun Chuck Fletcher tuli joukkueeseen. Uuden valmentajiston myötä on hyvä lähteä rakentamaan uutta Wildiä. Richardsin tuoman pelitavan oppiminen vie jonkin aikaa, mutta uskon, että kun asiat sisäistetään alkaa peli kulkemaan toivotulla tavalla. Richardsin kannattaa enemmän hyökkäävämpää peliä kuin mitä Wild pelasi Lemairen alaisuudessa.

Pelaajistokin on kokenut muutamia pahoja menetyksiä, mutta tilalle ollaan hankittu hyviä paikkaajia. Pahimpana lähtijänä on free agentiksi jäänyt Marian Gaborik, joka lähti New York Rangersiin. Tilalle hankittiin liukas tshekki, Martin Havlat, jolle on suuri rooli tiedossa. Joukkueen ykkösmaalintekijäksi kaavailtu Havlat tulee kantamaan suurinta vastuuta maalien tekemisestä. Maalientekemistä auttaa tottakai ykkössentterimme Mikko Koivu, jolla on myös suuri vastuu maalientekemiseen, mutta ehkä sitäkin tärkeäpää on tarjoilla Havlatille maalipaikkoja. Koivu on kärsinyt kesän mittaan pienistä loukkaantumisista eikä tämän takia ole pelannut yhdessäkään harjoitusottelussa. Mikko kuitenkin pääsee aloittamaan kauden terveenä. Koivun harteilla lepää koko joukkueen menestys ja pienempi Koivu onkin suurella todennäköisyydellä joukkueen kapteeni. Koivun ja Havlatin kanssa ykkösessä pelaajasta en vielä osaa sanoa, että kuka siihen sijoitetaan. Kakkossentterin paikasta käydäänkin kovaa taistelua. Ehdokkaita on monia, James Sheppard, Eric Belanger, Kyle Brodziak ja Pierre-Marc Bouchard. Viimeisin tulnee ottamaan kakkossentterin paikan, mutta pienikokoinen Bouchard on myöskin kärsinyt loukkaantumista ja onkin vielä hieman epävarmaa pääseekö aloittamaan kautta aivan heti. Draftissä saatu Kyle Brodziak on myöskin sentteri ja uskoisin hänen nappaavan paikan kolmos- tai nelossentterinä riippuen Bouchardin tilanteesta. Owen Nolan ja Andrew Brunette ovat edelleen tärkeitä joukkueelle vaikkakin molemmilla on ikää jo päälle 35 vuotta. Toinen suomalaishyökkääjämme, Antti Miettinen on rightin puolelta ampuva, joten hänet voi sijoittaa kenttiin tuomaan kätisyyksiä. Viime kauden taklauspörssin voittajalta, Cal Clutterbuck'lta odotetaan jälleen sitä samaa raakaa työn tekoa ja kovia taklauksia, joilla horjuttaa vastustajan pakistoa. Joukkueeseen hankittiin myös toinen tshekki kun Petr Sykora otettiin try-outille harjoitusleirille. Sykora vakuutti muutamissa reeneissä Wildin johdon ja viime kauden Stanley Cup-voittajalle lyötiin sopimus käteen. Sykorallakin on jo ikää 32 vuotta, mutta uskon, että Sykora voi pelata vielä omalla tasollaan ja viimeistellä paljon tärkeitä maaleja. Tulee myöskin kantamaan suurta vastuuta maalinteosta. Derek Boogaard toimii jälleen joukkueen poliisina ja heittää hanskat kehään aina kun tarve vaatii.
Puolustus on pysynyt pääosin samana, ainoastaan kaksi pelaajaa lähti ja kaksi hommattiin tilalle. Martin Skoula ja Marc-Andre Bergeron jäivät free agenteiksi ja tilalle hommattiin Shane Hnidy Bostonista ja Greg Zanon Nashvillestä. Ennestäänhän meillä on rightin puolelta ampuvista Marek Zidlicky, Brent Burns ja leftin puolelta Nick Schultz ja Kim Johnsson. Viime kaudella loukkaantumista kärsinyt Burns on nyt terve ja toivottavasti tulee pelaamaan hyvän kauden. Ylivoimalla pyörittää peliä viivassa ja ampuu hanakasti maalille.
Maalivahtikaksikko jatkaa edelleen työssään. Free agenteista hommattiin Wade Dubielewicz, josta saatiin hyvä veskari Houstoniin.

Kuten Dev omassa ennakossaan sanoi, en ala nyt Columbusta analysoimaan kun ei ole niiden menoa tullut seurattua sen enempää. Hieno kamppailu tiedossa, jota vesi kielellä odotankin.

Harjoitusottelut:

Minnesota Wild - St. Louis Blues 1-3
Columbus Blue Jackets - Minnesota Wild 0-2
Chicago Blackhawks - Minnesota Wild 0-3
Minnesota Wild - Columbus Blue Jackets 1-5
St. Louis Blues - Minnesota Wild 4-1
Minnesota Wild - Chicago Blackhawks 3-4
Minnesota Wild - Philadelphia Flyers 5-4 ja.

3-4-0
"I respect Koivu. I respect how this guy despises to lose." ------ Brent Burns #8 - Mikko Koivu #9 - Martin Havlat #24

Avatar
Viestit: 3686
Liittynyt: 02.02.2009 11:29
Paikkakunta: Helsinki
Suosikkijoukkue: KooKoo, TPS, Hershey Bears & Washington Capitals

Re: NHL, ennakoinnit ja jälkipelit ajalta 28.09-04.10.2009

ViestiKirjoittaja Metsäkulma » 01.10.2009 16:19

Taitaa olla korkea aika kantaa oma korteni tähän ennakkointiin. Here we go

Kuva vs Kuva
Boston Bruins vs Washington Capitals (minun ennakossani kotijoukkue vasemmalla ja vierasjoukkue oikealla)

Ennakkoa
Kesän aikana ehkä koko sarjan kinkkisimmissä palkkakatto-ongelmissa olleet idän kärkipäähän ennustetut Boston ja Capitals kohtaavat kauden avauksessa Bostonin TD Gardenissa. Viime kaudella runkosarjassa Bruins voitti idän konfferenssin ja Capitals oli toinen eli kärkitaistelulla päästään kausi aloittamaan! Playoffien ensimmäisellä kierroksella Bruins pudotti Montreal Canadiensin tylysti 4-0. Capitals oli vaikeuksissa New York Rangersin kanssa mutta käänsi jo hieman pahalta näyttäneen sarjan lopulta 4-3-voitoksi. Molemmille joukkueille tuli noutaja toisella kierroksella kun Boston hävisi Carolina Hurricanesille voitoin 3-4 ja Capitals puolestaan tulevalle Stanley Cup -voittaja Pittsburgh Penguinsille myöskin 3-4.

Molemmat joukkueet olivat aika varovaisia kesän siirtomarkkinoilla mutta eipä hyvän 2008/09 kauden jälkeen tarvetta suuriin muutoksiin kummallakaan edes ollut. Molemmat joukkueet hieman heikentyivät kesällä, Bruins ehkä vielä hieman Capitalsia enemmän mutta näistä tarkempaa anal yysiä alempana.

Bruins lähtee otteluun kuitenkin ennakkosuosikkina hyvän preseasonin jälkeen kotiotteluunsa. Myös Capitals pelasi hyvän preseasonin ja tulossa on varmasti hyvätasoinen kamppailu.

Bruins
Pelaajat IN
Steve Begin, F
Derek Morris, D
Dany Sabourin, G
Trent Whitfield, F

Sabourin ja ex-Caps Whitfield lähtivät jo farmiin eikä kutsua varmaan kovin pian ole tulossakaan ilman loukkaantumissumaa. Farmijätkiä. Morris korvaa Hnidyn pakistossa ja Begin on halpa kokenut sentteri alempiin ketjuihin, ei suinkaan Kesselin korvaaja. Ei mitään huikeita sainauksia.

Pelaajat OUT
Phil Kessel, C
Shane Hnidy, D
Steve Montador, D
Jeremy Reich, F
Aaron Ward, D

AHL-Jeremy Reichin, uran ehtoopuolella olevan Aaron Wardin ja Ducks-jämä Steve Montadorin menetykset eivät juurikaan Bruins-pakkaa hetkauta. Shane Hnidy pelasi mukiinmenevän kauden mutta hänen tilalleen Bruins sai tilalle hivenen kovemman tekijän Derek Morrisin muodossa.

Pahin menetys onkin kesän 2006 varaustilaisuuden 5th overallina Bostoniin draftattu keskushyökkääjä Phil Kessel. Peräti 36 maalia vain 70 pelissä ampunut Kessel oli Bostonin paras maalintekijä ja yksi tärkeimmistä hyökkääjistä, ellei jopa tärkein. Erittäin paha menetys ja korvaukseksi tuli vain varausvuoroja, jotka aina ovat enemmän tai vähemmän riskaabelejä. Salary Capin hienouksia :peukkuylös:

Parhaiten palkatut pelaajat
1. Zdeno Chara, D, 7 500 000 $
2. Tim Thomas, G, 6 000 000 $
3. Marc Savard, F, 5 000 000 $

Harjoituspelit
15.9.2009 Kuva - Kuva 1-2
16.9.2009 Kuva - Kuva 2-3
19.9.2009 Kuva - Kuva 5-2
20.9.2009 Kuva - Kuva 2-1
22.9.2009 Kuva - Kuva 6-5 RL
24.9.2009 Kuva - Kuva 1-2 RL
25.9.2009 Kuva - Kuva 1-2
26.9.2009 Kuva - Kuva 2-4

Pohdintaa
Yksi parhaista maalivahtiduoista koko sarjassa; huippuveskari Thomas ja tuleva huippuveskari Rask. Raskikin saanee kunnon näyttöpaikan jossain vaiheessa kautta mutta Thomasin syrjäyttäminen tulee olemaan erittäin vaikeaa.

Puolustuskin on erittäin vakuuttava. Sarjan TOP5-pakkeihin selvästi lukeutuva Chara on omassa päässä aivan loistava ja hyökkäyspäässäkin tehoja syntyy huikean lämärin ansiosta. Dennis Wideman nosti profiiliaan viime kaudella ja teki peräti 50 pistettä, mikä oikeutti puolustajien pistepörssin 13. sijaan. Nuori Matt Hunwick pelasi todella hyvän tulokaskaudel ja oli Bruinsin kolmanneksi tehokkain puolustaja 27 tehopisteellään, jotka syntyivät vain 53 ottelussa, ei huonosti tulokkaalta. Derek Morris tuo vielä lisää leveyttä ennestäänkin kovatasoiseen Bruins-pakistoon. Ihan sarjan kärkipäätä oleva puolustus.

Viime kaudella Boston teki sarjassa toiseksi eniten maaleja ja eniten omassa konfferenssissa mutta harjoituspeleissä on ollut nihkeää. Joukkue on tehnyt yli kolme maalia vain yhdessä (!!!) harjoitusottelussa. Ei Kesselin lähdön ihan näin paljon pitäisi tuntua mutta nyt on kyllä ollut kaikki ketjut enemmän tai vähemmän sekaisin. Varma maalivahtipeli on kuitenkin tuonut ihan hyvin voittoja harjoitusotteluista mutta maaleja täytyy tehdä runkosarjassa kovemmalla tahdilla jos konfferenssin voitto meinataan uusia, tai jos ylipäätään meinataan päästä pudotuspeleihin. Hyökkäys on siis ollut unessa mutta eiköhän tehokkaat ketjukoostumukset vielä löydy kunhan oikea kausi pääsee pyörähtämään käyntiin.. Rosterista kuitenkin löytyy leveyttä ja joillain pelaajilla homma tulee aivan varmasti natsaamaan.


Capitals
Pelaajat IN
Mike Knuble, F
Brendan Morrison, C
Boyd Kane, F

Täsmähankintoja tärkeille paikoille. Muitakin vahvistuksia etsittiin mutta Salary cap ei antanut myöden kun rasitteina on Nylanderin ja Theodoren miljoonapalkat. Morrison tuli paikkaamaan Fedorovin ja Knuble Kozlovin lähdön aiheuttamaa tyhjää paikkaa ja mielestäni ihan hyviä hankintoja kyseisille spoteille. Knuble ainakin pistää Kozlovia päihin ihan missä tahansa vertailussa ja koska tahansa :peukkuylös:

Boyd Kanen piti olla täysi farmipelaaja mutta.. lisää alempaa.

Pelaajat OUT
Sergei Fedorov, C
Viktor Kozlov, F
Donald Brashear, F
Brent Johnson, G
Chris Bourque, F

Lähtijöiden nimilista on kyllä vakuuttava mutta todellinen menetys ei ole suurensuuri. Fedorov on näistä Capitalsille pahin menetys mutta Kozlov on täysin korvattavissa eikä Brashearin panos joukkueelle enää ollut palkan arvoinen. Johnson olisi saanut jatkaa joukkueessa jos Jose olisi saatu treidattua pois mutta ottajia ei yksinkertaisesti ollut, harmittava menetys sillä viime kaudellahan BJ pelasi jopa paremmin kuin JT60.

Itseasiassa ei, Fedorov ei olekkaan pahin menetys, Chris Bourque on! GM:n typerän virheen vuoksi organisaation lupaavin vasen laituri Seminin ja Ovechkinin jälkeen lähti waiverseista Pittsburghiin, oikeasti mitä vittua :shotlaugh: Nyt kokoonpanossa on sitten Quintin Laing ja Boyd Kane, upeetahienoomahtavaa.

Parhaiten palkatut pelaajat
1. Alexander Ovechkin 9 538 000 $
2. Mike Green 5 250 000 $
3. Michael Nylander 4 850 000 $ (!!)

Harjoituspelit
17.9.2009 Kuva - Kuva 3-4 JA
19.9.2009 Kuva - Kuva 2-3 JA
21.9.2009 Kuva - Kuva 1-2
23.9.2009 Kuva - Kuva 6-2
24.9.2009 Kuva - Kuva 3-2
27.9.2009 Kuva - Kuva 4-3

Pohdintaa
Capitals menetti kokeneet venäläiset Fedorovin ja Kozlovin mutta paikkauksissa on onnistuttu kiitettävästi. Aiemmin Philadelphian laskuun maaleja paukutellut Knuble on varma +25 maalin mies ja pitkään Vancouverissa pelannut mutta Dallasin ja Anaheimin kautta Jenkkilän pääkaupunkiin tullut Morrison hakee uralleen uutta alkua kahden huonomman kauden jälkeen. Knuble ja Morrison muuten pelasivat 90-luvun alussa kaksi kautta samaan aikaan Michiganin yliopiston joukkueessa ja olivat tähtipelaajia, vieläköhän yhteispeli toimii, heh.

Jose Theodore lähti preseasonille ykkösveskarina mutta Semen Varlamov aloittanee tänään Bostonia vastaan. Hyvä kilpailutilanne kuitenkin päällä. Hersheyssä vielä Neuvirth niin ei kyllä kukaan voi missään vaiheessa löysäillä.

Puolustus olisi kaivannut kesällä vahvistusta vaikka sieltä jo sarjan paras hyökkäävä puolustaja löytyykin. Leveyttä on, mutta kirkkain kärki ei ole kovin terävä. Joukkueen huonoin osa-alue.

Hyökkäyksen kärki taas on sitten sarjan kovimmasta päästä mutta leveys hirvittää. Bourquen kusemisen myötä alemmissa ketjuissa on pelaamassa Boyd Kane (!) ja Quitin Laing (!). Semin, Ovechkin, Knuble, Morrison, Bäckström ja Laich kuitenkin pitävät huolen siitä että sarjassa kolmanneksi eniten maaleja viime kaudella tehnyt joukkue laittaa laattaa reppuun tälläkin kaudella useaan otteeseen. Farmissa on kyllä lupaavia junioreita vielä Bourquen lähdön jälkeenkin mutta salary cap teki Capsille tepposet. Nylander istuu katsomossa ja nauttii joukkueen kolmanneksi suurinta palkkaa mistä johtuen alemmissa ketjuissa pelaa paskoja.Loppuyhteenveto
Maalivahtipeli: Bruins
Puolustus: Bruins
Hyökkäys: Capitals

Tulossa todella tasainen peli kahden viime kaudella todella paljon maaleja tehneen joukkueen ja sarjataulukon kärjessä viihtyneen joukkueen välillä.
"Väittää naispuolinen henkilö joka väitti Jesse Virtasen pelanneen kookoossa ja nähneensä hänen pelejään omin silmin"
"Jääkiekko on tilastourheilua"
- Laviols

Avatar
Viestit: 13933
Liittynyt: 03.08.2008 11:45
Suosikkijoukkue: TPS, Calgary Flames

Re: NHL, ennakoinnit ja jälkipelit ajalta 28.09-04.10.2009

ViestiKirjoittaja Unknown » 01.10.2009 21:34

Ensi yönä se pärähtää toden teolla käyntiin! Oma mielenkiintoni painottuu ehdottomasti luoteisen divisioonan arkkivihollisten, Calgaryn ja Vancouverin kohtaamiseen Penngrowth Saddledomeen.

Kuva vs Kuva

Viime vuonna nämä joukkueet pelasivat toisiaan vastaan kuusi kertaa. Molemmat voitti kaksi peliä varsinaisella peliajalla ja Canucks vei kaksi peliä jatkoajalla. Molemmat näistä luoteisen divisioonan ennakkosuosikeista ovat pelanneet harjoituskaudella ihan hyvin ja molemmat joukkueet pääsevät lähtemään ensiöiseen peliin voitto alla kenraalista.

Vancouverin kokoonpano ei ole juurikaan viime kaudesta muuttunut. Mats Sundin ja Taylor Pyatt eivät enää joukkueessa ole, mutta Sedinin veljekset johtavat edelleen ykkösketjun hyökkäystä. Tärkeitä nimiä ovat myös viime kauden sensaatio Ryan Kesler ja Alex Burrows.Yksi ruotsalainen on myös tullut Vancouverin kokoonpanoon kun Nucks nappasi Mikael Samuelssonin Detroitin ruotsalaislaumasta itselleen. Mielenkiintoisia uusia nimiä ovat myös KHL:stä tullut Sergei Shirokov ja Floridasta napattu vauhtikone Tanner Glass.

Puolustuksesta on lähtenyt Mattias Öhlund, joka ei kuitenkaan kirpaise, sillä Canucksin pakisto on saanut myös vahvistuksia viime kauden jälkeen. Pakistoon on tullut muun muassa Christian Ehrhoff, jolla jalat liikkuu aivan eri vauhtia kuin Öhlundin vastaavat. Myös Aaron Rome ja Mathieu Schneider ovat tulleet Canucksin rosteriin, joten puolustuksen tilanne näyttää viime kauteen verrattuna erittäin hyvältä. Vanha tuttu ja turvallinen Sami Salo ja Willie Mitchell hoitavat oman päänsä varmasti. Mielenkiintoista on nähdä, kuinka monta kertaa Salon kanuuna puhuu ensi yönä. Tehokkaimmat Canucks-pakit ovat kuitenkin Kevin Bieksa ja Alexander Edler, jotka pelasivat viime kaudella elämänsä parhaat kaudet.

Maalivahtiosasto on niin hyvin kunnossa kuin voi vaan olla. Kapteeni Roberto Luongo on Vancouverin tuki ja turva, eikä joukkue tule häneen kaatumaan. Viime kaudella Luongo pelasi peräti yhdeksän nollapeliä ja hankki joukkueilleen pisteitä välillä yksinään. Hän antaa joukkueelleen mahdollisuuden voittoon joka ikisessä pelissä.

Canucksin kokoonpano ensi yönä lienee seuraava:

D. Sedin - H. Sedin - Burrows
Samuelsson - Kesler - Shirokov
Raymond - Wellwood - Bernier
Hordichuk - Johnson - Rypien

Salo-Mitchell
Edler-Ehrhoff
Bieksa-O´Brien

Luongo

Flamesin kokoonpano onkin muuttunut sitten hieman Vancouverin vastaavaa enemmän. Hyökkäyspää on heikentynyt hieman paperilla viime kaudesta. Mike Cammalleri lähti Montrealiin ja Todd Bertuzzi jätti myös seuran kauden päätteeksi. Sentteriosasto on ihan hyvässä kunnossa kun kahteen ekaan ketjuun on heittää Olli Jokista ja Daymond Lankgowia ja takana kyttää vielä muun muassa Craig Conroy. Laituriosastolla sen sijaan ei ole heittää muita supertähtiä kuin Flamesin kapteeni Jarome Iginla. Iginlan kaltaista laituria ei Flamesilla ole ykköseen heittää, mutta pirteitä ja potentiaalisia nimiä sinne löytyy. Esimerkiksi Rene Bourque ja David Moss ovat sinne tyrkylle. Molemmat esittivät viime kaudella pirteitä otteita ja todennäköisesti David Moss pääsee ykkösketjuun ensimmäiseksi kokeilemaan. Hyviä laitureita löytyy myös muita. Curtis Glencross, Dustin Boyd ja Freddy Sjöström ovat hyviä nimiä hyökkäyspäähän ja varsinkin Glencross on noussut allekirjoittaneen mieleen ennakkoluulottomista otteistaan.

Jos hyökkäys on heikentynyt viime kauden jäljiltä, niin samaa ei voi sanoa Flames-pakistosta. Omissa silmissä tässä on koko NHL:n kovin puolustajakaarti. Jay Bouwmeester oli mahtikaappaus Sutterilta ja todella jännittyneenä saa odottaa sitä, miten miehen peli liekkipaidoissa sujuu. Kova nimi on myös Dion Phaneuf. Phaneuf antaa taklausten puhua ja kiekolliset taidot ovat myös todella kovaa luokkaa. Hieman epäonnistunut viime kausi on Phaneufin osalta toivottavasti taaksejäänyttä elämää ja pirteät otteet harjoitusotteluissa saavat toivon mukaan ensi yönä jatkoa. Phaneufin ja Bouwmeesterin takaa ei osaaminen todellakaan lopu, vaan sieltä löytyy vielä Regehriä ja Sarichia. Molemmat ovat loistavia puolustavia puolustajia ja jossain äänestyksessä Regehr oli valittu jopa NHL:n parhaaksi puolustavaksi puolustajaksi. Sarich on yksi henkilökohtaisista suosikeistani ja miehen fyysisiä otteita on mukava seurata.

Maalivahtina Flamesilla on Miikka Kiprusoff, joka oli viime vuoden voittotilaston kärkinimiä ja valittiinpa hänen torjunta Canucks-pelissä lopulta myös koko vuoden upeimmaksi suoritukseksi. Suomalaisen merkitys Flamesille on todella suuri, ehkä jopa suurempi kuin kapteeni Iginlan tärkeys joukkueelle. Viime kaudellakin hänen annettiin pelata hieman heikon puolustuksen takana niin paljon kuin vain jaksaa. Ei ollut ihmekään, ettei miestä paljoa lepuutettu, sillä kakkosmaalivahti McElhinney ei todellakaan vakuuttanut, vaan hävisi pelejä yksi toisensa jälkeen. Nyt kauden alussa Kipperin akut on ladattuna ja erittäin epävarmaa on, että Flames kaatuisi ensi yönä maalivahtipeliin. Jos Canucks iskee yli viisi maalia, on se erittäin todennäköisesti puolustuksen kusemisen ansiota.

Flamesin kokoonpano todennäköisesti:

Moss - Jokinen - Iginla
Dawes -Langkow - Bourque
Glencross - Conroy - Boyd
Sjostrom - Nystrom - Prust

Regehr - Bouwmeester
Giordano- Phaneuf
Pardy - Sarich

Kiprusoff


Seuraa heitä:

Mikael Samuelsson, Canucks

Ensimmäinen peli Nuck-nutussa Detroitin ajan jälkeen. Miten peli sujuu kakkosketjussa Keslerin kanssa?

Kevin Bieksa, Canucks

Viime kaudella 42 pistettä 72:ssa ottelussa on nuorelle pakille todella hyvin. Nähdäänkö tehoja ensi yönä?

Olli Jokinen, Flames


Suuri mysteeri. Joskus aivan loistavassa vireessä ja iskee kovia tehoja, joskus taas vaikuttaa ylimieliseltä kusipäältä. Toivottavasti ensi kaudella nähdään ensimmäistä edellämainituista vaihtoehdoista, ehkä jo huomenna.

Jay Bouwmeester, Flames

Kesän kovimpia kaappauksia siirtorintamalla. Mieheen kohdistuu kovat odotukset ja pisteitä odotetaan.

Maalivahdit

Maailman parhaimpiin kuuluvat maalivahdit kohtaavat jälleen. Molemmat pelaavat varmasti hyvän pelin, mutta kumpi pystyy venymään loisto-otteluun?
♥ TPS ♥

Avatar
Viestit: 3686
Liittynyt: 02.02.2009 11:29
Paikkakunta: Helsinki
Suosikkijoukkue: KooKoo, TPS, Hershey Bears & Washington Capitals

Re: NHL, ennakoinnit ja jälkipelit ajalta 28.09-04.10.2009

ViestiKirjoittaja Metsäkulma » 02.10.2009 12:04

Oijoi, huikea peli kyllä oli tuo Bruins-Capitals ainakin näin Capitals-fanin silmistä. Ylivoima toimi, Laich oli positiivinen yllätys, Ovechkin jatkaa siitä mihin jäi, Theodore osasi jopa torjua ja voitto tuli suvereenin esityksen jälkeen.

Laukaukset maalia kohti 34-20 Capitalsin eduksi kertoo oleellisen pelin kulusta, Capitals vei ja Bruins vikisi. Bruins teki ainoansa viimeisessä erässä läpiajosta ja siihen meni harmittavasti Josen nollapeli mutta huh huh, jos Bruins pestään näinkin selvästi niin hyvältä näyttää :peukkuylös:
"Väittää naispuolinen henkilö joka väitti Jesse Virtasen pelanneen kookoossa ja nähneensä hänen pelejään omin silmin"
"Jääkiekko on tilastourheilua"
- Laviols

Avatar
Viestit: 2395
Liittynyt: 26.06.2009 01:28
Suosikkijoukkue: Ilves ja Minnesota Wild

Re: NHL, ennakoinnit ja jälkipelit ajalta 28.09-04.10.2009

ViestiKirjoittaja Burns8 » 02.10.2009 13:07

Tuli tuossa katsottua kaikkien matsien highlightit. Oli kyllä jälleen hienoa peliä ja koko kesän odotuksen jälkeen oli upea fiilis katsoa hyvää hokia. Kipper pelasi todella mainiosta ja jälleen torjui tyypillisesti pelkällä mailallaan. :cool:

Laraquen ja Orrin tappelu oli myöskin varsin kelpo iskujenvaihto. :peukkuylös:
"I respect Koivu. I respect how this guy despises to lose." ------ Brent Burns #8 - Mikko Koivu #9 - Martin Havlat #24

Avatar
Viestit: 13933
Liittynyt: 03.08.2008 11:45
Suosikkijoukkue: TPS, Calgary Flames

Re: NHL, ennakoinnit ja jälkipelit ajalta 28.09-04.10.2009

ViestiKirjoittaja Unknown » 02.10.2009 14:58

Canucks - Flames 3-5

Itse heräsin kahta viimeistä erää tuosta matsista katsomaan ja ilokseni sain todeta, että Flames pääsi toiseen erään peräti 3-0 -johdossa. Tuosta ekasta erästä en voi paljoa kertoa, mutta ilmeisesti aikamoista Flamesin hallintaa ollut. Ensimmäinen maali nähtiin ajassa 5.50 kun Mark Giordano sai kiekon viivalle Rene Bourquelta. Giordano harhautti päälle tuleevan Canucks-hyökkääjän Rick Rypienin ja nousi siniviivalta kohti maalia. Tuloksena tälle harvemmin maaleja tekevälle puolustajalle oli terävä rannelaukaus, joka löysi tiensä Luongon maalin vasempaan kulmaan. Peli ei ehtinyt vanheta tästä kuin pari minuuttia kun Flames siirtyi 2-0 -johtoon. Ensimmäisen maalin tavoin myös tämä syntyi ylivoimalla: Nigel Dawes lähti kiekon saatuaan maalin taa, josta hän tarjoili hienosti maalin eteen nousseelle Bourquelle, joka latasi suoraan syötöstä kiekon reppuun. Flamesin kolmas maali syntyi hyökkäyspään aloitushässäkän jäljiltä. Kiekko lirui viivalle Adam Pardylle, joka pamautti hurjan raketin suoraan Luongon maalin yläriman alle. Kolmen maalin lisäksi eka erä tarjoili kaksi hienoa taklausta. Ensimmäinen niitti tuli Canucks-maalin takana Ryan Johnsoniin, joka sai maistaa Eric Nystromin hienoa pommia. Toisen pommin esitti tietenkin Dion Phaneuf, joka ajeli Daniel Sedinin jään pintaan komealla avojään pommillaan.

Toisen erän alkuun Canucks sai ylivoiman ja tärkeän kavennusmaalin. Maalin sai nimiinsä Kevin Bieksa, joka lähetti viivalta onetimerin kohti Kiprusoffin maalia. Todennäköisesti kiekko ei olisi mennyt sisään, mutta kun Freddie Sjöström pisti epäonnekseen mailansa väliin, ohjautui kiekko Flames-maalin yläkulmaan. Tästä maalista Flames ei lamaantunut, vaan varsinkin tuo pirteä kakkosketju Dawes-Lankgow-Bourque järjesti hyviä pyörityksiä Canucks-päätyyn. Paras tilanne oli Dawesin ja Bourquen 2-1 -hyökkäys, jossa Bourque tarjosi maalin toiselle puolelle Dawesille. Dawes ei kuitenkaan saanut kiekkoa sisään, vaan Roberto Luongo venytti siinä vaiheessa pelin hienoimman torjunnan työntäen patjansa kiekon eteen.
Flames-painostus palkittiin kuitenkin lopulta pelin puolivälissä kun Brandon Prust teki todellisen duunarimaalin. Ensin mies pyöri vahvasti päädyssä ja syötti kiekon Sjöströmille. Hän sai kiekon heti takaisin ja lähti ajamaan röyhkeästi maalin kulmalle. Sieltä hän ujutti kiekon väkisin ohi Roberto Luongon ja tilanteeksi 4-1.
Erää oli vain 2 minuuttia jäljellä kun Robyn Regehr lähetettiin jäähyaitioon melko heppoisilla perusteilla. Siitä hyvästä Canucks teki myös kavennusmaalin erän loppuun. Edler syötti b-pisteiden väliin Samuelssonille, joka ohjasi kiekon hienosti yläkulmaan. 4-2 -lukemista lähdettiin myös kolmanteen erään.

Kolmannen erän alku olikin hirveää katsottavaa Flames-fanien kannalta. Kiprusoff teki minkä pystyi ja otti huikean torjunnan Alex Burrowsista. Burrows ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt, vaan hän survoi hetken päästä kiekon väkisin ohi Kiprusoffin. Painostus ei loppunut tähän, vaan Canucks tuli koko ajan hullun lailla Flames-päätyyn vyöryttämään pelottavan näköisesti. Myös Flames sai yhden hyvän paikan kun muuten koko ottelussa pimennossa ollut ykkösketju muodosti hienon paikan. Olli Jokinen tarjoili maalin takaa hyvän syötön Iginlalle, jonka ruoska puhui karua kieltään. Luongo sai kuitenkin tämän ruoskavedon kiinni, mutta tämän jälkeen hän irvisteli tuskissaan maalillaan ja myös huoltaja kävi katsomassa, mitä tuo veto oli Luongossa aiheuttanut. Pahemmalta kuitenkin vältyttiin ja Luongo pystyi jatkamaan peliä.
Sitten tulikin illan hienoimman suorituksen aika. Sami Salo sai kiekon viivalle ja toimitti sen kohti maalia. Kiprusoff oli jo jäässä ja kiekko lirui Henrik Sedinille, jolla ammotti edessään tyhjä maali. Mies koitti pistää kiekkoa maaliin, mutta jo tavaksi tullut Kiprusoffin mailatorjunta tyhjästä maalista näki jälleen päivänvalon. Erittäin tärkeä torjunta koko matsin tuloksen kannalta. Seuraava loistopaikka siunautui vuorostaan Daniel Sedinille ylivoimalla kun hän pääsi vetämään erittäin läheltä maalia, mutta Kipperin patjat menivät salamannopeasti jäihin ja hän torjui tämänkin tilanteen.
Sitten olikin Luongon vuoro esittää torjuntataitojaan. Lankgow pääsi vetämään ranteella suoraan syötöstä, mutta Luongo otti hienon hanskatorjunnan estäen pelin lopullisen ratkeamisen. Lopussa Canucks koitti riskillä ilman maalivahtia, mutta Phaneufin lämäri keskialueelta päätti pelin ja Flames nappasi pisteet kotiin.

Illan tähdet:

Miikka Kiprusoff ***

Pelin selostajaa lainaten voinee tiivistää koko ottelun: "Flames teki monia hyviä asioita, Canucks teki monia hyviä asioita, mutta ero näissä kahdessa joukkueessa oli Miikka Kiprusoff."

Mark Giordano **


Pelasi erittäin pirteän pelin ja teki myös tärkeän avausmaalin. Olo oli turvallinen kun Gio oli kentällä puolustamassa Flamesin johtoa.

Henrik Sedin *

Sedin pelasi erittäin pirteästi, vaikka maalia mies ei saanutkaan tehtyä. Loi kuitenkin hyviä useita paikkoja joukkueelleen, ja tulee olemaan joukkueen tehokkaimpia pelaajia noilla otteilla.

Loppuun mainittakoon vielä, että Flamesin ykkösketju oli aika lailla unessa. Kakkosketju Dawes-Lankgow-Bourque oli ottelun paras hyökkäysvitja ja varsinkin Bourquen ja Dawesin pelaaminen aiheutti allekirjoittaneessa positiivisia tunteita.
♥ TPS ♥

Avatar
Viestit: 4139
Liittynyt: 07.02.2009 22:53
Paikkakunta: Itä-Kerava
Suosikkijoukkue: Red Wings, Veljekset FILPPULA, KHL-Jokerit

Re: NHL, ennakoinnit ja jälkipelit ajalta 28.09-04.10.2009

ViestiKirjoittaja James » 03.10.2009 18:31

Eilen tuli niukka tappio sarja-avauksessa St. Louisia vastaan. Tänään toinen kohtaaminen taas Tukholmassa ja mielenkiintoista katsoa mikä on Babcockin ratkaisu maalivahdin suhteen. Luottaako edelleen Chris Osgoodiin jolla eilen pomppi kiekot aika pelottavasti vai pistääkö maaliin Jimmy Howardin? Itse kyllä kokeilisin ja antaisin näyttöpaikan Howardille.
Puolustuksesta Jonathan Ericsson sai eilen kiekon nilkkaan ja lopetti pelaamisen toisessa erässä. Vielä on epävarmaa pelaako mies tänään. Jos ei pelaa niin Derek Meech saa paikan kokoonpanosta.
Toivottavasti tänään ylivoimakin alkaisi tuottaa paremmin tulosta kuin eilen. Vieläkin ihmetyttää, että 5-3 yv:tä pyöritettiin toista minuuttia tuloksetta. Mutta toisaalta taas alivoima toimi ihan hyvin verrattuna viime vuoteen. Katsokaamme miten illan pelissä käy.
Valtteri Filppula:
Runkosarjassa 117+168=285 (Kaikkien aikojen Suomi-pörssissä 22.)
Playoffeissa 19+38=57 (5.)
Maajoukkueessa 7+6=13
SM-liigassa 21+42=63

20.2.1998, 7.5.2003, 26.2.2010 & Jatkoa odotellessa..

Viestit: 1495
Liittynyt: 03.12.2008 22:29
Suosikkijoukkue: Helsingin IFK, Red Wings, (Avalanche)

Re: NHL, ennakoinnit ja jälkipelit ajalta 28.09-04.10.2009

ViestiKirjoittaja Petrell » 03.10.2009 18:48

Vaikka eilen Red Wings hävisikin peli oli silti ainakin alkuun suht hyvääkin. Ensimmäinen erä ja toisen alku pelattiin hyvin mutta erän loppupuolisko oli katastrofi. Kolmas erä taas oli aika tasaista pelailua ja Detroitin loppurynnistys jäi kokonaan tulematta. Itse toivoisin Howardia myös tänään maaliin. Osgood ei eilen mitenkään hyvin pelannut ja antaisin Howardille tilaisuuden. Harmi jos Ericsson joutuu nyt olemaan pelejä pois, hyvin pelasi eilenkin ja jatkoi siitä mihin keväällä jäi. Tänään kuitenkin revanssi Bluesia vastaan ja voittoa lähdetään tietenkin hakemaan.
HIFK

NHL-gurun mestari kaudella 2009-2010!

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 25812
Liittynyt: 15.02.2008 16:08
Suosikkijoukkue: HIFK, Montreal Canadiens

Habsin otteet 2009-2010

ViestiKirjoittaja Dev » 04.10.2009 00:47

Kattelin tässä nyt jälkeenpäin tuon Montrealin ja Toronton kohtaamisen.

Kuva vs. Kuva 4-3 ja

Täytyy sanoa, että olen iloinen kahdesta pisteestä, sillä ei olisi ollut vääryys, jos Toronto olisi ne korjannut. Koko ottelun ajan näennäinen hallinta oli heillä. Saivat selvästi paremmat maalipaikat joista eivät vain onneksi pystyneet lyömään kiekkoa sisään, fyysisesti se oli parempi ja oman maalin suojelu oli hienoa katseltavaa. Sinne ei päästetty ollenkaan Habsin äijiä sörkkimään ja jos sinne joku meni, niin silloin tuli nekkuun. Toronton parhaimmistoa olivat ehdottomasti Ponikarovski, Komisarek ja Matt Stajan. Jokainen heistä painoi koko ajan satalasissa ja varsinkin Ponikarovski oli todella hyvällä pelipäällä. Komisarekia tuli kyllä ikävä, kun katseli miehen peliä. Siivosi maalinedustan joka kerta, kun sinne yritti joku ja pommitti lähes koko ajan Montrealin kärkihyökkääjiä Gomezia ja Giontaa kovilla taklauksillaan. Lopussa otti vielä pienet nyrkkihippaset Moenin kanssa ja kyllä siitä voidaan tuomita edge Komille. Vesa Toskala torjui Maple Leafsin maalilla hyvin, ei pomputellut kiekkoa ja torjui kaikki vedot mitä pystyi. Yksikään maali ei mennyt hänen piikkiin.

Sitten Montrealin kimppuun. Ensiksi täytyy todeta, että pakkipari Hal Gill - Paul Mara oli suoraan sanoen katastrofi. Jatkuvasti harhasyöttöjä vastustajan lapaan ja kiekon kanssa ylösnousut tuottivat suurta ongelmaa. Gill oli koko ajan askeleen perässä vastustajaa ja sama pätee oikeastaan Maraan. Toronton ensimmäinen maali oli esimerkiksi täysin Maran moka, seikkaili siellä sun täällä ja kun Gill koitti pelata Hagmania tilanteesta pois, tuli paikalle Grabovski, joka pystyi tarjoilemaan kiekon suoraan Ponikarovskin lapaan ja maalin edessä seisoi kolme äijää, eikä kukaan ottanut häntä kiinni. Olisi ollut Maran tehtävä. Kaksi kertaa Toronto pääsi myös 2 vs 1 tämän parivaljakon takia. Jos jatkossa pelaavat näin huonosti, niin erikseen vaan. Muuten puolustuksessa ei ollut moittimista, Gorges pelasi hyvää perusvarmaa peliä ja tuki hyökkäyksiä, Markov ja Spacek pyörittivät erittäin vaarallisesti ylivoimaa ja paremmalla onnella olisi voinut jokunen jopa upota.
Hyökkäyspään osalta olen erittäin tyytyväinen Brian Giontan otteisiin, joka oli ehdottomasti joukkueen kingi. Loistavaa maalipaikkojen aistimista ja yhden sai jopa uppomaan. Gomez oli toistaiseksi melko unessa ja sama pätee Cammalleriin, vaikka iski 0+2 tehot. Positiivista Montrealin pelissä oli se, että äijät yritti koko ajan ajaa helvetin röyhkeästi Toronton maalille, pariin kertaan ajettiin jopa Toskalan ylitsekin ja toisesta tällaisesta syttyi se Komisarek vs Moen matsi. Tästä päästäänkin suoraan Moeniin, joka oli tänään helvetin hyvä! Tilille räpsähti maali, meinasi tulla toinenkin ja tämän lisäksi vielä kaksi tappelua. Armotonta taistelemista koko ajan ja toivottavasti tätä nähdään koko kauden ajan. Tykkäsin kaverin esityksestä paljon.
Carey Price oli voiton takuumies. Alussa kiekot pomppi aika vaarallisestikin ja Price oli eksyksissä, mutta mitä enemmän alkoi tulemaan Torontolta laukauksia kohti, sitä varmemmaksi Pricen työskentely muuttui. Kolmannen erän lopussa esitti Toronton painostuksessa parit todella hyvät torjunnat ja varmisti, että peli menee jatkoajalle. Halak sanoi kevään aikana, että tarkoituksena on syrjäyttää Price ykköstorjujan paikalta, mutta jos otteet jatkuvat tällaisina, se tulee olemaan erittäin vaikeata.

Tyytyväinen pitää olla voittoon ja tästä on minusta ihan hyvä jatkaa, toivottavasti Mara, Gill, Cammalleri ja Gomez nostavat vielä tasoaan, niin näyttää hyvälle.

Toronto:

+++ Aleksei Ponikarovski
++ Mike Komisarek
++ Matt Stajan
+ Vesa Toskala
+ Niklas Hagman
+ Viktor Stålberg

- Francois Beauchemin
- Jon Mitchell
- Luke Schenn

Montreal:

+++ Brian Gionta
++ Travis Moen
++ Carey Price
+ Glen Metropolit
+ Guillaume Latendresse
+ Maxime Lapierre

- Hal Gill
- Paul Mara
- Scott Gomez
- Olen aina IFK

Seuraava

Paluu NHL

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa