Lännen neljännesvälierä: Coyotes (3) - Blackhawks (6)

Keskustelua NHL:stä ja sen pelaajista.

Kumpi jatkoon?

1. Phoenix Coyotes
7
44%
2. Chicago Blackhawks
9
56%
 
Ääniä yhteensä : 16
Avatar
Viestit: 4535
Liittynyt: 11.09.2010 09:04
Paikkakunta: Meksiko
Suosikkijoukkue: Tappara & Hawks

Lännen neljännesvälierä: Coyotes (3) - Blackhawks (6)

ViestiKirjoittaja Snoga » 08.04.2012 08:35

Kuva vs. Kuva

42-27-13 - 45-26-11


Phoenix Coyotes on ollut sanalla sanoen erinomainen tällä kaudella ja seura onnistuikin nappaamaan ensimmäistä kertaa organisaation historiansa aikana divisioonavoiton, kun ennakkoon suuremmat nimet Los Angeles Kings ja San Jose Sharks jäivät nuolemaan näppejään taistelusta Pacific-divisioonan voitosta. Suurin yksittäinen tekijä tähän hienoon saavutukseen löytyy maalinsuulta ja hänen nimensä on Mike Smith. Kyllä, tämä on se sama Smith joka oli parin viime kauden aikana seilannut entisen joukkueensa Tampa Bay Lightningsin kakkosmaalivahdin ja AHL:n välillä, mutta täksi kaudeksi kaveri joutui ensimmäistä kertaa uransa edessä todellisen haasteen eteen, kun hän ja Phoenix Coyotes solmivat 2-vuoden ja $2,000,000 arvoisen sopimuksen, johon Coyotes on varmasti tyytyväinen näin jälkikäteen katsottuna. Tällä hetkellä Smith on erittäin kuuma, sillä Coyotes lopetti runkosarjansa 5 ottelun voittoputkeen, jonka aikana kiekko löytyi vain kaksi kertaa Smithin selän takaa ja se on todella hieno saavutus.
Kojooteilla on kuitenkin kentällä muitakin pelaajia kuin vain maalivahti Smith. Kenttäpelaajien listaa kun katselee, niin varsinaisia tähtiä joukkueesta ei juurikaan löydy, mutta päävalmentaja Dave Tippetin johdolla 'Yotes pelaavat hyvin organisoitua kiekkoa, jonka kulmakivenä toimii Mike Smith. Pelkästään tehopisteitä katsoen Phoenix saattaa vaikuttaa helpolta vastukselta, kun vain 3 pelaajaa onnistui rikkomaan 50 pisteen rajan, mutta se joka siihen lankeaa tulee yllättymään sarjan alkaessa Kojoottien roosterin laajuudesta. Jokaisella heidän ketjullaan on mahdollisuus iskeä maali jos toinenkin ja ketjujen tasapainot ovat ihailtavassa kunnossa kaiken kaikkiaan. Juuri 1000 pisteen rajan rikkonut Ray Whitney, yksi liigan parhaista kiekollisista pakeista Keith Yandle ja monivuotinen kapteeni Shane Doan ovat ne suurimmat tähdet, mutta taustalla olevat nimet kuten Radim Vrbata, Lauri Korpikoski ja Martin Hanzal pystyvät antamaan kittettävää taustatukea. Kotietu on myös Kojooteille varmasti tervetullut etu poffeja ajatellen.

Chicago Blackhawksin kausi on ollut yhtä vuoristorataa. Hyviä voittoputkia on seurannut vähän kuivempi jakso, mutta melko normaalisuorituksella Hawks itsensä poffeihin kiskoi, vaikka kotietu jäikin saavuttamatta. Kärkipelaajat ovat täyttäneet odotuksensa melko hyvin, mutta poffeissa uskon heidänkin syttyvän todellisiin liekkeihin yhdessä muun joukkueen kanssa.
Jokaisella joukkueella on omat ongelmansa kauden mittaan ja Hawksin kohdalla maalivahtipeli osoittautui kauden edetessä pidemmälle ja pidemmälle heikkoudeksi, kun ennakkoon ykkösmaalivahti Corey Crawford ei ollut kovinkaan vakuuttava ja välillä kiekkoja meni puolestakin kentästä sisään. Kakkosmokke Ray Emery korvasi Crawfordia heikoilla hetkillä ihan OK ja kun siirtotakaraja lähestyi huhut uuden maalivahdin hankkimisesta vain kiihtyivät, mutta lopulta GM Stan Bowman päätti jatkaa nykyisellä kokoonpanolla ja siirtotakarajalla koukkuun jäi kiinni vain Winnipegistä tullut puolustaja Johnny Oduya. Pelien kovetessa Crawford rupesi kuitenkin löytämään tutun tasonsa ja tällä tasolla pelatessaan Crawford antaa joukkueelleen joka ilta mahdollisuuden voittoon.
Muuten Hawksin pelissä ei ole ollut sen suurempia ongelmia kauden aikana, mutta jo pidempään aikaan Chicagon suunnassa ykköspuheenaihe on ollut kapteeni Jonathan Toewsin loukkaantuminen ja paluupäivän arvuuttelu. Toiveet hänen palaamisestaan runkosarjaan on jo tietenkin kuopattu ja optisimmat ovat kääntäneet katseensa playoffien ensimmäiseen otteluun, joko silloin Toews palaa? Kontaktia kaveri on saanut ottaa jo jonkin aikaa, mutta jotkin oireet vielä vaivaavat miestä. Jotkut ovat heittäneet kirveensä kaivoon jopa koko kauden osalta, mutta itselläni vielä toivoa löytyy. Oma mielipide on, että antaa kaverin levätä kunnes on valmis kentälle, turha tässä on mennä ryssimään asioita sen enempää. Ensin terveys, sitten peli.

Erikoistilannepelaaminen:

Phoenix Coyotes:

YV: 13.6% (liigan 29.)
AV: 85.5% (liigan 8.)

Chicago Blackhawks:

YV: 15.2% (liigan 26.)
AV: 78.1% (liigan 27.)

Kojooteille voitto tästä kategoriasta, vaikka erityisesti YV:ssä Hawksilla on paljon parantamiseen varaa. Varsinkien nimien perusteella.

Keskinäiset ottelut:

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa yhteensä neljä kertaa tällä kaudella ja pelit ovat olleet tasaisia. Hawks on poistunut vain kerran voittajana kaukalosta, kun taas 'Yotes on saanut juhlia voittoa loput kolme kertaa, kerran tosin rankkareiden jälkeen. Tehtyjen ja päästettyjen maalien suhde menee täten myös Kojooteille heidän onnistuessaan 13 kertaa maalinteossa Hawksin 9 vastaan. Mielenkiintoinen huomio on laukausten määrä, joka on hieman yllättäen Hawksin eduksi 133-94. Viimeistely on siis hieman kärsinyt tai toisinpäin Smith on ollut maalissaan vakuuttava. Otetaanpa sitten vielä katsaus keskinäisten ottelujen TOP-5 pistemiehiin per joukkue:

Phoenix Coyotes:

1. Ray Whitney, 2+4=6, +4
2. Radim Vrbata, 3+1=4, +4
3. Daymond Langkow, 1+2=3, 0
4. Shane Doan, 1+1=2, -3
5. Raffi Torres 1+1=2, +2

Chicago Blackhawks:

1. Jonathan Toews, 3+1=4, 0
2. Patrick Sharp, 1+3=4, -2
3. Patrick Kane, 1+2=3, 0
4. Duncan Keith, 0+3=3, +2
5. Marian Hossa, 1+1=2, -2

Roosterivertailu:

Maalivahdit: Pakko tämän osaston voitto on antaa Kojooteille ja tarkemmin sanottuna Mike Smithille. Kaveri on ollut aivan uskomaton läpikauden ja siinä jää auttamatta Hawksin hieman horjuileva kaksikko jalkoihin. Heikkoukseksi voinee laskea Smithille heppoisen kokemuksen playoffeista NHL-tasolla, kun Smith lähtee näihin poffeihin vain kolmen ottelun kokemuksella, kun taas Hawksin kaksikolla on yhteensä 44 pelin kokemus, josta tosin Emeryn osuus on 36, joten eipä tuota voi laskea kovinkaan Hawksin vahduudeksi, koska Crawford pelannee melko suuren osan peleistä. Veikkaan kuitenkin, että Emery pääsee ehkä pari peliä pelaamaan, riippuu toki siitä kuinka pitkälle edetään. Alustavasti kuitenkin Phoenixille etu tästä kohdasta.

Puolustus: Tätä kohtaa voi lähestyä kahdella eri tavalla, joista molemmista saadaan eri voittaja, ainakin omasta mielestäni. Jos puolustuksia vertailee ihan nimien perusteella, niin Hawksin puolustus vie voiton, mutta jos mukaan otetaan vähän tilastollisempaa faktaa vie Coyotes tämän osion. Runkosarjassa Kojootit päästivät jokaisessa ottelussa keskimäärin 2.37, joka oli viidenneksi vähiten. Hawks löytyy jälleen listan alapäästä, kun omiin kolisi maaleja keskimäärin 2.82 / peli. Vaikka tilastot puhuvat omaa kieltäänsä tohdin antaa tästä ehkä aivan pikkuisen edun Hawksille. Tuossa puolustuksessa on aivan riittävä määrä potenttiaalia sekä pisteiden tekoon että puolustukseen ja uskon, että koko puolustus nostaa tasoaansa poffien alkaessa. Annetaan tästä parista siis aivan pieni etu Hawksille, tasuri myös mahdollinen.

Hyökkäys: Hyökkäys on ehdottomasti tähän mennessä helpoin arvioitava. Hawksin hyökkäysarsenaalista löytyy kaikkea Kanesta lähtien ja auta armias jos Toews saadaan takaisin, niin siinä on erittäin kova hyökkäys kasassa. Yhtään väheksymättä Kojoottien roosteria, mutta Hawksiin verrattuna tuo hyökkäys ei riitä. Laajuutta toki löytyy, mutta omasta mielestäni tuossa joukkueessa on ehkä hieman liikaa "second scoring" -osastoon kuuluvia nimiä. Tästä siis etu Hawksille.

Valmennus:
Quenneville vs. Tippet. Mielenkiintoinen kaksikko, joista kumpikin on todistanut kykynsä johtaa NHL-joukkuetta menestyneesti. Myönnän, että Tippetin uraa en ole paljoa seurannut, joten tyydyn suosiolla vetämään tähän kohtaan tasurin. Quennevillesta osaan sanoa sen verran, että kaveri tykkää todella sekoitella noita ketjuja pelien aikana ja joskus tämä riskipeli tuottaa tulosta, joskus ei. Tippetistä taisin sanoa alussa, että kaveri on onnistunut luomaan hyvän pelitavan Coyotesille ja menestys on tullut perässä. Laitetaan tähään siis tasuri.

Summa summarum: Mielenkiintoinen pari tosiaan edessä ja tämä saattaa vaikuttaa hieman karkealta, mutta epäilen, että tästä sarjasta kehkeytyy Smith vs. Blackhawks. Playoffit ovat aivan erilainen maailma runkosarjaan verrattuna ja uskon, että karkeaa pettymykseen viime kausi sytyttää Hawksin liekkeihin ja pudottaa Kojootit heti ensimmäisellä kierroksella. Veikataan siis 1-4 Hawksin eduksi.
Lohet joukkoraiskasivat minut ennen Merikosken ohijuoksutusta.

- Nestori

Avatar
Viestit: 4535
Liittynyt: 11.09.2010 09:04
Paikkakunta: Meksiko
Suosikkijoukkue: Tappara & Hawks

Re: Lännen neljännesvälierä: Coyotes (3) - Blackhawks (6)

ViestiKirjoittaja Snoga » 10.04.2012 17:15

Hawksin suunnalta kuuluu ilouutisia, sillä Jonathan Toews on jo harjoitellut ketjujen mukana jäällä ja on suurella todennäköisyydellä Hawksien mukana heti playoffien alusta lähtien. :Thumb up: Toews on harjoitellut ykkösen keskellä laidoillaan Patrick Kane ja Marian Hossa, joten ykköslenkki on nimien perusteella todella kuumaa kamaa. Hienoa saada kapteeni takaisin. :Thumb up:
Lohet joukkoraiskasivat minut ennen Merikosken ohijuoksutusta.

- Nestori

Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

Re: Lännen neljännesvälierä: Coyotes (3) - Blackhawks (6)

ViestiKirjoittaja InFlames » 13.04.2012 14:47

Tuli sitten kateltua tästä sarjasta matsi viime yönä. Peli oli hyvin odotetunlainen, eli Phoenixin kurinalainen viisikkopeli sekä huippuvahti Smith tekevät Hawksin pelistä todella vaikeaa. Hawks pääsi jatkoille tasoittamalla ihan viime sekunneilla, mutta oikeaan osoitteeseen meni voitto. Voisin jo melkein laittaa talon pantiksi siitä, että Hawks ei juhli mestaruutta tällä kaudella. Saattaa olla, että jo Phoenix on ylitsepääsemätön este.

Mitähän Radim Vrbatalle muuten kävi, kun loukkaantui heti ensimmäisessä erässä? Toivottavasti Phoenixin avainhyökkääjä ei joudu pidemmälle huilille, sillä Vrbataa ei ole varaa menettää.

Avatar
Viestit: 4535
Liittynyt: 11.09.2010 09:04
Paikkakunta: Meksiko
Suosikkijoukkue: Tappara & Hawks

Re: Lännen neljännesvälierä: Coyotes (3) - Blackhawks (6)

ViestiKirjoittaja Snoga » 13.04.2012 15:16

Joo ensimmäinen peli saatiin alta pois ja turha tästä ensimmäisestä pelistä vielä mitään turhia johtopäätöksiä on vetää, varsinkin pitkälle kevääseen, sillä melkoista asetelmien hakemista tuo peli oli. Lyhyesti sanottuna ensimmäinen erä oli pienoista Hawksin hallintaa, toinen erä meni sitten 'Yotesin suuntaan ja kolmannessa Hawks oli jälleen aktiivisempi osapuoli, kun Kojootit tyytyivät melkeinpä vain puolustamaan yhden maalin johtoa. Kaiken kaikkiaan kuitenkin viihdyttävä ottelu.

Ennakossa jo uumoilin, että tästä sarjasta voi kehkeytyy aika lailla Mike Smith vs. Hawks ja sellaiseksi tuota ensimmäistä peliä voisi kutsua näin karkeasti sanottuna. Hawksin otteita tarkemmin seuranneena ykkösketju oli melko odotetusti se vaarallisin ketju jäällä ja he tekivätkin kaksi maalia Smithin taakse, mutta poffeissa se ei vain riitä, jos on vain yksi maalintekoon kykenevä ketju. Erityisesti kakkosketjulla on paljon parannettavaa seuraavaan peliin ja odotan esimerkiksi Stålbergilta parempaa peliä seuraavassa kohtaamisessa. Stålberg ei suinkaan ansaitse pitkintä miinusta eilisestä, vaan se kuuluu pakkikaksikko Hjalmarsson-O'Donnelille, joiden +/- -tilastossa komeili pelin jälkeen -2. Esimerkiksi ensimmäisessä maalissa molemmat olivat aivan ulapalla, kun pitkän 'Yotes-painostuksen aikana O'Donnel päätti viskata kiekon oman maalineteen, jossa oli valmiina odottamassa pari Kojoottia ja maalihan siitä tuli. Näistä kahdesta jompikumpi ehdottomasti katsomoon tulevaisuudessa ja mielummin Olsen kentälle tuomaan jämäkkyyttä puolustukseen.

Kakkosketjua ja tuota edellä mainittua pakkiparia lukuunottamatta ihan OK esitys Hawksilta. Crawford oli maalissaan hyvä ja häntä ei voi maaleista syyttää, vaan puolustuksen täytyy skarpata enemmän. Usko omiin on edelleen kova ja kyllä me tästä jatkoon vielä mennään. Seuraava peli pelataan sitten kotiyleisön edessä ja voittoa tietysti odotetaan. Muutenkin runkosarjassa Hawks oli erittäin vahva kotijoukkue saldolla 27-8-6, joten eiköhän me tasoiteta sarja heti seuraavassa ottelussa.

Vrbata loukkaantui avauserässä Shawin taklaukseen, joka muutenkin pelasi pirteästi eilen.
Lohet joukkoraiskasivat minut ennen Merikosken ohijuoksutusta.

- Nestori

Avatar
Viestit: 4535
Liittynyt: 11.09.2010 09:04
Paikkakunta: Meksiko
Suosikkijoukkue: Tappara & Hawks

Re: Lännen neljännesvälierä: Coyotes (3) - Blackhawks (6)

ViestiKirjoittaja Snoga » 20.04.2012 14:50

Tämäkin sarja on edennyt ihan yhtä määrin kuin muutkin sarjat ja Hawks-lasien takaa katsottuna tilanne ei näytä kovinkaan hyvältä. Phoenix johtaa sarjaa tilanteessa 3-1 ja tarvitsee siis enää vain yhden kiinnityksen jatkopelejä ajatellen. Pelit ovat olleet tasaisia, sillä kaikki neljä ensimmäistä ottelua ovat venyneet jatkoajalle asti, jossa Kojootit ovat sitten olleet askeleen verran edellä. Laukauksissa Hawks on vienyt Phoenixiä mennen tullen, mutta kiekko ei ole löytänyt tietään maalin perukoille tarpeeksi usein. Määrä ei ole tässä(kään) tapauksessa korvannut laatua ja Phoenix johtaa tätä sarjaa pitkälti kahden asian avulla, jotka ovat hyvä puolustuspelaaminen ja terävät vastahyökkäykset. Vaikka Hawks on saanut paljon vetoja maalille, ne eivät ole olleet huippupaikoista. 'Yotes on onnistunut tukkimaan Hawksin terävän hyökkäyksen ja Smith viimeisenä lukkona on pitänyt loputkin kiekot maalista ulkona. Muutenkaan koko sarjassa Smith ei ole päästänyt helppoja maaleja taakseen, paitsi avausottelussa Toewsin maalin, kun taas Crawford Chicagon veräjänvartijana on tähän sortunut.

Tässä tulee se suurin ero maalivahtien välillä. Crawford on päästänyt selkänsä kanssa tärkeissä paikoissa pari isoa maalia ja näin ollen sarja on nyt tilanteessa 3-1. Näissä perustorjunnoissa Crawford on ollut aivan yhtä varma kuin Smith, mutta erityisesti jatkoajalla ovat kiekot pomppineet hieman ja kiekot ovat luikahtaneet maaliin ärsyttävän helposti. Esimerkiksi 3. pelin jatkoerässä Crawford päästi aivan liian helposti Bödkerin vedon sisään melkeinpä nollakulmasta, joka olisi ollut todellakin otettavissa. Jos Crawford olisi aivan samanlaisessa vireessä, kuin aikaisemmin tällä kaudella voisi tämä sarja olla jopa 1-3 Hawksille, mutta se on melko turhaa jossittelua. Fakta on vain se, että henkisesti Smith on ollut maalivahtien taistossa vahvempi, odotetusti, ja Crawfordin täytyy löytää pelinsä taso takaisin ja äkkiä, sillä tappioon ei ole enää varaa. Emeryn heittäminen maalin suulle kylmiltään olisi riskialtista ja siihen ei taida kukaan uskoa, joten Crawfordin päivän kunto ratkaisee melkoisesti tämän sarjan loppuratkaisun.

Phoenixin päävalmentaja Dave Tippetille täytyy antaa myös rispektiä ja hän on ollut päävalmentajien välisessä taistelussa etevämpi toistaiseksi. Tippet tukiryhmineen on onnistunut melko lailla täydellisesti tukkimaan oman puolustuspäänsä ja erityisesti maalinedustan, jolloin Hawksin täytyy tyytyä ampumaan kauempaa. Quenneville on tuttuun tapaansa sortunut ketjujen sekoitteluun pelien aikoina, joka ei tule kovinkaan yllätyksenä. Luotto Quennevilleen ja hänen valmennustiimiinsä on kuitenkin kova, sillä nälkää tässä joukkueessa on vielä paljon jäljellä. Lohduttavana tietona on hyvä muistella viime kevättä, jolloin astetta kovempaa Vancouver Canucksia oltiin 3-0 tappiolla, mutta niin vain noustiin aina Game Seveniin ja jatkoajalle asti, jolloin ratkaisu jäi vain yhden maalin päähän. Samaa suoritusta tarvitaan nytkin ja tällä hetkellä fanin täytyy vain uskoa ja toivoa, että tavoitteeseen ylletään. Hyvää peliä tämä sarja on tarjonnut, mutta lopputulos ei ole miellyttänyt, ainakaan vielä.
Lohet joukkoraiskasivat minut ennen Merikosken ohijuoksutusta.

- Nestori

Avatar
Viestit: 5296
Liittynyt: 29.04.2011 14:13
Paikkakunta: Valley of Grace
Suosikkijoukkue: TPS, Rantasen Rauno, Heikkisen Bono ja Virran Patu

Re: Lännen neljännesvälierä: Coyotes (3) - Blackhawks (6)

ViestiKirjoittaja MustaSurma76 » 24.04.2012 07:49

Snoga kirjoitti:Vittu mitä paskaa, kesälomille tässä sitä sitten päädyttiin. :thumb_down:

Näimpä, katseet ensikauteen ja uutta matoa koukkuun. Itsekin voisi panostaa hieman enemmän Hawksin seuraamiseen aikaa tulevalla kaudella. Menneellä sesongilla katsotut matsit jäi hävettävän vähiin. :shame: :oops:
Hakamussuttelua Vaihtoaitiossa jo vuodesta 2011

Paluu NHL

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa