Lännen neljännesvälierä Detroit Red Wings vs Phoenix Coyotes

Keskustelua NHL:stä ja sen pelaajista.

Kumpi jatkoon?

Detroit Red Wings
11
73%
Phoenix Coyotes
4
27%
 
Ääniä yhteensä : 15
Avatar
Viestit: 2395
Liittynyt: 26.06.2009 01:28
Suosikkijoukkue: Ilves ja Minnesota Wild

Lännen neljännesvälierä Detroit Red Wings vs Phoenix Coyotes

ViestiKirjoittaja Burns8 » 12.04.2011 10:12

Detroit Red Wings vs. Phoenix Coyotes

Game 1 - ke 13.4. @ Joe Louis Arena 7.00 P.M.
Game 2 - la 16.4. @ Joe Louis Arena 1.00 P.M.
Game 3 - ma 18.4. @ Jobing.com Arena 10.30 P.M.
Game 4 - ke 20.4. @ Jobing.com Arena 10.30 P.M.
Game 5 - pe 22.4. @ Joe Louis Arena 7.00 P.M.
Game 6 - su 24.4. @ Jobing.com Arena TBD
Game 7 - ke 27.4. @ Joe Louis Arena TBD


Coyotes saa tänäkin vuonna vastaansa Red Wingsin, joka oli myöskin viime keväänä vastassa. Tuolloin Red Wings oli parempi lukemin 4-3. Tänä vuonna on jälleen luvassa tasainen sarja ja kun hieman vertaillaan joukkueiden kehityskäyrää niin Coyotes on viime vuodesta saanut Red Wingsiä kiinni. Detroitin kausi alkoi varsin vahvasti, mutta loppukautta kohden on ollut huomattavissa pientä notkahdusta. Toki joukkue on kärsinyt avainpelaajien loukkaantumisista. Vaikka kausi onkin mennyt hieman alavireisesti, niin Red Wingshän on tunnetusti erittäin kova playoff-joukkue ja kestomenestyjä playoffeissa. Itse en vaan ole hirveen tarkkaan seurannut Red Wingsiä, niin enpä kommentoi joukkueesta sen enempää.

Phoenix taas on pelannut melko lailla tasaisemman kauden. Toki kauteen mahtuu parit tappioputket, mutta vastapainona Coyotes seilasi parhaimmillaan aina seitsemän ottelun voittoputkessa. Kaiken kaikkiaan joukkue suoritti erittäin tasavahvasti, sillä joukkueessa on yhteensä seitsemän yli 15 maalin miestä. Eniten maaleja viimeisteli kapteeni Doan, joka sai ainoana parikymmentä täyteen. Lisäksi Doan oli ainoa, joka sai 60 pisteen rajan rikki. Toiseksi eniten pisteitä keräsikin sitten puolustaja, Keith Yandle. Vastuun noustua viime kaudesta, myöskin piste-ennätys parani 18 pisteellä. Koko NHL:n pakkipörssissä Yandle oli kolmas Ducksin Lubomir Visnovskyn ja Red Wingsin Lidströmin jälkeen. Kolmantena pelaajana Coyotes-miehistöstä esiin on nostettava kauden suomalaissensaatio Lauri "Korpeedo" Korpikoski. 24-vuotias turkulainen pisti piste-ennätyksensä aivan uusiksi. Oma piste-ennätys parani tällä kaudella 26 pisteellä kun Korpeedo rikkoi 40 pisteen rajan tekemällä tasan tuon verran. Laurin kausi taisi alkaa iha nelosketjun paikan tavoittelulla tai ainakin nelosketjussa, mutta vahvojen esitysten perusteella Tippett antoi lisää vastuuta ja peliaikaa. Näinpä pelipaikkakin nousi pikkuhiljaa ketju ketjulta ja loppukaudesta mies pelasikin ykkösketjussa yhdessä Belangerin ja Doanin. Loppukaudesta Korpikoski alkoi myöskin hieman saamaan ylivoima-aikaa, kun oli Coyotesin parhain maalintekijä tasakentällisin. Korpikoski on myöskin erittäin vahva alivoimapelaaja ja sen lisäksi, että mies uurastaa alivoimalla blokaten kuteja, niin siinä ohessa Korpeedo kaksi alivoimamaalia. Mielenkiintoista nähdä saako Korpikoski jatkaa ykkösessä ja tulen seuraamaan erittäin suurella mielenkiinnolla Korpikosken otteita.

Kaiken kaikkiaan Coyotesilla on tasaisen vahva joukkue kasassa ja kun maalia vartioi Ilya Bryzgalov, niin hyvät on mahdollisuudet haastaa Red Wings. Toivon mukaan Coyotes kampeaa tästä itsensä jatkoon!

Unkin pyynnöstä tein oman ketjun ja teinpä tälle parille avauksen.
"I respect Koivu. I respect how this guy despises to lose." ------ Brent Burns #8 - Mikko Koivu #9 - Martin Havlat #24

Viestit: 3832
Liittynyt: 17.02.2008 15:18
Suosikkijoukkue: Oulun Kärpät, Detroit Red Wings

Re: Lännen neljännesvälierä Detroit Red Wings vs Phoenix Coy

ViestiKirjoittaja Ink » 12.04.2011 17:53

Tästä tulee varmasti tasainen sarja, kun ottaa huomioon Detroitin ja Phoenixin keskinäiset ottelut ja Detroitin tason muutenkin tällä kaudella Phoenixia vastaan. Itse toivon toden teolla, että Detroit tästä jatkoon menisi, mutta Coyotes varmasti antaa kovan vastuksen.

Itse veikkaan että Detroit voittaa sarjan lopulta 4-2 ja joka ottelu päättyy 1-2 maalin erolla.

Avatar
Viestit: 1072
Liittynyt: 25.10.2010 19:57
Suosikkijoukkue: Pittsburgh Penguins (NY Islanders) HIFK SaiPa ja Leijonat.

Re: Lännen neljännesvälierä Detroit Red Wings vs Phoenix Coy

ViestiKirjoittaja Tavares90 » 12.04.2011 19:24

Tasainen sarja ja tiukkaa peliähän tässä tullaan varmasti näkemään. Keskinäiset ottelut olivat tasaväkisiä ja Detroit ei ollut niin hyvässä vireessä runkosarjan lopulla. Coyotesilla on laajaa osaamista, eikä niinkään supertähtiä. Myös Detroitilla osaamista löytyy joka osa-alueella. Detroit on myös kova playoff joukkue ja uskonkin että tämä lopulta ratkaisee sarjan Detroitille. Silti toivoisin Coyotesin voittoa. Veikkaan että Detroit jatkoon otteluvoitoin 4-3.

Avatar
Viestit: 13933
Liittynyt: 03.08.2008 11:45
Suosikkijoukkue: TPS, Calgary Flames

Re: Lännen neljännesvälierä Detroit Red Wings vs Phoenix Coy

ViestiKirjoittaja Unknown » 12.04.2011 19:44

Tiukka sarja ennakkoon luvassa, Wings ei ole ihan vakuuttanut tällä kaudella, ja uskon, että jos joku sarja näkee game sevenin, niin se voisi hyvin olla juuri tämä sarja.

Maalivahtipuoli on Coyotesin ehdoton vahvuus, sen on allekirjoittanut todistanut keskinäisissä Coyotes-Flames -peleissä useampaan otteeseen. Joka kerta, kun Flames sai kojootit vastaansa, hakkasi koko joukkue päätään loistavasti pelanneeseen Ilya Bryzgaloviin. Bryzgalov on omissa silmissä yksi NHL:n parhaimmista maalivahdeista, menee kyllä peräti top5:een omalla maalivahtilistallani, kun puhutaan maailman parhaimmista maalivahdeista. Iso veskari, joka on todella nopea kokoisekseen, ja vie kyllä mun papereissa kollega Howardia kuin märkää rättiä. Vaikka Wings-valmentaja Babcock onkin yrittänyt puolustella Howardia, ja selittää, että se ei ole ongelma, niin kyllä se vaan mun mielestäni on. Tässä on tasaisen Coyotes-materiaalin iskun paikka, kun taas Wings saattaa törmätä monesti Bryzgaloviin maalipaikoissa.

Puolustuspelissä Wings on aavistuksen edellä Coyotesia, kun katsotaan kirkasta kärkiosaamista. Kun se vielä saa Kronwallin mitä ilmeisimmin heti ekoihin peleihin takaisin, niin yhdessä Rafalskin ja Lidströmin kanssa sinne saadaan kyllä kelvollinen alakerta. Saleita tosin saatetaan välillä viedä, Ericsson ja Stuart eivät taasen ole tietenkään mitään Lidaksia, mutta ihan kelpo syvyyspakkeja. Coyotesin ehdoton alakerran liideri on Keith Yandle, joka teki miehekkäät tehot puolustajalle runkosarjassa: 11+48=59. Rostislav Klesla on edistystä Sami Lepistölle, joka vaihtoi Columbukseen trade deadlinen aikana. Jo valmiiksi tasaisen tasokkaasta hyökkäyksestä luovutettiin Lepistön mukana Scottie Upshall, ja mielestäni tämä oli hyvä veto Coyotes-johdolta. Kleslan ja Yandlen ohella laatua tarjoaa kokeneet Ed Jovanovski ja Adrian Aucoin, myös Derek Morris ja Rangersista hankittu Michal Roszival ovat laatupakkeja, ja oikeastaan Coyotes-pakisto näyttää jokseenkin köyhän miehen Canucks-alakerralta, osaamista löytyy laajasti, kuin myös kokemusta. Ehkä Rafalskin ja Lidströmin loistokkuus aiheuttavat sen, että Wings-alakerta on hieman Coyotesin vastaavaa parempi, mutta ei Coyotesin tarvitse tasaisesti rakennettua alakertaansa hävetä.

Hyökkäys on muodostunut pakiston tavoin Coyotesille erittäin tasaiseksi ja hyväksi. Jokainen ketju pystyy ratkaisuihin: Pelaajista voi sanoa sen verran, että ykköskorin mieheksi voisi sanoa vain Shane Doania, mutta kakkos-kolmosketjun tasoa on laajalti: Korpikoski, Belanger, Turris, Vrbata, Pyatt, Hanzal, Whitney, Fiddler, Stempniak ja Ebbett ovat kaikki tärkeitä palasia muodostaessa Coyotesin tasaista hyökkäysmateriaalia. Siinä missä esimerkiksi Vrbata, Turris ja Whitney ovat taitavia ja kiekollisia pelaajia, löytyy laadukasta raatajaa mm. Korpikosken ja Pyattin muodossa. Vaikka loistokkuus puuttuu, niin erittäin hyvä puoli tässä on se, että Wings joutuu olemaan jatkuvasti varuillaan, koska kiekollinen osaaminen levittyy melkeinpä kaikkiin pelaaviin ketjuihin riippuen ketjukoostumuksista. Wingsillä on taasen todella kovaa ratkaisumateriaalia hyökkäyspuolella. Pavel Datsyuk on ehkäpä koko lajin taitavin pelaaja maailmassa, ja kun maaliahnetta Johan Franzenia, voimahyökkääjä Tomas Holmströmiä ja Todd Bertuzzia + kokenutta Mike Modanoa sekä vastuuntuntoista suomalaista Valtteri Filppulaa on tarjolla, niin kyllä siinä erinomainen hyökkäys on. Henrik Zetterbergiä Wings kaipaa äkkiä takaisin, ja todennäköisesti mies jossain vaiheessa sarjaa kehiin pääsee. Läsnäolo jo ekasta pelistä lähtien tosin lienee epätodennäköistä, mutta tärkeä lenkki hän olisi Wingsh-rosteriin. Hyökkäys menee Red Wingsin eduksi, oli sitten Zeta mukana tai ei, näin se menee.

Valmennuspuolella molemmilla on ehdotonta NHL-kärkeä. Sekä Wingsin Mike Babcock, että Coyotesin kollega Dave Tippett osaavat hommansa ja siitä ei tule jäämään joukkueiden menestys kiinni. Kokonaisuudessaan Coyotes kuroo selvästi Wingsin hyökkäysetua kiinni erinomaisella Bryzgalovin maalivahtipelillä, mutta se on toinen kysymys, mihin saakka se riittää. Avainasemaan saattaa tulla se, missä vaiheessa Zeta pääsee tositoimiin. En tiedä, onko tämä veikkaukseni nyt realistinen, koska salaa toivon Coyotesin jatkoonpääsyä, mutta veikkaan siis, että Coyotes painelee 4-3 voitoin jatkoon. :Thumb up:
♥ TPS ♥

Avatar
Viestit: 1636
Liittynyt: 17.04.2010 14:59
Suosikkijoukkue: JYP, Chicago Blackhawks

Re: Lännen neljännesvälierä Detroit Red Wings vs Phoenix Coy

ViestiKirjoittaja Rocket » 13.04.2011 08:25

Mielenkiintoinen sarja, sillä Coyotes on omalla kohdalla Islesin lisäksi se seura, joka herättää minussa eniten sympatiaa. Hieno joukkue, joka on taitavan valmennuksen ja johdon ansiosta kammennut itsensä takaisin taisteluun hyvistä sijoituksista. Detroit Red Wings ei ole suoranaisesti inhokki, mutta kunnioitusta sieltä herättää vain kolme pelaaja: Datsyuk, Lindström ja Zetterberg, jotka kaikki ovat kieltämättä tosi hienoja pelaajia. Kyllähän tässä silti jatkopaikkaa kojooteille toivoisi. Pistetään sitten jotain ennakkoa kehiin.

Maalivahtiosasto menee kyllä selvästi kojooteille, sillä ykkösvahtien taistelussa Ilya Bryzgalov voittaa aika selvästi Detroitin Jimmy Howardin. Venäläismaalivahdilla on takana kaksi loistavaa kautta ja miksi hän ei voisi onnistua pudotuspeleissäkin? Viimeisessä ottelussa viime keväällä juuri Red Wingsiä vastaan meni taakse aika paljon maaleja, mutta niistä ei kyllä yksin pystynyt syyttämään Bryzgalovia yhtään. Olympiakisoissa vastuuta tuli vain kaksi ottelua, vaikka kaveri on oli pelannut aika hyvän runkosarjan. Tällä kaudella hän on ehkä jopa ollut parempi ja tässä on kyllä hyvä paikka Coyotesilla iskeä. Tämä puoli on ehdottomasti tämän joukkueen vahvuus. Toisessa kenttäpäädyssä maalia tulee vartioimaan nuori Red Wingsin lupaus Jimmy Howard. Samaan aikaan Chicagon kassari Corey Crawfordin kanssa varattu Howard on nuoresta iästään huolimatta hyvä maalivahti, mutta runkosarja ei kyllä sujunut ihan siihen tahtiin, mikä toi hänelle paikan viime kaudella Calder Trophy -ehdokkaana. Kakkosmaalivahdit eivät luultavasti saa ainakaan yhtä ottelua enempää pelata. Tämä osasto menee aika selvästi jo pelkän kokemuksenkin ansiosta kojooteille.

Puolustusosasto on taas pienoinen Red Wingsin vahvuus. Jo pelkkä Niklas Lidström vastaa muutamaa Coyotesin peruspakkia taidoiltaan ja kokemukseltaan koko pakistoa. Hän kamppailee jälleen Norris Trophystä ja on ehkäpä suurin suosikki tuohon pystiin. Hänen arvoaan joukkueelleen ei voi sanoin kuvailla. Kokemus on tunnetusti pudotuspeleissä valttia ja sitä tuo joukkueeseen juuri "Lidaksen" kaltainen pelaaja. Muukin puolustus ei tule kalpenemaan ja kiekollisia pakkeja (kuten Brian Rafalski) sekä myös hyviä nuoremman sukupolven pelaajia löytyy. Kronwall on loukkaantuneena, mutta hänen pitäisi palata jo sarjan avausotteluissa mukaan. Coyotesin puolustusosasto ei kuitenkaan hevillä kalpene, jos kenttätapahtumia tutkitaan. Pakistoa johtavat Ed Jovanovski ja Adrian Aucoin, mutta todellinen puolustuksen kulmakivi on kuitenkin nuori Keith Yandle, joka on kieltämättä tehnyt minuunkin pelirohkeudellaan vaikutuksen. Tehot runkosarjassa olivat jotain todella ainakin minut ja monet muut yllättävää. Tähtipakkeja löytyy enemmän Wingsiltä, mutta todellakaan helpolla ei kojootit kentällä kalpene, vaikka pakisto olisi kuitenka nimettömän näköinen tahansa.

Hyökkäyspuoli menee sitten jo vähän selvemmin punasiiville, kun loukkaantumisista kärsineet pelaajat saadaan mukaan kentälle. Taitoa heiltä löytyy yllin kyllin ja esimerkiksi Johan Franzen on selvästi kevään tähtiä. Pavel Datsyuk on sellainen kaveri, jota pitää jo pelkän olemuksen ja puolustusasenteen takia kunnioittaa. Siihen kun lisätään todella tarkka ja napakka rannelaukaus, uskomaton peliäly ja kiekonkäsittelytaito, kyseessä on täysi paketti, jonka jokainen valmentaja haluaisi joukkueeseensa. Henrik Zetterberg on ollut punasiipien henkinen liideri, kun muut tähdet ovat olleet lasaretin puolella. Hän tulee mielestäni perimään tuon kapteenin merkin, kun Lidas lopettaa pitkän ja komean uransa. Niin ikään myös Coyotesin hyökkääjät ovat suurelle yleisölle suhteellisen tuntemattomia, mutta taitoa löytyy kyllä myös siltä puolelta. Vernon Fiddler, Shane Doan, Kyle Turris, Lee Stempniak, Ray Whitney, Radim Vrbata ja Lauri Korpikoski eivät saata sanoa monellekaan oikeastaan mitään (paitsi Doan), mutta jokainen heistä omaa mielestäni kyvyn ratkaista otteluita. Myös muita vastaavan kaltaisia tapauksia joukkueesta löytyy. Hyökkäyspään liideri on kuitenkin Doan, joka on yksi NHL:n arvostetuimmista kapteeneista. Hän on vahva maalintekijä, joka pystyy joukkueen herättämiseen myös muilla keinoilla, kuin yksilösuorituksillaan. Tämä osasto menee kuitenkin niukasti Detroitille.

Jännittävä sarja on tulossa, mutta uskon, että Coyotes yllättää kaikki paitsi itsensä ja ottaa game sevenissä voiton. Tämä olisi ainakin minun mielestäni hieno homma. Tässä ei sitten mietitä mitään MM-kisajuttuja, vaan olisihan se hienoa, jos Coyotes marssisi toiselle kierrokselle.
Patrick "The Doctor" Kane: Superman, Spin-O-Rama, Shootout

"Mää täs laskeskelin, että niil oli tää Kreps ja Rosa ja mikä St. Pierre. Sinne voi muutaman miljoonan heittää, et enemmän tein maaleja kun ne yhteensä."
- Jonne 'Teurastaja' Virtanen

"Vähän se on lihava, mutta muuten ihan mukava."
- Jonne 'Teurastaja' Virtanen Antti Pihlströmistä

Avatar
Viestit: 2395
Liittynyt: 26.06.2009 01:28
Suosikkijoukkue: Ilves ja Minnesota Wild

Re: Lännen neljännesvälierä Detroit Red Wings vs Phoenix Coy

ViestiKirjoittaja Burns8 » 14.04.2011 08:21

Ei ihan rahkeet riittäny ekassa pelissä. Kun Coyotesille ensimmäisessä erässä ylivoima kelvannut, niin Red Wings rankaisi toisessa erässä tekemällä kolme maalia. Ekassa erässä oli 'Yotesilla oli puoltoista minuuttia kahen miehen ylivoimaa, mutta ei saanut Kojootit toista maalia. Turris vei ennen ylivoimaa erän alussa Phoenix 1-0 johtoon, mutta toisessa erässä Datsyuk, Franzen ja Rafalski käänsivät maaleillaan pelin Detroitille.

Maalivahtien taistossa Howard otti kyllä selkeän voiton. Bryzgalov pelasi heikon pelin ja varsinkin Muulin veto meni luvattoman helposti.

Vaikka ensimmäisestä pelistä tulikin turpaan, niin kyllä edelleen on mahdollisuus jatkoon mennä.

Lauantaina jatkuu ja luultavasti tulee katsottua peli. :Thumb up:
"I respect Koivu. I respect how this guy despises to lose." ------ Brent Burns #8 - Mikko Koivu #9 - Martin Havlat #24

Viestit: 3832
Liittynyt: 17.02.2008 15:18
Suosikkijoukkue: Oulun Kärpät, Detroit Red Wings

Re: Lännen neljännesvälierä Detroit Red Wings vs Phoenix Coy

ViestiKirjoittaja Ink » 14.04.2011 08:43

En peliä katsonut aikaisen herätyksen vuoksi, mutta mitä nyt koostetta katselin, niin kyllähän nuo Detroitin maalit ihan hienolta näyttivät, tosin Franzenin veto meni aika helposti sisään. Ottelu päättyi myös ihan niin kuin uumoilin, eli kahden maalin erolla. Detroitin alivoima oli myös hyvää, mutta osasyy oli kyllä Phoenixin tehottomuus ylivoimalla. Tästä on hyvä jatkaa seuraaviin peleihin.

Seuraava peli vasta lauantaina, niin pitäisi sinne asti odottaa. :dunno:

Avatar
Viestit: 2395
Liittynyt: 26.06.2009 01:28
Suosikkijoukkue: Ilves ja Minnesota Wild

Re: Lännen neljännesvälierä Detroit Red Wings vs Phoenix Coy

ViestiKirjoittaja Burns8 » 19.04.2011 11:07

Vaikka hieman lupailin, että jotain peliraporttia tästä parista tulee, niin enpä vaan ole ehtinyt yhtäkään ottelua katsomaan.

Keskiviikkona sarja onkin sitten jo ensimmäistä kertaa katkolla ja mikäli Red Wings jatkaa kovaa menoaan niin lähtee Coyotes laitumille heti neljässä ensimmäisessä pelissä. :thumb_down:

Toki sitten saataisiin Korpikoski kisoihin. :Thumb up:
"I respect Koivu. I respect how this guy despises to lose." ------ Brent Burns #8 - Mikko Koivu #9 - Martin Havlat #24

Avatar
Viestit: 2395
Liittynyt: 26.06.2009 01:28
Suosikkijoukkue: Ilves ja Minnesota Wild

Re: Lännen neljännesvälierä Detroit Red Wings vs Phoenix Coy

ViestiKirjoittaja Burns8 » 21.04.2011 07:14

Detroit näytti mitä on kestomenestyjän rutiini playoffien ensimmäisellä kierroksella. Vaikka Zetterberg puuttuu, niin Red Wings pelaa vahvasti ja Coyotes lähti kesälaitumille suoraan 4-0 voitoin.

Vaikka Detroitin loppukausi olikin hieman vaisu, niin kyllähän Red Wingsillä on silti hyvät mahdollisuudet pärjätä tälläkin kaudella.
"I respect Koivu. I respect how this guy despises to lose." ------ Brent Burns #8 - Mikko Koivu #9 - Martin Havlat #24

Avatar
Viestit: 13933
Liittynyt: 03.08.2008 11:45
Suosikkijoukkue: TPS, Calgary Flames

Re: Lännen neljännesvälierä Detroit Red Wings vs Phoenix Coy

ViestiKirjoittaja Unknown » 21.04.2011 11:14

Sarjan sankari oli yllätys yllätys Pavel Datsyuk. Game 1 meni Wingsille täysin tämän miehen ansiosta, ja olisiko ollut se game 2 toinen, jossa Pavelin rooli joukkueessa oli ihan helkutin tärkeä. Ei tässä mitään muuta voi todeta kuin, että parempi jatkoon, Phoenixin Bryzgaloviin olen kyllä pettynyt.
♥ TPS ♥

Paluu NHL

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa