Lännen finaali 2012: Phoenix Coyotes - Los Angeles Kings

Keskustelua NHL:stä ja sen pelaajista.

Kumpi raivaa tiensä Stanley Cup -finaaleihin?

Phoenix Coyotes
5
26%
Los Angeles Kings
14
74%
 
Ääniä yhteensä : 19
Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Lännen finaali 2012: Phoenix Coyotes - Los Angeles Kings

ViestiKirjoittaja Jyri » 12.05.2012 16:38

Läntisen konferenssin finaalissa kohtaavat äärimmäisen kiinnostavassa otteluparissa Phoenix Coyotes ja Los Angeles Kings. Molemmat ovat varmasti useimpien mielestä yllättäen näin pitkällä ja toinen joukkue pelaa Stanley Cup -finaalissa tänä vuonna. Laitetaan analyysia kummastakin joukkueesta ja tilastofatkoja.

Molemmat joukkueet ovat päästäneet vähän maaleja, kiitos loistavien maalivahtiensa ja hyvän viisikkopuolustamisensa ansiosta. Niin Kingsin Jonathan Quick kuin Coyotesin Mike Smith ovat pelanneet loistavasti. Molemmilla joukkueilla on myös loistavia puolustavia puolustajia, mutta tässä etu saattaa olla Los Angelesin puolella. Matt Greene, Willie Mitchell ja Rob Scuderi ovat ilkeitä fyysisiä pakkeja, jotka pitävät huolta Quickin työrauhasta. Toisaalta Phoenixilla on hyviä kiekollisia pakkeja, kuten Keith Yandle ja Oliver Ekman-Larsson sekä kohtuu taitava Michal Rozsival. Kingsillä on myös lahjakkaat Drew Doughty ja Slava Voinov.

Luulen, että tässä ottelusarjassa ei välttämättä nähdä kovin paljon maaleja. Kummallakin joukkueella on hyviä hyökkääjiä, mutta puolustaminen on erittäin hyvällä tasolla. Kingsin Dustin Brown, Anze Kopitar ja Mike Richards ovat vaarallisia hyökkäyksessä, ja Dustin Penner on päässyt hyvään iskuun playoffeissa. Mutta maalintekijöitä ei ole liikaa, kuten ei ole Coyotesin puolellakaan. Antoine Vermette ja Mikkel Bödker ovat kuitenkin pelanneet todella hyvin, ja josko Radim Vrbata parantaisi tasoaan. Hänen maaleillensa olisi nyt paljon tilausta.

Parhaat pistemiehet:

Phoenix Coyotes

1. Antoine Vermette 5+4, +1
2. Mikkel Bödker 3+4, +4
3. Rostislav Klesla 2+5, +1
4. Keith Yandle 0+7, +6
5. Shane Doan 3+3, +5

Los Angeles Kings

1. Dustin Brown 6+5, +9
2. Anze Kopitar 3+7, +8
3. Mike Richards, 3+5, +4
4. Justin Williams, 2+5, +2
5. Dustin Penner, 2+5, +7

Erikoistilanteet:

Phoenix Coyotes

YV: 16,1 % (playoffien 9.)
AV: 89,5 % (4.)

Los Angeles Kings

YV: 8,5 % )15.)
AV: 92,1 % (2.)

Lyhyesti sanottuna veikkaukseni: Los Angeles voittaa ottelusarjan 4-3 ja pelaa Stanley Cupin finaaleissa.

Avatar
Viestit: 4535
Liittynyt: 11.09.2010 09:04
Paikkakunta: Meksiko
Suosikkijoukkue: Tappara & Hawks

Re: Lännen finaali 2012: Phoenix Coyotes - Los Angeles Kings

ViestiKirjoittaja Snoga » 13.05.2012 12:44

Mielenkiintoinen parivaljakko, josta on todellakin turha odottaa maalirikkaita kamppailuja, mutta se ei silti laske tämän kaksikon viihdearvoa. Phoenix pelasi Chicagoa vastaan ensimmäisellä kierroksella uskomatonta jääkiekkoa, jonka viimeisenä lukkona toimi Mike Smith. Sama meno jatkui toisella kierroksella Nashvillea vastaan, jolloin Rinteen edustama joukkue oli lopulta vain suupala tulevan konferenssifinalistin edellä. Kurinalaiseen viisikkopelaamiseen perustuva pelitapa höystettynä yhdellä liigan kuumimmista maalivahdeista on onnistunut jo kaksi kertaa nousemaan ennakkosuosikin ohi jatkoon, mutta tällä kertaa kukaan ei aliarvioi Kojootteja.
Huonosti ei ole mennyt Kingsilläkään. Ensimmmäisellä kierroksella Canucks putosi kelkasta voitoin 4-1 ja sitä seuraavalla kierroksella Blues sai tuta Kingsin raivon suoraan neljässä ottelussa ja täten Kings oli pudottanut jo oman konferenssinsa kaksi kärkijoukkuetta. Ykkösketju yhdessä ykkösmaalivahti Jonathan Quickin kanssa ovat muodostaneet tukevan selkärangan ja taustalla pelaavat kaverit kuten Richards ovat nostaneet tasoaansa runkosarjasta merkittävästi, jota varmaan monet fanit odottavatkin.

Molemmat ovat saaneet hyvin levättyä edellisistä kamppailuistaan, joten melko tuoreella jalalla molemmat joukkueet pääsevät toistensa kimppuun. Kuitenkin tässä sarjassa uskon, että ratkaisua tullaan hakemaan aina Game Sevenistä asti, sillä eroja näiden kahden joukkueen välillä ei paljon ole. Nimellisesti Kings on pienoinen ennakkosuosikki, varsinkin hurjan ykkösketjunsa ansiota, mutta 'Yotes on silti yllätysvalmis joukkue.

Taistelupareina kaksi paria nousee omasta mielestäni selvästi yli muiden. Kapteenit Dustin Brown ja Shane Doan ovat molemmat pelanneet erittäin vahvat playoffit ja jos Doanin viimeistely olisi ollut edes hieman parempi olisi hänellä paljon paremmat pisteet kuin hänelle nyt on siunaantunut. Brown on pisteiden valossa onnistunut hyvin ja nämä kaksi pelaajaa varmasti johtavat esimerkillään joukkuettaan eteenpäin. En nyt mene vannomaan, mutta Shane Doan ei ole tainnut koskaan NHL-urallaan päässyt näin pitkällä poffeissa, joten varmasti hänen kohdallaan nälkä on suuri.

Toinen ilmiselvä pari ovat joukkueiden maalivahdit. Mike Smith ja Jonathan Quick, kenties kaksi kuuminta maalivahtia tällä hetkellä. Smith on noussut kauden alkuisesta vitsistä yhdeksi suurista ja Quick on pelannut uransa kautta. Maalivahtien huonouteen tämä sarja ei tule ratkeamaan kummankaan joukkueen osalta ja melko vähämaalisia kamppailuja odotan itse.

Veikkaus:
'Yotes yllättää ja voittaa sarjan 4-3. :Thumb up:
Lohet joukkoraiskasivat minut ennen Merikosken ohijuoksutusta.

- Nestori

Avatar
Viestit: 6728
Liittynyt: 11.04.2009 13:12
Paikkakunta: Rauma
Suosikkijoukkue: Lukko, Red Wings, Chelsea, AIK, Trail Blazers

Re: Lännen finaali 2012: Phoenix Coyotes - Los Angeles Kings

ViestiKirjoittaja Lehväs » 14.05.2012 08:52

Eka ottelu päättyi Losin 4-2 vierasvoittoon. Kyllä Kings oli koko ottelun ajan hallitsevampi osapuoli ja molemmat Coyotesin maalit oli vähän "ohhoh"-osastoa. Ensin Derek Morris lataa matalan mutta kovan laukauksen keskialueelta ja Quick hörppää. Tokassa maalissa Quick katkaisi maalin takana, mutta kojootit tulee kovaa päälle, kiekko omille, maalille pikkumusta ja Bödker puttaa sisään.

Eli ihan ansaittu voitto Kingsille.
...

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: Lännen finaali 2012: Phoenix Coyotes - Los Angeles Kings

ViestiKirjoittaja Jyri » 14.05.2012 19:00

Oli viihdyttävä ottelu katsoa ja jännittävä viimeisille minuutille asti, jolloin Dwight King teki illan toisensa ja 4-2-maalin. Laitetaan plussia ja miinuksia kummastakin joukkueesta:

Los Angeles Kings

+ Dustin Brown teki vähän kaikkea jäällä: taklasi, hämmensi, pelasi hyvin kiekollisena ja laukoi hanakasti, kuten illan seitsemän kutia sen osoittavat. Varsin esimerkillistä peliä kapteenilta. Myös Anze Kopitar, Trevor Lewis ja Dwight King pelasivat hyvin. Erityisesti Kingin ennakkoluulotonta peliä on hauska katsoa.
+ Kings-pakeista Slava Voinovin peliä on ilo katsoa. Todella lahjakas kiekollinen puolustaja, joka pelaa hyvin ylivoimalla ja omaa erinomaisen laukauksen. Ei kuitenkaan kovin usein näe tulokaspakin pelaavan näin hyökkäävässä roolissa.
- Jonathan Quick pelasi alle tasonsa. Derek Morrisin laukaus olisi ilman muuta pitänyt ottaa ja toisessakin Coyotes-maalissa Quick oli mukana negatiivisella tavalla. Toki hän otti vastapainoksi ihan hyviä torjuntoja, mutta edellämainittuun pelaamiseen ei ole joka pelissä varaa.
- Jeff Carter voisi yksinkertaisesti alkaa heräillä. Jälleen näkymätöntä peliä ja oliko edes yhtään laukausta maalia kohti, vaikka peliaikaa tuli ihan mukavasti.

Phoenix Coyotes

+ Keith Yandle ja Oliver Ekman-Larsson pelasivat hyvin Coyotesin puolustuksessa. Okei, Yandle alkoi tehdä virheitä kiekollisena kolmannesssa erässä, mutta oli muuten hyvä. Ekman-Larssonin peli näyttää todella helpolta ja Ruotsin tuleva suurpakki on parhaimmillaan kiekollisessa pelissä. Hän oli kuitenkin -3, mutta ei tehnyt mielestäni hirveästi räikeitä virheitä.
+ Mike Smith pelasi hyvin maalinsuulla, vaikka päästi kolme maalia. Hän teki kuitenkin erityisesti Los Angelesin pitkien painostuksien aikana useita tärkeitä torjuntoja. Lisäksi mailapeli on Smithillä hyvin hallussa.
- Coyotes-hyökkäys oli melko huono, eikä laukauksia kohti Quickiä saatu paljon. Hyvin pelasivat minusta Shane Doan, Lauri Korpikoski ja Ray Whitney, mutta erityisesti Martin Hanzal ja Radim Vrbata pelasivat heikosti. Toisaalta, Kings kyllä hallitsi kiekollista peliä mielin määrin.

Avatar
Viestit: 6728
Liittynyt: 11.04.2009 13:12
Paikkakunta: Rauma
Suosikkijoukkue: Lukko, Red Wings, Chelsea, AIK, Trail Blazers

Re: Lännen finaali 2012: Phoenix Coyotes - Los Angeles Kings

ViestiKirjoittaja Lehväs » 16.05.2012 14:30

Kings voitti kotiedun itselleen. 4-0 voitto viimeyönä ja hyvältä näyttää heidän kantiltaan. Carterilta 3 maalia ja illan ehdoton kuningas, kuten myös nollapelin torjunut Quick. Carter on muuten ensimmäinen Kingsin pelaaja sitten 1993 Gretzkyn, joka on onnistunut playoffeissa tekemään hattutempun. Eli ihan kunniakkaaseen seuraan pääsi Ei tainnut olla Kingsillä tässäkään ottelussa yhtään mitään hätää. Kings karsi ne vähäisetkin virheet ja ei päästänyt Kojootteja juurikaan hyville paikoille. Nyt kun sarja siirtyy Staples Centeriin (jossa on muuten helvetinmoinen hulina tänä viikonloppuna, torstaista sunnuntaihin Staples Centerissä pelataan nimittäin kuusi playoff-ottelua, kun Kingsin lisäksi playoffeissa taistelevat paikalliset Lakers ja Clippers), niin kyllä on vaikea nähdä sarjan olevan enää mitenkään voitettavissa Coyotesin näkökulmasta. 4-0, veikkaan ma.

Ottelussa nähtiin myös pari aika rajua taklausta. Martin Hanzal taklasi Dustin Brownia vähän samalla tavalla kuin Salmela teki mömömkisoissa. Tuosta rapisee varmasti pelikieltoa. Doanin taklauksesta saattaa myös tulla, mutta kyllä tuossa on aika jäätävä selänkääntö Kingsin pelaajalta.

Parin yön päästä jatketaan taas
...

Viestit: 4787
Liittynyt: 08.04.2008 15:51
Suosikkijoukkue: Sabres, Ilves

Re: Lännen finaali 2012: Phoenix Coyotes - Los Angeles Kings

ViestiKirjoittaja Afinogenov » 17.05.2012 09:05

Los Angeles Kings näyttää täysin ylivoimaiselta ja yhtenäiseltä ryhmältä joka todellakin haluaa voittaa mestaruuden. Jotkut vääräleuat epäilivät Richardsin ja Carterin sekoittavan joukkueen keskittymisen bilettämisellään ja yössä etenemistaidoillaan, paskat. Todellisia playoffpelaajia, Carter 3 maalin ilta loukkaantuneena, huh. :tuoppi:

Juuri nyt Kings näyttää joukkueelta jota ei pysäytä yhtään mikään, käsittämättömät 88!!! laukausta kohti Mike Smithiä 2 vieraspeliin, ja kahdeksan väkisin survottua maalia. Ei häivähdystäkään enää niistä runkosarjan aikaisista maalinteko-ongelmista. Nyt Kings siirtyy Los Angelesiin, joukkue nukkuu hotellissa ja Sutter on valppaana aulassa odottamassa että pelaajat saapuvat oikeaan aikaan lepäämään, Lakersin tai Clippersin ottelulipun esittämällä saattaa saada tunnin pidennetyt iltavapaat, todellista natsikuria siis, hyvää työtä Sutter. :Thumb up:

Dave Tippett on jo velho ja ihmemies, nyt vaaditaan vielä enemmän. Jännityksellä odotellaan millaista kaaospeliä Kojootit meinaa pelata Losissa. Hanzal sai muuten yhden ottelun pelikiellon tuosta ketunkolon linkittämästä videosta. Doan ei taida saada mitään, ei ainakaan kuuluisi saada playoffhengen mukaisesti, vastustaja käänsi selkänsä laidassa juuri ennen tööttiä.

Ensiyönä jatketaan. :cool:
Dion Darling on tappelija, jonka sukunimestä ei kannata laskea hänen kanssaan leikkiä. Muutoin on luvassa kylmää kyytiä...

Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

Re: Lännen finaali 2012: Phoenix Coyotes - Los Angeles Kings

ViestiKirjoittaja InFlames » 17.05.2012 13:53

Afinogenov kirjoitti: Ei häivähdystäkään enää niistä runkosarjan aikaisista maalinteko-ongelmista.

Ei todellakaan. Kingsillä oli runkosarjassa pitkään maalinteko-ongelmia, mutta playoffeissa sitten ovat hanat auenneet kunnolla. Pakettihan oli jo runkosarjassa muuten hyvin kasassa, mutta joukkue hävisi paljon pelejä joita se hallitsi tai ainakin menetti niissä pisteitä, kun maaleja ei vain tullut. Maalivahtipeli on Quickin johdolla ollut erittäin korkealla tasolla ja puolustuspeli oli hyvässä kuosissa jo runkosarjassa, sekin on tiivistynyt entisestään.

En usko Kingsien vievän tätä aivan 4-0, mutta ei Phoenixilla ole kyllä tässä sarjassa mitään palaa. Veikkaan sarjan menevän Kingseille 4-1, vaikka tästä sarjasta en ole vielä kerennyt kumpaakaan peliä kattoa. Finaaleista tulee mielenkiintoiset, oli vastassa sitten Rangers tai Devils. Ei ihan se odotetuin finaali, jos Kings - Devils on finaalipari.

Viestit: 4787
Liittynyt: 08.04.2008 15:51
Suosikkijoukkue: Sabres, Ilves

Re: Lännen finaali 2012: Phoenix Coyotes - Los Angeles Kings

ViestiKirjoittaja Afinogenov » 17.05.2012 14:15

InFlames kirjoitti:Ei todellakaan. Kingsillä oli runkosarjassa pitkään maalinteko-ongelmia, mutta playoffeissa sitten ovat hanat auenneet kunnolla. Pakettihan oli jo runkosarjassa muuten hyvin kasassa, mutta joukkue hävisi paljon pelejä joita se hallitsi tai ainakin menetti niissä pisteitä, kun maaleja ei vain tullut. Maalivahtipeli on Quickin johdolla ollut erittäin korkealla tasolla ja puolustuspeli oli hyvässä kuosissa jo runkosarjassa, sekin on tiivistynyt entisestään.
Niin. Tiedossa toki on että Hollywoodissa tähdet syttyy nopeasti, mutta nuo luettelemasti asiat eivät ole tapahtunut aivan itsestään. Jos huomasit niin Losissa tehtiin pari megaluokan pelaajakauppaa ja vaihdettiin valmentajaa juuri oikea-aikaisesti. Laatua hommattiin potentiaalin tilalle juuri sopivasti nyt kun Brown, Kopitar, Doughty ja Quick ovat parhaimmillaan.

Pitkään odotin koska Lombardi tekee joukkueesta todellisen cup-contender joukkueen, aika valui tiimalasissa kokoajan hukkaan ja sieltä sitten pamahti Carteria ja Richardsia kehiin. Voynov oli juuri niin hyvä puolustuksessa että Jack Johnssonista voitiin luopua. Onni onnettomuudessa oli se ettei Dustin Brownia kaupattu, jokatapauksessa rohkeaa toimintaa Losissa joka kannatti, nyt Losi näyttää mahdottomalta pysäyttää, mutta Dave Tippettillä voi olla vielä sanansa sanottavana. :tuoppi:
Dion Darling on tappelija, jonka sukunimestä ei kannata laskea hänen kanssaan leikkiä. Muutoin on luvassa kylmää kyytiä...

Avatar
Viestit: 6728
Liittynyt: 11.04.2009 13:12
Paikkakunta: Rauma
Suosikkijoukkue: Lukko, Red Wings, Chelsea, AIK, Trail Blazers

Re: Lännen finaali 2012: Phoenix Coyotes - Los Angeles Kings

ViestiKirjoittaja Lehväs » 18.05.2012 13:27

Tää alkaa olemaan taputeltu. Kings voitti kotiyleisön edessä 2-1 ja otteluvoitot jo vaikea 3-0. Ja viesti on ollut sama, kuin edellisissä otteluissa - Kingsillä ei ole ollut hädän päivää. Molemmat joukkueet tekee hirveesti duunia, mutta Kingsillä on huomattavasti paremmat kärkipelaajat. Kopitar, Brown, Carter, Richards, Williams, Doughty... pesevät Yotesin kärkipelaajat aivan sata nolla tällä hetkellä.

Parin yön päästä on Phoenixin todennäköiset kaudenpäättäjäiset.
...

Viestit: 3832
Liittynyt: 17.02.2008 15:18
Suosikkijoukkue: Oulun Kärpät, Detroit Red Wings

Re: Lännen finaali 2012: Phoenix Coyotes - Los Angeles Kings

ViestiKirjoittaja Ink » 20.05.2012 07:09

Itse olisin toivonut Coyotesin nousevan Stanley Cupin finaaliin, mutta taitaa olla jo turha toivoa tuollaista, kun Kings johtaa jo 3-0 otteluvoitoin ja on pelannut muutenkin hienoa peliä. Hieno asia on kyllä nähdä Kingskin finaalissa, ei siinä mitään.

Annoin ääneni äänestyksessä Coyotesille, mutta väärinhän tuo taisi mennä.

Avatar
Viestit: 6728
Liittynyt: 11.04.2009 13:12
Paikkakunta: Rauma
Suosikkijoukkue: Lukko, Red Wings, Chelsea, AIK, Trail Blazers

Re: Lännen finaali 2012: Phoenix Coyotes - Los Angeles Kings

ViestiKirjoittaja Lehväs » 23.05.2012 08:39

Ja toinen finalisti on selvillä. Naiset ja herrat, pojat ja tytöt, homot ja lesbot: Los Angeles Kings!

Kyllähän tuo koko sarjaa katsoen meni ihan oikeaan osoitteeseen tuo finaalipaikka. Kings oli kertakaikkiaan niin kova, että Yotes ei mahtanut mitään. Ja antaa varmasti kovan vastuksen finaalissa, tulee sieltä sitten Rangers tai Devils vastaan. Coyotesin taistelulle kuitenkin propsit, koskaan eivät periksi antaneet :Thumb up:
...

Avatar
Viestit: 1242
Liittynyt: 30.08.2008 10:47
Paikkakunta: Lappeenranta
Suosikkijoukkue: Toronto Maple Leafs, Team Canada, Bundesliga

Re: Lännen finaali 2012: Phoenix Coyotes - Los Angeles Kings

ViestiKirjoittaja kuutis » 23.05.2012 08:50

Ketunkolo kirjoitti:Ja toinen finalisti on selvillä. Naiset ja herrat, pojat ja tytöt, homot ja lesbot: Los Angeles Kings!

Kyllähän tuo koko sarjaa katsoen meni ihan oikeaan osoitteeseen tuo finaalipaikka. Kings oli kertakaikkiaan niin kova, että Yotes ei mahtanut mitään. Ja antaa varmasti kovan vastuksen finaalissa, tulee sieltä sitten Rangers tai Devils vastaan. Coyotesin taistelulle kuitenkin propsit, koskaan eivät periksi antaneet


Pitää sanoa, ettei itseäni napannut katsoa Coyotes ottelusarjaa, oli niin pakkopullaa. Onneksi Finaalista tulee sentään mielenkiintoisempi. Meikällä asenneongelma tiedän.

Viimeisestä ottelusta näin vain jatkoajan. Päätös ottelusarjalle oli mielenkiintoinen. Phoenixin hyökkäys päättyi paitsioon ja samalla Brown teloo polvellaan (oliko sitten vahinko vai ei?) Rozivalin, tilanteesta ei jäähyä ja seuraavasta hyökkäyksestä sitten Kings ratkaisee Pennerin ampuessa riparin sisään ja vieden Kingsin finaaliin ensi kertaa sitten vuoden '93.

Pitää tietty Phoenixia onnitella loisteliaasta kaudesta. Nyt sitten vain jännäämään siirtyykö seura pois ja jos siirtyy niin minne.

Edit: No onhan tuo selkeä polvenkurotus Brownilta. Tuomarilta virhe olla viheltämättä ja saa nähdä tuleeko pelikieltoa.
Toronto Maple Leafs & Leaf Nation
O Canada our home and native land

Paluu NHL

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa