Pienten kiekkomaiden NHL-sankarit

Keskustelua NHL:stä ja sen pelaajista.
Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 14833
Liittynyt: 12.05.2008 16:38
Paikkakunta: Kuopio
Suosikkijoukkue: TPS, NHL, Junnut

Pienten kiekkomaiden NHL-sankarit

ViestiKirjoittaja Legenda » 17.01.2010 09:54

Faktahan on se, että Euroopasta esimerkiksi Tanska, Sveitsi ja Itävalta ovat kehittyneet valtavin harppauksin kiekkoilussa viimeisen vuosikymmenen aikana ja se näkyy myös NHL-kaukaloissa vähitellen. Siinä missä 90-luvulla nämä pienten maiden kiekkosankarit olivat lähinnä Espen Knutsenin, Sandis Ozolishin sekä Dainius Zubrusin vastuulla on nykyään NHL-kaukaloista jopa helppo bongata näitä pelureita suurista rooleista.

Sveitsiläisittäin suurista rooleista löytyy Anaheimissa jopa ykkösvahdiksi noussut Jonas Hiller, New York Islandersin ykkösylivoimaa pyörittävä puolustaja Mark Streit eikä tietenkään sovi unohtaa esimerkiksi AHL-kaukaloissa tahkovia Andreas Ambühlia sekä Montréalin Yannick Weberia, Luca Sbisasta puhumattakaan. Sveitsiläisten tulevaisuudenkin pitäisi olla taattu kun Weberia ja Sbisaa löytyvät tukemaan herrat kuten Roman Josi, Benjamin Conz sekä mahdollisesti myös Philippe Furrer.

Tanska on hätkähdyttänyt viimeisten vuosien NHL drafteissa tarjoilemalla ykköskierroksen varauksia. Vuoden 2008 draftissa numerolla kahdeksan varattu Mikkel Bødker pelaa toista kauttansa Phoenixissa ja on saanut tilillensä hiukan alta 100 NHL-ottelua. Kesän 2007 draft tarjosi Tanskalaisittain yhden ykköskierroksen varauksen kun St.Louis varasi Lars Ellerin numerolla 13. Eller on hänkin päässyt jo tekemään NHL-debyyttinsä kun hän on pukenut viidesti tällä kaudella St.Louisin paidan päälle. Kaksikkoa NHL-piireissä komppaavat NY Islandersin Frans Nielsen, Ottawan Peter Regin sekä Vancouverin Jannik Hansen. Tulevaisuuden nimiä ovat Frölunda Philip Larsen, Timrån Kirill Starkov sekä MODOn Morten Madsen.

Itävalta taasen on tuonut NHL-jäille Buffalon kärkihyökkääjä Tomas Vanekin, Vancouver Canucksin maalintekijälupauksen Michael Grabnerin sekä Philadelphiassa pelanneen Andreas Nödl'n. Vaikuttavaa on, että Vanek sekä Grabner ovat joukkueidensa ehdottomasti tärkeimpiä toivoja nyt ja tulevaisuudessa.

Muitakin pelaajia toki löytyy kuten esimerkiksi Slovenian Anze Kopitar sekä vaikkapa Valko-Venäjän veljespari-Kostitsyn. Tänne ketjuun voinemme jatkossa keskustella pienten kiekkomaiden miehistä ja itse ainakin ajattelin jokusen pelaajakortinkin väännellä.
"Ei Ilveksellä huonosti mene. Lehdistötilaisuudessakin on tarjolla puoliksi syöty viineri."
- Marko Leppänen @ Twitter

Reijo Mäki kertoi, että aikanaan Turun Palloseurassa pelannut Mal Davis harrasti seksiä naisen kanssa kun muut juhlijat oliva löivät ympärillä tahtia. Aktin jälkeen Davis oli siirtynyt suoraan katsomaan videolta omia maalejaan.

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 14833
Liittynyt: 12.05.2008 16:38
Paikkakunta: Kuopio
Suosikkijoukkue: TPS, NHL, Junnut

Re: Pienten kiekkomaiden NHL-sankarit

ViestiKirjoittaja Legenda » 18.01.2010 14:59

Michael "Grabby" Grabner - Itävallan seuraava suuri?

Nimi - Michael René Grabner
Syntymäaika -ja paikka - 5.10.1987, Villach, Itävalta
Pelipaikka - Oikea laitahyökkääjä
Pituus / Paino - 185 cm / 85 kg
Nykyinen joukkue - Vancouver Canucks (NHL)
Entiset joukkueet - Villacher SV (EBEL), Manitoba Moose (AHL), Spokane Chiefs (WHL)

Lempinimet - Grabby, Grabs
Lempi ohjelma TV:ssä - Entourage & Prison Break (Pako)
Lempi NHL-joukkue - Vancouver Canucks
Lempi elokuva - Gladiator
Lempi urheilija - Lance Armstrong (Pyöräily)

22-Vuotias Michael Grabner ei ole kuka tahansa Itävaltalaiskiekkoilija. Kyseessä on nopeakinttuinen maaliruisku josta odotetaan Itävallalle ja Vancouver Canucksille johtavaa maalitykkiä tuleviksi vuosiksi. Grabner kuudes Itävaltalaiskiekkoilija joka on päässyt NHL-jäille National Hockey Leaguen historiassa.

2002-2004, Nuorukaisen vuodet Itävallan kaukaloissa. Kuva

- Itävaltalaisnuorukaisen pelaajahistorian sopii aloittaa kaudesta 02/03 jolloin vasta 14-vuotias taituri pääsi debytoimaan Itävallan A-junioreissa EC Heraklith SV Villachin A-Nuorissa (Villacher SV, VSV). Vikkeläkinttuinen Grabner nousi nopeasti Villacherin nuorten ylempiin ketjuihin ja lopulta aina ykkösketjuunkin asti ohitse Thomas Raffin. Ensimmäinen kauden pätkä A-Nuorten mukana toi Grabnerin tilille 13 ottelua, 10 (6+4) tehopistettä ja neljä rangaistusminuuttia.

Seuraava kausi olikin sitten mukavampi aloittaa kun paikka A-Nuorissa oli jo varma ja elämä hymyili. Grabner pääsikin tuolla kaudella muodostaamaan yhden koko Itävallan A-Junioreiden vaarallisimmista ketjuista kun hänet lyötiin yhteen suoraviivaisen sentterin Christoph Sivec'n sekä Ruotsissa uraa nykyään tekevän Thomas Raffin kanssa. Grabner keräsi kauden aikana erittäin miellyttävät 37 (32+5) tehopistettä ollen pistepörssin kolmastoista ja maalipörssin toinen. Tie tähtiin oli auki sillä tuolla maalimäärällä Grabner oli ehtinyt vakuuttaa WHL-seura Spokane Chiefsin siitä, että Grabnerin kanssa kannattaa tehdä sopimus.
Vaan pääsi Grabner myös debytoimaan Itävallan EBEL-liigassakin tuolla kaudella kun nuorukainen puki Villacherin paidan päällensä neljässätoista kamppailussa keräten kaksi (1+1) tehopistettä ja tasan nolla rangaistusminuuttia. Playoffeissa Grabner keräsi neljässä ottelussa tilillensä yhden maalin.

Keväällä 16-vuotias Grabner pääsi pukemaan ensimmäistä kertaa arvokisoissa Itävallan peliasun päällensä kun hänet valittiin Itävallan rosteriin alle 18-vuotiaiden I-divisioonan MM-Kisoihin. Ykkösketjun laidalla pelannut Grabner kokosi turnauksen viidessä ottelussa tilillensä neljä (3+1) tehopistettä ja oli Itävallan sisäisen pistepörssin kolmantena.

Kuva
Nuori Grabner ei varmasti osannut arvata minne hänen talenttinsa riittääkään kun hän pelasi VSV:n riveissä (kuva kaudelta 03/04)

Villacher SV, EBEL - 14. 1+1=2, 0 Rm (Playoff: 4. 1+0=1, 0 Rm)
Villacher SV U20, EBEL U20 - 36. 38+9=47, 62 Rm

Austria U18 - 5. 3+1=4, 4 Rm

2004-2007, Kohti Amerikkaa ja unelmaa Kuva

- Nappiin osuneen juniorikauden jälkeen Grabner, 16, solmi sopimuksen Washingtonissa kiekkoilevan WHL-seura Spokane Chiefsin kanssa joka halusi palavasti saada maaliahneen nuorukaisen riveihinsä. Alun totuttelun jälkeen Grabner nappasi paikkansa Spokanen kakkosketjusta ja sai ketjukaverikseen fyysisen Jevon Desaultels'n sekä sentterikseen Chris Burton'n. Nuorkaisen debyyttikausi olisi voinut onnistua paremminkin, mutta siltikään ei pettymyksestäkään voida puhua sillä Spokane omasi tuolla kaudella eittämättä WHL:n heikoimpiin kuuluvan rosterin. Kahden huomattavasti vähemmän lahjakkaan pelaaja vierellä syntyi kuitenkin 24 (13+11) tehopistettä jolla oltiin Spokanen sisäisen pistepörssin seitsemännellä sijalla.
Grabner pääsi jälleen tuonakin kautena pukemaan päällensä Itävallan maajoukkuepaidan kun nuorkainen kutsuttiin ensin alle 20-vuotiaiden I-divisioonan MM-Kilpailuihin ja sen jälkeen keväällä samaisen divisioonatason alle 18-vuotiaiden MM-kisoihin. Alle 18-vuotiaissa saalisti neljässä ottelussa tilillensä viisi (4+1) tehopistettä jolla lohkesi joukkueen sisäisen maalipörssin voitto ja pistepörssin toinen sija. U20 Kisoissakin pistesaalis oli kohtuullinen sillä nuorukaiselle kertyi neljässä ottelussa tilillensä kolme (1+2) tehopistettä.

Kaudeksi 05/06 Spokanen rivit eivät sen koommin vahvistuneet vaan joukkue rimpuili koko kauden ajan playoff-paikasta ainoastaan harvojen tähtiensä kuten Grabnerin, Adam Hobsonin, Drayson Bowmanin sekä Chad Klassenin ansiosta. Muuten joukkueen rivistö oli koottu aika pitkälti fyysisen linjan mukaisesti ja seuran riveistä löytykin peräti viisi pelaajaa jotka ylittivät kauden aikana 100 rangaistusminuutin rajan, parhaimpana Myles Stoesz ja 260 rangaistusminuuttia.
Vaan oliko tämä sitten Grabnerin onni sillä heikossa joukossa yksilön on helpompi nousta esille. Kausi oli nuorukaiselle erittäin onnistunut ja Grabner nousi kauden mittaan NHL:n virallisilla draft-listoilla raketin lailla ylemmäs ja ylemmäs aina viimeisen listan sijalle 15 asti. Grabner tekaisi Spokanen riveissä kauden aikana 50 (36+14) tehopistettä ja voitti joukkueensa sisäisen maali -ja pistepörssin ja oli koko liigan maalipörssin kymmenennellä sijalla, muunmuassa ennen Kenndal McArdlea ja Peter Muelleria.
Koska Itävalta oli vieläkin I-Divisioonan tasolla alle 20-vuotiaissa ei Grabner osallistunut heidän käymiinsä I-Divisioonan MM-Kilpailuihin ollenkaan.

Kausi oli sen verran onnistunut, että Grabner kiinnitti huomiota useammassakin NHL-seurassa draftin kynnyksellä. Vancouver Canucks joutuikin taistelemaan Tampa Bay Lightningin, New York Rangersin sekä Montréal Canadiensin kanssa siitä kuka Grabnerin oikeudet saa ja parilla treidillä voitto tuon taistelun ja näinpä Canucks valitsi Grabnerin NHL Draftin numerolla 14.

Kuva
Grabner tähystää aina tilaisuutta päästä maalipaikkaan

Parin heikommin menneen kauden johdosta Spokane sai lievää vahvistusta kun se pääsi WHL Bantam Drafteissa varaamaan pienellä numerolla muunmuassa Mitch Wahl'n. Kaudella 06/07 Spokane ei kuitenkaan vieläkään kuulunut WHL:n parhaimmistoon, ei lähellekkään, mutta silti Grabner erottui jälleen kerran edukseen loistavalla kyvyllänsä tehdä maaleja mitä ilmiömäisimmistä paikoista. Pienistä loukkaantumisista kärsinyt Grabner pelasi kauden aikana runkosarjassa 55 ottelua tehden näissä 55 (39+16) tehopistettä . 39 maalia riitti WHL:n maalipörssin neljänteen sijaan.
Pudotuspelien kuusi ottelua toi Grabnerin tilille ainoastaan yhden syöttöpisteen.

Kun Spokanen kausi päättyi lyhyeen pääsi hän debytoimaan Vancouverin farmiseura Manitoba Moosen riveissä. Moosessa Grabby ehti pelaaman kaksi runkosarjan ja kuusi pudotuspelien ottelua. Tehopisteitä ei pudotuspeleissä siunaantunut, mutta runkosarjan kahdessa ottelussa hän tehoili 1+1 verran.

Manitoba Moose, AHL - 2. 1+1=2, 0 Rm (Playoff: 6. 0+0=0, 0 Rm)
Spokane Chiefs, WHL - 180. 88+41=129, 80 Rm (Playoff: 6. 0+1=1, 2 Rm)

Austria U20 - 4. 1+2=3, 2 Rm
Austria U18 - 4. 4+1=5, 29 Rm

2007-Nykyhetki, Vancouveria valloittamassa Kuva

- Parin maalirikkaan WHL-kauden jälkeen Grabner otti toisen ison askeleen urallansa ja siirtyi kaudeksi 07/08 Vancouverin organisaatioon pelaamaan. Ensimmäinen kausi arvatusti toki kului Vancouverin farmiseuran Manitoba Moosen riveissä. Tulokaskaudellaan Grabnerin pelikavereina toimivat muunmuassa SM-Liigastakin tutut nimet kuten Colby Genoway (ketjukaveri) & Greg Classen sekä Mestiksessä tälläkin kaudella pelaava Lou Dickenson.
Playoffeihin yltäneen Manitoban riveissä Grabner saalisti tulokaskaudelle suhteellisen kovat 44 (22+22) tehopistettä ja oli joukkueensa sisäisen pistepörssin neljäs ja paras tulokas. Pudotuspelien kuudessa ottelussa Grabner saalisti tilillensä kolme maalia.

Seuraava kausi oli Grabnerille lopullinen läpimurto AHL:n maalipyssyjen joukkoon sillä 66 ottelua Calder Cupin finaaliin venyneen Manitoban riveissä toi Grabnerin tilille kunnioitettavat 48 pistettä joista peräti 30 maaleista. 30 maalia riittikin koko AHL:n maalipörssin kahdennelletoista sijalle ja Eurooppalaisista ainoastaan Wilkes-Barre Janne Pesonen (Suomi, 32 maalia) sekä Hartfordin Artem Anisimov (Venäjä, 37 maalia) pääsivät edelle. Hän oli Manitoban sisäisen maalipörssin ykkösenä yhdessä Jason Krogin kanssa.
AHL:n pudotuspeleissä hän oli Manitoban tärkeimpien pelaajien joukossa kun 20 ottelua toi tilille 17 (10+7) tehopistettä. Maalimäärä riitti pudotuspelien maalipörssin toiselle sijalle ja pistepörssin seitsemännelle sijalle.
Hyvin mennyt kausi poiki myös kutsun Vancouverin NHL-ryhmään kun joukkueen luottopelaaja Pavol Demitra loukkaantui 26.2. Demitra todettiin kuitenkin ennen alkavaa ottelua pelikelpoiseksi ja näinpä jäi Grabnerin debyytti isossa liigassa vielä tekemättä.

Kulunut kausi alkoi Grabnerin osalta farmiseura Manitobassa, mutta myös NHL on vihdoin tullut Itävaltalaiselle tutuksi kun hän on päässyt pelaamaan jo reilusti Vancouverin riveissä.
Debyyttinsä NHL:ssä Grabner pääsi tekemään 14.10 kun Vancouver kutsui hänet korvaamaan loukkaantunutta Daniel Sediniä. Grabner oli vain päivää aiemmin kutsuttu ylös Vancouveriin ja hänet oli heti istutettu harjoittelemaan ykkösketjun, Ryan Keslerin sekä Kyle Wellwoodin, kanssa. Grabner viettikin aikaansa Vancouverin kanssa lokakuun loppuun asti. Ensimmäisen maalinsa Grabner saalisti 24.10 Chicagoa vastaan. Chicagon maalilla pelasi tuolloin Suomalaisvahti Antti Niemi. Yhteensä Grabner pääsi Vancouverin kanssa pelaamaan yhdeksän ottelua joissa syntyi viisi (2+3) tehopistettä. Maaleista toinen oli ottelun voittomaali.

Kuva
Michael Grabner @ NHL, finally. Kuvassa Grabner juhlii toista NHL maaliansa joka syntyi Edmonton Oilersia vastaan.

Vancouver Canucks, NHL - 9. 2+3=5, 6 Rm
Manitoba Moose, AHL - 153. 59+43=102, 29 Rm (Playoff: 26. 13+7=20, 4 Rm)
"Ei Ilveksellä huonosti mene. Lehdistötilaisuudessakin on tarjolla puoliksi syöty viineri."
- Marko Leppänen @ Twitter

Reijo Mäki kertoi, että aikanaan Turun Palloseurassa pelannut Mal Davis harrasti seksiä naisen kanssa kun muut juhlijat oliva löivät ympärillä tahtia. Aktin jälkeen Davis oli siirtynyt suoraan katsomaan videolta omia maalejaan.

Avatar
Viestit: 3226
Liittynyt: 06.12.2009 21:03
Suosikkijoukkue: Lappeenrannan italialaismafia

Re: Pienten kiekkomaiden NHL-sankarit

ViestiKirjoittaja AriGold » 19.01.2010 18:42

Ei vielä mikään NHL-tähti, mutta syön kilon paskaa jos Nino Niederreiter ei tule koskaan olemaan NHL-tähti. Mies on loistava pelaaja, ja siihen päälle vielä se koko 184cm/94kg ai, että. Ja voin sanoa, etä ensi Draftissa näiden pikkumaiden ensimmäinen varaus. Taitaa lähteä jo ennen Granlundia.
"Toivottavasti tuo patsas on vähän kestävämpää tekoa ku esikuvansa on ollu."
- Kuningas Litmanen patsaansa esittelytilaisuudessa.

Avatar
Viestit: 2395
Liittynyt: 26.06.2009 01:28
Suosikkijoukkue: Ilves ja Minnesota Wild

Re: Pienten kiekkomaiden NHL-sankarit

ViestiKirjoittaja Burns8 » 21.02.2011 04:07

Mihinkäs kaikki tarinat näistä on jäänyt? :?

Pienten maitten NHL-pelaajista olisi kuitenkin todella mielenkiintoista lukea juttuja. :peukkuylös:
"I respect Koivu. I respect how this guy despises to lose." ------ Brent Burns #8 - Mikko Koivu #9 - Martin Havlat #24

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: Pienten kiekkomaiden NHL-sankarit

ViestiKirjoittaja Jyri » 21.02.2011 15:13

Honkaselta kyllä hieno kirjoitus Michael Grabnerista tässä ketjun alussa. Floridasta ennen kauden alkua Islandersiin siirtynyt nuori itävaltaishyökkääjä pelaa loistavaa kautta. Kauden alussa näkemissäni otteluissa, joissa Grabner pelasi, oli hänellä joitain ongelmia maalinteossa. Mutta mitä vielä. Hän on iskenyt maaleja todella hyvin viime peleissä, etenkin All Stars -tauon jälkeen. Hieno pelaaja. Toivottavasti Isles saa tehtyä Grabnerin kanssa jatkosopimuksen.

Avatar
Viestit: 1649
Liittynyt: 18.09.2010 13:42
Suosikkijoukkue: Jokerit, NHL

Re: Pienten kiekkomaiden NHL-sankarit

ViestiKirjoittaja Tumba » 25.02.2011 11:30

Kopitar on ehkä paras esimerkki noista pienistä lätkämaista nousseista sankareista. Ehkä ainoa jonka voisi luokitella tähdeksi? Onhan änärissä tietysti esim. Vanekkia ja muita, mutta enimmäkseen ovat rivipelaajia. Ai niin, Canucksien Ehrhoff pelaa kyllä hyvää kautta, mutta ei ole mikään dominoiva pelaaja kuten Kopitar.

Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

Re: Pienten kiekkomaiden NHL-sankarit

ViestiKirjoittaja InFlames » 28.02.2011 17:57

Jyri8 kirjoitti:Honkaselta kyllä hieno kirjoitus Michael Grabnerista tässä ketjun alussa. Floridasta ennen kauden alkua Islandersiin siirtynyt nuori itävaltaishyökkääjä pelaa loistavaa kautta.

Allekirjoitan Jyrin sanat.

Erinomainen tuo Honkasen tekemä juttu Grabnerista. Itelle kaikki näistä pienemmistä kiekkomaista nousevat pelaajat ovat lähellä sydäntä. Vanekistakin näki aikanaan jo MM-kisoissa miehen valtavan potentiaalin, ennen kuin mies pelasi NHL:ssä. Oli silloin, niin selkeästi edukseen erottuva pelaaja Itävallan maajoukkueessa. Sama on Grabnerin kohdalla. Todella nopea ja maaliahne hyökkääjä tulee todennäköisesti nousemaan lähelle tähtikategorian hyökkääjää. Tämän vuoden puolella olen 3-4 Islandersin peliä nähnyt ja nuori itävaltalainen on ollut lennossa. Jossakin vaiheessa oli putki, jossa Grabner taisi tehdä kuuteen peliin peräkkäin maalin ja yhteensä noita maaleja tuli 10 noissa peleissä.

Itävallalla on muutenkin jonkun verran hyviä nuoria pelaajia kotoisessa EBHL:ssä (Itävallan pääsarja). Kahtena viime kautena hurjasti kehittynyt Villachin hyökkääjä Michael Raffl tulee pelaamaan suuremmilla areenoilla, mutta en tiiä sitten riittääkö kaverin potku änäriin asti. Miestä ei ole varattu änäriin. Todella suoraviivainen hyökkääjä, jolla on hyvä veto. 22-vuotias Itävaltalainen on EBHL:n toiseksi tehokkain itävaltalaishyökkääjä. 26+29=55 tehot ovat syntyneet 50 pelissä. Vain eräs Thomas Koch on edellä. Olen vain yhden Rafflin pelin nähnyt tällä kaudella, mutta teki siinä vaikutuksen ja on suurennuslasin alla kevään MM-kisoissa.

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: Pienten kiekkomaiden NHL-sankarit

ViestiKirjoittaja Jyri » 04.07.2012 14:03

Zemgus Girgensons - Latvian ensimmäinen ykköskierroksen varaus

Nimi: Zemgus Girgensons
Syntymäaika: 5.1.1994
Syntymäpaikka: Riika, Latvia
Pituus / paino: 187 cm / 90 kg
Joukkue: Vermontin yliopisto
Entiset joukkueet: Dubuque Fightning Saints (USHL), Green Mountain Glades (EJHL, EmJHL)

Suosikki NHL-joukkue: Detroit Red Wings
Suosikki NHL-pelaajat: Rick Nash, Ryan Smith, Ryan Kesler
Suosikkiurheilulaji (muu kuin jääkiekko): Jalkapallo

Latvian Zemgus Girgensons teki historiaa tänä kesänä, kun hänestä tuli ensimmäinen latvialainen ykköskierroksen valinta NHL-draftissa. Buffalo Sabres varasi Vermontin yliopistoon ensi kaudeksi lähtevän hyökkääjän numerolla 14. Girgensonsilla on ikäisekseen paljon kokemusta Pohjois-Amerikan jääkiekosta: hän pelasi kauden EmJHL- ja EJHL-sarjoissa ennen kuin siirtyi USHL:n Dubuque Fightning Saintsin riveihin. Siellä hän pelasi kaksi menestyksekästä kautta, joista ensimmäisenä hän voitti liigan mestaruuden, Clark Cupin. Hän oli jo ensimmäisellä kaudellaan avainroolissa. Mennellä kaudella hän teki yli piste per ottelu (49 GP, 24+31=55) ja hänet valittiin USHL:n läntisen konferenssin ykköstähdistöön. Girgensons edusti kahtena viime kautena Latviaa sekä nuorten MM-kisojen 1. divisioonassa että parhaalla tasolla viime vuodenvaihteessa.

Kuva

Skouttausraportteja:

The Scouting Report: "Girgensons uses his 6-foot-2 200 pound frame to play a physical game and deliver effective checks intended to separate the puck carrier from the puck. He’s adept at keeping one shoulder on the puck carrier and one on the player he is responsible for in a further display of his defensive technique. Girgensons not only is a fierce backchecker but he picks up the right guy and communicates to his teammates to ensure they pick up their man. When his team is not in possession, regardless of the zone, he keeps his stick on the ice in the passing lanes at all times. This defensive discipline and IQ make it difficult to envision a scenario that Girgensons won’t at least contribute as a 3rd line defensive center matched against the other team’s top line.

None of this is to suggest that Girgensons does not have offensive upside because there’s no doubting that he has proven to be more than capable in the attacking zone. Girgensons uses a powerful stride to gain separation when he has the puck but also has quick feet that enable him to stop and start quickly and change directions in tight quarters. He’s able to buy time and space and rely upon his elite hockey sense to help him read the play and identify the best option. Girgensons uses his quick hands to keep puck possession and make a variety of passes to put the puck on the stick of his teammates. Girgensons also knows finds open ice to receive the puck and unleash a heavy shot if he has a scoring opportunity. Enhancing these skills will put Girgensons in a position to contribute as a 2nd line center and a perfect complement to a goal scoring winger."


TSN.ca: Strengths: A smart, all-around player with size and skating ability. Good hands, heavy shot, tough and competitive, can play any style of game. A safe pick, he will play in the NHL. Weaknesses: Some scouts question his offensive instincts and ability to create scoring opportunities. May not be a top-two center at the NHL level. NHL upside: Has been compared to Colton Gillies, but with more offensive upside. The type of player that will help an NHL club win a playoff series by playing a tough, two-way game. May have the intangibles to be a top two centre.

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: Pienten kiekkomaiden NHL-sankarit

ViestiKirjoittaja Jyri » 04.05.2014 10:57

Zemgus Girgensons täytyy mainita loistavan kautensa ansiosta. Buffalon hyökkääjä teki tulokkaana 8+14 liigan huonoimmassa joukkueessa. Girgensons pelasi aktiivisesti ja todella hyvää kahden suunnan peliä läpi kauden. Fyysisyydestään huolimatta latvialainen sai kauden aikana tililleen vain 14 jäähyminuuttia. Se kertoo kurinalaisuudesta. Sabresilla on käsissään tulevaisuuden tähti. Girgensons kehittynee yli 60 pisteen pelaajaksi kehityksen jatkuessa tasaisena. Latvialle tässä on maajoukkueen johtaja useiden vuosien ajaksi.

Paluu NHL

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa