NHL-ennakkot 2011-12

Keskustelua NHL:stä ja sen pelaajista.
Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

NHL-ennakkot 2011-12

ViestiKirjoittaja Jyri » 08.08.2011 16:33

No niin. Eli kun tuli sanottua, että teen sen NHL-ennakon, niin tässä on siitä ensimmäinen divisioona Idästä eli Atlantic. Laitan sitten aina viisi joukkuetta kerrallaan. Joukkueille en anna arvosanoja, vaikka hieman sitä pohdin, sillä joukkueita on kuitenkin todella paljon, ja olisi vain vaikea laittaa niitä sen verran tarkasti. Mutta konferenssin loppuun laitan oman arvioni, eli 15 joukkuetta järjestykseen.

Atlantic Division

New Jersey Devils

Perustettu: 1974
Halli: Prudential Center (17,625)
Stanley Cup -mestaruudet: 3

Maalivahdit

Martin Brodeur on pelannut huikean uran, joka sisältää mm. kolme Stanley Cupia, neljä Vezina Trophya, useita arvokisamitaleita ja viisi Willian M. Jennings Trophya. Mutta viime kausi oli hankalampi kuin yleensä, kuten koko Devilsille. Johan Hedberg jatkaa kakkosmaalivahtina ja on siinä roolissa hyvä. On mielenkiintoista seurata, kuinka paljon Brodeur pelaa ensi kaudella, sillä Hedberg pystyy myös pelaamaan hyvällä tasolla.

Kuva
Martin Brodeur on pelannut uskomattoman uran Devilsissä

Puolustus

Andy Greenen jatkosopimus on tärkeä, sillä hän on kiekollisessa pelissä Devilsille todella arvokas. Henrik Tallinder ja Anton Volchenkov ovat vahvoja omassa päässä, mutta eivät tuo liikaa hyökkäystehoja. On mahdollista, että 18-vuotias Adam Larsson pelaa ensi kaudella NHL:ssä. Isokokoinen Larsson pelaa hyvin kiekon kanssa eikä hätäile kuin aniharvoin. Matt Taorminasta olisi myös apua ylivoimalla, mutta on loukkaantuneena. Matt Corrente on entinen ykköskierroksen varaus, joka ei ole aivan vastannut odotuksia. Mark Fayne ja Mark Fraser ovat marginaalipelaajia tällä tasolla. Colin Whiten sopimus ostettiin ulos ja hän siirtyi pelaamaan San Jose Sharksiin.

Hyökkäys

Zach Parisen kanssa saatiin tehtyä yksivuotinen sopimus, jonka arvo on 6 miljoonaa dollaria. Parise on todella tärkeä pelaaja Devilsille. Tällä kaudella Ilja Kovaltshukilta odotetaan selvästi parempaa kauden aloitusta. Kokenut tshekki Patrik Elias pelaa yhä hyvällä tasolla. Mattias Tedenby ja Jacob Josefson saattavat molemmat aloittaa kauden NHL:ssä. Travis Zajac on luottonimi, mutta 44 pistettä viime kaudelta eivät ole aivan sitä, mitä häneltä odotettiin. Cam Janssen, Eric Boulton ja David Clarkson tuovat fyysistä peliä. Dainius Zubrus ja David Steckel ovat luotettavia pelaajia, mutta kumpikaan ei tee erityisemmin pisteitä.

New York Islanders

Perustettu: 1972
Halli: Nassau Veterans Memorial Coliseum (16,250)
Stanley Cup -mestaruudet: 4

Maalivahdit

Rick DiPietron kunto on ollut jo pitkään kysymysmerkki. Jos hän ei ole kunnossa, on maalilla todennäköisesti Al Montoya. Hän onnistui hyvin viime kaudella, mutta 2004 draftissa kuudentena varattu Montoya ei ole vastannut kaikkia odotuksia. 21-vuotias Kevin Poulin onnistui mainiosti, mutta on juuri nyt loukkaantuneena. Pelaajalistoilla on myös Evgeni Nabokov, joka ei pelannut viime kaudella Islandersissa otteluakaan.

Puolustus

Mark Streitin loukkaantuminen, joka piti hänet viime kaudella poissa kaikista otteluista, oli suuri menetys Islandersille. Sveitsiläinen on puolustuksen selkeä johtohahmo. Kuitenkin Andrew MacDonald ja Travis Hamonic kehittyivät viime kaudella paljon, mikä on tärkeää Islesille. Peruspakki Mike Mottau ja fyysinen Milan Jurcina tuovat puolustukseen kokemusta. Mark Eaton pelasi viime kaudella vain 34 ottelua, ja hän on varma puolustava pakki, muttei pisteiden tekijä. Islanders hankki viime kaudella nuoren Ty Wishartin, jolle läpimurto NHL-tasolla olisi tärkeää.

Hyökkäys

Ainoat uudet hankinnat muualta sitten viime kauden ovat Brian Rolston ja Marty Reasoner. Rolstonilta on turha odottaa enää 30 maalin kautta, mutta 20 häkkiä voi mennä rikki. Reasoner on luotettava kahden suunnan sentteri. John Tavares voi tehdä yli 70 pistettä, ja Matt Moulson sekä Michael Grabner yli 30 maalia. Mutta ehjä kausi Kyle Okposolta olisi toivottavaa, sillä hän on hyökkäyksen kärkipelaajia. Josh Bailey aloitti viime kauden vahvasti, mutta ei ollut enää sen jälkeen yhtä hyvä. Frans Nielsen on melko aliarvostettu sentteri, ja P.A. Parenteau teki viime kaudella 53 pistettä. Potentiaalia siis on, mutta vahvistuksia olisi voinut tulla enemmän edelliskauteen verrattuna.

Kuva
John Tavaresilta odotetaan jälleen paljon Islanders-paidassa

New York Rangers

Perustettu: 1926
Halli: Madison Square Garden (18,200)
Stanley Cup -mestaruudet: 4

Maalivahdit

Henrik Lundqvist on yksi NHL:n parhaimmista maalivahdeista, jonka arvoa Rangersille ei voi kiistää. Hän torjui viime kaudella 11 nollapeliä ja 36 voittoa. Martin Biron on hyvä kakkosmaalivahti, mutta ei ole samassa vireessä kuin oli ajoittain Buffalossa pelatessaan. Yhtä kaikki, jos Lundqvist on kunnossa, Rangersin maalivahtipeli on huipputasolla.

Puolustus

Puolustuksen johtohahmot ovat nykyään Marc Staal ja Dan Girardi, jotka pelaavat samassa pakkiparissa. He ovat vahvoja omassa päässä ja tuovat myös jonkin verran hyökkäystaitoja. Viime kaudella läpimurron NHL-tasolla tehneiltä Michael Sauerilta ja Ryan McDonaghilta odotetaan paljon. Steeve Eminger ja Michael Del Zotto täydentävät tämän hetken pakiston, mutta kumpikaan ei ollut viime kaudella erityisen varma NHL:ssä. Puolustusta voisi vahvistaa parilla kokeneella hahmolla, sillä juuri nyt siinä ei ole ketään, joka olisi yli 30-vuotias.

Hyökkäys

Brad Richards on erinomainen hankinta Rangersilta. Richards voi tehdä yli 90 pistettä ja olla selkeä ykkössentteri, mitä häneltä odotetaan. Marian Gaborik saa Richardsissa hienon sentterin. Brandon Dubinskyn ja Ryan Callahanin jatkosopimukset ovat myös tärkeä asia. Artem Anisimov, Brian Boyle ja Derek Stepan tuovat hienosti leveyttä sentteriosastolle. Wojtek Wolskilta odoteteaan paljon parempaa kuin hän pystyi viime kaudella Rangersissa. Laitahyökkääjistö voisi olla hieman vahvempi, vaikka siellä onkin Gaborik, Callahan, Sean Avery, Mats Zuccarello ja mahdollisesti Dubinsky, joka voi pelata sentterin tontin lisäksi laidassa.

Kuva
Brad Richards siirtyi Dallasista NY Rangersiin - ja häneen on kohdistettu isot odotukset

Philadelphia Flyers

Perustettu: 1967
Halli: Wells Fargo Center (19,537)
Stanley Cup -mestaruudet: 2

Maalivahdit

Phoenixista tulee Ilja Bryzgalov, jonka sopimuksen arvo on $5,666,667. Flyers toivoo, että venäläisen tulee olemaan parempi kuin viime kauden vahdit. Bryzgalovilla on siihen varmasti kaikki edellytykset, kuten kaksi viime kautta Phoenixissa osoittavat. Nuori Sergei Bobrovski pelasi vahvan tulokaskauden, mutta aloittaa todennäköisesti kakkosvahtina, ellei Bryzgalov loukkaannu.

Puolustus

Flyersin puolustus ei ole viime kauteen verrattuna juuri muuttunut; Sean O´Donnell lähti ja tilalle tulee Andreas Lilja. Chris Pronger ja Matt Carle muodostavat erinomainen 1. pakkiparin. Braydon Coburn sekä Kimmo Timonen ovat pelanneet usein 2. pakkiparissa. Mutta erityisesti Timosen pelikäsitys ja Prongerin kova lyöntilaukaus ovat aseita ylivoimalla. Andrej Meszaros teki viime kaudella 30 pistettä ja oli parempi kuin pelatessaan Tampa Bayssa. Latvialainen Oskars Bartulis täydentää pakiston, joka on vahva.

Hyökkäys

Mike Richards ja Jeff Carter lähtivät kesältä Flyersista, mutta joukkue sai toisaalta nuoret Wayne Simmondsin, Jakub Voracekin, Brayden Schennin sekä draftissa 8. vuorolla Sean Couturierin, joka saattaa pelata NHL-kiekkoa ensi kaudella. Lisäksi Jaromir Jagr päätti valita Philadelphian, ja Pittbsurghista tuli Max Talbot. James van Riemsdyk kehittyi vahvasti viime kaudella ollen erityisen vaarallinen playoffeissa, joissa teki seitsemän maalia. Kun joukkueessa ovat edellämainittujen lisäksi Scott Hartnell ja Danny Briere sekä nuori ja erittäin taitava Claude Giroux, on Phillyn hyökkäys kuitenkin hyvällä tasolla – paljon puhutuista muutoksista huolimatta.

Kuva
Jaromir Jagr palaa takaisin NHL:ään

Pittsburgh Penguins

Perustettu: 1967
Halli: Conson Energy Center (18,087)
Stanley Cup -mestaruudet: 3

Maalivahdit

2003 ensimmäisenä varatty Marc-André Fleury on todella hyvä maalivahti, joka on voittanut jo Stanley Cup -mestaruuden. Fleury omaa erinomaiset refleksit ja hyvän nopeuden, mutta pelaaminen kakkoskiekoissa voisi olla parempaa. Kakkosena jatkaa Brent Johnson, joka pelasi viime kaudella melko hyvällä tasolla runkosarjassa. Toisaalta Penguins olisi voinut kokeilla AHL:ssä viime kaudella erinomaisesti pelannut Brad Thiessenia kakkosmaalivahtinaan.

Puolustus

Pittsburghin puolustuksen ehdoton johtohahmo on Kris Letang. Vasta 24-vuotiaana hän teki tehot 8+42 viime kaudella. Hän on loistava luistelija ja hyvin taitava pelaaja. Brooks Orpik sekä samassa pakkiparissa pelaavat Paul Martin ja Zbynek Michalek täydentävät puolustuksen Top 4:n, joka on sekä taitava että fyysinen. Matt Niskasen ura on puolestaan melko rajusti laskusuunnassa. Ben Lovejoy on hyvä kahden suunnan pakki, ja Deryk Engelland osoitti viime kaudella, että nyrkit heiluvat hyvin NHL:ssäkin. Pittsburghin puolustus on rakennettu hyvin.

Hyökkäys

Sidney Crosbyn ja Evgeni Malkinin loukkaantumiset viime kaudella heikensivät joukkuetta paljon. Crosby pelasi hienoa kautta, kunnes loukkaantui. Jordan Staal ei myöskään pelannut viime kaudella kovin paljon; runkosarjassa vain 42 ottelua. James Nealin hankinnalla viime kaudella pyrittiin tuomaan joukkueeseen lisää maalintekotaitoa, mutta hän ei onnistunut niin kuin odotettiin. Nyt odotuksissa olisi enemmän maaleja, varsinkin jos (ja kun) hän pelaa Crosbyn rinnalla. Myöskin Steve Sullivan on uusi nimi, jolta toivotaan pisteitä. Tärkeät puurtajat Pascal Dupuis ja Tyler Kennedy – joka tosin viime kaudella teki hyvät tehot – jatkavat. Pittsburghin kannalta olisi erittäin tärkeää, että erityisesti Crosby, Malkin ja Staal pelaavat ehjät kaudet.

Kuva
Voimme vain toivoa, että Crosby pelaa kauden ilman suurempia loukkaantumisia

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: NHL-ennakkot 2011-12

ViestiKirjoittaja Jyri » 09.08.2011 11:27

Northeast Division

Boston Bruins

Perustettu: 1924
Halli: TD Garden (17,565)
Stanley Cup -mestaruudet: 6

Maalivahdit

Tarvitseeko sanoa mitään sen jälkeen, kun Tim Thomas torjui viime kaudella mestaruuden huikeilla otteillaan? Vaikka Thomas on 37-vuotias, ei se näytä hänen peliään haittaavan ollenkaan. 2009-10 hienosti kiekkoja torjunut Tuukka Rask ei ollut yhdessäkään playoff-ottelussa maalilla, kun Bruins voitti mestaruuden, koska Thomas oli niin hyvä. Tämä osa-alue on koko liigan mittapuulla yksi parhaista.

Kuva
Tim Thomas voitti kesällä Stanley Cupin Bostonissa

Puolustus

Zdeno Chara on Bruinsille äärimmäisen arvokas puolustaja. Yli kaksimetrisenä pelaajana hän tuo fyysisyyttä, mutta lisäksi hurjan laukauksen ja tärkeän osaamisen hyökkäyspelissä. Dennis Seidenberg ja Johnny Boychuk olivat tärkeät palaset mestaruuden voittaneessa joukkueessa. Andrew Ference on yhä hyvä kiekollinen pakki, kuten on Carolinasta tuleva Joe Corvo. Adam McQuaidin odotetaan kehittyvän yhä paremmaksi pakiksi. Hyvin viime kaudella pelannut 23-vuotias Steven Kampfer taistelee paikasta joukkueessa. Tosin Tomas Kaberlen lähtö Carolinaan voi tuntua hyökkäyspelin tehoissa.

Hyökkäys

Bostonin nuoremmista pelaajista Patrice Bergeron, Milan Lucic ja David Krejci pelasivat hienosti pudotuspeleissä ja muutenkin vahvat kaudet. Myös Brad Marchandin kautta voi pitää hyvin onnistuneena, ja vaikka hänellä ei vielä ole sopimusta, sen uskotaan syntyvän lähiaikoina. Rich Peverley ja Tyler Seguin omaavat paljon potentiaalia ja voivat isomman roolin saadessaan yllättää. Bostonin kannalta ikävää on se tosiasia, että Marc Savardin ura voi olla ohi, ja että Nathan Horton loukkaantui pudotuspeleissä.

Buffalo Sabres

Perustettu: 1970
Halli: HSBC Arena (18,690)
Stanley Cup -mestaruudet: -

Maalivahdit

Vaikka Ryan Miller ei ollut viime kaudella yhtä hyvä kuin edellisellä, jolloin hän voitti Vezina Trophyn, oli hän silti vankka torjuen 34 voittoa ja viisi nollapeliä. Millerin loistava liikkuvuus ja taidot tekevät hänestä erinomaisen maalivahdin. Seura teki jatkosopimuksen 23-vuotiaan Jhonas Enrothin kanssa, joka todennäköisesti on ensi kaudella kakkosmaalivahti.

Puolustus

Buffalon puolustus on vahvistunut paljon Christian Ehrhoffin ja Robyn Regehrin hankintojen myötä. Ehrhoff on tehokas hyökkäävä pakki, kun taas Regehr on tunnettu enemmän puolustustaidoistaan. Yli kaksimetrinen Tyler Myers on vasta 21-vuotiaana pelannut jo kaksi kautta NHL:ssä, joista ensimmäinen toi hänelle parhaan tulokkaan Calder Trophyn. Kun tähän lisätään slovakialainen Andrej Sekera ja Jordan Leopold ja hyvät playoffit pelannut Marc-André Gragnani sekä puolustavammat Shaone Morrison ja Mike Weber, näyttää puolustus vakaalta.

Hyökkäys

Ales Kotalik palaa Sabresiin, jossa teki 62 pistettä 2005-06. Ville Leinon hankinta voi olla varsin tuottoisa, sillä suomalainen teki viime kaudella hyvin pisteitä Philadelphiassa, ja parannusta voi yhä tulla. Itävaltalainen maalintekijä Thomas Vanek, Derek Roy, Jason Pominville, neljän miljoonan dollarin jatkosopimuksen saanut Drew Staford ja Tyler Ennis ovat myös hyökkäyksen kärkinimiä, joilta odotetaan tehoja. St. Louisista viime kaudella tullut Brad Boyes ei onnistunut hyvin ja saattaa siirtyä toiseen joukkueeseen. 21-vuotias Luke Adam valittiin AHL:n Vuoden Tulokkaaksi ja on vahva ehdokas joukkueeseen. Myös kaksi muuta nuorta, Zack Kassian ja Marcus Foligno, taistelevat paikasta NHL:ssä.

Kuva
Ville Leinolta voidaan odottaa tehoja Sabres-paidassa

Montreal Canadiens

Perustettu: 1909
Halli: Bell Centre (21,273)
Stanley Cup -mestaruudet: 24

Maalivahdit

Carey Price palasi hyvälle tasolle heikomman kauden jälkeen ja pelasi peräti 72:ssa ottelussa. 38 voittoa ovat vahva näyttö kanadalaiselta. Slovakialainen Peter Budaj hankittiin joukkueeseen kaksivuotisella sopimuksella, mutta hän päästää helppoja maaleja. Montrealissa on ollut aikaisemmin Budaj´n maanmies Jaroslav Halak, joka onnistui 2009-10 playoffeissa, mutta Budaj on NHL-tasolla lähinnä kakkosmaalivahti.

Puolustus

Andrei Markovin loukkantumiset ovat olleet paha isku Montrealille. Seuran onneksi P.K. Subban on osoittanut omaavansa taidot olla erinomainen pakki NHL:ssä. Josh Gorges on kehittynyt varmasti laadukkaaksi puolustavaksi pakiksi. Roman Hamrlik lähti Washingtoniin, mutta toisaalta Canadiens sai vihdoin Alexei Emelinin, joka teki viime kaudella KHL:ssä 26 pistettä ja jonka seura varasi 2004. Puolustuksen täydentävät tällä hetkellä iso, mutta kankea Hal Gill ja Jaroslav Spacek, jonka pistesaldot tippuivat viime kaudella. James Wisniewskin siirto Columbukseen heikentänee pakkien tehoja kokonaisuudessa.

Hyökkäys

Hyökkäyksen ainoa uusi nimi viime kaudesta on Erik Cole, joka teki viime kaudella 52 pistettä Carolinassa. Häneltä odotetaan lisää fyysisyyttä joukkueeseen. Tomas Plekanec, Michael Cammalleri, Brian Gionta ja Scott Gomez ovat kaikki taitavia, mutta pienikokoisia pelaajia. Cammallerilta on lupa odottaa enemmän kuin viime kauden 19 maalia runkosarjassa. Lars Eller on nuori hyökkääjä, jonka todellinen läpimurto pisteiden tekijäksi ei ole vielä tapahtunut. Andrei Kostitsyn voi yltää parempaan kuin viime kauden 45 pistettä. Max Pacioretty pelasi viime kaudella vahvasti ennen kuin loukkaantui ikävästi. Montrealin hyökkäys voisi olla isompi ja vahvempi, mutta taitavia pelaajia sillä löytyy.

Kuva
Tomas Plekanec on Montrealin avainhyökkääjiä tulevallakin kaudella

Ottawa Senators

Perustettu: 1932
Halli: Scotiabank Place (19,153)
Stanley Cup -mestaruudet: 4

Maalivahdit

Craig Andersonin siirto Coloradosta vaikuttaa onnistuneelta, sillä hän oli hyvä viime kaudella uudessa seurassaan heikon puolustuksen takana. Anderson teki hyvät numerot ja saatuaan yli kolmen miljoonan dollarin jatkosopimuksen odotukset ovat korkealla. Urallaan useassa eri NHL-joukkueessa pelannut Alex Auld on selkeä kakkosmaalivahti, kuten on ollut useimmiten NHL-tasolla.

Puolustus

Erik Karlsson on kehittynyt laadukkaaksi kiekolliseksi puolustajaksi, joka teki viime kaudella yli 10 maalia. Sergei Goncharin kausi Ottawassa oli paha pettymys – nyt häneltä odotetaan huomattavasti enemmän. Chris Phillips ja Filip Kuba ovat kokeneita NHL-pelaajia, joilta odotetaan vahvaa panosta. Matt Carkner on kelpo tappelija, mutta pelillisesti hänellä on vähän annettavaa. On mahdollista, että Ruotsissa hienon kauden pelannut David Rundblad aloittaa kauden NHL:ssä. Myös fyysisellä Jared Cowenilla on mahdollisuus samaan.

Kuva
Erik Karlsson on jo nyt Ottawan avainpelaajia

Hyökkäys

Ottawan hyökkäys ei ole juurikaan muuttunut viime kauteen verrattuna, merkittäviä lähtijöitä ei ole. Sen sijaan tänä vuonna 1. kierroksella varattu Mika Zibanejad voi pelata jo ensi kaudella NHL:ssä. Columbuksesta tuleva Nikita Filatov ja NY Islandersissa pelannut Zenon Konopka ovat uusia nimiä. Ottawalla on muutama hyvä nuori pelaaja hyökkäyksessä, joista eniten tehoja voivat saada ensi kaudella aikaan ehkä maalintekijä Bobby Butler sekä Erik Condra. Jason Spezza jatkaa joukkueen 1. sentterinä. Tietysti myös Daniel Alfredsson ja Milan Michalek kuuluvat kärkinimiin. Olisiko Nick Folignosta tekemään enemmän pisteitä?

Toronto Maple Leafs

Perustettu: 1917
Halli: Air Canada Centre (18,800)
Stanley Cup -mestaruudet: 13

Maalivahdit

James Reimerin läpimurto viime kaudella oli erittäin positiivista Maple Leafsille. Reimer, 23, torjui viime kaudella 20 voittoa 37 ottelussa ja edusti Kanadaa MM-kisoissa. Kiinnostavaa on seurata, kuinka Reimer torjuu kiekkoja ensi kauden alussa, jolloin koko joukkueen olisi tärkeä onnistua. Isoilla odotuksilla 2009 Torontoon tullut Jonas Gustavsson on toki hyvä maalivahti tällä tasolla, mutta hän ei ole osoittanut riittävästi, jotta olisi luotettava ykkösmaalivahti NHL:ssä.

Kuva
James Reimer torjui viime kaudella kiekkoja vahvasti Toronton maalilla

Puolustus

21-vuotias Luke Schenn on jo tässä vaiheessa uraansa Maple Leafsille hyvin tärkeä puolustaja, joka siirtyi välittömästi varauksensa jälkeen NHL:ään. Hän on fyysinen ja vahva omalla alueella. Dion Phaneuf alkoi viime kauden lopussa lunastamaan odotuksia, joita hänen kohdallaan on paljon. John-Michael Liles on hyvä hankinta Coloradosta. Hän tuo runsaasti lisää kiekollista taitoa puolustukseen. Cody Franson on myös uusi nimi. Nashvillessä pelannut 23-vuotias pakki omaa paljon kahden suunnan potentiaalia. Mutta Mike Komisarekin olisi hyvä alkaa pelata omalla tasollaan. 198-senttinen Keith Aulie on tulevaisuuden nimi.

Hyökkäys

Buffalosta kesällä tullut Tim Connolly voi olla hyvä vahvistus, kunhan pysyy terveenä. Matthew Lombardi pelasi viime kaudella vain kahdessa ottelussa Nashvillessä. Phil Kessel, Mikhail Grabovski, Clarke MacArthur, Nikolai Kulemin ja Joffrey Lupul tarjoavat melko hyvää tulivoimaa hyökkäyksessä. Colby Armstrong loukkaantui ja pelasi 50 ottelussa kaudella 2010-11. Nuorista nimistä on kiinnostava seurata ainakin Bostonista tullutta isokokoista ja taitavaa Joe Colbornea sekä huippukauden yliopistossa pelannutta Matt Frattinia. Myös Nazem Kadri, seuran ykkösvaraus vuodelta 2009, voi saada lisää otteluita tililleen ensi kaudella.

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: NHL-ennakkot 2011-12

ViestiKirjoittaja Jyri » 11.08.2011 18:49

Southeast Division

Carolina Hurricanes

Perustettu: 1972
Halli: RBC Center (18,680)
Stanley Cup -mestaruudet: 1

Maalivahdit

Cam Ward on selkeä ykkösmaalivahti Carolinassa. Hän oli voittamassa 2005-06 Stanley Cupin saman joukkueen kanssa ja oli loistava playoffeissa. Viime kauden 37 voittoa pudotuspelien ulkopuolelle jääneessä joukkueessa osoittavat, että Ward on vahvassa iskussa. Brian Boucher hankittiin Philadelphiasta, mutta nuorempi Justin Peters on potentiaalisempi, joten Boucherin hankkiminen ei ollut välttämätöntä.

Puolustus

Carolinan pakistossa ei ole tapahtunut suuria muutoksia viime kaudesta. Tomas Kaberle tulee Bostonista, jossa voitti Stanley Cupin. Tshekistä voi olla paljonkin apua ylivoimapelissä. Joni Pitkänen kantanee kuitenkin jälleen suurimman vastuun puolustajista. Taitava Jamie McBain jatkaa kehittymistään. Tim Gleason, joka kuuluu avainpakkeihin, voisi parantaa viime kaudesta. Kokenut Bryan Allen ei vakuuttanut liikaa Floridassa, mutta tuo jonkin verran fyysisyyttä tähän puolustukseen.

Hyökkäys

Eric Staal on joukkueen suurin tähti ja koko seuran keulakuva, mutta Jeff Skinner sai paljon huomiota loistavan tulokaskautensa ansiosta, ja kehityksen voi odottaa jatkuvan. Brandon Sutter on vasta 22-vuotiaana varakapteeni. Suomalaiset hyökkääjät Tuomo Ruutu ja Jussi Jokinen ovat tärkeitä nimiä, joiden olisi tärkeä onnistua. Kaikki taidot heillä varmasti siihen on, ja Ruutu teki viime kaudella 57 pistettä, jotka ovat hänen NHL-uransa parhaat. Alexei Ponikarovsky ja Anthony Stewart ovat uusia nimiä, mutta Jyri ei usko, että kumpikaan heistä pystyisi yksin korvaamaan lähteneen Erik Colen tehoja.

Kuva
Eric Staal haluaa varmasti pelata jälleen playoff-kiekkoa Carolinan kanssa

Florida Panthers

Perustettu: 1993
Halli: BankAtlantic Center (19,250)
Stanley Cup -mestaruudet: 0

Maalivahdit

Odotetusti Floridasta siirtyneen Tomas Vokounin tilalle hankittu Jose Theodore ei ole samaa tasoa, vaikka pelasikin melko hyvin kakkosmaalivahtina Minnesotassa. Hänen uransa on kuitenkin ollut laskusuunnassa, ja Panthersille on hyvin tärkeää, että maalivahti tarjoaa joka ottelussa mahdollisuuden voittoon. Scott Clemmensen on kohtalainen kakkosvahti. Jacob Markström saattaa olla jo valmis NHL:ään, mutta Florida ei lähde turhaan hätiköimään nuoren ruotsalaisen kanssa, vaan antaa hänen kehittyä AHL:ssä.

Kuva
Jose Theodore Washingtonin paidassa

Puolustus

Brian Campbell ja Ed Jovanovski ovat puolustuksen kaksi uutta hahmoa, joilta odotetaan varsinkin johtajuutta. Nuori Dmitri Kulikov voi tehdä lopullisen läpimurron NHL:n parhaimpien nuorten pakkien joukkoon. Erik Gudbranson omaa hyvät mahdollisuudet aloittaa kausi NHL:ssä. Keaton Ellerby osoitti viime kauden lopussa yllättävää kehitystä. Jason Garrison on hyvä kahteen suuntaan, ja pelasi viime kaudella paljon Mike Weaverin kanssa. Puolustus on kyllä jonkin verran parantunut, ja kiinnostavaa tulee olemaan, kuinka viime Trade Deadlinella lähteneet Bryan McCabe ja Dennis Wideman onnistutaan paikkaamaan, kun kyseessä on nyt koko kausi.

Hyökkäys

Hyökkäykseen on tullut runsaasti uusia nimiä. Heistä suurimmat odotukset ovat kirjoittajan osalta Kris Versteegissä, Scottie Upshallissa, Sean Bergenheimissa ja Tomas Kopeckyssä. Versteeg on osoittanut osaavansa tehdä maaleja NHL-tasolla, ja Upshall on jo kokenut NHL-pelaaja. Bergenheim yllätti positiivisesti Tampa Bayssa. David Boothilta odotetaan selkeää tason nostoa, ja myöskin Stephen Weiss pystyy parempaan kuin viime kaudella, jolloin hänen pisteet tippuivat 11 verran edelliskaudesta. Evgeni Dadonov pelasi hyvin viime kaudella, mutta uusien hankintojen myötä voi olla, että hänen peliaikansa voi tippua.

Tampa Bay Lightning

Perustettu: 1992
Halli: St. Pete Times Forum (19,758)
Stanley Cup -mestaruudet: 1

Maalivahdit

Dwayne Roloson jatkaa 41-vuotiaana yhä ja osoitti viime kaudella riittävästi, että on ykkösmaalivahti tulevalla kaudella. Hän oli vankka playoffeissa. Mathieu Garon on myös kokenut maalivahti, joka kyllä oli ajoittain viime kaudella hyvä, mutta saattoi ehkä pelata hiukan liikaa otteluita ja siksi numerot eivät ole niin hyvät. Maalivahdeissa on toki omat riskinsä, koska kumpikaan ei ole aivan liigan kärkivahteja, mutta jos Tampan puolustus pelaa varmasti, ei joukkueen uskoisi kaatuvan maalivahtipeliin.

Puolustus

Tampan puolustus on melko hyvä. 20-vuotias ruotsalainen Victor Hedman on pakki, jota kannattaa seurata. Hedman on iso, mutta taitava pakki. Kokemusta ei ainakaan tästä puolustuksesta puutu, kuten nimet Mattias Öhlund, Pavel Kubina, Eric Brewer ja Brett Clark kertovat. Heistä Öhlund ei tosin tehnyt maaliakaan viime kaudella. NY Islandersista hankittiin Bruno Gervais ja NY Rangersista Matt Gilroy, jotka täydentävät pakiston tällä hetkellä yhdessä Marc-André Bergeronin kanssa.

Hyökkäys

Steven Stamkos on jo tässä vaiheessa uraansa Tampan parhaita hyökkääjiä yhdessä Martin St. Louisin ja Vincent Lecavalierin kanssa. Stamkosin loistava laukaus tekee varmasti paljon tuhoa tulevallakin kaudella. Steve Downie, Teddy Purcell ja Ryan Malone ovat muita hyökkääjiä, joilta odotetaan vahvaa panosta hyökkäyspäässä. Purcell yllätti viime kaudella positiivisesti tehden 51 pistettä. Nuorista lupauksista ainakin Carter Ashton ja Brett Connolly omaavat periaatteessa mahdollisuudet päästä joukkueeseen, mutta todennäköisesti pelaavat ensi kaudella alemmilla tasoilla (Ashton AHL:ssä, Connolly WHL:ssä).

Kuva
Steven Stamkos on pelannut kaksi hienoa kautta Tampassa

Washington Capitals

Perustettu: 1974
Halli: Verizon Center (18,277)
Stanley Cup -mestaruudet: -

Maalivahdit

Vaikka Semjon Varlamov lähti kaupassa Coloradoon, niin Caps sai hankittua Tomas Vokounin, joka on erinomainen maalivahti. 35-vuotias tshekki omaa erinomaisen hanskakäden ja oli Floridassa enemmän kuin hyvä. Kakkosmaalivahdin paikalle on vahvimmiten ehdolla Michal Neuvirth, joka on voittanut jo urallaan kahdesti AHL:n mestaruuden. Washingtonin farmissa Hersheyssä on kyllä myös Braden Holtby, joka on pelannut NHL:ssä ja jota pidetään erittäin lupaavana maalivahtina.

Puolustus

Washingtonin puolustuksen ehdoton johtohahmo on Mike Green, jonka viime kausi meni kuitenkin pilalle loukkaantumisten takia. Green on kuitenkin rikkonut kahdesti NHL-urallaan yli 70 pistettä. Roman Hamrlik tulee Montrealista uutena nimenä pakistoon. Nuorilta John Carlsonilta ja Karl Alznerilta odotetaan kehityksen jatkuvan. Dennis Wideman on kiekollinen pakki, joka voi pelata ylivoimalla ja tehdä pisteitä. Puolustuksen täydentävät isokokoiset Jeff Schultz ja John Erskine. Superlupaus Dmitri Orlov aloittanee kauden AHL:ssä, mutta hyvin pelatessaan voi saada mahdollisuuksia ylhäällä.

Kuva
Mike Greenin viime kausi oli hankala, mutta terveenä hän on vahva hyökkäävä pakki

Hyökkäys

Vaikka Alexander Ovetshkin, joukkueen suuri tähti, pelasi normaalia huonomman kauden, teki venäläinen silti 85 pistettä. Toki hänen sentterinsä Nicklas Bäckströmin peli taantui, eikä hän tehnyt kuin 65 pistettä. Taitava Alexander Semin ja kahden suunnan Brooks Laich ovat Capsille arvokkaita hyökkääjiä. Troy Brouwer ja Joel Ward ovat vankkoja hankintoja ja kumpikin voi onnistuessaan tehdä yli 15 maalia. Mike Knuble on kokenut jyrä, joka pelaa edelleen hyvällä tasolla, kun taas sentteri Marcus Johansson onnistui tulokaskaudellaan mainiosti.

Winnipeg Jets

Perustettu: 1999*
Halli: MTS Centre (15,003)
Stanley Cup -mestaruudet: -

*= Otin mukaan Atlantan aikaisemman historian

Maalivahdit

Ondrej Pavelec osoitti viime kaudella kehittymistä sekä NHL:ssä että kansainvälisissä otteluissa. 23-vuotias tshekkivahti oli erinomainen MM-kisoissa, ja tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että hän on melko selkeä ykkösmaalivahti Winnipegissä ennen kokenutta Chris Masonia. Mason oli yllättävän heikko viime kaudella. Maalivahdit voisivat ehkä olla hieman luotettavammat, mutta jos Pavelec jatkaa siitä mihin jäi kauden lopussa, niin joukkueella ei pitäisi olla ainakaan suurta hätää.

Puolustus

Tobias Enström ja Dustin Byfuglien muodostivat hyvän pakkiparin viime kaudella vielä silloisessa Atlantassa. Enström on taitava pakki, joka pystyy pyörittämään ylivoimapeliä mutta on myös hyvä omalla alueella. Byfuglienin kova laukaus voi tehdä jälleen hyvin tuhoansa. Ron Hainsey, Johnny Oduya ja Mark Stuart ovat kokeneita NHL-pelaajia ja vakionimiä tässä joukkueessa. Zach Bogosian on yhä ilman sopimusta, mutta oletuksena on, että Bogosian pelaa Jets-paidassa ensi kaudella. Mielenkiintoista on seurata, kuinka paljon nuoret pakit Paul Postma ja Arturs Kulda pelaavat ensi kaudella NHL:ssä. Kumpikin aloittanee kauden AHL:ssä.

Hyökkäys

Ikävä kyllä Winnipegin hyökkäys ei näytä kovin vahvalta. Toki muutama hyvä nuori löytyy, kuten Evander Kane, Alexander Burmistrov, Blake Wheeler ja Bryan Little. Sitten on hiukan kokeneempi Andrew Ladd, joka pelasi erinomaisen kauden. Nik Antropovilta odotetaan enemmän; vielä 2009-10 hän iski 67 pistettä. Eric Fehr voi saada enemmän peliaikaa kuin Washingtonissa, joten samalla pisteitä voi tulla lisää. Jim Slater ja Chris Thorburn kuuluvat alempien ketjujen nimiin. Hyökkäys voisi olla laadukkaampi, mutta nyt nuoremmilla nimillä on mahdollisuutensa näyttää.

Kuva
Evander Kane on Atlantan parhaimpia nuoria pelaajia

Jyrin ranking – Itäinen konferenssi

1. Washington Capitals
2. Boston Bruins
3. Pittsburgh Penguins
4. Philadelphia Flyers
5. NY Rangers
6. Buffalo Sabres
7. New Jersey Devils
8. Tampa Bay Lightning
9. Carolina Hurricanes
10. Toronto Maple Leafs
11. Montreal Canadiens
12. Florida Panthers
13. Winnipeg Jets
14. NY Islanders
15. Ottawa Senators

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: NHL-ennakkot 2011-12

ViestiKirjoittaja Jyri » 13.08.2011 13:55

Läntinen konferenssi - Central Division

Chicago Blackhawks

Perustettu: 1926
Halli: United Center (19,717)
Stanley Cup -mestaruudet: 4

Maalivahdit

Corey Crawford yllätti viime kaudella erittäin positiivisesti Chicagon maalilla, eikä Hawksilla ole suurta tarvetta tehdä Marty Turcon kanssa jatkopimusta. 26-vuotiasta Crawfordia pidettiin pitkään ikuisena lupauksena, mutta kausi osoitti, miksi hänen kohdallaan on ollut odotuksia jo melko pitkään. Ray Emery on tällä hetkellä try-outilla ja voi olla, että 28-vuotias kanadalainen saa sopimuksen, mikäli onnistuu. Alexander Salak pelasi vahvan kauden Ruotsissa ja yrittää nyt uudemman kerran rapakon takana.

Puolustus

2010 Norris-voittaja Duncan Keith ja fyysinen Brent Seabrook muodostavat erinomaisen pakkiparin. Keith on sulava luistelija taitava pakki, ja Seabrook tuo jäälle sekä fyysisen elementin että vahvat hyökkäystaidot. Nick Leddy osoitti viime kaudella olevansa vankka nuori pelaaja, jolla on jo paljon NHL-kokemusta 20-vuotiaaksi pakiksi. Niklas Hjalmarsso on myös nuori laatupakki. Kolme uutta nimeä on myös tullut: Steve Montador Buffalosta, Sami Lepistö Columbuksesta ja Sean O´Donnell Philadelphiasta. Suomalaisittain on tietysti kiinnostava seurata, miten Lepistö onnistuu uudessa seurassaan.

Hyökkäys

2010 Stanley Cupin 7. finaalin maalilla ratkaissut Patrick Kane, loistava kapteeni Jonathan Toews ja slovakialainen Marian Hossa ovat joukkueen kärkihyökkääjät, siitä tuskin on epäilystäkään. Toki Patrick Sharpin huippukautta ei voi jättää mainitsematta. Tältä nelikolta odotetaan jälleen todella paljon. Chicagon kannalta on kuitenkin hyvä, että nuoret Ben Smith ja Marcus Krüger pelasivat lupaavasti viime kaudella. Michael Frolik pelasi paremmin playoffeissa kuin runkosarjassa ja odotuksia on hänenkin kohdallaan. Bryan Bickell ja Dave Bolland ovat arvokkaita nimiä joukkueelle. Uudet nimet ovat Andrew Brunette ja Dan Carcillo, joista Carcillo tuo luultavasti lisää väriä hyökkäykseen.

Kuva
Michael Frolikilta odotetaan tehoja Chicagossa

Columbus Blue Jackets

Perustettu: 2000
Halli: Nationwide Arena (18,144)
Stanley Cup -mestaruudet: -

Maalivahdit

Steve Mason on ollut hienon tulokaskauden jälkeen pettymys useimmille Columbusta seuraaville henkilöille. Mason on vielä nuori, mutta hänen uransa on pahassa laskussa, ja nyt hänen täytyy pelata paljon paremmin, jotta Columbuksella olisi saumat playoff-kiekkoon. Matt Dekanich on pelannut urallaan vain yhden ottelun NHL:ssä, joten tällä tasolla kokemusta ei hänellä ole liikaa. Kuitenkin Dekanich pelasi vahvan kauden AHL:ssä Nashvillen farmissa.

Puolustus

Tämän hetken tilanteen mukaan Blue Jacketsin puolustus näyttää ohuelta, varsinkin jos Kris Russellin lisäksi tulee lisää loukkantumisia. James Wisniewski hankittiin Montrealista, mutta tässä on suuri riski. Hänellä oli viime kaudella tapana tehdä pisteitä putkissa, eikä puolustuspeli ollut aina sitä mitä sen pitäisi olla. Pitkään NY Islandersia edustanut tshekkiläinen Radek Martinek on luotettava peruspakki, joskin loukkaantumisherkkä. Mark Methot ja Fedor Tyutin kuuluvat luottonimiin, ja Grant Clitsome pelasi lupauksia herättävästi. Farmissa on kyllä muutama lupaava nuori pakki, mutta ainakin yksi uusi nimi täytyisi hankkia.

Hyökkäys

Hankkimalla Jeff Carterin Columbus sai vihdoinkin pitkään haluamansa ykkössentterin, joka voi pelata Rick Nashin kanssa tuotteliaasti. Vaclav Prospalin uskoisi tekevän yhä melko hyvin pisteitä. R.J. Umberger pelasi hienon kauden ja on erittäin tärkeä nimi tälle joukkuellle. Nuori Matt Calvert on osoittanut, että voi olla tulevaisuudessa kovakin pisteiden tekijä. Mutta Derick Brassardin olisi tärkeä päästä omalle tasolleen, vaikka hän lähes tuplasikin maalimääränsä edelliseen sesonkiin verrattuna. Ryan Johansen on monien (myös itseni) mielestä valmis pelaamaan NHL:ssä heti, kun kausi starttaa.

Kuva
Jeff Carter on Columbuksen haluama ykkössentteri

Detroit Red Wings

Perustettu: 1926
Halli: Joe Louis Arena
Stanley Cup -mestaruudet: 11

Maalivahdit

Jimmy Howard on hyvä maalivahti, mutta onko amerikkalaisesti sittenkään voittamaan Stanley Cupia? Detroitilla on toki hyvä puolustus, mikä helpottaa Howardia. Kakkosvahdiksi hankitiin Ty Conklin, joka on edustanut jo aikaisemmin tätä joukkuetta. 35-vuotias maalivahti on pelannut pitkän uran, mutta ei ole koskaan ollut todellinen ykkösmaalivahti NHL:ssä. Ja tuskin sitä tulee olemaan tulevallakaan sesongilla.

Puolustus

NICKLAS LIDSTRÖM. Kertakaikkiaan loistava puolustaja, joka on voittanut urallaan neljä Stanley Cupia seitsemän kertaa Norris Trophyn, viimeisimmän sellaisen tänä vuonna. Brian Rafalski lopetti uransa, mutta toisaalta Red Wings hankki Ian Whiten. White ei kuitenkaan ole samaa tasoa kuin Rafalski oli. Niklas Kronwall ja Brad Stuart ovat vankkoja luottonimiä ja Jakub Kindl on kehittymässä hyväksi NHL-pelaajaksi. Jonathan Ericssonin kehitys on näyttänyt taantuneen parin vuoden takaisesta. Mike Commodore hankittiin, mutta hänen nopeus ei oikein tahdo enää riittää NHL-tasolla.

Hyökkäys

Detroitilla on erinomainen hyökkäys, johtajinaan totta kai Henrik Zetterberg ja Pavel Datsyuk, joista etenkin allekirjoittanut pitää Datsyukin pelaamisesta paljon. Kyseessä on todella taitava sentteri, kuten kaikki tietävät, mutta myös puolustuspeli on huipputasoa. Johan Franzén ja Tomas Homström kuuluvat myös joukkueen avainnimiin. Dan Clearyn viime kauden 26 maalia ovat vallan hyvin. Detroitilla on laaja hyökkäys, johon on periaatteessa vaikea murtautua esimeriksi AHL:stä, mutta seura tekee maltillista työtä kehittäessään pelaajiaan ja varaa hyvin draftissa.

Kuva
Pavel Datsyuk on loistava kahden suunnan hyökkääjä

Nashville Predators

Perustettu: 1998
Halli: Bridgestone Arena (17,113)
Stanley Cup -mestaruudet: -

Maalivahdit

Pekka Rinne on ehdottomasti koko liigan maalivahtien kärkijoukossa, ja hän oli yksi suurimmista syistä siihen, että Nashville voitti otteluita hyvin. Rinne on kehittynyt huimasti, kun ajattelee, että hän oli 2004-05 kaudella 2. maalivahti SM-liigassa. 23-vuotiaan Andrers Lindbäckin tulokaskausi oli vankka. Predatorsilla on kaksi hyvää maalivahtia, ja tätä osa-aluetta voi pitää yhtenä joukkueen vahvuuksista.

Puolustus

Puolustuksen selkeästi tärkeimmän nimen eli Shea Weberin kanssa saatiin tehtyä 1-vuotinen jatkosopimus. Weber on todellinen pelote ylivoimalla todella lujan laukauksensa ansiosta ja myös fyysinen peli on todella hyvää. Ryan Suter ei ehkä saa niin paljon huomiota kuin ansaitsisi. Kevin Klein pelaa melko paljon ottelua kohden ja Jon Blum voi olla tulevaisuudesa tähtipakki. Melko kapeaa puolustusta on pyritty vahvistamaan hankkimalla Jack Hillen, Tyler Sloan ja Brett Lebda, mutta kenestäkään heistä ei välttämättä ole sateentekijäksi.

Kuva
Shea Weberin jatkosopimus on hyvin tärkeä Predatorsille

Hyökkäys

Joukkueen hyökkäys näyttää tällä hetkellä melko hyvältä. Patrick Hörnqvististä on kehittynyt vankka pisteiden tekijä, ja valkovenäläinen Sergei Kostitsyn pelasi hyvän kauden. Mike Fisher on taisteleva sentteri, joka hankittiin viime kaudella Ottawasta. Paljon enemmän odotetaan kuitenkin Martin Eratilta ja David Legwandilta, joilla molemmat jatkuvat sopimukset ensi kaudenkin jälkeen. Nuorista Colin Wilson voi ottaa askelia urallaan, kuten AHL:ssä vakuuttanut Blake Geoffrion.

St. Louis Blues

Perustettu: 1967
Halli: Scottrade Center (19,150)
Stanley Cup -mestaruudet: -

Maalivahdit

Pelattuaan hienosti Montrealissa playoffeissa siirtyi slovakialainen Jaroslav Halak isoin odotuksin St. Louisin riveihin. Kautta ei voi pitää hänen osaltaan suurena pettymyksenä, vaikka joukkue ei playoffeihin päässytkään, sillä Halak pystyi pelaamaan hyvällä tasolla. Lähtökohtaisesti toiseksi maalivahdiksi hankittiin Brian Elliott, joka ei kuitenkaan ole kovin tasainen maalivahti. Kuitenkin Elliott pystynee riittävän hyviin suorituksiin silloin, kun pääsee maalille.

Puolustus

21-vuotias Alex Pietrangelo pelasi kertakaikkiaan hienon kauden ja nousi kuin kertaheitolla yhdeksi koko joukkueen puolustuksen tärkeimmistä nimistä. Tulevalla kaudella vastuuta tulee luultavasti vain lisää. Myös Coloradosta tulleelta Kevin Shattenkirkilta voi odottaa paljon. Barrett Jackman, Roman Polak ja Kent Huskins (viime kaudella San Josessa) ovat muita luottohahmoja, kuten on Carlo Colaiacovo, kunhan on terveenä. Nikita Nikitin ja Ian Cole ovat nuoria pakkeja, jotka ovat ottaneet askelia kehityksessään.

Kuva
Alex Pietrangelo on erinomainen nuori pakki

Hyökkäys

Hankkimalla Jason Arnottin ja Jamie Langenbrunnerin kesällä St. Louis vahvistui, vaikka kummankin ura on menossa alaspäin. He tuovat kuitenkin arvokasta kokemusta nuoreen joukkueeseen. Loistokauden pelannut David Backes, Patrik Berglund, Andy MacDonald, T.J. Oshie ja Chris Stewart takaavat, että hyökkäyseltä voi odottaa sekä tehoja hyökkäyksessä että hyvää puolustuspeliä. Scott Nichol tuo joukkueeseen yhden hyvän aloittajan ja alivoimapelaajan. Kun tähän lisätään vielä David Perron (joka on tosin loukkaantuneena), Vladimir Sobotka ja Alexander Steen, näyttää joukkueen hyökkäys varsin hyvältä.

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: NHL-ennakkot 2011-12

ViestiKirjoittaja Jyri » 30.08.2011 19:09

Northwest Division

Calgary Flames

Perustettu: 1980
Halli: Pengrowth Saddledome (19, 289)
Stanley Cup -mestaruudet: 1

Maalivahdit

Miikka Kiprusoff on 34-vuotiaana yksi liigan parhaista maalivahdeista. Hänellä on erinomainen hanskakäsi ja taito tehdä se ratkaiseva torjunta ottelun kannalta. Hän pelaa yhä todella paljon. Henrik Karlsson hankittiin kakkosmaalivahdksi viime kaudeksi, ja lähes kaksimetrinen ruotsalaisvahti saattaa pelata tulevalla kaudella enemmän, kun hän omaa enemmän kokemusta pienemmän kaukalon pelistä. Flamesillä ei pitäisi olla hätää maalivahtipelin suhteen.

Kuva
Miikka Kiprusoff pelannee tulevallakin kaudella todella paljon

Puolustus

Vaikka Robyn Regehr lähti Buffaloon, on Calgaryn puolustus mainio. Jay Bouwmeester on yksi liigan parhaista luistelijoista – toki viime kauden 24 pistettä eivät ole aivan odotuksien tasolla. Toisaalta Bouwmeester pelaa ottelusta toiseen paljon, eikä ole menettänyt yhtään ottelua viimeisten kuuden kauden aikana. Mark Giordano on erinomainen puolustaja, ja Anton Babchuk tuo ylivoimalle kovan laukauksensa. Scott Hannanin hankinta – ja vain miljoonalla dollarilla – on todella hyvä hankinta. Joukkueen puolustus on vankka ja pystyy luultavasti hvin pitämään oman alueen puhtaana.

Hyökkäys

Jarome Iginlan lähdöstä on paljon puhuttu, mutta hän aloittaa mitä todennäköisimmin kauden Flames-paidassa. Viime kausi osoittaa, että Iginla on 34-vuotiaana vahvassa iskussa. Alex Tanguayn jatko on tärkeä. Rene Bourque on ykkös- tai kakkosketjun hyökkääjä. Curtis Glencross pelasi hienon kauden tehden 24 maalia. Nuori Mikael Backlund voi tehdä vahvan läpimurron NHL-tasolla. Brendan Morrison jatkaa joukkueessa, mikä on hyvä asia. Phoenixista tullut Lee Stempniak voi osoittautua vankaksi hankinnaksi. Paljon on kiinni tehoissa siitä, miten sentterit Backlund, Morrison, Matt Stajan ja Olli Jokinen onnistuvat. Tasoa löytyy kuitenkin melko laajalla rintamalla. Sven Bärtschin kanssa tehtiin heti tulokassopimus, mutta hän tuskin pelaa ensi kautta NHL:ssä.

Colorado Avalanche

Perustettu: 1995
Halli: Pepsi Center (18,007)
Stanley Cup -mestaruudet: 2

Maalivahdit

Semjon Varlamov tuli siis Washingtonsista vaihdossa 1. kierroksen varaukseen 2012 draftissa, sekä kakkoskierroksen varaukseen, joka on joko 2012 tai 2013. Varlamov on mielestäni todella hyvä maalivahti, ja uskon hänen aloittavan ykkösvahtina Avsissa, varsinkin kun Jean-Sebastian Giguere, joka hankittiin Torontosta, on juuri nyt loukkantuneena. Olisikin tärkeää, että joukkueen maalivahtipeli on kunnossa, sillä puolustuksessa voi olla joitain heikkouksia.

Puolustus

St. Louisista paljon puhutussa kaupassa tullut Erik Johnson on joukkueen selkeä ykköspakki. Hän on monipuolinen pakki, joka hallitsee sekä fyysisen pelin että pelin avaamisen. Lisäksi laukaus on luja. Jan Hejda hankittiin Columbuksesta $3 miljoonan sopimuksella. Matt Hunwickilta on syytä odottaa paljon parempaan kuin hän viime kaudella pystyi. Ryan O´Byrne ja Ryan Wilson kuuluvat luultavasti puolustuksen kolmos- tai kakkospakkipariin. Loukkaantuneina ovat Kyle Quincey sekä Kyle Cumiskey, joista jälkimmäinen on tosin yhä RFA, eli ilman sopimusta. Puolustus ei liiemmin vakuuta.

Hyökkäys

Hyökkäykseen on tarjolla muutama todella mielenkiintoinen pelaaja. Matt Duchene teki viime kaudella 67 pistettä, joista 27 oli maaleja. Milan Hejduk pelaa yhä tasaisesti ja tekee luultavasti tulevallakin kaudella yli 20 maalia. David Jones teki 27 maalia ja voi yhä parantaa. Ikävä kyllä tärkeistä nimistä T.J. Galiardi, Peter Mueller ja Paul Stastny ovat juuri nyt loukkaantuneina. Daniel Winnik ja Ryan O´Reilly ovat vahvoja kahteen suuntaan. Gabriel Landeskog saattaa aloittaa tulevan kauden NHL:ssä, kuten myös toinen ruotsalainen hyökkääjä, Mattias Lindström.

Kuva
Matt Duchene on jo nyt Coloradon johtavia pelaajia

Edmonton Oilers

Perustettu: 1973
Halli: Rexall Place (16,839)
Stanley Cup -mestaruudet: 5

Maalivahdit

Oilersin maalivahtitilanne on näkemykseni mukaan sellainen, että Devan Dubnyk olisi tällä hetkellä ykkösvahti joukkueessa. 198-senttinen Dubnyk ei ollut itse asiassa viime kaudella niin heikko kuin olisi voinut odottaa Oilersin puolustuksen takana, vaan teki hyvät numerot taululle. Nikolai Khabibulinin ura on sen sijaan mennyt pahasti laskusuuntaan viime vuosina, enkä pidä häntä enää kovin luotettavana maalivahtina tällä tasolla. Ei Edmonton pakisto ole paras mahdollinen, mutta venäläisen pitäisi pystyä mielestäni parempaan.

Puolustus

Luultavasti koko puolustuksen tärkein nimi Ryan Whitney on loukkantuneena. Tom Gilbert teki viime kaudella 26 pistettä, mutta oman alueen peli voisi olla parempaa. Cam Barker sekä Andy Sutton voivat osoittautua floppihankinnoiksi, sillä kummankaan viime kausi ei ollut paras mahdollinen. Sen sijaan Jeff Petryn ura on vahvassa nousussa, ja Theo Peckham sai tililleen viime kaudella lähes 200 jäähyminuuttia. Puolustuksen täydentävät juuri nyt Taylor Chorney ja fyysinen Ladislav Smid.

Hyökkäys

Todella paljon on odotuksia Oilersin nuorten pelaajien kohdalla. Taylor Hall on yksi liigan nopeimpia luistelijoita, Jordan Eberlellä on hienot hyökkäystaidot, Magnus Pääjärvi on vaarallinen hyökkääjä, Teemu Hartikainen onnistui hyvin viime kaudella... Mahdollisesti kesän ykkösvaraus Ryan Nugent-Hopkins pelaa jo ensi kaudella NHL:ssä. Tulevaisuutta ajatellen on siis paljon toivoa. Näkemykseni vain on, ettei hyökkäys, eikä kyllä joukkue kokonaisuudessaan, ole riittävän hyvä. Ainakaan vielä. Harmillista on, että neljä tärkeää hyökkääjää – Ales Hemsky, Gilbert Brule, Sam Gagner ja Shawn Horcoff -ovat loukkaantuneina. Kannattaa seurata Linus Omarkia, jolla on maagiset hyökkäystaidot. Ryan Smythin ja Eric Belangerin hankinnat voivat osoittautua todella arvokkaiksi.

Kuva
Jordan Eberle on yksi Oilersin nuorista hyökkääjistä

Minnesota Wild

Perustettu: 2000
Halli: Xcel Energy Center (18,064)
Stanley Cup -mestaruudet: -

Maalivahdit

Niklas Bäckström on pelannut ”vain” viisi kautta NHL:ssä, mutta luottoa hänen kohdallaan on olemassa paljon. Viime kaudella voittoja ei tullut niin paljon kuin yleensä, toisaalta hän pelasi 51 ottelussa Minnesotan maalilla. Lupaavasti vielä kolme kautta sitten pelannut Josh Harding ei pelannut loukkaantumisten takia viime kaudella ollenkaan. Tämä saattaa avata mahdollisuuksia kolmikolle Dennis Endras, Matt Hackett ja Darcy Kuemper, jotka ovat Wildin farmin Houston maalivahdit. Kuemper valittiin viime kauden päätteeksi koko CHL:n parhaaksi maalivahdiksi.

Puolustus

Minnesota toki menetti kaupassa San Jose kanssa Brent Burnsin, joten puolustus heikkeni, mutta hyökkäys taas parani. Kokeneet Marek Zidlicky, Greg Zanon ja Nick Schultz kantavat isoa vastuuta. Schultz on juuri nyt loukkaantuneena. Tampasta hankittiin Mike Lundin, joka on selkeä peruspuolustaja. Nuorista Jared Spurgeon on saanut kehuja, kuten on Marco Scandella. Heistä molemmat saavat luultavasti jo nyt paljon pelejä tililleen. Samoin isokokoinen Justin Falk omaa potentiaalia olla vakiotason pakki NHL:ssä. Wildilla on mielenkiintoisia pelaajia puolustuksessaan, mutta kokemusta ei ole ollenkaan liikaa.

Hyökkäys

San Josesta tulevat Dany Heatley ja Devin Setoguchi ovat kumpikin hyviä hankintoja. Vaikka Heatley teki viime kaudella hänelle hieman heikommin maaleja (runkosarjassa 26), voi hän ja Setoguchi tehdä yhdessä ainakin 50 maalia Wildille. Kapteeni Mikko Koivu on yksi liigan parhista kahden suunnan pelaajista. Guillaume Latendresse kärsi viime kaudella ikävän loukkaantumisen, mutta omaa potentiaalia maalintekoon, kuten 25 häkkiä 2009-10 sesongilta todistavat. Kyle Brodziak, Cal Clutterbuck ja Eric Nystrom ovat vahvoja puolustavampia pelaajia. Matt Cullenilta odotetaan enemmän. Vaikka Martin Havlat siirtyikin pois, näyttää Wildin hyökkäys minusta tasapainoisemmalta kuin viime kaudella.

Kuva
Dany Heatleylta odotetaan paljon maaleja Minnesotan paidassa

Vancouver Canuks

Perustettu: 1945
Halli: Rogers Arena (18,860)
Stanley Cup -mestaruudet: -

Maalivahdit

Vaikka Roberto Luongo ei olekaan voittanut Stanley Cupia, on hän epäilyksettä yksi NHL:n parhaista maalivahdeista. Luongo liikkuu hyvin ja pystyy uskomattomiin torjuntoihin. Kakkosmaalivahtina on Cory Schneider, joka on osoittanut omaavansa potentiaalia olla ykkösmaalivahti NHL:ssä. Paljon otteluita ei vain ole tulosa, ellei Luongo loukkaannu. Schneider pelasi viime kaudella hyvin, joten maalivahtipelin suhteen Canuksilla ei ole ollenkaan hätää.

Puolustus

Christian Ehrhoff siirtyi Buffaloon, mutta puolustuksessa on silti laatua. Alexander Edler ja Dan Hamhuis ovat tällä hetkellä loukkaantuneina, mutta kummankin uskotaan olevan kunnossa, kun kausi alkaa. Keith Ballard oli viime kaudella varsin heikko, kun taas näkemykseni mukaan Kevin Bieksa paransi ainakin jonkin verran kauden kuluessa. Sami Salolle olisi suonut Cupin, mutta sitä ei tullut. Joka tapauksessa Salo pelaa ensi kaudella Vancouverissa. Andrew Alberts ja Aaron Rome ovat kumpikin fyysisiä peruspakkeja, jotka eivät pisteillä juhli.

Hyökkäys

Henrik ja Daniel Sedin ovat ehdottomasti Vancouverin hyökkäyksen tärkeimmät nimet, joilta odotetaan todella paljon, kuten pitääkin. Koska Ryan Keslerin odotetaan palaavan lokakuun puolessavälissä, on Sedinien harteilla heti kauden alussa paljon. Mason Raymond on loukkaantuneiden kirjoissa. Alexandre Burrows on kehittynyt vuosien aikana todella hyväksi kahden suunnan pelaajaksi. Tanskalainen Jannik Hansen pelasi hyvän kauden, mikä palkittiin kolmovuotisella jatkosopimuksella. Uusista hankinnoista Marco Sturm lienee ainoa, jolta voi odottaa tasaisesti pisteitä. Kaiken kaikkiaan joukkueen hyökkäys vaikuttaa todella hyvältä, eikä merkittäviä lähtijöitä Raffi Torresia lukuun ottamatta ole.

Kuva
Henrik Sediniltä odotetaan jälleen kovia tehoja Vancouverissa

Avatar
Viestit: 13933
Liittynyt: 03.08.2008 11:45
Suosikkijoukkue: TPS, Calgary Flames

Re: NHL-ennakkot 2011-12

ViestiKirjoittaja Unknown » 03.10.2011 13:54

NHL:ään ei jaksanut tehdä mitään suurennakkoa, mutta heitän tähän nyt mielenkiinnoksi jokaisen joukkueen todennäköisen avauskokoonpanon. Jos nyt esimerkiksi hockeygm:ää pelaa, eikä ole varma pelaavista pelaajista, niin tässä nyt jonkinnäköinen todennäköinen arvio siitä, millaisilla miehistöillä tiimit kausiin lähtevät (loukkaantuneet jätetty näistä rostereista pois, tosin sellaiset pelaa vai ei pelaa -tapaukset, esim. Havlat jne. on mukana, myös Crosby, vaikkei todennäköisesti avauksessa pelaa). Poikkeuksena heitin pari sellaista kaveria (esim. MacArthur ja Staubitz) kokoonpanoihin, joilla on joku pieni pelikielto kärsittävänä.

Muuten nuo ketjukoostumukset syntyivät aika helposti, mutta Phoenix Coyotesin suhteen tilanne on monen asian suhteen vielä auki. Suurimmat kysymykset on O'Sullivanin ja Turrisin jatkot, jotka sekoittavat hyökkäysketjuja eri näköisiksi. Molemmat kuitenkin jatkanevat Coyotesissa, joten jätin heidät ketjuihin myös.

Itäinen konferenssi


Boston Bruins

Milan Lucic - David Krejci - Nathan Horton

Brad Marchand - Patrice Bergeron - Tyler Seguin

Benoit Pouliot - Chris Kelly - Rich Peverley

Daniel Paille - Cregory Campbell - Shawn Thornton


Zdeno Chara - Dennis Seidenberg

Johnny Boychuk - Joe Corvo

Andrew Ference - Adam McQuaid


Tim Thomas

Tuukka RaskBuffalo Sabres

Thomas Vanek - Derek Roy - Jason Pominville

Tyler Ennis - Ville Leino - Brad Boyes

Nathan Gerbe - Luke Adam - Drew Stafford

Cody McCormick - Paul Gaustad - Patrick Kaleta


Robyn Regehr - Tyler Myers

Christian Ehrhoff - Jordan Leopold

Andrej Sekera - Mike Weber


Ryan Miller

Jhonas EnrothCarolina Hurricanes

Alexei Ponikarovsky - Eric Staal - Zac Dalpe

Jussi Jokinen - Jeff Skinner - Tuomo Ruutu

Jiri Tlusty - Brandon Sutter - Chad LaRose

Pat Dwyer - Tim Brent - Anthony Stewart


Joni Pitkänen - Tim Gleason

Tomas Kaberle Jay Harrison

Jamie McBain - Bryan Allen


Cam Ward

Brian BoucherFlorida Panthers

Tomas Fleischmann - Stephen Weiss - Kris Versteeg

David Booth - Tomas Kopecky - Evgeny Dadonov

Sean Bergenheim - Marcel Goc - Scottie Upshall

Matt Bradley - Shawn Matthias - Jack Skille


Ed Jovanovski - Brian Campbell

Jason Garrison - Mike Weaver

Dmitry Kulikov - Erik Gudbranson

Jose Theodore

Jacob MarkströmMontréal Canadiens

Michael Cammalleri - Tomas Plekanec - Erik Cole

Max Pacioretty - Scott Gomez - Brian Gionta

Andrei Kostitsyn - David Desharnais - Mathieu Darche

Travis Moen - Andreas Engqvist - Ryan White


Hal Gill - P.K. Subban

Chris Campoli - Josh Gorges

Jaroslav Spacek - Yannick Weber


Carey Price

Peter BudajNew Jersey Devils

Zach Parise - Travis Zajac - Mattias Tedenby

Ilya Kovalchuk - Jacob Josefson - Nick Palmieri

Dainius Zubrus - Patrick Elias - Petr Sykora

Eric Boulton - Rod Pelley - David Clarkson


Anton Volchenkov - Mark Fraser

Henrik Tallinder - Andy Greene

Bryce Salvador - Adam Larsson


Martin Brodeur

Johan HedbergNew York Islanders

Matt Moulson - John Tavares - Nino Niederreiter

Michael Grabner - Frans Nielsen - Kyle Okposo

Blake Comeau - Josh Bailey - P.A. Parenteau

Matt Martin - Marty Reasoner - Trevor Gillies


Mark Streit - Travis Hamonic

Mark Eaton - Mike Mottau

Andrew MacDonald - Steve Staios


Evgeni Nabokov

Rick DiPietro


New York Rangers

Wojtek Wolski - Brad Richards - Marian Gaborik

Brandon Dubinsky - Artem Anisimov - Ryan Callahan

Michael Rupp - Derek Stepan - Mats Zuccarello

Ruslan Fedotenko - Brian Boyle - Brandon Prust


Ryan McDonagh - Dan Girardi

Michael Del Zotto - Brendan Bell

Stu Bickel - Steve Eminger

Henrik Lundqvist

Martin BironOttawa Senators

Colin Greening - Jason Spezza - Nikita Filatov

Milan Michalek - Stéphane Da Costa - Daniel Alfredsson

Nick Foligno - Zack Smith - Bobby Butler

Erik Condra - Zenon Konopka - Chris Neil


Chris Phillips - Sergei Gonchar

Filip Kuba - Erik Karlsson

David Rundblad - Matt Carkner


Craig Anderson

Alex AuldPhiladelphia Flyers

James van Riemsdyk - Claude Giroux - Jaromir Jagr

Scott Hartnell - Danny Briere - Jakub Voracek

Max Talbot - Sean Couturier - Wayne Simmonds

Matt Read - Blair Betts - Andreas Nödl


Matt Carle - Chris Pronger

Kimmo TimonenBraydon Coburn

Andreas Lilja - Andrej Meszaros

Ilya Bryzgalov

Sergei BobrovskyPittsburgh Penguins

Steve Sullivan - Sidney Crosby - James Neal

Chris Kunitz - Jordan Staal - Evgeni Malkin

Matt Cooke - Mark Letestu - Tyler Kennedy

Pascal Dupuis - Craig Adams - Arron Asham


Brooks Orpik - Kris Letang

Paul Martin - Zbynek Michalek

Deryk Engelland - Matt Niskanen


Marc-Andre Fleury

Brent JohnsonTampa Bay Lightning

Ryan Malone - Steven Stamkos - Martin S. Louis

Steve Downie - Vincent Lecavalier - Teddy Purcell

Dana Tyrell - Dominic Moore - Ryan Shannon

Blair Jones - Nate Thompson - Adam Hall


Mattias Öhlund - Eric Brewer

Victor Hedman - Brett Clark

Pavel Kubina - Matt Gilroy


Dwayne Roloson

Mathieu GaronToronto Maple Leafs

Joffrey Lupul - Tim Connolly - Phil Kessel

Clarke MacArthur - Mikhail Grabovski - Nikolai Kulemin

Colby Armstrong - Matthew Lombardi - Tyler Bozak

Mike Brown - David Steckel - Philippe Dupuis


Dion Phaneuf - John-Michael Liles

Cody Franson - Luke Schenn

Mike Komisarek - Jake Gardiner


James Reimer

Jonas GustavssonWashington Capitals

Alex Ovechkin - Marcus Johansson - Troy Brouwer

Alexander Semin - Nicklas Bäckström - Mike Knuble

Jason Chimera - Brooks Laich - Joel Ward

Matt Hendricks - Jeff Halpern - Jay Beagl


Karl Alzner - John Carlson

Roman Hamrlik - Mike Green

Jeff Schultz - Dennis Wideman


Tomas Vokoun

Michal NeuvirthWinnipeg Jets

Andrew Ladd - Bryan Little - Blake Wheeler

Evander Kane - Alex Burmistrov - Nik Antropov

Tanner Glass - Tim Stapleton - Eric Fehr

Patrice Cormier - Jim Slater - Chris Thorburn


Dustin Bufyglien - Johnny Oduya

Ron Hainsey - Zach Bogosian

Mark Stuart Tobias Enström


Ondrej Pavelec

Chris MasonLäntinen konferenssi


Anaheim Ducks

Bobby Ryan - Ryan Getzlaf - Corey Perry
Jason Blake - Saku Koivu - Teemu Selänne

Andrew Gordon - Andrew Cogliano - Devante Smith-Pelly

Brandon McMillan - Maxime Macenauer - George Parros


Luca Sbisa - Lubomir Visnovsky

Francois Beauchemin - Cam Fowler

Nate Guenin - Sheldon Brookbank


Jonas Hiller

Dan EllisCalgary Flames

Alex Tanguay - Matt Stajan - Jarome Iginla

Curtis Glencross - Olli Jokinen - Niklas Hagman

Rene Bourque - Roman Horak - Lee Stempniak

Tom Kostopoulos - David Moss - Tim Jackman


Mark Giordano - Anton Babchuk

Jay Bouwmeester - Scott Hannan

Cory Sarich - Chris Butler


Miikka Kiprusoff

Henrik KarlssonChicago Blackhawks

Brandon Saad - Jonathan Toews - Patrick Sharp

Andrew Brunette - Patrick Kane - Marian Hossa

Bryan Bickell - Dave Bolland - Michael Frolik

Dan Carcillo - Brandon Pirri - Rostislav Olesz


Duncan Keith - Brent Seabrook

Niklas Hjalmarsson - Nick Leddy

Steve Montador - Sean O'Donnell


Corey Crawford

Alexander SalakColorado Avalanche

Peter Mueller - Matt Duchene - Milan Hejduk

Gabriel Landeskog - Paul Stastny - David Jones

Joakim Lindström - Ryan O'Reilly - Chuck Kobasew

T.J. Galiardi - Jay McClement - Daniel Winnik

Kyle Quincey - Erik Johnson

Matt Hunwick - Shane O'Brien

Ryan Wilson - Ryan O'Byrne


Semyon Varlamov

Jean-Sebastien GiguereColumbus Blue Jackets

Rick Nash - Jeff Carter - Vinny Prospal

Cam Atkinson - Antoine Vermette - R.J. Umberger

Derick Brassard - Ryan Johansen - Maskim Mayorov

Matt Calvert - Samuel Påhlsson - Derek Dorsett


Fedor Tyutin - Grant Clitsome

Marc Methot - Radek Martinek

Kris Russell - David Savard


Steve Mason

Curtis SanfordDallas Stars:

Brenden Morrow - Mike Ribeiro - Michael Ryder

Steve Ott - Jamie Benn - Loui Eriksson

Adam Burish - Vernon Fiddler - Radek Dvorak

Jake Dowell - Tom Wandell - Tomas Vincour


Alex Goligoski - Stephane Robidas

Nicklas Grossman - Trevor Daley

Sheldon Souray - Adam Pardy


Kari Lehtonen

Andrew RaycroftDetroit Red Wings

Danny Cleary - Pavel Datsyuk - Jiri Hudler

Valtteri Filppula - Henrik Zetterberg - Johan Franzen

Justin Abdelkader - Darren Helm - Todd Bertuzzi

Patrick Eaves - Cory Emmerton - Tomas Holmström


Nicklas Lidström - Ian White

Niklas Kronwall - Brad Stuart

Jonathan Ericsson - Jakub Kindl


Jimmy Howard

Ty ConklinEdmonton Oilers

Taylor Hall - Ryan Nugent-Hopkins - Jordan Eberle

Ryan Smyth - Shawn Horcoff - Ales Hemsky

Magnus Pääjärvi - Anton Lander - Linus Omark

Lennart Petrell - Eric Belanger - Ryan Jones


Tom Gilbert - Cam Barker

Theo Peckham - Jeff Petry

Andy Sutton - Corey Potter


Nikolai Khabibulin

Devan DubnykLos Angeles Kings

Simon Gagne - Anze Kopitar - Justin Williams

Dustin Penner - Mike Richards - Dustin Brown

Kyle Clifford - Jarret Stoll - Ethan Moreau

Brad Richardson - Trevor Lewis - Trent Hunter


Willie Mitchell - Drew Doughty

Alec Martinez - Jack Johnson

Rob Scuderi - Matt Greene


Jonathan Quick

Jonathan BernierMinnesota Wild

Devin Setoguchi - Mikko Koivu - Dany Heatley

Pierre-Marc Bouchard - Matt Cullen - Guillaume Latendresse

Darroll Powe - Kyle Brodziak - Cal Clutterbuck

Colton Gillies - Eric Nystrom - Brad Staubitz


Greg Zanon - Marek Zidlicky

Clayton Stoner - Justin Falk

Marco Scandella - Nick Schultz


Niklas Bäckström

Josh HardingNashville Predators

Sergei Kostitsyn - Craig Smith - Martin Erat

Colin Wilson - David Legwand - Patric Hörnqvist

Nicklas Bergfors - Cal O'Reilly - Matt Halischuk

Nick Spaling - Jerred Smithson - Jordin Tootoo


Ryan Suter - Shea Weber

Jonathon Blum - Kevin Klein

Jack Hillen - Teemu Laakso


Pekka Rinne
Anders LindbackPhoenix Coyotes

Ray Whitney - Daymond Langkow - Shane Doan

Lauri Korpikoski - Martin Hanzal - Radim Vrbata

Patrick O'Sullivan - Kyle Turris - Mikkel Bödker

Taylor Pyatt - Boyd Gordon - Raffi Torres


Keith Yandle - Derek Morris

Oliver Ekman-Larsson - Adrian Aucoin

Rostislav Klesla - Michal Rozsival


Mike Smith

Jason LaBarberaSan Jose Sharks

Patrick Marleau - Joe Thornton - Joe Pavelski

Ryane Clowe - Logan Couture - Martin Havlat

Jamie McGinn - Michal Handzus - Torrey Mitchell

Brad Winchester - Andrew Desjardins - Andrew Murray


Douglas Murray - Dan Boyle

Marc-Edouard Vlasic - Brent Burns

Colin White - Jason Demers


Antti Niemi

Thomas GreissSt. Louis Blues

Andy McDonald - David Backes - Matt D'Agostini

T.J. Oshie - Patrik Berglund - Chris Stewart

Alex Steen - Jason Arnott - Jamie Langenbrunner

Chris Porter - Scott Nichol - Vladimir Sobotka


Kevin Shattenkirk - Alex Pietrangelo

Barret Jackman - Roman Polak

Nikita Nikitin - Carlo Colaiacovo


Jaroslav Halak

Brian ElliottVancouver Canucks

Daniel Sedin - Henrik Sedin - Alexandre Burrows

Marco Sturm - Cody Hodgson - Mikael Samuelsson

Chris Higgins - Manny Malhotra - Jannik Hansen

Aaron Volpatti - Maxim Lapierre - Victor Oreskovich


Dan Hamhuis - Kevin Bieksa

Alexander Edler - Sami Salo

Keith Ballard - Andrew Alberts


Roberto Luongo

Cory Schneider
Viimeksi muokannut Unknown päivämäärä 05.10.2011 21:34, muokattu yhteensä 1 kerran
♥ TPS ♥

Avatar
Viestit: 13933
Liittynyt: 03.08.2008 11:45
Suosikkijoukkue: TPS, Calgary Flames

Re: NHL-ennakkot 2011-12

ViestiKirjoittaja Unknown » 05.10.2011 12:43

Voi vittu mitä turisteja Jatkoajan toimituksessa. NHL-ennakkoa lukiessa oli mm. sellaista juttua, että Flames kuulemma vaihtoi viime kaudella päävalmentajaa kesken kauden Darryl Sutterista Brent Sutteriksi, vaikka valmentaja ei vaihtunut koko kautena. :facepalm: Valot päälle urpot! :fuckyou: Muutenkin aika kuraa tuo ennakko useiden joukkueiden osalta, näkee kyllä, että joihinkin joukkueisiin on paneuduttu, joihinkin ei.

Ei yllätä sekään, että jokainen ennakko povaa poikkeuksetta Flamesia ulos pleijareista. Aliarvioikaa vaan. :cool:
♥ TPS ♥

Avatar
Viestit: 11211
Liittynyt: 18.11.2008 00:25
Suosikkijoukkue: Oulun Kärpät

Re: NHL-ennakkot 2011-12

ViestiKirjoittaja Nestori » 05.10.2011 21:07

Unknown kirjoitti:Toronto Maple Leafs

Joffrey Lupul - Tim Connolly - Phil Kessel

Clarke MacArthur - Mikhail Grabovski - Nikolai Kulemin

Colby Armstrong - Tyler Bozak - Matthew Lombardi

Mike Brown - David Steckel - Colton Orr


Dion Phaneuf - Keith Aulie

John-Michael Liles - Luke Schenn

Cody Franson - Mike Komisarek


James Reimer

Jonas Gustavsson

Keith Aulie ei ole rosterissa tällä hetkellä. Aulien paikan nappasi Jake Gardiner hyvillä otteillaan harjoituspeleissä.

Phaneuf - Liles
Franson - Schenn
Komisarek - Gardiner
Gunnarson

Siinä puolustajat Canadiens-matsiin. Pakkiparit voi muokkaantua noista mitä laitoin, mutta nuo seitsemän pelaa, jos ei loukkaantumisia tule. Noilla kuitenkin mentiin maanantaina.

Lupul - Bozak - Kessel
Frattin - Grabovski - Kulemin
??? - Dupuis - Armstrong
Rosehill - Lombardi - Brown

Siinä maanantain harjoitusten ketjut. Kolmosessa treenasi kysymysmerkkien kohdalla MacArthur, mutta mies on pelikiellossa huomenna. Jonkun pitää nousta kolmoseen kolmikosta Orr - Rosehill tai Brown? Connoly treenasi yksin ja katsotaan, että onko lepo auttanut ja mies ottaa sittenkin paikkansa ykkösen keskeltä? Silloin Bozak siirtyisi kolmosen laitaan?
Oulun Kärpät

Avatar
Viestit: 13933
Liittynyt: 03.08.2008 11:45
Suosikkijoukkue: TPS, Calgary Flames

Re: NHL-ennakkot 2011-12

ViestiKirjoittaja Unknown » 05.10.2011 21:31

Jees, tietoinen olinkin tuosta Aulien heittämisestä pois Leafsista, mutta en huomannut sitä muokata. Steckelin sen sijaan muokkasin, koska ilmeisesti pelaa jo Habsia vastaan (hankintahan varmistui tänään, kun NJ sai vastapalloon neljännen kierroksen varausvuoron, jos oikein muistan). Connollyn tilanteesta olen myös tietoinen, mutta suurimmassa osassa kokoonpanoista jätin nuo epävarmat sinne rosteriin.

Ota huomioon tuo Steckel, joka tulee Leafsin nelosen keskelle. Tällöin ketjut lienevät tällaiset (jos Connolly pelaa):

Lupul - Connolly - Kessel
Frattin - Grabovski - Kulemin
Armstrong - Lombardi - Bozak
Brown - Steckel - Dupuis

E: Ja jos Connolly ei pelaa, niin sitten näin?:

Lupul - Bozak - Kessel
Frattin - Grabovski - Kulemin
Armstrong - Lombardi - Dupuis
Brown - Steckel - Orr

E2: Juu, näköjään olitkin jo noteerannut tuolla Leafs-kausiketjussa Steckelin saapumisen.
♥ TPS ♥

Avatar
Viestit: 11211
Liittynyt: 18.11.2008 00:25
Suosikkijoukkue: Oulun Kärpät

Re: NHL-ennakkot 2011-12

ViestiKirjoittaja Nestori » 05.10.2011 21:47

Unknown kirjoitti:E2: Juu, näköjään olitkin jo noteerannut tuolla Leafs-kausiketjussa Steckelin saapumisen.

Mutta unohdin lisätä miehen tän ketjun juttuun! :oops: No ei vanhalta pierulta voi kaikkea vaatia.

Unknown kirjoitti:Lupul - Connolly - Kessel
Frattin - Grabovski - Kulemin
Armstrong - Lombardi - Bozak
Brown - Steckel - Dupuis

E: Ja jos Connolly ei pelaa, niin sitten näin?:

Lupul - Bozak - Kessel
Frattin - Grabovski - Kulemin
Armstrong - Lombardi - Dupuis
Brown - Steckel - Orr

Molemmat variaatiot näyttävät hyviltä, mutta olen tällä hetkellä siinä uskossa, että vaikka Colton Orr onkin ilmeisesti ihan ok kunnossa, niin siltikin Rosehill olisi lähempänä pelaavaa kokoonpanoa?

Lupul - Bozak - Kessel
Frattin - Grabovski - Kulemin
Armstrong - Lombardi - Dupuis
Brown - Steckel - Rosehill


Ihan ok tuokin, jos Connoly ei pysty pelaamaan?

Tietenkin Wilsonin ajatukset ja varsinkin vastassa oleva verivihollinen saattavat muuttaa ketjuja kovastikin, mutta noista edellisistä luultavasti se oikea kokoonpano löytyy?
Oulun Kärpät

Paluu NHL

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa