Lännen välierät: Vancouver Canucks - Nashville Predators

Keskustelua NHL:stä ja sen pelaajista.
Avatar
Viestit: 2395
Liittynyt: 26.06.2009 01:28
Suosikkijoukkue: Ilves ja Minnesota Wild

Lännen välierät: Vancouver Canucks - Nashville Predators

ViestiKirjoittaja Burns8 » 28.04.2011 12:22

Ennakkoasetelmat:

Canucks eteni ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon voitettiin Chicago Blackhawksin voitoin 4-3. Canucks johti sarjaa jo 3-0, mutta sitten Blackhawks voitti kolme seuraavaa peliä ja pakotti näin ollen sarjan seitsemänteen peliin. Seitsemäs peli oli oikeastaan kokonaan Canucksin hallussa, mutta lopussa sitten Jonathan Toews tasoitti pelin alivoimalla ja näin ollen ratkaisu jouduttiin hakemaan jatkoajalla. Ratkaisijaksi nousi Alex Burrows, joka nappasi Chris Campoli huolimattoman purun kädellään alas ja kovalla lyöntilaukauksella kiekko maaliin.

Predators selvisi ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon voitettiin Anaheim Ducksin voitoin 4-2. Sarjan suurimpana ratkaisuna toimi maalivahtipeli, jossa Pekka Rinne vei Dan Ellisiä ja Ray Emeryä mennen tullen. Muutoin sarja oli ihan tasainen, mutta hieman paremman maalivahtipelin ansiosta Predators eteni jatkoon.

Maalivahtipeli:

Vancouverin maalilla Roberto Luongo pelasi varsin kaksijakoisen 'Hawks-sarjan. Ensimmäisissä peleissä Luongo oli todella vahva, mutta sitten parissa pelissä menikin kaikki sisään ja kuudennen pelin mies istuikin luukkuvahtina. Cory Schneider pelasi ihan kelvollisesti vaikka toki parannettavaa oli. Kuitenkin 4,5 ja 6 pelit olivat siinä mielessä vaikeita maalivahdille, että Blackhawks pelasi ihan eri tasolla kuin kolmessa ensimmäisessä. Luongo kuitenkin kasasi itsensä hienosti seiskapeliin ja mikäli jatkaa samalla tasolla niin vaikeaa tulee olemaan Predatorsin maalinteko.

Nashvillen maalilla torjuukin Vezina-ehdokas, joka oli Ducks-sarjassa todella hyvä. Mikäli edelleen jatkaa samalla tasolla, niin myöskään Canucksien maalinteko ei tule järin helppoa olemaan. Runkosarjassa hyvin pelannut Anders Lindbäck ei ole vielä pelannut kuin reilut 13 minuuttia, joten katsomaton kortti on ruotsalainen. Näinpä Canucksilla pieni etu kakkostorjujissa.

Molemmilla joukkueilla on kuitenkin todella hyvät veräjänvartijat ja luultavasti pelit tulevat olemaan varsin vähämaalisia. Melko tasan menee siis tämä osasto.

Puolustus:

Canucksilla on varsin tasainen kuusikko eikä kukaan juurikaan ole ylitse muiden. Ehrhoff ja Edler toki saavat paljon ylivoima-aikaa, mutta muutoin varsin jämäkkä ja tasapaksu on 'Nucks-pakisto. Leveyttä on hieman enemmän kuin Predatorsilla vaikkei mitään weberiä olekkaan.

Predators omistaakin hurjan vedon omaavan Shea Weberin. Muutoinkin ykköspari onkin ehkä karvan verran Canucksia edellä, joten näkisin että ilman loukkaantumisia ja alempien parien pienen kasvamisen myötä Predators voi jopa olla edellä tällä osastolla.

Hyökkäys:

Canuckseilla onkin sitten jo paljon kovempi hyökkäysarsenaali. Terävin kärki on Predatorsin vastaavaa edellä ja muutoinkin leveyttä on rutkasti enemmän kuin Nashvillellä. Predators pelaa kuitenkin neljällä tasaisella ketjulla ja tästä osoituksena, että Jordin Tootoo oli Ducks-sarjassa Predsin kolmanneksi tehokkain hyökkääjä 1+4 tehoin. Mikäli Preds viisikkopuolustaa tiiviisti ja joka jätkä kasvaa pari senttiä, niin kyllähän Predators voi laittaa Canuckseille kampoihin. Muutoin Vancouver vyöryttää peliään liikaa Rinnettä vastaan, joka tuskin kestää kaikissa peleissä.

Erittäin mielenkiintoinen sarja luvassa ja suurin kysymys onkin, että kuinka Rinne kestää Canucks-hyökkäystä vastaan. Heitetään villi veikkaus, että Predators taistelee ja vie sarjan seitsemänteen peliin, jossa Canucks on kuitenkin piirun verran vahvempi. Vancouver jatkoon 4-3.

Laitetaan tähän loppuun, että Nashville on kutsunut ylös Teemu Laakson ja saapa nähdä pääseekö tuusulalainen pelaamaan.
"I respect Koivu. I respect how this guy despises to lose." ------ Brent Burns #8 - Mikko Koivu #9 - Martin Havlat #24

Avatar
Viestit: 13933
Liittynyt: 03.08.2008 11:45
Suosikkijoukkue: TPS, Calgary Flames

Re: Lännen välierät: Vancouver Canucks - Nashville Predators

ViestiKirjoittaja Unknown » 28.04.2011 12:33

Noniin, erittäin mielenkiintoinen sarja tulossa, vaikka omassa ajattelumaailmassani ainoastaan Caps-Bolts tuntuu tylsemmältä sarjalta kuin tämä. Kuitenkin mielenkiintoa löytyy sarjasta erittäin paljon, ja avainkysymys on mielestäni se, miten Predators kestää Canucksin hyökkäysvoiman kyydissä. Rinne on parempi kuin Luongo omasta mielestäni, mutta se ei välttämättä tässä sarjassa riitä. Rinne lukee ihan sairaan hyvin peliä, ja osaa myös avata peliä ja oivaltaa eri asioita kentällä (katsokaa Ducks-sarjan kuudennen matsin maalikooste). Luongo on kokonsa vuoksi niin hyvä, mielestäni yliarvostettu veskari, joka kuitenkin osaa hoitaa hommansa kelvollisesti.

Puolustus on täyttä rautaa kummallakin joukkueella. Nashvillen puolelta esimerkiksi Jonathan Blum ja Cody Franson ovat aika nimettömältä kuulostavia pelaajia, mutta hoitavat hyvin oman tonttinsa alakerrassa, ja kun vielä tasainen hyökkäysmateriaali osallistuu puolustustalkoisiin, on Rinteen ohittaminen ajoittain melko hankalaa. Canucksin puolustus on nimellisesti vielä lujempi, vaikka Predatorsin ykköspakkipari Suter-Weber on sarjan paras puolustajapari lähtökohtaisesti. Canucksin Hamhuis, Edler, Ehrhoff ja Edler ovat varmoja lenkkejä, mutta Sami Salon loukkaantuminen tuo hieman harmaita hiuksia Alain Vignenaultille, koska nyt kentälle on jouduttu kaivamaan myös Andrew Alberts. Alberts ei ole mikään huono pakki, mutta Salo olisi vielä parempi, ja kun vielä Kevin Bieksa on tullut tunnetuksi parista sähläilyistään, niin siinä voi periaatteessa olla Predatorsin iskun paikka. Salon vamman pituudesta ei ole osunut tietoa silmiin, joku jos löytää tai on löytänyt, niin kertokoon tänne.

Hyökkäyspelissä Canucks vie Predatorsia ennakkoon selkeästi. Kärkiketjut ovat terävämpiä kuin Predatorsilla ja myös alemmissa ketjuissa löytyy osaamista aina Torresin Glassin pommeista Hansenin ja Higginsin röyhkeyteen ja Lapierren nopeuteen. Sedinin veljeksillä, Keslerillä ja Hawksin laulukuoroon lähettäneellä Burrowsilla on avaimet kädessään sarjan voittoa ratkottaessa, ja todennäköisesti hyökkäyspään tehokkuus Hamhuisin, Edlerin ja muiden pakkien auttamana siivittää Canucksin jatkoon. Predators on pirun kurinalainen joukkue Barry Trotzin alaisuudessa, mutta en usko sen riittävän tällä kaudella tämän pidemmälle, vaikka hyvin joukkue on kasvanut yhteen ja noudattanut Trotzin pelisuunnitelmaa.

Canucks jatkoon voitoin 4-2.
♥ TPS ♥

Avatar
Viestit: 1649
Liittynyt: 18.09.2010 13:42
Suosikkijoukkue: Jokerit, NHL

Re: Lännen välierät: Vancouver Canucks - Nashville Predators

ViestiKirjoittaja Tumba » 28.04.2011 12:34

Vancouver on selkeä ennakkosuosikki ja potentiaalinen Champpi. En jaksa uskoa, että Predatorseilla on edes mitään mahiksia Canuckseja vastaan. Ne ovat kylläisiä kun tiputtivat Ducksit prkl! ja pääsivät ensimmäistä kertaa pleijareiden tokalle kierrokselle. Canucksit vievät sarjan selkeästi 4 - 1 veikkaisin.

Avatar
Viestit: 1072
Liittynyt: 25.10.2010 19:57
Suosikkijoukkue: Pittsburgh Penguins (NY Islanders) HIFK SaiPa ja Leijonat.

Re: Lännen välierät: Vancouver Canucks - Nashville Predators

ViestiKirjoittaja Tavares90 » 02.05.2011 17:31

Rinne pelasi kyllä viime pelissä upeasti ja kyllä jos hän pystyisi jatkamaan samalla tavalla, niin Vezinaan olisi ihan hyvät mahdollisuudet. Kyllä Predatorsilla on mahdollisuudet jatkoon, jos he vaan pelaavat tarkkaa ja hyvää peliä. Ja Rinteen pitää tietenkin olla huippuvireessä. Jännitävä tilanne on tässäkin sarjassa. Toivottavasti Predators pystyis voittoon.

Avatar
Viestit: 1356
Liittynyt: 14.03.2011 17:50
Suosikkijoukkue: Washington Capitals, Tappara, Manchester United

Re: Lännen välierät: Vancouver Canucks - Nashville Predators

ViestiKirjoittaja Beezer » 08.05.2011 09:48

Tavares90 kirjoitti:Rinne pelasi kyllä viime pelissä upeasti ja kyllä jos hän pystyisi jatkamaan samalla tavalla, niin Vezinaan olisi ihan hyvät mahdollisuudet.


Playoffithan ei vaikuta millään tavalla palkinnon saantiin...

Rinne torjui viime yönä jälleen 31 kertaa ja selkä seinää vasten pelannut Nashville otti toisen voittonsa sarjassa.. Vielä pitäisi pystyä taistelemaan yksi voitto, että legendaarinen game seven saavutettaisiin.. Olisi aivan mahtava temppu jos Predators etenisi tästä jatkoon..

Avatar
Viestit: 1072
Liittynyt: 25.10.2010 19:57
Suosikkijoukkue: Pittsburgh Penguins (NY Islanders) HIFK SaiPa ja Leijonat.

Re: Lännen välierät: Vancouver Canucks - Nashville Predators

ViestiKirjoittaja Tavares90 » 10.05.2011 12:07

Joo, eli Vancouver meni sitten jatkoon kun se voitti 2-1. Pekka Rinne torjui ottelussa 17 kertaa ja peli olikin todella tarkkaa pelaamista. Harmi että Nashvillen tie päättyi, mutta hienosti he kuitenkin taistelivat. Canucksin materiaali oli vain lopulta parempi. Rinne oli hyvässä vireessä ja harmi että hänen kautensä päättyi tähän. Upea kausi häneltä ja toivottavasti Vezina menisi hänelle, mutta kyllä se taitaa mennä Thomasille.

Haluan vahvistuksen joltakin tuohon, että playoffit eivät vaikuta Vezinan saantiin. Jos näin on, niin onpa typerä sääntö. Playoffit ovat osa kautta ja kyllähän niiden pitäisi vaikuttaa tuohon Vezinan saantiin.

Avatar
Viestit: 1636
Liittynyt: 17.04.2010 14:59
Suosikkijoukkue: JYP, Chicago Blackhawks

Re: Lännen välierät: Vancouver Canucks - Nashville Predators

ViestiKirjoittaja Rocket » 10.05.2011 14:36

En kuitenkaan olisi uskonut, että pudotuspelienkään perusteella Nashvillen Rinne Vezinan pokkaisi. Thomas on pelannut myös loistavat pudotuspelit ja kyllähän Bruinsin maalivahdilla on aina paljon paremmat mahdollisuudet voittaa joku palkinto kuin Predatorsin. Jos Rinne olisi Montrealin maalivahti, tilanne voisi olla toinen. Kun kaikki tekijät otetaan huomioon, Vezina menee luultavasti jälleen Tim Thomaksen palkintokaappiin. Huikeita maalivahteja ovat kyllä molemmat.

Rinne pelasi upean kauden ja siitä pitää kyllä antaa aplodit eusa_clap . Nashvillellä oli kyllä tässä tarkassa kuudennessa pelissä ihan hyvät mahdollisuudet voittoon, mutta Vancouver veti lopulta maalinteossa pidemmän korren.
Patrick "The Doctor" Kane: Superman, Spin-O-Rama, Shootout

"Mää täs laskeskelin, että niil oli tää Kreps ja Rosa ja mikä St. Pierre. Sinne voi muutaman miljoonan heittää, et enemmän tein maaleja kun ne yhteensä."
- Jonne 'Teurastaja' Virtanen

"Vähän se on lihava, mutta muuten ihan mukava."
- Jonne 'Teurastaja' Virtanen Antti Pihlströmistä

Viestit: 4787
Liittynyt: 08.04.2008 15:51
Suosikkijoukkue: Sabres, Ilves

Re: Lännen välierät: Vancouver Canucks - Nashville Predators

ViestiKirjoittaja Afinogenov » 10.05.2011 21:43

Rocket kirjoitti:Jos Rinne olisi Montrealin maalivahti, tilanne voisi olla toinen. Kun kaikki tekijät otetaan huomioon, Vezina menee luultavasti jälleen Tim Thomaksen palkintokaappiin. Huikeita maalivahteja ovat kyllä molemmat.
Miten Montrealissa pelaaminen vaikuttaisi palkintojenjakoon? Joukkueiden managerithan tästä palkinnosta kuitenkin äänestävät, ei fanit, eikä edes media.

Runkosarjan perusteella palkinto on varmasti Tim Thomasin heiniä. Hieno mies ja hieno maalivahti jonka edesmenneen koirankin nimi oli ihan vaan --> Koira. :tuoppi:
Dion Darling on tappelija, jonka sukunimestä ei kannata laskea hänen kanssaan leikkiä. Muutoin on luvassa kylmää kyytiä...

Paluu NHL

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa