Idän neljännesvälierä: Bruins (2) - Capitals (7)

Keskustelua NHL:stä ja sen pelaajista.

Kumpi voittaa?

Boston Bruins
9
69%
Washington Capitals
4
31%
 
Ääniä yhteensä : 13
Avatar
Viestit: 3226
Liittynyt: 06.12.2009 21:03
Suosikkijoukkue: Lappeenrannan italialaismafia

Idän neljännesvälierä: Bruins (2) - Capitals (7)

ViestiKirjoittaja AriGold » 11.04.2012 17:40

Mielenkiintoinen pari näin ekalle kierrokselle. Otteluohjelma ja vähän faktoja tämän kauden aikaisemmista kohtaamisista:

Otteluohjelma:

1. BOS-WAS to 02.30
2. BOS-WAS la 22.00
3. WAS-BOS ti 02.30
4. WAS-BOS pe 02.30
5.* BOS-WAS la 22.00
6.* WAS-BOS ma-aamuyö
7.* BOS-WAS to-aamuyö

Tammikuu. 24: Capitals-Bruins 5-3
Helmikuu. 5: Bruins-Capitals 4-1
Maaliskuu 10: Capitals-Bruins 4-3
Maaliskuu 29: Capitals-Bruins 3-2 (ja)

Runkosarjassa Washington voittanut 3 ja Boston vain 1 pelin.

Maalivahdit:

Bostonilla on yksi koko sarjan parhaista veskareista, Tim Thomas. Thomas oli viime kaudella yksi suurimmista syistä, miksi Bruins voitti Stanley Cupin ja vaikka Thomas ei ole tällä kaudella samanlaisessa iskussa ollutkaan, niin silti ihan hyvä kausi Timpalta. Thomas tulee olemaan tärkeä osa joukkuetta. Tuukka Raskin loukkaantumisen vuoksi Anton Khubodin tulee olemaan kakkosveskarina.

Washingtonilla on maalivahtiosasto ihan sekaisin. Ilmeisesti koko kolmikolla: Vokoun, Neuvirth & Holtby on kaikilla loukkaantumisia, mutta Holtby taitaa olla kolmikosta ainut, joka on pelikunnossa. Holtbylla on ihan hyvät statstit NHL:ssä, mutta Holtby on kuitenkin aika kysymysmerkki Playoffeissa. Holtby saattaa olla "ok" tai sitten pelata loistavan kevään ja viedä Thomasta tässäkin sarjassa ihan 100-0. Bostonilla on toki paperilla edge maalivahtiosastolla, mutta mitä vain voi käydä.

Puolustajat:

Bostonilta löytyy yksi NHL:n eittämätä parhaista, jollei jopa paras pakki, Zdeno Chara. Boston on rakentanut Charan ympärille puolustuksen, ja vaikka Charan lisäksi muita "huippunimiä" ei puolustuksesta löydy, niin se on kuitenkin tasainen ja eittämättä NHL:n parhaimmistoa. Charan lisäksi pelaavassa pakistossa Bostonilla on todennäköisesti Charan pakkipari ja joukkueen varakapteeni Andrew Ference, Dennis Seidenberg, Adam McQuaid, Johnny Boychuk ja viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä yksi liigan parhaimmista puolustavista puolustajista Greg Zanon. Mike Mottau taistelee myös paikasta pelaavassa kuusikossa.

Washingtonilla on myös tasainen puolustus, josta puuttu kuitenkin Charan kaltainen huippupakki. Kiekollisessa pelissä Capitalsin paras on ehdottomasti ex-Bruins Dennis Wideman ja omaanpäähän paras on Karl Alzner. Washingtonilla on ollut paljon ongelmia, koska kolmikko Carlson, Orlov & Green ovat olleet todella hazardeja omassapäässä ja Carlson sekä Green on ollut vähän pettymyksiä hyökkäyspäähänkin. Orlov on tullut hyvin mukaan, vaikka ei olekaan NHL-tasolla vielä mikään huippupakki, ja ehkä olisi järkevämpää heittää Orlovin tilalle playoffeihin Jeff Schultz tai John Erskine tuomaan vääntövoimaa maalinedustalle. Orlov on kuitenkin ongelmissa Milan Lucicin ja Benoit Pouliotin kaltaisen powerforwardejen kanssa. Washingtonilla puolustus on aivan erilainen, kun Bostonilla, koska Washingtonilla on todella hyvä puolustus hyökkäyssuuntaan, kun taas Bostonin puolustus on täynnä stay@home pakkeja.

Hyökkääjät:

Hallitseva Stanley Cup mestari Boston omaa todella hyvän hyökkäyksen, mutta joukkueen tärkeä laituri Nathan Horton on loukkaantunut ja se tulee varmasti näkymään Bruinsin otteissa. Horton on kuitenkin tärkeä palanen Bruinsin laituriosastoa. Laituriosastolle löytyy Hortonin loukkaantumisesta huolimatta heittää esimerkiksi Milan Lucic, Tyler Seguin ja Brad Marchand. Sentteriosastolta taasen löytyy David Krejci, Patrice Bergeron ja Chris Kelly. Krejci, Bergeron ja Marchand olivat kovassa iskussa viime kaudella Playoffeissa ja heiltä sopii odottaa myös pisteitä tänä vuonna. Tyler Seguin oli viime kaudella aika heikko Playoffeissa ja siihen on tultava tänä vuonna muutos, jos Boston mielii pitkälle. Bostonilla on todella hyvä ja fyysinen hyökkäys kasassa.

Paperilla kun käy katsomaan, niin Washingtonilla on yksi liigan parhaimmista hyökkäyskalustoista. Nicklas Bäckström on yksi liigan parhaimpia senttereitä kunnossa ollessaan, mutta ikävä kyllä loukkaantumiset ovat vähän hidastaneet miehen uraa. Bäckström tulee todennäköisesti olemaan tässä sarjassa aika ratkaiseva pelaaja, jos on kunnossa, niin uskon Capsin taistelevan sarjan voitosta kynsin ja hampain, mutta jos Bäcks ei ole kunnossa, niin sarja menee Karhuille 4-0 tai 4-1. Laituriosastolla Venäläisten on herättävä, jos Caps mielii tänä vuonna pitkälle poffeissa. Ovechkin on niin loistava pelaaja, että Caps voi voittaa jonkun ottelun jo pelkillä Ovien tärkeillä maaleilla, mutta jos Oviella ei kule, niin hänestä ei ole muuta kuin haittaa joukkueella. Seminillä on samaa vikaa Ovien kanssa. Mielenkiinnolla odotan miten joukkueen secondary scorer osasto pelaa ja odotankin paljon viime kauden Playoff sensaatio Joel Wardilta, Brooks Laichilta, Marcus Johanssonilta, Troy Brouwerilta ja Jason Chimeralta.

Joukkueiden tödennäköiset avauskokoonpanot:

Boston:

#17 Milan Lucic - #46 David Krejci - #49 Rich Peverley
#63 Brad Marchand - #37 Patrice Bergeron - #19 Tyler Seguin
#67 Benoit Pouliot - #23 Chris Kelly - #38 Jordan Caron
#20 Daniel Paille - #11 Greg Campbell - #22 Shawn Thornton

#33 Zdeno Chara - #21 Andrew Ference
#44 Dennis Seidenberg - #55 Johnny Boychuk
#6 Greg Zanon - #14 Joe Corvo

#30 Tim Thomas
#35 Anton Khubodin

Washington:

#25 Jason Chimera - #19 Nicklas Backstrom - #28 Alexander Semin
#8 Alexander Ovechkin - #21 Brooks Laich - #20 Troy Brouwer
#26 Matt Hendricks - #83 Jay Beagle - #90 Marcus Johansson
#23 Keith Aucoin - #85 Mathieu Perreault - #42 Joel Ward

#27 Karl Alzner - #74 John Carlson
#44 Roman Hamrlik - #52 Mike Green
#55 Jeff Schultz - #6 Dennis Wideman

#60 Braden Holtby
#35 Dany Sabourin
"Toivottavasti tuo patsas on vähän kestävämpää tekoa ku esikuvansa on ollu."
- Kuningas Litmanen patsaansa esittelytilaisuudessa.

Avatar
Viestit: 1356
Liittynyt: 14.03.2011 17:50
Suosikkijoukkue: Washington Capitals, Tappara, Manchester United

Re: Idän neljännesvälierä: Bruins (2) - Capitals (7)

ViestiKirjoittaja Beezer » 14.04.2012 08:55

Ensimmäinen ottelu on takana ja kirvelevä 1-0 tappio Capseille.. Braden Holtby esitti hyviä otteita ja toivottavasti pystyy samaan tämän illan toisessa kohtaamisessa.. Edellisessä ottelussa laukaukset meni Bruinsille 30-17, joten kiekkoa on pystyttävä toimittamaan rutkasti enemmän kohti Thomasia.. Washingtonin ahkerin laukoja ottelussa oli Bäckström, jolle kirjattiin 3 laukausta.. Bruinsin puolella Seguin ampui 5 kertaa ja Peverley 4 kertaa kohti Holtbya..

Jos Bruins pimentää Capsit yhtä hyvin tänään niin ei hirveästi lohtua tuo siirtyminen Washingtoniin.. Jos Bruins nappaa tänään toisen voiton päättyy sarja 4-1, mutta jos Washington onnistuu kampeamaan hallitsevan mestarin rattaisiin kapuloita on sarja aivan uudenlainen..

Viestit: 62
Liittynyt: 05.09.2008 11:31
Suosikkijoukkue: TPS, Caps

Re: Idän neljännesvälierä: Bruins (2) - Capitals (7)

ViestiKirjoittaja jakkeri » 15.04.2012 00:52

melkosta nyhjäämistä on ollu nää kaks ekaa peliä, hienoa!
MaJo syötti ja Bäcks ratkas toisen pelin viidennessä erässä, herkkua koko rahalla yleisölle

Avatar
Viestit: 1356
Liittynyt: 14.03.2011 17:50
Suosikkijoukkue: Washington Capitals, Tappara, Manchester United

Re: Idän neljännesvälierä: Bruins (2) - Capitals (7)

ViestiKirjoittaja Beezer » 15.04.2012 14:45

Tiukka vääntö oli tosiaan toinen kamppailu tässä sarjassa.. Virheitä vältettiin urakalla ja toki siinä sivussa sitten kärsi myös hyökkäyspeli.. Normiajan puitteissa nähdyt maalit survoisin suoraan kategoriaan playoff-maalit.. Ei klapklap syöttöjen päätöksistä tai kauniista veiveistä yksilötasolla vaan kunnon murjomisella molemmissa päissä..

Thomas oli kyllä totaalisen kuutamolla Washingtonin maalissa ja koitti peittää irtokiekon kuin vanhus.. Tilanne näytti hidastuksessa jo pelottavan hitaalta.. Muutenhan Thomasin toiminnasta ei moitteita löytynyt.. Toisessa päässä Holtby pelasi yhtä varmaa peliä, mutta ei mihinkään huippupelastuksiin hänkään joutunut.. Myöhässä oli hänkin Bostonin maalissa, kun tökkäisy jäi puolitiehen.. Onneksi törmäys tilanteessa ei ollut pahempi.. Nyt vain toivotaan, että Holtby ei sula kotiyleisön edessä pelissä 3..

Viestit: 62
Liittynyt: 05.09.2008 11:31
Suosikkijoukkue: TPS, Caps

Re: Idän neljännesvälierä: Bruins (2) - Capitals (7)

ViestiKirjoittaja jakkeri » 19.04.2012 20:40

Bäckström sai sitten tökkäisystään pelikieltoa...
toivottavasti muu joukkue herää nyt ja nostaa vielä pykälällä tasoaan, 3-1 tuntuis jo mahdottomalta kun mielessä painaa viime vuosien playoff-näytöt :D

Viestit: 62
Liittynyt: 05.09.2008 11:31
Suosikkijoukkue: TPS, Caps

Re: Idän neljännesvälierä: Bruins (2) - Capitals (7)

ViestiKirjoittaja jakkeri » 20.04.2012 04:14

Huh huh, kyllähän siellä taisteltiin! Lopussa vielä kellomies jäätyi ja bruins sai 5 sekkaa ylimäärästä aikaa yrittää
Holtby 44 koppia

Avatar
Viestit: 86
Liittynyt: 08.12.2010 09:31
Paikkakunta: Joutseno
Suosikkijoukkue: Bruins, Celtics (LA Kings, Grizzlies)

Re: Idän neljännesvälierä: Bruins (2) - Capitals (7)

ViestiKirjoittaja joneboy2000 » 20.04.2012 09:48

Ei hyvältä näytä, Marty Brodeurilla on enemmän pisteitä kuin Bruinsin ykkösketjulla ja Bruins saa Holtbyn näyttämään jumalalta maskittomilla vedoillaan.

Julien on yrittänyt sekoitella ketjuja mutta kemiaa ei löydy sitten millään.

Jos Lucic, Krejci, Bergeron ja Sequin eivät herää seuraavaan peliin tämä sarja on taputeltu.

Avatar
Viestit: 1356
Liittynyt: 14.03.2011 17:50
Suosikkijoukkue: Washington Capitals, Tappara, Manchester United

Re: Idän neljännesvälierä: Bruins (2) - Capitals (7)

ViestiKirjoittaja Beezer » 20.04.2012 16:06

Onneksi toisessa kotiottelussa pystyttiin voittamaan.. Holtbylta mainio peli ja hienot 43 torjuntaa.. Nuorukainen pelaa itseään Caps-miehistöön pysyvästi ja tämä ei todellakaan haittaisi.. Edellisessä ottelussa hieman iloiteltiin ja tehtiin enemmän kuin 3 maalia, mutta tässä palattiin taas tarkkaan peliin.. Lauantaina sitten vaan ryöstöretkelle Bostoniin ja sarja seuraavassa kotipelissä pakettiin.. Nihkeän runkosarjan jälkeen tuo temppu olisi melkoisen ihanaa.. :)

Avatar
Viestit: 5296
Liittynyt: 29.04.2011 14:13
Paikkakunta: Valley of Grace
Suosikkijoukkue: TPS, Rantasen Rauno, Heikkisen Bono ja Virran Patu

Re: Idän neljännesvälierä: Bruins (2) - Capitals (7)

ViestiKirjoittaja MustaSurma76 » 26.04.2012 08:16

Jaahas sitä tippui tästäkin sarjasta suosikkitiimi lomille. Bruinsin kuntokäyrä oli kyllä huolestuttava näin keväällä ja Capsilla näyttäisi ajoitus olleen kohdillaan. Onnea Capsille jatkoon! :tuoppi:
Hakamussuttelua Vaihtoaitiossa jo vuodesta 2011

Avatar
Viestit: 86
Liittynyt: 08.12.2010 09:31
Paikkakunta: Joutseno
Suosikkijoukkue: Bruins, Celtics (LA Kings, Grizzlies)

Re: Idän neljännesvälierä: Bruins (2) - Capitals (7)

ViestiKirjoittaja joneboy2000 » 26.04.2012 12:28

Tosiaan Caps jatkoon ja parempi joukkuehan se tässä sarjassa oli. Capsin puolustus oli yllättävän vahva ja iso kunnia siitä kuuluu Dale Hunterille joka kesken kauden tuli Washingtoniin Bruce Boudreaun tilalle. Viimeinen lukko oli Braden Holtby joka pelasi loistavan sarjan ja todennäköisesti itselleen ykkösmaalivahdin paikan.

Bruinsien osalta sarjan taas pilasivat heikko ylivoimapeli sekä Bergeronin, Hortonin ja McQuaidin loukkaantumiset.

BTW tämä oli ainut pudotuspelisarja NHL-historiassa jossa jokaisen pelin ratkaisi yksi maali joten historiaakin tehtiiin :Thumb up:

Onnea Capslandiaan ja toivotaan Holtbystä uutta Cam Wardia :tuoppi:

Avatar
Viestit: 1356
Liittynyt: 14.03.2011 17:50
Suosikkijoukkue: Washington Capitals, Tappara, Manchester United

Re: Idän neljännesvälierä: Bruins (2) - Capitals (7)

ViestiKirjoittaja Beezer » 26.04.2012 14:38

YEEEAAAAHHH! Hallitseva mestari lomille ja Capsit jatkoon! Melkoinen temppu ja täytyy myöntää, että täältä ei isommin uskoa moiseen löytynyt.. Nyt sitten vaan hanat auki ja päätyyn asti!

Braden Holtby pelasi tosiaan erinomaisen sarjan ja toivottavasti jatkaa hyviä otteita myös jatkossa, tuli vastaan sitten kuka tahansa.. Nuorukaiselta hieno vastuunotto tiukassa paikassa.. Aivan kuten Antti Mäkinen totesi twitterissä, että on valmis pyörtämään puheensa Hunterin valmennus tyylistä niin täällä on samat fiilikset! Totesin joku aika sitten, ettei mies mikään valmentaja ole, mutta kyllä herra vaan on ajanut tuon puolustuksen kautta pelaavan systeemin Capitals-miehistöön..

Mielenkiinnolla nyt seuraillaan kuka vastaan tulee!

Avatar
Viestit: 3226
Liittynyt: 06.12.2009 21:03
Suosikkijoukkue: Lappeenrannan italialaismafia

Re: Idän neljännesvälierä: Bruins (2) - Capitals (7)

ViestiKirjoittaja AriGold » 26.04.2012 18:53

Olipa kerta kaikkiaan hieno sarja, vaikka ei ehkä sitä viihdyttävintä kiekkoa ollutkaan. Pelit olivat tiukkoja ja jokainen peli päättyi maalinerolla ja kyllä noita pelejä sai aina jännityksellä seurata. Ei ollut toki yllättävää, että jatkoajalla maalin iski viime kauden Playoff sensaatio Joel Ward. Bostonilla oli vähän ongelma, että kaksi ensimmäistä kenttää pelasivat aivan surkeasti, lukuunottamatta paria viimeisimpää peliä jossa vähän heräsivät. Kolmoskenttä oli Bruinsin paras kenttä ehdottomasti. Washingtonilla oli jonkun verran positiivisia sekä negatiivisia suorittajia tässä ottelusarjassa ja tartunkin niihin vähän kiinni.

Dennis Wideman, päästäkää se oikeesti vittuun sieltä kentältä. Dmitri Orlov olisi varmasti parempi tuossa paikalla, kun Wideman joka oli melkein jokaisen Bruinsin tasakentällisin tulleen maalin aikana kentällä. Widemanilta ei nähty hyökkäyspäähänkään mitään erikoisia otteita, joten ihan hyvin Wideman voisi seuraavalla kierroksella huilailla. Jeff Schultz aivan samanlainen paskasäkki, kun Wideman ja näiden herrojen tilalle voisi laittaa pakkiparin Orlov-Erskine. Negatiivisiin voisi laskea myös Seminin sekä yhden suosikkipelaajistani Marcus Johanssonin. Molemmat olivat myös jäällä aivan liian useasti vastustajan maalatessa, vaikka molemmat tekivätkin hyvin tehoja.

Positiivisista heti ensimmäiseksi tulee mieleen pakkipari Hamrlik-Green. Siis onko tämä se sama Mike Green, joka pelaili runkosarjassa? 1+1 tehot sekä +/- tilastoon +5 kertoo, että Green alkaa lämmetä ja toivottavasti tuo sama tahti jatkuu kauden loppuun sekä myös ensi kaudella. Me tarvitaan se 70 pisteen hyökkäävä pakki taistelemaan Karlssonin kanssa pakkien pistepörssin voitosta. Hamrlikin hankintaa myös haukuttiin kesällä, mutta itse uskoin, että GMGM tietää mitä tekee ja siltä se myös Bostonia vastaan näytti. Hyökkääjistä positiivisena esiin nousee Jay Beagle. Kaveri vei yli 60% aloituksista ja pimensi Bostonin tähtipelaajia. Enään ei ole kyllä yhtään ikävä Steckeliä, kun Beagle on ottanut Steckelin roolin paremmin kuin hyvin itselleen. Hyvin ovat pelanneet myös Braden Holby, Mike Knuble, Joel Ward, Nicklas Bäckström, Brooks Laich ja Alexander Ovechkin. Laichin ainut ongelma onkin ollut ettei ole saanut aloituksia kaavittua omalle joukkueelle tarpeeksi suurella prosentilla ja näkisinkin mielellään Brooksin ensi kauden joukkueen kakkosketjun laiturina. Ovechkin pelasi siihen nähden hyvin, että AO:ta vastaan oli melkein aina Charat ja kumppanit ja silti AO oli joukkueen paras pistemies. Knuble nousi reservistä ja ansaitsi paikkanssa pelaavassa kokoonpanossa. Ward on taas ollut energinen ja toivoisi lisää peliaikaa Joelille. Holtby oli paljon parempi kuin osasi odottaakaan ja Braden antoi joukkueelle joka pelissä mahdollisuuden voittaa.

ROCK THE RED!
"Toivottavasti tuo patsas on vähän kestävämpää tekoa ku esikuvansa on ollu."
- Kuningas Litmanen patsaansa esittelytilaisuudessa.

Paluu NHL

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa