Mock Draft 2011

Keskustelua NHL:stä ja sen pelaajista.
Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Mock Draft 2011

ViestiKirjoittaja Jyri » 14.03.2011 21:58

En tiedä onko liian aikaista avata jo nyt Mock Draftille oma ketju, mutta koska sellainen oli myös viime vuonna ajattelin luoda samanlaisen nyt. Ideana siis on laittaa tämänvuotisen NHL Entry Draftin pelaajat ensimmäisen kierroksen osalta siihen järjestykseen kuin sinä sen ajattelet. Oma listani näyttää juuri nyt tältä:

1. Edmonton Oilers - Ryan Nugent-Hopkins: Nugent-Hopkins pelaa uskomatonta kautta Red Deerissä WHL:ssä; olisi loistava ykkössentteri tulevaisuudessa Oilersille.

2. Ottawa Senators - Gabriel Landeskog: Tämä ruotsalaishyökkääjä on tehnyt itselleen nimeä tällä kaudella loistavana fyysisenä hyökkääjänä, joka osaa myös tehdä maaleja.

3. Colorado Avalanche - Adam Larsson: Vaikka Coloradolla on paljon hyviä puolustajia, en näe organisaation voivan ohittaa Larssonia tällä vuorolla, joka on varaustilaisuuden paras puolustaja.

4. NY Islanders - Jonathan Huberdeau: Islanders todella tarvitsee vahvistusta hyökkäykseensä, jonne supertaitava sentteri sopisi paremmin kuin hyvin.

5. Florida Panthers - Ryan Strome: 185-senttinen keskushyökkääjä on noussut tällä kaudella draft-rankingeissa raketin lailla ja olisi Panthersille tulevaisuuden ykkössentteri.

6. New Jersey Devils - Dougie Hamilton: Yli 190-senttinen puolustaja, joka on loistava luistelija ja osaa pyörittää ylivoimaa, toisi tulevaisuudessa paljon lisää kiekollista taitoa.

7. Atlanta Thrashers - Sean Couturier: Thrashers ihmettelee, kuinka Couturier on yhä vapaana, joka olisi tulevaisuudessa joukkueen kärkisenttereitä yhdessä Alex Burmistrovin kanssa.

8. Boston Bruins (Toronto) - Tyler Biggs: Biggs, 188-senttinen ja 94-kiloinen hyökkääjä, pelaa erittäin fyysisesti ja on juuri Bostonin tyylinen pelaaja.

9. St. Louis Blues - Brandon Saad: St. Louis tarvitsee hyökkäykseensä ja etenkin ylivoimaansa lisää potkua, jota toisi Saad, isokokoinen ja loistavasti luisteleva hyökkääjä.

10. Carolina Hurricanes - Joel Armia: Armia on yksi varaustilaisuuden suosikkipelaajistani, jolle Hurricanes antaisi varmasti aikaa kehittyä ennen kuin hän siirtyisi Pohjois-Amerikkaan.

11. Columbus Blue Jackets - Ryan Murphy: Murphy on varaustilaisuuden paras hyökkäävä puolustaja, mutta hänen puolustuspeli jättää kysymyksiä - siksi näen hänen putoavan Columbukselle.

12. NY Rangers - Mika Zibanejad: Nuori ruotsalainen hyökkääjä pelaa erinomaista kautta Djurgårdenissa ja parantaisi tulevaisuuden kannalta paljon Rangersin hyökkäystä.

13. Buffalo Sabres - Mark McNeill: Buffalo tarvitsee mielestäni parannusta sentteriosastolleen, jota vahvistaisi hienoa kautta WHL:ssä pelaava McNeill.

14. Minnesota Wild - Nathan Beaulieu: Beaulieu on kahden suunnan puolustaja, joka osaa sekä hyökätä että puolustaa, joten miksi Wild ei varaisi häntä tällä vuorolla?

15. Anaheim Ducks - Dmitrij Jaskin: Anaheimilla on jo paljon hyviä pakkilupauksia, joten hyökkääjä olisi järkevä valinta - ja vastaus on: Dmitrij Jaskin, iso ja vahva hyökkääjä, jolla mahtava potentiaali.

16. Ottawa Senators (Nashville) - Sven Bärtschi: Sveitsiläinen Bärtschi ei ole isoin pelaaja kaukalossa, mutta pelaa sitä isommalla sydämmellä ja omaa paljon taitoa.

17. Calgary Flames - Zack Phillips: Flames tarvitsee selkeästi parempaa keskushyökkääjistöä - sitä vahvistaisi Zack Phillips QMJHL:stä, joka on ollut erittäin tehokas tällä kaudella.

18. Chicago Blackhawks - Duncan Siemens: Siemens on yksi varaustilaisuuden parhaita tappelijoita, mutta osaa myös pelata paremmin kuin useimmat - tuleeko mieleen Brent Seabrook?

19. Dallas Stars - Jamie Oleksiak: Oleksiak on erittäin iso puolustaja, jolla on keskimääräistä paremmat kiekolliset taidot ja on myös hyvä luistelija; lisäksi hyvin fyysinen.

20. Phoenix Coyotes - Mark Scheifele: Coyotes on varannut viime vuosina paljon puolustajia ja kun hyökkäys voisi olla parempi, olisi Scheifele, isokokoinen hyökkääjä, hieno varaus.

21. Edmonton Oilers (Los Angeles) - David Musil: Musil, yksi suosikkipelaajistani draftissa, on isokokoinen, vahva ja älykäs puolustaja, joka olisi täydellinen valinta Edmontonilta.

22. Montreal Canadiens - Seth Ambroz: Canadiens tarvitsee lisää kokoa hyökkäykseensä, joten isokokoinen ja pidemmän tähtäimen projekti Seth Ambroz olisi vankka valinta.

23. Tampa Bay Lightning - Rocco Grimaldi: Tampa Baylla on Martin St. Louis - joka ei ole maailman isoin kaveri - joten ottaisiko joukkue riskin ja varaisi myös pienen Rocco Grimaldin?

24. Toronto Maple Leafs (Boston) - Mario Lucia: Maple Leafs tarvitsee lisää maalintekovoimaa; Mario Lucia olisi nimenomaan sille osastolle vahva valinta.

25. San Jose Sharks - Jonas Brodin: Vaikka San Josella on muutama hyvä pakkilupaus, olisi erittäin hyvä luistelija Brodin vahvistus tulevaisuudessa Sharksin pakistoon.

26. Pittsburgh Penguins - Phillip Danault: Hyvä kahden suunnan hyökkääjä, joka antaa aina kaikkensa jäällä, mutta luistelu on asia, jossa on kehitettävää.

27. Washington Capitals - Alexander Khokhlachev: Washington on varannut aikaisemminkin venäläisiä ykköskierroksella, joten olisiko yllättävää jos Khokhlachev menisi juuri sinne?

28. Detroit Red Wings - Nicklas Jensen: Kahden suunnan hyökkääjä, joka luistelee erittäin hyvin ja omaa hyvän laukauksen, on pelaaja, jolle annettaisiin varmasti aikaa kehittyä.

29. Toronto Maple Leafs (Philadelphia) - Myles Bell: Puolustaja, joka tietää miten hyökätä ja antaa kovan taklauksen; puolustuspelin täytyy kuitenkin parantua.

30. Vancouver Canuks - Rickard Rakell: Rickard Rakell on erittäin älykäs hyökkääjä, joka ymmärtää peliä ja olisi tulevaisuutta varten projektivaraus, josta voisi kehittyä vankka NHL-pelaaja.

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: Mock Draft 2011

ViestiKirjoittaja Jyri » 14.06.2011 11:33

Mock Draft 2011 - 1-3

1st overall Kuva

Edmonton Oilers tulee varaamaan toisena vuotena putkeen ensimmäisenä NHL-draftissa. Viime vuonna varattiin OHL:n Windsorissa dominoinut hyökkääjä Taylor Hall, jonka kausi päättyi jo ennen aikojaan loukkaantumisen takia. Hänen lisäkseen Oilersilla on jo NHL:ssä taitavat hyökkääjät Jordan Eberle ja Linus Omark sekä hyvin luisteleva ja vahvasti laukova Magnus Pääjärvi. Puolustuksessa pelasi nuori Jeff Petry joka pelasi NCAA:ssa ennen siirtoaan ammattilaiseksi. Kun mukaan otetaan lupauksista muun muassa NHL:ssä kauden lopussa pelannut Teemu Hartikainen, kahden suunnan hyökkääjät Anton Lander ja Curtis Hamilton sekä iso pakki Martin Marincin on lupaustalli vahva. Ehkäpä suurimmat puutteet ovat maalivahtiosastolla. Mutta koska näin hyvää maalivahtilupausta ei ole on Oilersin valinta Ryan Nugent-Hopkins, WHL-seura Red Deer Rebelsin tähtisentteri.

Oilers pick - Ryan Nugent-Hopkins, C, Red Deer, WHL

2nd overall Kuva

Colorado Avalanchen nuori joukkue ei onnistunut yhtä hyvin kuin viime kaudella jolloin joukkue yllätti monet. Tällä kaudella joukkueen peli joulun jälkeen romahti ja niinpä se tulee varaamaan varaustilaisuudessa jo toisena. Avalanchella on monta todella hyvää nuorta pelaajaa kuten sentterit Matt Duchene ja Paul Stastny sekä pakki Erik Johnson. On myös useita hyviä pakkilupauksia kuten Stefan Elliott ja Tyson Barrie. Laitahyökkääjistö sekä nykyjoukkueen puolustus voisivat olla kuitenkin paremmat joten valinta tulee tässä Mock Draftissa olemaan ruotsalaisten Adam Larssonin sekä Gabriel Landeskogin välillä. Larsson on tulevaisuudessa varma kahden suunnan pakki, Landeskog puolestaan vahva, fyysinen johtajatyyppi NHL-tasolla. Valinta käy lopulta Larssoniin josta Avs odottaa jo lähitulevaisuudessa NHL pelaajaa.

Avalanche pick - Adam Larsson, D, Skellefteå, Elitserien

3rd overall Kuva

Kuten viime vuonna tulee Florida nytkin varaamaan draftissa kolmantena. Viime vuonna valinta kohdistui OHL:n Kingston Frontenacsin fyysiseen ja ilkeään pakkiin Erik Gudbransoniin. Nyt monet uskovat valinnan kohdistuvan hyökkääjään, koska sillä osastolla on paljon parannettaavaa, erityisesti maalinteossa. Tässä vaiheessa Landeskog, iso sentteri Sean Couturier sekä taitava ja juonikas Jonathan Huberdeau olisivat parhaat hyökkääjät tarjolla. Vaikka Huberdeau on erinomainen pelintekijä ja osaa tehdä myös maaleja Pantterit tarvitsvat enemmän maalintekijää. Siksi valinta kohdistuu Gabriel Landeskogiin, jossa monet näkevät samaa kuin Philadelphian kapteeni Mike Richardsissa.

Panthers pick - Gabriel Landeskog, LW, Kitchener, OHL

Seuraavaksi ajattelin tehdä ehkä viisi tai seitsemän joukkuetta jotka tulisivat seuraavassa viestissä.

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: Mock Draft 2011

ViestiKirjoittaja Jyri » 14.06.2011 19:15

Mock Draft 2011 - 4-8

4th overall Kuva

Vaikka Jacques Lemaire tuli kesken kauden takaisin New Jerseyn päävalmentajaksi ei se riittänyt heikon alun jälkeen nousemaan pudotuspeleihin ja näin ollen Devils varaa draftissa neljäntenä. Zach Parisen sopimus on loppumassa ja vaikka hän jatkaisi on hyökkäyksessä hieman tarvetta hyvälle sentterille joka voisi tulevaisuudessa pelata ykkösketjussa. New Jerseyllä on muutamia hyviä pakkilupauksia kuten Michiganin Jon Merril, farmissa pelaavat Alexander Urbom sekä Matt Taormina ja isokokoinen Eric Gelinas joten sille osastolle ei ole suurta tarvetta. Sen sijaan tuleva huippuhyökkääjä ei olisi laisinkaan pahitteeksi. Paras pelaaja tässä vaiheessa on QMJHL:n Saint Johnin Jonathan Huberdeau, erittäin taitava sentteri jonka osakkeet ehtivät nousta vielä lisää hyvän Memorial Cupin myötä.

Devils pick - Jonathan Huberdeau, C, Saint John, QMJHL

5th overall Kuva

NY Islanders varaa jälleen viiden ensimmäisen joukossa ja tarkalleen samassa vaiheessa kuin viime vuonna ykköskierroksella. Isles on varannut kahtena vuonna putkeen kaksi pelaajaa ensimmäisellä kierroksella ja vaikka mukaan on tarttunut nimiä kuten John Tavares, Calvin de Haan ja Nino Niederreiter olisi sekä hyökkäävälle pakille että kärkiketjujen hyökkääjälle tarvetta. Sean Couturierin osakkeet laskivat tämän kauden myötä, kun taas Ryan Strome pelasi todella hyvin ja teki 106 pistettä OHL:n runkosarjassa. Strome on erittäin luova sentteri jonka hyökkäyspään taidot ja hyvä pelikäsitys tekevät hänestä mielenkiintoisen lupauksen. Strome ei välttämättä pelaa ensi kaudella NHL:ssä, mutta hänen kohdallaan maltti on paikallaan.

Islanders pick - Ryan Strome, C, Niagara, OHL

6th overall Kuva

Ottawa pelasi todella heikon kauden ja näytti, että useimmat pelasivat alle tasonsa. Ottawa onkin tehnyt paljon muutoksia ja on hankkinut paljon varausvuoroja tätä varaustilaisuutta varten. Sensillä on monta hyvää pakkilupausta kuten iso Jared Cowen, taitavat Patrick Wiercioch ja David Rundblad sekä tietysti jo NHL:ssä pelaava Erik Karlsson. Sen sijaan hyökkääjälupaukset sekä hyökkäyksen tulevaisuus ylipäätään ei ole samalla tasolla. Jason Spezza on ollut jälleen siirtohuhuissa ja vaikka hän jatkaisi on sentteriosastolla Mike Fisherin tasoisen pelaajan aukko. Sean Couturier teki QMJHL:ssä tälläkin kaudella paljon pisteitä ja on iso, vahva ja taitava sekä omaa painavan laukauksen.

Senators pick - Sean Couturier, C, Drummondville, QMJHL

7th overall Kuva***

Winnipegiin on siis palaamassa NHL joukkue ja se tulee varaamaan draftissa seitsemäntenä ensimmäisellä kierroksella. Hyviä puolustajia löytyy kuten Dustin Byfuglien sekä Tobias Enström ja lupauksissa tehokas Paul Postma, mutta hyökkäyksen taso ei ole aivan sitä mitä se voisi olla. Toki muutamia hyviä nuoria pelaajia kuten Alexander Burmistrov, Patrice Cormier ja Evander Kane on, mutta maaleja pitäisi pystyä tekemään enemmän. Elitserienissä Djurgårdenissa pelaava Mika Zibanejad on hyvin luisteleva hyökkääjä jolla on hyvä tasapaino luistimilla ja pelaa hyvää kahden suunnan peliä. (*** = En ole löytänyt uutta logoa vielä joten mennään tällä vanhalla.)

Winnipeg pick - Mika Zibanejad, C, Djurgården, Elitserien

8th overall Kuva

Columbus jäi toisen kerran peräkkäin ulos pudotuspeleistä ja tulee varaamaan kahdeksantena. Kuten yleensä on nytkin puheenaiheena se, varaako Blue Jackets vihdoinkin hyökkäävän puolustajan joka pelaisi tulevaisuudessa ykkösylivoimassa ja tekisi paljon pisteitä. Viime kesänä Jackets yllätti ja varasi Ryan Johansenin, joka kylläkin on kehittynyt loistavasti varauksen jälkeen. Vaikka pari muutakin hyökkääjää kuten Cam Atkinson ja Tomas Kubalik ovat kehittyneet varsin hyvin on maalinteossa parantamisen varaa. Kuitenkin Columbus varaa mieluummin pakin, OHL:n Niagara Ice Dogsin Dougie Hamiltonin, joka pelaa hyvää kahden suunnan peliä ja osaa pyörittää jo nyt OHL joukkueen ylivoimapeliä mallikkaasti.

Blue Jackets pick - Dougie Hamilton, D, Niagara, OHL

************

En ole varma teenkö enempää tätä Mock Draftia (aikaa tähänkin kului aika mukavasti). Varaukset ovat siis:

1. Edmonton Oilers - Ryan Nugent-Hopkins, C, Red Deer, WHL
2. Colorado Avalanche - Adam Larsson, D, Skellefteå, Elitserien
3. Florida Panthers - Gabriel Landeskog, LW, Kitchener, OHL
4. New Jersey Devils - Jonathan Huberdeau, C, Saint John, QMJHL
5. NY Islanders - Ryan Strome, C, Niagara, OHL
6. Ottawa Senators - Sean Couturier, C, Drummodnville, QMJHL
7. Winnipeg (??) - Mika Zibanejad, C, Djurgården, Elitserien
8. Columbus Blue Jackets - Dougie Hamilton, D, Niagara, OHL
Viimeksi muokannut Jyri päivämäärä 14.06.2011 22:07, muokattu yhteensä 2 kertaa

Avatar
Viestit: 13933
Liittynyt: 03.08.2008 11:45
Suosikkijoukkue: TPS, Calgary Flames

Re: Mock Draft 2011

ViestiKirjoittaja Unknown » 14.06.2011 19:28

Jyri8 kirjoitti:En ole varma teenkö enempää tätä Mock Draftia (aikaa tähänkin kului aika mukavasti).]


Jatka nyt piru vie! Täällä ainakin mielenkiinnolla luetaan sun näkökantaasi. Etkä ole edes vielä Flamesin kohdassa! ;)
♥ TPS ♥

Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

Re: Mock Draft 2011

ViestiKirjoittaja InFlames » 14.06.2011 19:37

Jyri8 kirjoitti:En ole varma teenkö enempää tätä Mock Draftia (aikaa tähänkin kului aika mukavasti).

Jatka ihmeessä (jos aikaa riittää). Ite ainakin luen näitä mielenkiinnolla, kun sen verran pihalla ollaan aina näistä nuorista lupauksista. Muutenkin hyvää tekstiä noista nuorista pelaajista ympäri foorumia :Thumb up:

Avatar
Viestit: 5903
Liittynyt: 04.07.2010 18:04
Paikkakunta: Keskisuomalainen koillishämeessä eli Sysi-Suomi
Suosikkijoukkue: TPS - On vain 1 Pool, Klopp och Kungen

Re: Mock Draft 2011

ViestiKirjoittaja ArchieBunker » 14.06.2011 20:48

Jyri8 kirjoitti:En ole varma teenkö enempää tätä Mock Draftia (aikaa tähänkin kului aika mukavasti).


Arvon herroja myös yllä kompaten eli anna palaa vaan JyriKasi, kun homma on hallussa :Thumb up:. Kokonaisvaltaisesti erittäin mielenkiintoista lukea, kun allekironnut on tästäkin asiasta pihalla kuin lintulauta :doubt:
Hetken kestää elämää ja sekin synkkää, ja ikävää ..

... Kuuluu perkeleellinen pulina, ketä ne mahtaa olla? .. Ketäs luulisit olevan ...

"Meillä suvussa on ollut tapana, ettei omia asioita valitella. Mieluummin otan moottorisahan ja lähen vetämään tukkia niin pitkään, että helpottaa." - Seppo Räty

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: Mock Draft 2011

ViestiKirjoittaja Jyri » 14.06.2011 23:00

Kiitosta vaan kommenteista. Taidanpa tehdä nyt vielä tänään muutaman joukkueen varauksen kunnes voisi mennä nukkumaan...

9th overall Kuva

Boston hankki Phil Kessel-kaupassa Toronto Maple Leafsin 1. kierroksen varauksen tälle kesälle ja pääsee siten varaaman jo yhdeksäntenä. NHL finaaleja tällä hetkellä pelaava Bruins omaa muutaman todella hyvän nuoren pelaajan kuten hyökkääjät David Krejcin, Brad Marchandin ja Tyler Seguinin sekä maalivahti Tuukka Raskin. Lisäksi on muutama vankka lupaus kuten hyökkääjät Jordan Caron, Jared Knight ja Ryan Spooner. Puolustuksen nuoret pelaajat eivät kuitenkaan ole täysin samalla tasolla. Mutta kumman pelaajan Boston haluaa mieluummin: ison ja vahvan puolustavan pakin Duncan Siemensin vai pienemmän ja taitavan Ryan Murphyn? Murphyllä on enemmän aukkoja puolustuspelissä kuin Siemensillä joten valinta kohdistuu tähän WHL:n Saskatoonin luottopakkiin.

Bruins pick - Duncan Siemens, D, Saskatoon, WHL

10th overall Kuva

Jo kolmena vuonna putkeen playoffien ulkopuolelle jäänyt Minnesota tarvitsee selkeästi muutoksia jotta uusi nousu alkaisi. Yksi on varata paremmin. Vaikka viime draftissa Wild varasikin Mikael Granlundin, Johan Larssonin sekä Jason Zuckerin voisi lupauksissa olla silti enemmän tulivoimaa hyökkäyksessä, kuten NHL joukkueessakin. Puolustaja Marco Scandella on pelannut jo NHL:ssä ja onnistunut hyvin, mutta hän on harvoja laadukkaita nuoria lupauksia seuran systeemissä. Kaiken kaikkiaan Minnesota tarvitsee kaikista eniten maalintekovoimaa. Joel Armia olisi juuri sitä varten hyvä valinta. Armia on luontainen maalintekijä jolla on mahtava laukaus.

Wild pick - Joel Armia, RW, Ässät, SM-liiga

11th overall Kuva

St. Louisin kanssa tehdyn kaupan myötä Avalanche pääsee varaamaan jo tässä vaiheessa draftia toisen kerran. Ensimmäisellä vuorolla varattiin puolustaja Adam Larsson joten olisi järkevää varata hyökkääjä. Tuskin tulemme näkemään monta sveitsiläisiä varattavan kokonaisuudessa, mutta ainakin yksi tullaan luultavasti varaamaan aikaisessa vaiheessa, Sven Bärtschi. WHL:n Portlandissa Nino Niederreiterin seurakaverina ollut Bärtschi on pienikokoinen, mutta siitä huolimatta melko fyysinen laitahyökkääjä. Hän oli ehdolla liigan Vuoden tulokkaaksi sekä onnistui erinomaisesti playoffeissa.

Avalanche pick - Sven Bärtschi, LW, Portland, WHL

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: Mock Draft 2011

ViestiKirjoittaja Jyri » 15.06.2011 09:40

12th overall Kuva

Viime vuonna draftissa seitsemäntenä varannut Carolina ei päässyt nytkään pudotuspeleihin. Viime kesänä haaviin tarttui Jeff Skinner, joka pelasi hienon NHL kauden. Hurricanesilla on monta hyvää pakkilupausta kuten NCAA:ssa pelaavat tehokkaat Justin Faulk, Brian Dumoulin ja Danny Biega sekä OHL:n Plymouthin stay-at-home-pakki Austin Levi. Ikävä kyllä hyökkäyksen lupaukset eivät ole samalla tasolla ja niinpä olisi järkevää varata jälleen hyökkääjä ensimmäisellä kierroksella. Toisaalta NHL ryhmässä on monta todella hyvää hyökkääjää kuten Eric Staal, Tuomo Ruutu, Jussi Jokinen, Erik Cole, Brandon Sutter ja Skinner, ja kun huomioidaan se, että tässä vaiheessa pakeista esimerkiksi Ryan Murphy sekä Jamie Oleksiak ovat varaamatta kohdistuu valinta OHL:n Kitchenerin Murphyyn. Pienikokoinen pakki luistelee erinomaisesti, laukoo lujaa ja käsittelee kiekkoa taitavasti.

Hurricanes pick - Ryan Murphy, D, Kitchener, OHL

13th overall Kuva

Calgary jäi toisen kerran playoffien ulkopuolelle peräkkäin ja varaa vuorolla 13. Flamesin lupaukset eivät ole aivan liigan kärkitasoa joten sikälikin olisi tärkeää varata hyvin. Lupauksista kyllä muutamat pelaajat kuten Max Reinhart sekä Ryan Howse ovat kehityneet varsin hyvin, mutta se ei poista sitä tosiasiaa että hyökkäystä täytyy pystyä vahvistamaan, etenkin keskustan osalta. Calgaryn hyökkäys on myös melko iäkäs eikä nuoria pelaajia ole monta. Siksi Flames valitsee WHL:n Prince Albert Raidersissa huippukauden pelanneen Mark McNeill´n. Fyysinen sentteri luistelee hyvin ja omaa kahden suunnan potentiaalia.

Flames pick - Mark McNeill, C, Prince Albert, WHL

14th overall Kuva

Dallas varasi viime vuonna ensimmäisellä kierroksella jenkkimaalivahti Jack Campbellin vaikka monet odottivat puolustajaa. Toki nyt myöhemmin Alex Goligoskin hankinta auttaa pakistoa. Starsilla on paljon hyviä hyökkäjälupauksia kuten 2009 1. kierroksen varaus Scott Glennie, taitava Reilly Smith sekä todella hyvän kauden yliopistossa pelannut Alex Chiasson. Paras pakkilupaus taas on puolustavampi Patrik Nemeth eikä hyviä nuoria pakkeja ole systeemissä NHL:n ulkopuolella liikaa. Niinpä Stars varaa odotetun puolustajan ykköskierroksella joka on upean kauden NCAA:ssa Northeasternin joukkueessa pelannut Jamie Oleksiak. 201-senttinen, 109-kiloinen järkäle on yllättävän liikkuva ja häntä on vaikea ohittaa jo pelkän koonsa takia.

Stars pick - Jamie Oleksiak, D, Northeastern, NCAA

15th overall Kuva

Tällä kaudella Washingtonia vastaan heti ensimmäisellä pudotuspelikierroksella tippunut Rangers varasi viime vuonna monien yllätykseksi fyysisen pakin Dylan McIlrathin. Kun vielä Ryan McDonagh sekä Michael Sauer tekivät läpimurtonsa NHL-tasolla ja Marc Staal on isossa roolissa on tulevaisuuden puolustus kunnossa. Eikä hyökkääjistökään ole heikko, mistä kertovat nimet Artem Anisimov, Brian Boyle ja Derek Stepan sekä hieman vanhemmat Ryan Callahan ja Brandon Dubinsky. Vaikka lupaukset maalivahtien osalta voisivat olla paremmat varaa Rangers taitavan sentterin Vladislav Namestnikovin. Venäläinen hyökkääjä oli OHL-joukkueensa London Knightsin parhaita pelaajia. Hän on erinomainen syöttelijä jolla on hyvä pelikäsitys.

Rangers pick - Vladislav Namestnikov, C, London, OHL

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: Mock Draft 2011

ViestiKirjoittaja Jyri » 15.06.2011 14:13

Nyt kun löytyi sopivasti aikaa päätinpä tekeväni Mock Draftin loppuun tänään. Luultavasti tulee loppuun kuitenkin vasta illemmalla.

16th overall Kuva

Buffalo on varannut kolmen viime draftin aikana kaksi puolustajaa ykköskierroksella (Tyler Myers & Mark Pysyk). Näkisin siis järkevänä varata nyt varata hyökkääjän. Toki muutamia hyviä hyökkääjälupauksia löytyy, kuten jo NHL:ssä pelannut maalintekijä Luka Adam sekä OHL:ssä pelanneet voimahyökkääjät Marcus Foligno ja Zack Kassian. Lisäksi on NHL:ssä jo nyt pisteitä takova Tyler Ennis sekä 1987 syntynyt Nathan Gerbe. Puolustajalle ei ole tarvetta ja kun Ryan Miller on yksi maailman parhaista maalivahdeista valitsee Sabres hyvän kauden QMJHL:ssä pelanneen Zack Phillipsin. Phillips on melko heikko luistelija (vielä), mutta omaa kovan ja tarkan laukauksen, mistä puhuu puolestaan 38 tehtyä maalia Quebecin liigan runkosarjassa.

Sabres pick - Zack Phillips, C, Saint John, QMJHL

17th overall Kuva

Montréalin kohdalla on paljon puhuttu siitä, että joukkue on nykyään pienikokoinen. Tarvetta olisikin isokokoisille pelaajille, jotka pysyvät fyysiseen peliin ja myös pisteiden tekoon. Canadiensin maalivahtipeli on kunnossa Cary Pricen ansiosta ja P.K. Subban on jo nyt NHL-pakki joka pelaa isoja minuutteja. Viime vuonna varatuista pakeista, Jarred Tinordista sekä Morgan Ellisistä huolimatta puolustajat eivät lupauksissa suuresti vakuuta. Hyviä hyökkääjälupauksia ovat mm. Louis Leblanc, Danny Kristo sekä Alexander Avtsin, mutta tämä(kään) osa ei ole lupauksissa kärkitasoa jos vertaa muihin seuroihin. Vaikka seura on varannut viime vuosina yllättävän vähän pelaajia Quebecistä päättää Montreal varata taitavan hyökkäävän pakin Nathan Beaulieun Saint Johnista joka on pullollaan tulevia huippuja.

Canadiens pick - Nathan Beaulieu, D, Saint John, QMJHL

18th overall Kuva

2010 Stanley Cup -mestari menetti viime kesänä paljon hyviä pelaajia ja tämän kauden tulos oli sen mukainen, kun joukkue tippui playoffeissa Vancouveria vastaan joka pelaa tällä hetkellä finaaleissa. Chicagolla monta loistavaa nuorta pelaajaa, kuten kaikkien tuntemat Jonathan Toews ja Patrick Kane, mutta myös vähän tuntemattomampia nimiä, esimerkkeinä vaikkapa Bryan Bickell, Jake Dowell sekä Ben Smith. Chicago on pystynyt hankkimaan hyvin muista joukkueista lupauksia. Nyt Hawks tekee ehkä hieman jopa yllättävän valinnan ja varaa Yhdysvaltojen 18-vuotiaiden maajoukkueessa kiekkoja pysäytelleen John Gibsonin. Hän on rauhallinen maalilla ja omaa hyvät tekniset taidot ollakseen tulevaisuudessa NHL vahti.

Blackhawks pick - John Gibson, G, Yhdysvallat, USHL

19th overall Kuva

Ryan Nugent-Hopkinsin ensimmäisellä vuorolla varannut Edmonton omaa myös toisen varauksen 1. kierroksella, jonka se hankki kaupassa Los Angelesin kanssa. Oilersilla on melko selvästi paremmat hyökkääjälupaukset kuin pakit sekä nuoria (Hall, Eberle, Omark, Pääjärvi...) NHL:ssä ja kun se jo varasi hyökkääjän ensimmäisellä varauksellaan kohdistuu nyt valinta pakkiin. Ruotsissa Färjestadissa pelannut 17-vuotias Jonas Brodin on taitava, hyvin liikkuva puolustaja joka antaa vahvan ensimmäisen syötön ja pelaa järkevää peliä. Oilers uskookin, että Brodin tulee kehittymään tulevaisuudessa vankaksi kahden suunnan pakiksi.

Oilers pick - Jonas Brodin, D, Färjestad, Elitserien

20th overall Kuva

Phoenix Coyotes on varannut kahtena viime vuonna yhtä monta puolustajaa ykköskierroksella, Brandon Gormleyn sekä Oliver Ekman-Larssonin. 2010 Gormleyn lisäksi varattiin maalivahti Mark Visentin. Sitä ennen 2008 ensimmäisellä kierroksella Coyotes varasi Mikkel Bödkerin sekä Viktor Tikhonovin. Lupaukset ovat siis melko hyvällä mallilla. Lisäksi pakki Keith Yandle, Kyle Turris sekä Brett MacLean ovat laatupelaajia. Kuitenkin maaleja joukkue voisi tehdä enemmän. Hyökkääjä on siis Phoenixin valinta. OHL:n heikoimmassa joukkueessa pelannut sentteri Mark Scheifele latoi siihen nähden melko uskomattomat lukemat taululle (22+53=75). Scheifele tarvitsee lisää voimaa, mutta hän on taitava pelintekijä joka teki U18 MM-kisoissa kuusi maalia seitsemässä ottelussa.

Coyotes pick - Mark Scheifele, C, Barrie, OHL

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: Mock Draft 2011

ViestiKirjoittaja Jyri » 15.06.2011 17:04

21st overall Kuva

Ottawa hankki kaupassa Nashvillen kanssa toisen varauksen ensimmäiselle kierrokselle. Vaikka tässä Mock Draftissa se varasikin keskushyökkääjä Sean Couturierin ei toisen hyökkääjän valitseminen olisi välttämättä huono asia, sillä Senatorsilla on monia hyviä nuoria puolustajia systeemissään, toisin kuin hyökkääjiä. Craig Andersonin kanssa tehtiin jatkosopimus ja Robin Lehner on erittäin lupaava nuori maalivahti joten tuokin osa-alue on kunnossa. Yllättäen heikon toisen kauden jakson pelannut yhdysvaltalainen Brandon Saad olisi hyvä varaus tässä vaiheessa. Iso hyökkääjä luistelee hyvin ja omaa hyvän laukauksen jolla laukoi OHL:ssä hyvin kiekkoja reppuun, vaikka loppua kohti tahti hyytyi.

Senators pick - Brandon Saad, LW, Saginaw, OHL

22nd overall Kuva

Anaheim Ducks varasi viime kesän kaksi pelaajaa ykköskierroksella - jo nyt NHL:ssä ylivoimalla pelaavan pakin Cam Fowlerin sekä nopean Emerson Etemin. Ducksilla on muutama erinomainen pakkilupaus kuten huippukaudet pelanneet Justin Schultz ja Sami Vatanen sekä vankan tulokaskauden yliopistossa pelannut Kevin Lind. Myös hyökkäys on hyvä sekä NHL:n että lupausten osalta. Systeemissä ei ole kuitenkaan kovin monta laadukasta maalivahtilupausta. Siinä mielessä Christopher Gibson voisi olla hyvä varaus. Loppujen lopulta Ducks ottaa kuitenkin mieluummin jonkinlaisen riskin ja varaa sentteri Rocco Grimaldin, Kaliforniassa syntyneen taitavan ja nopean hyökkääjän.

Ducks pick - Rocco Grimaldi, C, Yhdysvallat, USHL

23rd overall Kuva

Kuten tiedämme Pittsburghilla on muutama todella hyvä nuori pelaaja, joista voidaan mainita muun muassa Sidney Crosby, Jevgeni Malkin, Kris Letang, Jordan Staal sekä Marc-André Fleury. Ongelmana on ollut se, miten saadaan rakennettua joukkuetta muiden pelaajien osalta. Toistaiseksi GM Ray Shero on onnistunut hyvin. Viime draftissa varattu Beau Bennett pelaa NCAA-kiekkoa Denverin joukkueessa ja Penguins on varannut paljon yliopistossa pelaavia kavereita viime vuosina. Nyt niin joukkue ei tee, vaan varaa mieluummin lahjakkaan maalintekijän Matt Puempelin, joka tosin loukkaantui kauden aikana ja pelasi 55 ottelua OHL:ssä. Hänellä on kaikki ominaisuudet pelata tulevaisuudessa NHL:ssä ykkös/kakkosketjussa.

Penguins pick - Matt Puempel, LW, Peterborough, OHL

24th overall Kuva

Detroit on tullut tunnetuksi siitä, että se on varannut aivan viimeisimmillä kierroksilla tulevia NHL-pelaajia tai jopa -tähtiä. Hyvä esimerkki lienee Henrik Zetterberg, jonka seura varasi 1999 seitsemännellä kierroksella. Red Wings antaa varaamilleen lupauksille rauhaa kehittyä eikä turhaan laittaisi esimerkiksi jotain korkeaa varaustansa suoraan NHL:ään. Systeemissä on paljon hyviä hyökkääjiä, ehkäpä kuitenkaan puolustajien osalta lupaukset eivät ole yhtä hyviä. Hyvät 18-vuotiaiden MM-kisat pelannut puolustaja Oscar Klefbom omaa paljon potentiaalia. Kyseessä on iso pakki jolla on kova laukaus. Potentiaalia on NHL-tasolla Top 4 -puolustajaksi.

Red Wings pick - Oscar Klefbom, D, Färjestad, Elitserien

25th overall Kuva

Torontolla ei ollut alunperin Bostonin kanssa tehdyn kaupan takia varausta ensimmäisellä kierroksella, mutta hankki sellaisen Philadelphiasta. Joukkue pääsi varaamaan viime vuonna vasta vuorolla 43, kun se valitsi hyökkääjä Brad Ross´n. GM Bryan Burke tykkää isokokoisista ja fyysisistä pelaajista. Maple Leafs tarvitsee tavallaan sekä lisää maalintekovoimaa että parannusta oman pään peliin. Vaikka tässä vaiheessa on tarjolla monta hyvää hyökkääjää valitsee Leafs WHL:n Portland Winterhawksissa erinomaisen kauden pelanneen puolustaja Joe Morrowin. Hän on hyvä kahteen suuntaan ja omaa hyvän laukauksen siniviivalta. Torontolle olisi varmasti käyttöä tulevaisuudessa tälle hyvälle allround-pakille.

Maple Leafs pick - Joe Morrow, D, Portland, WHL

*******************

Siinäpä taisi olla tuo Mock Draft. Viittä viimeistä joukkuetta ei oikein jaksa tehdä eikä toisaalta jättää myöhemmäksikään. Tässä siis lyhyessä paketissa jokaisen joukkueen varaukset tässä Mock Draftissa:

1. Edmonton Oilers - Ryan Nugent-Hopkins, C, Red Deer, WHL
2. Colorado Avalanche - Adam Larsson, D, Skellefteå, Elitserien
3. Florida Panthers - Gabriel Landeskog, LW, Kitchener, OHL
4. New Jersey Devils - Jonathan Huberdeau, C, Saint John, QMJHL
5. NY Islanders - Ryan Strome, C, Niagara, OHL
6. Ottawa Senators - Sean Couturier, C, Drummodnville, QMJHL
7. Winnipeg (??) - Mika Zibanejad, C, Djurgården, Elitserien
8. Columbus Blue Jackets - Dougie Hamilton, D, Niagara, OHL
9. Boston Bruins - Duncan Siemens, D, Saskatoon, WHL
10. Minnesota Wild - Joel Armia, RW, Ässät, SM-liiga

11. Colorado Avalanche - Sven Bärtschi, LW, Portland, WHL
12. Carolina Hurricanes - Ryan Murphy, D, Kitchener, OHL
13. Calgary Flames - Mark McNeill, C, Prince Albert, WHL
14. Dallas Stars - Jamie Oleksiak, D, Northeastern, NCAA
15. NY Rangers - Vladislav Namestnikov, C, London, OHL
16. Buffalo Sabres - Zack Phillips, C, Saint John, QMJHL
17. Montréal Canadiens - Nathan Beaulieu, D, Saint John, QMJHL
18. Chicago Blackhawks - John Gibson, G, Yhdysvallat, USHL
19. Edmonton Oilers - Jonas Brodin, D, Färjestad, Elitserien
20. Phoenix Coyotes - Mark Scheifele, C, Barrie, OHL

21. Ottawa Senators - Brandon Saad, LW, Saginaw, OHL
22. Anaheim Ducks - Rocco Grimaldi, C, Yhdysvallat, USHL
23. Pittsburgh Penguins - Matt Puempel, LW, Peterborough, OHL
24. Detroit Red Wings - Oscar Klefbom, D, Färjestad, Elitserien
25. Toronto Maple Leafs - Joe Morrow, D, Portland, WHL

Paluu NHL

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa