Idän neljännesvälierät: Capitals (1) - NY Rangers (8)

Keskustelua NHL:stä ja sen pelaajista.

Kumpi vie?

Washington Capitals
14
93%
New York Rangers
1
7%
 
Ääniä yhteensä : 15
Avatar
Viestit: 3226
Liittynyt: 06.12.2009 21:03
Suosikkijoukkue: Lappeenrannan italialaismafia

Idän neljännesvälierät: Capitals (1) - NY Rangers (8)

ViestiKirjoittaja AriGold » 12.04.2011 20:59

Washington Capitals - New York Rangers, kumpi jatkoon?


Elikkä siis itäisen konfrenssin voittaja Washington Capitals saa ensimmäisellä kierroksella vastaansa New York Rangersin, joka taisteli playoffeihin mukaan pääsystä vielä viimeisellä kierroksella Carolinan kanssa. Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet neljästi ja Capitals on pystynyt ottamaan vain yhden voiton. Rangers on ollut siis keskenäisissä koitoksissa etevämpi, mutta Capitals oli loppukaudesta todella hyvässä iskussa. Pari kautta sitten nämä samaiset joukkueet kohtasivat playoffeissa ja silloin sarja venyi game seveniin ja siellä ratkaisevan niitin iski Sergei Fedorov. Itse kyllä laskisin Capitalsin ennakkosuosiksi, koska loppukaudesta peli kulki todella hyvin ja trade deadlinella hankittiin vielä Arnott tuomaan kokemusta joukkueeseen.

Maalivahtipeli

Tämä osa-alue menee ainakin näin paperilla ja ennakkoon todellakin New York Rangerssille. Henrik Lundqvist on joukkueen johtohahmo ja voi ottaa pari voittoa joukkueelleen jo ihan yksin. Itse pidän Lundqvistia NHL:n top-5 veskarina ja sitä hän on varmasti monen muunkin mielestä. Capitalsin maalivahtitilanne on taas aika sekava eikä pelaavasta maalivahdistakaan ole vielä tietoa. Semyon Varlamov olisi potentiaaliltaan varmasti parempi vaihtoehto pelaavaksi maalivahdiksi, mutta kaverin tämä kausi on mennyt aika penkinalle ja loukkaantuva pelaaja kyseessä, joten olisi aika paha homma loukkaantua kesken poffejen. Michal Neuvirth on taas todennäköisempi vaihtoehto ja hän onkin tällä kaudella eniten pelejä pelannut. Myöskin Braden Holtby on pelannut NHL:ssä ja hyvin ottein, mutta hänet on ilmeisesti lähetetty tuomaan Hershey Bearsille jälleen AHL:n mestaruus. Tämän osa-alueen Rangers kyllä vie ennakkoon ihan selvästi, mutta Neuvirth (?) voi yllättää ja pelata hyvät poffit.

Puolustuspeli

Capitalsilla on kyllä puolustuksen tilanne kohtuu mukava. Mike Green sekä Tom Poti ovat kuntoutuneet ja todennäköisesti Green pääse kokoopanoon, koska Widemankin on loukkaantunut. Potia ei kyllä takaisin tarvita, koska parempia pakkeja löytyy nyt ainakin se kuusi kappaletta. Itse näkisin Greenin joko Schultzin taikka Hannanin vierellä ja Erskine pelaisi sitten toisen vierellä, Alzner-Carlson toki pysyisi ennallaan. Voi olla kyllä, että BB:n on väkisin tungettava Poti kokoonpanoon ja samalla tiputtaa Erskine ulkopuolelle. Rangersin pelejä en ole hirveästi seuraillut ja jos joku muu haluaa sitä analysoida, niin peukkua vain ylös. Joukkueen puolustuksesta löytyy ainakin, ehkä NHL:n ylipalkatuin mies: Wade Redden, nuori ja lupaava Del Zotto, hyvin tällä kaudella pelannut McDonagh, tähtipakki Marc Staal, kesken kauden hankittu McCabe sekä ex-Caps Eminger. Omissa papereissani Capitalsilla on selvästi parempi puolustus.

Hyökkäyspeli

Tässä tulee sitten se Capitalsin vahvin osasto. Vaikka pisteiden perusteella joukkueen ykköspyssy Alex Ovechkin on pelannut heikon kauden, on minun mielestä Ovie pelannut kuitenkin ihan hyvin. Alkukausi oli pisteiden valossa aika heikkoa, mutta minun mielestäni kaveri kuitenkin paiskoi hyvin kaukalossa hommia. Loppukausi sitten sujuikin jo paljon paremmin ja jos ne parhaat pelit tulisi siellä tärkeissä peleissä? Sitten toinen pienoinen kysymysmerkki on Ovechkinin etunimikaima Semin. Yleensä Seminin huonoimmat pelit ovat olleet keväällä, vaikka välillä hän sielläkin onnistuu, mutta Seminin kakkosketju voi olla tänä vuona todella tärkeässä roolissa. Uskon, että Rangers ottaa Capsin ykköset suurimman osan tehoista pois joten, Seminin, Arnottin, Laichin, Johanssonin, Fehrin, Chimeran + nelosketjun pitää ottaa roolia pisteiden teossa jos pitkälle halutaan. Rangersilta puuttu yksi joukkueen tärkeimmistä pelaajista eli Ryan Callahan. Marian Gaborik on ehkä hyökkäyksen kirkkain tähti varsinkin kun Callahan on loukkaantunut, mutta saa nähdä ketä sieltä nousee ratkaisevaan roolin Rangers hyökkäyksessä. Brandon Dubinsky, Brian Boyle, Sean Avery...?

Jännä myös nähdä millasella taktiikalla Caps lähtee playoffeja pelaamaan, kun joukkue on pelannut sekä puolustavalla että hyökkäävällä taktiikalla tällä kaudella. Hyökkäävä on ehkä toiminut paremmin, mutta eiköhän poffeihin paras valinta ole se puolustava. Itse uskon, että Caps vie sarjan 4-1.

Tässä vielä sarjan pelit:

Ke 13.4 @ WSH 07.30 PM
Pe 15.4 @ WSH 07.30 PM
Su 17.4 @ NYR 03.00 PM
Ke 20.4 @ NYR 07.00 PM
*La 23.4 @ WSH 03.00 PM
*Ma 25.4 @ NYR (???)
*Ke 27.4 @ WSH (???)

Mukavalta vaikuttaa, kun osa peleistä tulee 22:00 suomen aikaa. :Thumb up:
"Toivottavasti tuo patsas on vähän kestävämpää tekoa ku esikuvansa on ollu."
- Kuningas Litmanen patsaansa esittelytilaisuudessa.

Viestit: 3832
Liittynyt: 17.02.2008 15:18
Suosikkijoukkue: Oulun Kärpät, Detroit Red Wings

Re: Idän neljännesvälierät: Capitals (1) - NY Rangers (8)

ViestiKirjoittaja Ink » 12.04.2011 21:41

Rangers ei ole viime vuosina playoffeissa kovin vahvasti esiintynyt, enkä usko että tänäkään vuonna yhtään paremmin käy. Caps on ollut viime aikoina sen verran hyvässä lennossa, että uskon Capsin menevän tästä parista jatkoon. Toivottavasti Oviekin saisi taas kunnon vaihteen päälle, kun runkosarjassa välillä ei oikein kunnon draivia saanut, eikä maaleja hirveästi tehnyt.

Caps jatkoon 4-2 otteluvoitoin.

Avatar
Viestit: 1072
Liittynyt: 25.10.2010 19:57
Suosikkijoukkue: Pittsburgh Penguins (NY Islanders) HIFK SaiPa ja Leijonat.

Re: Idän neljännesvälierät: Capitals (1) - NY Rangers (8)

ViestiKirjoittaja Tavares90 » 13.04.2011 06:54

Vahvasti uskon että Caps tulee viemään tämän. Vaikka Rangers voitti keskinäiset kohtaamiset 3-1, niin Capitals oli sen verran kova runkosarjan lopussa, että en usko että Rangersista on paljon vastusta. Oli erittäin lähellä, etttä Rangers ei olisi edes päässyt koko pdotuspeleihin.

Maalivahtipeli menee kyllä Rangersille. Henrik Lundqvist on kokenut maalivahti tiukoissa paikoissa ja hän pystyy varmasti pelaamaan omalla tasollaan. Myös minä pidän häntä ihan NHL:n top 5 veskarina. Washingtonin puolella tilanne on paljon sekavampi. Varlamov ja Neuvrith ovat kummatkin hyviä, mutta sanoisin että Neuvrith olisi tässä kohtaa kannattavampi. Varlamov pelsi huonon loppukauden, kun Neuvrith taas oli ihan hyvässä vireessä. Ja Varlamov on vielä loukkaantuneenakin, joten kyllä Neuvrith olisi mielestäni kannattavampi. Tämä osa-alue menee kyllä Rangersille, ellei Neuvrith yllätä ja pelaa aivan huippuhyviä poffeja.

Puolustus taas menee Washingtonille. Mike Greenin kuntoutuminen oli aivan loistava juttu Capseille ja he saavat jalkeille erittäin hyvän puolustuksen. Greeniin vierelle laittaisin Schultzin. Toisessa parissa pelasivat Erskine ja Hannahan ja kolmennessa Alzner-Carlson. Rangersillakin on hyvä puolustus, mutta minun mielestä Capsilla se on ihan jonkun verran parempi.

Hyökkäysosasto on Capsin suurin vahvuus ja tässä se ero sitten varmaan tulee näkyviin. Jos Ovechkin saa vaan hyvän vireen päälle, niin Capitals on erittäin vahva. Vaikka kausi ei ollut pisteiden valossa läheskään niin hyvä kuin ennen, niin loppukaudesta Oviekin alkoi lämmetä. Jospa hän olisi nyt poffeissa kovassa vireessä, kun alkukausi sujui huonosti. Sitten on Seminin johtama kakkosketju, jolta myös odotetaan kovia tehoja. Siinä on taitavia miheiä, jotka kyllä osaavat tehdä maaleja, mutta sitten on se vaara, että he eivät saa virettä päälle ja jos Rangers ottaisi tehot pois ykkösketjulta, niin kuka ne maalit sitten tekee? Itse kuitenkin uskon että koko Caps joukkue on kovassa tikissä ja he vievät sarjan jopa helposti.

Veikkaus: Caps jatkoon otteluvoitoin 4-1.

Avatar
Viestit: 13933
Liittynyt: 03.08.2008 11:45
Suosikkijoukkue: TPS, Calgary Flames

Re: Idän neljännesvälierät: Capitals (1) - NY Rangers (8)

ViestiKirjoittaja Unknown » 13.04.2011 12:16

Itse uskon myös Capitalsin jatkoonpääsyyn, mutten kyllä noin selkeästi kuin mitä Filariou ja Tavares uskovat. Joku kuuden - ehkä jopa seitsemän pelin sarja on ihan mahdollinen.

Maalivahtiosastolla Rangers on mielestäni vahvoilla. Lundqvist on kova kaveri ohitettavaksi erityisesti ratkaisupeleissä, se on nähty jo useampaan kertaan. Kokemus on asiaa tässä tilanteessa kautta ja kun Lundqvist on perustasoltaan ehdotonta NHL:n eliittiä veskarihommissa, niin ei se helppoa tule olemaan Capsin tähtisikermälle ohittaa ruotsalaista. Capitals lykkää maalilleen suurella todennäköisyydellä Michal Neuvirthin, joka on kantanut ykkösveskarin viittaa Varlamovin nenän edessä. Ihan ansaitusti onkin, mutta miten mahtaa playoffeissa torjuntakunto säilyä? AHL:ssä on saanut tahkota parin viime kauden aikan kunnolla playoffeissa, mutta askel NHL:ään ja niiden playoffeihin ei ole mikään helppo harppaus. Nuori maalivahtikaksikko ei ole ihan yhtä rautainen ennakkoon kuin mitä Rangersilla, vaikken tosin usko tässä tapauksessa mihinkään romahdukseen, onhan siinä Capsilla kaksi pelaamaan kykenevää maalivahtia. Silti Rangersilla on aika selkeä maalivahtietu puolellaan, aika paljon juuri Lundqvistin hyvyydestä ja kokemuksesta johtuen.

Puolustuspelissä en näe selvää eroa suuntaan tai toiseen. Capitals näyttää ehkä nimellisesti vahvemmalta, ja onhan siellä Mike Green selvä puolustuksen kapellimestari hyökkäyspäähän. Hän on kuitenkin juuri palannut tositoimiin, ja varmasti jollain lailla näkyy tuo pitkä pelaamattomuus. Carlson antaa hyvää kiekollista tukea Calgaryn miehelle ja Erskine, Hannan ja Schultz ovat kelvollisia miehiä omaan päähän. Widemanin loukkaantuminen verottaa kyllä alakerran osaamista, ja se tasoittaa joukkueiden välisten puolustusten eroa. Capsilla ei ole hirveämmin playoff-kokemusta, kun katsotaan pakistoa, mutta sama tilanne on oikeastaan Rangers-alakerralla. Siellä liidereitä ovat tietenkin Marc Staal ja Dan Girardi, jotka kelpaisivat mihin joukkueeseen tahansa häärimään alakertaan. Kokenut McCabe antaa viivatukea, vaikkei olekaan Maple Leafs -vuosien vedossa. Myös lupaava Del Zotto on hyvä apu viivalle ylivoimaan, ja entistä Caps-pakki Emingeria pidän myös hyvänä kahden suunnan raatajana. Aika tasan menee, koska Greenilla on ollut vamma alla + Wideman missaa playoffit, eikä Rangersilla puolestaan ole tuolla osastolla loukkaantumishuolia ollenkaan.

Hyökkäyspuoli on se, joka kääntää Rangersin maalivahtipuolelta saaman edun päälaelleen ja vierittää ennakkosuosikin viitan Capitalsille. Ovechkin, Bäckström, Semin, Knuble, Arnott, Sturm jne. muodostavat vahvan hyökkäyksen, johon on viime vuosiin verrattuna saatu haalittua kokemusta Arnottin ja Sturmin muodossa. Vaikka Rangersillakin on tähtiä ja kiekolliseen peliin pystyviä laatupelaajia Gaborikin, Prospalin ja Dubinskyn muodossa, mutta Ryan Callahanin menetys loukkaantumisosastolle on niin kova kolaus, etten usko Rangersin lopulta pärjäävän Capitalsille. Callahan olisi loistava playoff-tyyppinen raataja, mutta nyt kun hän on poissa, ei hänen ruutuaan pysty kukaan paikkaamaan, vaikka Prust ym. miellyttävää raatamista kentällä harrastaa. Ehkä playoff-tappaja Ruslan Fedotenko innostuu? Myös Chris Drury on tärkeä johtohahmo hyökkäykselle, monta hyvää hyökkääjää kyllä löytyy, mutta ei pärjää Capitalsille. Frolovin puuttuminen kirpaisee myös jonkin verran.

John Tortorella ja Bruce Boudreau hoitavat hommansa kelvollisesti penkin takana, enkä usko valmennuskriisiin kummassakaan joukkueessa. Callahanin menetys on merkityksessään omasta mielestäni Ragsille sen verran kova, että ilman häntä Capitals ei tästä sarjasta putoa. Veikataan, että Caps vie sarjan 4-2, olen hieman yllättynyt, jos sarja lyödään jo viidessä matsissa pakettiin.
♥ TPS ♥

Avatar
Viestit: 1636
Liittynyt: 17.04.2010 14:59
Suosikkijoukkue: JYP, Chicago Blackhawks

Re: Idän neljännesvälierät: Capitals (1) - NY Rangers (8)

ViestiKirjoittaja Rocket » 13.04.2011 15:01

Washington Capitals ei tulee pääsemään tästä sarjasti niin helposti jatkoon, kun te muut paitsi Unkki uskotte. He ailahtelivat minusta yllättävän paljon etenkin alkukaudella ja uskon, että Rangers pystyy pistämään oikein kunnolla kampoihin.

Maalivahtiosasto on tässä sarjassa ehdottomasti se, missä Rangers on selvästi parempi. Henrik Lundqvist on pelannut ehkä parhaan runkosarjan NHL:ssä, vaikka joukkue on pelannut ehkä paremmin kuin ennen. Häneen on varmasti hyvä puolustajienkin luottaa playoffeissa. King Henrik on Rangersin luotettavin pelaaja erityisesti pudotuspeleissä ja jos joukkue kaatuu hänen heikkoihin suorituksiin, niin kyllä on ihme. Pidän henkilökohtaisestikin Lundqvististä ja hänen rautaisista hermoistaan. Hän ei ikinä petä tiukassa kohdassa joukkuettaan tai faneja. Martin Biron on mitä ilmeisimmin loukkaantuneena, joten Lundqvist luultavasti pelaa kaikki ottelut. Capitalsin heikkous kentällä on maalivahtipeli ainakin paperilta katsottaessa. Neuvirth ja Varlamov ovat molemmat nuoria venäläismaalivahtilupauksia. Varlamov oli viime kaudella erinomainen, mutta on nyt saanut vähän kilpailua peliajasta. Itse en osaa sanoa, kumpi on oma suosikkini, joten tässä taidetaan pelata aika lailla puoliksi. Itse luottaisin kuitenkin tiukassa paikassa hieman kokeneempaan Varlamoviin, jos ja ilmeisesti kun joukkue etenee näissä pudotuspeleissä pitkälle.

Puolustuspäässä ollaan sitten taas tasoissa. Mike Greenin johtama Capitalsin puolustus voi olla ehkä hyökkäyssuuntaan parempi, mutta mielestäni Rangersin puolustus on taas omassa päässä Marc Staalin johdolla. Greenin kausi ei ole ollut paras mahdollinen, mutta en usko hänen mitään sen suurempaa floppia playoffeissa tekevän. Toinen ehdottomasti seurattava hahmo Capitalsin alakerrassa on jenkkilupaus John Carlson, joka on osoittanut olevansa finaalien ja otteluiden loppuhetkien pelaajia. Tästä esimerkkinä muun muassa nuorten MM-kisojen ratkaisumaali Kanadan verkkoon. Rangersin puolustuksesta pitää ottaa taas esille Staalin veljestrion ainoa jäsen, joka ei ole vielä voittanut Stanley Cupia. Kaikesta päätellen hänen aikansa tulee vielä, koska Staal on todella vahva oman pään puolustustaja, joka ei ainakaan koossa häviä kuin liigan jättejä vastaan. Iski puolustajalle nasevat 7 maalia ja 29 pistettä runkosarjassa, mikä on taas vähän kehitystä viime kauteen. Joukkueeseen kokemusta tuo Bryan McCabe, joka tuli Floridan kapteenin tontilta luutimaan Rangersin puolustukseen trade deadlinen aikoihin tehdyssä treidissä. Kaikki muut Rangersin puolustajat ovat alle 27 vuotiaita, joten nuoruuden innolla mennään sielläkin.

Hyökkääjämateriaali menee sitten jo aika selvästi Capitalsille, mikä johtuu tietysti Ovechkinin, Knublen, Bäckströmin ja Seminin kaltaisista taitavista pelaajista, jotka kykenevät ennen kaikkea maalintekoon. Monessa joukkueessa on pelintekijöitä, mutta vain harvassa puhtaita snaippereita, jotka pystyisivät maalintekoon. Tässä suhteessa Caps on muita edellä, kiitos varatuiden ja hankittujen pelaajien. Kun joukkueeseen hankittiin vielä siirtorajalla Marco Sturm, se näyttää monta joukkuetta vastaan ylivoimaselta arsenaalilta. Jason Arnottin hommaaminen puolustavampaan rooliin trade deadlinellä oli myös GMGM:ltä erinomainen temppu ajatellen materiaalin leveyttä ja monipuolisuutta, sillä tämä kaveri osaa pelinteon, fyysiset otteet ja laatan laukomisen maaliin. Monet joukkueet saavat vain kadehtia ja uneksia tuon tasoisesta arsenaalista. Rangersista löytyy tällä hetkellä vain kaksi pelaajaa, jotka kelpaisivat ydinmateriaaliksi Capitalsin joukkueeseen. He ovat sniper Marian Gaborik ja vähän enemmän peliäkin tekevämpi osapuoli, Vinny Prospal. He sitten varmasti kävisivät jokaisen liigajoukkueen rosteriin kykyjensä puolesta, mutta vain Gaborik on todellinen tähtipelaaja sanan oleellisimmassa merkityksessä. Hänen loukaantumisen takia maaleja tuli kaudella vain 22, mikä on melkein puolet vähemmän siitä, mitä hän viime kaudella teki. Nyt hän on Rangersin ehdottomasti tärkein hyökkääjä. Brian Boyle on myöskin mielenkiintoinen tapaus, sillä ei olisi kyllä uskonut, että hän pystyy tekemään näinkin paljon maaleja. Brandon Prust on kova alivoimaraataja, millaisia tarvitaan pudotuspeleissä.

Veikkauksena sanon, että Washington voittaa sarjan hyökkäysarsenaalinsa ansiosta 4-2, mutta Rangers tulee pistämään kovasti kampoihin. Heillä ei tässä sarjassa pitäisi olla mitään hävittävää, vain voitettavaa. Capsin tippuminen jälleen näin aikaisin Rangersin käsittelyssä olisi jymypaukku. Sitä odotellessa...
Patrick "The Doctor" Kane: Superman, Spin-O-Rama, Shootout

"Mää täs laskeskelin, että niil oli tää Kreps ja Rosa ja mikä St. Pierre. Sinne voi muutaman miljoonan heittää, et enemmän tein maaleja kun ne yhteensä."
- Jonne 'Teurastaja' Virtanen

"Vähän se on lihava, mutta muuten ihan mukava."
- Jonne 'Teurastaja' Virtanen Antti Pihlströmistä

Avatar
Viestit: 3226
Liittynyt: 06.12.2009 21:03
Suosikkijoukkue: Lappeenrannan italialaismafia

Re: Idän neljännesvälierät: Capitals (1) - NY Rangers (8)

ViestiKirjoittaja AriGold » 14.04.2011 15:33

Sen verran korjattavaa tuohon Rocketin viestiin, että Neuvirth on tsekkiläinen ja Arnott pelaa kakkosketjussa, joten ei välttämättä voisi sanoa, että hänet hankittiin alempiin ketjuihin tuomaan leveyttä. Muuten toki asiallista tekstiä niin kuin muillakin tähän ketjuun osallistuneilla. :)

Ensimmäinen peli on siis nyt takana ja jatkoajallahan sieltä voitto napsahti. Minä tiesin Henrik Lundqvistin olevan hyvä, mutta hän on vielä parempi mitä odotin. Kyllähän Capitals peliä vei, mutta Lundqvist otti monta tärkeää koppia. Näin Caps-fanina miellyttää se, että maalit teki Ovechkin ja Semin. Varmasti peli tulee olemaan paljon vakuuttavampaa näillä herroilla, kun saivat heti maalihanan auki. Myöskin Michal Neuvirth pelasi helvetin hyvän peli, vaikkakaan Rangers ei päässyt samanlaisiin paikkoihin kuin Caps. Otti varmasti kiekot kiinni ja siihenkin mieheen löytyy luottoa. Nyt seuraavassa pelissä Hendricks ajaa vahingossa Lundqvistin päälle vähän kovempaa ja sitten sarja onkin meidän. Perjantainan ja lauantain välisenä yönä jatketaan. :Thumb up:
"Toivottavasti tuo patsas on vähän kestävämpää tekoa ku esikuvansa on ollu."
- Kuningas Litmanen patsaansa esittelytilaisuudessa.

Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

Re: Idän neljännesvälierät: Capitals (1) - NY Rangers (8)

ViestiKirjoittaja InFlames » 14.04.2011 15:39

1. Game

Onneksi tuli herättyä kattomaan sarjan ensimmäistä peliä yöllä Nelonen Prolta, sillä nähtiin kyllä omaan makuun todella viihdyttävä peli, jonka ratkaisi läpi ottelun hyvin pelannut Alexander Semin hurjalla lämärillä 78 minuutin kohdalla. Semin oli ihan eri levelillä, kuin viime kauden sarjassa Montrealia vastaa ja nyt Seminin otteissa on todellista tekemisen meininkiä. Pari röyhkeää ajoa maalille, haastamista ja se hurja rannari viuhui kerran tolppaankin.

Rangersilta sivussa olivat Ryan Callahan, Aleksandr Frolov, Derek Boogaard ja Michel Del Zotto, joka pelaa ilmeisesti AHL:ssä. Capsin loukkaantuneista ei ole tietoa. Ketään merkittävää ei tainnut puuttua, kun Mike Greenkin palasi kehiin ja pelasi hyvän pelin.

Ensimmäinen erä oli selvästi kotijoukkue Capsin hallintaa ja joukkue saikin erän loppupuolella kilauteltua minuutin sisään kaksi kertaa maalikehikoita. Ensin Alexander Semin nousee laidalta p-pisteiden väliin ja hurja rannari kilahtaa tolppaan. Tästä noin minuutin myöhemmin Jason Arnott ampuu ylärimaan. Henrik Lundqvist sai Rangersin maalilla venyä pariin huippupelastukseen ja töitä riitti muutenkin. Michael Neuvirth sai olla aika lailla työttömänä maalillaan muutamaa puolittaista paikkaa lukuunottamatta.

Toisessa erässä Rangers pääsee hyvin peliin mukaan ja saa vyörytettyä useita vaarallisia hyökkäyksiä kohti Neuvirthin maalia. 28 minuutin kohdalla Marian Gaborikilla on huippupaikka viedä Rangers johtoon, kun syöttö maalin takaa tulee Gaborikille maalin eteen, joka saa aivan vapaana laukoa, mutta veto pysähtyy Neuvirthin rintapanssariin. Erän puolivälin jälkeen Seminiltä hieno röyhkeä maalille ajo, mutta tuokaan ei tuottanut tulosta. 37 minuutin kohdalla Capsin Nicklas Bäckström pääsee läpiajoon, mutta ujutus ei aivan mene Lundqvistin längistä sisään. Erä oli jopa hienoisesti Rangersin. Molemmilla oli toki hyviä paikkoja, mutta kolmanteenkin erään lähdettiin 0-0 tilanteesta.

Ottelun avausmaali näkee päivänvalon kolmannen erän alkupuolella, kun Wojtek Wolskin ja Brandon Prustin esityöstä Matt Gilroy painaa kiekon verkkoon maalin takaa tulleesta syötöstä. Maalin jälkeen Caps vyöryttää peliä jatkuvastu kohti Rangersin maalia, mutta Lundqvist kestää. Kuusi minuuttia ennen loppua pirteästi pelannut venäläistutkapari Alexander Ovechkin - Semin painaa maalille väkisin, Ovy kolaa hyökkäyspäässä tielleen tulleen Dan Girardin edestään ja miehet survovat kiekkoa maalinkulmalta sisään ja lopulta Ovy saa kiekon reppuun ja halli on revetä liitoksistaan. Loput kuusi minuuttia on tasaista. Ovechkin muistaakseni sai jäähyn, kun erää oli 2-3 minuuttia jäljellä. Rangers yv ei kuitenkaan saanut mitään aikaan.

Ensimmäisen jatkoerän lopussa saadaan ottelulle ratkaisu, joka lähtee Marc Staalin karmeasta purusta omalla puolustusalueella ja Arnott katkaisee laidan lähettyvillä tuon ja jakaa p-pisteiden väliin liukuvalle Seminille, jonka ruoska heilahtaa ja kiekko painuu verkon perukoille. Lunkka ei voinut mitään tuolle suoraan syötöstä tulleelle hirmuvedolle. Jopa Denis Kulyash olisi kateellinen tuollaiselle vedolle. Näin ollen Caps ottaa ensimmäisen kiinnityksen jatkopaikkaan 2-1 jatkoaika voitolla.

Loppuun vielä muutamia kommentteja pelaajiem otteista.

Marian Gaborik (Rangers)
- Hyvää yritystä, takakarvausta ja hoiti ihan ok puolustushommiakin. Gabylla oli pari laatupaikkaa pistää kiekko reppuun, mutta ei mennyt. Gaborikin suurin ongelma poffeissa on pehmeys. Mies ei uskalla edes Seminin tapaan ajaa maalille.

Dan Girardi - Marc Staal pakkipari (Rangers)
- Siitäkin huolimatta, että miehet olivat molemmissa Capsin maaleissa kentällä ja Staalilta tuli tuo karme virhe, niin kääntyy näiden soturien peli positiiviseksi. Varsinkin Girardi otti taas hyvin blokkeja ja molemmat kaverit puolustavat todella hyvin.

Mats Zuccarello-Aasen (Rangers)
- Aika näkymätön tänään jäähyään lukuunottamatta. Muutamia väläytyksiä, mutta ei mitään sen vaarallisempaa. Turskan esitys oli allekirjoittaneelle lopulta pettymys.

Ykkösketju Marian Gaborik - Vaclav Prospal - Artem Anisimov (Rangers)
- Liian pehmeä ketju kokonaisuudessaan. Gaborik oli eilen ketjun paras lenkki. Anisimov ei saanut mitään aikaan.´

Brandon Prust (Rangers)
- Raatoi hullun lailla, kaikki oli liossa ja se näkyi myös hyvänä pelinä. Energinen peli ja kiekollisenakin yllättävän hyvää peliä.

Henrik Lundqvist (Rangers)
- King Henrikkiä ei voi syyttää tappiosta. Monta loistavaa torjuntaa ja piti joukkueensa vaikeilla hetkillä pelissä mukana.

Alexander Semin (Washington)
- Viime keväänä Montrealia vastaan poffeista nähdystä surkeasta Seministä ei ollut tietoakaan. Röyhkeitä maalille ajoja, hyvää haastamista ja peli Ovyn kanssa toimi mukavasti. Yksi hurja rannari kilahti ensimmäisessä erässä tolppaan ja lämäri suoraan syötöstä ratkaisi jatkoajalla pelin. Erinomainen peli.

Alexander Ovechkin (Washington)
- Yritystä oli ja puolusti myös hyvin, mutta se viimeinen silaus jäi eilen puuttumaan. Kolasi hienosti Giradin yli 1-1 tasoitusmaalissa. Hyvä peli.

Mike Green (Washington)
- Hieno paluu pelikentille. Ei virheitä, hyviä avauksia ja muutenkin syötöt napsuivat kohdilleen. Ei Rangers miestä puolustuspäässäkään vienyt.

Michael Neuvirth (Washington)
- Erinomainen peli Neuvirthilta ja ainakin tässä pelissä oli liekeissä. Saa nähdä pysyykö taso jatkossa yhtä korkealla?

Ensi yönä sitten vuorossa Philadelphia - Buffalo ja viikonloppuna taukoa lätkästä, kun taas menoja. Ihan hyvä niin, sillä kevät on aika raskasta aikaakin toisaalta kiekkofanille, kun 1-3 peliä melkein päivittäin :) MM-kisojen aikaan sitten kolme peliä päivässä, kaksi MM-peliä ja yksi NHL-peli varmaan joka toinen yö.... Onneksi kohta on kesä :)

Avatar
Viestit: 1356
Liittynyt: 14.03.2011 17:50
Suosikkijoukkue: Washington Capitals, Tappara, Manchester United

Re: Idän neljännesvälierät: Capitals (1) - NY Rangers (8)

ViestiKirjoittaja Beezer » 24.04.2011 03:06

Rangers are done, Caps win series 4-1! Toivottavasti Neuvy jatkaa maalilla huikeita otteita ja pelaa Capsit pyttyyn asti! Tätä on tänään juhlittu, vaikka matka on pahasti kesken.. Ovie, the MVP.. Niinkuin on ollu änäriin hyppäämisensä jälkeen joka vuosi! GO CAPS!

Paluu NHL

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa