Lännen neljännesvälierät: Vancouver - Chicago

Keskustelua NHL:stä ja sen pelaajista.

Runkosarjan ykkönen vai hallisteva mestari toiselle kierrokselle?

Vancouver Canucks
11
73%
Chicago Blackhawks
4
27%
 
Ääniä yhteensä : 15
Avatar
Viestit: 1636
Liittynyt: 17.04.2010 14:59
Suosikkijoukkue: JYP, Chicago Blackhawks

Lännen neljännesvälierät: Vancouver - Chicago

ViestiKirjoittaja Rocket » 12.04.2011 12:41

Lännen neljännesvälierät: Kuva Vancouver Canucks (1) - Kuva Chicago Blackhawks (8)

Game 1 @ Vancouver 13.4.
Game 2 @ Vancouver 15.4.
Game 3 @ Chicago 17.4.
Game 4 @ Chicago 19.4.
Game 5 @ Vancouver 21.4.
Game 6 @ Chicago 24.4.
Game 7 @ Vancouver 26.4.

Vastakkain ovat siis loistavan runkosarjan pelannut Vancouver Canucks ja hallitseva mestari, viimeisen paikan Lännen konferenssissa pudotuspeleihin saanut Chicago Blackhawks. Asetelmat ovat kerrassaan herkulliset ja tätä sarjaa on jo monessa mediassa hehkutettu ja spekuloitu. Viime keväänä Hawks pudotti Canucksin toisella kierroksella, mutta tänä vuonna vaakakippo saattaa kääntyä toiseen suuntaan. Keskenäiset kohtaamiset ovat tältä kaudelta tasan 2-2. Vaikka joukkueilla onkin näin paljon eroa sarjataulukossa, ihan neljän ottelun sarjaa tästä ei pitäisi tulla. Uskon, että tässä joudutaan ainakin 5-7 peliä tahkoamaan. Unelmahan olisi voittaa tuossa game sevenissä Sedinien veljesten rykelmä ja jatkaa ehkä suurimman suosikin pudottaneena jatkoon.

Vancouverin joukkueesta löytyy ainakin ratkaisuvoimaa. Ruotsalaiskaksikko Henrik ja Daniel Sedin ovat molemmat ykköskentän tulikuumat ja huippuvaaralliset pelaajat. Vielä kun näiden taitomäärien päälle lyödään se keskenäinen kemia ja yhteys, niin pahimmassa tapauksessa tämä kaksikko pilkkoo koko Chicagon puolustuksen palasiksi. Tähän ei kyllä saisi uskoa. Daniel tulee voitti liigan pistepörssin ja Henrik teki sen edellisellä kaudella. Tämä kertoo näiden veljeksien taidoista. Vielä kun laitaan laitetaan sniper-tyylinen pelaaja, niin kuin Alex Burrows. Kyllä on vaan kova ykkösnyrkki. Kakkosessa löytyy liekeissä pelaava Ryan Kesler. Hän on maalintekokykyjensä lisäksi myös liigan parhaita puolustavia hyökkääjiä. Alempiin ketjuihinkin löytyy paljon ratkaisuvoimaa ja puolustustahtoa. Lisäksi ylivoimalla tämä hyökkäys on ollut liigan paras. Puolustus on myös kovaa laatua. Jo pelkkä ykköspari Hamhuis-Bieksa herättää tällä hetkellä monessa joukkueessa tunteita. Puolustus on pirun laadukas ja jos Sami Salon paikka on vasta kakkosylivoimassa ja kolmosparissa, niin ei siinä voi sanoa kun että huh huh. Loukkaantumisrintamalla Manny Malhotra on sivussa, joka on toki menetys Canucksille. Hänen silmävammansa ja leikkaus päättivät tämän kauden.

Chicago ei kuitenkaan aio ainakaan materiaalinsa puolesta luovuttaa missään vaiheessa tätä sarjaa Canuckseille ja vaikka kanadalaiset menisivätkin tästä parista jatkoon, helpolla he eivät saa päästä. Ykkösketju Sharp-Toews-Kane on liigan parhaita vitjoja myös paperilla. Patrick Sharp on ollut tällä kaudella yksi liigan parhaita maalintekijöitä ylivoimalla. Viivamiehen tontilla yleensä pelaava Sharp on laukonut suurimman osan maaleistaan suoraan syötöstä lämärillä. Liigan yksi parhaista johtajista on myös tässä ketjussa; vaikka Jonathan Toews ei ole kun vähän yli 20 vuotta, hän pystyy herättämään joukkueen tarvittaessa todella kovaan liitoon. Lisäksi Kapteeni Vakava tekee tärkeitä maaleja ja puolustaa myös intesiivisesti. Ja kun vielä toiseen laitaan on varaa heittää liigan pehmeäkätisin pelaaja, viime vuoden Stanley Cupin kuudennen ja ratkaisevan finaalin jatkoajalla tarkalla laukauksellaan ratkaissut Patrick Kane, on kyseessä äärettömän kova vitja myös playoffeissa. Kun hyökkäysvalmiudesta löytyy vielä Marian Hossaa, Tomas Kopeckyä ja Michael Frolikia, on hyökkäys kovaa valuuttaa. Kun mukaan saadaan vielä Troy Brouwer ja Dave Bolland sairastuvalta, alkaa rosteri olemaan jo todella kova ja sillä on mahdollista voittaa kyllä koko homma toisen kerran peräkkäin. On mielenkiintoista myös nähdä, miten nuoret pelaajat Bryan Bickellin johdolla pärjäävät pudotuspeleissä. Bickell teki hyvällä rannelaukauksellaan ja asenteellaan vaikutuksen ainakin minuun ja paikka kolmoskentässä on kyllä ansaittu. Loukkaantumisia paikkaamaan on myös kutsuttu Ben Smith, joka pelasi viimeisen runkosarjanottelun kakkosketjussa. Saa nähdä, miten Joel Quenneville vielä tätä pakkaa sekoittaa.

Puolustuksesta löytyy kokemusta ja nuoruutta oikeassa suhteessa. Duncan Keith on todella tärkeä pelaaja Norris-voittajana Chicagolle. Vaikka hän ei yhtä hyvä kuin viime kaudella, kun kukaan ei voi kiistää hänen tärkeyttään omalle joukkueelleen. Hän pystyy tekemään niin paljon, ettei Keithin tekoja kaukalossa pysty pukemaan sanoiksi. Hän myös pelaa noin 30 minuuttia yhdessä ottelussa, mikä on liigan kovimpia määriä yhdessä Jay Bouwmeesterin peliaikojen kanssa. Ykkösparissa hänen kanssaan tulee luultavasti pelaamaan isokokoinen, loistavan ja nopeasti lähtevän lämärin ja todella kovat taklaukset omaava Brent Seabrook, joka on myös tälle joukkueelle todella tärkeä. Hänellä ei ole kiekon kanssa kiire, kuten ei Keithilläkään. Hän antaa hyvän avaussyötön, johon tarvitaan pelisilmää. Sitähän Seabrookilta kyllä löytyy, mutta luistelussa hän saattaa hävitä etenkin ensimmäisen potkun takia. Sijoittuminen ja pelisilmä kuitenkin yleensä tämän heikkouden paikkaavat. Kakkospari oli jo viime vuonna tässä muodossa. Brian Campbell on jossain mielessä pienimuotoinen syöpä raha-asioita katsoessa. Hän on erinomainen pelaaja, mutta nykyinen yli 7 miljoonan palkka on liikaa ja tämä rajoittaa Chicagon hankintamahdollisuutta. Hän on ylihintainen, mutta ei todellakaan huono. Hänen todellinen arvo pyörii luultavasti siitä 3-5 miljoonan kieppeillä. Niklas Hjalmarsson on pelannut edellistä huonomman kauden, joten oliko hyvä, että San Jose Sharksin tekemään tarjoukseen vastattiin. 3,5 miljoonaa tienaava Hjalmarsson on suhteellisen hyvä yleispuolustaja, mutta en ole vieläkään varma, onko hyvä että hän pelaa tässä joukkueessa. Nuorelle ruotsalaiselle maisemanvaihdos saattaisi tehdä hyvää, mutta sitä ei näköjään vielä tapahdu. Kolmosparissa on pelannut viimeisimmissä otteluissa kaksikko Leddy-Campoli. Siirtorajalla Ottawasta hankittu Campoli on osoittanut hyödylliseksi hankinnaksi kolmospariin yleisrooliin. Siinä hän on kieltämättä pätevä. Nick Leddystä taas voi tulla joukkueelle uusi Duncan Keith. Nuori prospekti on Minnesotasta hankittu ja tuo kauppa oli kyllä erinomainen veto Hawksilta. Vaikka Cam Barker menetettiinkin, saatiin ehkäpä vielä potentiaalisempi pelaaja. Ainakin hänellä on mielestäni paljon paremmat mahdollisuudet toteutaa tuo hallussa oleva potentiaalinsa kentällä. Hendry ja Boynton voidaan aina heittää rosteriin, jos joku loukkaantuu. Toivottavasti tähän ei kuitenkaan tarvitse ryhtyä.

Sitten siirryttään pudotuspeleissä todella tärkeän pelipaikan haltijoihin. Maalivahdit ovat aina olleet pudotuspeleissä paljon vartijoita ja en usko, että tämä sarja tekee siihen poikkeusta. Se joukkue, kumman maalivahti on kuumempi, luultavasti voittaa tämän sarjan. Paperilla Vancouverin pitäisi olla etevämpi, mutta onko se sitä käytännössä. Kun Canucksin ykkösmaalivahti Roberto Luongo ei ole enää kapteeni, hän on pelannut entistä paremmin. Kun hänen oli joukkueen kippari, tuntui, että joku todella raskas taakka oli Luongon harteilla. Hän ei osannut käsitällä paineita kapteenina oikein, joten C vietiin hänen maskistaan. Nyt hän on pelannut 60 ottelua hyvällä laadulla ja mikään ei estä kultaa olympialaisissa Kanadalle torjuneen Luongon voittavaa peliä myöskään pudotuspeleissä. Maalikeskiarvo 2.11 oli hänen koko NHL-uransa alhaisin, joten lähtökohdat ovat Luongolla hyvät. Luukuvahtina toimii jenkkikassari Cory Schneider, joka on ensimmäisellä kaudella NHL:ssä esittänyt 25 ottelussa huikeita suorituksia tulokkaalle ja hän oli tulokkaiden tilastoykkönen maalivahdeista. Schneideriä ei tulla mitä ilmeisimmin ainakaan paljoa peluuttamaan pudotuspeleissä, mutta katsotaan, jos hän saisi torjua edes yhden ottelun tällä ensimmäisellä kierroksella. Siinä olisi sitten kyllä toisaalta pieni riski, mutta varsinkin, jos sarja on 3-0 tai 3-1, voitaisiin antaa Luongon levätä yksi ottelu ja antaa Schneiderin saada arvokasta kokemusta pudotuspelihuumasta ja -maailmasta. Siinä olisi kyllä sitten Hawksilla iskunpaikka ja näyttää nuorelle kassarille, mistä on Chicagon pelaajat tehty.

Chicagon maalivahtitilannekaan ei ole huono, vaikka kokeneen Luongon tasoa ei paperilla ylitetäkkään. Ennen kauden alkua ajateltiin, että Marty Turco olisi pienellä palkalla yllätyshaku ja pystyisi torjumaan joukkueensa pudotuspeleihin. Toisin kuitenkin kävi ja tämän paikan saavuttamiseen tarvittiin tulokasmaalivahti Corey Crawfordia. Jimmy Howardin kanssa samassa draftissa valittu Crawford on hyvä maalivahti, mutta onko hänellä riittävästi kokemusta voittaakseen yksin otteluita, kun paineet ovat kovat. Hän oli pelimäärältäänkin lopulta aika selvä ykkösmaalivahti. Jos kokemusta tarvitaan maalinsuulle, on Marty Turco aina pelivalmiudessa kakkosmaalivahtina. Hän ei vaan ole minua vakuuttanut millään tavalla runkosarjassa. Turco on kuitenkin yleensä ollut hyvä pudotuspeleissä, joten miksi hän ei olisi sitä tänäkin vuonna, jos saa näytönpaikan. Jotenkin vähän hirvittää, miten nuori Crawford tulee pärjäämään maalilla, mutta toivottavasti pelkoni osoittautuvat turhiksi ja nuori kaveri pystyy pysäyttämään Canucksin vyöryn ja Sedinit kumppaneineen.

Seuraa heitä:

Daniel Sedin, Vancouver Canucks
- Helpolla Chicagon puolustajat eivät tule pääsemään. Vaikka tuntuu hölmöltä nimetä Daniel ilman Henrikiä tai Henrik ilman Danielia, Art Ross Trophyn voittaja kuuluu niihin pelaajiin, joihin kannattaa suhtautua erityisellä mielenkiinnolla. Daniel on luontainen maalintekijä, joka pystyy tekemään tärkeitä maaleja useampiakin yhdessä ottelussa. Daniel naputti tällä kaudella 41 maalia ja peräti 104. Ennen tätä hän pääsi parhaalla kaudellaan (2009/2010) 85 pisteeseen, mikä on 19 vähemmän, mitä hän teki tällä kaudella. Toki viime kaudella hän oli loukkaantuneena jonkun aikaa, mutta joka tapauksessa tämä kausi on ollut se The Kausi Danielille. Myöskään 41 maaliin hän ei ole ennen urallaan päässyt. Mitkään merkit eivät viittaa siihen, että tahti olisi hyytymässä. Se on paha merkki Chicagon kannalta.

Sami Salo, Vancouver Canucks
- Ainahan suomalaiset pelaajat suomalaisia kiinnostavat, joten pitää nostaa tähän kohtaan esille loukkaantumisesta kauan runkosarjassa kärsinyt Sami Salo. Hänen akillesjänteensä meni kesällä salibandyssä ja vasta nyt hän on pelannut taas tosi toimiin. Aina loukkaantumisista kärsinyt Salo ehti pelata vain 27 ottelua runkosarjassa tuon vamman takia. Ennen tuota hän pelasi kaksi maalia tehden kolme ottelua AHL-farmi Manitooba Moosessa hakemassa pelituntumaa NHL:ää varten. Hän on pelannut hyviä pudotuspelejä muutamiin otteisiin, mutta onko Salosta kolmosparissa paljoakaan hyötyä? Toivottavasti hän saa paljon peliaikaa, vaikka se ei toki hyvää lupaa Hawksin näkökulmasta. Pitää kyllä tässä yhteydessä vielä nostaa Sami "Balls of Steel" Salolle hattua. Paljon loukkaantumisia ja alamäkiä on ollut, mutta hän on selviytynyt niistä hienosti.

Chicagon puolustuskalusto vs. Vancouverin hyökkääjätähdet
- Tämäkin asia tässä sarjassa kyllä minua hieman pelottaa, mikä ei kyllä tällaista tähtihyökkäystä vastaan ole mikään ihme. Vancouver on pystynyt nujertamaan monta hyvää paperilla olevaa puolustusta silpuksi. Tekeekö tämä tähtisikermä saman Chicagoa vastaan. Yksittäisissä otteluissa jotkut tietyt tuuriseikat saattavat ratkaista, mutta paras seitsemästä sarjassa tämän hyökkäyskaluston pysäyttämäminen vaatii puolustustajilta keskittymistä, ei ylilyöntejä hyökkäyspäässä. Brent Seabrookin ja kumppaneiden pitäisi käyttää isoja ruhojaan ilkeästi ja viedä Canucksin tähdiltä peli-ilot heti alussa. Näin sarjan voittaminen olisi paljon helpompaa. Pahinta tässä kaikessa on kuitenkin se, että Vancouver pystyy levittämään hyökkäyksen niin, että nelosketjukin pystyy jatkoaikamaaleihin. Jokaisen kuuden puolustajan pitää blokata laukaukset, uhrautua joukkueen eteen ja keskittyä. Hyökkääjienkin pitää tulla nopeasti alas puolustushommiin. Tällaista joukkuetta vastaan ei saa pelata silkkihansikkailla, vaan pitää antaa se jokainen tarvittava poikittainen maila kun tuomari ei nää. Muuten Canucksien hyökkäys vyöryy hyökyaallon lailla yli. Tiedän, että Chicago pystyy tähän, mutta se vaatii jokaiselta pelaajalta ja etenkin pakilta 100 % onnistumista.

Chicagon nuoret pelaajat & loukkaantuneet
- Nuoret pelaajat ovat varmasti jonkun laisessa roolissa näyttelemässä tämän kevään tässäkin pudotuspeliteatterissa. Saa nähdä, kuinka iso paikka Bryan Bickelille ja muille nuoruuden innolla pelaaville hyökkääjille ja Nick Leddylle löytyy suurelta näyttämöltä. Ainakaan itseluottamusta näiltä kavereilta ei pitäisi puuttua. Vaikka heillä ei ole kokemusta NHL:n pudotuspeleistä, he pystyvät silti ratkaisemaan myös näitä otteluita. Toivottavasti saamme lukea tämän sarjan edetessä, kuinka Bryan Bickell, Jake Dowell ja Viktor Stålberg antoivat oman tärkeän mausteensa tämän vuoden, tämän sarjan keitokseen. Sanotaan tähän kohtaan vähän näistä loukkaantumisista. Sarjan kaksi ensimmäistä ottelua siis pelataan Vancouverissa. Jordan Hendryä siellä ei mihinkään tarvita, mutta niin Troy Brouwer kuin Dave Bolland lähtevät mukaan reissuun. Saa nähdä, pelaako kumpikaan. Ainakin Hawksin sivut ilmoittavat vammojen olevan ns. day-to-day juttuja.

Corey Crawford, Chicago Blackhawks
- Ei voi vaan tarpeeksi kuvata sitä, kuinka tärkeä Crawford oli kuitenkin Chicagolle runkosarjassa. Hän pystyi ottamaan ykköskopparin tontin tulokkaana, vaikka kukaan ei siihen uskonut. Kun Turco petti, mitä Hawks olisi pystynyt sitten tehdä ilman Crawfordin hyviä otteita. Kaupata Turcon ja hankkia paremman? Ehkä, mutta se olisi koitunut kalliiksi, eikä pelkkä Turco olisi välttämättä riittänyt vastineeksi kovan kaliiberin ykkösmaalivahdista. Nyt nähdään, miten nuorukainen kestää pudotuspelien paineet. Toivottavasti hyvin, mutta pelkokin on aina olemassa tällaisten tapausten kanssa. Antti Niemikin oli kokematon maalivahti pudotuspeleihin lähdettäessä. Toivottavasti tässä kävisi samalla tavalla kuin Niemen kanssa viime vuonna. Nyt on Coreyllä mahdollisuus todelliseen läpimurtoon.

Sitten olisi lopultakin sen arvion vuoro. Vaikka tämäkin veikkaus on todella vaikea tehdä, on pakko sanoa, että Hawks tämän lopulta hoitaa kotiin. Se olisi kyllä todella hieno homma ja sitä ei tehdä välttämättä edes kuudessa ottelussa, vaan siihen tarvitaan game seven. Siellä kummallakin joukkueella on yhtä hyvät mahdollisuudet voittaa. Maalivahdeista uskon Crawfordin pystyvän loistavviin otteisiin, puolustus onnistuu pysäyttämään Canucksin hyökkäyksen ja vastustajan maaliverkot venyvät. Jännittävä sarja tulossa, mutta omiin tässä luotetaan ja sanotaan:

Chicago Blackhawks jatkoon voitoin 3-4!
Patrick "The Doctor" Kane: Superman, Spin-O-Rama, Shootout

"Mää täs laskeskelin, että niil oli tää Kreps ja Rosa ja mikä St. Pierre. Sinne voi muutaman miljoonan heittää, et enemmän tein maaleja kun ne yhteensä."
- Jonne 'Teurastaja' Virtanen

"Vähän se on lihava, mutta muuten ihan mukava."
- Jonne 'Teurastaja' Virtanen Antti Pihlströmistä

Avatar
Viestit: 13933
Liittynyt: 03.08.2008 11:45
Suosikkijoukkue: TPS, Calgary Flames

Re: Lännen neljännesvälierät: Vancouver - Chicago

ViestiKirjoittaja Unknown » 12.04.2011 14:42

Kylläpä oli mukavanmittainen kirjoitus Rocketilta, pistetään oma kehiin:

Maalivahtipeli. Vaikka kuinka Hawks-fanit ovat puolustelleet Crawfordia ja sitä, että maalivahtipelistä heikko runkosarja ei johtunut, niin väittäisin, että Antti Niemellä samaa ongelmaa ei joukkue olisi kokenut. Ehkä olikin virheliike antaa kelpo palkankorotus hyvälle blokkaavalle peruspuolustajalle, Niklas Hjalmarssonille, ja syrjäyttää Niemi kokonaan joukkueesta. Edessä on 26 vuotiaan amerikkalaismaalivahdin ensimmäiset playoffit, ja vastus on oikeastaan kovin mahdollinen, koko NHL:n runkosarjan voittanut Canucks. Canucksin maalivahtitandemi on tuttuun tapaan Luongo-Schneider, ja tässä kohtaa on pakko nostaa Canucksin veskarikavalkaadi ylemmäs kuin Hawksin vastaava. Luongo on kokenut paljon urallaan ja isokokoisena maalivahtina hän hoitaa homman hyvin. Kun backupina löytyy vielä loistavaa torjuntatyötä esittänyt Schneider, niin tämä parivaljakko on ehdotonta NHL:n eliittiä kokonaisuutena, ainoastaan Bostonilla näyttäisi olevan kovempi maalivahtikaksikko, mutta Nucks hengittää tuossa vertailussa jo lupaavasti niskaan. Crawfordin pään kestävyyttä ei ole testattu, vaikka tämä on turhan kliseistä spekulaatiota. Kuitenkin se on yksi vaaratekijä, eikä Marty Turco ole pystynyt hyvään työskentelyyn, niin tämä osasto puoltaa ehdottomasti Canucksin pärjäämistä sarjassa, tässä vaakakupissa ei nyt Rocketin toivomukset paina. :)

Puolustuspäästä sanoisin sen verran, että ehdoton NHL:n kärkiosaaminen tällä saralla on ehkä hitusen paremmin hallussa Hawksilla, kun Keith-Seabrook -parivaljakko asetetaan kentälle. Ehdotonta kärkiosaamista NHL:ssä, siitä ei pääse yhtään mihinkään. Kun siirrytään alempiin pareihin, niin voidaan todeta, että Hjalmarsson ja Campbell ovat myös luotettavia sotaratsuja omilla tavoillaan, Campbell enemmän kiekollisessa roolissa, Hjalmarsson taasen blokkikoneena ja uhrautuvana peruspuolustajana. Chris Campoli on ihan ok mies, mutta miestä ei ole vielä tosissaan testattu, ja saa nähdä, miten pienikokoisen ex-Senators-pelurin käy, kun Canucksin vahvat hyökkääjät rynnistävät ja pistävät paineen Hawks-alueelle. Nick Leddyyn pätee aika samat sanat, taustalla olisi sitten Hendryä ym. Kun taas katseet kääntyvät Canucksin pakistoon, niin ei voi sanoa muuta kuin, että laatua löytyy ja saatanan laajasti. Mielestäni tuo Canucksin alakerta on koko NHL:n tasaisimmin ja parhaiten rakennettu pakisto. Ei voi kun silmiä pullistaa päässä, kun näkee, että siellä häärii Ehrhoff, Hamhuis, Edler, Salo, Bieksa ja Ballard, reservistä löytyy vielä Rome, Alberts, Tanev ja Sweatt. Siis kun tarkemmin ajattelee, niin avauskuusikosta kuka vaan voi pelata ylivoimaa, sillä kaikki osaavat kiekollisen pelin. Kun vielä kokoa löytyy, niin omassa päässä ei ongelmia myöskään juuri ole, joten kyllähän tuo täydellisyyttä hipoo, vaikka Keithin tasoisia kavereita ei ihan löydy. Vaikka Hawksin kärkiosaaminen olisikin piirun verran parempaa, niin kokonaisuutena pidän myös pakistoa Canucksin osalta Hawksia vahvempana. Ainoa asia, joka voi tämän sarjan aikana kääntää Hawksin eduksi, on mahdolliset loukkaantumiset, sillä moni Nucks-puolustaja on kärsinyt loukkaantumisista. Edler toipui juuri parahiksi playoffeihin mennessä vaikeasta vammastaan, Hamhuisilla on ollut lyhyen ajan sisällä useampia aivotärähdyksiä, Salolla kivekset huutaa hoosiannaa ja akillesjännekin siinä napsahti + Ballard jne.

Hyökkäyspäähän molemmille joukkueille on jäänyt myös tuhoisia kärkiosaajia. Toews, Kane, Hossa, Sharp jne. ovat silkkaa rautaa pelejä ratkottaessa, mutta Canucksinkaan ei tarvitse hävetä, löytyyhän sieltäkin Kesleriä, Sedin brotherssia ja Burrowsia. Hawks pystyi säilyttämään mestaruusrunkonsa hyökkäyksen osalta aika hyvin, vaikka Ladd ja Byfuglien esimerkiksi sieltä lähtivätkin. On paha lähteä sanomaan, kummalla olisi paremmat ratkaisijat, mutta itse käännyn piirun verran tässä kohtaa Hawksin puoleen, onhan nuori hyökkäys menestynyt poikkeuksellisen hyvin, Toewsin ja Kanen tarinat ovat siitä esimerkkejä, Hossan taas ei. :mrgreen: En näe hyökkäyksessä kuitenkaan mitään ratkaisevaa eroa, ehkä tässä on vähän sama asia kuin puolustusvertailussa, eli Hawksilla on piirun verran paremmat kärkiosaajat, (tai niitä on yksi-kaksi enemmän, Sedinin veljeksiä ei voi väheksyä) mutta Canucks-hyökkäys on niukin naukin tasaisempi, ja alempiin vitjoihin löytyy hyviä roolipelaajia esimerkiksi Tanner Glassin muodossa.

Valmennuspuolella en näe merkittävää eroa, vaikka Quenneville menestyneempi onkin hienon viime vuoden ansiosta. Canucksilla on kuitenkin itseluottamus kohdillaan runkosarjan voiton jälkeen, ja varmasti valmentaja Vigneault on lunastanut joukkueen luottamuksen itselleen. Jos Nucks selviää sarjasta ilman pahempia loukkaantumisia, niin uskon, että sarja menee heille joko kuudessa tai seitsemässä pelissä. Vaikkei Hawksin vaihtuvuus kärkipelaajien osalta ollut loppujen lopuksi kauhean suurta, niin Canucks näyttää tällä hetkellä valmiimmalta jatkoon, vaikka voihan se olla, että Toewsin ja Kanen kaltaiset ratkaisijat kääntävät ratkaisun hetkillä sarjan heidän edukseen.
♥ TPS ♥

Viestit: 3832
Liittynyt: 17.02.2008 15:18
Suosikkijoukkue: Oulun Kärpät, Detroit Red Wings

Re: Lännen neljännesvälierät: Vancouver - Chicago

ViestiKirjoittaja Ink » 12.04.2011 17:54

Vancouver oli runkosarjan päätyttyä selvä runkosarjan voittaja ja uskonkin että Vancouver tulee tämän sarjan suht helpolla viemään. Onhan Chicago toki varmasti kova vastustaja, mutta Vancouver painaa menemään sellaisella höyryllä ettei Chicagolla lopulta ole tässä osaa eikä arpaa.

Uskon että Vancouver vie sarjan 4-1 otteluvoitoin.

Avatar
Viestit: 1072
Liittynyt: 25.10.2010 19:57
Suosikkijoukkue: Pittsburgh Penguins (NY Islanders) HIFK SaiPa ja Leijonat.

Re: Lännen neljännesvälierät: Vancouver - Chicago

ViestiKirjoittaja Tavares90 » 12.04.2011 19:01

Mielenkiintoinen sarja, josta toivon että Chicago pääsisi jatkoon. Paljon riippuu siitä, kuinka nämä Sedinin veljekset onnistuvat, sillä he tekevät suurimman osan Canuksin maleista. Pahaan pelkään että he ovat kuitenkin hyvässä iskussa ja se tuottaa Chicagolle hankaluuksia. Muutenkin Vancouver hyökkäys on todella hyvä. Myös Chicagon hyökkäyksestä löytyy paljon taitoa. Kane, Hossa, Toews ja Sharp tulevat kyllä pitämään siitä huolen. Hyökkäysosasto on todella tasainen.

Puolustus on kummallakin joukkueella todella hyvää luokkaa. Hawksin Keith ja Seabrook ovat aivan NHL:n eliittiä ja myös muut ovat aika hyviä pakkeja. Kuitenkin, kun katsoo Canuck puolustusta, niin huh huh mitä jätkiä sieltä löytyy. Ehrhoff, Hamhuis, Edler, Salo, Bieksa ja Ballard. Ei jumalauta mikä puolustus. Kaikki osaavat kiekollisen pelin loistavasti ja kuten Unkkikin sanoi kuka tahansa heistä voisi pelata ylivoimaa. Aivan loistava puolustus ja kyllä tämä menee Canucksille, vaikka heillä ei olekaan mitään Keithin tasoisia pakkeja. Kokonaisuus on Canucksilla parempi.

Maalivahtiosastokin menee kyllä Canucksille. Luongo-Schneider on todella kova kaksikko. Kumpikin oli hyvässä vireessä runkosarjassa ja en näe syytä miksi se hyvä vire loppuisi. Chicagon Crawford on hyvä maalivahti, mutta myös minä epäilen hänen päänkestävyyttään. Ensimmäiset pleijarit eivät ole mikään helppo paikka ja torjuminen ei varmasti tuossa paineessa ole helppoa. Saa nähdä miten jätkän käy. Maalivahtiosasto menee kyllä Canucksille. Saattaa tulla Chicagolla Antti Niemeä ikävä.

Veikkaus: Canucks jatkoon otteluvoitoin 4-2.

Avatar
Viestit: 1636
Liittynyt: 17.04.2010 14:59
Suosikkijoukkue: JYP, Chicago Blackhawks

Re: Lännen neljännesvälierät: Vancouver - Chicago

ViestiKirjoittaja Rocket » 14.04.2011 16:51

Game #1 Chicago Blackhawks @ Vancouver Canucks

07:03 0-1 Chris Higgins (Kevin Bieksa, Ryan Kesler)
10:23 0-2 Jannik Hansen (Mikael Samuelsson)


Corey Crawford 27/29
Roberto Luongo 28/28

Chicago Blackhawks 3 X 2
Vancouver Canucks 4 X 2


Ensimmäisenä täytyy sanoa, että kylläpä oli aneeminen esitys Canuckseja vastaan tässä ensimmäisessä ottelussa. Ottelun alku oli etenkin aivan karmaisevaa esitystä Chicagolta. Oltiin aivan jäässä ja katsottiin, kun vastustaja oli valmistunut playoffien avausotteluun huolellisesti. Canucks loi monta hyvää maalintekopaikkaa jo heti ensimmäisellä viidellä minuutilla ja joukkue saa kiittää hyvän pudotuspelidebyytin tehnyttä Corey Crawfordia. Tyly totuus vain oli, että toisessa päässä Roberto Luongo teki kaikki asiat piirun verran huolellisemmin ja paremmin. Hän oli ehdottomasti pelin ykköstähti ja mitätöi vähintään nyt kaikki puhujat, jotka sanovat, ettei Luongosta olisi suurten ottelusarjojen voittajaksi playoffeissa. Saa nähdä, uskalletaanko Cory Schneideria peluuttaa hirveästi, jottei Luongon huippuvire katoaisi. Toisessa ja kolmannessa erässä Blackhawksin kone pääsi jo vähän parempaan vauhtiin, mutta 40 minuutin työnteolla ei ikinä voiteta pudotuspeleissä ottelun ottelua. Ei yhtään ottelua. Täytyy kyllä nostaa Canucksille hattua. He valmistautuivat otteluun huolella ja lähes täydellisesti ja ensimmäisen erän Hawks oli täydellisesti kusessa.

Aloitus ensimmäisessä erässä oli jo kuten todettua aivan karmea. Ottelussa Canucks laukoi kaksi kertaa putkeen: kerran ylärimaan ja kerran tolppaan. Chicagolta taisi kanssa yksi laukaus tolppaan kolahtaa, mutta kyllähän Canucks pääsi ratkaisupaikoille. Heti alussa Alexander Edlerillä oli huippupaikka avata maalihanat jo noin kolmen minuutin kohdalla, mutta Crawford ja tuuri pelasti kuitenkin vielä tässä vaiheessa Chicagon maalilta. Viivalta laukoi Kevin Bieksa ja komeasti aivan ylös kiekon ohjasi Chris Higgins. Maalin alusti hyvällä työllä Ryan Kesler. Sama mies näytti uhrautuvaa peliä heti kolme minuuttia tuon jälkeen, kun hän blokkasi Duncan Keithin tulisen vedon. Hallitseva Norris-voittaja ei todellakaan pelannut parasta peliään vaan tuon jälkeen menetti kiekon Canucksin hyökkäyskaksikolle ja Jannik Hansen viimeisteli läpiajosta lukemat 2-0:aan komealla laukauksella ylänurkkaan. Syötön maaliin antoi Mikael Samuelsson. Keith pelasi 27 minuuttia, mutta ei silti loistanut raporteista päätellen kentällä.

Olihan toisessa ja kolmannessa erässä Hawksilla omat hetkensä ja paikkansa, mutta Roberto Luongo ja haamutorjunnat pitivät huolen, ettei Chicagolla ollut maalijuhliin asiaa. Ottelun yksi hahmoista oli ehdottomasti Ryan Kesler. Häntä pitää kunnioittaa; blokit, taistelut, puolustuspeli ja muut tekevät Kesleristä lähes täydellisen pelaajan juuri pudotuspeleihin. Keithin laukaus sattui varmasti, mutta hyöty saatiin, kun Samuelsson sai pelattua Hansenin läpi. Tätä pelaajaa kannattaa myös jatkossa seurata. Troy Brouwer saatiin mukaan rosteriin, mutta hän pelasi vain muutaman minuutin. Dave Bolland on myös erittäin lähellä paluuta. Ensi pelissä Vancouverissa Chicagon pitää parantaa selvästi etenkin keskittymisessä. Muuten Canucks tulee viemään tämän sarjan suoraan neljässä ottelussa.

Chicago Blackhawksin kokoonpano:


#10 Patrick Sharp - #19 Jonathan Toews - #81 Marian Hossa
#57 Ben Smith - #67 Michael Frolik - #88 Patrick Kane
#25 Viktor Stålberg - #17 Ryan Johnson - #82 Tomas Kopecky
#29 Bryan Bickell - #28 Jake Dowell - #22 Troy Brouwer

#2 Duncan Keith - #7 Brent Seabrook
#4 Niklas Hjalmarsson - #51 Brian Campbell
#8 Nick Leddy - #14 Chris Campoli

#50 Corey Crawford
#30 Marty Turco


Vancouver Canucksin kokoonpano:

#22 Daniel Sedin - #33 Henrik Sedin - #14 Alexandre Burrows
#20 Chris Higgins - #17 Ryan Kesler - #26 Mikael Samuelsson
#21 Mason Raymond - #39 Cody Hodgson - #36 Jannik Hansen
#15 Tanner Glass - #40 Maxim Lapierre - #38 Viktor Oreskovitch

#23 Alexander Edler - #5 Christian Ehrnhoff
#2 Dan Hamhuis - #3 Kevin Bieksa
#6 Sami Salo - #4 Keith Ballard


#1 Roberto Luongo
#35 Cory Schneider
Patrick "The Doctor" Kane: Superman, Spin-O-Rama, Shootout

"Mää täs laskeskelin, että niil oli tää Kreps ja Rosa ja mikä St. Pierre. Sinne voi muutaman miljoonan heittää, et enemmän tein maaleja kun ne yhteensä."
- Jonne 'Teurastaja' Virtanen

"Vähän se on lihava, mutta muuten ihan mukava."
- Jonne 'Teurastaja' Virtanen Antti Pihlströmistä

Avatar
Viestit: 1636
Liittynyt: 17.04.2010 14:59
Suosikkijoukkue: JYP, Chicago Blackhawks

Re: Lännen neljännesvälierät: Vancouver - Chicago

ViestiKirjoittaja Rocket » 18.04.2011 15:05

Näyttää siltä, että Hawks lähtee laulukuoroon ja kesälomille jo neljässä ottelussa. Canucks on pelannut selvästi paremmin ja voittaa jokaisen lähes jokaisen tilanteen. Maalipaikkoja on jonkun verran ollut Chicagollakin, mutta Vancouverin viimeistely on ollut huomattavasti parempaa ja varmempaa kuin Blackhawksilla. Maalivahtien taisto on mennyt kieltämättä kanadalaisille ja Roberto Luongolle. Olisikohan ensi ottelussa sitten Schneiderin vuoro pelata. Sarja on 3-0, enkä kyllä usko, että joukkue enää tästä tulisi nousemaan. Se on tietenkin periaatteessa mahdollista, mutta tällä hetkellä vahvasti haiskahtaa siltä, että pitää suunnata katseet tulevaan kauteen ja ennen kaikkea siirtojen ja draftin kesään. Vancouveria vastaan neljän peräkkäisen ottelun voittaminen näyttää tällä hetkellä todella mahdottomalta. Samuelsson on pelannut Canuckseilla erinomaisesti, kuten myös Edler ja etenkin Daniel Sedin. Hän on rakentanut tilanteita ja naputellut niistä saamista paikoistaan kiekkoja reppuun. Tätä joukkuetta on tällä hetkellä hyvin vaikea pysäyttää ja uskon, että Vancouverin juna puksuttaa aina finaaleihin asti. Siellä kaikki on mahdollista.
Patrick "The Doctor" Kane: Superman, Spin-O-Rama, Shootout

"Mää täs laskeskelin, että niil oli tää Kreps ja Rosa ja mikä St. Pierre. Sinne voi muutaman miljoonan heittää, et enemmän tein maaleja kun ne yhteensä."
- Jonne 'Teurastaja' Virtanen

"Vähän se on lihava, mutta muuten ihan mukava."
- Jonne 'Teurastaja' Virtanen Antti Pihlströmistä

Avatar
Viestit: 1636
Liittynyt: 17.04.2010 14:59
Suosikkijoukkue: JYP, Chicago Blackhawks

Re: Lännen neljännesvälierät: Vancouver - Chicago

ViestiKirjoittaja Rocket » 20.04.2011 15:09

Pitää kyllä nyt olla pirun tyytyväinen joukkueen viimeisimpään peliin. Haukat teloittivat oikein kunnolla Canucksin nipun ja omistakin vihjeistä oli otettu oppia. Bryan Bickell näytti jo ottelun ensimmäisellä maalilla miten pelin tulisi menemään. Kaveri harhautti todella komeasti yksi vastaan yksi tilanteessa kahville Vancouverin puolustajan, vaikka juuri tällainen luovuus on pudotuspeleissä kadonnut Chicagon otteista. Tämän lisäksi Vancouver oli vienyt lähes jokaisen kaksinkamppailun tässä sarjassa. Joukkue pystyi tekemään maalipaikoista kovemmalla prosentilla kuin muista otteluista ja joukkue oli muutenkin niskan päällä lähes koko ottelun ajan. Sen lisäksi Roberto Luongo näytti kutistuneen maali maalilta ja hänellä on varmasti suuri työ kerätä alkusarjan tasoinen itseluottamus. Schneider vaihdettiin tosiaan tuonne luukulle 6-1 tilanteen jälkeen. Bickellin ottelu oli varmasti yksi pudotuspelien hienoimpia ja ainakin Hawksin ylivoimaisesti komein osuma. Ja vaikka ylivoimalla Sami Salon laukaus menikin sisään, joukkue ei luovuttanut ja Brian Campbell sitten latasi sen vapauttavan johtomaalin. Tämän jälkeen se oli sitten menoa. Niin Duncan Keith kun Dave Bolland yllättivät laukauksillaan Luongon. Tällaista viimeistelyä joukkue esitteli viimeksi joskus viime pudotuspeleissä. Michael Frolik teki komean läpiajo-osuman ja lopussa Patrick Sharp namutteli kaksi komeaa maalia. D. Sedin iski sitten vielä lopussa ohjausmaalin, mutta se ei paljoa painanut. Chicago pelasi sarjan parhaan pelin. Tästä on hyvä jatkaa.

Joukkue pelaa kuitenkin edelleen veitsi kurkulla, joten höllätä ei joukkueen tällaisen tykityksen jälkeen ollenkaan. Corey Crawford pelasi myös loistavan ottelun. Faktahan oli, että Chicago onnistui myös luomaan enemmän maalitilanteita kuin Canucks. He eivät varmastikaan tällaisen verilöylyn jälkeen enää uinumaan, vaan tulevat kovaa seuraavaan peliin. Joka tapauksessa mahtava ottelu Blackhawksilta. Kiitos.
Patrick "The Doctor" Kane: Superman, Spin-O-Rama, Shootout

"Mää täs laskeskelin, että niil oli tää Kreps ja Rosa ja mikä St. Pierre. Sinne voi muutaman miljoonan heittää, et enemmän tein maaleja kun ne yhteensä."
- Jonne 'Teurastaja' Virtanen

"Vähän se on lihava, mutta muuten ihan mukava."
- Jonne 'Teurastaja' Virtanen Antti Pihlströmistä

Avatar
Viestit: 2395
Liittynyt: 26.06.2009 01:28
Suosikkijoukkue: Ilves ja Minnesota Wild

Re: Lännen neljännesvälierät: Vancouver - Chicago

ViestiKirjoittaja Burns8 » 26.04.2011 21:46

Huomen aamulla on tämän sarjan geim seven ja pakkohan se on katsoa. Erittäin mielenkiintoinen peli tiedossa ja jotenkin vain ehkä olen himpun verran Blackhawksien puolella. Canucksista tulee hävitessään NHL-historian neljäs joukkue, joka onnistuu kusemaan 3-0 johtonsa.

Canucks-maalilla aloittaa Roberto Luongo. Mielenkiintoista nähdä miten Luongo on itsensä kasannut tähän peliin. Alla kaksi peliä, joissa sisään meni lähes kaikki ja tämän jälkeen pelipaikkana oli luukunavaajan rooli. Joten saapa nähdä, millä tasolla Luongo ottelussa pelaa.

'Hawks on siis onnistunut voittamaan kolme peliä putkeen ja saapa nähdä jatkuuko sama momentum. Itse kyllä soisin 'Hawksille jatkopaikan hienon nousun päätteeksi. :Thumb up:
"I respect Koivu. I respect how this guy despises to lose." ------ Brent Burns #8 - Mikko Koivu #9 - Martin Havlat #24

Viestit: 3832
Liittynyt: 17.02.2008 15:18
Suosikkijoukkue: Oulun Kärpät, Detroit Red Wings

Re: Lännen neljännesvälierät: Vancouver - Chicago

ViestiKirjoittaja Ink » 27.04.2011 08:09

Olipahan hieno viimeinen seitsemäs ottelu. Tasaista oli loppuun asti ja näytti jo, että Vancouver vie pelin 1-0, mutta lopussa Chicago tasoitti pelin alivoimalla. Lopulta jatkoerässä Chicagon puolustaja kusi kiekon Burrowsille, joka tälläsi sydämensä kyllyydestä kiekon reppuun ja varmisti Vancouverille jatkopaikan. Hieno matsi, tälläistä lisää!

Avatar
Viestit: 1636
Liittynyt: 17.04.2010 14:59
Suosikkijoukkue: JYP, Chicago Blackhawks

Re: Lännen neljännesvälierät: Vancouver - Chicago

ViestiKirjoittaja Rocket » 27.04.2011 08:22

Eihän tuo Chicagon kannalta mikään loistava ottelu ollut. Canucks teki pikamaalin ja johti sitten melkein koko ottelun ajan 1-0. Sitten Jonathan Toews otti jälleen joukkueen omille harteilleen ja taisteli kiekon maaliin, vaikka makasi maassa. Sitten Campoli menettää kiekon Burrowsille, joka tullaan muistamaan Vancouverissa todellisena ratkaisijana. Lämäri ylänurkkaan ja hallitseva mestari kesälomille. Enemmän kirjoitteluja sitten kun ollaan toivuttu tästä takaiskusta.

Chicagon pakit tänään surkeita :thumb_down: . Etenkin Duncan Keith.
Patrick "The Doctor" Kane: Superman, Spin-O-Rama, Shootout

"Mää täs laskeskelin, että niil oli tää Kreps ja Rosa ja mikä St. Pierre. Sinne voi muutaman miljoonan heittää, et enemmän tein maaleja kun ne yhteensä."
- Jonne 'Teurastaja' Virtanen

"Vähän se on lihava, mutta muuten ihan mukava."
- Jonne 'Teurastaja' Virtanen Antti Pihlströmistä

Avatar
Viestit: 2395
Liittynyt: 26.06.2009 01:28
Suosikkijoukkue: Ilves ja Minnesota Wild

Re: Lännen neljännesvälierät: Vancouver - Chicago

ViestiKirjoittaja Burns8 » 27.04.2011 08:23

Huhhuh mikä peli ja mikä huipennus hienolle sarjalle! Canucks oli pitkään kiinni voitossa, mutta '10 Olympic MVP tuli ja tasoitti pelin alivoimalla. Jatkoajalla kuitenkin Chris Campoli roiskaisi kiekkoa keskialueelle, mutta Burrows haistoi sen hienosti ja nappasi kiekon ilmasta haltuun. Vaikka kiekko pyörikin niin Burrows sai laadukkaan laukauksen aikaan ja kiekko löytyi Crawfordin selän takaa. Burrows paikkasi jatkoaikamaalillaan missatun rankkarinsa kolmannen erän alussa. Toki Burrows teki molemmat Canucks-maalit, joten ei todellakaan huono peli Burrowsilta.

Crawford pelasi maalilla todella loistavan pelin ja ilman häntä 'Hawks ei olisi selvinnyt jatkoille. Varsinkin kolmannen erän lopun triplatorjunta oli todella tärkeä. Blackhawkseilla on kyllä tässä loistava maalivahti, johon voi tulevina vuosina nojata.

Hieman epäilin kuinka Luongon pelin kasaamista, mutta kyllähän kanadalainen pelasi todella vahvan pelin eikä Canuckseilla ollut sen puolesta ainakaan mitään hätää.

Seuraavalla kierroksella vastaan asettuukin sitten myöskin kovan maalivahdin omaava joukkue kun Nashville Predators tulee vastaan. Erittäin suurella mielenkiinnolla tulen seuraamaan miten Rinne kestää Canucks-vyöryä.
"I respect Koivu. I respect how this guy despises to lose." ------ Brent Burns #8 - Mikko Koivu #9 - Martin Havlat #24

Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

Re: Lännen neljännesvälierät: Vancouver - Chicago

ViestiKirjoittaja InFlames » 27.04.2011 10:40

Tuli kateltua myös peli aamulla uusintana, kun en yöllä jaksanut herätä, kun sen verran kuumeinen olo.

Burns8 kirjoitti:Burrows paikkasi jatkoaikamaalillaan missatun rankkarinsa kolmannen erän alussa. Toki Burrows teki molemmat Canucks-maalit, joten ei todellakaan huono peli Burrowsilta.

Burrows otti tuon missatun rankkarinsa lisäksi äärettömän tyhmän hyökkäyspään jäähyn jatkoajan alussa. Onneksi ei Chicago ratkaissut tuolla ylivoimalla, vaikka Sharpilla oli miljoonan taalan paikka one timerista. Vancouverin johtaessa 1-0 oli joukkueella toisessa ja kolmannessa erässä useita hyviä paikkoja lisätä johtoaan, mutta mistään ei mennyt sisään johtuen heikosta viimeistelystä ja Crawfordin loistavasta pelistä.

Oli muuten todellinen taistelumaali tuo Toewsin tekemä tasoitusmaali, jossa Bieksaa vietiin kuin märkää rättiä. Lopulta kontiltaan saa Toews painaa riparin sisään. Aivan ei Hawksin potku riittänyt kuitenkaan ottamaan sitä neljättä peräkkäistä voittoa.

Eipä tosta pelistä ole hirveästi lisättävää, kun pari kaveria siitä jo kirjoittanut.

Avatar
Viestit: 1636
Liittynyt: 17.04.2010 14:59
Suosikkijoukkue: JYP, Chicago Blackhawks

Re: Lännen neljännesvälierät: Vancouver - Chicago

ViestiKirjoittaja Rocket » 27.04.2011 18:00

Chicagolle pitää nostaa peukkua tästä noususta tässä sarjassa. Itse luulin jo 3-0 tilanteessa, että kausi on tältä vuodelta ohi seuraavan pelin jälkeen. Kuitenkin sen jälkeen joukkue teki loistavan nousun ja varsinkin nuo kaksi ensimmäistä voittoa olivat kerta kaikkiaan vakuuttavia. Maaliero oli noin 13-3 ja tuo osoitti, että niissä pelissä Hawks oli koko ajan niskan päällä. Kun Ben Smith onnistui jatkoajalla kuudennessa pelissä, uskoin jo, Hawks menee tästä parista jatkoon. Toisin kuitenkin kävi ja nyt hypätään sitten kai Nashville Predatorsin bandwagoniin näissä pudotuspeleissä.

Tässä pelissä siis Burrows iski kaksi erinomaista maalia hyvällä ja tarkalla laukauksella. Canucks sai tuohon ottelun alkuun hyvän startin tuon maalin johdosta. Heillä oli hyviä paikkoja jokaisessa erässä, mutta Corey Crawford teki muutamia loistavia pelastuksia kaikissa erissä ja hän oli kyllä Blackhawksin paras pelaaja tuossa ottelussa. Tässä on meille tulevaisuuteen sellainen ykkösmaalivahti, ettei mitään Marty Turcoja tarvita.

Chicagon puolustajilta kyllä aika heikko ottelu muutaman vähän paremman pelin jälkeen. Etenkin Duncan Keith oli luvattoman huono. Muutamia pahoja kiekon menetyksiä hyökkäyssiniviivalla. Esimerkiksi tuo Canucksin rankkari tuli Keithin hölmöilystä hyökkäyksessä. Chris Campoli menetti sitten aika pahasti myös kiekon jatkoajalla ja siitähän Vancouver ja Burrows sitten jatkoajalla sen maalin iski. Vancouverin puolustajat taas olivat omassa päässä yllättävän hyviä ja he jakoivat muutamia loistavia pommeja mm. Jonathan Toewsiin. Kapteeni Vakavahan tuossa sen Chicagon ainoan maalin värkkäsi hyvän taistelun jälkeen. Marian Hossa pääsi yrittämään ensin ja irtokiekosta Toews onnistui sutaisemaan kiekon Luongon jalkojen välistä. Chicagon hyökkäyksiin lähdöt olivat myös todella hitaita, vaikka peliä ja ehkä kautta oli jäljellä enää vain viisi minuuttia.

Uskon, että Canuckseilla on hyvät mahdollisuudet pudotuspeleissä, jos he pääsevät Nashville -sarjasta jatkoon. Pekka Rinne saa kyllä haastavan tehtävän toisella kierroksella. Canucksien hyökkäys vyöryi kyllä kolmessa ensimmäisessä pelissä sellaisella voimalla, että Rinne tulee kyllä olemaan kovilla. Samoin tapahtuu koko Predatorsin joukkueelle. Heillekin soisi kyllä menestystä suomalaisvahtinsa johdosta tänä kesänä.

No, elämä jatkuu ja eiköhän aleta pohtimaan uutta kautta.
Patrick "The Doctor" Kane: Superman, Spin-O-Rama, Shootout

"Mää täs laskeskelin, että niil oli tää Kreps ja Rosa ja mikä St. Pierre. Sinne voi muutaman miljoonan heittää, et enemmän tein maaleja kun ne yhteensä."
- Jonne 'Teurastaja' Virtanen

"Vähän se on lihava, mutta muuten ihan mukava."
- Jonne 'Teurastaja' Virtanen Antti Pihlströmistä

Paluu NHL

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa